- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Kézikonzoltól a gamer PC-ig minden területet lefedne a Corsair új SSD-je
- Hidat épített az NVIDIA a hagyományos és a kvantumszámítógépek közé
- Villámgyorsan töltődhet be minden a PNY új SSD-jével
- A Kensington új terméke mindent megtesz, hogy kímélje csuklódat
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Kensington új terméke mindent megtesz, hogy kímélje csuklódat
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Köszi-köszi.

-
Még egy kérdés: Manjaronak kell külön swap partíció? Mert ugye az új Ubuntuk már fájlba szveppelnek.
Tekintsünk el a 4 giga ram felett nem kell swap mantrától
(#541) Dave™
De ez pont a parancssoros verzió, amihez nem fűlik a fogam. Nem a terminal zavar, hanem a cfg fájl hegesztése. Abban nem tudok normális sorrendet csinálni, felesleges tételeket kivenni, átnevezni stb. [link]
-
Grubot mivel lehet szerkeszteni? Mármint grafikusan, a parancssoros hegesztés nem érdekel.

Ubuntu/Mint alatt mindig a Grub Customizert használtam a menü testreszabására, de olyat olvastam, hogy Manjaro/KDE alatt nem működik megfelelően. -
Jól emlékszel a problémámra. (A minap Kapitány csípős megjegyzésére szándékosan nem reagáltam, pedig rólam beszélt) Ez a bemutatód nagy kedvet csinált a próbához. A következő alkalommal ezt a disztribúciót fogom kipróbálni. Pár éve Manjaroval már úgyis volt egy pár hónapos szeánszom (ott az XFCE vs. Intel HD tearing volt a legnagyobb bajom)
Apropó. Az egérgyorsítás mennyire agresszív Manjaron? Mert Ubuntu(származékoko)n nagyon rühellem. Még az OSX-en sem szeretem az egérkezelést. Ezért végzem a munkámat inkább Win10-en.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Már bocsi, de aki fel tud telepíteni egy windowst, az a Linuxszal is elboldogul. Ha nincs extrém hardver a gépben, akkor 'just works". Ha meg hegeszteni kell, akkor ott a gugli, de ez ugyanúgy windowsnál is megvan. Senki nem születik Win tudással, csak erről sokan szeretnek megfeledkezni. Azt is meg kellett tanulni. Persze winhez ott a szomszéd pistike és majd ő megmutatja, linuxnál meg általában olvasni kell. Oh, my... Olvasni...
A mai világban pont hogy alternatíva a linux. Ezt bizonyítja az is, hogy az átlag ember a telefonján intéz sok mindent. És az nem windows. Böngésző legyen, meg fosbúk, kép/videó piszkáló oszt jónapot.
Én is húszon éve dolgozom windowszal, ebből sok évig hivatalos MS bétatesztelő is voltam, és mégsem jelent problémát a linuxozás. Próbálgattam, olvastam, gugliztam, fórumoztam és megy. A kifogás csak nyafogás.
Nyilván a munkámat (DTP) nem tudom rajta elvégezni, ezért van Win10 valamint Macbook.
-
Már sokszor és sok helyen leírtam nyűgjeimet a KDE-vel, de attól függetlenül nagyon örülök az írásnak! Nagyszerű!

Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mind Unity-s, mind Gnome-os Ubuntuban, de még a Mint Cinnamonban is gyárilag a rendszer része a Lemezek program.