- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Csak, hogy legyen egy kis ON is a sok OFF között.
Próbakipp felpattintottam az XFCE felületű Manjaro-t a nem túl acélos munkahelyi E8400-as PC-re - VB-ba természetesen - meglepő módon nagyon jól fut, nem terheli szerencsétlen gépet, dolgozni is lehet mellette.
A Gnome és a KDE vállalhatatlan azon a gépen, mentek is a lecsóba. Az otthoni Core i5-tel mindkettő fut VmWare-ben, mint a villám.
Ez után a már írt AMD noteszemet lepucoltam, szükség esetére lementettem a W7 telepítést, majd nagy levegő és feltelepítettem az XFCE-s Manjarot arra is.
A telepítő szerint a gép alkalmatlan rá, hogy őkelme rákerüljön - gondolom a 64 bites telepítőnek nem tetszett a 2GB RAM, pedig a gép 64 bites - ettől függetlenül cirka 30 perc alatt felment. Lefrissítettem, megkapta az új LTS kernelt, a régit pedig töröltem. Elvégeztem az alapvető beállításokat és kb itt tartok most.A gép használható, nem nagyon melegedik, pedig nagyon szeret. Az XFCE-vel változatlanul nem vagyok kibékülve, de majd ráfordulok a testreszabásra. Sokkal szebb nem lesz, de talán kevésbé lesz randa.
Első kérdés:
Az előtelepített aplikációkat hogy tudom frissebbre cserélni? Pl. LibreOffice 5.4.x.x -> 6.2.1
A többi majd menet közben(#238) orion1025:
"A virtuálban futtatás már win alól is vér ciki..."Mert miért is?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Macska topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- iPhone topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest