Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

Csak, hogy legyen egy kis ON is a sok OFF között.

Próbakipp felpattintottam az XFCE felületű Manjaro-t a nem túl acélos munkahelyi E8400-as PC-re - VB-ba természetesen - meglepő módon nagyon jól fut, nem terheli szerencsétlen gépet, dolgozni is lehet mellette.
    A Gnome és a KDE vállalhatatlan azon a gépen, mentek is a lecsóba. Az otthoni Core i5-tel mindkettő fut VmWare-ben, mint a villám.
    Ez után a már írt AMD noteszemet lepucoltam, szükség esetére lementettem a W7 telepítést, majd nagy levegő és feltelepítettem az XFCE-s Manjarot arra is.
    A telepítő szerint a gép alkalmatlan rá, hogy őkelme rákerüljön - gondolom a 64 bites telepítőnek nem tetszett a 2GB RAM, pedig a gép 64 bites - ettől függetlenül cirka 30 perc alatt felment. Lefrissítettem, megkapta az új LTS kernelt, a régit pedig töröltem. Elvégeztem az alapvető beállításokat és kb itt tartok most.

A gép használható, nem nagyon melegedik, pedig nagyon szeret. Az XFCE-vel változatlanul nem vagyok kibékülve, de majd ráfordulok a testreszabásra. Sokkal szebb nem lesz, de talán kevésbé lesz randa.

Első kérdés:
    Az előtelepített aplikációkat hogy tudom frissebbre cserélni? Pl. LibreOffice 5.4.x.x -> 6.2.1
    A többi majd menet közben :DDD

(#238) orion1025:
    "A virtuálban futtatás már win alól is vér ciki..."

Mert miért is?

Új hozzászólás Aktív témák