-
PROHARDVER!
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoneTom
tag
Volt már korábban téma, hogy melyik webshop a jó, a megbízható, hol korrektek és hol nem... de egy webshop mintha nem is került volna megemlítésre...(Nem vagyok aktív tagja a fórumnak, de érdekelnek a vélemények, korábbi telefonjaimat is ezek alapján választottam....a 2-at mindenképpen , szóval akkor beleolvasgattam, de már nem emlékszek konkrétumokra)
Érdekelne, hogy a vip-phone.hu -ról mit tudtok mondani... Aki esetleg rendelt már Tőlük milyen tapasztalatokat szerzett... Bármilyen vélemény, akár jó/rossz sokat segítene.
Az ajánlatuk egészen jó a G4-esre (145ezer bőr hátlappal szerintem egyáltalán nem rossz)
A vásárlást még idén tervezem... ősz vége felé mondjuk, de ha nem bírok magammal, lehet hamarabb megveszem Csak olyan helyről szeretném venni, ami megbízható minden tekintetben (garancia, javíttatás, minden adatot helyesen írnak le, stb, stb ) (eddig szolgáltatótól vettem, de manapság nagyon elszálltak - a telenoré /kártyásat akarok mindenképpen/ nem lenne rossz ajánlat, de nekik csak barna van,, ami nekem nem tetszik... . A t-mobile meg egy vicc )Szóval aki tud segíteni a Vip-phone-nal kapcsolatosan, vagy tud egy megbízható boltot, akár személyes átvételi lehetőséggel is, hasonló árú G4-essel (145ezer maximum lehetőleg bőrös és fekete, ha nem bőrös, akkor olcsóbban és szürke hátlappal), az írjon nyugodtan Köszi előre is nektek
-
GoneTom
tag
Sziasztok!
Eljött az ideje, hogy lecseréljem Optimus G-met. 2013 októbere óta hű társam, de az utóbbi időben nagyon hamar felmelegszik, laggol, lassú, a kamera is elfáradt már, stb....
Elég régóta olvasom a fórumot kisebb-nagyobb kihagyásokkal.
Szeretnék feltenni pár kérdést, amiket már sokan feltettek időközben, így szeretnék emiatt elnézést kérni, de jó lenne egyben látni a válaszokat... melyeket előre is köszönök! :-)Olvastam a bootloop-os problémáról...ezzel kapcsolatban, ha jól értelmezem, maga a hiba kb 1 éven belül jelentkezik normális használat mellett (tehát nem csak vegetál a készülék, hanem néha meg is izzad rendesen - játék, fotózás, stb...).
A mobilra, ha az európai (legyen magyar vagy akár más régiókódos) 1 év garancia és összesen 2 év szavatosság vonatkozik, amiért elsősorban az adott gsm üzlet vagy a szolgáltató a "felelős" és az LG pedig csak jófejségből segít a felhasználókon.
A bootloop-os problémát pedig a szavatossági időn belül javítják, ingyen.
A javítás után pedig újraindul a szavatossági idő.
Ha sokszor (nem tudom mennyi számít ebben az esetben soknak, nekem már ez az egyszeri alkalom is annak számítana...de bevállalom, ha úgy lesz) előfordul ez a probléma, akkor pedig csereutalványt adnak (ua készülék, más készülék, vagy pénzvisszaf.)- Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a most általam leírtak megfelelnek annak, hogy ez történni szokott, vagy van valami eltérés? (Igazoló illetve az eltérést leíró válaszokat szívesen olvasnék :-) )
- A következő, hogy akkor a 2016-os modelleknél már kevesebb arányban fordulhat ez elő?
- Honnan tudom megállapítani, hogy mikori kiadású az adott mobil (akár fotón is megmutatva, hogy pontosan mit és hol kell keresnem, de ha ez nem megoldható, akkor leírva is tökéletesen megfelel) és hogy milyen régióba tartozik?
Nagyon nem szeretnék befürödni a garanciával....
A következő kérdésem a kijelzővel lenne kapcsolatos. Ha jól értem akkor kétféle kijelzővel gyártják/gyártották (ennek nem tudom mi értelme van...) párhuzamosan. Az egyik az LGD (LG Display talán?), a másik meg a JDI (Japan Display talán?). Az LGD hűvösebb, a JDI melegebb színekkel dolgozik. Az LGD hajlamosabb a beégésre és a JDI kevésbé.
- Ennek a garanciája hogy van, ezt is ingyen cserélik a 2 év szavatossági időn belül, vagy csak 1 éven belül, vagy ingyen egyáltalán nem cserélik?
- Ha ingyen nem cserélik, akkor a kijelző cseréje mennyibe kerül?- Akiknek kicserélték (és elolvassák ezt a hsz-t és válaszolnak is...) nekik milyenről milyenre cserélték? Minden esetben LGD-ről JDI-re, vagy más eset is előfordult? (LGD-ről LGD-re, JDI-ről LGD-re, JDI-ről JDi-re...)
- Igaz az, hogy az újabbak már JDI kijelzővel vannak?
- Fekete bőr hátlaposhoz minden esetben szürke hátlap jár, vagy valaki találkozott már fekete bőr-arany műanyag párossal?
Eger közelében lakok és a helyi GSM üzletben (Capri) szeretném megvásárolni a mobilt, ami kicsivel drágább a pestieknél, de a garanciális ügyintézés miatt későbbiekben nagyon nem érné meg Pestről vásárolni.
- Nem tudom, hogy honnan rendelnének, de ha most megrendelném náluk a készüléket szerintetek mennyi esélyem lenne arra, hogy a már 2016-os modellek közül kapnék?Egy érdekes dolog, írtam az egyik pesti GSM üzletnek, megírtam nekik is kb ezeket a kérdéseket csak rövidebben, illetve, h milyen színűt szeretnék...képesek voltak azt írni, egyrészt, h inkább Samsung Galaxy s6-osat vegyek, másrészt, hogy nem tudják garantálni, hogy pl fekete bőröset szállítanak ki nekik...
Tényleg lenne ilyen, h megrendelek egy adott színt, s képesek lennének nem olyant küldeni.
Ja és még azt is írták nekem, h nincs a dobozon feltüntetve a színe...ez most komoly? Minden elektronikai eszközön, amiből elérhető több szín is, mindegyiken fel szokták tüntetni kis pöttyel és/vagy szöveggel...Emiatt is kérdeztem rá a capriban, hogy ők tudnak-e rendelni olyant...Még két kérdés, ami eszembe jutott:
- Van valakinek ilyenje? http://mobilvilaggsm.hu/LG-G4-akku-t%C3%B6lt%C5%91-kit-BCK-4800
- Ha van valakinek ilyenje, akkor van valami különösebb tapasztalata vele, vagy normálisan működik?
Megy egy kérdés:
Van valakinek tapasztalata ezzel a tokkal: VERUS VERGE? Én speciel a military-t szeretném majd...
Elég sok kérdést feltettem most, szóval rendkívül hálás leszek, ha egyáltalán valaki elolvassa végig, ha meg válaszoltok a kérdéseimre, akkor meg főleg.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszaitokat!
Üdv
Tomi
-
GoneTom
tag
válasz ToniSoprano #31466 üzenetére
Köszi a válaszokat, átolvasom a nem túl régi hsz-eket...az összeset az elejétől a végéig nem hiszem, az beletelne 2-3 napba is....
A kérdéseim LG-re (mint cég) vonatkozó részét felteszem nekik, de a maradék (mint pl a tok, vagy a külső töltő, stb...) még mindig kérdéses számomra, így azt szerintem ismételten felteszem.
Ez nem Neked szól, mivel amire tudtál válaszoltál és ezt nagyon szépen köszönöm is!
Viszont, akik még benne vannak a témában, nyugodtan válaszolhatnak, akár azokra is, amikre ToniSoprano már írt nekem, de a többire is....
Köszi!
-
GoneTom
tag
válasz bounty123 #31467 üzenetére
Köszi Neked is!
A kb 3 éves telefonom, sőt a még régebbi, ami lassan 5-6 éves lesz (Nokia C7), azon sincsen semmilyen sérülés. Igyekszek vigyázni a dolgaimra, ahogyan csak tudok. Igaz, hogy eddig csak olyan tokot használtam, ami ilyen univerzális tok volt:
Ez is bőven jó volt eddig, de szeretném, ha nagyobb biztonságban lenne majd a G4-es, ezért is tervezek egy Verus Verge-t majd beszerezni...
Ha gond lenne, abban a pár napban, főleg ha hétvége előtt (mondjuk pénteken már meglenne) meglenne, s a hétvégén bármilyen gond előjönne, csak nem esik semmi baja.
No mindegy, mégegyszer köszi a Te segítségedet is!
-
GoneTom
tag
Sziasztok!
A garanciával kapcsolatos dolgokra elég bíztató válaszokat kaptam.
A hátlappal kapcsolatban ők sem tudtak biztosat mondani, így megkérdezném Tőletek...Aki az utóbbi időben rendelt vagy vett fekete bőrös G4-est, neki milyen műanyag hátlap volt a dobozban?
Ehhez kapcsolódóan egy újabb kérdésem:
Akik mostanában vették meg, rendelték meg, nekik milyen Android-dal érkezett meg?Ha 5.akárhánnyal, akkor egyből elkezdett magától frissíteni 6.akárhányra?
Le lehet állítani a frissítést?
Csak az LG-nél rakják vissza az 5.akárhanyasat, vagy a GSM üzlet is visszaállíthatja úgy hogy a garancia ne vesszen el?
Ezt azért kérdezem, mert ahogy olvastam az 5.akárhanyassal nincsenek gondok, míg a 6-ossal igen....
Illetve ami még mindig érdekelne, hogy amit kérdeztem külső töltőt, BCK-4800-as (http://mobilvilaggsm.hu/LG-G4-akku-t%C3%B6lt%C5%91-kit-BCK-4800) azzal, ha van valakinek, neki milyen tapasztalatai vannak?
Valamint a Verus Verge tokkal kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak, ha vannak?
Ha ez nem jó minőségű, akkor mit ajánlanátok helyette, ami "tudásban" hasonló?
Előre is köszi a válaszokat!
Ha minden jól megy holnap a Capri GSM-nél, akkor holnap meg is rendelném náluk...remélem tőlük is pozitív dolgokat fogok hallani és tapasztalni is a későbbiekben...
[ Szerkesztve ]
-
-
GoneTom
tag
Sziasztok!
Még mindig nem vagyok G4 tulaj... A boltban hétfőn azt mondták, hogy nincs fekete bőrös a nagykerben...
Ha jól emlékszem, akkor mondta, hogy van barna (ami inkább narancs szerintem...) illetve piros (ami meg szerintem inkább burgundi).Mivel a hivatalos szolgáltatói mobilok vagy fekete vagy barna bőrösek voltak....
Szerintetek a burgundi bőr hátlapos is európai régiókódos?
Illetve van valakinek ilyen burgundi bőr hátlapos G4-ese?
Érdekelne, hogy mennyire kopik... (arról olvastam itt is, hogy a barna első szériája nagyon kopott, cserélték is őket... de olyant semmiképpen nem szeretnék, mert nem túl bizalomgerjesztő számomra a színe...)
Előre is köszi srácok!
-
GoneTom
tag
Sziasztok srácok!
Van valakinek tapasztalata V10-essel? Milyen a G4-eshez képest?
Bármi jöhet, akár a kamerával kapcsolatban, vagy az akksi, kijelző...szóval bármi jöhet, ami említésre méltó...
Köszi
-
GoneTom
tag
válasz gipsztigris #31878 üzenetére
Szia
Hmmm ez már kevésbé jó hír. Köszi, hogy írtál
No mindegy, hétfőn vagy kedden megyek vissza az üzletbe megkérdezni, hogy van-e fekete vagy vörös... illetve esetleg V10-es (fekete)... és mennyiért.
A V10-es topikjába is beleolvasok, körbekérdezem a telefont, mert ha nem sokkal drágább és nincs annyi baja, mint a G4-nek...akkor lehet az lesz belőle...
-
GoneTom
tag
válasz -Mosquito- #31975 üzenetére
Szia!
Ne is mond... Mikor megjelent a G4, úgy éreztem, hogy az lesz a következő telefonom. De akkor még rendesen működött az Optimus G-m....
Az utóbbi pár hónapban folyamatosan romlik... lassan 3 éves lesz és megérett a cserére.
Elkezdtem olvasni a G4 fórumát és rengeteg hibáról lehet olvasni, de a legsúlyosabb a bootloop, meg a kijelző beégése.Mivel vidéki vagyok, Egertől nem messze egy kis faluban lakok, az utazás meg nem olcsó Bp-re, így jól meg kell gondolnom, hogy mit és mennyiért választok és az megéri-e annyiért...
Pesten olcsóbbak az árak, de ha oda fel kell vinnem 1-2-szer, akkor mindjárt kevésbé éri meg. Meg, hogy egyáltalán megéri-e egy olyan telefont venni, ami hiába tetszik (nagyon tetszik), de feketében, ami leginkább illik hozzám nem tudnak itt rendelni, mert elfogyott a nagykerben, illetve "gyárilag is hibás már" nagy valószínűséggel....
Alternatívát kell keresnem, de vannak kikötéseim:
- cserélhető akksi
- nagyon jó kamera
- stabil rendszer
- jó RAM kezelés
- microSD bővíthetőség
- még megfizethető árAmi ezeket tudja a G4-en kívül az sztem csak a V10...
Írtam is a topikjába, válaszoltak is, és jobb ajánlatnak tűnik a G4-nél, de drágább is, meg ritkább is, főleg feketében.Mivel benne vagyok a telefon témában, a szakdolgozatom is részben erről szólt (rootolni, meg ilyen dolgokat nem tudok... ), de tisztában vagyok a dolgokkal, úgy nagyjából. Csak a döntés nehéz, illetve a pénz kérdése, mert nem tudok túl sokból gazdálkodni...
Próbálok infókat gyűjteni a megfelelő döntés érdekében, hogy a következő mobilom is kibírjon kb 2-3 évet.
A segítségeteket pedig köszönöm és higgyétek el, ez amit Ti kaptok a döcögős mobilvásárlásomból az semmi ahhoz képest amit itthon hallanak a szüleim, akiket totál hidegen hagy a mobilos téma....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest