Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Ezt a hozzászólást szerintem ne másold be a hifis topicba!
"látszik nem kötöttél még házimozi hangfalat sima erösitöre"
Ha a házimozi hangfal a te értelmezésedben a tejfölösdoboz kategória, akkor igazad van, tényleg nem kötöttem még. És szerencsére nem is fogok!
"a hangzás az erősítőben van gyárilag be állitva"
Ezt kifejthetnéd, tényleg érdekel.
"ha te neked egy felső kat. házimozinál jobb hangzás kell akkor ott már nem a füllel van baj!"
Egy felső kat házimozinál nem is kell jobb nekem. Csak egy belépő házimozi is 2,5-3x annyiba kerül, mint a cikkben szereplő valami.
"házimozi kis hangfalak akár "papírzacskóban" is lehetne mivel a középnél többet nem kell sugároznia, minek legyen 2es farostlemezböl meg mondanád??? semmi értelme."
Uhh, súlyos gondok vannak.
"nah itt befejeztem."
Köszi!
-
MZperX75
addikt
Tudsz élni
Nem csak kötöttem,de még építettem is ládákat kb 20-21 éve!
Azt azért tudni kell kedves fórumtárs,hogy a szinusos teljesítmény terhelt 8ohmos állapota ,nem összekeverendő a zenei teljesítménnyel.
Azért is írták oda egyes hangládákra 80W/100W vagy 100W/150W vagy 50W/100W
Nekem volt némileg jól megtunningolt
Orion HS511-em( A mélynyomó mágnesét 10000Gaus érték felé volt mágnesezve kicsit érzékenyebb legyen a lelkem) -
Gainka
őstag
Te majdnem minden sort félre értettél látszik nem kötöttél még házimozi hangfalat sima erösitöre, sokkal szarabbul szol mert a hangzás az erősítőben van gyárilag be állitva, ezt akartam mondani csak te félre érteted , és ha te neked egy felső kat. házimozinál jobb hangzás kell akkor ott már nem a füllel van baj!
Zenét hallgattatni 5.1 be is szoktam nagyon jo és kellemes , olyanra szoktam állítani, hogy a hátsók is hangosabban szóljanak, stbstb nagyon élvezetes.
Tejfölös doboz hahahahahahahahahaha xddddddddddddddddddd házimozi kis hangfalak akár "papírzacskóban" is lehetne mivel a középnél többet nem kell sugároznia, minek legyen 2es farostlemezböl meg mondanád??? semmi értelme. kb olyan mint régen láttam/halottam kevés volt a magas (discoban) és kívülre fel csavaroztak még egy kürtöt na most te annak a kürtnek is fadobozt csinálnál. xd nah itt befejeztem. -
MZperX75
addikt
Hát igen az erőlködő súlyáról is sok mindent tudunk következtetni,ha jó nehéz akkor nem olyan rossz az
Quad 405 2x150W épített anno (1992-ben csináltam suliban meg otthon) volt vagy 10-15Kg.a táp miatt,hát nem 12V-ról ment az tuti...(#95) HalasKYO
"Konkrétan exponenciális,"Sokan megsértődnek ,ha ilyen szak szavakkal jöttem volna
-
HalasKYO
aktív tag
Adod a magas labdát....
Ab osztályú erősítővel máris csak kevesebb mint 100w "effekív" teljesítmény marad, de a kedvedért utánanézek, hogy mi is lakozik benne.
Nekem egy 225VA es toroid forrású monoblokk hajtja jelenleg a mélyet de olyan sok, hogy nagyon...
És csak a trafó kb 10kg a z2300 szumma 15kg.Akkor hogy is van ez?Közben megtaláltam 20.1v ac a toroidja.
-
MZperX75
addikt
Ha jó kis ládák vannak ,akkor 200W-os erőlködőhöz illik azért egy 400W ládát betenni,illetve
2x100W-os erőlködőre illik egy 2x200W ládikót kapcsolnod, aminek minimum 30-35cm mélynyomója van.Szinuszba kimérném ezt 1100W-os kütyüt elsírnád magad! maradjunk a csatornánkénti 25W-nál 1 db mély ládára meg max 50W-nál.....de az is túlzás.
Hangerő érzet és a teljesítmény furcsa összefüggésben van,ami korántsem lineáris!
1Khz hangot közel ezerszer hangosabbnak érzel ugyanakkora erősítésnél ,mint 50Hz hangot.
(#91) adodaniel
+1
-
Dikk
tag
Ez megint fül kérdése. egy nem zárt szobába ami nagyjából 25-30nm-es az általam említett z2300 "maxon" torzítás mentesen járatva kellemesen jól szól de ha beengedsz 15 embert akik táncikálnak meg a táncikálás mellett "zajonganak" buli szinten akkor azért még elkél némi plusz teljesítmény. ez pedig 200w rms-be. na most hogy logitech-ék hazudnak e azt már nem tudom tényleges teljesítmény a gyártó szerint 400w 200w rms-be az egész méllyel szatelitekkel együtt. én kevésnek érzem.
még akkor is ha a konvektor és a házon kívül tartózkodva a redőny úgy rezonál mint "aki" leakar hullani a falról / ablakról. az üvegekről nem is beszélve.
-
-
HalasKYO
aktív tag
Tejfölösdoboz +1 you made my day...
Szerintem se olyan nagy igény ez.
Elvégre nem egy Emotiva pre-pro+power amp-ról és Martin logan ekről beszélünk.
De ha ezért a pénzért az ember vehet sokkal minőségibb és jobb terméket ami idôt állóbb, akkor azt nem rejtjük véka alá.Fent szólónak igaza van, házimozi 5.1 de zene csak sztereó +mély
-
Osynho
addikt
"Ki lehet próbálni köss rá más erősítőre azt a a hangfalalt amit a házimozihoz adnak tátva marad a szád"
Ez csak annyit jelent, hogy az olcsó házimozi olcsó erősítője sz@r. Ha rákötöd egy értelmesre, persze, hogy jobban szól ugyanaz a hangfal. De attól még az a hangfal is sz@r marad.
"Elég sok maximalista hozzá szóló van itt szerintem sokan egy kicsit túlzásba is viszik."
Az miért túlzás, ha valakinek az igényeit nem elégítik ki a tejfölösdobozok?
"Lényeg hogy egy 60 ezer fölötti házimozival szerintem már nem nagyon van gond a hangzással"
Szerintem meg újan egy házimozi erősítőt nem kapsz 60 ezerért, ami jól szól. Mármint filmek, meg játék alatt még elmegy, de amint zenére kerül a sor, kijönnek a hibák. Sztereóról van szó, mert 5.1-ben ugye nem hallgatunk zenét.
"Haver akármikor átjön zenét kérni válogatni, mindig elcsodálkozik milyen szépen szol a házimozim, pedig neki épített hangfala van."
Ez csak azt mutatja, hogy az épített hangfala se valami jó.
-
Gainka
őstag
Na jó értem én, nem nem lenne ez túl megerőltető egy cégnek sem, de hát tudod mi van ha csinálnának egy olyat mint amilyet te elvársz milliomosok sem vennék meg anyira tul áraznák. Am én is raktam merevitöt a hangosítóba pedig azokról le szoktam venni a mélyet. Én csak arra utaltam hogy a kis dobozokba nem nagyon kell, vagy legalább is az enyémeknek nincs se doboz hangja se nem rezonál se semmi.
-
HalasKYO
aktív tag
Egy jó ismerősöm mondta:"aki 5w nál hangosabban HALLGAT zenét az egy elmebeteg" :-)
Azokra a kis dobozokra viszont kb 100Hz rá van engedve ami kellően mély, elég energiával hogy táncra keljen.
A szub más tészta. Ott akkora energiák vannak, hogy oda már ők sem merik a műanyagot erőltetni.Hogy milyen merevítést várnék el egy ilyen kategóriás cucctól?
Kb2cm enként bordamerevítést jó magasat, és közé pl odaragasztott bitumenlapot, "dübörgésgátlót" emellett a dobozt csillapítóanyaggal tömni. -
Gainka
őstag
Nem naggon értem miröl beszélsz ne haragudj de nem is érdekel
Nem tudom milyen merevítést akarsz rakni egy 15x10 es műanyag dobozbamiközben annak célja a közép és magas hang ...
A mély láda gondolom fából van, ha nem az gáz nekem igen, és nem csúcs kat. a házimozim, és szebb mélyet nem igen lehet annál produkálni mint amit az kiad. Vagy ha igen, átlag embernek teljesen fölösleges jobb minöség. -
Gainka
őstag
Papám a szomszédban nem tudott olvasni, konyhában, (csukott ablakok ajtok, házimozi és nem 1000w hanem csak 200) mert zavarta a dübörgés , nem hittem el mert nem is a nagy dobozokat hallgattam, átmentem és tényleg annyir azavaró volt hogy nem lehetett koncentrálni
Na mind egy ez csak kis pl ara hogy átlag 4x4 es 5x5-ös szobába bőven elég szerintem 200-300 watt
Sőt én az én kis 200wattosomat sem használom ki, ritkán csavarok neki oda. -
HalasKYO
aktív tag
Már megbocsáss, de a műanyagnak "hangja van" ez nem kérdés, ez tény.
Tdk dolgozatot írtam melynek címe:
"Hangdoboz rezonanciák hatása a frekvenciamenetre".
Egy 18 as MDF doboz úgy rezonált megfelelő helyű, mennyiségű és minőségű merevítés és csillapítás nélkül hogy az ihajj.
Konkrétan volt egy 48dB!!!! -es beszakadás a frekimenetben, hogy csak a legdurvábbat említsem. A doboz felharmonikusairól meg már ne is beszéljünk.
Szekunder hullámok meg csak fokozták az élményt.
És ez mdf, 18mm, akkor elképzelheted mit csinál egy 1mm es PP vagy sztirol. Táncol...
Én a rétegelt lemezre szavazok különböző réteg vastagságokkal a nagy belső csillapítása miatt, de azt is kell merevíteni!
Tény, hogy vákum formázással könnyű bordamerevítéseket csinálni, de akkor sincs benne az a anyagbeli csillapítás ami legalábbis minimális szinten kellene.
És a legtöbb gyártó még csak erre se vesz a fáradtságot.
Utólag próbálja eq-zni (nem keverendő a dsp vel) amiből alapból torzult jellel meghajtott Fredaszter lesz. Van akinek ez elég, de illuziók ne legyenek, nincs ingyen ebéd.
Ilyen értelemben VAN hangja.
Ennek függvényében kb a fele ár lenne a reális érte, mondom ezt, hogy tudom mibe kerül egy 50w os végfok, doboz stb.
Ahhoz meg, hogy bookself nem fér el csak a kis 5cm es doboz..... No comment.
Egy bookself méretű doboz is lehet jó és azért az könnyedén elfér egy könyvespolcon is. A teljesítménye bőven elegendő szobai körülmények köt, de kívánja a mélyet maga mellé.Kedves MzperX75. Igen ez így van egyetértek veled.
Van egy nagyon egyszerű módszer amivel meg lehet állapítani a dobozunk táncoskedvű e?
Ha sík a doboz oldallapja fektesd az oldalára, szórjál rá finom szemcsés anyagot és kapcsold be, aztán nézd figyelmesen milyen jól buliznak a sószemcsék.
Ha megkoppintod a doboz oldalát lehet hallani egy hangot, magasabb vagy alacsonyabbat, minél nagyobb a doboz oldala, annál alacsonyabb lesz a merevítés nélküli rezonanciája, ha merevíted a felénél, akkor megduplázod ezt a frekvenciát.
És mivel a hanghullámok közül a mélyek hordozzák a legtöbb energiát így alacsony, mélyközép tartományban lesznek gondok.
A koppanás lecsengése a másik fontos, ha dong bong akkor biztos a szombatesti láz, de ha egy gyorsan elhaló viszonylag magas hangot hallunk az jó.
Azt jelenti merevítve van, és jobb termékkel állunknszemben. -
MZperX75
addikt
"1100W ahhaaa persze, ha mellédugod a kenyér pirítot, akkor biztosan."
+1
1100W-al bontani lehet egy lakásban 4-500W-nál már jött a yard hogy feljelentés érkezett,családi házunkban ,nem panel vagy telepiben,tudom szomszéd áthívott,hogy rezeg a ház csilingel a kredencbe a pohár meg az étkészlet,és tényleg pedig 2 50cm-es főfal választott el bennünket.6ládás dupla sztereó berendezés mely 2db 2x150W Quad 405 hajtott.
Valahogy nem értem ezt én sem maximum ennyit vesz fel konnektorból,de azt is kétlem talán TV-vel együtt...
12V-os tápból maximum 20-25W-os erősítést érhetünk el csatornánként 8ohmra,kétlem hogy több lenne a rendszerben. anno a 90'-es években,egy FET-es erősítőtől.
-
Dikk
tag
válasz
istvan287 #64 üzenetére
A műanyag lg-nél még akár az általad említett is lehet jobb lehet ezt aláírom.
A Z2300 olyan szempontból egy jól összerakott dolog hogy az tényleg pnp cucc össze dugod használd 120W rms mély van meg 2x40w rms szatelit és anno 36e-ért vettem. ennyiért erősítőt nem kapsz nem hogy még szatelit meg mély. ráadásul egy erőteljes tiszta hangzású a cég állítása szerint thx hangzású cucc. szerintem nagyon szépen szól, csak én már kinőttem. számomra már gyengécske.
-
Degeczi
nagyúr
Az "1100W" kritikátlan átvételével kár nevetségessé tenni a
cikketreklámot...Bár gondolom szándékos, mint ahogy az is, h a hátlap képetek kis fölbontású: ne lehessen elolvasni a max. teljesítményfölvétel értékét. Másik bemutatóból azonban el lehet és az 130W!!!
A kedves marketingesek min. 10-el szorozhatták be mindegyik csatorna teljesítményét... (a másik cikk meg is említi, h nagy hangerőn szétesik a hangzás. Ennek viszont hiányzik az (x) a végéről)
-
Gainka
őstag
Jó nagy felhajtás lett ebböl
Kezdeném azzal hogy vannak akinek a szobájuk egyik fala teli szekrény , azaz nincs hely se álló se [link] ilyen féle hang fal nem fér el, oda szépen a polcokra be lehet pakolni a kis dobozokat. Sokan azt hiszik hogy műanyag hangja van stbstb , nincs mű anyag hangja!
Nekem is van több épitett hangfalam, kimért dobozokba meg felelő hangszórót raktuk szépen szól nagyon , de soha nem fog olyan szépen szólni mint egy gyárilag be állított kimért stb hangfal. Ki lehet próbálni köss rá más erősítőre azt a a hangfalalt amit a házimozihoz adnak tátva marad a szád(házimozinál persze az erősítőben van be állítva). Szoval a tesztben be mutatott rendszer kicsit drágácska olcsóbban is lehet kapni jó minőségű házimozit. Elég sok maximalista hozzá szóló van itt szerintem sokan egy kicsit túlzásba is viszik (kb olyan szinten mint a gamer gyerek "nem birja a vga-am full hd mellet a16x élsimitast csak a 4x-est)
Lényeg hogy egy 60 ezer fölötti házimozival szerintem már nem nagyon van gond a hangzással és akinek kevés hely van a szobába annak tökéletes választás egy ilyen. Arról nem is beszélve milyen toronnyal jár egy külön erősítő külön lejátszó stb.
Haver akármikor átjön zenét kérni válogatni, mindig elcsodálkozik milyen szépen szol a házimozim, pedig neki épített hangfala van.
Szerintem egy ideje mióta el értek egy bizonyos szintet ezek a házi mozik hangzással nem nagyon van gond az erősítőben való be állítás miatt, tehát nem a hangfalon múlik hogy szol. Persze nem szolnak akkorát mint egy fadobozos 150 centi magas sal vagy akármilyen 4.0-5.1 de a teljesítményt ne keverjük össze a minőséggel. Ja és zenét szerkeszteni tényleg stereoban jó -
szab.tam
nagyúr
válasz
istvan287 #71 üzenetére
5 percen belül működik a hozzászólás szerkesztés gomb. (amit utána 15 percen belül lehet le-ok-zni.)
azért bátorkodtam szólni, mert láthatóan nem először nem vetted még észre.
és ha 1 hsz-ban többeknek szeretnénk válaszolni, azt úgy tesszük meg, hogy idézzük annak a hsz-nak a címsorát, amire reagálunk.
pl. így:(#71) istvan287:
xy, stb...
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
istvan287 #70 üzenetére
Expót, vagy lineáris csak oda ajánlott ahova kell a 130dB. (Szigorúan mélyről beszélek most)
Drága macerás,és még ha tervezted, figyelmesen gyártottad akkor is elég 1 rossz illesztés és a rezonancia örömtáncot fog járni és akkor már sokszor nem vagy csak nehezen javítható.
Egy jó reflex mélyebbre megy, kisebb és könnyebb megépíteni, de az érzékenység a kiinduláshoz, az "alapanyagához" hű lesz. Node kinek nem elég 125dB??:-)
A leírt értékek 1m re értendők, a hangcsökkenés távolság függvényében exponenciális.A cikkben szereplő cucc masszívan túlárazott a minőséghez képest meg főleg.
Részemről továbbra is a komponensekből álló rendszer a nyerő.
Megéri azt a kis ismerkedési időt míg az ember beállítja ahogy kell.
Szerintem ha az ember már ennyit áldoz rá akkor ez a minimum.
Bővíthetőségi szempontból meg olyan mint egy pc -
istvan287
csendes tag
Hát igazán profi hangosítást még nem volt alkalmam hallgatni, de az azért drága móka lehet
De látom te tényleg profi lehetsz
Hát igazán hangosan csak max házibuliban hallgattam az általam épített mnc hangfalat, és azt nem értékelte tulzottan
Ott valószínűleg már torzíthatott rendesen, de az átlagos hangerőn szépen zenélt és nekem ez volt a lényeg.
Egyébként is részegen megbocsátó a hallásom
Amúgy ez a tölcsér dolog téll brutális lehet, én is nézegettem amikor még a hangerő volt a cél, és más tipusú zenék érdekeltek, de mivel nekem fater asztalos gyorsan le is beszélt róla -
HalasKYO
aktív tag
Illetve van tervem egy óriástölcsérhez is .
220 magas 70széles 90 mély alsó freki 16Hz!!
Ebbe 12" os driverek valók, általában párosan építik egymás mellé.
Illetve volt olyan aki a vetítővászon alá szerette volna "asztalnak"..Szobai körülményekre szerintem csak reflex kialakítás, de itt nagyon fontos a driverhez hangolt láda. Azzal le lehet menni akár 28Hzig is, illetve elvetemültek lejjebb is, de ott már kompromisszumokkal.
Illetve lehet "autós" szubból építkezni, ott nem ritka az f3=<20Hz es rezófreki se, de az nem zenére való, hanem falbontásra és had ne mondjam....
Szubnál szerintem fontoa, hogy precíz gyors hangja legyen ezt egy autós se tudja.Ja és egy logitech se megy le 20Hz ig, akkor se ha 12dB -t beemelsz neki, csak egy rezonancia lesz, meg huhogás, de nem zene egy jó adag torzulással fűszerezve
-
istvan287
csendes tag
válasz
CounterBoci #67 üzenetére
Az szép
-
HalasKYO
aktív tag
Én maradok a tervezés mérés és hallgatásnál :-)
Az egyetemen diplomakonzulensem foglalkozik hangosítással nem amatőr szinten.
Az ő felszerelését használva készítem én a sajátomat el.A loudnesességről.
Tudni kell egy tényt az emberi fülről.
Az ember hallás érzékelése távolról sem lineáris.
Halk hangerőn bizony masszív loudness-t kell kapcsolni, hogy ugyanolyan hangosnak hallja az ember a mély és magas hangokat . Ez kb 100-110dB re elég jól ellaposodik, kivéve 1-2kHz mert ott továbbra is érzékenyebb. Sokan magyarázzák a csecsemő sírásának hangfrekvenciájával.
Akit jobban érdekel Klinger könyvében vagy P Nagy Lajos épületakusztikai könyvét ajánlom.Ennek tükrében úgy vélem, halk hangerőn, ahol zenét hallgat az ember lehetséges, hogy nem volt tolakodó a mélye az mnc nek, de jobban feltekerve valószínű átesik a ló másik oldalára.
Magam is az érzékenység pártján vagyok, sokkal sterilebbnek és tisztábbnak hallok egy jó PA rendszert, mint sok "hifi" hangfalnál.
Volt szerencsém még hallani Genelec 8050 est hozzá való szubbal, full szimmetrikus rendszerben, de nekem száraz volt a hangja és élettelen.
Tiszta, szép hangja volt, de nekem nem tetszett.
Ha végre elkészül a sajátom, mérési eredményekkel alátámasztva megy a logoutra.Tölcsérhez pár szót.
Lehet "kicsi" tölcsért csinálni, hajtogatással, de ha azt odaadod egy asztalosnak pofánröhög, ha jót akarsz minimum 3d-s cnc kell a szögben álló darabokhoz.
Van 15ös és 18ashoz is hajtogatott tervem B&C bizonyos driveréhez, és kb 50x60x70cm ami egy subtölcsérnél pöttöm. Alsö freki 35-38 Hz de a tölcsér fésűszűrése miatt DSP zni ajánlott. Kezeletlen helységben meg.... Vessen magára..Elnézést a helyesírási hibákért, és elgépelésekért, tabletrőr irok mert asztalin valamiért nem jön be a ph!
-
istvan287
csendes tag
válasz
CounterBoci #62 üzenetére
A tölcséres mélyhez téll baszott nagy hely kell
-
istvan287
csendes tag
Hát azért a logitech z2300 olyan hihetetlen nagy igényességre nem vall.. Nálam az különálló komponenseknél kezdődik.
De nem hallottam, akár "jó" is lehet a pc-s hangfalak kategóriában, de köze sincs egy fadobozhoz.
Bár lehet nem is kerül annyiba mint ha különálló egységeket vennél. -
istvan287
csendes tag
Nem vagyok semminek a pártolója, már mondtam egyszer sikerült egy jó hangfalat építenem belőle és ennyi, a többi kreálmányom nem volt a toppon
De még azok is jobbak voltak az LG müanyag vackainál, amiket csak viccként lehet felfogni ennyi pénzért.
És ezek szerint lehet szarból várat építeni(véletlenül), de az M.N.C is gyárt rengeteg tróger szart. láttam én már 200 watt-al kiütött mnc bomb-ot ami volt vagy 30 k(1db-25 kiló)... Egyszerűen szar volt a tekercs és leszakadt
-
CounterBoci
senior tag
válasz
#09634560 #55 üzenetére
Próbálkoztam házimozival, igaz zenekari keverővel és kétcsatornás végfokokkal, de a végeredmény ugyan az. Minden csatornát úgy állítottam be ahogy akartam, de a következtetés a tiéd lett, hogy jobb a sztereó. Viszont nem volt öt egyforma hangfalam, meg egyébként is szeretem a kihívásokat, még próbálkozom. Ráadásul mindig vágyam volt egy jó tölcséres mély, csak ott probléma a méret. Régóta tervezem, hogy maga az ágy alsó része lesz egy exponenciális tölcsér, de még a hangszórót sem tudtam eldönteni hozzá.
-
istvan287
csendes tag
Az elöbb a gyerekes dolgot azért írtam mert elég ledegradáló hangnemet ütöttél meg a hozzászólásommal kapcsolatban, de visszavonom.
Egyébként abban igazad lehet hogy az angol lapok elég részrehajlóak lehettek akkoriban is, "mivel a pénz beszél kutya ugat" a kapitalista világban sajna erősen jelen volt mindig is, de a Magyar Darvas féle Hifi magazin állami támogatással működött a szocializmusban, és 4-5 évig a heybrook hb1 volt a teszt hangfaluk ami azért jelent valamit, és az általam szerencsésen épített M.N.C. doboz hangzásvilága valamiért nagyon hasonlított rá.(bár ez már tényleg szubjektív dolog)
Egyébként a Magnatnak tényleg voltak jó hangfalai, kár érte hogy tönkrement.
Ettől a logitech z2300 tól viszont a hideg kiráz :S
De mivel még élőben nem hallottam ezért nem mondom hogy rossz, viszont engem mindenféle eq, vagy bármilyen hangszinszabályzó használata zavar mert nem adja vissza azt amit a doboz tud, és az eredeti felvétel még távolabb kerül a valóságtól..
Hát a hangosításból látom hogy nem hasonlít a zenei izlésünk, michael oldfield, vagy egy vivaldi négy évszak, teljesen más egy jó HIFI hagdobozzal halgatni, mint egy hangosításra tervezett hangfalon, elvégre az egyik egy egéssz termet is be tud zenével tölteni, de a hegedü macskanyávogás rajta, amíg a másik inkább finom részletező, tiszta és ha elég jó minőségű akkor szó szerint térbe helyezi el a zenekart.
Bár az általad leirt drága hangrendszer már lehet hogy más tészta, és akár gyönyörűen is szólhat. De más tészta a kettő célja.
Amúgy elismerem amatőr vagyok, és legközelebb csak konkrét tervek alapján építek hangfalat és jobb alkatrészekből.
Viszont akárki akármit mond, egy kis hozzáértésből, és szorgalomból az LG árában sokkal, de sokkal jobb rendszert lehet építeni akár sal-os hangszorókból, és a többi hozzávalót használtan be lehet szerezni, és kenterbe veri ezt a müanyag "kreálmányt". -
istvan287
csendes tag
válasz
#09634560 #51 üzenetére
Nem is neked szólt a győzködés, hanem Dikk -nek szólt a válassz.
Mivel kellett a pénz eladtam, már nem láttuk értelmét faterral tuningolni.
Sajna ezt a hangszoró tipust már nem kapni, pedig így vagy 7 év távlatából nagyon bánom hogy eladtam, újat meg nem tudok venni, sebaj majd egyszer megveszem az álmomat egy visaton experience v20 -at, csak ne lenne ilyen rohadt drága
Neked milyen "cuccod" van otthon? -
Dikk
tag
válasz
istvan287 #49 üzenetére
Tarthatsz gyerekesnek, de sanci leírta hogy a fül szubjektív dolog.. Csak hogy kicsit konkretizáljam a dolgot és leszólhass te is. Anno én is gondolkodtam hangfal építésbe amikor a magnat hangfalaim elszáltak 90-es évek eleji magnatról van szó gyakorlatilag azokba még volt anyag a meghajtással volt baj nem részletezném. gondoltam veszek egy fasza erősítőt majd építek valami hangfalat, vagy csak kicseréltetem a tekercset, hangszórókat újakra esetleg építeni új hangfalat és újra öröm bódóttság lesz. Hát számolgattam, erősítő drága, hangfalhoz alkatrész árak elmentek de nem vágtam bele, hangfal építéshez szintúgy. A számítógépes hangfalakról és ezek ötleteitől a falra másztam. mégis oda jutottam hogy veszek egy logitech z2300-at. amit a mai napig nem bántam meg. sok fórum dícsérte szarrá jogosan. sok ember félig szídta mert minek annyi mély amikor közép állásba is sok a mély. hát mondom nem tudom kinek milyen füle van én majdnem maxra tekert méllyel eq-ba a 20-40Hz között frekit és 40-80Hz közötti frekit még fentebb rántottam megfelelő értékekre nyilván az összes többi frekit is mert anélkül csak egy zubogást hallotam volna, maradjunk annyiba hogy egy tökéletesen jó eq-t lőttem be anno a foobar2000-be és most az itunes-ba is. egy bajom mégis van hogy mára már kinőttem és kicsinek érzem. további lépéseket nem tettem az ügy érdekében azt tudom ha szeretnék egy normális hangosítást akkor első sorba kinéztem mélynek a KRK 12sHO-ját azon kívül még 2 monitort és ezek össze hangolásával egy sokkal alacsoyabb frekiről indult méllyel még brutálisabb hangzást érhetek el a mélyet tekintve a többit meg eq-ből megoldom. Félre értés ne essék amit én mondtam annál csak az aktív mély kapásból 330e átszámolgatva külföldi árakat nézve. ezt nem a sal és mnc-hez és nem az lg 3d szarjához akarom hasonlítani csak azért írtam le hogy ne az legyen hogy üres szavakkal dobálózom és hogy gyakorlatilag semmiről nem tudok semmit.
De a fül akkor is egy szubjektív dolog. Alattam lévő emberke leírta hogy az mnc és a sal kombó hangfal építés elindulásba jó dolog lehet, azt is elhiszem hogy az az egy hangfalad nagyot szólt de én nem hiszek a márkába bocsánat. A hangfal építést is meghagyom a profikra esetleg a "mérnök emberekre"
Azt se akarom állítani mi elött azt hinnéd hogy a logitech spanyol viaszt szart. Nem, csak csinált egy elérhető árú, jó minőségű hangfalat anno mind a z2300-al mind a z5500-al. a modell frissítései már kevesebbet érnek szerintem de ez elhanyagolható most, és nem is föltétlen témába illőek.
-
törölt tag
válasz
CounterBoci #53 üzenetére
Sztereóval jobban járnál minőségileg. Vezetékezést sem szabad elhanyagolni. Valamint a forrás minősége is számit
-
istvan287
csendes tag
válasz
CounterBoci #53 üzenetére
Hát olyan hangfal ami "egy az egyben adja vissza a hangot" sajnos még nem létezik(erre törekszik minden komolyabb gyártó még a milliókba kerülő hangrendszerek is, de sajnos még nem létezik)
A hangosítás egy dolog, teljesítmény ide vagy oda, én hallgattam 7 watt-os csöves erősítőt(audio inovaton), egy audio note kisdoboz, és egy Denon DCD 1500 társaságában. Itt már eltünt a szoba, csak a zene maradt, kár hogy nem az enyém volt..Bár ennek az ára kb 600-700 körül van szóval más dolog)
De attól még biztos szépen szól a hangfalad, nem kérdőjelezem meg, viszont M.N.C ből sem lehetetlen elfogadható eredményt elérni, sőtt néha lehet akár egéssz jó is.
Viszont minden hangfalnak van hangzásvilága, még a hangosításban is ami csak arra a tipusú dobozra jellemző. -
CounterBoci
senior tag
Hat évnyi hangosítás és itthonra hobbiból hangfal építés után az én véleményem:
HalasKYO remekül összefoglalta a teljesítmény szükségletét egy normál szobának.
Kamaszként hát hogy a viharba ne SAL és MNC hangszórókkal kezdtem volna építgetni. Az utolsó ilyen hangfal bátyámnál az akvárium tartója, mert szépen meg van munkálva felsőmaróval és olyan a színvilága, hogy oda illik. Pedig "szépen szól". Csak ehhez gáztűzhely méretű láda kellett egy 12"-os hangszóróhoz... Soha nem vennék olyanokat még egyszer.
Hangosításban a hatásfokot kergettem, aztán szerettem volna zenét szerkeszteni és vettem egy stúdióba tervezett hangfalpárt. A kategóriáról azt kell tudni, hogy nincs a hifiben különféle gyártókra jellemző hangzásvilága, egy az egyben adja vissza a hangot. Sokszor azon veszem magam észre, hogy nem akarok felállni előlük. Szinte minden zene tud újat mutatni, amit hangosítós és előtte SAL és társaival egyszerűen nem hallottam. Veszek még egy párt, egy szubot, és abból lesz a házimozim. -
törölt tag
Igazad van, de ő tényleg nem azt irta hogy pl. Dali Ikonnal megegyező hangzást ért el hanem elfogadhatót, ami hihető is ha a merevités, hangváltó méltó társa volt, akkor itt a rosz közép miatt a sal vagy a hangváltó-beállitás volt a leggyengébb láncszem.
István287: bizony belehet, mivel a fül a legszubjektivebb. Épp te irtad hogy gyengébb középpel is elfogadhatónak tartotta apukád a hangfalat. Én bizony elgondolkodtam volna helyében a hangzás javitásán amenyiben tényleg ért hozzá.
#49: nem kell engem győzködnöd, jó kiépitéssel elhiszem hogy elfogadható hangzást lehetett kicsiholni. -
istvan287
csendes tag
Én nem személyeskedem, de ahogy te írsz az nem túl szívélyes(inkább simán bunkó, vagy gyerekes).
Köszi a lelki világom rendben van
Én soha nem állítottam hogy az évszázad hangfalát építettem meg, és nautilus-i magasságokba ívelt. De amit halottam az nem csak engem hanem másokat is meggyőzött.
De minek győzködlek, te döntöttél hogy egy tudatlan surmó vagyok.
Nem vagyok profi hangfal építő, és írtam is hogy csak ez az egy doboz sikerült jól.
Amatőr vagyok akinek szerencséje volt.
De 60 ért adtam hozzáértőnek, és mai napig egy NAD 3020, és Pioneer PD-S 801 társaságában muzsikál, mit muzsikál, ZENÉL.
De te ezt úgyis jobban tudod, elvégre te hallottad -
Dikk
tag
válasz
istvan287 #45 üzenetére
Nem kukacoskodáss képpen de e szerinti hozzászólásod alapján mégse olyan profi cucc az mnc és a sal ahogy azt te annyira dícsérted. Egy akármilyen származású magazinban leírtakra hivatkozni, vagy véleményükre adni igen kicsinyes dolog.. nem tudom hallottál e már marketingről.. "nesze itt egy kis pénz írj róla valami jót" nem azt mondom hogy az általad említett dolgokra 100%-ban ez igaz de a "leírtak alapján" ez a legjobb cucc simán lehet közepes minőség de akár szimplán szar is.
A pénz nagy úr. Ki mint veti ágyát... nyilván lehet milliókból is nagyon jót építeni és lehet pár százezerből is 1-1 fülnek megtévesztésig hasonlót vagy 1-1 fülnek "ugyan olyat" összerakni, építeni.
-
Dikk
tag
válasz
istvan287 #42 üzenetére
Azért mert bevágsz 1-2 profi hangzású márkát, kábel típust, egységet és barátait, és mert "profi szinten űződ a hangfal építést apukáddal együtt" attól még nem azt jelenti hogy te szartad a spanyol viaszt. És már bocsájs meg de maga a hangszóró minőségbe bármilyen ládába is van sose lesz jó minőségű csak egy 110%-ban taiwan-on össze csapott sorozat gyártott szar.
Ezzel nem oda akarok kilyukadni hogy mondjuk egy sokkal nagyobb, nevesebb, minőségibb márka esetleg nem pont taiwan-on gyártat dolgokat, csak nem mindegy hogy előállítási költség,be minőségbe és minden másba milyen kivitelezéssel készülnek az adott dolgok.
Ne haragudj ha megsértettem a lelki világod. Én elhiszem hogy te nagyon profi dolgokat összeraksz ezekből a szarokból. De én nem adok a véleményedre.
-
istvan287
csendes tag
válasz
#09634560 #44 üzenetére
Hát az lehet hogy belépőszint, de olvasatom szerint az angol hifi magazinok szerint kategóriájának legjobbja volt saját korában, és ma is megállja a helyét! (Sajnos az akkori anyagi helyzetemben nem engedhettem meg magamnak jobbat) Torzításokkal nem találkoztunk magasabb hangerőn sem(természetesen a hangszínszabályzók komolyabb módosítása nélkül) A közép sávon az igazi tiszta részletesség hiányzott, ez az amiben a Heybrook hb1 jobb volt(itt ütközhetett ki a vifa hangszóró készlet), de maga a hangzás nagyon hasonlított, csak itt a HB1 nél néha hiányzó mély jelen volt(nem primitív basszusra gondolok). De az általad említett loudneszsesség nek nyoma sem volt. A keresztváltót egy hozzáértő műszerész ismerős csinálta anyagáron, a doboz tervet pedig a sal egyik hangfaltervéről vettem, átméreteztem az M.N.C. hangszóró készlethez (természetesen fórumokon segítettek) megfelelő helyeken kimerevítettem, és csillapító anyagal láttam el. Félreértés ne essék az M.N.C. nem egy hihetetlen jó minőség, de a szerencse, és a véletlen az én oldalamon állt és egy remek hangfalat tudtam építeni.
-
törölt tag
válasz
istvan287 #42 üzenetére
Ismerem a készülékeket de a PMA 250 belépő szint.. nem nehéz tulszárnyalni.
Arra kiváncsi vagyok (minden kötözködés nélkül) hogy gyenge középpel nem vált loudneszsessé a hangja? ( Ha nem akkor nem volt idegesitően magasba-mélyre húzó?Ha igen akkor mitől magasztalta fel a faterod?) Nem kezdett el torzitani olyan 2/3-ad hangerőnél a gyenge közép, így felerősődő mélyátvitel miatt?? Merevités és csillapitóanyag minősége arányban állt a CD cone-val? És hangváltó is oké volt? -
szab.tam
nagyúr
3d surruond ficsőrök.
az alsó kategóriás vackoknál, és főként zenénél jól jöhetnek.
és persze minden 2.0 forrásnál, ha nem tetszik a dpl.a pc-s szoftveres lejátszók is szoktak saját térkeltő cuccot tartalmazni.
egy konkrét példa:
power dvd, 7.1 forrás, bd.
g35.
lejátszóban kapcsolok clmei-2-t, fülesen dhp-t.
és ezekkel a ficsőrökkel soktal teltebb, dinamikusabb lesz a hangzás.
zene tuc-tuc, hardstyle, stb.egy tényleg hozzáértő, igényes zenehallgató az előbb felsoroltak mindegyikétől, külön-külön, joggal sikítofrászt kap.
megértem.de biznyos helyzetekben, (és főként a gagyi vackoknál, mint ez is), elkélhetnek a kapcsolható 3d hangzások.
én alapból mást nem értek.
hogy erre a tesztre egyáltalán mi szükség volt?ha egy megrendelés csomag része volt az itteni lg részéről, ("a spenótot is meg kell enni a sütihez" effektus), akkor titeket megértelek.
de azt előre lehetett borítékolni, hogy az itteni kukacos közönség 90% le fogja szólni ezt a túlárazott vackot.
tehát a képviselet csak öngólt lőtt.ha pedig direkt ti kértétek tesztre ezt a csodás darabot, akkor inkább nem mondok semmit...
ez egy tipikus cucc, ami a mm újságba való:
akció,250.000,-helyett csak 140.000,- !!!
1100w, stb, bla-bla.
és csomagolnak mellé 2 db. hervadt, 3. kategóriás akció blu-ray-t.
és másodlagos kihelyezéssel kirakják egy trepnire, jó közepére... -
istvan287
csendes tag
Ez az amikor valaki még nem hallgatott meg egy jól megépített, M.N.C vagy SAL hangfalat mutatnék olyat amitől igencsak meglepődnél.. Eddig csak nagy dobozt építettem, és volt egy ami valami eszeveszettül jól sikerült. gyors pontos basszus, hatalmas tér, és szép tiszta magas hang volt az eredmény(a közép volt a gyenge láncszem csak). Volt szerencsém (apám által aki nagy hifi, és bakelit buzi) sok hangfalhoz, jópár erősítőhöz, és nem a levegőbe beszélek.. Egy denon pma 250-el , és egy denon dcd 1400-al volt párosítva az mnc cd cone hagszorókat tartalmazó doboz, és döbbenetesen szépen zenélt! Ha kicsit is értel hozzá akkor az általam felsorolt készülékeket ismered, és tudod milyen kategóriásak, és az általam épített M.N.C. hangfal tökéletes párjuk volt minőségileg, és fa anyaggal együtt 25 ből megvolt a két doboz(megjegyezném a hangfal belső kábelezése van den hul cs16 -os kábelel összekötve!)
Apám már 20 éve hifizik és ezellött egyik hangfalamat sem magasztalta fel, de ez elnyerte az ő tetszését is.
A hangfal hangja, és karakterisztikáját szerintünk a legendás heybrook hb1 angol hangdobozhoz hasonlított(már ha hallottál róla, ha nem akkor szerintem idegen neked a hifi téma) -
adodaniel
őstag
A kolléga egy korábbi kommentre reagált érzésem szerint. A házimozi kérdés nálam pont aktuális, kb. 70e-nél járok új, akciós Mordaunt-Short frontokkal, használt Denon erősítővel. A házimozi központja a laptop lesz, visz mindent, később talán egy Popcorn Hour lehet, hogy lesz. 140e-ből érzésem szerint vígan megvan egy budapesti lakásba való, nem elmebeteg házimozi. Saját vélemény.
-
HalasKYO
aktív tag
Ki beszélt itt Somogyiról vagy MCN-ről?
Előkerestem az utóbbi cikket amiben magam is linkeltem hangfalat [link]
Ha jól látom nem SAL az amit ajánlok.
Az előttem szóló se azt ajánlott
Nem tudom a hozzászólásodat mire alapozod, de biztos igazad van.
Jelenleg magam B&C termékeiből építek. Ami megint csak egy egészen más kategória, mind termék, mind felhasználás, mind ár szempontjából.És egy komponensekből felépített rendszert nem lehet egy logitech-hez hasonlítani
500W?? felvett teljesítmény talán. -
Dikk
tag
válasz
istvan287 #19 üzenetére
Viccelsz? Sal és MNC meg jó minőségű hangfal? LOL.. ez a szánalmas hogy magyarországon ha valaki vesz egy ilyen retekből összeállított dolgot akkor már azt hiszi hogy milyen kibaszott zseni és hogy mekkora császár cucca van.. hát ku..a nem.
Ha szeretnél tényleg jó minőséget nem ezen márkák között kell keresgélned. Olcsónak olcsó de olyan is. Ha a cikkben szereplő árat veszed figyelembe simán veszel jobbat még ha úgyis állítassz össze egy házi mozit vagy akármit.
A cikkről.. Logitech Z5500 (ahogy nézem 130 körül lehet kapni egy asus oplay vagy egy WD live vagy mi a tököm média box 15-20e. ami azt jelenti hogy 10e forint különbséggel kapsz egy ténylegsen jó, RMS-be 505wattot szóló 5.1-et. meg van egy média boxod ami ezeket mindet viszi. Jó igaz lemezről nem tud egyik se olvasni (ha nem tévedek) de gyakorlatilag hamarabb vesz már mindenki egy 16-32gigás pendrive-ot és rak rá xy mennyiségű, minőségű filmet a piciny számítógépéről és még a dvd-ket se pocsékolja fölöslegesen.
Ez tényleg arra jó ha nem akarsz válogatni, szarakodni a vásárláskor csak bemész a "hülye azért nem vagyok" boltba akkor annyi hogy egy dobozba leveszed a polcról és örülsz hogy gyorsan van jó drágán egy gyakorlatilag szar cuccod ami a célnak megfelel. Akinek minőség kell az meg értelem szerűen nem ennyiért és nem ilyet vesz, de ez meg egyértelemű.
-
HalasKYO
aktív tag
Nem értek egyet.
Használtam 100k alatt össze lehet rakni,
Újonnan 150-170k körül. És igazi 5+1+erősítő+tikbél.
Igaz nem a csúcsot építed meg, de hogy ezekre a "3d 6000 000W" os cuccokra köröket ver, az hótziher.Sztereóban én egy kicsit másfelé mennék (közelsem hifi) inkább érzékenység és dampign factor.
Tervben is van, csak ugye az a mocskos pénz. -
jookomak
őstag
Nyilván megvan az a vevőkör, ahol az számít, hogy hú há 1200 watt genyó, hallod, nagyon üt. Akár a nagy megapixelszám a fényképezőknél.
Amúgy az első gondolatom nekem is az volt, hogy ennyiért jobb külön komponensekből álló szettet lehet összerakni. Aztán rájöttem, hogy nem. Kicsit többért ugyan, de sokkal jobbat lehet összerakni. Főleg ha az ember eleinte lemond az 5.1-ről, és csak a két frontot veszi meg.
-
dilipok
veterán
fagyasokat egyaltalan nem tapasztaltatok? Nekem szinten ilyen smart rendszeres egybecuccom van (BH9520T), de halozati lejatszaskor hajlamos fagyni, es olyankor par percig baja van a halozati kapcsolodassal is a restart utan. A support nem igazan tudott mit kezdeni vele egy gyors telefonos beszelgetes alatt, csak kivancsi vagyok h eroszakoskodjak-e egy kicsit veluk.
-
HalasKYO
aktív tag
Ez így van. Ezt egy másik fórumban már kifejtettem én is, de ahogy Pheke ott is írta, ez azoknak van akik nem akarnak ezzel "bajlódni" , igaz itt is össze kell kötözgetni, de a választás egyszerűbb.
Itthon nekem is komponensekből álló van, de egy fél éve volt szerencsém Pesten ismerősnél (ott laktam 4 hónapig) használni egy ilyen "komolyabb egybecoccot".
Ha jól emlékszem valami Hyundai volt.
A tapasztalataim:
-Annak akinek nincsenek világmegváltó igényei megfelel.
-A hangzás a maga a kategóriájában nem rossz. (kicsit dobozhang)
-Egyszerű a kezelése, amolyan PnP bedug, használA negatívumok egyből ütötték a fülem, de tudtam ettől nem várhatok többet.
A mély talán 60Hz volt semmi több, a kis dobozokban nem volt külön magas (a cikkben szereplőben van!!)
A processzálással is voltak gondok, dehát nem egy DTS HD...És igen az is igaz, hogy közel azonos áron, de több macerával kaphatunk jobbat is.
De ott kell konfigurálni, állítgatni amire sokan nem szánnak időt, szerintem megéri és nem időpocsékolás. -
Möhe
addikt
Ide is bekerült extraként a cég egyik saját fejlesztéseként aposztrofált 3D hanghatás funkció... hangkeltőnél minek a 3D? 5.1 nem elég térhatású?
akkor már egy ilyen szett: Onkyo TX-SR313 + SKF-4800 + SKS-4800 5.0 csatornás Házimozi Rendszer ,láda nélkül is több lehet benne a mély
Ezért nekem sok a 140k,inkább duplázom az összeget és abból egy erre köröket verő komplett cuccot vennék. -
kromatika
veterán
Jó cucc.tetszik.
-
HalasKYO
aktív tag
1100W ahhaaa persze, ha mellédugod a kenyér pirítot, akkor biztosan.
Valósz csúcs leadott teljesítmény kb 30W / csatorna + 50W mély. És ez már masszív túlzás.
Igaziból egy 88-90dB/w os rendszernél (ezt az értéket kb minden mai valamirevaló hangfalal tudja)
(kivéve a szubokat persze)Számolgassunk egy kicsit. Ha hangossan akarunk "mozizni" akkor tekerjük mondjuk 100dB re kezdésnek.
Hogy ehhez mennyi kraft kell ? egyszerű:
90dB-->1W
93dB-->2W
96dB-->4W
99dB-->8W
tehát cirka 10W / csatorna KIMENŐ kell. Ezek az értékek 1m-re vonatkoznak.
valószínűleg AB osztályúvégfok van benne, számoljunk egy borzalmas 50%os hatásfokkal-->20W/csatorna felvett.
Tehát ott vagyunk kb 100W a szatelitek, és ehhez még kb 20 w az elektronika, előfok stb.
És 30W al pedig tombolhat a mély. Szumma 150W.
Ez egy normális otthoni körülmény, nem egy 130dB es koncert.Ha múltkori PHTV-9.1(5.1)esét nézzük a popóján pontosan ez a szám szerepel
Ha ezt egy 4x4 es szobába rakjuk a sarokba akkor ugye 2xGyök2 lenne a távolság ->2,82m
Itt már ugye jobban kell tekerni azt a potmétert, hogy 100dB meglegyen.Az 1100W az valami légszállításból számított P.M.P.O. csúcsérték marhaság, komolytalan.
Egyébként lehetséges 1U magas cuccból több ezer wattot kiszedni, csak az nem ez a kategória.
Arra ott a LabGruppen vagy a vagy a PowerSoft, de ezek nem otthonra valók , ezt az áruk is mutatja. -
fojuzer
aktív tag
Hm-Hm kis hiányosságok a drága ketyerén? Hát mindenkinek más izlése,s föképpen a "Pénztárcája-anyagi/ más,viszont gazdagékat ez nem érdekeli. Nos vidáman meg lehet élni nélkülük!
-
istvan287
csendes tag
válasz
#09634560 #26 üzenetére
Ami már kis műanyag doboz az egy vicc alapból, nekem volt heybrook hb1-es em, JPW Sonata-ám és még jópár hangfalam eddig, még épített is, de ami műanyagból van azt max az ilyen sztereó, meg hifi-piac féle(szar) magazinok jónak itélnek (persze csak pártatlanságból
) A darvasi féle hifi magazin még jó volt, nem csak kamuztak orba-szájba hanem valós tapasztalatokat osztottak meg..
-
QuippeR
tag
válasz
#09634560 #26 üzenetére
Azt írta a hozzászóló, hogy nem szabad ilyet venni, mert a legolcsóbb különálló komponensek is jobbak. Az öt misi egy véletlen szám, mindössze annyiban érdekes, hogy több mint 140k, amibe ez a cucc kerül. A kérdés sosem az volt, hogy ennél többől lehet-e jó hangzást összerakni. (Mert lehet.)
-
törölt tag
Itt lesz koppanásod mert az igazi audiofil nem itélkezik míg nem hallja... ráadásul létezik 5 millióért is szatelithangfal, erősitő nélkül. de alatta is van jó,pl Bose, JM LAB Focal szettek is vanak müanyagdobozzal, jó hangzással és persze ennek megfelelő árban.
Más kérdés hogy állódobozost 130-ért kapni legolcsóbban a netdeponál, mélynyomó nélkül. -
törölt tag
1100 watt elég lenne 40-50 nm.-es szobára 120 dB hangerőre (érzékenységtöl függően). Normál 20-25 nm.re 50 W/csatorna tökéletesen elegendő. Nem is értem miért dobálóznak a wattokkal. Egy Onkyo 6xx sem ad le 60 Wattnál többet egy csatornára, mégis elég akár 30 nm.-re is hangfaltól és érzékenységtől függően.
Természetesen van létjogosultsága, pl helyhiány vagy szükös keret.
Szab.tam: LPCM-et és PCM-et mindegyik tudja. És emellett DD, DTS,DTS ES és DPL II-t is.
#23: tudom de ezek magától értetődnek, ezek jelenleg alapszolgáltatások. És mellette néhány beépitett hangzásképet is tud. Csak ezt a tényt nem mindenki tudja.. -
szab.tam
nagyúr
"a modell egyébként a Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS HD Master Audio, DTS HD High Resolution szabványok kezelését biztosítja."
lpcm nyista?
-
istvan287
csendes tag
Hát ennyiből olyan házimozis hangcuccot lehet építeni hogy az már durva.. Ami kell hozzá az Sal vagy akár M.N.C. hangszórók, egy kis fa anyag, meg hozzá ügyesség, és hogy tudj számolni. Max 60 k és jó minőségű hangfalaid vannak mélynyomóval, a maradék meg mehet lejátszóra és erősítőre.. És ezeket a műanyag kis szarokat agyba főbe veri.. Az 1100 watt meg egy nagy vicc, akkor már legyen 10 0000
-
törölt tag
Arra, amire kitalálták, tökéletesen megfelel.
Ezzel nem lehet vitatkozni.
QuippeR: Honnan gondolod hogy lesznek itt "audiofilek"?
-
Osynho
addikt
A valóság hazánkban úgy működik, hogy hitelt veszünk fel a számunkra egyébként felesleges, de státusszimbólumnak tekinthető eszközökre és inkább nem eszünk, de fizetjük, majd bukunk rajta és eladjuk..
Hifit érdemes használtan venni (kipróbálás után, természetesen) és akkor kb ennyiért kapsz olyat, aminek hangja is van.
(#13) elefant: Gondolom, mert jobb is az olcsóbbaknál. A másik gondolatod meg sajnos igaz!
-
elefant
őstag
a 140 000-et arra írtam, hogy a kategóriáján belül ez bizony a drágábbak közé tartozik. szerintem senki sem vitatkozna veled arról, hogy a minőséget meg kell fizetni.
a telefonnal kapcsolatban meg annyit, hogy ha ezt a házimozit ki lehetne tenni a kocsmapultra, az irodaasztalra vagy az étteremben, akkor ezeket is vinnék mint a cukrot
-
Osynho
addikt
Úgy látszik hamarabb jöttek az audiofileket váró trollok
Egyébként nem kell audiofilnek lenni, ahhoz, hogy jó hifit, illetve jó hangot keress otthonra. Mert ugye ezek elég távol vannak attól. És a hifi sok pénzbe kerül, ezt el kellene fogadni. A cikkben is írják, hogy jajj, de drága a 140ezer ft. Ebben benne van 6db hangszóró, erősítő, lejátszó, kábelek, stb stb. Ez nem összeg. Sőt, mivel ilyen olcsó, biztos, hogy zenére nem való. Persze kinek mi.
Az általános felháborodást se értem, amikor több száz ezer Ft-os rendszerekről van szó, mikor egy 200eFt-os telefont elkapkodnak a szolgáltatóknál, meg amikor 1 tank benzin 25eFt. Egy hifi meg 10 év múlva is az lesz.
elefant: Tényleg érdekelne.
-
X Factor
addikt
szerintem ezeket az eszközöket azoknak szánják, akik nem elégedettek a tv megszólalásával, de nem is nagyon akarnak molyolni egy bonyolultabb rendszerrel.
Egyetértek, saját ismerősi körben is sokan vannak (főleg 30-asok 40-esek), akiknek már telik jobb cuccokra, de nem értenek hozzá, illetve nem ilyen beállítotságuak h. naprakészek legyenek ezen termékek között. Ők vesznek egy 4* colos tévét, mellé egy ilyet a nappaliba, és tökéletesen el vannak.
-
Osynho
addikt
Azt lehet tudni, hogy mekkora a tápja? Csak, hogy kiderüljön mekkorát hazudtak az 1100W leadott teljesítményt illetően.
Gondolom ez is áramtermelő fajta, mint a legtöbb hasonló cucc.
-
elefant
őstag
hát ez ízlés dolga, nekem kifejezetten tetszett ez a designvonal.
és értem is amit mondasz, de ennyi pénzért hogy állítasz össze olyan szettet, amiről írtál?
szerintem ezeket az eszközöket azoknak szánják, akik nem elégedettek a tv megszólalásával, de nem is nagyon akarnak molyolni egy bonyolultabb rendszerrel. az meg a másik akárhogy nézzük, még egy ilyen eszköz is simán lever egy hangprojektort hangminőség terén
-
Nekem annyira nem jön be a dizájnja ennek a terméknek, ez az ezüstös téma nem passzol hozzá, téglatestű hangszórók... Lényeg, hogy inkább kerülje az ember ezeket az egybemindent típusú házimozikat, még ha kompakt is, mert a különálló komponens rendszerek legalja is kenterbe veri ezeket mind...
-
xmaas
őstag
USB stick-rol probaltatok felpakolni avi,mkv, fajlt ra es akkor onnen lejatszani egybol? Mert en is megjartam a lejatszomal hogy USB- portos lejatszas egy kupac szemet volt hiaba volt leirva hogy ezt meg azt tamogatja de kozbe valosagba csak bizonyos dolgokat akart lejatszani reklamnak nem szabad hinni tul sokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az LG remekül festő, smart rendszerrel megtámogatott, 3D lejátszást biztosító otthoni hangrendszerét.
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest