Új hozzászólás Aktív témák

• Dikk

tag

válasz istvan287 #49 üzenetére

Tarthatsz gyerekesnek, de sanci leírta hogy a fül szubjektív dolog.. Csak hogy kicsit konkretizáljam a dolgot és leszólhass te is. Anno én is gondolkodtam hangfal építésbe amikor a magnat hangfalaim elszáltak 90-es évek eleji magnatról van szó gyakorlatilag azokba még volt anyag a meghajtással volt baj nem részletezném. gondoltam veszek egy fasza erősítőt majd építek valami hangfalat, vagy csak kicseréltetem a tekercset, hangszórókat újakra esetleg építeni új hangfalat és újra öröm bódóttság lesz. Hát számolgattam, erősítő drága, hangfalhoz alkatrész árak elmentek de nem vágtam bele, hangfal építéshez szintúgy. A számítógépes hangfalakról és ezek ötleteitől a falra másztam. mégis oda jutottam hogy veszek egy logitech z2300-at. amit a mai napig nem bántam meg. sok fórum dícsérte szarrá jogosan. sok ember félig szídta mert minek annyi mély amikor közép állásba is sok a mély. hát mondom nem tudom kinek milyen füle van én majdnem maxra tekert méllyel eq-ba a 20-40Hz között frekit és 40-80Hz közötti frekit még fentebb rántottam megfelelő értékekre nyilván az összes többi frekit is mert anélkül csak egy zubogást hallotam volna, maradjunk annyiba hogy egy tökéletesen jó eq-t lőttem be anno a foobar2000-be és most az itunes-ba is. egy bajom mégis van hogy mára már kinőttem és kicsinek érzem. további lépéseket nem tettem az ügy érdekében azt tudom ha szeretnék egy normális hangosítást akkor első sorba kinéztem mélynek a KRK 12sHO-ját azon kívül még 2 monitort és ezek össze hangolásával egy sokkal alacsoyabb frekiről indult méllyel még brutálisabb hangzást érhetek el a mélyet tekintve a többit meg eq-ből megoldom. Félre értés ne essék amit én mondtam annál csak az aktív mély kapásból 330e átszámolgatva külföldi árakat nézve. ezt nem a sal és mnc-hez és nem az lg 3d szarjához akarom hasonlítani csak azért írtam le hogy ne az legyen hogy üres szavakkal dobálózom és hogy gyakorlatilag semmiről nem tudok semmit.

De a fül akkor is egy szubjektív dolog. Alattam lévő emberke leírta hogy az mnc és a sal kombó hangfal építés elindulásba jó dolog lehet, azt is elhiszem hogy az az egy hangfalad nagyot szólt de én nem hiszek a márkába bocsánat. A hangfal építést is meghagyom a profikra esetleg a "mérnök emberekre"

Azt se akarom állítani mi elött azt hinnéd hogy a logitech spanyol viaszt szart. Nem, csak csinált egy elérhető árú, jó minőségű hangfalat anno mind a z2300-al mind a z5500-al. a modell frissítései már kevesebbet érnek szerintem de ez elhanyagolható most, és nem is föltétlen témába illőek.

Új hozzászólás Aktív témák