- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
A DX 11 ben ez a lényeg: Azonban az igazi nagy újdonság az, hogy a fejlesztõk bevonhatják a grafikai processzort nem 3D-s feladatok kiszámolására is.
-
tjokai
senior tag
A Gothic 4 és a Diablo 3 mikor jelenik már meg?Valaki tud róla vmit?AZok is a DX11re épülnek már?A Diablo3 tudtommal csak 2D-s lesz de nagyon durva lesz így is
-
gfefe
őstag
válasz
- = Zk = - #177 üzenetére
Tegyük hozzá az AVP új részét is...
Lesz itt game most ami ütni fog
-
CptMisi
őstag
válasz
- = Zk = - #177 üzenetére
azt nem mondanám, hogy arra fog épülni, de alkalmazható lesz benne...de ha arra épül, akkor még jobb
-
tjokai
senior tag
Én nem azt mondtam,h 1 monitorral nem is lehet majd játszani az 58xx szériával, csak ha kiakarod használni maximálisan az adottságait, (amit ugye biztosan kiakarsz használni, azért veszed meg annyi pénzért) akkor bizony kell az a 3 monitor
!
Egyébként igen, megtanultam ,h vásárlás előtt kell tájékozódni de most 1-1,5 évig a 4870 karival is beérem...ennyi -
lsc
nagyúr
A 3 monitor valóban nem kötelező "felszerelés" de ha kiakarod használni a DX11-es 58xx széria adottságait maximásian és mindennel úgy akarsz játszani,
Ezt melyik tesztben láttad ? Csak jelzem az 58xx széria még nem jelent meg . Amit írsz az az ATI Eyefinity, és annyi igaz hogy ahhoz kell a több monitor ill az 5xxx széria . Azt még sehol sem láttam hogy egy monitorral nem lesz élvezhető az 5xxx széria. Egyik sem kötelező egyébként, de legalább megtanultad hogy vásárlás előtt kell tájékozódni, ennyi. -
tjokai
senior tag
Elképzelhető, de én még csak most szereztem róla tudomást,h nézelődtem a neten a kártyacsere végett, tehát így akadt meg rajta a szemem!!!A 3 monitor valóban nem kötelező "felszerelés" de ha kiakarod használni a DX11-es 58xx széria adottságait maximásian és mindennel úgy akarsz játszani, ahogy az a nagykönyvben megvan írva....akkor bizony kinyithatod a pénztárcát!
-
tjokai
senior tag
Ez azért már durva....Örülök,h a napokban hozzájutottam egy HD4870 1GB DX10.1-es karihoz, erre mit látok a neten????Azt, h jönnek decembertől a DX11es HD5870-es kártyák és ezekre fog épülni minden a játékvilágot illetően
....3 monitor kell ahhoz,h egy jót játszhasson az ember....besz**ás
!!!Nem tudnak már mit kitalálni arra, h h húzzák le a népet!!!Ezt már nem lehet követni anyagailag sem meg máshogy sem...
-
Depression
veterán
A jelenlegi játékkínálat mellett tényleg csak annak éri meg, aki több monitoron fog játszani. A többinek csak felesleges pénzkidobás.
-
Zso2
őstag
válasz
South Velen #161 üzenetére
köszi,hogy érdeklődsz.. nagyon boldog vagyok
nem látszik ?
zsír verda megvan , 2 nő megvan.. mi kell még?? -
válasz
South Velen #153 üzenetére
27W csak?
az nem rossz.... Laptopba akkor tehetnek ilyent.
-
bartucc
addikt
Féltégla endésön ez is...
Teljesítményre kíváncsi leszek, mennyi SP van benne, de nyers erőben erős lesz mint a 4xxx is... -
Zso2
őstag
Úristen még meg sem jelent és már fogyasztási adatokkal dobálóznak az emberek
.. és el is hiszik...
-
westlake
félisten
válasz
arra a 27 wattra nagyon kivancsi vagyok.. szerintem mas is..
remelem az 5-os szerian mar normalisan mukodik az 2d power save mode, nem ugy, mint a 4-esen -
- = Zk = -
félisten
válasz
hűű, ha ezek az adatok valósak, akkor...
-
Fogyasztás? Az sem mindegy...
-
leviske
veterán
Hol látod kifutni a GTX-eket? Még csak kiszórásra hasonlító lépéseket sem tett az nVIDIA és amíg a HD5800-asokkal egy árban lesznek a GTX-ek, addig azokkal illik összemérni. Nem tudod bemagyarázni, hogy nem, mert anno a G80 és G92 esetében ugyan ez történt.
Arról nem is beszélve, hogy tök felesleges az nVIDIA-ra várni. Van rá esély, hogy a Fermi ki sem jön desktop-ra...
Megjegyzem, nem értem miért nézed le ennyire az nVIDIA-t. Egyáltalán nem volt véletlen lépés a G80, a rá következő GT200 úgyszintén nem volt az. Amire szánták őket, arra tökéletesek, de az a bizonyos valami nem a desktop GPU-k piacán keresendő.
Az Intel&AMD páros ellen már nem tudnak mit lépni,a játékfejlesztők is kiléptek mögűlük... ki miatt kéne maradniuk? A Fermi várhatóan egy 600mm2-es, ~Cypress teljesítményű (desktopon) utolsó lehelet volna, aminek a kiadására jó eséllyel nem is találnának már partnert. (Igen, pont amiatt, mert az AMD, amint megjelenne, megrángatná az árait és esély sem volna rendes profitot kisajtolni a kártyákból.)
Ha az nVIDIA úgy gondolja, hogy a kártyái nem konkurálhatnak az új ATi-kkal, mert régiek, akkor hidd el, le fogja venni a Radeonok ársávjából őket... de kétlem, hogy az nVIDIA hajlandó volna jelen helyzetében árversenyt indítani.
-
Nippon
őstag
Nem azt nézem, hogy melyik éri meg jobban, hanem, hogy melyik a gyorsabb.
Ez a sorozat nem volt szerencsés az NV-nél, drága stb, szal beszopták, az ATI jobb volt pont. Nevetséges áron tudja adni a 4890-est, ezzel veri a GTX285-öst, még ha az gyorsabb is nála.
Viszont akkor lesz értelme az összehasonlításnak, amikor lesz konkurens NV megoldás is, mert akkor biztosan nem lesz ekkora árdifferencia és akkor az egymáshoz viszonyított teljesítmény lesz a döntő.
Ha valaki most megkérdez, hogy milyen kártyák kell venni, akkor én is a 4800as sorozatot fogom ajánlani, ha kijön az 5-ös akkor meg azt, ha megdolgozik a többletért. Az 5-ös szériának nem a kifutó "elavult" GTX-ekkel kell megmérkőznie, hanem majd az ellenfeléül szánt új karikkal.
Ha most valakinek van egy 260/275/280/285 GTX-e vagy 4870/4890-es kártyája, akkor azt nagyjából fölösleges lecserélnie (extrém eseteket leszámítva), amire viszont ténylegesen indokolt lesz a váltás, addigra lesz új Nv kártya is, akkor majd csatázzanak. Addig nincs miről beszélni! -
leviske
veterán
Mi is volt a G80 startjakor? Mi is volt a G92 startjakor? Ki várt az ATi hasonló generációba tartozó kártyáira? Pedig utóbbi esetében csak 2 hetet kellett volna.
Ne nevettess már. Most ugyan azt az alaptalan hülyeséget nyomod, amit anno az nV fanok nyomtak a HD4800-asok megjelenésekor, mikor a HD4870-et a GTX280-al kellett volna összemérni, a GTX280 pályáján természetesen, mikor a GTX280 kétszer annyiba került, mint a HD4870.
A HD4890 jelenleg ugyan úgy fele annyiba kerül, mint a GTX285. Ha össze akarod őket mérni, akkor két HD4890-est nézz CFX-ben, a GTX285 ellen. Onnantól viszont ugye picit más a dolgok fekvése.
-
leviske
veterán
Akkor elnézést.
Valószínűleg emiatt értettem félre:
"amikor még nincs is hozzá DX11-es game és a konkurens megoldását sem ismerjük"
Bár enélkül is azt lehet írni, hogy a 8800-asoknál is volt dobálva a különösen ajánlott plecsni. Pedig a DX10-hez közük nem volt sok.
Ezt az "ajánlott" dolgot szvsz úgy kell elképzelni, hogy akik most akarnak videokártyát venni, azoknak érdemes ebben gondolkodni... Hogy milyen felállás lesz fél év múlva, azt pedig senki sem tudhatja, de addig sem lehet elmenni szó nélkül az új széria ár/teljesítmény mutatója mellett.
-
rocket
nagyúr
válasz
antikomcsi #127 üzenetére
Egyelore nagyon ugytunik, hogy a GTX285 felett lehet atlagban a HD5850 az meg csak 299$ MSPR-vel indul, annyi a GTX285 MSRP-je is de 330$ korul kaphato jelenleg, szoval felesleges a GTX285-ot a HD5870-hez hasonlitani arazasban.
-
proci985
MODERÁTOR
értem a problémádat a dologgal. jelenleg úgy néz ki, hogy új teljesítménybeli király lesz, csak kérdés, hogy mennyiért. ha tényleg annyira gyors lesz, mint várjuk, akkor az 5850es valszeg bizonyos feltételek mellett különösen ajánlott lesz. a 85ks gts320 is ajánlott volt, pedig ott félő volt az esetlegesen kevés memória.
nem volt kint neki a plecsnije, de a gyakorlatban azzá lett. leginkább három ok miatt nem volt különösen ajánlott plecsnije ott és akkor, 2007 harmadik negyedévében (eléggé döcögősen indult a kártya életútja):
- nem lehetett kapni rendesen 2008 januárjáig. ami volt készlet, az pedig horror áron ment (kb 4770 startra emlékeztetett a helyzet, csak a karácsony miatt erősebben)
- a gyári refhűtés elégtelen volt, +5-15k egy rendes hűtésre pedig érezhetően megdobta az árát. a nemref megoldások csak később jöttek
- a 38x0 start két héten belül volt2008 jan-február magasságára stabilizálódtak a készletek (tényleg kapható volt 60ért), a hűtésra megvolt a knowhow és a 3870 olcsóbban kevesebb teljesítményt tudott. na úgy már mindjárt remek kártya volt (illetve remek kártya még mindig 2x0gt vagy mifene néven).
csak a teljesítményvárakozás alapján jönne a különösen ajánlott, de az még bőven elúszhat sokmindenen (hűtés, kaphatóság, ár/érték, egyéb apró ámde rendkívül zavaró hibák pl a idle statekkel).
ne húzd magad feleslegesen. ha rossz lesz a kártya/egekbe árazzák/baj lesz a tlejesítményével/featurejeivel, még plecsnit se fog kapni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #127 üzenetére
Egyelőre a 60 mm^2-es GT218 gyártását kellene felfuttatni. Ezután beszélhetünk a GT216-ról, a GT215-ről ... Kb. most tartunk decemberben. A január pedig hozzák a GT215-nél négyszer nagyobb új chipet? Ide a kicsit csipkedés nem elég.
tome.jr: A PH arra vár, hogy az NV ne csak átnevezzen, hanem valós fejlesztéssel álljon elő. A DX10.1-es koncepció tetszik csak kevés.
-
tome.jr
addikt
válasz
proci985 #117 üzenetére
Pont ezért írtam, hogy hogyan lehet látatlanban különösen ajánlott, amikor a 8800 GT megjelenésekor csak "tetszett" minősítést kapott arra hivatkozással hogy itthon nem kapható. Pedig akkor az csak 60k volt. Na most az új 5xxx széria a várható 80-90k induló árával valós teljesítményadatok nélkül rögtön különösen ajánlott. Az a bajom, hogy PH-n mindig egy irányba mozdul el a mérleg nyelve.
leviske: Valamit félreolvastál. Nekem a különösen ajánlott minősítéssel van gondom nem az összehasonlítás módjával.
-
aDamker
aktív tag
Hihetetlen mennyit tudtok dumalni a semmirol. Annyi lesz az ara amennyit az AMD mond, punktum.
-
Eegyenlőre szűk 2 hétig, még új radeon sincs igy nincs is mit hasonlítgatni.
Viszont szerintem az 1 gigás 5870 is drágább lesz a gtx285-nél, nem beszélve a 2 gigás változatról. Mégha dolláral is számolok, és ahhoz adom a hazai áfát, és hasznot, ami első időkben pofátlanul magas is lehet, mint a 8800GT-nél volt, (bár ezt előer nem lehet megmondani) akkoris legkevesebb 25%-al drágább lesz az új nagyvas amd oldalon.
Azt meg márcsak remélni lehet, hogy meg is marad felső kategóriásnak, és nem járunk úgy, mint az előző két generációnál.
Amúgy a találgatás jó dolog, mert jól elpletykálunk róla itt fórum szinten, de messzemenő következtetéseket ne vonjuk le, azt tartogassuk a megjelenés, és a teszt utánra.
(#105) Abu85
Mennyi esélye van?
Kiad egy új, erős vga kártyát, és megtartja a piac 2/3-át, mint eddig. Tehát van esélye, elég jó, csak kicsit csípkedniük kell magukat.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Márakinek oprendszer csere barátom.
Nekem Vista van fent amihez jön a DX11 a 7 startjával egy időben. Xp tulajoknak persze nem ártana már cserélni az Xp fölött igencsak eljárt az idő. Főleg akkor lesz látványos ha lesz USB 3 meg SATA 3 (SSD miatt of course nem a hagyományos HDD-k miatt ;)) nem hinném, hogy kap még egy SP-t ezek miatt mert csak szanálni akarja már az MS.
-
leviske
veterán
Senki nem is kényszerít váltásra... DX11 dömping esetén is tudod majd futtatni a kártyádon a játékokat, tehát ezt sem lehet szempontnak venni. Általában az új szériákat azoknak szánják, akik épp új termék vásárlásán gondolkoznak. Ha teljesítményben és árban egy-egy széria annyira jól sikerül, hogy addig elégedett felhasználókat is megtudnak győzni a váltásra, az a gyártóknak jó, de nem feltétlen cél...
(#115) tome.jr: A 8800GT megjelenésekor pontosan ugyan ezt magyaráztuk, hogy az új szériával mérjék össze ár/teljesítmény/fogyasztás terén... Mégsem ezt történt. Nem tudom, a HD5800-asoknál miért kéne, hogy forduljon a kocka? Csak mert az nVIDIA-ról van szó?
Pedig itt nem is 2hetes különbség lesz a startok közt, hanem jó pár kemény hónap, ahogy a G80/R600 start között... Jah? És mintha ott sem várták volna meg az R600-at a hasonlítgatással.
-
proci985
MODERÁTOR
egy 6pines tápcsatival még meg lehet oldani a passzívot, ld 3870 és 8800gt passzívok. igaz, melegedtek is 100fok fölé (105 ill 100W TDP).
gyakorlatban én bepassziváltam egy 3870et, verte is a gyári (80-100%on pörgő MSIbiosos)hűtést 10fokkal load alatt, de ahhoz kellett egy HR03GT és egy eléggé keményen beventizett CM Cosmos. gyakorlatban mondjuk egy ultrahalk 80x25ös Papstal meg ment 45-50fokot load alatt egy lényegesen kevésbé szellőző Codegenben, azt (mmint a 15db alatti Papstot) meg már egy jól kialakított házban egy átlagos felhasználó nem fogja hallani (a stúdiózás az teljesen más).
más: amikor az NV volt nyerő helyzetben, mennyibe is került a 8800GTX, de főleg a 8800Ultra? reális lesz az a 120 sajnos... de az még nem jelenti, hogy az 5850 nem lesz bestbuy a felső szegmensben.
tome.jr: egy 80ks kártya, ami valószínűleg veri a mostani 100fölötti megoldásokat, jóval. ár/értéke is valszeg nagyon jó lesz a felsőszegmensben. miért is ne lenne minimum ajánlott azoknak, akik a legjobbat akarják? anno a 8800gt is lazán különösen ajánlott volt a 65ks indulójával... ami most a remek usd miatt meglenne 80.
-
Devid_81
félisten
Szepen atjarta a netes vilagot ez a par foto.
-
Digitalis
senior tag
Ezzel abszólút nem értek egyett mert csak a régi engine-ek vannak feljavítva és igazén PC-s fejlesztés nem folyik , de ez már egy másik téma...
Pontosan. Majd ezeknek a feljavított motorokhoz is jönnek újabb "feljavítások" gányolt peccsek, oszt jól eladja majd magát. Lényeg, hogy pistikének dobozon virítson a DX11 Radeon 5xxx recommended, 24 monitor supported
Marketing gőzhenger megint csak rulzik. Mutatóban talán lesz szédítésnek 1-2 "igazén PC-s fejlesztés" DX11 csili-vili demó játék, nulla beltartalommal. Mert sajnos az utóbbi pár évben ez megy, legalábbis PC-s gém fronton. Vegytiszta üzlet lett az egész, és sajnos egyre szűkül a pc-s játék piac.
Háde ne legyen igazam. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Fel kell tenni a felbontást a legnagyobbra és rögtön nem fog meglátszani, hogy Q6600-ad, vagy Core i7-ed van. Egyszerűen annyira GPU limitesek a játékok Full HD-ben szűrőkkel, hogy a használt négymagos proci gyakorlatilag lényegtelen. A prociteszteknél nem véletlenül vesszük vissza a játékok alatt a grafikát. Szeretnénk különbséget is látni azonos VGA mellett.
-
Nordic
Közösségépítő
amig nem lesz dx11 dömping én maradok a 88gt-mnél....1680*1050be elég még a mai napig is
pzske:egy jól megrántott core2duo elég neki sztem, de egy quad biztosan, nem kell még ide i7
, nincs akkora plusz teljesítménye a tesztek alapján, bár ez szigorúan szubjektív vélemény...
-
pzske
aktív tag
Jópofa , de szerintem azon is el kéne gondolkodni , hogy 1 DX11-re való váltás megér 1 oprenszercserét + 1 videókártya cserét és saját véleményem szerint 1 ilyen karit "normálisan" csak 1 I7-es rendszer hajt ki./Ha valakinek ilyen van akkor nyilván ez nem cserés , de szerintem nem sokan mondhatják ezt el/
Még 1 gondolat : valaki mondta , hogy a játékok egyre gépigényesebbek
Ezzel abszólút nem értek egyett mert csak a régi engine-ek vannak feljavítva és igazén PC-s fejlesztés nem folyik , de ez már egy másik téma...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HPC rendszerek továbbra is fontosak. Olcsó a cuccot előállítani és vaskos a betevő is.
Ráadásul a piac növekvő ütemű. Anyagilag persze a szoftveres oldalt össze kell egyeztetni a Tegra-val, mert önmagában nincs értelme erre az egy piacra fejleszteni. Nyilván a Tegra 2 ezért fogja támogatni a CUDA-t. Az új GPGPU-kban szerzett tapasztalatokat pedig a későbbi Tegra kapja mindig meg. Kitalálta ezt az NV nagyon is jól.
A Larrabee DP teljesítményben tűnik erősnek, erre pedig még az NV-nek is gyúrni kell. A G200-féle 1/12-es alibi DP nem jó.
-
peterm711
aktív tag
szép darab csak már jönnének
. és most hogyan lesznek csinálva az összehasonlittó tesztek konkurencia kártyák nélkül? egymásközt? tiszta unalom lesz...
biztosan az új kártya van a képen? nem azér de mintha rozsdás lenne a hátulja
-
leviske
veterán
De ha már költöttek a fejlesztésekre, akkor érdemesebb volna inkább a Larrabee felé elindulni, hogy egy piaccal több piac megtartására/meghódítására legyen esélyük.
Itt Larrabee alatt nem a desktop-ért való küzdésről írtam. Vagy rosszul emlékszem és a Tesla-t nem veszélyezteti a Larrabee?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért meggondolatlan? Mennyi esélye van az NV-nek az Intel és az AMD platformszintű törekvéseivel szemben? Vannak még szaftos piacok a világon. Huang bácsi öt év múlva röhög majd az AMD-n, hogy még mindig az Intellel küzd, közben meg számolgatja a 15 milliárdos mobil piacból származó vaskos betevőt.
-
leviske
veterán
Nem így értettem. Jelentős újításokat most már nem tudtak volna belerakni, de az általuk megkezdett út már több, mint egy éve megbukott, így még lehetett idejük más irányba terelni a Fermi-t. (Bár igaz, ha nem a Larrabee felé terelgették, akkor igencsak átgondolatlan lépést követtek el...)
(#102) - = Zk = -: Ez nem pici kimaradás...
Ez már a GT200 óta téma. Más kérdés, hogy az nVIDIA a lépéseivel egyre inkább igyekszik ezt alátámasztani.
-
TTomax
félisten
megveszem most 100k-ért .... de akkor 1 év múlva is legyen 80k felett az ára
ÁÁÁÁÁ.....ez biztos nem pc hardver... mert olyan a csehszlovák gyurmafilmben sincs... jövőre akkor mit ad neked az ATI???Minden évben felét éri...ez egy átlagos értékvesztés ebben a kategóriában.
-
leviske
veterán
Mondjuk az igaz. Én csak arra asszociáltam, hogy hátha alakítgattak még a GPU-n. A GT200-al is elindultak valamennyire a DX10 irányvonalába. Abba nem igazán gondoltam bele, hogy partnert már nem nagyon találnának hozzá, aki kiadná.
(#90) JColee:
(#93) Nippon: Mint írtam, azok a fejlesztők, akik DX10-re alapozták a játékaikat, valószínűleg rövid időn belül tudják a játékokat DX11-essé alakítani. Akár utólag is.
A jelenlegi HD4890 és GTX tulajokat pedig senki nem kényszerít a váltásra, csak a vérük.
-
darkarthur
senior tag
"konkurencia hiányában ne legyen kétségünk afelől, hogy az AMD-nek is vastagon fog majd a ceruzája."
Na igen, itt jön elő, hogy miért is rossz nekünk, ha az nVidia nincs épp a toppon!
-
keIdor
titán
Ha megint óriási méretekkel jön, akkor nem tudom megéri-e nekik.
GPGPU piacra fejlesztették, asztali környezetbe csak a kényszer miatt hoznák be.
Abu szerint semmi pénzt nem költenek már erre a piacra, kivétel a PhysX, de az önmagában kevés, főleg hogy már nincs társkártya lehetőség... -
leviske
veterán
Egy jó GPU nem csak szakemberek kérdése. A ViA-nak nincs pénze egy versenyképes GPU-t piacra dobni...
(#92) - = Zk = -: A G80-al miért arra indultak el, amerre? A GT200-al miét vitték tovább azt a vonalat?
Már Abu sokszor leírta, hogy a CUDA nélkül az nVIDIA halálra van ítélve desktopon. Most már 100%, hogy a CUDA-t nem tudja elterjeszteni. Innentől értelme nincs tovább pazarlni a pénzt desktopra, mikor az Intel már a... fenekükben van a Larrabee-vel. Ha most nem vetik magukat neki teljes erővel az Intelnek (ez a desktopról való kivonulást jelenti), akkor egyáltalán nem marad életben maradási lehetőségük, mert az Intel a most kiszemelt piacukat is letarolja.
(#94) Keldor papa: Igazad van, csak nehogy a Fermi miatt (ha kijön mégis desktopra), az AMD felezze a kártyák árát, hogy az nVIDIA-t végleg kipofozza a piacról... Mert arra viszontmég van sansz, hogy a Fermi kijön desktop-ra, mert nVIDIA-ék ahhoz szvsz túl sok felesleges pénzt beleöltek a DX11 miatt, hogy utána csak úgy dobják a desktopot. Bár majd meglátjuk...
(#96) schwanz: A HD5700 széria szvsz korai. Miután végül a HD5800-asokon 1 GPU figyel, nem két, egybetokozott, így valószínűleg a hibás Cypress-ek fognak a HD5700-asokra kerülni.
-
keIdor
titán
válasz
- = Zk = - #92 üzenetére
Javaslom olvass picit több Abu hozzászólást...
napnál is világosabb mi lesz az nV sorsa, de hogy őszinte legyek szerintem a Fermi-t se fogják már lehozni Desktop-ra.
És most mindenki vegyen a kezébe egy követ, és célozzon be, de inkább megveszem most 100k-ért a HD5870-et, de akkor 1 év múlva is legyen 80k felett az ára és inkább ne legyen konkurens.
Én inkább valami időtálóbbra vágyom, mint pl. a konzolok.
Na, keresek gyors menedéket...
-
leviske
veterán
Nézz utána a DX11 specifikációinak.
Elég sok újdonságot fog hozni és a DX11 hosszú ideig köreinkben lesz. (Már elvileg nem lesz több DX, tehát várhatóan egy jó 4-5 év minimum) És miután a valós DX10-re írt játékok könnyen alakíthatók DX11-essé, így már ebben az évben is várható lett volna dömping, ha nem tolnak el annyi játékot jövőre. Sokan még utólag, patch formájában fogják kiegészíteni a játékaikat DX11 képességekkel.
A PhsyX-al meg mi lenne? Csak az nVIDIA támogatja, már egy idejemég akkor sem megy, ha a gépben GeForce is van egy Radeon mellett. Innentől már nem jósolható neki túl nagy jövő. Se az AMD,se az Intel nem támogatja, az nVIDIA meg a CUDA desktop kudarca miatt várhatóan kivonul. Van rá esély, hogy a most következő DX11 szériájuk után már nem is adnak ki több desktop GPU-t. Tehát kérdezem újra: Mi lenne?
A többi kérdőjelet is felfedhetnéd előttem, mert én nem látom. Az nVIDIA-t két-három éven belül pótolni tudja majd az Intel és visszatér minden a "rendes" kerékvágásba.
(#87) Atis707: Hát ez az! A 600-asok,a 800-asok egy adott árkategóriát képviseltek. Most viszont, ha az AMD nem akar akkora űrt a kártyacsaládjai közt, akkor kénytelen lesz a 600-asokat drágábban indítani.
És miután ebben az évben már érkezik az X2 is, várható, hogy érkezni fog a HD5600-as széria is.
-
Atis707
tag
válasz
Ricco_hun #78 üzenetére
Ez butaság. Az AMD-nél a x6xx széria mindig egy bizonyos árkategóriát képvisel (pontosan nem tudom melyik sávot) szóval nem lesz 40-50k-ért, ebben az évben sztem 56xx se lesz konkurencia nélkül. Egyébként mire nem elég egy 4890 potom 30k-ért ha nincs dx 11 egy darabig?
-
TeeBee73
veterán
válasz
Ricco_hun #61 üzenetére
..."De szeptember végén, amikor megjelennek még nem beszélhetünk dx11-ről".., Tényleg. Ne csak játékokban tessék gondolkodni. Na.
MOD: (#79) vlkvy: szerintem a 6 pin-es tápcsati már kizárja a passzív (gyári) hűtést.
(Ettől függetlenül egy AC, vagy egy Auras hűtő megoldja a kérdést, de az csúnyán feláras.) -
JColee
őstag
Amíg nem lesz DX11-es dömping, addig minek megvenni az új kártyát??
teljesítmény mindig is kell, ha pl vérpisti (a változatosság kedvéért) crysisban akar játszani, most, 2 évvel a játék megjelenése után talán van olyan gép, amivel elfut very highon 1920ban
Mi lesz a Physx sorsa? mi lenne? egyszer majd nem lesz tovább
-
-
vlkvy
csendes tag
Nekem olyan kéne, ami hozza a 4870, esetleg a 4890 teljesítményét, de passzív hűtéssel, kis fogyasztással, egy tápcsatlakozóval.
A teljesítmény nekem bőven elég még ma is, 1680-ban AA-val, de sokallom a fogyasztásukat üresjáratban. A házat is befűti.. -
Ricco_hun
senior tag
Köszönöm leviske, pontosan így gondolom.
pumpa007: kösz, inkább maradnék a pc-nél, ha nem haragszol. (először a ki a 'síp' vagy te, hogy megmondd mit csináljak jutott eszembe )
kkf: egy ideje már a raktárkisöprés megy a HD4xxx szériát illetően. Nem igazán lesz itt 30k-s HD4890, mivel kapni sem lehet majd. Jön majd a helyére, ugyanúgy 50k-ért, ugyanazt a teljesítményt nyújtó dx11-es kártya, amit majd ugyanúgy nem tudok megfizetni.
VaniliásRönk: ha ha
Csakhogy én a duplázást nem 40-50k-ért képzeltem el, hanem ugyanannyiért, amennyiért a HD4670-et vettem, ez lenne a fejlődés. -
leviske
veterán
Nincs eltévedve. Az AMD a HD3800-asok megjelenése óta azt az imázst igyekezett kialakítani magáról, hogy új generációnként azonos kategóriában duplázzák a teljesítményt.
Úgy tűnik, hogy az nVIDIA búcsúzásának köszönhetően az AMD-nek már kevésbé füllik a foga a vásárlóbarát árazáshoz. Más kérdés, hogy így a legtöbben ki fognak várni az új GeForce-ig, ami nem feltétlenül jó az AMD-nek.
(#72) Nippon: Csak én érzem úgy, hogy ellent mondasz magadnak? Az új ATi-k jó fél éven keresztül egyedül fogják képviselni az "új generáció" jelzőt. Innentől váható, hogy az AMD tarolni fog.
Amíg pedig a GTX285 kapható a felső kategóriában, kénytelenek lesznek az emberek azzal összemérni.
Ha nem lehetne a GTX285-öt kapni, ki lenne vonva a forgalomból, így a vásárlóknak esélyük sem lenne azt választani.. abban az esetben lehetne mondani, hogy felesleges vele összemérni az új ATi-kat.
-
Nippon
őstag
Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én ha kártyát vásárolok, mindig a legújabb generációt veszem meg. Ha valaki a felső kategóriából választ, akkor értelemszerűen az újabbat veszi meg, mert az gyorsabb és kevesebbet is fogyaszt. Ezért értelmetlen egy új generációs ATI kártyát egy korábbi generációs Nvidia-val összehasonlítani. Persze, hogy az újabb jobb lesz. Amúgy természetesen van értelme egy átfogó összehasonlításnak, de első sorban az az érdekes, hogy a csúcskategóriában éppen melyik gyártó fog tarolni. Erre még várni kell...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
VaniliásRönk #70 üzenetére
folyamatra értettem, nem az összegekre....
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
- = Zk = - #69 üzenetére
Ahhoz azért még rá kéne duplázni az árakra, nem gondolod?
#71: Majd meglátjuk, egyelőre ezek az árak teljesen rendben vannak, a HD4800-asok voltak durván olcsók.
-
- = Zk = -
félisten
az árával pont azt csinálja most az AMD(-ATI), mint amit az Intel csinál az i7-tel
-
SzlobiG
félisten
Mekkora kártya.
Nagyobb mint a 4870X2, mekkora lesz akkor 5870X2?
Az árával kapcsolatba meg csak annyit, hogy ez várható volt nem lesz olcsó mivel nincs ellenfele...
-
Ricco_hun
senior tag
Persze, hogy jó az ár/teljesítmény aránya a HD5850-nek......ha meg van rá a 80k-d. És alatta mi lesz? Jön majd egy fele olyan gyors HD5670 40-45k-ért? Na az aztán maga lesz a kánaán. Azt hittem, hogy végre a kis pénzű emberek is juthatnak majd teljesítményhez. De nagy valószínűséggel nem így lesz. Azt hittem, hogy 30k-ért kapok majd egy HD4890 teljesítményt, de az a teljesítmény ugyanúgy marad a 40k fölötti kategóriában. Nincs előrelépés, pedig én ezt vártam volna az AMD-től, az alapján, amit a HD4xxx szériával véghezvittek. A játékok gépigénye meg csak egyre nő. Szóval nem igazán baráti dolog egy generációváltáskor ugyanazt a teljesítményt ugyanabban az árkategóriában hagyni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ricco_hun #61 üzenetére
Sebességben sincs konkurens. Ezért pofátlankodik az AMD. A Radeon HD 5850-et összerakja a sokkal lassabb GTX 285-tel, egyszerűen már ezek az árak is felhasználóbarátok. Az meg, hogy nem adják olcsóbban? Miért adnák, amikor már most is jó az ár/teljesítmény aránya. Bár még nem teszteltük, de az eddigi adatok alapján kapásból különösen ajánlott plecsni. Persze a gyakorlat után majd meglátjuk, hogy ebből mennyi igaz.
-
P00By
nagyúr
Ronda és finom
-
Ricco_hun
senior tag
Nem értem állandóan ezt a konkurens nélküliséget. Persze, dx11-en konkurens nélküli......lesz, ha majd valamikor decemberben szíveskedik megjelenni a fantasztikus dirt2 és utána még 1-2 játék. De szeptember végén, amikor megjelennek még nem beszélhetünk dx11-ről. És dx9-ben meg dx10-ben van konkurens! Egyszerűen az AMD most pofátllankodik egy sort a ki nem használt dx11-ével.....a kis pénzű júzerek rovására.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A legjobbért általában szokás a legtöbbet kérni. Ez a konkurens megoldás hiányában még jobban előjön.
-
Ricco_hun
senior tag
Az árakról? Azok sok ezer darab megrendelésekor érvényes nettó árak. A korábbi tapasztalatokból kiindulva, akkor jutunk a legközelebb a forintbeli árhoz, ha a dollárban megadott árat 265-tel vagy 270-nel szorozzuk. Na így már egészen más a leányzó fekvése:
HD5850 - 80k HUF
HD5870 1GB - 105k HUF
HD5870 2GB - 120k HUF -
tupacamaru
veterán
Hát szerintem kár volt a filmet pazarolni ezekre a csodálatos képekre.
Amúgy a kareszok tudására nagyon kiváncsi leszek.
-
subaruwrc
félisten
de konkurencia hiányában
-
S. Szabi
őstag
Itt pl. az van, hogy "a fogyasztási értékek terhelve 188 W, terheletlenül 27 W környékén alakulnak."
És az árakról meg ez: "Az 1 GB-os verzió 400 dollár (mai árfolyamon 74 752 Ft) alá, míg a 2 GB memóriával szerelt modell 449 dolláros (mai árfolyamon 83 909 Ft) árra várható."
-
hétalvó
addikt
jo lesz ez a kari, de a dirt2-n kivul nem sok mindenre lesz jo, pontosabban azon kivul nem lesz miert ertelme megvenni.
-
proci985
MODERÁTOR
szerintem ES a kártya, hacsak nem az NV magas árú elpáholására mennek ezzel a karival (értsd, a 285öt agyonveri, 295öt agyonveri, 300 helyett 400USDért adják és letarolják a felső szegmenset a gtx300 érkezéséig, egyébként eléggé drágának néz ki).
a pcb drága, szal ekkorát alkalmazni szvsz kicsit erős. a VRMek mennyisége pedig nekem aggodalomra ad okot fogyasztást illetően.
nem kéne megint megismételni a 2900xt eredményeit (mmint load és fogyasztás).
-
Zsozsooooo
tag
válasz
Picturemaker #46 üzenetére
Méret nem lényeg
csak már a piacon lenne ! A kártya elején az a rács elég kicsire sikeredett nemde ?
-
hétalvó
addikt
ugye nem ennyi az oszes szellozo nyilasa mint ami a hatlapon van, mert az enyhen vicces egy ekkora szornyhoz
szerintem a hazba is regetni fogja a meleget
-
Sz.Miki
őstag
És akkor ez milyen kártya? mert ez az 5870 nem nagyon hasonlít rá....
5850 kártyának meg kicsit erősnek tűnik....
valaki unatkozott és rajzolt egy ilyet?
-
Picturemaker
őstag
Eddig "tégla" kártyák voltak.
ATI most bevezeti a "panel" formát.
Új NV (ha lesz), gondolom komplett lakó konténer mérettel büszkélkedik majd. -
Sz.Miki
őstag
Nekem majd pontos méret adatok fognak kelleni, mert így ránézésre nem fog beleférni a házamba
jóval nagyobb mint a HD4890.
Ha akkora mint egy HD4850 X2 akkor lemondhatok erről a csudárólDe várom a megjelenő verziókat nagyon!!
Amd ATI gratula!!!!
-
Tomcat
őstag
Én még mindig reménykedek benne hogy ezek a képek valamilyen "Engineering Sample" kártyát takarnak és a végleges verzió másképp fog kinézni. Ráadásul szemre arányaiban is elég nagy mérete van.
-
bakosgabor57
őstag
Hát így első ránézésre nem egy butterfly (vajaslégy).
-
Adams007
tag
Mondjuk engem egyáltalán nem érdekel a kinézete, csak a teljesítmény legyen jó.
Meg tényleg rakhatnának rá egy megfelelő hűtőt.
-
LackoMester
addikt
egyébként a fórumon már megvitattuk-megvitatták....
engem csak a 400 dolcsi a 5870 esetében(tehát nálunk legjobb esetben 380 euró)zavar...várom az elsö hivatos teszteket...de nagyon ütösnek igérkezik -
nLali
őstag
Ronda és finom
-
keIdor
titán
válasz
DeltaPower #28 üzenetére
9800GTX nem is nagy kártya... a 8800GTX nagyobb volt.
-
Azért ez jó. Ott a full éles szétszedett képe elölnézetből, ha meg ráakarok kattintani, hogy kinagyítsam, akkor meg előjön a full homályos, semmit sem látni belőle kép. Na mindegy, jobban látom, hogy ránagyítok a böngészőben.
Mod: jah látom már, hogy Cizoe segédkezett nekik a jobb minőségű képekhez.
Az beharangozott ára viszont valami nagyon brutál lesz.
-
haky
senior tag
Ha kijön ebből is a fullos nem X2 változat. Mint anno a 4890, akkor azt megveszem (vagyis gondolkodom rajta). Vagy ha már kevés lesz a 4890-em
-
Ez mind nagyon szép de mi van belül,lássunk valami elözetes teszteket.
-
Atis707
tag
legalább nincs telematricázva, meg ezt a bóvli fílinget keltő átlátszó műanyagot is elhagyták...
-
Yany
addikt
Ehy kis plusz info: [szétszedve]
-
DeltaPower
addikt
remélem ez csak egy tesztváltozat. sokkal kisebb nyákra is meg lehetett volna építeni (#9-ben linkelt képek alapján), akkor nem lenne ekkora batár nagy, mint egy 9800gtx.
-
Jhonny06
veterán
Egy csúcskártyára már megint egy ilyen hangyafasznyi gagyi ventit tesznek, elég szánalmas, még ha ez az alapmodell is. Maga a kártya durva, de a kinézet.. khm.
Iszonyatosan melegedni fog.
-
.mf
veterán
Csakhogy az új nv kari még sokáig nem fog kijönni...
Jó dolog, hogy csökkentik az idle fogyasztást, nem értem, hogy a 4850-esekből miért maradt ki ez a fícsör, de annyira, hogy az xml-jükben kézzel átírva a frekvenciát 500-nál alacsonyabbra nem csak nem működik, de össze is omlik a rendszer
A tényleges, játékbeli teljesítményre kíváncsi leszek -- no meg a hazai árazásra is... -
Xirtam
veterán
Gyönyörű, nagyon durván
-
leviske
veterán
Az nVIDIA valószínűleg inkább a Larrabee-re fog koncentrálni.
Ha meg a PhsyX-ról beszélünk, akkor említsük meg, hogy az új GeForce elvileg csak emulálni fogja a tesszellációt... azt a dolgot, amire -szinte- az egész DX11 alapszik.
Filmnézésre meg ott van az ATi Stream. Arra is van jópár program, ami támogatja. (Ha jól rémlik, akkor pl a PowerCinema)
(#20) Nippon: Majd, ha megjelenik, össze lesz hasonlítva... Addig ahhoz mérjük, amivel egy árban lesz. Jelen esetben a GTX285-höz.
-
Hát egyenlőre valóban elég egyhangú a kinézete, hiányzik róla a jó kis matrica.
Na ami viszont igencsak érdekes és ígéretes, az a terhelés nélküli (idle) fogyasztása. Ha valóban olyan keveset fog enni, akkor annak sokan fognak örülni, ha már az északi hidas lekapcsolósdni nem jön össze. -
gfefe
őstag
igen ezt tudom, de én azért parázok... AMD fan vagyok, de várjuk ki mit dob a konkurencia.... az előző generációhoz nem jó hasonlítani... az amd 2000 széria is verte az előtte levő nvidia szériát még is leverte a 8000 sorozatu nvidia ....
én kivárom mi lesz a jobb.... (és vha volt physx karim tehát azt se lehet lebecsülni.... jó az ha van... én momentán filmkódolásnál is használtam mert van vmi porgi ami kihasználja...)
-
ZewaDeluxe
tag
Nocsak, nocsak...
Abu mester hosszított egy kissé a pórázon...Ennyivel azért még nem úszod meg a szerenádot...!
-
leviske
veterán
Tehát akkor már tuti, hogy lesz HD5700? Ez a számozás így elég zavaró lesz... A HD5600 jobban tükrözné, hogy mekkora teljesítménybeli különbség van a két család közt.
(#12) gfefe: Az eddigi AMD-s, hivatalos tesztek alapján a HD5870 elég csúnyán elpáholja a GTX285-at. (1,5x/2x teljesítménybeli különbség)
(#14) Abu85: Azt már sejteni, hogy hova érkezik az X2 árban? $800? 1000$?
Csak mert a HD5870 ára mellett viccesen mutatna az eddigi 500-600 dolláros ár.
(#15) helkis: Az eddigi sejtések alapján a Cypress is kétmagos (úgy Core 2 Quad módra), innentől valószínűleg az alatta lévő kategória fele akkora teljesítményt fog nyújtani.
Bármost, hogy mondod a hibás chipeket, talán mégis van értelme, hogy legyen 700-as és 600-as család egymás mellett.
-
gfefe
őstag
Csak már lenne a kezemben egy ilyen szörny.... a kutyát nem érdekli, hogy miként néz ki csak tudjon is vmit... és verje oda a konkurenciát mert ha nem akkor az nvidia 1 + dologgal (physx) előrébb jár mint az ati... mert elvileg az is dx11.... tehát itt már nem lesz olyan, hogy dx10.1 vagy physx....
kiváncsi vagyok az új versenyre....
-
shteer
titán
válasz
Robi BALBOA #4 üzenetére
a találgatós topikban találsz többet, nagyobbat ha ennyire érdekel a tesztvga kinézete
várhatóan nem ilyen lesz
-
Geönczy
aktív tag
Szép darab.
Bár ahogy olvasgattam az adatokat neten kell majd neki a hűtés rendesen.
Pl: 2,1 milliárd tranyó... -
keIdor
titán
"valamint az olcsóbb felső-középkategóriás verzió még karácsony előtt befut"
Itt melyik kártyára gondolsz?
-
Robi BALBOA
őstag
Na! ezektől (2db
) a fotóktól okosabbak lettünk!
Amúgy már nagyon kíváncsi vagyok az új jövevényre!
-
misx
senior tag
Na végre ide is elért a hír, már vagy fél tucat számtek oldalon olvastam.
-
kozyadam
tag
mi az a kis apróság, amit mindkét képen próbáltak eltüntetni a kártya alján? a feketével lefestett részen vmi top szikret infó van? esetleg árcédula?
-
Elég csúnyácska, remélhetőleg a kereskedelmi forgalomba kerülő valamivel szebb lesz.
szerk: az igen 1sec eltérés a 3 hsz között
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A fotókon minden bizonnyal a szeptember végén érkező legerősebb modell látható.
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest