- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
Üdv
Ár érték arányban mennyire lehet előre lépés ez a Videókártya egy GTX 660hoz képest.
Ezt szeretném lecserélni.
Nagyjából mennyivel tud többet a 960 ?
Köszönöm| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
ITjunior
tag
Csak engem érdekelt volna a szokásos ComputeMark, LuxMark mérések eredménye?
XBOX ONE 1TB ELADÓ ÚJSZERŰ ÁLLAPOTBAN
-
Kerül hozzám egy Gigabyte ITX-es GTX970 is a meglévő 960 mellé, és úgy gondoltam írok róluk egy kis bemutató cikket, mert a neten keveset találni... majd rövidesen (1-2 hét) a Logouton találkozhattok vele
-
Nazara
őstag
Én megrendeltem a Giga kártyát, a Witcher kupont majd lepasszolom, mert dobozosban fogom megvenni az ajándékok miatt, de igy is kijön kb. 50K-ra, ami sztem nagyon jó ajánlat.
Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
aktív tag
Azért most ez sem rossz ajánlat:[link]
[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
Azon tűnődöm, hogy most Witcher 3 kupont adnak a 960-hoz is, és a giga oc kártya most 58e ft.
Ha leszámolom belőle a Witcher ~13e ft-s árát, már eléggé elgondolkodok....
Ebből még levonom a mostani kártyám használt piaci értékét (gtx 560ti~20k), akkor +25 e ft ráfordítással lenne egy gtx 960-as és egy Witcher 3.
Hmm hmm...meg kell gondolnom mi legyen...ez a fránya Geralt
[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
mantequilla
aktív tag
Ezzel a kérdéssel lehet lemaradtam, de az hogy lehet, hogy az itt tesztelt Asus Strix bizonyos játékokban 10 fps-sel jobban teljesít mint az egy hónappal ezelőtti tesztben, ugyanezen a konfigon tesztelt Asus. Ennyit számítana az újabb driver?
-
_Atesz
addikt
Itt egy bővebb hangteszt, akit érdekel: link
-
Gainka
őstag
Nincs gond a teljesitmenyevel, azzal van gond hogy mig nincs Ti, addig dragan aruljak. Meg lehet nezni a gtx 660 is 60ezer folott volt mikor megjelent. Gondolom nem akkor volt nep kartya egybol. Ha lesz ti akkor egyaltalan nincs gond a teljesitmenyevel, vagy azt vartatok hogy 5%-al lesz gyengebb a 970-nel? Viszont megint csak ha, lesz ti verzio akkor sokaig nem fog nagyot esni a 970 ára.
-
tthomasso
tag
Ha lusta volnál szűrőt használni. Ezek vannak az aprón jelenleg 770-ből.
Ha fáj az igazság, akkor ne várd el senkitől, hogy igazat mondjon!
-
tthomasso
tag
"ez a teljesítmény, legyünk őszinték, szinte alig volna előrelépés a monstanra 3 éves 560 Ti-hez képest,,
Ezt Te írtad, ezt nem nagyon lehet nem precíz fogalmazásnak írni. A 770-ről szó sem volt amúgy az Én írásomban. Alapjáraton a 770-en amúgy 5-7%-al gyorsabb, amit meg aprón árulnak, annak jó része próbagari, fél év gari meg egyébb gari. Jó garisat és jó minőségűt vadászhatsz egy darabig.[ Szerkesztve ]
Ha fáj az igazság, akkor ne várd el senkitől, hogy igazat mondjon!
-
Sinesol
veterán
560ti sehol nincs ehhez a kártyához képest...
Áresés olyan nagy nem várható már, a pirosak is kb ugyanott maradnak ahol most vannak. Csak csucskategopriaban jön uj gpu, amiatt meg nem lesz árcsökkentés a közepkategoriaban. Az a baj folyamatosan erösödik a dollár és nemtudni mikor lesz ennek a tendencianak vége.[ Szerkesztve ]
-
Xahsio
csendes tag
válasz tthomasso #120 üzenetére
Az lehet, de akkor légyszi nézd meg, hogy a 770 hány pontot kapott (ha lusta volnál: pont eggyel a 960 felett van) és aprón +/-5 ezer Ft különbséggel a keveset futott 770-ek mennek annyi pénzért, mint most, újonnan a 960-ak.
Tudom, tudom, friss termék, ráadásul az új cuccokon mindig bukta van.. Lehet, hogy nem fogalmaztam precízen.
Nyilván, így, hogy meghalt a kártyám, kicsit más pozícióban vagyok, de én per pillanat, továbbra sem érzem úgy, hogy a 960 best buy volna. Előrelépés igen, jó vétel, nem.
És mi lesz akkor, ha tényleg olyan hatása lesz a pirosak 300-as szériájának, amilyet sokan várnak. Ha a 970-es még kedvezőbb árfekvésre csúszik vissza, akkor a fentiek határozottan igazak lesznek. Akkor ugyanis, egy új 960-as árához képest, mondjuk 20-25 ezerrel többért sokkal-sokkal többet fogsz kapni.
-
Xahsio
csendes tag
Én múlt szombatig egy 560 Ti-t használtam (sajna behalt) és most vagy egy használt 770-ben gondolkodom, vagy egy használt 970-ben.
Ez a 960 árban nagyjából az a kategória volna, amit hajlandó lennék VGA-ra költeni, de ez a teljesítmény, legyünk őszinték, szinte alig volna előrelépés a monstanra 3 éves 560 Ti-hez képest...
-
nagyúr
no, akkor el is érkeztünk a másik problémához a 960-nal kapcsolatban, ugyanis teljesítményhatékonyság terén messze a legrosszabb az összes Maxwell között. azt meg már csak címszó jelleggel említem, hogy a 660 a 460-hoz képest kevesebb fogyasztás mellett gyorsult 60-70%-ot. szóval ezen a téren teljesen fail a 960 - megmondom őszintén, nem is értem a dolgot, 90W-os TDP-re számítottam volna.
a 750Ti-vel kapcsolatban egyetértek - az marha nagy dobás volt. 650Ti Boost teljesítmény, alig több, mint fele fogyasztás - gyakorlatilag új kategóriát teremtett.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
kekegsm
őstag
Mert nem a teljesítményrekord döntögetése a cél. Mint ahogy a 750Ti-nek sem az volt a célja, hogy duplaolyan gyors legyen mint a 650Ti... A Maxwellek esetében kifejezetten az energiahatékonyság, az alacsonyabb fogyasztásból eredő alacsonyabb hőmérsékletek, csendesebb hűtés voltak a célok.
Már meg nem tudom mondani, hol olvastam (Talán anandtech, de nem biztos) az nvidia egyik vezető mérnökének a riportját, ahol arról beszélt, hogy át akarják venni az Intel fejlesztési lépcsőit, azaz páratlan sorozatok az energiahatékonyságra mennek, párosok a teljesítményre. (vagy fordítva a páros páratlan).
Minden megy el ebbe az irányba. Elég megnézni az CoreM fejlesztését (nem gyorsabb, mint egy sima mobil i3, de feleannyit fogyaszt), vagy azt, hogy mennyi ITX hardware-elem jelenik meg mostanában (ITX-házak dömpingje van, erős VGA-kból is megjelennek ITX változatok, merevlemezek a 2.5 coll felé tartanak, msata és m2 SSD-k, passzív hűtések.... Régen is voltak ilyenek persze, de sokkal kisebb arányú volt a kicsinyítés/energiahatékonyság. 5-6évvel ezelött vadászni kellett az ITX házakat, most meg már elárasztják a piacot.
Én egyébként egy passzív hűtésű GTX960-ra várok, pl mint a Kalmx 750Ti, ami rohadt jó lett.
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
vwgolfgaben
csendes tag
Amerikában nyilván nem sírnak a 210 dolláros ár mellet... de ha megnézitek a forint gyengesége miatt durván elszálltak az árak minden téren tavaly júliusban vettem egy i5-t meg lapot hozzá ami most 13-15 ezerrel drágább. DX12-vel meg még gyorsulni fog a kártya elméletileg, én tuti beruházok egyre főleg ha igazak a hírek, hogy jön a 4 gigás (esetleg Ti) változata márciusban.
-
nagyúr
... még egy dolog - ha az azonos price pointon érkező kártyákat nézzük össze valódi generációk között, akkor a GTS 250 miatt nem tudunk nagyon messze menni, de a 460 és a 660 között 60-70% teljesítmény-különbség volt. ha a nevezéktan szerinti generációkat nézzük, akkor 20-30% körül mozgott a teljesítmény növekedése. a 960 mindegyikből kilóg.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
igen, pontosan ezért én mindig USD alapon hasonlítok össze. a 660 a neweggen jellemzően 150-160 dollár körül van (ill. találtam egy 136-ost is, de azt ne tekintsük tipikusnak) - viszont kifutófélben, úgyhogy lehet, hogy 2 hónap múlva már valóban nem lesz normálisan összehasonlítható.
(ha a 660 indulóárára gondoltál, akkor a fentit tekintsd tárgytalannak, viszont a következő paragrafus akkor erre a kérdésre is érvényes.)hogy hogyan alakultak régebben a dolgok, azt pont leírtam a 660 kapcsán. 230-on indult a kártya, és annyit tudott, mint a 350-en kezdő 570, ami még a 660 kiadásakor is 300 dollár környékén mozgott. hasonló arányokat láttunk az 560Ti és a 460 esetében is, és én ezt a trendet tartom egészségesnek (meg persze kényelmesnek ). ehhez képest a 960 kutyafüle.
Felesleges, az AMD megoldásokon ugyanúgy szívni fogunk.
ha az AMD megoldásokon ugyanúgy szívni fogunk, akkor ez lesz a piaci trend a következőkben - éppen ezt volna jó elkerülni. abban igazad van, hogy jelenleg ez a helyzet (ld. R9 285), és ez sok jót nem ígér - abban az egyben bízom, hogy a 960-nal az nVidia olyan ziccert adott, amit az AMD a béka segge alá esett market share miatt kénytelen lesz kihasználni.
-
Neovenator
senior tag
válasz e-newsee #103 üzenetére
Nekem is, és ahogy az a kekegsm által linkelt videóban is egyértelműen kitűnik, finoman szólva sem egyforma a hangjuk, csak itt, de az ASUS bizonyára szemet fog hunyni afelett a pár baki felett a cikkben, ami miatt tök véletlenül "tetszett" plecsnit kapott a kártya...
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
félisten
Az tényleg jogos, hogy sokat erősödött a dollár, az euróhoz képest is(~70 cent helyett ~90), nem csak a forinthoz.
A 230 usd-t viszont kicsit sokallom a 660-ra, ha jól rémlik egész sokat csökkent az ára kiadás után viszonylag gyorsan."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
jedis
senior tag
No én pont ezért nem veszek mostanában vadonat új cuccokat ! Ezek a PC komponensek is olyanok mint az új autók ! Új kocsi 4 milla, két évesen 20 ezer kilométerrel 2.5 ! Új Asus DirectCu2-es 290-es 110, három hónaposan 70 !!!!! Már rég rájöttem, hogy az új dolgokon csak bukik az ember ! Főleg a Gamer réteg az, akinek szinte nincs is ideje beporosodni annak az új cuccnak amit belerakott a gépbe, és már cseréli másikra ! Ha egy átlag PC felhasználó vesz egy komplett gépet, az lehet évekig nem veszi ki az asztal alól, ha nincs semmi baja ! Én meg azt mondom minden olyan embernek, aki most gondolkodik azon, hogy GTX960-as vesz, hogy VÁRJON!!!!!!!!! Várjon pár hónapot, míg kijön az új AMD 3xx széria !!!! Az úgy is át fogja rendezni kicsit a piacot ! Ahogy az AMD-t ismerem, biztos hogy az NV alá fogja belőni az árakat, és abban is biztos vagyok, hogy az NV is korrigálni fogja az összes VGA árát ! De ha véletlenül nem is jön a középkategóriába ( GTX960 / egyenlőre ) olyan ATI VGA, ami megkavarná ott a állóvizet, hanem mondjuk a GTX970-es szintjére ( mivel perpill ez a kártya okozta az NV fanoknak is a legkeserűbb szájízt, és tudja az AMD, hogy ebben a szegmensben most nagyot tarolhat egy ár/értékileg jól belőtt kártyával ) ! Az NV kénytelen lesz a 970-es árát lenyomni kicsit ! Ha meg ezt megteszi, a 960-as árát sem hagyhatja ott, ahol most van, mivel akkor olyan közel kerül árilag egymáshoz a két kártya, hogy aki 960-ast akart venni, inkább hozzá spórol még egy 20-ast a 970-hez ! Szóval "egy szónak is száz a vége", meg lesz nyár elejére az a áhított 55 ezres GTX960 !
[ Szerkesztve ]
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Zyelor
aktív tag
Nincs ellentmondás. Amit a GTX 460 jelentett a 4xx-es szériában durván azt jelenti most a GTX 970. Az pedig 100k alsó hangon, ami a 60k több, mint 1.5-szerese. Így értettem a dolgot...
Ha relatíve nézzük a dolgokat ez a 960 sehol nincs ahhoz, amit a GTX 460 jelentett. Anno a GTX 460-am nagyon szerettem és csak egy kedvező ajánlat miatt tértem át 560 Ti-re. Azt meg a mai napig nem sikerült cserélni, mert ahogy írták előttem sokan, 50k körül nincs mire nVidia vonalon... :/ Szomorú szerintem.
-
Peat;)
veterán
"a trend, amit a kártya képvisel, nagyon nem tetszik"
Lehet igazatok van, de ehhez szükséges lenne a dollár alapú árösszehasonlítás és nem a forint alapú. Én a sima 660-asra 230 dollárt találtam. A 960-as 200 dollár(bár azzal 70k jön ki mostani árfolyam mellett, szinte nulla árréssel, miközben 65-ért két gyártó megoldása is teljesen megfelelő és 66-ért is van 2 ventis msi). És 30-40%-al gyorsabb.
Lehet én látok rossz adatokat, de amiket látok azok alapján egyszerűen nem igaz amit írtok hogy ugyanazért a teljesítményegységért ugyanannyit kell fizetni. A forintgyengülést a gyártón veritek le. Felesleges, az AMD megoldásokon ugyanúgy szívni fogunk.
De ezt leírtam fentebb, csak a tényeket szeretik az emberek átugrani. A 230 dolláros kártyát egy 200 dolláros kártyával váltják, 30-40%-os teljesítménynövekedés és azonos fogyasztás (ergo tényleg dolgoztak is valamit) mellett. Ez nem kiugróan rossz érték. Sokan a 760-ashoz hasonlítják. Az meg 250-el nyitott. 50 dollárral olcsóbban kapod meg a kicsit nagyobb teljesítményt. Nem tudom régen hogyan alakultak a számok, de szerintem ez lehet az átlagos trend.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Minek ide vérgazdagság? Kevesebbet kell sörözni/bagózni/nőre költeni, és lehet normális cuccot venni. A 7870XT-met semmilyen normális, korszerűbb kártyára nem tudtam lecserélni, simán hozta a mostani középkategória teljesítményét némi tuninggal, 280X-ig bezárólag, és ahogy néztem a teszteket, 960 sem szignifikánsan jobb. Hogy 50 vs 45FPS-szel játsszam, azért nem érdemes pénzt kiadni. Vártam a 960-at, de csak annyit értem el vele, hogy közben megdrágultak a 970-ek, 960 meg abszolút elvetendő alternatíva, ha valakinek van egy 2 éves AMD v. nV kártyája ebben a szegmensben (ha csak nem kell DX12 ). Mivel jó előre spórolok mindig hardverfrissítésre, nem okozott nagy gondot megvenni egy 970-et, és semmilyen játékban nem kell semmiféle kompromisszumot kötni (2560x1080), azokon meg jót röhögök, akik telefossák a topicokat az általuk sosem próbált 970-ek "hibájával", ami legföljebb UHD felbontásban okozhat gondot, ahova meg semmilyen VGA nem jó. A szarul megírt játékok meg memóriahibát okoznak bármilyen más kártyán is.
Szóval sztem a 960 értelmetlen alternatíva bárkinek, aki ált. ebben a kategóriában gondolkodik, mert annak úgyis van már ilyen teljesítményű VGA-ja.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
e-newsee
addikt
válasz Neovenator #68 üzenetére
Amúgy jól megtervezett ventilátorlapátokkal és hűtőborda kialakítással el lehetne érni 1400-on is olyan alacsony zajszintet, mint egy 600-as fordulatú, de egyszerűbb cuccal. Csak hát ugye erre kevesebb energiát fordítanak, mert egy minőségi ventilátor sokszorosa egy egyszerűnek. Ha belegondolsz, a tengeralattjárók lapátjai úgy vannak tervezve, hogy ne keltsenek a vízben turbulenciát, így biztosítva a hangtalanságot. Ellenben egy egyszerű motorcsónaknál ez nem szempont. Szóval a fizika itt jön be a képbe. De jogos az észrevétel, pont ez a mondat szúrt szemet nekem is. Nehogy már ne legyen halkabb. Nekem az pl többet számítana, mint hogy valami 80, vagy 90 fps-sel megy.
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
aktív tag
Hamarosan normalizálodik ez az ár probléma egy kis game bundle-el kiegészülve,akkor azért kapósabb lesz !!!
-
F34R
nagyúr
Eros kozepmezonyos kartya lett. Az ASUS elegge bejovos.
-
nagyúr
ugyanannyit fogyaszt. a 140W és a 120W a TDP, tipikus játékbeli terhelése mindkét kártyának 110W körül van.
(a két venti meg dehogy 20-25W - jellemzően 0.1-0.3A között vannak)az ár / teljesítmény kérdésben: azért kellene ugyanazt az FPS-t olcsóbban megkapnom, mert az ilyen típusú iparágakban (gyorsan fejlődő tech) ez az egyik legfőbb user oldali mérőszáma a fejlődésnek. és nyilván azért is, mert eddig ehhez szoktatott a két gyártó. ha a sokat emlegetett 660-at megnézed, akkor valóban, 10%-kal drágábban jött ki, mint a 960 - viszont teljesítményben a GTX570-nel volt pariban, ami nem éppen azon az áron ment.
nézd, nekem semmi gondom azzal, ha elégedett valaki a 960-nal - viszont a trend, amit a kártya képvisel, nagyon nem tetszik, és ezért frusztrál, hogy páran még arról győzködtök másokat, hogy ez így jól van. dehogy van jól - hosszú távon a saját érdekeitek ellen beszéltek.
(#84) Sinesol: nekem a 35% nem sokkal, de ez szubjektív. viszont, ha ez megnyugtat, a 285 szerintem pont a 960 testvérkéje, ugyanazt a szar piaci trendet képviselik.
-
sheep
addikt
én a 680 szintjét vártam kicsit olcsóbban
Egyébként tök mindegy, ez a kártya full hd-ra (ami a középszint kb) csak kompromisszumokkal ajánlható, főleg ha valaki pl jövőre sem akar cserélni.
~63k-ért lehet kapni itt az aprón 770-est, garival, inkább azt választanám. Vagy gyűjtök a 970-re.Persze ízlések és pofonok....megértem azt is ha valakinek bejön a 960, nekem gyenge lett.
[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
balint107
aktív tag
Szerintem a Crysis 3 1080P-ben Fxaa-n egy GTX 970-en nem igazán akad, révén, hogy a teszteknél is általában 60 fps-el ment, bár nem jelenti azt, hogy néha ne lenne valamivel kevesebb. De ez is csak egy példa volt. Igaz ez a szintén 2 éves Tomb Raiderre is, vagy a Shadow Warriorra. Nem vagyok AC-s, de amit onnan is hallottam, milyen szépen van optimalizálva, ezzel együtt a Watch Dogs, Far Cry 4, de lehet még a 3 is stb játékokhoz nem igazán elég kellőképpen, és ezek már az eddig megjelent játékok. Szerintem egy új kártyát nem úgy kellene poziciónálni FullHD-hoz, hogy a eddig megjelent játékokat vagy elvigye, vagy nem rendesen, hanem, hogy nagyjából kiszolgálja a később megjelenőket is még legalább 1-2 évig. És ez ne azt jelentse, hogy a FullHD mellé medium esetleg High beállítás párosuljon.
-
kekegsm
őstag
válasz balint107 #93 üzenetére
Akkor próbálj meg egy bármilyen gépen játszani a Crysis3-al max beállításokon. Merthogy a GTX980SLI + E-s i7 is akad, az is biztos....
A Crysis mindig is olyan volt (korábbi részei is), hogy majd egy jövőbeni gépen sok-sok év múlva jól fog futni...
Szóval nem igazán jó példa
(#92) D1Rect: igaz. befut egy troll, és megvádolja a többi trollkodással, próbálja indítani a flame-t, mert az olyan szórakoztató...
(#89) parampa: Erre a célra az Éden Hotel-t ajánlom. Mi itten észérvekkel vitatkozunk, flame céljára sajnos nem vagyunk megfelelőek.
[ Szerkesztve ]
-
balint107
aktív tag
Akkor próbálj meg vele FullHD-ban egy Crysis 3-at játszani akárcsak Fxaa-n vagy még anélkül is. Ne lepődj meg rajta, ha nem lesz meg mindenhol a 30 fps. Főleg a Welcome to the jungle pályán. Ott még a 770-em is szenved. A Crysis 3 mikor is jelent meg 2 éve?
[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
Nem nekem, ügyfél.
Egy túlterhelés hazaküldheti a tápot. Persze a táp hibája, ha nem működik a védelem, szóval lehet hibásnak venni. De túl lett terhelve. Szóval a 450W az eléggé határoz mozgott neki ezek szerint.
"3 év alatt igazán nem túlzó az az elvárás, hogy "ugyanannyi" számítási kapacitást kicsit olcsóbban vehessünk." - Melyik világban élsz? Jelenleg annak is lehet örülni, hogy nem lett egységnyi teljesítmény drágább, hanem tartja az árát.
-
balint107
aktív tag
Reális lett volna az a szint, amit írtam, de megtehették és így is eladhatják drágán, hogy gyenge lett. És nem én vagyok az egyetlen, aki többet várt volna tőle. Mondjuk én a GTX 970 megjelenése óta tudom, hogy 970-et akarok, szóval nem érint a dolog, csak szeretem a hardver témát, főleg a karikat, és szeretek róluk beszélni, vitázni, sokszor másoknak segítő szándékkal. Még akkor is, ha nem annak tűnik, hanem épp trollkodásnak. Meglehet a két dolog csak nézőpont kérdése.
-
kekegsm
őstag
Nem ugyanannyit fogyaszt. Egyik 140W, másik 120W, 20W a különbség. Ez a csúcs.
Ha nem hajtod fullmaxon a kártyát (mert ugye egy kártya az nem mindig megy 100%-on, ha így lenne, akkor az a rendszer rosszul van tervezve), akkor a a GTX660 mondjuk beéri 90-100W-al, míg a GTX960 50-60 wattal s akár. (kapásból mínusz 20-25W a két venti, ami ilyenkor áll)
ár / teljesítmény előny:
Drágult az elmúlt 3 év alatt a tej, a kenyér, az autó, a HDD, a koton, még a kurvák is emeltek 20%-ot. Miért pont a videókártyák lennének olcsóbbak? Miért kellene ugyanazt az fps értéket megkapnod olcsóbban?
-
félisten
Ha terhelésre elszáll a táp, az nem a vga hibája, ezért is cserélték ki neked.
(#84) Sinesol: "660-hoz képest sokkal erősebb" pont annyival erősebb amennyivel drágább, ezért hiányoljuk a "haladást," mert ~3 év alatt igazán nem túlzó az az elvárás, hogy "ugyanannyi" számítási kapacitást kicsit olcsóbban vehessünk.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Sinesol
veterán
660-hoz képest sokkal erősebb és ugyebár az volt az utolsó közepkategorias gpu. Fullhd-ra tökéletesen elég, szóval itt sincs probléma, nem értem mi a gond.
Ott a szomszédban a 285 ami ugyanezt tudja és egy 10essel drágább az persze jól van úgy..hol itt a logika?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ugyanannyit fogyaszt a 660 és a 960.
azt pedig elkeserítőnek tartom, hogy nemhogy beletörődtök, de még kampányoltok is amellett, hogy az új középkategóriás kártya a kimutatásod szerint minimális (szerintem pedig konkrétan 0) előnyt hoz ár / teljesítményben azt ugye tudod, hogy ez a legjobb recept a folyamatos áremelkedésre?
-
kekegsm
őstag
Akkor a te kedvedért átírva:
Ennyi hülye fikázó hozzászólást régen olvastam...Ha megnézzük a teszteket, jóval gyorsabb az általatok emlegetett 560, 660 kártyáknál.
Vegyük a 660-at 100%-nak, és ha megengeditek, nézzük az ipon tesztjéből az átlagteljesítmény táblázatot, árnak pedig az ipon legolcsóbb árait pillanatnyilag. A GTX960BÓL D1RECT KEDVÉÉRT VÁLASZTOK EGY ÁTLAGOS, DE EGYEDI HŰTÉSŰT, A ZOTAC AMP!-ját Átszámoltam a tesztben szereplő értékeket, ahol a GTX760 volt a 100%, csakhogy jobban középre súlyozva lássuk az eredményt. az 560-ból az 1GB-t néztem, a többiből 2GB változatot. A GTX960ból az iponos tesztben szereplő MSI változatot néztem:GTX660 =100% -> 47.900Ft=100%
GTX560=61% -> már nincs, emlékeim szerint utoljára 47e körül voltak=98%
GTX750Ti=84% -> 40.100Ft=84%
GTX760=121% ->62.700Ft=131%
GTX960=142% ->68.400Ft=143%
Szóval a :
660-hoz képest 42%-al többet tud, és 43%-al kerül többe a 960.
750Ti-hez képest 58%-al többet tud, és csak 44%-al kerül többe a 960.
760-hoz képest 21%-al többet tud, és 3%-al olcsóbb a 960.
560-at nem érdemes nézni, hiszen már nem is kapható.Szóval már itt jobban megéri a 960. Persze lovagolhatunk arról, hogy melyik változat (OC, nem OC, nagyon OC, mérsékelten OC), melyik gyártó, stb.
-Ezenkívül van egy jelentős fogyasztáscsökkenés=kisebb, olcsóbb táp is elég
-Ezenkívül van egy jelentős zajcsökkenés=nem egy porszívó mellett kell ülnöd egész szombat éjszaka... Bár van aki ezt csak 5%-nak tartja, azért az a valóságban nem ennyire kicsi különbség...
-Ezenkívül van egy jelentős tuningpotenciál=mégjobban megéri (némely oldalakon 15-20%-ot húztak rajta)A GTX970-et nem néztem már, az 100e-től indul nagyjából, az nem az átlagmagyar kategória (talán már ez sem)
Nekem az a véleményem, hogy kispénzű gémer vegyen egy olcsó i3-at (pl i3-4160) egy GTX 750Ti-vel és egy 1600x900 monitorral (22-23 körül lehet venni), a középkategóriás gémer meg egy i5+GTX960+fullHD, és pont jó. A vérgazdagokról nem beszélek, ők vegyék azt, ami a legdrágább és a leghosszabb...""a GTX660-hoz minimum 450W táp kell, ehhez minimum 400W. "
No offense, de az úgy baromság ahogy van. Akkor is, ha ez a gyártói ajánlás."
Akkor mit is vegyünk alapul? Tapasztalatból mondom, hogy általam épített gép egy 350W bronze táppal simán ment a GTX960-al (EVGA SSC), pedig húzva volt. Ugyanennek a gépnek az elődje, egy 450W silver táppal vitte a GTX660-at, viszont overclock alatt elfogyott a táp, elszállt, vissza kellett venni. A táp meg elhalálozott. Persze lehet, hogy gyári hibás volt. De mivel a gyári ajánlás az a gyári ajánlás, vegyük etalonnak, ok?Szóval lehet matekozni, de
- azt is lehet, hogy akkor számítsuk át fps/Ft-re a dolgot, de hogy ne legyen ilyen egyszerű, legyen ((adott játék+max beállítás+ugyanaz a felbontás)*fps)/Ft, és akkor mindjárt kiderül, hogy ahol a GTX660 szaggatt, ott a 960 még vígan muzsikál.- Vajon melyik törvény határozza meg a gyártóknak, hogy minden évben hozzanak ki új kártyát, ami jóval (30-40-50%) gyorsabb az elődjénél, és olcsóbb legyen nála. Nem fajlagosan, hanem bolti áron. Segítek, semmilyen. Azért, mert mindkettő 60-ra végződik típusszámban, még nem jelent ilyen kényszert.
Olyan dolgokba köttök bele, ami nem probléma. A következő az lesz, hogy miért nem narancssárga a PCB? Vagyhogy miért kör alakú a venti?
De azt is nézd ám, hogy a GTX660 azért ennyi, mert 3 éves. Ha megnézed a 2012-es, megjelenéskori árakat, ugyanúgy 65-75 között mozgott, mint most a 960. Majd három év múlva azt írod ugye, hogy "A GTX1260 nagyságrendileg annyival drágább a 960-tól mint amennyivel erősebb, az meg egy 3 éves kártya"...
-
félisten
"a GTX660-hoz minimum 450W táp kell, ehhez minimum 400W. "
No offense, de az úgy baromság ahogy van. Akkor is, ha ez a gyártói ajánlás.Nem az összehasonlítás a baj, hanem az, hogy a 61eFt-os referencia hűtő mellé teszed az érvet miszerint "-Ezenkívül van egy jelentős zajcsökkenés=nem egy porszívó mellett kell ülnöd egész szombat éjszaka..."
A másik, hogy a 15-20% körüli tuningot jó eséllyel a normális felépítésű VGA-k hozzák, igaz csak feltételezem (mert lusta vagyok utánajárni), hogy a legolcsóbbra nem jut 6 fázis.Milyen összehasonlítást csináljak?
A 960 nagyságrendileg annyival drágább a 660-tól mint amennyivel erősebb, az meg egy 3 éves kártya lesz.
Lehet matekozni százalékra, de "szombat este" soha nem mondasz meg 5% differenciát.[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
válasz balint107 #75 üzenetére
Én azt vártam el tőle, hogy megveri a 980SLI-t, és csak 10e forint lesz...
Az ilyen elvárásdolgokat a barátnőddel beszéld meg, meg fogsz lepődni, ő mit várna el tőled teljesítményben, és mit tudsz nyujtani... :-)
Hozzáértők nem vártak el tőle spécihiperszuper teljesítményt, hiszen nem is ígérte az nvidia. Ők már korábban is arról beszéltek, hogy GTX760 felett fog állni egy kicsit, és az energiagazdálkodásra helyezik a hangsúlyt. Ez sikerült is, harmadával csökkentették a fogyasztást.
Ez is ugyanolyan, mint az IvyBridge-Haswell "ugrás" a prociknál. Teljesítményben nem volt nagy, energiagazdálkodásban viszont jelentős.
(#78) D1Rect: a GTX660-hoz minimum 450W táp kell, ehhez minimum 400W. Ugyanabból a márkából, ugyanabból a típusból itt már beszélhetünk 1500-2000Ft megtakarításról például.
És említettem, hogy a lehető legolcsóbbat választottam az iponon az árakból, pont a vitát megelőzendő, és pont az összehasonlíthatóság kedvéért. De csinálj akkor egy jobb összehasonlítást, szívesen vesszük.
Neovenator: Pár hangtesztteszt ITT
[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
Én is GTX960-on gondolkodom, mondjuk nekem a Zotac Amp változata a legszimpatikusabb.
Esetleg az EVGA egyventise.
Fontos, hogy max 21-22 centi fér be nálam, halk legyen (későn kapcsoljon be a venti, és korán ki), és férjen bele 2 slotba. (A Palit és a Gainward egyedi hűtései ezért kiesnek, pedig a Phantom egész tetszik).
Itt van egy egész jó kis hangteszt. Talán a Gigabyte G1 a legjobb hangilag. A Palitnak meg van egy durva coilwhine a hangjában.
-
félisten
Annyit érdemes megjegyezni, hogy a 61eFt-os ár 2 év garis, referencia hűtős megoldásra vonatkozik.
A 3 év garis normális hűtős példányok ~10% felárral vannak, és pont ott vagyunk, hogy a 660-hoz képest annyival erősebb, amennyivel drágább. Az meg lassan 3 éves kártya.Ugye a 20% körüli tuninghoz azért nem árt ám normális felépítés, és a "csendes működés extrát" is ezek adják.
A 660-hoz képest pedig 20W fulload különbség van, ami soha nem jön ki a "táp árában".[ Szerkesztve ]
-
Neovenator
senior tag
Igen, ezt én is néztem, pont ezért írtam amit írtam.
Mindegy, a Ph!-n az ASUS kártya ugyanolyan halk volt, mint a többi és 6 fázisú a tápellátása is, dacára az olyan jelentéktelen apróságoknak, mint a kártyáról készült fényképek..."The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
FullGas
aktív tag
válasz balint107 #75 üzenetére
Azért a harmatgyenge erős túlzás. Az tény hogy mindenki többet várt a kártyától, de szerintem senki nem úgy harangozta be hogy a 770 és a 780 között lesz a teljesítménye, ezt csak mi szerettük volna. Szerintem az logikus hogy miről érdemes és miről nem érdemes váltani, ezt kár firtatni szerintem. Viszont ha pl valaki új gépet rak össze annak azért elgondolkodtató hogy 60-65 ezer forintért közel megkapja egy GTX770 teljesítményét, nem mellékesen kb. 20 ezerrel olcsóbban. 960Ti meg szinte biztos hogy lesz.
-
balint107
aktív tag
oké, de azon kivételtől eltekintve, akik felületesen módon túlzottan alul értékelték a valódi teljesítményét, még mindig egy harmatgyenge kártya lett, ahhoz képest, amit sokan joggal vártunk volna el tőle. Egy GTX 660 at megver, de nincs értelme rá váltani. A GTX 660 2012. ősszel jött ki, most 2015. van, és ennyit tud az új kártya középkategóriában? Ha tisztességesre csinálták volna, egy GTX 770-et lazán le kellene hagynia. Főleg annak fényében, hogy a 970 bőven a s*ggére ver a GTX 780-nak. Bár több mint valószínű, hogy azért lett ilyen gyenge, mert egy GTX 960Ti-t utólag még be akarnak passzírolni a 960 és a 970 közé 80 ezer forintért.
[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
GTX760-ról semmi értelme váltani.
GTX660-ról sincs szerintem.
GTX750Ti-ről már meggondolandó, de ugye más kategória is...A GTX4xx és GTX 5xx sorozatnál meg nem is kérdés (jó, talán 580/590-ről nem, az megközelíti, de 560/560Ti-ről mindenképp)
-
kekegsm
őstag
válasz Neovenator #68 üzenetére
0:25-től indulnak a max terhelés alatti felvételek.
Azért ez az Asus eléggé hangos...
Mindenhol minden tesztben az MSI a leghalkabb, de teljesítményben is a végén van. Bár ezek nüansznyi különbségek.
-
kekegsm
őstag
Ennyi hülye fikázó hozzászólást régen olvastam...
Ha megnézzük a teszteket, jóval gyorsabb az általatok emlegetett 560, 660 kártyáknál.
Vegyük a 660-at 100%-nak, és ha megengeditek, nézzük az ipon tesztjéből az átlagteljesítmény táblázatot, árnak pedig az ipon legolcsóbb árait pillanatnyilag. Átszámoltam a tesztben szereplő értékeket, ahol a GTX760 volt a 100%, csakhogy jobban középre súlyozva lássuk az eredményt. az 560-ból az 1GB-t néztem, a többiből 2GB változatot. A GTX960ból az iponos tesztben szereplő MSI változatot néztem:
GTX660 =100% -> 47.900Ft=100%
GTX560=61% -> már nincs, emlékeim szerint utoljára 47e körül voltak=98%
GTX750Ti=84% -> 40.100Ft=84%
GTX760=121% ->62.700Ft=131%GTX960=142% ->61.100Ft=128%
Szóval a :
660-hoz képest 42%-al többet tud, és csak 28%-al kerül többe a 960.
750Ti-hez képest 58%-al többet tud, és csak 44%-al kerül többe a 960.
760-hoz képest 21%-al többet tud, és 3%-al olcsóbb a 960.560-at nem érdemes nézni, hiszen már nem is kapható.
Szóval már itt jobban megéri a 960. Persze lovagolhatunk arról, hogy melyik változat (OC, nem OC, nagyon OC, mérsékelten OC), melyik gyártó, stb.
-Ezenkívül van egy jelentős fogyasztáscsökkenés=kisebb, olcsóbb táp is elég
-Ezenkívül van egy jelentős zajcsökkenés=nem egy porszívó mellett kell ülnöd egész szombat éjszaka...
-Ezenkívül van egy jelentős tuningpotenciál=mégjobban megéri (némely oldalakon 15-20%-ot húztak rajta)A GTX970-et nem néztem már, az 100e-től indul nagyjából, az nem az átlagmagyar kategória (talán már ez sem)
Nekem az a véleményem, hogy kispénzű gémer vegyen egy olcsó i3-at (pl i3-4160) egy GTX 750Ti-vel és egy 1600x900 monitorral (22-23 körül lehet venni), a középkategóriás gémer meg egy i5+GTX960+fullHD, és pont jó. A vérgazdagokról nem beszélek, ők vegyék azt, ami a legdrágább és a leghosszabb...
-
Neovenator
senior tag
-
e-newsee
addikt
Nekem csak az tűnt fel, hogy az MSI 600rpm-mel tartja a GPU-t 60°C-on, az Asus meg 1400-zal. Azért az sem mindegy szerintem.
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
sb
veterán
Itt némi ellentmondást érzek:
"a GTX 460-at 60k-ért vettem"
"Az meg külön vicc, hogy relatíve most egy olyan kártyáért ami anno a 460 vagy az 560 Ti volt durván 1.5-szeres árat kérnek el.."Szvsz egy kicsit túl van árazva és valóban eléggé üres a 40-60k közötti ársáv, de ilyen 1.5-2x szorzók meg a 128 bit miatt felezett teljesítménynek nyoma sincs, mint amiről sokan szerintem eltúlozva fanyalognak.
Ill. ha megfordítjuk és többet várunk akkor ugyanez igaz a többi vga-ra is sajnos.Nekem sincs értelmes ár/teljesítmény mutatóban sehova váltanom 7850-ről. Fél-egy évvel ezelőtt meg ártól függetlenül se nagyon volt.
[ Szerkesztve ]
-
vwgolfgaben
csendes tag
válasz Bjørgersson #61 üzenetére
50/73 a különbség. De nem is az az 1 fps számít de látjátok, hogy itt lehúzták az MSI-t máshol meg az lett a favorit nem mindegy melyikre adok ki ugyan annyi pénzt lehet csak én gondolkozok hülyén ez van sorry
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Bjørgersson
félisten
válasz vwgolfgaben #60 üzenetére
25 és 40 MHz különbség tényleg ekkora problémát okoz? Ne csináld már...
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
vwgolfgaben
csendes tag
válasz Bjørgersson #58 üzenetére
Vágom, hogy nem egyformák de elég nagy a különbség remélem valami normális darabot fogok ki
-
sheep
addikt
+1. teljesen egyetértek
az 560ti-met nem tudom leváltani az 50-60k kategóriában, mert nincs olyan kártya ami elég erős lenne az elkövezkező 2-3 évre, és ennyiért vehetnék -akár használtan is. ATI kiesik, Nvidiánál meg marad a 970 amit szívesen vennék, de használtan is 90k fölött van az ára...
Nincs középkategória az Nvidiánál most
A 960-ast meg hagyjuk, a régi 670 szintjét hozza csak, ez már most is néha kevés.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Bjørgersson
félisten
válasz vwgolfgaben #57 üzenetére
Mert nyilván minden vga egyforma... nem.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
vwgolfgaben
csendes tag
Érdekes mert techpowerup-on meg MSI a legjobban tuningolható 1410/2026 és a legtöbb FSP-t is ő hozza, EVGA meg 1385/1985 és 4 FPS-el kevesebb na akkor most kinek higgyek?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
De igen, ez jogos.
Viszont ez a kartya csak most jelent meg, biztis fog egy picit gyorsulni, mig a 760 mar nem igazan.
760 nagyjabol hozta a 670 sebesseget, viszont ez a kartya nem hinnem, hogy valaha is hozna a 770-et xD.
Cserebe olcsobb 20-el. Meg most is...[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
oettinger01
őstag
Kíváncsi lennék a 770OC-vel szemben mik lennének az eredmények?
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
-
veterán
Ez a kartya 50 alatt lenne. De mint hogy 970 sincs 100-ert ( decemberben ennyiert vettuk oket... ), csak 120ert, ez sincs most 50-ert, csak 60-ert.
A teljesitmenyre fanyalgoknak : hozza a 760-at. Mit kellett volna tenni? U.a. a sebesseg, u.a. az ar...
Ha bejon 50-re, jo kis nepkartya lesz ( mar 8-10dbot eladtam, mindegyik vevom nagyon elegedett... )
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Zyelor
aktív tag
+1.
Ezzel sajnos maximálisan egyetértek... Nekem 560 Ti-m van perpill, de előtte a GTX 460-at 60k-ért vettem és emlékszem anno az nagyon combos és jó kis kártya volt. Az 560 Ti szintén igaz volt ez, meg ahogy olvasom a 660-ra is.
De ez, ez valahogy érzésemre mindennek az alja. Amikor kijött az első teszt megdöbbenve figyeltem az eredményeket.... Mondjuk a 128 bites vezérlő miatt nem ért meglepetésként túlságosan...
Az meg külön vicc, hogy relatíve most egy olyan kártyáért ami anno a 460 vagy az 560 Ti volt durván 1.5-szeres árat kérnek el...
-
juve600
nagyúr
Giga g1-et nem tesztelték pedig talán az a legjobb verzió
-
joysefke
veterán
Ezek a kártyá mind pozícionálásukat mind árukat tekintve a vicc kategóriát erősítik és szerény véleményem szerint ezen árak mellett csak rétegigények (kis csöndes ITX gépbe keveset fogyasztó kártya) kiszolgálására alkalmasak.
Relatív teljesítményben ár/teljesítményben abszolút módon nem méltó utódja a GTX660-nak, nehezen tudom elképzelni, hogy valaki a kettővel ezelőtti középkategóriáról erre váltson, csak megjelenési időben van szakadék, teljesítményben pedig csak szerény előrelépés van. (Kb 3 év telt el a 660-óta, és csak ekkorát sikerült lépni?)
Az pedig külön vicces, hogy a 270X -nél nem tud konzisztensen gyorsabb lenni.
Egy szó mint száz, jelenleg a legújabb NV szériát tekintve hiányzik a középkategória, felső és alsó közép katban vannak jó vételek (970-750Ti), de a középkategória pont azt nem hozza, amiről régebben szólt:
jó teljesítményt és teljesítmény/ár mutatót. Én előbb vennék tervezési hibás 970-et mint ezeket a vackokat, ha pedig nincs rá pénz, akkor valamit használtan.Másrészt meg aki azt hiszi, hogy ez a következő két évben bírni fogja a FHD-t max beállításokon az nagyon el van tévelyedve.
Szvsz 960-helyett ezt inkább 950-nek vagy max 950Ti-nek kellett volna nevezni és eleve 55E forintos áron bevezetni (aztán azt még mozdítani lefelé) akkor valóban népkártya lenne.
960-as számozással meg azt kellett volna kihozni, ami majd várhatóan 960Ti néven jön...
J.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Csak tipp, de a kb 30%-os dollárral szembeni árfolyamgyengülés az áfaemelés és az átlagembernek a bérének a stagnálása lehet hozzájárult a dologhoz . Ezekből az árakból vonj le nyugodtan 30%-ot ha a múlt viszonyait nézed, akkor a giga épphogy 50 fölött lenne, egy palit, gainward meg már alatta.
Én az új AMD kártyáknál is ezért vagyok szkeptikus, hiába lesz jó áruk elviekben, az nekünk nem annyira jó, lsd 285-ös vga, rosszabb vétel mint a 960-as.
660-as vga-m van, még egy generációt/félgenerációt marad szerintem, a régiek után az új konzolok is visszafogják(legalábbis egyelőre) a grafika meredek fejlődését. GTA-nak is 660-as az ajánlott vga, erre kíváncsi leszek.
-
aktív tag
-
Kapszaicin
tag
Hmm. Köszönöm. Amikor megvettem még a gta5re készültem azóta eltelt pár év.... a gta5 meg mégcsak most fog kijönni. Nem tudom azt szeretném ha maxom fullhdban eldöcögne legalább 40fps-el. de egyre inkább azt látom h minőségi növekedés nélkül egyre kissebb a minimum fps az uj játékokban a csúcs kártyákon. És hát a látvány meg annyival nem jobb mint annó volt.....
Intel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
jedis
senior tag
válasz Kapszaicin #35 üzenetére
Én még nem adnám el a helyedben ! Nézd meg a Dying Light tesztet a Techspot-on ! FullHD-ba tud annyit, mint ez a GTX960-as ! Magasabb felbontásba meg el is lép tőle, nem is kicsit ! Van még power az "öreglányba". Nekem is volt, és nem adtam volna el, ha nem jön egy 290-es kihagyhatatlan áron
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
ViZion
félisten
Te jó ég! Ilyen öreg lennék, h csak én emlékszem, h ennyiért már felső közép VGA-k voltak? Ennek 50k alatt lenne jó ára.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
F e Z o
veterán
FHD-ban 2015-16-ban elég lesz szerintem, még ha kisebb megszorításokkal is.
(#39) gbors : Ahogy romlik a forint nem is lesz. Nyáron vettem új r9 280-at 53k-ért, most 62k ugyanott, ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
nagyúr
hát kb. így. bennem egy pillanatra felmerült a gondolat, hogy az 59k-s Giga ITX-be benevezek, de aztán arra jutottam, hogy megvárom a 960Ti-t és a 950-et, utána meg eldöntöm, mi legyen.
az lesz ezzel a 660-nal is, mint a 460-nal volt - nem tudok tőle megszabadulni, mert nincs értelmes alternatíva
a tesztet köszönjük
[ Szerkesztve ]
-
korion
senior tag
elég egy darabig és SZERINTEM erős is!bár attól függ mire,milyen felbontáson szeretnéd használni!?
+3670-365-3097 Inkább sms vagy viber!;)
-
Ant@
senior tag
Gigabyte és EVGA között vaciláltam, végül az utóbbi lett szigorúan esztétikai szempontok alapján. Igaz akkor még csak 2 ezres volt az árkülönbözet, most már inkább a Gigára szavaznék.
-
macman507
aktív tag
Egyszerű a választás. MSI-t kell venni, valahogy ezek a tesztek furák nekem, MSI jobb a többinél, ha minden igaz, kis tuninggal és még úgyis halkabb és hűvösebb a többinél, az eddig látott tesztek alapján legalábbis.
A fogyasztási adatai a 960-nak igen tetszetősek[ Szerkesztve ]
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
Kapszaicin
tag
Egy 7970 kb mikortól lesz kevés? hány év után szokták cserélni?
Intel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
aktív tag
Nekem is az ASUS a nyerő, az EVGA sem rossz, de valahogy nem bízom a forrásokban...
-
hemaka
nagyúr
Asus verziót pont ma vettük meg asszonynak nettó áron 60-ért. Annyit megért szerintem.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
félisten
Engem a sírógörcs kerülget ettől, hogy nincs értelmes VGA 40-60K között.
Lassan tényleg abban reménykedem, hogy visszaadnak gariból egy 0 perces GTX 660-at és nem kell élesben dilemmázni a 750Ti - 960 között.
Ha a 960 csak 10%-kal lenne olcsóbb, már simán azt vinném.
De így kicsit pont erősebb mint kéne, és kicsit épp drágább."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Restless19
tag
true story
Mentally sick, I'm meant to be rich But I'm the opposite, I pop the 5th and empty the clip No smile and the fucked up grin Profile with the scuffed up timbs Past the point of no return Blast the joint, ignore the burns Lost contact with reality Psychosis who the fuck wanna battle me!
-
félisten
55-60K körül egész jó lenne ez, de így még mindig drága kicsit.
-
davidsone
addikt
Ha választanom kéne: ASUS, de a giga jobban megérné
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
TaS1kaaa
tag
válasz tibcsi0407 #2 üzenetére
Akarod mondani 3,5 GB-os verziók
-
Scholes9
nagyúr
válasz afterwhite09 #9 üzenetére
Kinézeten kívül semmi értelme. De a kártya meg amúgy is a gépben van.
FullGas: Nem hinném h olyan nagy különbség lenne melegedésben 960 és 970 között.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Sinesol
veterán
A teljesitmény a lényeg nem a semmitmondó számok, FullHdban semmiféle hátrányt nem jelent a 128 bit a külföldi tesztek sokasága alapján. Még a leginkább sávszélességigényes játékok alatt sincs semmi gond, viszont 4giga ram elkelne a modok és a texturapakkok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
DonToni
aktív tag
Azt hiszem egy darabig még én sem válok meg a Giga 760-asamtól...
-Anti-
-
aktív tag
66k.....szerintem jó választás
-Msi nagyon tetszik(nemtom miért)tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
Angel1981
veterán
Nálam itt az ASUS a befutó.
-
hunspirit
csendes tag
Palit Super Jetstream, Gainward Phantom GLH, Gigabyte G1, Zotac AMP! ezek a kártyák jobban érdekeltek volna.
Long live the lord Jen-Hsun Huang!
-
XuChi
addikt
Nagy kár a 128bit miatt. Lehetett volna 256bit mint a gtx760.
-
rambazár
csendes tag
az asus dobozán 0db szerepel és neki pörög a leggyorsabban a ventije. pedig már hogy megörültem
www.rambazar.com - G.Skill disztribúció - +36303537858
-
Oliverda
félisten
Ha az MSI tetszetett kaptott volna, akkor az ASUS-nak ajánlottat kellett volna adnunk, a másik kettőnek pedig különösen ajánlottat, de azért annyira egyik sem volt tökéletes, hogy kiérdemeljék ezt a privilégiumot.
Az MSI-ért 65K körüli árat tartanék relálisnak. A jelenlegi összeg szeintem egyértelműen sok a többi versenyző árát és tudását is figyelembe véve. Amúgy maga a kártya nem rossz.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
FullGas
aktív tag
Ezzel én is így vagyok. Szerintem 60 ezer környékén jó vételnek számít, 70-et már igencsak sokallok érte. Ezért is furcsállom hogy a sima referenciát nem igen tesztelik sehol. Pedig ugyanezt a méretű hűtőt rá tették a 970-re is. És azért a 960 jóval kevésbé melegszik, így talán nem lehet olyan vészes hang, és melegedés szempontjából sem.
[ Szerkesztve ]
-
fondorlatos
aktív tag
A strix jól mutatna a házamban ... picit olcsóbban persze.
-
F e Z o
veterán
válasz afterwhite09 #9 üzenetére
Max. design szempontjából fontos egy ekkora kártyánál a backplate.
H2O über alles!
-
afterwhite09
tag
Azért az ASUS kártyánál meg lehetne említeni, hogy kapott backplate-t is, míg a többiek erről még ebben a szegmensben annyira nem hallottak.
[ Szerkesztve ]
People had more, than they needed...
-
oliba
őstag
Szegény MSI még egy plecsnit sem kapott? Ennyire tré volt?
-
Én pont 59-ért vettem a Gigabyte ITX-es verziót, teljesen jó az is, ráadásul idővel építhetek egy ITX gépet 2D alatt se áll le a ventije ellentétben ezekkel a duplaventis batárokkal, viszont így sem hallani a hangját. Terhelve kicsit hallani már, de egyáltalán nem vészes úgy sem.
Ennyit még pont hajlandó voltam kifizetni amúgy a 960-ra, 65-70k-ért már nem kellett volna, inkább hozzá tettem volna még egy kicsit egy 970-ért...
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
Az asus 1437MHz-re boostolt, akkor nem annyi a vége a kártyának?
H2O über alles!
-
FullGas
aktív tag
Kár hogy a sima ref. kártya nem szerepel a tesztben. Kíváncsi lettem volna hogy mennyire vészes a hangja, illetve mennyire melegszik. Jelenleg ugyanis a ref. a legolcsóbb 61-62 ezer forint körül. Mondjuk egy darabig volt 59 ezerért giga itx verziója is
[ Szerkesztve ]
-
Anubris
őstag
válasz tibcsi0407 #2 üzenetére
Ebben a tesztben a drágább változatokat nézték meg, már 65.000-ért is van számos custom hűtésű modell.
-
tibcsi0407
félisten
Alakul ez. Még egy picit csökken az ára és lehet beruházok egyre. Bár nem bánnám, ha jönnének 4 GB-os darabok némi felárért cserébe.
utdetailing.hu
-
zzola
titán
~66k-ért egész jó vétel lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?