Új hozzászólás Aktív témák
-
kekegsm
őstag
Mert nem a teljesítményrekord döntögetése a cél. Mint ahogy a 750Ti-nek sem az volt a célja, hogy duplaolyan gyors legyen mint a 650Ti... A Maxwellek esetében kifejezetten az energiahatékonyság, az alacsonyabb fogyasztásból eredő alacsonyabb hőmérsékletek, csendesebb hűtés voltak a célok.
Már meg nem tudom mondani, hol olvastam (Talán anandtech, de nem biztos) az nvidia egyik vezető mérnökének a riportját, ahol arról beszélt, hogy át akarják venni az Intel fejlesztési lépcsőit, azaz páratlan sorozatok az energiahatékonyságra mennek, párosok a teljesítményre. (vagy fordítva a páros páratlan).
Minden megy el ebbe az irányba. Elég megnézni az CoreM fejlesztését (nem gyorsabb, mint egy sima mobil i3, de feleannyit fogyaszt), vagy azt, hogy mennyi ITX hardware-elem jelenik meg mostanában (ITX-házak dömpingje van, erős VGA-kból is megjelennek ITX változatok, merevlemezek a 2.5 coll felé tartanak, msata és m2 SSD-k, passzív hűtések.... Régen is voltak ilyenek persze, de sokkal kisebb arányú volt a kicsinyítés/energiahatékonyság. 5-6évvel ezelött vadászni kellett az ITX házakat, most meg már elárasztják a piacot.
Én egyébként egy passzív hűtésű GTX960-ra várok, pl mint a Kalmx 750Ti, ami rohadt jó lett.
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az ASUS, az EVGA, a Gigabyte, illetve az MSI GTX 960-as kártyáit vettük alaposabban szemügyre.
- Milyen monitort vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vigneau interaktív lokálblogja
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gumi és felni topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest