Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
és eszterencs:
deeplearning magyarul deeplearning, köszi.
- az ezt használó szakma. többek között az enyém.
a komment óta 6 kollégát kérdeztem meg aki deep learninggel foglalkozik hogy szerintük ez hogy van magyarul, öten rávágták hogy deep learning, egy mondta hogy látta már szakbulvárban mélytanulásra fordítva, de a szaknyelvben deep learning magyarul.
a szaknyelv halála amikor minden specifikus szakkifejezést le akarunk fordítani.
és igen, vénasszonyok nyara.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
spect80
senior tag
válasz noezmegmi #11 üzenetére
Manapság az adatgyűjtés elkerülhetetlen. Nem az a kérdés, hogy ki mit gyűjt, hanem hogy hogyan és mire használja fel a gyűtött adatot.
Ha te egyelőséget teszel egy nyugati típusú demokráciában működő viszonylag nagy társadalmi és szabályozási kontroll alatt álló cég, és teljesen átláthatatlan, magát mindenféle nemzetközi konvenció alól kivonó, egy diktatórikus állam meghosszabbított csápjaként működő szervezet között, akkor valóban, teljesen mindegy. Ízelítőül hasonlítsd össze az EU-s adatvédelmi előírásokat a Kínában működő megfigyelési és társadalmi grade rendszerrel, csak hogy mit várhatsz tőlük. -
eszterencs
HÁZIGAZDA
válasz fatpingvin #3 üzenetére
Nem a kolléga találta ki, bevett fordítás, de a legtöbb nagyon szakmai szövegben az angol formát használják, mert akinek azokat szánják, azok tudják, miről van szó. Laikusabbaknak írt szövegben inkább szokás lefordítani. Rákeresve magyarul lehet találatokat kapni. De a legfőbb érv mellette, hogy a magyar nyelvi szolgáltató iroda is ismeri.
-
petymeg
addikt
"Phanteks nagytorony, 800 alatti bér esetén nem túl ajánlott.."
Azt hittem, elírták egy nullával az árát, de nem valóban annyi 240-250.000 Ft. Valóban bűn randa, most rakatok össze egy komplett gépet, a 26.000 Ft-os háznál mintha a fogamat húznák.
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
noezmegmi
tag
téged nem zavar amcsi kamera amcsi felhőbe elemezgeti ki mit csinál? ja és persze követi a bankolásod, térképen követi a napi, heti, havi, éves mozgásod, közösségi profilod és minden kapcsolatodat kezeli, mobilnál az asszisztens hölgy 0-24-ben rögzit mindent.. természetesen koreai motyók esetén ugyan ezt
Talán amcsi a legrosszabb mert semmi nem védi az adatiadat és jogod sincs semmire ez valakit zavar?Samsung Galaxy S Advance GT-I9070 \ Sony Xperia SP C5303 \ Honor 4x
-
ceia
őstag
A Radium Delta PC egész jó, de cserébe jó drága is. Ha még veszünk hozzá passzoló perifériákat, könnyen a 680k-s árnál találhatjuk magunkat. Ráadásul ez a "mutatós" ház bűn ronda.
Az Acer ultrabook teljesen jó szerintem ennyiért, csak egy kicsit csúnya az alu ház a világos szürke billenytűzettel. Szóval a kinézetét erősen szokni kéne.
Az Asus laptop nagyon jó, csak kár, hogy sosem vennék laptopot ennyiért. Ebből már kijön egy komplett PC mindennel, ami még erősebb is.
Phanteks nagytorony, 800 alatti bér esetén nem túl ajánlott.. Különben nem is tetszik.
Acer B227 monitor, klassz lenne ugyanez 24-esben, mondjuk 50-ért. Ez ugyanis kicsi.
Acer Predator, na kb. ez passzolna ahhoz a PC-hez, úton a 680k-s össz ár felé..
LG monitor, pfff szintén gazdagoknak, és itt még az Apple is bejátszik. Sajnos nem én vagyok a célközönség. Bár ha már ilyen jól menne, nem vennék LG monitort. És olyat eleve nem, amin nincsenek gombok. Ha valami szoftverhiba miatt nem tudsz vele semmit sem csinálni, az aztán jó móka lehet.
Ducky billentyűzet, nekem nem tetszik. Sem a kivitele, sem a színe. Nálam a shifttel megegyező méretű és formájú enter kizáró ok, miért erőltetik ezt? A jó nagy, fordított L alakú enter tetszik. Vagy legalább a másik nagy enter, ami az EU kiosztásúakon szokott lenni. De mostanában ezt a vékony entert erőltetik, ami csúnya, mert shift-szerű, és kevésbé könnyen lehet hirtelen eltalálni, ha arra van szükség. Az árához képest elég szépen zanzásítva is van, az F-ek nincsenek teljes távolságra a számsor felett, a ctrl és a bal kurzor között, valamint a jobb kurzor és a num nulla között is kisebb a távolság, mint a régi standard billentyűzeteken. (vagy pl. az enyémen, ami egy olcsó membrános irodai bill.) Látható a költségcsökkentésre törekvés, mégis drága.
Nagy fejhallgató, még sosem volt ilyenem. De nem tudom elképzelni, hogy ne zavarna, ahogy nyomja két oldalról a fejem, és persze felülről is a súlya miatt. A könnyű, szivacsos, kisméretű fejhallgatók jönnek be, amilyenek régen voltak, még a walkman-ek korában.
Gamer szék, egy pillantást sem érdemel. Luxuscikk, ennyi. Az átlag magyar biztosan nem vesz széket 200 felett az íróasztala elé. Nekem 10k-ért kapható tárgyalószékem van.
Routerhez még nem volt szerencsém, wifi-t sem használok, de a dugalj jó lenne, ha lehetne telefon nélkül használni. Adjanak hozzá távvezérlőt, az remélhetőleg nem jelentget rólam a gyártó cégnek, mint ahogy a telefonra telepíthető app.[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
spect80
senior tag
Csak engem zavar, hogy egy kínai kamera a kínai felhőben elemezgeti hogy itthon ki mit csinál?
-
petymeg
addikt
Jól elszámolta magát az intel, hogy még most is kapható új 10-es Core processzor, közben meg már a 13-as is kijött.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
ricsip
addikt
-
dseres
tag
válasz fatpingvin #3 üzenetére
A deeplearning-t mélytanulásnak fordítani nem túl kifejező. Engem a gyönyörű katasztrófavédelem szavunkra emlékeztet. Köze nincs az eredeti jelentéséhez. Ha valaki tud jó fordítást, írja meg!
Még eszembe jutott egy szörnyűség: az indián nyár. Az magyar kultúrkörben vénasszonyok nyara.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
"Enthoo Elite-re. Az öt év garanciával 240 000 forint"
2-3 éve is ennyi volt, amikor vettem. Közben meg volt idő hogy 330k, de úgy látszik a VGA-kal együtt ez is zárcsökkentett lett. Amúgy jó kis kunyhó, de hogy ennyi pénzért nem fért bele az hogy az üveglapra ragasztott rácsot méretre vágják, és úgy 2 mm-el nagyobb mint a lyuk amiben lennie kéne (és így nyilván nem fér bele), az azért elég tróger.
"Felül egy 5,25 hüvelykes keret nyert elhelyezést, ám a letisztult előlapon nem ennek a kivezetése"
Sajnos ezt nagyon elrontották, az oldalüveg szélesre tárása nélkül lehetetlen oda bármit is ki/betenni, így bútor / fal mellé sem állítható arról az oldalról. De legalább van, ma már ez is valami.
-
fatpingvin
addikt
nemtom, nekem magyar az anyanyelvem de elég sokszor angolul fejezem ki magam, pont az általad felsorolt okokból. minek keresgetni a megfelelően hiteles magyar kifejezést amit talán sose találsz meg, ha angolul is remekül meg tudod magad értetni?
egyébként a magyarításhoz még egy gondolat: azért sem szerencsés, mert ha a naiv de érdeklődő olvasó rákeres hogy mondjuk a mélytanulás mit is jelent, nem sok támpontja lesz, ha ez nem egy bevett fordítás.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
csizo13
tag
Nincs.
El is hagyhatod a magyarosítást, a magyar szavakat.
Aztán jöhet a DWTS dancing with the stars and other baromságok, mert vannak olyan magyar emberek, akik szerint szarul hangzik, vagy nem adja vissza úgy magyarul, mint az eredeti kifejezés (Sztárokkal tánci).
Pedig csak meg kell találni a megfelelőt és beültetni a köztudatba, elfogadtatni a szakmával, a hülyeségek úgyis kikopnak (nyelvújítók elhalt próbálkozásai).
És van, hogy csak használjuk az eredetit, mert az is jó (sztár, díplörning). -
fatpingvin
addikt
a "mélytanulás algoritmus" szókapcsolattal itt találkoztam először, pedig deep learninggel azáért foglalkoztam nem keveset.
van valami előírás arra hogy minden szakszót magyarítani kell?A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Path of Exile 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- DIGI Mobil
- Trollok komolyan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest