Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
és eszterencs:
deeplearning magyarul deeplearning, köszi.
- az ezt használó szakma. többek között az enyém.
a komment óta 6 kollégát kérdeztem meg aki deep learninggel foglalkozik hogy szerintük ez hogy van magyarul, öten rávágták hogy deep learning, egy mondta hogy látta már szakbulvárban mélytanulásra fordítva, de a szaknyelvben deep learning magyarul.
a szaknyelv halála amikor minden specifikus szakkifejezést le akarunk fordítani.
és igen, vénasszonyok nyara.
-
fatpingvin
addikt
nemtom, nekem magyar az anyanyelvem de elég sokszor angolul fejezem ki magam, pont az általad felsorolt okokból. minek keresgetni a megfelelően hiteles magyar kifejezést amit talán sose találsz meg, ha angolul is remekül meg tudod magad értetni?
egyébként a magyarításhoz még egy gondolat: azért sem szerencsés, mert ha a naiv de érdeklődő olvasó rákeres hogy mondjuk a mélytanulás mit is jelent, nem sok támpontja lesz, ha ez nem egy bevett fordítás.
-
fatpingvin
addikt
a "mélytanulás algoritmus" szókapcsolattal itt találkoztam először, pedig deep learninggel azáért foglalkoztam nem keveset.
van valami előírás arra hogy minden szakszót magyarítani kell?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Asztali PC, notebookok, csúcsház és különféle perifériák sorakoznak hasábjainkon, de a hálózat, a kényelem és az energiatakarékosság kérdéskörét is érintjük.
- OLED TV topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- Kerékpársportok
- Milyen routert?
- DOOM - The Dark Ages
- Bluetooth hangszórók
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest