Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Acer notebook topic
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamasiarpad
csendes újonc
Nem tudom hogy idetartozik -e, de megpróbálom. Nos, nekem van egy Starlight 22SLTA1000H tévém. Pendriveról akartam nézni filmeket, de 90%ban azt írta hogy nem támogatott audio formátum. Hogy tudnám ezt orvosolni? Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Horizon 40HL7330F típusú okos tv. A T adott az IPTV-hez egyTechnicolor ISB2201 (Cisco) típusúbeltérit. A HDMI 1-es portra (a tévén) dugva a beltéri menüjében tudok lépkedni, megjeleníti a beltéri saját rendszerpontjait és üzeneteit, viszont műsort nem ad. Ugyanazzal a HDMI kábellel a monitoromra kiviszi megfelelően a jelet. (Hangszóró híján ugye hangot nem).
Esetleg valami tipp, hogy mi lehet a gond? -
Hency77
tag
Sziasztok!
Ilike márkájú tv -hez szeretmém a médiamix távvezérlőjét ráhangolni de nincs hozzá kód a leírásban. Esetleg van olyan márka aminek a kódja jó lehet hozzá? ☺ -
HXY
addikt
Előnyök a Horizon mellett:
Az ingyenes 3 év futárgarancia
(ingyen jön a futár elviszi a rosszat, majd ingyen hozza az újat)
képfrissítés 100HZ
(gyors mozgásokat is meg tud jeleníteni, nem fog elmosódni a kép játékkonzolnál, vagy sportműsoroknál, akciófilmeknél, ahol gyors mozgás van)
fényerő 300cd/m^2
(ha besüt a nap a szobába, akkor nagyon nem mindegy, hogy 150 vagy 300 a TV fényereje) -
VR3
lelkes újonc
Hello, esetleg megtudnál osztani több tapasztalatot erről a Starlightról? Nekem egy robotgépem van Starlight márkától, az nagyon bevállt de azért egy tévé nagyobb befektetés, és annyira még nem nyerte el a bizalmam ez a márka, hogy berendeljek egy tévét...Látom itt megtalálható mindkét márka a Horizon meg a Starlight is, szinte ugyan az az árkategória viszont ahogy olvastam az értékeléseket a Starlight termékekre több pozitív vélemény érkezett, lehet érdemesebb mégis ezek közül választanom?!
-
VR3
lelkes újonc
Hello, ennyi idő elteltével is megvagy elégedve a tévével? Nagyszüleimnek szeretnék venni egy belépőszintű tévét és a Horizon márka is egy opció abba az árkategóriában amiben keresgélek, csak nem volt még eddig tapasztalatom ilyen márkájú tévével, de az ára eddig elég meggyőző, főleg, hogy már egy 50es árkategóriában úgy látom okostévét is lehet venni, habár az fölösleges erre a célra, a nagyszüleim azt se tudnák, hogyan használják
de kissé attól tartok, hogy doboz hangja van.
-
-
ttpityu
csendes tag
Idős szülőknek régi crt helyett keresgettem TV-t és majdnem Horizon lett belőle, de akkor akciózott a MM webshopos vétellel 39990-ért SKYWORTH 32E3A11G TV-t. Nem tudom, mi van a belsejében, de a hangja nagyon jó, egészen finoman lehet hangolni, halkan és hangosan és szépen szól. A színekkel sincs gond. Lejátszani x264 és x265 kódolással HEVC hanggal nincs gond 720p felbontással, nem szaggat, szépen viszi.
-
vgavga
tag
Hali!
két éve van Starlight Emagról, 32" hdready 3db hdmi-vel ki van használva, teljesen meg vagyok elégedve vele, kép jó, a hang 2.1ről megy, akciósan kevesebb mint 50eFt volt ajándék falitartóval. pc is rákötve, a fiam imád játszani rajta!
-
Piftuka
veterán
Örülük, hogy sikerült egy ilyen kategóriájú tévét is tesztelned!
A "Milyen tévét vegyek?" témában meglehetősen sokan keresnek ebben az árszegmensben tévéket. A címszereplő esetében nagy piros pont a kontrasztos VA panelért.
Ha Full HD felbontást is tudna, ez volna az egyik "low budget Best Buy".
-
FireFox1996
őstag
válasz
SunMount3r #128 üzenetére
Van! És mintha optikai is van
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
FireFox1996 #127 üzenetére
Bár a webshop-os linken nem szerepel, de audio Jack kimenet nincs rajta?
-
FireFox1996
őstag
válasz
Imilenni #109 üzenetére
Nah, átvettem a HYUNDAI FLP32T339 Full HD LED Tv-t, 53.999 ft volt.
Első tapasztalatok:
- tv csatornák: a HD csatornáknál rendben a színek, a hang is egészen jól. A nem HD-s csatornáknál mintha kicsit szemcsések a képek
- lejátszás külső USB-ről: hd/full HD filmeknél (mkv fájlok): a színek is rendben vannak, hangok is rendben vannak. Bár a színeknél az én Samsung UE32ES6100 Led tv-n szebbnek tűnnek színek ugyanazzal a filmmel nézve. (de gondolom ezt lehet javítani 1 kicsit a beállítgatással a menüben)
- Google chromecast 2-vel: youtube-ról nézve full hd-t: a színek szépek, hangok is ok.A TV felépítése: a LED panelt kicsit belehet nyomni, mozog/lötyög ha újjaddal tolod hátra, kb 1 mm-vel bejebb lehet nyomogatni, tehát lehetne jobb az összerakása. A talpon elég stabilon áll, nem csúzik rajta.
A hangszorók alul vannak, asztal felé néznek, így a panel alja alá ne legyen semmi, ami akadályozza a hang kimenetet.
Látószög is jó, honalpon mintha 178-at láttam. Annak is tűnik, 30-45 fokos szögön még élvezhető a tv-zés.Összességében: 54e ft-ért nagyon megéri, főleg full hd. Mi mamának vettük ajándékba, így nagyon megéri az árát, főleg ha váráslás után ha regisztrálod a Hyundai honlapon, akkor 12 hónap helyett kapsz 30 hónap gyári garanciát, abszolút jó, best buy!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #125 üzenetére
"Pl. azért, amit írtam itt is korábban: a TV-s Topic-okban kevés a tapasztalat a legolcsóbb "konyha/mama TV" kategóriákról és így konkrét típusokra sem nagyon fognak ajánlást adni."
És erre az jó megoldás lenne, hogy a Vestel összes mutációját végigteszteljék folyamatosan? Csak ez a gyártó úgy fossa magából a történetet, hogy ha fixen 3-4 ember ezeket a cikkeket írná akkor se lenne minden lefedve. És akkor hol a többi:? Sokszor azon megy a nyígás, hogy azonos modelleknél a nyomorék szériaszám mutat e egyáltalán valamit, hogy milyen a panel, vagy az elektronika mögötte, mert sokszor azt építik ami a polcon van...
Ha nincs más, akkor meg kell túrni a netet, aztán 99% hogy talál az ember releváns infót. Mindenről nem lehet cikket írni úgy, hogy nem is profil, én pl biztos nem olvasnám a 3. ilyet se, mert minek.
Max egy olyasmi kéne, hogy nagyságrendileg mit nézz alsó-közép kategóriában. De nagymama meg konyha kérdéskörben miért kell teszt? Bemész, megnézed a polcon, esetleg megnyomkodod, aztán megveszed vagy nem. Ilyen árkategóriában nem hiszem hogy sok difi lenne, vagy sok olyan fícsör ami messze kiemelne modelleket. Mivel se a színhelyesség, se a többi mérhető, cikkekben jól mutató dolog nem igazán szempont olvasatomban, így amit kell azt látod a boltban is. Persze aki főzés közben natgeo-t néz és bssza a szemét hogy a zöld az nem az a zöld, vagy olyan nagyija van, aki a karácsonyra kapott tv-t visszadobja, hogy a nótatévét nézve mekkora az utánhúzás... Nos az szerintem nem generálna olvasottságot
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Baggins86 #121 üzenetére
Jah. Csak a Samu hány tv-t hoz ki évente? Mindet le kéne tesztelni akkor. Meg az LG-t meg a Philipset, meg a meg a... Úgy hogy nem a fő profil azért elég meleg lenne. Arról nem is beszélve, hogy az alsóházas Vestel királyságból franc akar 30 egyencikket ami a képekben tér el max.
Minden másra meg ott a "Milyen y-t vegyek" topikok tömkelege.
HW szinten azért egész jó a paletta ph-n, ma-n van minden telefon is, kínai kacattól fölfele bármi.
-
SunMount3r
nagyúr
-
Baggins86
aktív tag
válasz
kolopele #116 üzenetére
Lehet róla cikket írni, nem ez a gond. A gond az amikor csak ilyen cikkek vannak és olyanok nincsenek amiket megengedhet magának az ember. Értsd úgy, a többségünk nincs olyan anyagi helyzetben, hogy fél millás OLED tv-ket ajándékozzon jófejségből. Nekem most ment tönkre a TV-m, jön a karácsony, 160-nál kellett meghúzni a határt, amit maximum áldozhatunk erre a célra és ebben a kategóriában sehol nem halmozzák el az embert tv tesztekkel. Lutri volt a a Samsung 58J5200, de szerencsére bejött, bármennyire kutyázzák a Samsung 5-ös szériát.
-
Forrest814
csendes tag
Sziasztok! Van egy x96 mini Android tv boxom. ha hálózaton akarok filmet nézni szétesik az mkv-nal a kép. VLC média player T használok. Javaslat? Ha simán nézek rajta filmet pendrive al akkor csak MX player azzal nincs gond, de érdekes hogy tableten és telefonon semmi gondom
-
ceia
őstag
Év elején vettem egy LG 32'' IPS tévét, full hd, a panelje gyors, 2x10w és meglepően szépen szól, és csak 75k volt. Tv-zésre nekem tökéletes. Szerintem akkor már megéri ennyivel többet kiadni egy márkásabbért.
-
mcs
veterán
Úgy bírom, amikor a vásárlóim a Navonnal szemben bizalmatlanok, és a kiköpött ugyanolyan Oriont választják a neve miatt.
Amúgy most jöttek hozzánk újabb típusú JVC és Hitachi tv-k is. Mondanom se kell, hogy az utóbbit milyen belsővel szerelik a változatosság kedvéért. Már a dobozáról is ordít.[ Szerkesztve ]
-
bonat
senior tag
Ezt a TV-t a Vestel török cég gyártja mindenféle márkanévvel lehet kapni!
Én is vettem egyet ajándékba Navon N39TX276FHDOSW SMART LED néven! 80e volt!
FullHD, LAN, 5G WiFi, YouTube. Ugyanez a menüje, és így is néz ki 100%-ban!
Teljesen jó!! -
-
-
Frawly
veterán
Végre egy cikk, amiben nem felsőkategóriát tesztelnek. Üdvözítő lenne, ilyenből több lenne, nem csak belépő szintű, de középkategóriás hardverek is jöhetnének, nem csak tévé, médialejátszó, okosteló, alaplap, proci, akármi. Mert azt értem, hogy i9-essel, meg Ryzen 1950X-el, meg 1080Ti-s „népkártyával”, 500-1000k-s gamer meg üzleti laptoppal jobb a nép nyálát csorgatni, de azért van 1-2 ember (épp csak mérési hibahatáron természetesen, mert közmunkás meg minimálbérből azért általában futni szokta a felsőkategóriás termékekre is, ha más nem 100 éves törlesztéssel), aki nem engedheti meg ezeket.
-
FireFox1996
őstag
válasz
Imilenni #111 üzenetére
Rendelni most is tudnád, 2-3 hétig tartják készleten neked, és közben bármikor lemondhatod
Csak ha onnan rendeled, akkor figyelni kell az árát, mert naponta ennek a tv-nek az árát 100x változtatják meg 54, és 58e ft között. Nem tudom más tv-nek az árát is így változtatják-e -
Imilenni
addikt
válasz
FireFox1996 #110 üzenetére
Hát én lehet csak hétfőn tudnám megrendelni szóval köszi!
-
Imilenni
addikt
-
Smiky
csendes tag
Szerintem felejtsd el az ilike tv-t! Én rápróbáltam BF alkalmával. Vasárnap visszavittem. A képe nem volt világbajnok, de a hangjával volt komoly gond.
A legalacsonyabb 1-es hangerőn olyan hangos volt a tv, hogy este nem lehetett használni, mert a hangjától zengett a lakás! Cseppet elszúrták a hangerőszabályzást
A vevőszolgálatos néni szerint ilyen hibával még nem hoztak vissza, de egyéb más gondokkal többet is. Pár perc alkudozás után visszavették. -
tecsu
addikt
válasz
cintula187 #97 üzenetére
2017 minden tévé HD-ready.
-
Lacok
őstag
Ahhoz működés közben kellene látni és hallani, hogy el tudja dönteni az ember, hogy érdemes e kiadni érte az adott összeget vagy inkább hozzátenni még és venni egy drágább modellt.
-
Koccy
csendes tag
válasz
FireFox1996 #98 üzenetére
Ne mondd le. Kimondottan szép a képe, pedig érzékeny vagyok rá, annakidején jóval drágábban plazmát vettem nem LCD-t.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Aprósólyom #94 üzenetére
Pedig egyszerű: Egy ilyen sz@rt még neki sem vennék soha, hiába idős, az elveimmel nem egyezne. Természetesen egy akkora OLED - et sem mint az enyém, nem tudná honnan nézni
Most lesz neki 5 éves a jelenlegi LG LCD tévéje, és éppen karácsonykor lesz a szülinapja, egy 55" - os OLED lesz az ajándéka, megérdemli -
mAtech
aktív tag
Kezdésnek elég ez. Jó hogy teszteltek ócó TV-ket is.
Én 24-27" monitorban gondolkodom TV-nek. DVB-T tuner van, ami tud videót is lejátszani. Ha nagyon nem megy a formátum, akkor notit ráköt az ember, oszt' jónapot
Bár a fórumtársak által korábban linkelt 24"-es Horizon is elgondolkodtató.
Én eddig ezeket néztem: 1, 2.
Van rajtuk Jack kimenet, ha nem elég a beépített hangszóró.
Sok pénzt erre nem akarok költeni ismerve az ingyé' fogható csodakanálisokat -
HXY
addikt
Horizon, Star-light, Gaba, Orion, Smart-tech, Navon mind külső designra, mind menüre 100%-ban megegyeznek. A logo az elejükön olyan mintha csak pillanatragasztóval lenne felragasztva.
De a bennük található VA panel az árukhoz képest gyönyörű, a kétszer ennyibe kerülő IPS-es LG-nek nem volt ilyen szép képe, és közel 180 fokos betekintési szöge. De sajnos csak TV-ként és USB-n keresztül.
Monitorként használ valaki ezek közül a márkák közül valamelyiket HDMI-n keresztül?
[link]
Kipróbáltam már mindent a monitor menüjében a képjavító funkciókat be-ki, színhőmérséklet, a legújabb és régebbi Intel videokártyák drivereiben YCbCr be-ki, IT tartalom be-ki, kvantálási tartalom alap-korlátozott-teljes,
több aranyozott végű HDMI kábelel rövid-hosszú. Nem csak a színek rosszak, hanem jobban megnézve a képeket a betűk nagyon pixelesek akár be van kapcsolva az elsimítás, akár nincs.Itt van több kép is, csak nagyítva lehet látni: [link]
Jobb klikk a képeken, majd kép megnyitása új lapon.[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
A HYUNDAI FLP32T339-ról tudsz bővebb "élmény" beszámolót mondani?
Én is kinéztem ilyet mamának, sikerült lecsapni az euronincsnál 54e ft-talDe még nem érkezett meg a tv, addig még lemondhatom a rendelést, ha lenne jobb ajánlat
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
HD ready 2017-ben? Sok sikert. Legfeljebb nagyinak, hogy fogja vele a cseh kettőt.
-
-
elistvan
őstag
Legközelebb ezt az androidos csodát próbáljátok ki légyszi! Szintén emag.
-
Aprósólyom
addikt
Köszönjük a lehetőséget a forgalmazónak és nektek is! A gyártók meg bekaphatják. Úgy sem veszem meg egyiket sem, ha nem próbálhatom ki. Akkor meg mitől fosnak? Se 600e HUF-t és se 50e HUF-t nem fizetek semmilyen TV-ért, amiről nem tudom, hogy milyen. Majd én eldöntöm, hogy 600e-t akarok-e kifizetni egy jobb TV-ért vagy 250e-t vagy 50e-t. Nagyon korlátolt gondolkodás a részükről. Ugyan a high-end-t is be kell mutatni, hogy mi a jelenlegi termékük maximuma, de pontosan tudnom kell azt is, hogy mennyiért és mit vehetek, mert ha nem, akkor nem veszek semmit.
kolopele: Érdekes hasonlat és indoklás. De lehet csak fáradt vagyok megérteni.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Ez az a kategória amit még anyósomnak sem vennék pedig 78 éves
-
lory256
csendes tag
En szuk masfel eve vettem ugyanezen markabol egy 42colosat 70ezerert, az Full HD, es nem fogyaszt tobbet ennel olyan 42-45watt korul van a fogyasztasa atlagos fenyeron, nem maximumon. Van LG tvm is de nem veszes a Horizon se, plusz 5 ev garit adnak ra altalaban, es mivel nem ritka hogy a nagy markas tvk par evet se birnak ki ezert az nem utolso szempont ha 5 ev a garija(roman emagrol lett veve), es persze Horizonbol is van pl. 55colos 4K smart tv 140korul is 5ev garival.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Smarttechből árultunk egyszer egy bizonyos LE-4317S típusú, 43 colos, ránézésre Android rendszerű full hd smart tv-t 100ért. Nem tudom, hogy érkezik-e még belőlük szállítmány, de remek tesztalany lenne.
Ebből amúgy létezik 55-60 colos ultra hd változat is, aminek hirtelen nem ugrik be az ára, pedig ott virít a kihelyezésünkön.[ Szerkesztve ]
-
hardline
senior tag
Lehetne több TV teszt, mert nagyon hiányoltam párszor, amikor TV vásárlás előtt álltam.
Egyébként a tesztelt cucc szerintem jó alternatíva bárkinek, aki olcsó TV-t keres az ingyenes adásokra meg néha 1-2 letöltött filmet/sorit megnézne pendrive-ról. -
Dyingsoul
veterán
Egy évvel ezelőtt vettem Emagon a román márkás Starlight TV-t, 50' 1920x1080-as kivitelben, Vestel belsős. Kb ugyanez a TV menüre-formatervre, még a távirányító is kísértetiesen hasonlít.
70k-ba került BF alkalmával, jó látni hogy még mindig jó vételnek számít mégis kicsit elszomorító, hogy még mindig itt tartunk..
-
pauliboy23
senior tag
Most rendeltem meg a kisebb verziót (60 cm), az full hd. 32000 ft volt. Lehet veszek hozzá egy chromecast-et és akkor összesen 45-be nem is rossz.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #77 üzenetére
A munkahelyemen 22"-es Orion HD-Readyk vannak (3 db), mindegyiknek ugrál a képe csatorna léptetéskor. Nem tudom mi az oka. (A szolgáltató: UPC).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #67 üzenetére
Pontosan, az 5 éves (32") Samsungomon is van kis Jack és azon keresztül hajtom meg a microlab Solo6c-ket és nem a scarton keresztül. A következő TV-m preferenciájában is alap lesz a fejhallgató kimenet. Ha pedig lesz UHD adás és lesz rá pénzem, akkor UHD tv-t fogok venni. (Kíváncsi leszek mikor jön az m1 4k-ban
)
-
törölt tag
válasz
Dark Archon #28 üzenetére
Falura, nagymamának, 55cm-es 20 éves CRT után is fHD-t vettünk, bár a lánya azt mondta "úgyis rossz a szeme".
Csak én szoktam nézni HD Ready-t és nem tetszik a képállítgatása. -
Puma K
nagyúr
válasz
hyperspace #7 üzenetére
+1
-
törölt tag
válasz
hyperspace #7 üzenetére
erre gondoltam én is! -
Koccy
csendes tag
Most vettünk anyámnak egy HYUNDAI FLP32T339 TV-t, ugyanígy 32 colos, teljesen ugyanez a menüje, és a távirányítója, csak ez Full HD-s, 5 ezerrel drágábban, ez is jó vétel volt szerintem.
-
mcs
veterán
Vesteleknél nagyobb a képminőségi szórás egy és ugyanazon típusok esetén is. Vagy kifogsz egy olyat, aminek élesebb és élénkebb képe van, vagy gyengébbet. Technikával jártam úgy, hogy ugyanazon típusból bontottam kettőt is, és az egyiknek furcsán lilás árnyalata volt a másikhoz képest.
Samsungból a 4000es, LGknél pedig az 500as széria vetekszik velük.[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Hát, nekem megnézni este egy 20 perces híradót...... tökre elég egy ilyen is, még sok is!
Úgy is ez is ha kibír 6-8 évet, akkor már szuper. Ha meg vennék egy 180cm-es 4K-s valami OLED-et, azt sem használnám többet és ugyanígy kifingana 6-8 év után, csak azon 10x ennyit buknék......
-
SunMount3r
nagyúr
Hát pedig a saját tapasztalatom alapján írom, hogy 2 évvel ezelőtt is -amikor előzőleg nézegettem- sokkal több belépő típusnál volt Jack kimenet ("fejhallgató kimenetként" is ismeretes amúgy). De rá lehet kérdezni a TV-s Topic-ban is, hogy ezt mostanában kezdték el lehagyni a gyártók.
Ez igazából soha nem szokott lenni a TV-ken-> Ezt komolyan gondolod? Az én 2014-es Samsung-omon is van, a már vagy 15 éve vett CRT-nken is volt és elég szétnézni a mostani közép/felsőbb kategóriákban is akár.
A SCART-ot meg lehet ki lehetne kötni Jack átalakítóval a hangfalra, de nem vagyok 100% biztos, hogy -főleg ilyen belépő TV-k esetén- jönne is valami használható hang így belőle. Pl. a DD-t és DTS-t dekódolná/lekeverné és ki is küldené e a TV ezen keresztül? És ez mind 100%?
Amúgy marha jó, vegyek még egy SCART átalakítót is, pláne, hogy a SCART már egy rég elavult csatlakozó, míg az audio Jack még a Marsra szállásig biztos nem fog...
[ Szerkesztve ]
-
HDReady 53-ért kicsit húzós azért
-
DonaldJames
tag
D-Sub bemenet 2017ben a tévén
régi szép idök.
-
Krill77
őstag
Legalább olyan érdekes a drága cuccok mellett, h also kategóriába mi szivarog le. Mikor bejottek a lapos tv-k milyen roham volt.
Mostmeg 50 ert full hd-t kapsz. Es az az 50 sem annyit er mint anno.
Érdekes lehet egy komolyabb kitekintes az alsobb kategóriába.
Pl, h egy samu vagy lg minden esetben szebb képet ad mint egy Hyundai vagy vestel tv? Es hasonlók..
Nem igazán vagyok tv teszt olvasó (pl a HDR nekem csalódás, újabb eladando szükségtelen ficsor amitol egyáltalán nem ejtettem állat) de ezt most szivesen olvastam, a kommentekkel együtt. -
Redneck
nagyúr
Hétvégi házba, vendégszobába, jó lehet.
"A kezelés a smart korszakba előttre röpít vissza a kevés lehetőséggel, a finoman szólva is konzervatív grafikus felülettel és azzal, hogy a vezérlés csak a távirányítóval működik. Az extrákat, tehát a netes tartalmakat, a böngészőt, az online streamet, a kislexikont, a beépített játékokat vagy épp a Miracastot el lehet felejteni."
Smart TV-m van de ezeket sosem használom, egyszerűen utálom TV-n. Ha ilyesmire van szükségem asztalit vagy telefont használok sokkal gyorsabb rendszerek. Elhiszem hogy valakinek ez a fontos, de az nem ennyiért néz tévét. A TV elsősorban távirányítóval működik, szerintem ez teljesen rendben van."A médialejátszó nem hiányzik, de a szolgáltatás csak az alapfeladatok ellátására képes, hiszen formátumtámogatás terén a szoftvernek akadnak hiányosságai."
Ez nagyobb gond.[ Szerkesztve ]
-
Eeegen, ennyiért vettünk a konyhába ugyanekkora Toshiba-t, 4 év garival.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Én meg mondjuk egy ilyenre is kíváncsi lennék.... 22 col FullHD, smart (már amennyire az lehet, de pont erre is kíváncsi lennék) 2 év gar, és csak 50k-s ár... Tudom, csodák nincsenek, de érdekelne, hogy mit tudhat egy ilyen....
Mondjuk nagyobb méretben még jobb lenne...
-
Meridian
senior tag
Én kerek 50ezer Ft-ért vettem (házhoz szállítva) a Media Marktban Full HD(!)-s Gaba 32"-os LCD TV-t.
Nem HD Ready-st... Kis középen elhelyezett talppal, forgatható állvánnyal.Csak egy hibája van csak, a hangfalai lefele néznek, és emiatt erősen dobozhangzású a rossz visszaverődés miatt...
Egyébként a MM-ben ki volt állítva a többi TV között, a képe a méretkategóriájában egész jó, a sokkal drágábbakkal egy szinten volt.
Most 54-ért kapható ugyanott.
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_gaba-glv-3203-81cm-es-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1179746.htmlJa, igen... most olvasgatom az ottani vásárlók véleményeit... a talpát csavarozni kell, ami elég fura felszerelési mód... általában az ilyesmit pattintani szokás, legalábbis a 27"-es monitoromnál csak pattintani kellett.
Mások is írták, dobozhangja van... ez amiatt van, szvsz, mert lefele néznek a hangfalak és emiatt a hangok visszaverődése fura...amúgy a TV nagyon vékony, a kávája is kb 8-10mm (alul kicsit szélesebb)...[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
SunMount3r #50 üzenetére
"Amit mostanában meg gyakran "lefelejtenek" a belépő árú TV-kről, az analóg audio jack kimenet"
Ez igazából soha nem szokott lenni a TV-ken. Ha hang kell, akkor ott a SCART, azon van hangkimenet.
-
dabadab
titán
"Az extrákat, tehát a netes tartalmakat, a böngészőt, az online streamet, a kislexikont, a beépített játékokat vagy épp a Miracastot el lehet felejteni."
Tragédia.
-
válasz
SunMount3r #50 üzenetére
Tescoban árulnak 32"-os Blaupunkt-ot, azt én múltkor nagymuternak 50k-ért vettem. Árához képest egész jó a képe, és jobban szól mint az én panasonic-om. A doboz szerint JBL hangszórók vannak benne. (Blaupunkt 32/148 O HD Ready LED televízió)
Muondjuk lehet már nem kapni mert csak a google cache dobja ki
-
mcs
veterán
válasz
SunMount3r #50 üzenetére
Ha éppen sikerülne valahol egy Samsung UE32M5002-t kifognod 75-80ért, akkor a helyedben nem tökölnék. Az 500as LG szériát lazán elkalapálja.
-
Mentolka
senior tag
Most akkor nem tudom magam besorolni (pedig muszáj, ahogy elnézem...) a megfelelő célközönség körébe.
Ami - szerintem - fontos egy TV-nél: a kép. A hang egy laposTV-ből nem tud stúdiószintű lenni, nincsenek is nagy elvárásaim (főleg, hogy van külön hangrendszerem hozzá, ahogy a legtöbbeknek valószínűleg), TVzésre meg az is elég, amit adnak. Az összes többi, csak körítés - okosfunkciók, média lejátszó, net, mittomén (főleg, hogy szinte mindenhol van már valamilyen számítógép/konzol/stb).
Szóval, én csak filmeket néznék viszonylag jó minőségben, és nemdrágáért.
Amúgy, itt valaki említette, hogy nemcsak a két végletet lenne érdemes tesztelni - egyetértek! -
SunMount3r
nagyúr
Na ez most tényleg egy "hiánypótló" cikk volt és még csak nem is ironizálok.
Ilyen árban néznék majd én is anyukámnak, de ezekről a belépő kategóriásokról tényleg kevés infót/tesztet találni a neten, az itteni TV-s Topic-okban is ritka, hogy valakinek közvetlen tapasztalata legyen velük.
75K környékén nekem az LG 32LH530V ajánlottak nemrég (pedig 50-60-ról indultam), meg, hogy már 32"-on is jobban járok egy FHD-val, mint a HD Ready-vel, de ebben annyira azért nem vagyok biztos (pl. ha egy ugyan olyan árú HD-sben jobb elektronika/panel van, mint a FHD-sban). Meg 75K-ig már csak tényleg akkor mennénk fel, ha ez alatt tényleg nincs használható, normális képminőségű alternatíva.
Vajon a tesztbeli TV hogyan viszonyulhat pl. ehhez az LG-hez? Csak a képminőség érdekelne, mert minden egyéb megoldható egy 10K-s TV Box-al is, sokkal jobban.
Amúgy azért elférne már ebben az ársávban is a min. 2db HDMI. Amit mostanában meg gyakran "lefelejtenek" a belépő árú TV-kről, az analóg audio jack kimenet (hogy nehogy már az ember egy normálisabb, párezres PC-s hangfallal gyak. meg tudja sokszorozni a hangzás minőségét házilag
)...
-
Peter13
senior tag
Köszi a tesztet, tényleg jó volt látni egy full alap modellt is. Smart funkciók hiányáért külön pirospont
A képe ezek szerint nem tökéletes (minő meglepetés), de vállalható, ami szerintem az ár tekintetében teljesen rendben van.
Remélem lesznek még hasonló tesztjeitek (tudom, nem rajtatok múlik), ha másért nem hát a változatosság kedvéért
-
törölt tag
Máig crt tévét használunk, mert egyszerűen nem romlik el. Egy külső lejátszó kellett csak, hogy usb-ről tudjunk filmeket nézni. Ez utóbbi került 8-9e forintba.
Ha hirtelen tönkremenne, akkor viszont egy ilyen tudásút vennénk, mert az okostévé egy túlárazott, felesleges dolog és ha most megfelel az 51 centis tévé, akkor nem is kell nagyobb. Full HD meg csak átok, mert nem minden csatorna jön abban és a DVD sem az (igen, az is van).
-
mcs
veterán
Egykor legkisebb, most pedig szárnyas vagyok.
Jeni: valószínű, hogy részben a gyengébb táp miatt is olcsó. Ha jobbat raknak bele, akkor biztosan megdrágul valamennyire. Saccperkábé 40 eladott darab után jön vissza néhány a 2 éves garancia ideje alatt. Az első három nap letelte után mindig felküldjük szervizbe javításra, ahol általában 2 hétig bohóckodnak velük.
-
mcs
veterán
Számtalan Technika, JVC, Navon és Orion létezik ugyanezzel a dizájnnal, és valószínű, hogy elektronikával is. Mindegyiken ugyanez az osd menürendszer is fut.
Sokat eladogattam már és továbbra is adok el belőlük, főként idősebbeknek. Nem sokat hoznak vissza javításra, és akkor is többnyire a tápegység fingik ki. -
A HDR-es? Én azt mondjuk személy szerint nem igényelem, ill. az ára sem annyira kedvező. De egyébként bőven elég 1 évben 1 középkategóriás Sony / LG / Samsung, stb. teszt, felesleges is lenne minden egyes verzióváltásnál tesztelni.
Mondjuk, ha már így szóba került, fullHD Sony tesztet nem látok idén.
[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
válasz
Williamgrant #27 üzenetére
innen, de óvatosan, szétszeded megnézed mi van ráírva, egyezzen a hw ver. különben kuka...
-
-
elefant
őstag
válasz
hyperspace #29 üzenetére
hát szerintem is...
-
elefant
őstag
válasz
Dark Archon #28 üzenetére
idén is volt kedvező árú Sony tévés tesztünk
-
válasz
hyperspace #7 üzenetére
Nem ők döntenek, meg aztán az ILYEN tévéken már nincs mit tesztelni, működik és kész.
Falura, nagymamának meg pont jó egy ilyen TV, ha a 30 kilós CRT megadja magát.
[ Szerkesztve ]
-
-
hemaka
nagyúr
Felesleges 53k kidobva az ablakon, aki ezt megveszi.
-
GIJoe
addikt
Amikor nem volt blekk frájdéj, volt hogy 62E Ft ért meg lehetett kapni a 100 cm,es okosított verziósat,
na az megérte, Vestel belső, hopp 1 új fw rá, és megállíthatatlan pörög.. -
bencze
senior tag
Tudom, hogy már volt, de engem a belépőtől az alsó-középen át a középkategóriáig szoktak érdemben érdekelni termékek, az anyagi helyzetemnek megfelelően, fölötte inkább a legritkább esetben. Ez a tv az a kategória ami a szüleimnek pont jó szóval jó a budget szintről olvasni magyar oldalakon is, még ha nagyon mérsékeltnek tűnik is az író lelkesedése. Túl jóhoz szoktatok
-
Z_A_P
addikt
Az extrákat, tehát a netes tartalmakat, a böngészőt, az online streamet, a kislexikont, a beépített játékokat vagy épp a Miracastot el lehet felejteni
Hala istennek!
-
"Marad tehát a hagyományos távvezérlő, ami egy átlagos darab, hasonlót már számtalanszor láttunk. Háttérvilágítás nincs rajta, viszont a funkciógombok nem hiányoznak, így minden szolgáltatás egyszerűen és gyorsan elérhető a segítségével."
Bárcsak a nagy gyártók is ilyen logikusan felépített távrángatót adnának. Néha nagyon mellélőnek.
A Tv árához képest tökéletes, anyáméknak vettem hasonlót 60 K ért , konyhába vacsi közben nézik. tökéletesen megfelel és 3 év garit dobtak ahhoz.
-
ReFleXx
addikt
Nem ez a 32-es TV volt BF-ben 39990 emagnal? Annyit meg is erhet, most amugy 49990.
Egyebkent TVzere a HD ready felbontast is elegnek latom 32"-on.
[ Szerkesztve ]
-
Kis pénz kis foci. Amire való arra tökéletesen megfelel. Gyerekszobába vagy idősebb korosztálynak illetve annak aki a tévéjét tévénézésre használja és nem az egyébként sosem használt beépített ficsőrőkre izgul rá annak ez tökéletesen megfelel. És azt se feledjük, hogy egy alig ötvenezer forintos készülékről beszélünk. Most komolyan mit akartok még ennyi pénzért?
-
atike
nagyúr
Ennyi pénzért nincsenek csodák...
Ha az ember tudja, hogy mit kap ezért az árért akkor szerintem ez rendben van.
Ellenben szívesen megnéznék egy eggyel komolyabbat akár ettől a gyártótól is - egy olyat ami már FullHD és van rajta (és kezeli is
) RJ45 - kis okosfunkciókkal (Net, Youtube, hálózati megosztások).
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
megcsúszott az "ön"
adjanak kölcsönön ilyen tévét
-
opr
nagyúr
A hanghoz (3.oldal):
"Lapos(?)"
Ez gondolom a "Flat" forditasa lenne, gyakoralilag az EQ off mod, ha jol tevedek.Egyebkent nem szoktam TV-s cikkeket olvasni, de ez most kivancsisagbol erdekelt, szerintem ez a TV, ennyiert teljesen jo ajanlat.
-
ace05
senior tag
Gondolom a vestel gyárthatja a technika tv-t, mert annak a menüje dettó ugyan ez.
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Smart része a dolognak nem érdekel, de egy TV-nél azért fontos a kép és a hang.
Erről a tesztről viszont csak az jut eszembe, hogy olcsó húsnak híg a leve.
-
elefant
őstag
válasz
hyperspace #7 üzenetére
akkor elmondom még egyszer: nem rajtunk múlik.
-
shteer
titán
Ennyi analóg bemenetet látni 2017-ben szinte nosztalgia
-
nonsen5e
veterán
A képi beállításokon megérheti egyesével végigzongorázni, alapból valami nevetséges, amiket a gyártók beállítanak. Standard, default kulcsszavakat keresnék a képi stílus opcióinál, továbbá ha be van kapcsolva, élesítést mindenképpen állítsd 0-ra. Magas kontraszt vagy dinamika tartomány is torz színeket eredményezhet.
Nem ilyen TV-m van, de egy Philips modellel is harcoltam 1-2 órát, mire minden képrontó algoritmust sikerült kikapcsolni.---
Cikkhez hozzászólva, én külön örülök, hogy még vannak olyan TV-k, amikben nincs okos funkció. Kell a hóhérnak TV-be is plusz egy réteg (lásd Intel ME), ami mindig aktív, futtatja az összes 3 betűs szervezet botnetjét, és egy-egy kártékony program még tönkre is teheti az egészet.
Inkább veszek egy (i) sokméteres HDMI kábelt, (ii) miracastot, (iii) raspberryt, vagy egyéb okosítót.[ Szerkesztve ]
-
hyperspace
őstag
Milyen kár, hogy legnagyobb százalékban a szélsőségek vannak letesztelve PH!-n (TV-k esetében). Csúcs OLED-ek, meg ez a szinte ipari hulladék.
-
troller
senior tag
Én egy hasonló tudású és árú Technika TV-t használok 2 éve, nekem teljesen elég.
-
albgab
aktív tag
Arra amire szánták szerintem teljesen megfelelő.
Én még olcsóbb tv-vel szemezek (Ilike 32" Tescoban).
Erről van valakinek infója? Semmit se találok róla a neten.Legyen benne media lejátszó és 32"-os legyen. Ennyi a követelmény.
-
Csupingo
veterán
Intel driverben nincs olyan, mint nvidia-nál, hogy a kimeneti dinamika tartományt kell teljesre rakni, mert alapból nem azon van? Talán itt.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Egy közel 15000Ft-s médialejátszóval párosítva jó alternatíva lehet.
Gondolom egy ilyen 50000Ft kategóriás TV-ben nem elsődleges a FULL HD és a médialejátszás és az okos smart funkció.
A távirányító elég pofásra sikeredett.
Az viszont előnyös,hogy szinte minden hátlapi csatlakozással felszerelték. -
HXY
addikt
Pont most, Black Friday-kor vettem ennek a TV-nek a 24" FullHD-s kistestvérét 30.000Ft-ért az eMag-tól.
[link]Korábban 5 évig egy IPS paneles 22"-os LG TV-m volt, és ennek a Horizon-nak sokkal szebb a képe TV-ként és USB-s lejátszóként.
Az lenne a kérdésem, hogy monitorként HDMI-vel használva hogy kell beállítani a színeket?
Mert valami borzalmasak, hiába választom ki a TV menüjében, hogy PC.Nagyon szeretném monitornak is használni, de jelenleg használhatatlan. Kb. úgy néz ki, mintha csak pár ezer színt jelenítene meg HDMI-n keresztül.
Több laptopot is próbáltam (2014-estől egészen 2017-esig), mindbe integrált Intel videokártya van.
Oprendszerek Win 7, Win 10, Ubuntu 16.04.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Szerintem magas a fogyasztása, alacsony a felbontása.
Az ár a konkurenciához mérten szerintem alacsony, de ennyit is kapunk a pénzünkért.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az igen kedvező árú, 32 hüvelykes Horizon 32HL7300H LED LCD tv járt nálunk. Leteszteltük!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Futás, futópályák
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...