- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Riasztó topik
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
King Unique #391 üzenetére
Aha, tehát marad a személyeskedés.
Nyomulsz a karaktergyilkolással, az MS PR ilyenkor megköveteli. Hát jó, én nem haragszom rád, inkább a szánalom hat át, nem lehet neked könnyű. Van gyomrod, az biztos. -
Ejelhar
senior tag
válasz
King Unique #389 üzenetére
Persze, magyarázkodj.
Mi mind elhisszűk neked.De nézd kivel van dolgod, a főnöködnél kipipálhatsz egy fanyalgót:
a W8 kurva jó, főleg az új kezelőfelület, annyira tetszik nekem, azért embert ölnék ha más lenne.
Tetszik, és feltétlenül ilyen kell nekem, mert az a jövő és nagyon modern.Na, milyen vagyok? Egy betértnek már elkönyvelhetsz.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
King Unique #387 üzenetére
Aha, jól gondoltam, PR-os vagy.
Most éppen a a bevett -és tanult- taktikák közül a személyeskedést választottad, úgy gondolod az "anyázás" célravezető jelen helyzetben.Hát nem, ez a provokáció nem ért célt. De azért terelj ezerrel, izgulunk érted:-)
-
Ejelhar
senior tag
válasz
King Unique #385 üzenetére
Döbbenet, Te a Microsoft PR osztályon dolgozol?
Ennyire agyhalott nem lehet senki, csak szándékosan, akkor, ha rendesen megfizetik.
Az MS még erre is ad, alkalmaz droidokat, akik netes fórumokon a Modern UI-t népszerűsítik, illetve anyázzák a fanyalgókat. Beszarás... -
Ejelhar
senior tag
válasz
szabonagyur #382 üzenetére
Perszer mert bárhol máshol úgy működik, hogy a korábbi rendszerre/programra is rárakják az újdonságot
Igen, általában update-nak hívják. Illetve a Microsoft mikor ilyenekből sokat egybegyűjt szereti egyben kiadni, ilyenkor Service Packnak nevezi (SP1, SP2).
-
Ejelhar
senior tag
válasz
King Unique #369 üzenetére
Ha vki egyszerűen képtelen az XP, W7 után bármi mást megszokni és elfogadni, az már marad az ő baja...neked is, ha ennyire nem fekszik ez az új irány, akkor maradsz még 5 évig a 7-esen, ennyi.
Te, én elvagyok a parancssorral is. Ismerem. De egy ilyen szar Desktop rendszert nem vagyok hajlandó használni. Nem azért, mert -mint vetíted- nem szeretem az újításokat, hanem azért, mert ez egyszerűen szar.
Ha ez így lenne ahogy írod (nem lesz így), akkor áttárnék a linux desktopra, ha pedig windows specifikus alkalmazásokra lenne szükségem, akkor indítanák egy virtual windows-t, az appokat akár unity módban.
Ezen az erőszakos nyomuláson egyszerűen már rég túlhaladt a népek technikai lehetősége,mert meg tudják kerülni az ilyesféle kényszerítést, ezért túlképpen pont Te vagy az, aki nem érti mi történik a technika világában.
A Microsoft egyszerűen nem tudja kierőszakolni a homogén MS környezetet, ennek a W10-es is egyik szép példája, hiszen ez nem más, mint egy beismerés: bukott a W8-as projektünk.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
c.) "egérrel és billentyűzettel kezelendő" - és kezelhető is, a 10-es meg főleg.
Majd elválik, hogy mennyire. Vagy a W8 féle erőltetés győz és bebukik ez is, avagy tényleg szempont lesz egy desktop rendszer igényrendszere. Ha az utóbbi, akár még sikeres is lehet, bár mint a W8 kapcsán láttuk ez nem feltétlenül szempont a Microsoftnál.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
b.) azzal, csak a 8 se volt egy RT, WP, ahogy a 10 meg főleg nem, tehát ez a kijelentés így nem egészen állja meg a helyét...
Ugye a Microsoft azért vette meg a Nokiát, hogy ne érintőképernyős telefonokat gyártson. Értem.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Illetve a Win8 lemezkarbantó funkcióját is beletették a 7-esbe, ahogy IE11 is elérhető rá, pedig megtehették volna, h nem, de azért minden újítást belepakolni (főleg a 10-esét), csak mert egyesek makacsul nem hajlandók váltani, bezzeg az újdonságok kellenének, azért elég abszurd dolog...
Hát akkor hülye a Microsoft, nincs mese. Már azért mert csinált ilyet.
A .net keretrendszert simán kihozta még XP-re is, a poweshell környezet szintén letölthető rá.
Szerinted ez abszurd? -
Ejelhar
senior tag
válasz
Válaszolj nekem egy egyszerű kérdésre őszintén ! Használtál/ használsz te Windows 8/8.1-et, kipróbáltad, használod a Windows 10 Technical Preview-et
Használja az, akinek két anyja van.
Amúgy itt van a w7-es gépemen mind a kettő, virtuális hostban. Meg munkám miatt szintén rávágódok ilyenekre virtuális környezetbe, illetve a w 2012 servert napi szinten használom, bár ez tényleg más egy picit, a csempés szarokat azért nem volt pofája belerakni ebbe is a Microsoftnak. De a lebutított Desktop környezet az stimmel, a w8-ra hajaz.W10-et nem próbáltam, majd akkor, ha nem prerelease lesz.
A Win8 attól, h van Modern UI is benne, talán nem desktop rendszer is egyben, egérrel és billentyűzettel talán nem lehet kezelni?
Nos, ez nem erre optimalizált, nem erre találták ki. Nagy különbség. Népnevelési célzattal kihoztak egy hibrid desktop rendszert, ami ócska. Mivel nem is erre találták ki, hanem a parasztok beszoktatására.
Win10 előzetes, amiben default módon asztali környezet, Start menü van, az nem neked nem elég desktop megjelenítés és használati mód??? Start menüben, ha van is csempe, kötelező használnod, tán nem tudod kivenni, v program, mappa parancsikont betenni a helyére???
Basszus!
Te figyelj: nekem kakukkos óra se kell a desktop rendszerembe, azt ne építsék be. Szóval hagyjanak a csempékkel békén. Még ötezer dolgot fel tudok sorolni, amit nem igénylek a desktop felületen és nagyon utálom, ha a képembe nyomják.A Win10 új funkcióit, mint pl. a virtual desktop és társai ugyan mért raknák bele a Win7-be, v egyáltalán egy új OS fejlesztéseit? Ezt te sem gondolhatod komolyan, ennyi erővel a 7-es újdonságait is belefrissíthetnék egy SP4 keretében az XP-be...
Ez az érvelés ott bukott meg, hogy a Microsoft keményen backportolja fejlesztéseit az általa még támogatott server OS-ekbe. Desktop fronton ugyanez szentségtörés és hülyeség? Nocsak!?:-)
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Dilikutya #367 üzenetére
Én úgy tudom közös a kernel, szigorúan csak a rendszermag.
Tehát XP-w2003, Vista-2008, W7-2008 R2, W8-2012.
Ebből keletkezet egy kellemetlen malőr is a Microsoft számára régebben, az XP sp1a kiadása kapcsán nem figyeltek a saját a liszenszelésükre, ezért a termsrv.dll megengedte a többfelhasználós üzemmódot. -
Ejelhar
senior tag
válasz
King Unique #358 üzenetére
Milyen dögös desktop rendszert? Az ilyenek jellemzően nem tudták ezt pontosan megfogalmazni, mikor megkérdik, h mért nem jó, azt mondja, azért mert nem olyan, mint a Win7. Aztán akkor milyen legyen, mit fejlesszenek rajta? Hát legyen olyan, mint a Win7...De, hogy milyen, azt nem tudja egyikőtök se pontosan megfogalmazni...
Meg tudom fogalmazni, méghozzá tömören.
Egy jó Desktop rendszer az Desktop rendszer és nem érintőképernyőre optimalizált PR bullshit, amit kajakra le akarnak nyomni a népek torkán, azért, mert a Microsoft nagyobb részesedést akar a tablet/phone/embedded system piacon.A W7 tényleg Desktop rendszer és nagyon jóra sikeredett. A W8 Modern UI-ja meg egy erőszakolt hibrid, aminek semmi értelme. Már persze az userek szempontjából, a Microsoft üzletpolitikája indokolja csak, de az meg bukott ugye, ezért jön ki a 10-es, most éppen tapogatják a határokat.
Meg, h mitől több egy Win10?? Mikor lesz benne számos újítás, a virtual desktopon túl, a Cortana és társai már csak hab lesz a tortán, de az ilyenek még megkérdik, mitől lesz több.
Ne vicceskedjünk már, egy phone allakalmazásra döglünk a PC-n? Illetve forradalmian újnak tekintjük a virtual destop bevezetését, ami már 1994-ben bevezettek a unixos világban (CDE)?
Illetve -szándékosan- nem implementáljuk a w7-be ezeket, mert az érintőképernyőre optimalizált OS-ünket akarjuk vonzóvá tenni ezekkel?Ez egy vicc, de annak is bűn rossz.
A népek mély lenézése bújik meg e mögött, konzumidiótáknak tekintenek mindenkit.
Nos, öreg hiba. megmondom miért:
nem kell ahhoz IT expertnek lenni, hogy belássuk, eléh hozzá a józan paraszti ész.:a.) egy TV vagy médialejátszó legjobb kezelőfelülete a távirányító.
b.) a mobil eszközök érintőképernyővel kezelhetőek a legjobban, minden más csak nagyon gyenge utánzat.
c.) a PC egérrel és billentyűzettel kezelendő, az alternatív módszerek nem hatékonyak
Na most, ha az adott eszköz operációs rendszere ezt nem veszi figyelembe és másra van optimalizálva, az meg fog bukni. Halott ügy.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
King Unique #340 üzenetére
Szerintem szét kell választanunk két részre:
a.) egyrészt fejleszthetnék az új OS-t is, amit a mélyrétegekben teszik is.
A szerver verziók elképesztően jók, olyan új featurek jelennek meg, amikért minden rendszergazda döglik. Cserébe elviselik az új felületet, mert ezek a a népek parancssorból is boldogulnak.
Bár azért az vicc, hogy pl. egy windows 2003 barátibb felülettel rendelkezik.
Strart Menü kiirtva a szerver verziókban is az érintőképernyőhöz szoktatás kedvéért igazán vicces.b.) a hagyományos/home felületen totálisat bukott a Microsoft, minden erőszakossága ellenére. Itt a több és sok lenne a nagy durranás, a Windows 8 után ismét egy dögös desktop rendszert kéne kihoznia, jóval több beállítási lehetőséggel mint ez előző windows-okban volt.
Ugye most a Windows 10-ben ott tart, hogy eltünteti a Windows 8 ellenszenves tulajdonságait.
No de ez mitől több mint a Windows 7, abban még rá se kényszerítette a felhasználókat az agyament és használhatatlan ötleteire. -
Ejelhar
senior tag
válasz
King Unique #338 üzenetére
Hát pedig ez volna még egy nagy durranás.
Az AG, de egy igazán hajlékony kivitelben. Szerintem döglenének a népek érte, én biztosan.
A másik az dolog meg az, hogy ami nem romlott el, azt nem kel megjavítani.
Nos, a bevált Microsoft GUI pont ilyen, gondolod, hogy véletlenül másolja mindenki?Példabeszéd:
95 tájékán mélyen egyetértettem az OS/2 kapcsán egy amerikai fórumhozzászólóval, pedig neki biztos nem voltak nyelvi problémái, szóval a megjegyzés: nekem az IBM helpjéhez is kéne egy help.
Nehézkes és logikátlan OS/2 desktop miatt fakadt ki így, amivel mélyen egyetértettem.Közvetlenül ezután kaptam meg az új Windows 95 utolsó beta verzióját, ami döbbenet volt. Nem kellett tanulni, utána olvasni. Annyira intuitív felületet találtak ki a fejlesztők, hogy egyszerűen minden rögtön jött. Magától.
A többit meg aszem már mindenki tudja/ismeri, ez egy igazi sikertörténet.
Most azonban a Microsoft keményen változtatna ezen, de miért is?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
King Unique #336 üzenetére
Én az MS helyében, a sok hülye huzavona után, lehet csak úgy eléjük tolnám, h netek ez már olyan, mint a Win7, mert valójában az is, max nem kötjük az orrotokra, aztén kész, legyetek vele boldogok...
No de hát az userek boldogok a W7-el, nagyon si, semmi bajuk vele. Imádják.
A rendszergizdák meg a Windwos Server 2008 felületével elégedettek, azok se panaszkodnak.Akkor meg minek provokálni őket? Mert a Microsoft népnevelésbe kezdett, hogy a tablet/phone/beágyazott rendszerek piacára is betörjön? Egészségére és sok sikert, de még mindig nem értem, hogy miért kell elbaszni a jól kitalált -és jól bevezetett- brandet ezért a desktop fronton.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #233 üzenetére
"ja, azok a szőrős betűk meg gyerekes ikonok csodálatosak."
Kénytelen vagyok válaszolni, mivel a kedvenc felületemet bántják:-)
Szóval ... ahogy a windowsban sem default beállítás a ClearType, úgy a KDE 3 felület alatt is kis külön kell aktiválni a Font Smootingot, alapban szintén nem csinálja.
Bár való igaz, egy frissen települt KDE 3 jóval randább fontokkal áll fel mint egy friss windows.(ha már itt tartunk, miért nem tud cleartype fontokat használni a windows 8 a csempés szarjaival? Desktop felületen persze igen, de mi az oka az eltérésnek?)
A KDE 3 felület csak 256 színű ikonokat használt alapban, tényleg randa. Azonban a színmélység változtatható, ahogy a ikon készlet is.
Túlképpen ezért dicsérem ezt a desktop rendszert, én még nem találkoztam ennyire testre szabhatóval.Lehet komplett témákat telepíteni (mint a windows alatt megszoktuk), de lehet külön ikon készletet, külön window manager felületet, külön windos widget témát, külön skint a task bar-ra, illetve közben bármelyik komponens színét vagy színátmenetét változtatni, saját bőrrel renderelni, ilyesmi.
Ennyire hajlékony és átalakítható desktop rendszert én még nem találtam. Bár abban igazad van, a default megjelenés nem egy nagy élmény, sőt.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
KIRA\/NOVA #218 üzenetére
Jóvanmán.
Persze, én kértem, mert eszembe se jutott, hogy létezik ekkora perverzió.
Te pedig prezentáltad azt, amitől zokogva menekül minden jósszándékú ember. -
Ejelhar
senior tag
válasz
KIRA\/NOVA #215 üzenetére
Jaj!
Sok ez egy érző szívű embernek...Ha még egyszer be mered linkelni, felnyomlak emberiség elleni bűncselekményért.:-)
-
Ejelhar
senior tag
-
Ejelhar
senior tag
Jól gondolod, bár -szvsz- nem ilyen direkt a kapcsolat.
Nem a Microsoft fogja kényszeríteni a a gyártókat/programozókat, hanem a piac.Ha most én hirtelen körülnézek magam körül, akkor van itt egy desktop PC, meg egy notebook. Ezeken windows van, fizettem a Microsoftnak érte (illetve a végem).
A TV software linux, a médialejátszó linux megint csak, a router szintén, a switch is, a telefonok android alapúak. Nos, ezeket kéne átállítani windowsra a nagyobb bevétel érdekében, de a Microsoft még csak az érintőképernyőig jutott el.
-
Ejelhar
senior tag
Fordítva ülsz a lovon.
Ha én egy Gnome desktopot telepítek a gépre, akkor nem kényszerít ilyenre. (Mondjuk egy Debian vagy Redhat)
Ha egy KDE desktop kerül fel (mondjuk Novell Linux), akkor sem kell külön program keretében irtanom.
Ha egy CDE felületet használó enterprise unixot választok, szintén nem opció.
Valahogy a az OSX használók sem panaszkodnak a csempékre.
Igaz ez a windowsos világra is, ha maradtak a 7-nél.
A sírás-rívás csak és kizárólag a windowsos körökből érkezik, a Microsoft válasza meg az, hogy -forradalmi újítás keretében- a vadi új Windows 10-bwn majd lesz egy halom új találmány, amikből már kaptunk ízelítőt, tehát ami biztos:
- lesz start menu
- véglegesen eltüntethetjük a csempés izéketKirály.
-
Ejelhar
senior tag
Valszeg az API (Application Programming Interface = alkalmazásprogramozási felület) közelítése az egyik nagy cél.
Magyarán ha valaki ír pl. egy kicsomagoló progit mondjuk PC-re, az nagyon kis ráfordítással fusson más platformon is (tablet/telefon). Illetve fordítva.Ezzel az elterjedési körét is nagyon megdobnák (sok kicsi sokra megy, egy halom beépített rendszer linux alapú, azért, mert már rendelkezik a fenti tulajdonsággal, ergo pénz lehet csinálni ebből), vagyis a Microsoft betörhetne eddig -számára- szűz területekre.
-
Ejelhar
senior tag
:-)
Hát... -szvsz- a server verziók kegyetlenül jók, nagyon ott vannak. Ahonnan nagyon hiányzott eddig pl. mondjuk a load balance vagy failover, ottan most van. És stabil.
De én olyat még nem láttam, hogy bárki az új felülettel bohóckodott volna. Parancssorból nyomatja mindenki.
-
Ejelhar
senior tag
biztos lesz olyan 3rd party alkalmazás is, ami a Classic Shell ellentéteként éppen hogy eltünteti a startmenüt à la Win8
Én némileg hiányolom a modern és kreatív hozzáállást az itt hozzászólóktól.
Nem csupán az érintőképernyősökre kéne gondolni, hanem a gamerekre is. Optimizálni kéne a windows-t gamepadra és joystick-ra is.
Valamint a HTPC építők igényeit is figyelembe kéne venni, ergo távirányítóra is kéne tervezni az új windows-t.
Természetesen ezeket az újításokat feltétlenül át kéne vezetni a server verziókba is, tehát ha a rendszergazdák távoli asztallal rávágódnak a szerverekre, akkor vagy gamepaddal vagy joystikkal vagy távirányítóval operálnak. Erre legyen tervezve, mert a hagyományos módszer elavult.
A klasszikus desktopot használó userek maradiak, ők a múlt.
-
Ejelhar
senior tag
(#177) wortz, nem érzed az iróniát?
Vak vagy, én biztos vagyok benne - mert a Windows 95 GUI megjelenése után ezt történt-, a linuxos window managerek/desktop rendszerek pánikszerű gyorsasággal fogják másolni a Microsoft Windows 8-ban megjelent forradalmian új és zseniális megoldásait.
A KDE vagy Gnome rekordidő alatt fog átállni, annál is inkább, mert a Windows Server 2012-őt használó rendszergazdák agyon dicsérik az új felületet.
-
Ejelhar
senior tag
Sziasztok,
új OS vásárlására nincs pénzem, ezért marad a Windows 7 Professional.
Tudnátok ajánlani olyan ingyenes vagy freeware progit, ami a Windows 8 feelingjét adja?
Arra vágyom, hogy eltűnjön a Start Menü, helyette csempés Start Screen kéne, meg az Aero is nagyon randa, ezt lecserélném egy modern és ízléses felületre.
Valamint kikapcsolni is úgy szeretném a gépet, hogy az egérrel cifrázom a jobb alsó sarokban, a mostani módszer olyan prosztó.Nagyon köszönöm -előre is- a javaslatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft meghívásának köszönhetően megnéztük, milyen lett a Windows 10 első előzetese.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Playstation 5 Digital 2 kontrollerrel és dobozával, minden gyári tartozékával makulátlan állapotban.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest