- iPad topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Forrmell.enn
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyuszi123456
aktív tag
A Surface Pro (2017) azért nem kapta meg az 5. sorozat számot, mert a három konfiguráció azonos a Surface Pro 4-gyel?
Minőségi javításokat bizonyára tartalmaz. A kijelzőtől el vagyok hűlve. A felbontás fantasztikus, összetettebb anyagok olvasásához, ábrák, térképek nézegetéséhez. QHD alatt már nem lennék hajlandó képernyőre nézni.
Olyan kitűnő minőségű IPS-ről van szó, amit sehol máshol nem láttam még, és éjjel is kíméli a szemet.Lehet, hogy az i7 processzor a király, de nekem fontosabb a 11-12 óra megbízható üzemidő és a csendes, ventilátormentes üzemmód. Itt, a lapcsaládon, nem tesztelték a Surface Pro 2017 és Surface Pro 6 modelleket, és fórum topik sem nyílt részükre, ami sajnálatos.
Versus OLED:
Olyan kiváló minőségű a kijelző, hogy a legjobb megoldás, amíg az OLED be nem áll stabil minőségre, és el nem kezdik a stabil változatot sorozatgyártani reális áron. Ameddig az OLED-et, és főleg az AMOLEDet silány minőségben gyártják egy nem létező közönségnek ("a LEGJOBB ember erre nem tart igényt", "a LEGTÖBB ember úgysem veszi észre", stb....), addig a gyártók akadályozzák a létező technológia elterjedését a hülyeségükkel. Jól tudjuk, hová vezet ez, a Windows mobil példáján. A QLED pedig nem is OLED, szóval komoly vállalatok tévedhetnek hatalmasat, arccal a betonba. -
fps8
senior tag
válasz
krisztina77 #73 üzenetére
Sziasztok.
A minap vásároltam egy i5 verziót egy előzetesen említet hibával. Sejtem, hogy talán hardver probléma lesz, de azért bízom benne, hogy találok majd rá megoldást, még ha költeni is kell rá. Az van, hogy a kijelző vízszintes felétől lefelé vibrál. Olyannyira, hogy alig olvasható a szöveg a kijelző alsó részén. Azt mondja az előző tulaj, hogy néha nem jelentkezik ez a probléma, de a leggyakrabban igen. Youtubeon láttam egy videót, ahol azt állítja valaki, hogy 50% feletti fényerő beállításnál szokott a S. P. 4 ilyet csinálni. Ezt még nem volt alkalmam tesztelni, csak munkanap után tudok majd ránézni jobban. Gondoltam, addig megkérdezlek titeket, hogy mit gondoltok erről. Találkozott már valaki hasonló problémával?
-
krisztina77
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy "surface pro 4 i7-6650u 16gb 256gb"
Toshiba 256GB XG3 M.2 2280 PCIe NVMe SSD
M.2 PCI-e
Tároló kapacitás 256GB
Adatátviteli sebesség 32 Gbit/s
Olvasási sebesség 2400 MB/s
Írási sebesség 1100 MB/s
Random olvasás 135k IOPS
Random írás 115k IOPS
NAND flash típusa cMLC
Magasság 2.23 mm
Élettartam (MTBF) N/AEzt az ssd-t szeretném kicserélni egy sima M.2-es ssd-re. hogy, miért? mert ez van elfekvőbe otthon...
Sandisk 1TB X400 Series M.2-2280 SSD
Csatoló felület M.2
Tároló kapacitás 1TB
Adatátviteli sebesség 6 Gbit/s
Olvasási sebesség 545 MB/s
Írási sebesség 520 MB/s
Random olvasás 95k IOPS
Random írás 75k IOPS
NAND flash típusa TLC
Magasság 1.5 mm
Élettartam (MTBF) 1.75 millió óraSzóval, lehetséges ez?
-
Strezi
őstag
Most angolba 233 000Ft az alap i5-ös. Elég jó ajánlat...
Van itthon jobb??
-
zsamiatt
őstag
Van esetleg valakinek m3-s CPU-val? Érdekelnének a tapasztalatok munka célra.
-
Sergiohu
tag
Sziasztok, kiegészítő Microsoft Complete biztosítást vett itt valaki?
-
-
mrgregoryan
tag
válasz
Reinhardt #65 üzenetére
Én is bevállaltam egy Core i5-ös 8 giga ram-os verziót!
nekem napi munkára kell a cégnél bent, ok persze hosszú távon (megvettem hozzá a port replicator-t is mert a Kensington USB replicator nem működött rendesen) külső monitorral fogom használni, de eddig nagyon klassznak tűnik!
Valószínű csak nekem ekkora nagy szám, de hogy egy tableten win10 fusson és bármit simán könnyen meg tudok csinálni, mint amit az otthoni gépen is.. az nagyon tetszikNeked Aksi idő ténylegesen mennyi?
én egy munkanapot simán el dolgozgatok vele, ok le van véve a fényerő és az energiatakarékos módot bekapcsolom, úgy is tökéletesen flott. -
Reinhardt
őstag
Mejott az uj, ez most hibatlan.
Video nezes kozben eleg gyakran meghal/ujraindul a video driver. Mas gond egyelore nincs vele. -
Reinhardt
őstag
válasz
Hendrix20 #62 üzenetére
Ket fele van, az egyiken van ujjlenyomat olvaso a masikon nincs. Ennyi az osszes kulobseg. Vilagitasa mindnek van.
Amugy ezt erdemes megnezni, hogy rajojjon az ember, hogy az ujjlenyomat olvasosra kidobni a penzt total felesleges. -
Hendrix20
csendes tag
Sziasztok!
Én épp ma rendeltem meg
Egy gyors kérdés mert nem vagyok benne biztos és külön kiemelve sem láttam, hogy mindegyik type cover backlit-os?
Remélem igen -
Reinhardt
őstag
Netes rendelés MS store-ból, nem tudom, hogy pontosan miként működik, de pár napig elállhatok a vásárlástól. Felvettem velük a kapcsolatot, sajnálkoztak, küldtek egy return cimkét, és ha megérkezik hozzájuk akkor utalják az árát. Volt olyan megoldás is, hogy veszek egy másikat, és mikor az megjön akkor ugyanaz a hordár viszi tőlem a cuccot. De valahogy nem akartam 2x kifizetni fél millát.
Remélem a következő nem lesz hibás. -
west
őstag
Itt egy pixel stresz videó. Indítsd el és lehet megoldja a tornáztatás.
Link -
Reinhardt
őstag
válasz
Reinhardt #56 üzenetére
Es mar kuldom is vissza, pixelhibas...
-
Reinhardt
őstag
Holnap megjon az i7-es
-
leviske
veterán
Az origami képernyő tartás miatt nekem ideálisabban tűnik utazgatós gépnek egy Macbook Air ebben az árkategóriában.
Viszont arra kíváncsi leszek, hogy a Dell/HP/Acer trióból megmeri-e bármelyik lépni azt, hogy a saját Surface megoldásoknak csináljon asztali gépekre dokkolót. Elvégre már az SSD és az egységes op.rendszer is adott.
-
Hát őőőőő, kegyetlenül kurva drága
-
janitor01
tag
Ebben igazad is van meg nem is. Egyenlőre ez egy kísérlet. Sok mindent ki lehet benne próbálni. Az MS ilyen szempontból nem szorul arra, hogy agresszív legyen mert neki nagyon kell vigyáznia mit csinál a hardverek árával, hiszen neki nem érdeke rivalizálni a többi windowsos laptoppal. Ezzel az árazással pedig garantálja, hogy nem is fog..
Igazából már a macbook nál is éreztem (ugye a nagyon vékony 2015 ös macbookra gondolok), hogy a gyártók rájöttek, hogy van egy réteg aki, elsősorban netezik és dolgozik (programozik, office dolgokat csinál) és rengeteget van úton! Ilyenkor szinte nem számít az ár mert sokszor céges a gép, de ha nem is ilyenkor annyira nagy a függésed a veled lévő eszköztől, hogy (általában) és elég nagy a hajlam, hogy belevágj új dolgokba. Ezeknek az embereknek elkeseredett igénye, egy minél kompaktabb és minél sokoldalúbb gép. Sokan próbálkoznak IPAD-al (meg egyéb tabletekkel) én is így tettem de az a baj, hogy ezeken többnyire nem jó gépelni. Ergó ha 1-2 hétig úton vagyok és erről kell intézni a napi 50-100 levelet és nem csak beleírni két sort egy prezibe akkor kell a billentyűzet. A Smart coverek nem szarok csak az a baj, hogy az ios (de szerintem az adnroid sincs) igazán felkészítve arra, hogy fizikai billentyűzetekkel használják. Egy ideje egy 13" os rmbp-t használok. De ha csak aktatáska van nálam akkor ezt is soknak érzem. Ergó én abszolúdt vágyom egy ilyen "öszvérre". A surface 3 mat próbáltam de sajnos tablet módban nagyon sok volt a kompromisszum és annyira nem találtam jó laptopnak, hogy bevállaljam az "öszvérségét" két kompromisszumos eszközért.
A macbookot jobb ötletnek tartom csak ott meg a csatlakozók alacsony száma veszi el a kedvem (meg az, hogy hihetetlen drága).
Szerintem ez az a kategóriája a gépeknek (nemtom miez ultránál is ultrábbok?) ami a követekző 3 évben teljesen kisöpri a hagyományos laptopokat. Lesz a tablet, lesz ez és a komoly munkaállomások meg játékos laptopok. Akkor talán az áruk is eléri majd azt a szintet, hogy mindenki ilyennel mászkljon
-
gergejly
aktív tag
Remélem a hellót más windosos gépek is el fogják tanulni a surfacetől.
-
enginev3.0
félisten
Nagyon szép, de nem ennyiért
-
alvarezlopez
tag
Szerintem kb. annyiért gyártják le. De amúgy a gazdasági elemzők az MS -nél biztos jobban vágják a témát, mi lesz nyereségesebb és milyen árcédulát ragasszanak a termékeikre.
Sajnálom amúgy, hogy drága ez a gép. Nagyon bejön, csak egyelőre működik a 6 éves Vaiom és kb. mindent tud, amit tudnia kell kellő gyorsasággal. Majd ha leég, vagy leejtem, vagy ha jön majd valami olyan durva szoftver, ami feltétlen szükséges és megköveteli a nagyobb erőforrást. -
hardline
senior tag
Ütős masina!
-
Szép es jo, de nem olcsó.
-
nbg
senior tag
válasz
twollah1976 #36 üzenetére
Nezd meg az aktualis Pro 3 arakat, a felartol azert meg igencsak messze vagyunk...
-
Geller72
veterán
Azt kérdezte már valaki, hogy az MS ugyan honnan tudja, hogy ki mennyit használja a PEN-t? Csak nem?
-
Geller72
veterán
Egy eszköz mindig annyit ér, amennyit egyrészt adnak érte, másrészt, amennyit megér annak, aki megveszi és megtermel neki. Eszementül elszálltak a tablet árak, ez több mint tény.
-
lorcsi
veterán
ha ennek az eszköz alap verziója az általános ára kb. 200k-tól indulna...mindenki ilyennel járna...
a mennyiség bőven visszahozná a mostani magas ár miatti hasznot
így nem lesz túl sikeres ez a surface projekt -
chipesz
őstag
"Vannak azért kisebb módosítások a külsőn, a továbbra is fokozatmentesen állítható támaszra például a Surface felirat helyett a legújabb, négyszöges Windows logó került."
Nem Windows logó, hanem az ezelőtt is létező Microsoft logó.
-
ge.k.ko
tag
Hogy mi a lópikuláért nem tudtak mobilnetet beletenni, nem bírom megérteni.
-
rudi
nagyúr
A front kamera kapcsán eltérőek a forrásod, de a hátsó, 8 megapixeles az tutira auto-focus. Itt egy kis extra infó róla pár képpel. Tényleg semmi különös, bár pár kivételtől eltekintve ez minden tablet kamerára igaz. Az MS-nél a Hellora mentek rá, na az ezerszer többet ér mint egy majd 800 grammos, A4-es lapnyi tablettel fényképezés.
-
CB
senior tag
Még a pro 3-ban is autofokusz nélküli kamera van.
Gondolom ezen nem változtattak. Csak azért teszik a hátuljára, hogy elmondhassák: Van!
Tehát se vaku, se rendes kamera. Többszázezerért!!!!Minőségi a gép egyébként, jó kézbefogni.
-
Gusztáv
addikt
Veszel egy mobil stick-et, ha ez ennyire fontos. Kinn azt is olcsón adják prepaid verzióban is. Vagy az új HP Elite x2 a te masinád, abba van modem is, és designra tiszta Surface 3 koppintás. WP-s telefonnál még aktiválni sem kell a Hotspot funkciót, mert a Windows automatikusan megcsinált, ha egyszer már össze lettek lőve.
-
rudi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #21 üzenetére
Bocsánat, kimaradt onnan a hivatalos szó, de most jól beletettem. Szóval igen, kapható nálunk, csak nem MS forgalmazással.
-
kazsmerlaca
senior tag
Magyarországon is lehet kapni és rendelni. Nem tudom miért írják, hogy nem elérhető...
-
nbg
senior tag
"Minek annyi eszköz,"
Azert azt szerintem nyugodtan kijelenthetjuk, hogy a mobil mindenkinel mindig ott van... A tobbletkoltseg reszevel nem vitatakozom, nyilvan ez uzleti dontes amugy.
(#16) GeryFlash:
Nekem valahogy meg soha nem okozott gondot az a 3 extra masodperc, ami alatt bekapcsolom a hotspotot - sot, orulok, hogy nem kell meg egy plussz komponenst (SIM vagy SIM + Stick) tartanom.
Persze mindez szubjektiv...
-
Geller72
veterán
Felettem a kolléga kifejtette a lényeget. Minek annyi eszköz, ez marhaság. Egyértelmű, hogy az all in termék sokkal jobb használhatóság szempontjából. Itt legalábbis. Főleg, ha ez arányaiban egy nevetségesen kis többletköltséget jelentene csak. Ez megint olyan hogy majdnem a legjobb cucc, de mégsem. Almáékkal kezet foghatnak ezen a téren.
-
bmakszim
őstag
Basszus, mindenki csak az m3, vagy i5 verziót teszteli, pedig annyira kíváncsi volnék már mit tud az Iris 540!
-
flexxx2
őstag
Az a jobb klikk gomb jó ötlet, de miért nem a tapipad mellé tették
Biztos olcsóbb így 0.10 centtel.
-
Geller72
veterán
Rég fáj a fogam egy ilyen méretű "tabletre". Ami miatt nálam ez kizárt, az ez:
"mobilnet modem és GPS ezúttal sincs."
-Könyörgöm. Olyan nehéz lett volna beletenni? Az ára amúgy is az a kategória, ahol nem igazán nézi az, aki kiad ennyi pénzt, hogy az most 20 ezerrel több, vagy kevesebb, hanem olyan gépet akar, amiben minden megvan. Aza billentyűzet valami rémes lehet. Az Asusnak a Transformer széria annyiban jobban tetszik, hogy ott (is?) van egy plusz akku, amivel lesz egy kis súlya a billnek/dokkolónak. Itt asztal nélkül konkrétan szerintem használhatatlan, ha nem tudom kitámasztani. [Szerintem]. Nagy kár érte.
-
Móci
addikt
Nagyon tetszik a masina, ha olcsóbb lenne, lehet, hogy megvenném.
-
eclipse006
őstag
Azért elképesztő számomra, hogy mit beletudnak zsúfolni ilyen vékony helyre. Nagyon tetszetős.
-
maser
tag
Hú nekem ez a surface kell.
Mondjuk ahhoz pénz is kell. -
rudi
nagyúr
Elviekben, nyers CPU erőben igen, csak kérdés, hogy tud-e valamit kezdeni a Zbrus a magas pixelsűrűségű kijelzővel. Itt van némi Surface Pro 3 tapasztalat, ennél a 4-es valamivel gyorsabb. Én anno Photoshopot és Premiere-t próbáltam 270 ppi körül, az előbbi a kimondottan magas ppi-hez tervezett GUI verzió miatt abszolút használható volt, utóbbiban még nem találtam ilyet, na azzal brutálisan megszenvedtem 13,3 colon 3200x1800 pixelen, végül inkább visszavettem a felbontást 1600x900-ra.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
darealkilla #1 üzenetére
-
rudi
nagyúr
válasz
darealkilla #1 üzenetére
Igen, az.
-
Whysperer
addikt
Ez gép mennyire alkalmas egy Zbrushoz?
-
darealkilla
aktív tag
Vajon a core-m passzív hűtésű?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 12/512GB! gyári független 2026.08.03. gyártói jótállás
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Kompakt Gamer Erőmű: Lenovo Legion Y700 Tablet +3db tok.
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest