- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
Új hozzászólás Aktív témák
-
sshr3kk
tag
Ha SSD-ben is olyan jó a SiliconPower, mint külső HDD-ben, akkor csak az!
-
voyi
aktív tag
na azóta nyomtam egy restartot, és most már tökugyanazok az értékek jöttek ki mint a tesztben
220 mb/sec olvasásra
190 mb/sec írásra -
voyi
aktív tag
Sziasztok!
rendelkezem egy 64 gb-os Kingston v+100 ssdvel, és a benchmarknál amit megnéztem rajta, feltünt,hogy kicsivel 200 mb/sec. fölé már nemigazán akaródzik menni a szekvenciális olvasás sebessége.
A tesztből amit itt ph-n van, ott 220 mb/sec-ot mértek, a gyártó oldalán meg 230mb/sec van.
A kérdésem az, hogy nálam az a 200mb/sec olvasási érték normálisnak tekinthető vagy valami gáz van vele?
A configom:
Táp: Chieftec GPS450AA-101A
Proci: AMD Athlon 64 X2 5200+
Ramok: Single channelben 2db 800mhz ddr2es kingmax, összesen 2 gb
Oprendszerem: Windows 7 Home Premium 32bit, ami még a régebbi vinyómon van(sata2 7200prm wd 320gb caviar blue)Mindazonáltal win7 gyorsítótárat(4096mb) áttettem ssd-re és érezhetően gyorsabb lett a oprendszerem
-
Pirate82
csendes tag
sziasztok
Kérnék egy kis segítséget. Van egy Kingston 30Gb ssd-m (SNV125-S2) Win7 ulti 64bit telepítek rá telepítés első indítás ok. Majd frissítések letöltése telepítés ismét restart, itt már csak a bejelentkező képernyőig jut el aztán egy sötét képernyő és semmi. Mi a hiba?
ezt végigcsináltam ok minden. Mégse akarja azt amit kéne.Előre is köszi
Üdv
-
gyurma88
csendes tag
Sziasztok !
Tudja valaki esetleg hol, hogy tudom érvényesíteni legegyszerűbben a GYÁRTÓI GARANCIÁT ? számlám sajnos nincs. Ma reggel csak úgy magától beadta a kulcsot pár hónapos 64gigás. Úgyhogy elég boldog vagyok, fontos adatok is voltak rajta.....
-
sis99
csendes tag
ez az oldal eleg jo osszeszedi az ssd-ket, de sajnos errol a tipusrol itt sincs controller info
http://diskcompare.com/brand/?name=Kingstona kinezete detto ugyanaz, mint sv100s2/64g, csak a meret mas
(annak jmicron controllerje van, ami persze nem feltetlen jelenti, h ennek is)trimet tamogat,
de 16g csak xp-re eleg sztem (mar ha wint hasznalsz),
ott meg nincs alapbol trim tamogatas,
kulon programot ad ki nehany gyarto, ami hasonlo funkciot lat el,
idonket le kell futtatni -
gabancs
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki ennek milyen vezérlője van és a Trim támogatott e?
Kingston SSD SATA2 16GB SS100S2/16G
-
sis99
csendes tag
jaja, miutan adata-t elhoztam kaptam mashol infot, hogy a plusszosok jok,
szerencsere az adata-val nincs gond, ugy tunik,
nem nonek az a smart hibaertekei, nem volt eddig semmi fagyas,
a sima kingston sv100-asnal sokkal kevesbe melegszik
(kingston alapjaraton volt 45-50, adata pedig 34-40)mindenesetre koszonom az infot
-
Geryson
addikt
Nem tapasztaltál olyan dolgot, hogy nem lehet törölni róla adatokat? Most olvastam egy cikket, hogy vannak SSD-vezérlők, amik olyan sok helyre mentik az adatokat, hogy utána nem képesek törölni és ennek következtében 20-25%-al több tárhelyet használ a gép, mint indokolt. Vélemény?
-
majom2
senior tag
aha, rendszer+progik+userdir. csak a képeim és a zenéim vannak egy hdd-n. osx egyébként.
side effect: eddig is halk volt a gép, de most (miután pár perc után lekapcsol az alig használt hdd) a legnagyobb csendben sem tudom eldönteni, h megy-e a gép vagy semkellemes
egyébként igen, jóféle
kb duplájjára gyorsult minden lemezművelettel járó dolog. bőven megérte
-
Geryson
addikt
-
majom2
senior tag
ennyivel kapsz többet:
Bundle kit includes: SSDNow drive Hard drive cloning software and installation guide CD 2.5" SATA Enclosure with accompanying USB-to-mini-USB Cable Serial ATA data cable 4-pin Molex to Serial ATA power adapter cable Brackets w/screws for 2.5” to 3.5” conversion.
sztem ez az esetek nagy részében felesleges. egyébként nekem is 96GB-os van, nagyon fasza
-
Geryson
addikt
Mesterek!
Kingston SVP100S2 lesz a nyerő nálam azt hiszem, a 96 Gigás. Egy fontos kérdés. Van egy variáns S2B, ami 3 ropival drágább. Kingston honlap szerint "upgrade bundle kit", de mit is jelent ez?
-
gabancs
addikt
Valaki ismeri ezt az SSD-t? Meg szabad venni? Mert én nem találtam róla érdemi információt.
G.Skill Phoenix Pro 40 GB SSD
-
adwin
tag
Annyiféle fajta ssd árasztja el a világot, hogy nincs ennyire szükség.
Már több van mint merevlemezgyártókból... -
MrCsiT
addikt
válasz
benedekco #70 üzenetére
igazad van, nem benchmark-ra kell az SSD.
..és akkor folytassuk a sort, mi az, amit kb. soha nem fogsz megtenni, mint átlagfelhasználó, egy 64GB-s ( aminél: -formázás : 56.4GB; - 20-25% : van kb. 45 GB-d, - Win7, Office-szal, stb : maradt 30-35GB-d, és akkor egy Dragon Age install 40GB lenne..hoppácska
) SSD-vel :
- iso-kat másolgatni egy 64 GB -s SSD-re : én a 300GB-s rendszer velocimon sem tárolok iso-t, arra ott vannak a tárolóvinyók, nem a rendszer ?!
- win7 isot, vagy akármilyen rendszer iso-t rámásolni az SSD-re ( max. visszaállítani, de a tesztben nem ez történt
)
- x GB méretű játékot másolni (tehát nem telepíteni, mert akkor ugye működne is majd ?! )
- ha egyszer végig azt hangoztatják, hogy a 4k-s értékeket kell figyelni egy rendszervinyónál, akkor vajon miért nyomják ilyen durván a szekvenciális olvasás/írás teszteket ?
..és akkor már csak az a kérdés, hogy a tesztben a fentiekben "kifogásolt" részeken túl, mi egyéb volt, ami értékelhető sorrendet mutatna a termékek között ?
hm.. kezdem megérteni azokat, akik furának tartják a PH-s teszteket
-
El Kebir
őstag
kicsit hibásak a a mértékegység jeleid, van gibibyte GiB (1024^3byte) és van gigabyte GB (10^9byte)
a kis "g" a gramm jele SI-ben, már csak ezért se lehet a giga (10^9) SI-prefixum jele. (az deklaráltan a nagy "G")(az ne tévesszen meg, hogy pl a windows a GIB-ot, hibásan GB-nak jelöli)
-
sis99
csendes tag
az a-data nem szarakodik, csak "szar a smart-ja",
ugy tunik, hogy termeszetesnek veszik, hogy a sandforce vezerlosoknel
elfelejtik "kinullazni" smart-ban a reallocated sector/retired blocks erteket,
amit a hhd-knel megtesznek a gyarban, igy rejtve el a gyari hibas blokkokat
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/archive/index.php/t-75786.html
(=> chrfranke 09-09-2010, 01:44 AM)viszont ugy tunik nekem, hogy csalnak a kapacitassal:
mar altalanos, hogy GB-t irnak es az csak 10^9 byte a kapacitas,
aminek a jelolese egy olvasat szerint gB, de ezen feluli az elteres(!)remelem jol szamolom:
64gB/1.024^3=59.6GB kellene legyen a tenyleges kapacitas,
vagy az 55.9GB*1.024^3=60gB kellene legyen a dobozon
szoval amit szerintem mar tenyleg pofatlan modon elcsalt az a-data
az 59.6-55.9=3.7GB, tehat 6.2%-al kevesebb mint papirona kingston tenyleg nagyobb volt ott megvolt kb 59.6GB,
ezert fordulhatott elo, hogy a-data-n nem fert ra az utolsonak
hagyott particiora a kingston-osrol kimentett adatomtehat az a-data-nal lehet, h nincs gaz, csak az ideg tep ketto tonkrement
kingston utan, es ez a kapacitas-csalas meg a smart-os huzas idegesit
(amugy kingston ssd-t nem csak en vittem vissza abba a szervizbe,
kerdesemre csak sejtelmesen mosolygott az ugyintezo)miutan a polcrol levett masik origi a-data-nak meg tobb volt a retired blocks-ja,
igy a szervizes elkuldott, h teszteljem meg a mostanit,
egyelore semmi hasznalatbeli gondom nincs vele,
nagyon remelem nem is leszha megis, akkor elgondolkozhatok rajta,
h ez a bolt kapott ket szeria selejtes ssd-t,
es varjak par honapot egy masik ssd-re, hdd hasznalat mellett -
sis99
csendes tag
kizartnak tartom ->
most du. elmentem a boltba, bementunk a szervizbe, levettunk a polcrol egy masik
a-data -t, annak is szar a smart-ja
384 retired blocks,
64GB dobozon,
ntfs-re van formazva gyarilag 56.4 GB
akarhogy is osztogatom 1.024-el az sokara jon ki
fura is volt h a particionalas utan harmadik particiora nem fer vissza
a kingston-rol kimentett adatmasik ami miatt nem gondolom:
kingston usb-n keresztul is szarakodott -
majom2
senior tag
-
sis99
csendes tag
elhoztam az a-data-t
a smart-ja kapasbol nem jo crystaldisk 94%-osnak irja,
retired block 140nagyon nem jo ez igy, a sallangot kitoroltem a lenyeg alabb
utolso sor mi ez a life left?
----------------------------------------------------------------------------
Model : ADATA SSD S599 64GB
Queue Depth : 32
# of Sectors : 117231408
Power On Hours : 4 hours
Power On Count : 18 count
Temparature : 38 C (100 F)
Health Status : Good (94 %)
Features : S.M.A.R.T., 48bit LBA, NCQ, TRIM-- S.M.A.R.T. --------------------------------------------------------------
ID Cur Wor Thr Raw Values (7) Attribute Name
01 116 _99 _50 000000076BD621 Raw Read Error Rate
05 _97 _97 __3 00000000000140 Retired Block Count
C3 116 _99 __3 000000076BD621 On‐the‐Fly ECC Uncorrectable Error Count
C4 100 100 _10 00000000000000 Reallocation Event Count
E7 _94 _94 __0 00000000000001 SSD Life Left -
KAMELOT
titán
mennyi az élettartama ezeknek az SSD-nek??? Mennyi az SSD-re a garancia???
Még a 128GB is kevés nekem!!! És nagyon drága! Azt hiszem maradok 320GB rendszer és 2x1,5TB adatok tárolása.
HDD-k le vannak tesztelve. Ahogy valaki már írta ,megfelelő használat esetén 5-8-10 évig is kiibírnak hiba nélkül.
Persze ha sokat van használva a HDD közelében mobil ,akkor hamarabb számíthatunk meghibásodásra. -
cszn
őstag
Az SSD topikban viszont több hibás SF vezérlős adattároló is volt. Nyilván ez nem lehet reprezentatív, mert valószínű, hogy ezekből is fogy a legtöbb, de Kingston is van szép számmal.
"Itt arról van szó, hogy akinek még semmilye sincsen, az mit vegyen" Ez írtam én is a zárójelben.
"...én sem vettem volna SF-et azért a néhány plusz megabájtért..." Ezért nem értettem a fennakadást sokak részéről. Miért ne lehetne ajánlott ha egyszer alig van némi sebességbeli különbség köztük, viszont nincs annyi firmware gond és trükközés (marketing, ne mondja senki, hogy nem idegesítő, ha hülyének nézik) a sebességekkel.(#108) sis99 Mindegyik cégnél vannak hibás példányok, a topikban pont a SF vezérlősek kerültek elő.
-
sis99
csendes tag
lasd elozo hsz-em,
egy darabig biztos nem veszek kingston ssd-t,az elso darab az elso ket hetben hibatlanul futott,
majd egy hetet szivtam vele,
mert minden teszten atment, csak neha fagyott,
es nem tudtam, h az uj gep, a win7, a sata vagy a bios a gondja,
egy hdd uazzal a rendszerrel tokeletesen ment,
ugy jottem ra vegul, h az ssd controller-evel van gond, h kulso usb-kent
is ment szepen a 11-es hiba a naplobaa masodik darab egyik pillanatrol a masikra adta meg magat
(este ghost, majd ujraindit, ghost sikeresseg ellenorzes, kikapcs,
reggel mar nem indult el)biztam a marka neveben, de ez most elmult
-
sis99
csendes tag
en mar a masodik kingston ssdnow 100 64 gigas ssd-t
viszem vissza (kingston sv100s2/64g jmicron controllerrel) 40napon belul,
az elso is cirka 20 napot birt, most a masodik is annyitaz elso "csak" hirtelen fagyasokat (restart),
11-es hibakat az event logban,
smart-ban lassan novekvo hibaszamokat generalta masodik pont a tegnapi ghost-olas utan ma reggel
mar olvashatatlan, meg a particiokat felismerne,
de event viewer-ben controller error (11-es hiba)
(meg 24620-as hiba is, mintha titkositott lenne, pedig tuti nem az)
szoval teljesen megadta magat
(JMicron JMF618 controller van benne)
mindket alkalommal nagy szerencsem volt,
h mindig van biztonsagi mentesem tobb vincsire
igy csak 1-1 heti levelezesem szallt el, mas nem
(az elso adatvesztesem nem biztos, hogy az amugy hibas vincsi hibaja,
talan csak linux alol nem szerette az ntfs irast, igy arrol lealltam)most inkabb egy a-data -t (A-DATA S599 AS599S-64GM-C) hozok el,
amiben SandForce SF-1200 -as controller van -
MaUser
addikt
Enable nem csak engedélyezést jelent, ha nem lehetővé teszt (kivitelezhetővé teszt) is. Azaz a mondat eleje nem azt jelenti, hogy immár van OS független, nagyon hatásos GC, hanem azt, az új FW nagyon hatásos GC-t tesz lehetővé. (Tehát semmit nem állít arról, mi volt korábban.) A merketing ott van hogy ebben az értelemben az enable egy gyenge feltételes módként működik, ahogy a magyar fordításból is érződik
-
dchard
veterán
" nem találkoztam panaszkodó Kingston tulajdonossal (1. gen. kivételével)"
Én sem találkoztam még panaszkodó SF-essel, de az összehasonlítás nem ezen a szinten történik. Nem arról van szó, hogy a Kingston egy szar, míg az SF meg überkirály. Arról van szó, hogy az eredmények ellenére nem a jobb készülék kapta az ajánlást és ez nem egy szubjektív vélemény: nem arról van szó, hogy hajszálra egyformák voltak az eredmények, csak pl flessnek jobban tetszett a kingston dizájnja, ezért a két - egyébként tök egyforma - készülék közül neki a Kingston volt a szimpatikus.
"volt olyan aki (talán 425-ös) Kingstont cserélt SF vezérlős SSD-re és később belátta, hogy nem volt értelme"
Ha már lett volna valahonnan egy Kingston 425-öm, én sem vettem volna SF-et azért a néhány plusz megabájtért, illetve azért a néhány seccel rövidebb bootidőért. Itt arról van szó, hogy akinek még semmilye sincsen, az mit vegyen.
Ez olyan, mint a VGA tesztek: attól hogy hasonló árkategóriában az egyik kártya 50 ponttal kevesebbet ér el 3dmark-ban még nem jelenti azt hogy szar, csak nem az lesz a győztes.
Dchard
-
cszn
őstag
Tovább inkább nem megyek bele, mert úgy látom nincs értelme. Csak még annyit tennék hozzá, hogy nem találkoztam panaszkodó Kingston tulajdonossal (1. gen. kivételével) az SSD topikban. Illetve volt olyan aki (talán 425-ös) Kingstont cserélt SF vezérlős SSD-re és később belátta, hogy nem volt értelme (mindegy melyiket veszi aki először vesz SSD-t).
-
dchard
veterán
válasz
benedekco #93 üzenetére
benedekco:
Az ajánlott Kingston 31-32 rongy körül van olyan helyen, ami esetleg holnapra nem tűnik el, én az SF vezérlős SSD-met 34-ért vettem szintén olyan helyen ami nem tűnik el holnapra. Szerintem ebben a viszonylatban nem áll meg a dacia vs. merci összehasonlításod. Nem ezen a 2-3 ezer Forinton fog elvérezni senkinek az SSD vásálása. Akinek meg mégis, az inkább költse kenyérre azt a pénzt, mert jobban szüksége van rá.
cszn:
Maradjunk annyiban, hogy nem volt túl sok újdonság benne számomra. De annak örülök, hogy az angolul nem tudók is kaptak ezáltal egy viszonylag részletes összefoglalót, hogy mire is kell figyelni.
Egyébként érdekes, hogy szerintetek aki kritizál, az csak partvonalról teheti, és biztos csak a szája jár és/vagy inkompetens. Én leírtam a műszaki kifogásaimat, nem is cáfolta meg senki, inkább megerősítették más hozzászólók.
Nekem senki nem tudja bemagyarázni a fehér falról hogy fekete, csak azokat sajnálom, akik ezen tesztek alapján vásárolnak a boltban, márpedig elég sok ilyen ember van. Azt képzelni, hogy ezeknek a teszteknek nincsen befolyásoló, véleményformáló ereje, butaság. És néha (nem mindig, de például most is) olyan érzése van az embernek, mintha erre mások is rájöttek volna... Egyébként nem ez az első eset, hogy pont a Kingstonnal kivételeznek (lásd: 1-2 éve a nagy pendrive tesztben pont ugyanolyan Kingston 2gigás pendrive-ot vettem ami az itteni teszt szerint 20/10-et tudott. Na ennek pont a fele volt igaz, és nem csak én jártam így).
Dchard
-
userxy
őstag
Na elolvastam a PH SSD írásokat és rájöttem hogy tökmind1 milyen ssd veszek rendszernek
"valós" körülmények majdnem ugyanazt az eredményt hozzák program ill rendszer betöltésnél. +- 1-3 sec az meg gyakorlatilag 0. Hiába 19500 ft a 40 gigás intel x25 m és jobb az véletleszerű i/o ba mint a kingston v100-as 64 gigás meg van 23 ezerért akkor már inkább jobban megéri az. Szerintem !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Gyorsteszteltük a Kingston SSDNow család új tagjait és az Silicon Power E20-at.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest