- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marlie
csendes tag
#53 Speed(R) és #86 Mankó: Tökéletesen igazatok van. Köszönöm az ötleteket. Igazából aznap tanultam meg mi az a SSD, miután átrágtam magam a teszteken. Azután olvastam végig az itteni hsz-eket, így rögtön felugrottam ipunra megnézni voltaképpen mennyire is drágák. Ott a 16-32 Gb-osok között kb~10eFt volt a különbség. Így született meg az első gondolat. Azóta (nektek is köszönhetően) jobban körbenéztem (apróban), és valóban van más választás is. Szerintem először is jó úton kezdtem el gondolkodni, mert ki tudja azt, hogy még ebben az évben vehetünk-e egyáltalán majd 64 és 128 Gb-os ssd-t 10-20eFt-ért? Jövőre meg már valószínűbb. Ezért is gondolkoztam a lehető legolcsóbb, és legeslegrosszabb esetben is 1-2 éves távlatban. Egyet értek azzal, hogy ha az ember akarja el fér 32Gb-on is, sőt xp esetén akár 16-on is, de mint írtátok célszerűbb akkor már 15 ezer körül venni 32-eset. Szóval, így lehet hosszabb távban is gondolkodni. Meg aztán általában 4-5 évente amúgy is lecseréli a gépét/alkatrészit az ember ilyen-olyan okok miatt.
Amúgy most gamerek esetében nem tudom milyen ötlet, ha az ssd-re nem a win-t teszik, hanem csak játékokkal tömik meg. Ez esetben a játékok gyorsulnak fel drasztikusan, de a win boot marad a megszokott (rengeteg idő)? Vagy alapvetően ha a win/driver/progik vannak az ssd-n az amúgy is gyorsít a játékokon, mert a win/driver/progik gyorsulnak? Persze nyilván az a játék a tuti amelyik a win mellett van az ssd-n, de ha nem akkor kíváncsi volnék a válaszra. -
-
70-est olvastad? Szerintem ne ajánljuk senkinek a renault-ot vagy a dacia-t vagy a suzukit, mert a merci gyorsabb és kényelmesebb is. Mennyiért is? Ez egy olyan ország, ami a milliárdosoké, csak kevés benne a gazdag ember. Szal az ajánlás ebben az országban igenis, ár függő. Minek ajánljon valamit ami a jóval drágább mint az alapmodell, cserébe csak a szintetikus tesztekben hoz óriási előnyt. Néhol komplexebb melóknál előnyt hoz, de még mindig nem akkorát mint a hdd-ről ssd-re váltás.
Mellesleg azért tesztelnek mindent szépen, hogy az eredmények láttán eldönthesd mire van szükséged. Ők ajánlanak valamit, de mást is választasz. Ennyi! -
dchard
veterán
En nem ellenetek beszelek felreertes ne essek. De attol meg nincs muszaki alapja ennek a veleenynek ahogyan az masok kommentjebol is kiderul.
Egyebkent azokok kozul a mas it oldlak kozul van akirol peldat vehetnetek a tesztek muszaki igenyesseget es elfogulatlansagat illetoen. Majd akkor lehet hatradolni ha majd itt is olyan melysegu lesz egy teszt mint anandeknal. Roluk sok minden elmondhato csak az nem hogy kizarolag szintetikus teszteket csinalnanak.
Dchard
-
fLeSs
nagyúr
"The new firmware enables two things: very aggressive OS-independent garbage collection and higher overall performance"
Ez marketingszöveg.
Az OS-független GC már az előző V+-ban is benne volt szóval nemtom mi lehetett rajta engedélyezni.
A teljesítmény meg nem tűnik úgy mintha nőtt volna. -
Mankó
veterán
Semmi értelme 16osat venni. Vegyél egy 32-eset, esetleg egy régi SLC-set olcsón, akár 13k-ért. Az is ki fogja húzni 5évig, csak max garancia nem lesz rá. Tegnap felhúztam egy 32es SLC-re a win 7et, office-t, kicsi alap progikat, beoptimalizáltam az ssd-hez és láss csodát, szabadon maradt 20,2gb. 32es SSD-ről van szó
Csak lestem én is. De mivel SLC így csurig vághatod adattal és mégis csak 20gb üres hely. Apróban is találni olcsón, én is úgy vettem. A sebességbeli különbség simán látszik, nagyon nagy különbséget szerintem egy 30ezerrel drágább ssd sem mutatna, max az írásnál, de az meg kit érdekel rendszer meghajtónál. S bőven elég addig, amíg elérhető árban lesznek a nagyobb ssd-k.
-
majom2
senior tag
sztem nem. én ezeket találtam, remélem nem siklottam át felette:
"A Toshiba és a JMicron vezérlőiről annyit érdemes még tudni, hogy sebességük egy TRIM-et nem támogató operációs rendszer használata közben is mindig a maximum közelében tartózkodik."
"A Kingston SSDNow V+ új verziója, az SVP100S2 gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint az előző V+ (SNV325-S2)."
ebből sztem nem derül ki, h az új vezérlő-firmware miatt hatékonyabb garbage collection-t végez mint a korábbi változat. pedig sztem ennek az új meghajtónak pont ez lenne a lényege.
idézet egy másik oldalról:
"The standard V+ is gone and replaced by the new V+ 100, which is what we're here to take a look at today. This drive uses the T6UG1XBG controller but with updated firmware. The new firmware enables two things: very aggressive OS-independent garbage collection and higher overall performance."
"The V+100 is aggressively tries to reorganize writes and recycle bad blocks, more aggressively than we've seen from any other SSD."ettől függetlenül
a tesztelőknek.
-
majom2
senior tag
azért, mert ún slim-sata csatlakozó van a miniben a DVD író helyén (ide kerülne 2. vinyóként), viszont ilyen sata kábel ellenoldali kivitelben (tehát olyan ami az optikai meghajtó hátulján van) egyszerűen itthon nem létezik. baromi sokat kerestem, nincs. a másik, h keret nélkül a DVD író helyén nem lehetne jól rögzíteni. szóval inkább rendeltem 4e pénzért egy beépítőkeretet, és így megoldom a kábelmizériát és a rögzítést is. ha a sima vinyót cseréltem volna le, akkor természetesen semmi gond nem lett volna, de nekem arra szükségem van még
-
fLeSs
nagyúr
A Sandforce a sok rangos it oldalon azért van előkelő helyen mert benchmarkokkal tesztelnek.
A "holmi JMicron" meg már nem az az első JMicron, ennyi erővel ne vegyél Hitachi vinyót se vagy AMD procit se mert vmikor régen volt gyenge szériájuk. Te divatban gondolkodsz, én meg mérlegelek. -
majom2
senior tag
egy mac mini-be. ami tulajdonképpen nem laptop, de mégis 100% laptop alkatrészeből áll
-
zetecR
addikt
A Vertex2-nél viszont megadták a módját a tálalásnak.
-
majom2
senior tag
nálam egy 5400-as fordulatú vinyót fog kiváltani. mármint megmarad a vinyó is, de azon csak a nem sebességkritikus dolgok (képek/filmek/zenék/stb) maradnak. már csak arra várok, h megérkezzen a beépítőkeret Kínából
de sajnos nagyon lassan tellik úgy az idő, h közben itt nézegetem az ssd-t az asztalomon
-
Destructo
senior tag
Jó teszt lett
Köszi
-
Miért nem értik meg itt az emberek az ajánlást? Mindenütt szépen leírták az okokat.
Példa: ha cserélsz egy wincsit SSD-re akkor a a win boot ideje 70mp-ről leesik 25mp-re. Ha veszel egy qrv@ drága prémium ssd-t vagon pénzért, akkor leesik 21mp-re. Van, hogy ennyi különbség sincs. Ez átlagos felhasználásnak számít. Szép és jó, hogy a szintetikus tesztekben gyönyörű, kimutatható különbségek vannak. De a vga teszteknél is azt szokás mondani, hogy nem játszunk 3dmark-al. Azaz itt is mondható, hogy nem dolgozunk szintetikus programokkal.
Ha egy "átlag" júzer most vált wincsiről, akkor lehet hogy felesleges +x ezreket költeni a gyorsabbik ssd-re, ha a boot/program indulási idők nem gyorsulnak tőle.
Teccik érteni? -
majom2
senior tag
azé', mer' nem a dobozos bundle verziót vetted meg
a mostaniak is ugyanígy vannak csomagolva. amúgy hogy muzsikál a cucc?
#64: persze, tisztában vagyok vele. szerintem is nagyon jó vezérlő, de egyrészt (természetesen) nem jó mindenhova, másrészt a szintetikus tesztek sokszor köszönő viszonyban sincsenek a valós alkalmazásokkal. tipikus példa a 4k random write (ami pont a sf egyik nagy erőssége).
-
-
fatallerror
addikt
Érik az SSD vásárlás, jó a cikk
-
"A Kingston SSD-inek csomagolása számunkra nagyon is tetszetős, SSD-hez képest nagy és dizájnos dobozokról van szó..."
Minél nagyobb egy dobozolás annál kíméletlenebb a környezetre nézve. Minek nagy doboz egy ilyen eszköznek? Ha utána úgyis elrakjuk a pincébe/garázsba/padlásra, már aki elrakja. Annak idején az FSP Green tápjait adták, festés nélküli natúr dobozban. Az tetszetős volt.
Félreértés ne essék: Ezt leszámítva tényleg tartalmas a doboz és ez díjazandó!
Köszi a tesztet! Remélem lesz még idén egy két ilyesmi tesztecske.
Lehet idén már itt is bekerül a masinába egy olcsóbb darab... feltéve ha komolyan olcsóbbodnak ezek az eszközök. -
DraXoN
addikt
Gyanítom olcsóbb kevesebb nagyobb chipet használni a több kis kapacitásúnál.. így a sebesség bánja az előállítási költségek javára.
Egyébként az jó ötlet, hogy ha particionálja az ember az ssdjét akkor nem az egésznek ad partíciót hanem csak kb. a 3/4ének, a maradékot meg parlagon hagyva? (így véletlenül se teleírva és rövidítve az élettartamot jelentősen.)
-
Syl
nagyúr
Én tavaly tavasszal vettem egy 64 gigás Kingstont. Egy tőlem kb 20 méterre található üzlet foglalkozik használt cuccok adásvételével is, így leadtam két fiókban porosodó vinyót és csak a különbözetet kellett kifizetnem (kb 20 ezer). Persze az SSD vadi új, bontatlan, 3 év garival, számlával.
-
pubyy
tag
A kisebb SSD-k relatív drágák , annak ellenére, hogy ráadásul sokkal lassabbak is hiszen nem " többcsatornás " a vezérlésük.
Esetleg valaki meg tudná mondani, hogy a 30-40 GB-os SSD-t nem tudják ellátni többcsatornás vezérlővel mert nem teszi lehetővé a technika, vagy csupán a gyárak egyfajta mocskos húzása így kényszerítvén ki, ha gyors kell vedd meg a nagyobbat ? -
Isee
senior tag
Én a napokban gondolkodtam erősen itthoni gépembe egy SSD beszerzését, csak az a baj, hogy sokat nem akarok rászánni, és egy 32gb-os biztos nem elég nekem.... (felrakom a win7-et, meg az avp-t, az annyi 30gb-t
)
Viszont az olcsóbb 64gb-os SSD-kről meg nem hallottam valami jókat.
Ez a Kingston SSDnow 4 viszont elég olcsó nekem, és leglább 64Gb -
{Zodiac}
senior tag
Egyrészt nagyok a különbségek, de pl az intel x25m is különböző tesztekben hol az elején, hol a végén van... igazából még egy ssd-n belül is nagy a szórás a felhasználást tekintve. nem köll. (még)
-
flexxx2
őstag
Azért jó nagy különbségek vannak ssd meg ssd között. Nehéz a választás, de még mindig túl drágák nekem.
-
majom2
senior tag
"Ha valaki tömörített lemezképet akar írogatni az SSD-jére, az ne vegyen SF vezérlőset, de ha valaki arra akarja használni amire való (operndszer, programok etc.), abban verhetetlen."
ennél sokkal több minden van eleve tömörítve tárolva egy gépen. képek, zenék, filmek, mind tömörítettek. sőt sok program - főleg a játékok - eleve tömörített állományokkal dolgoznak. de tény, h az oprendszer és a felhasználói programok általában nem tömörítettek. nem a sandforce ellen akarok beszélni, mert nagyon jó vezérlő az is, de sokkal több tömörített tartalom van mint amit felsoroltál. viszont aki okosan használja, az simán kihasználhatja a sandforce előnyeit. nálam azért esett ki a sandforce, mert az oprendszerem nem támogatja a trim-et.
-
_Atesz
addikt
XP rendszerhez elég a 32-es sztem, win7-hez meg kell a 64. Ha már gyors, ne csak az op rendszer bootoljon be gyorsan, hanem 1-2 sokat játszott játék is száguldjon...
Amúgy nekem is feltűnt, hogy a Kingston fele billen a mérleg mindig, holott a tesztek nem ezt tükrözik...
Én megértek sok mindent, csak a félrevezetést nem.
Ezentúl nem tekintem annyira mérvadónak a PH teszteket, sajnálom, mert ez a kedvenc hardveres oldalam. -
Marlie
csendes tag
Ma (ill. tegnap, az-az pár órája) tudtam meg mi is az ssd, és teljesen magával ragadott, ahogy végig olvastam mindegyik PH-s tesztet, valamit itteni pozitív hozzászólásokat tulajdonosoktól, és ésszerűen kalkulálgató többiektől. Az a gondolat ugrott ki egyszeri és megismételhetetlen szürkébb állományomból
, hogy ugye bár amennyiben betartom a 20-25%-os szabad tárhely szabályt, akkor is a legrosszabb normális esetben is 17 évig fog működni, de ha az intel által dedikált leges legrosszabb esetben is a minimum 5 évig garantáltan élni fog az ssd, akkor mi lenne, ha fognám és megvenném a legszutykosabb, legolcsóbb 16 Gb os ssd-t 12,5-ért (amin van 3 év garancia is) oszt aztán jó telepakolom. Ráteszem az op, a leggyakrabban használt progikat és drivereket. Hagyok rajta 1,28 - 2 Gb helyet, ami ez esetben ugyan nem 20-25% hanem 8-10% (majdnem fele), viszont így sem 20-30 ezrest költök még nagyobb procira + vga-ra, mégis 2-3-4 * gyorsabb lesz a gépem egy 4 magos procival. Amúgy meg így sokkal jobban fel tudom osztani az 1Tb-s vinyómat is, mert nem kell xy Gb helyet fent tartani az op, és mi egymásnak egy particiót, rendszer össze omlás stb esetére, ha formázni kell. Szóval jóbban el tudom helyezni rajta a filmeket, játékokat, sorozat évadokat stb stb.
No és még, ha az a min 5 év esetleg majdnem felére csökken, de akár, ha csak egy / másfél évet bír ki, akkor is volt már 2011-ben ssd-m, 2012-ben meg már csak lesz olyan, ami belefér a keretbe, és már egy éves felhasználói tapasztalatokkal bírok (mit bír egy olcsó ssd kérdésben biztos) , valamint csak nem buktam vele olyan nagyot, sőt lehet jó ötlet volt.
Amúgy is a tesztekben a hdd-ről váltás a nagy ugrás, és egyik ssd-t sem választották borzasztó rossz vételnek. Hát az én céljaimnak valóbam megfelel.Amúgy én most mindenképp megvárom a márciusra várható javított lapokat, s addig alszom rá, de sztem bevállalom.
-
majom2
senior tag
A tesztből pont a lényeg maradt ki! Az új Kingston-ok (régi) vezérlőjében új firmware került, amitől még hatékonyabb lett a garbage collection, magyarul ez az ideális SSD a TRIM-et nem támogató oprendszerek mellé és RAID-hez. Olvassátok el Anand tesztjét
Pont pár napja vettem egy 96GB-os Kingston SVP100S2-t 41e-ért... Sztem ez egyáltalán nem drága.
Alamuszi:
A Kingston 3 év garival jön. Utána valószínű ígyis-úgyis cserélném... A folyamatos mentés meg alap, SSD nélkül is. Így nagy meglepetések nem érhetnek -
NLZ
tag
Éppenséggel elég a 32 Giga, ha csak a win7, office és egyéb apróbb programok települnek. Nekem is egy ilyen kis szar 32es van jelenleg, de a játékokat másik HDDre telepítem (régi rendszervinyó). Szal még van 10 giga hely SSDn, nem döntöttem el még, hogy melyik játék kapja meg.
De a köv SSDm mindenképp egy 100 giga feletti lesz. -
MaUser
addikt
Vannak a pH!-n megmagyarázhatatlan eredmények, mint ahogyan más oldalakon is. Itt pl. gyorsabbak a 6970-ek az 570-nél, amikor minden külföldi oldalon ellentétesek az eredmények. Vagy, ahogyan írod, nagyobb oldalakon nem látsz szinte más best buy SSD-t, csak SF-fel szereltet, itt meg folyamatosan nem javasolt otthonra. Fogjuk fel elfogultságnak és olvassunk más oldalakat is, aztán átlagot kell venni és ez alapján dönteni.
-
darksenses
csendes tag
Hali!
igen korrekt kis teszt.
-
yakuza.tora
addikt
Még jó, hogy elmondtam: "Nyilván nem lehet összehasonlítani a kettőt, és nem is ez a cél..."
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Szeretem ezeket a gyorsteszteket.
Rég óta szemezgetek egy kingston ssd vel, idén nyáron talán meg is lessz -
Воланд
titán
válasz
WhiteWalker #43 üzenetére
"olajozott villám"
Teljes mértékben egyetértek.
-
WhiteWalker
nagyúr
ssd oprendszernek való nem pedig adat tárolásra,tegyetek különbséget a kettő közt....
nekem egy ocz 64G vertex2-es van és hasít mint az olajozott villám....érezni a különbséget a tányéros után,ja és 4 magos proci alá kötelező...
a tányéros már csak adat tárolásra marad -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
yakuza.tora #21 üzenetére
Akkor az én vágyam hamarabb fog teljesülni, mint a Tiéd: én úgy 20-22 ezret vagyok rászánni egy 64GB-os SSD-re...
szerk: BalaNce87: én majdnem vettem karácsonyra magamnak egy SSD-t (aztán végül konyhabútor-csere lett belőle, épp egy hete...
), és előre készülve a HDD-n egy pontosan 64GB-os rendszerpartíciót hoztam létre, hogy figyeljem, mennyire van "tele" az oprendszerrel, programokkal, stb. Az eredeti elképzelésemben ugyanis vagy a 40GB-os Intel, vagy a 64-es Kingston szerepelt alternatívaként. Sokan próbáltak meggyőzni itt a PH-n, hogy elég lesz a 40-es is, de azóta bebizonyosodott, hogy nem. Nekem 38-42 GB között mozog a telítettség, pedig csak 2 db játék van fenn, a többi progi a munkámhoz kell. Szóval kell a 64GB, mindenképpen.
Persze csak elméleti jelenleg a problémám, az asszony a konyhabútort preferálta a számtech. költekezésem helyett...
-
BalaNce87
addikt
Mindenképpen gyenge az ár/érték aránya. Ennyiért szerintem is egyfajta pszichikai határ felett van.
Nekem most win7 alatt kb 50 giga a rendszer minden játék nélkül. Játékkal 80-90 között ugrál (most fent van a fake factoy cinematic modja is ami kapásból 20 giga).
Szóval ha azt akarod, hogy mondjuk egy két játék is villámgyors legyen, akkor ez az érték mondjuk éppen belefér a 64-be. De mivel ajánlatos szabadon hagyni bizonyos százalékot ezért máris kinőtted a 64 gigát.
Szóval szerintem a minimum ami játszana az egy 128 gigás nálam vagy pedig semmi amíg ilyen áron osztják.
Azért kíváncsi lennék mennyit adnak el belőle, hogy megéri gyártani ennyi cégnek ennyi féle modellt. Kemény hasznot sejtek a háttérben... -
dchard
veterán
válasz
kleinguru #36 üzenetére
Eltaláltad
Félreértés ne essék: nem azért védem az SF-et mert nekem is az van, pont fordítva: azért SF-et vettem, mert az eredmények ezt hozták ki a legjobbnak. Amúgy sem szorulnak rá a védelmemre, mert az egzakt mérésekből minden kiderül a szemfüles olvasó számára is.
Műszakilag viszont védhetetlen az az álláspont, ami a cikkben látható, és már nem előszörre. Még azt is elfogadnám, hogy az SF tömörített tartlmat nem ír olyan gyorsan, hiszen ez tény, és jó ha ezzel a vásárló is tisztában van, de hogy a kettő összehasonlításában már másodjára az egyértelműen gyengébb modellt hozzák ki győztesnek, nonszensz.
Ha valaki tömörített lemezképet akar írogatni az SSD-jére, az ne vegyen SF vezérlőset, de ha valaki arra akarja használni amire való (operndszer, programok etc.), abban verhetetlen.
Egyébként már készülnek a SATA3-mas SF2000-es vezérlővel szerelt meghajtók, volt is róla teszt anadtech-en, hát elég combos volt a produkció.
Dchard
-
dchard
veterán
Továbbra is fenntartom, amit a korábbi tesztnél is megjegyeztem:
Ha szerintetek a Kingston jobb, mint a SandForce vezérlős bármelyik, akkor szerintem megtarthattátok a teszt példányokat. Ebben az esetben nekem is jobban tetszene.
Minden létező tesztben elveri a Sandforce a Kingstonos SSD-ket, különös tekintettel a valós életet szimuláló tesztekre, és Ti ismét azzal a hibás érveléssel támasztjátok alá, hogy "otthoni használatra nem vennétek" SF vezérlőset, hogy egy lemezképet milyen gyorsan ír fel a sandforce, amit valószínűleg a vásárlók 99%-a soha nem fog csinálni az SSD-jével.
A statisztikával bármit be lehet bizonyítani, de szerencsére járnak ide olyan emberek, akik értenek hozzá, és akár használták is mindkét gyártó termékét. Na náluk kilóg a lóláb.
Nálam egyébként olyannyira "szar" az SF vezérlős SSD, hogy felkoppan a SATA2 olvasásnál...
Dchard
-
szki
őstag
SSD még nem lesz olcsóbb, mert nagy rá a kereslet. Főleg a hordozható készülékekbe kapós.
Várhatóan, azért majd csak letörik az áruk, mint ahogy a ramoknak is ingadozik erre-arra. Mikor épp túltermelnek, vagy hiánycikkAmúgy szerintem egy konfig összeállításánál le lehet csípni a proci árából, és máris meg lehet egy fél SSD-re való
-
Воланд
titán
Túl sok szakmai alapja nincs a megjegyzésednek.
Gondolom az nem zavar, hogy a linkelt tesztben a tesztelő számításai szerepelnek, ami színtiszta matek, túl sok köze nincs az Intelhez, más gyártó is ugyan annyit ad meg a cellák írhatóságára vonatkozóan.
(#21) yakuza.tora: Ez is ezerszer, ezer egy helyen le lett már írva: az ssd nem háttértár, legalábbis nem olyan értelemben, mint egy merevlemez, attól nem is beszélve, hogy nincs értelme a kettőt összehasonlítani.
Vegyél 23k-ért 2tb-os merevlemezt, de gyorsabb lesz bármi is a gépeden? Nem. Ennyi. -
LW
őstag
Elképesztő, mekkora különbségek vannak.
-
cszn
őstag
válasz
Angel1981 #16 üzenetére
Valószínű túl sok eladatlan 2. generációs van még mert tavaly év végén kellett volna jönnie a 3. generációnak (intel esetében).
(#26) Angel1981 40 giga simán elég win7-hez (átlagfelhasználó esetében). Csak azért mondom, mert van ilyen is, sőt 50 gigások is vannak szóval nem csak 2 hatványaiban lehet gondolkodni.
-
Stukker1987
senior tag
Nekem egy "olcsó" Samsung PM800 256-os SSD szolgált egy laptopomban!
Egy egyszerű P6100-as proci volt mellette 4gb Rammal.Elképesztő volt ahogy a rendszer pillanatok alatt felállt és a kikapcsolási idő is gyorsabb lett. A programok semmi perc alatt indultak el és a telepítési idő is radikálisan lecsökkent. Kicsomagolásról nem is beszélve...
Mindenkinek csak ajánlani tudom az SSD-t rendszer alá.
Igaza van előttem szóló kollégának aki azzal érvelt hogy amennyiben procira nem sok az X tízezer forint akkor az SSD ára sem kellene hogy megbotránkoztasson senkit...
Mellesleg apróban nagyon jó ajánlatok vannak...
Amint összejön a pénzem az asztali gépem is megtámogatom eggyel az tuti
-
törölt tag
adwin
-
adwin
tag
Up!
-
törölt tag
válasz
yakuza.tora #21 üzenetére
De ne azt nézd
Teljesen más kategória, az egyiket azért veszed hogy tárolj adatokat, a másikat meg hogy gyors legyen a rendszered.....
Nekem simán elég lenne egy 32 GB-os, pedig elég sok mindent telepítek C-re.... -
yakuza.tora
addikt
válasz
#21346560 #19 üzenetére
Ha úgy vesszük, igazad van, de ha azt nézzük, hogy 23K-ért 2Tb-os merevlemezt lehet venni...
Nyilván nem lehet összehasonlítani a kettőt, és nem is ez a cél, de 15K-nál többet én sem adnék ki egy 64gigás háttértárért. (annál kisebbet meg ugye nem érdemes venni.) Ez nálam egy pszichikai határ. Ha az alá kerül, rohanok érte a boltba. Ha marad a mostani árszint, akkor elleszek még a Samu 502HJ-vel... -
Talma
tag
Én notebookomban majd akkor váltok SSD-re, ha egy 128 Gigás ára lemegy 20k környékére. Szerintem még várhatok egy ideig.
-
törölt tag
Én nem tom miért mondjátok hogy drága. Már igazán elfogadható áron van.
Amikor 30 volt nyavajogtatok hogy majd ha 25 lesz akkor vesztek, amikor 25 volt akkor azt mondtátok majd ha 20 alá megy vesztek, most 19-ér lehet venni 32 GB-ost, most 15-ér akartok....
40-60 ezreket beleöltök egy új prociba hogy gyorsabb legyen a gép, 20-at meg sajnáltok kiadni egy SSD-ér, amitöl igazán gyorsabb lesz a gép.... -
arn
félisten
g3as intel mikor jon?
-
oxox
addikt
kar, hogy meg mindig nem ocso' az ilyesmi...
-
hyperman25
tag
Aqua.hu-n láttam 96 Gb-os Kingston-t 43e-ért. Ez vajon hasonló tulajdonságokkal bír, mint a cikkben szereplő 64 Gb-os SVP100S2?
-
alamuszi
senior tag
Köszönöm szépen, na ezt el is olvasom az egészet most, azonnal.
(#11) Eddie141
Szerintem ez tévhit. Egy merevlemez, ha nem hibás, nincs kitévve semmilyen káros behatásnak 10 évig elmuzsikál komolyabb probléma nélkül. Persze ez függ a használatól, így kijelenteni hülyeség lenne részemről, de megelőlegezem a 8 - 10 évet ha betartja az ember használatára vonatkozó szabályokat.
-
kenwood3
addikt
válasz
yakuza.tora #6 üzenetére
+1
majd ha annyiért lehet kapni én is veszek 1-et ...addig csak álom nekem is -
alamuszi
senior tag
Sziasztok,
A tartóssággal mi a helyzet szerintetek, azt én is tudom, hogy nem annyira tartós, mint a tányéros merevlemezek, de a régi aggodalmak megvannak még, hogy sok használat esetén 3 - 4, vagy még kevesebb év és lehet kidobni, az SSD-ket. Vagy ezt már kiküszöbölték?
-
Findzs
addikt
köszi a tesztet
ha a 64 -esek lemennének 15 körül akkor érdekelne egy
a 32 -es kicsi nekem -
QuippeR
tag
Én egy Intel X25-V (40GB) beszerzésén gondolkodtam. Szívesen meghallgatnám az ellenérveket.
-
VIC20
őstag
Jó a Kingston!
Nekem legalábbis bevált. -
Воланд
titán
Ez az, ismét egy ssd teszt.
Csakhogy még jobban fájjon a szívem. -
Ringman
félisten
Jó teszt!
Egy kérdés/javaslat: a fogyasztást - idle/írás/olvasás nem tudnátok mérni?
(Sub)notebooknál/netbooknál nem mindegy, hogy használatkor 1, 2, vagy 4 Wattot fogyaszt az SSD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Gyorsteszteltük a Kingston SSDNow család új tagjait és az Silicon Power E20-at.
- Elektromos autók - motorok
- Videó stream letöltése
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ford topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest