- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- VR topik
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maszi65
csendes tag
válasz
Tomy Yayo #29 üzenetére
Használom ezt a Windows To Go-t (Kingston DataTraveler Workspace 32GB) . Kipróbáltam több gépen is, percek alatt felállt a rendszer, előfordult hogy némi drivert külön kellett telepíteni. Saját gépemen USB 2.0 porton is gyorsabban fut, mint ugyanaz a rendszer a merevlemezen. Teljes értékű rendszerként működik gond nélkül. Még megjegyezném, kis ügyességgel láthatóvá és hozzáférhetővé lehet tenni a gépen lévő merevlemezeket a lemezkezelőbe.
-
atti_2010
nagyúr
Vannak fenntartasaim, mert osztom azt a velemenyt, hogy sajnos korabbi windowsoknal ez nem mukodik, mondhatni minnel ujabb a rendszer, annal tutibb hogy masik chipseten nem fog elindulni. Raadasul Win7 es Vista eseten mar az olyan javito telepites sincs meg
Ezt te írtad de már úgy hülyeség ahogy van mivel pontosan az újabb winek Vista,win7, win8 képesek arra hogy más hardvere telepítetten is elindulnak.
-
Atos23
senior tag
Na most ezt a Windows8 to go rendszert barmilyen chipsettel rendelkezo idegen gepre dugva, az tuti el fog indulni? Vannak fenntartasaim, mert osztom azt a velemenyt, hogy sajnos korabbi windowsoknal ez nem mukodik, mondhatni minnel ujabb a rendszer, annal tutibb hogy masik chipseten nem fog elindulni. Raadasul Win7 es Vista eseten mar az olyan javito telepites sincs meg, mint XP-nel. Bezzeg a Win95 HDD-jet barmire radugva elindul az OS, nem szakad ossze a rendszer
-
kenand
veterán
Csak nagyon hasonló hardware-n menne...
Amíg nem felejti el a Windows a registry-t....Próbálj meg egy előre telepített Windows-t kivenni egy gépből és egy másikba betenni és elindítani.....reménytelen.
OSX persze simán tudja ezt...
-
Sir Ny
senior tag
,,A Windows To Go bootolható operációs rendszer nagyban megkönnyítheti az üzleti világ IT részlegének életét."
erre várok már mióta! Egy bótolható operációs rendszer! Milyen jól jött volna tegnap is, mikor be kellett volna bótolnom, elintézni ezt-azt, de nem volt még feltalálva a bótolható operációs rendszer.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Azért van ára.
-
stol
addikt
linux pár éve tudja ezt.
-
Atos23
senior tag
Ismertek tuti megoldast olyan pendriveos Win7-Win8 megoldast, amivel meg visual studiot is lehet biztonsaggal futtatni?
-
Gusztáv
addikt
Mondjuk ezt:
"Because the effects of these issues can vary widely, many companies monitor bandwidth consumption as part
of a pilot project. As a starting point for a pilot, plan for 150 to 200Kbps of capacity for a typical knowledge
worker."
[link]Egy VDI asztalhoz szükséges sávszélesség.
És akkor vegyük hozzá a szerver oldali beruházás igényt is, szóval szerintem bőven életképes lehet ez a pendrive-os megoldás is. Meg persze a VDI is, de szerintem a megcélzott réteg simán kimatekozza, hogy neki melyik megoldás a legmegfelelőbb.
-
HSNet
aktív tag
Nem live, teljes rendszer.
Live rendszer nem írna vissza (tudom, Casper
) a pendrivera, az ilyen felhasználáshoz nem jó.
Annyi újítás van a dologban, hogy a Microsoft fogott egy marék létező (de eddig kényelmetlen) dolgot, összepakolta, adott neki egy nevet, és reklámozza az egyik oldalon. A másik oldalon előírt egy hw követelményt a külső meghajtóra (SSD/USB3/méret/etc), és ha megfelelsz neki, akkor ráteheted a matricát, és reklámozhatod vele. Win-win. MS-nek jó, mert az emberek beszélnek róla, gyártónak jó, mert az emberek beszélnek róla, nekünk jó, mert lesznek usb3-as SSDk.
Semmivel nem több (illetve azzal, hogy nem egy buhera megoldás, hanem hivatalos feature), minta eddig usb2-es/firewire-s külső lemezre (ssd vagy hdd, pendriveot ne keverjük ide, nem bírná az írást) telepítetted volna a rendszert, és azt osztottad volna ki a népeknek, csak usb2 sebességével, meg a külső vinyókkal elhajtottak volna a francba a userek 10 perc után
Driver ügyben ki nem szarja le, kell bele 3 vid kártya driver, 2 (3?) touchpad, 4 vezetékes hálókártya és esetleg 2 wifi meg a nyomtatóké, mivel nem a gépet akarjuk használni, hanem csak annyit belőle, ami a hálózat eléréséhez kell. Ráadásul csak windows 8 compatible gépekkel kell foglalkozni, és a fentiek nagy része már valamilyen szinten használható az alap driverekkel is. Ha később jön ki új hálókártya, akkor azzal kell max frissíteni.
VDI-t és társait azért ne keverjük ide, mert mások az előnyei/hátrányai. Ezt optimálisan nem viszed ki az épületből, hanem amikor megérkezel a saját gépeddel, betolod, ezzel bootolsz, mivel a lemezedet letiltja (meg amit még az admin letilt azon felül) nem veszélyezteted a céges hálót az akárhol járt gépeddel, sem a személyes adataidat az akárhonnan jött adminokkal
VDI-t meg arra használod, hogy mindegy hol ülök le egy számítógépre hasonlító tárgy elő, belépek a saját megszokott környezetembe, és végzem a munkám onnan, ahol abbahagytam.
-
tvse1995
senior tag
A különböző live linuxok ezt elég régóta tudják nem?
-
Egy terminál szerveres, vagy VDI megoldásnál a lokális gépre mit is kell letölteni?
Ezeknek pont ez a lényege, hogy a lokális gépre nem töltődik le semmi, nem tárolódik adat. Minden a szerveren fut, neked csak input és output eszközeid vannak.A pendrive-os megoldásnál pedig pont, hogy a lokális gépeden futnak a programok, és tárolódnak az adatok, tehát pl egy adatbzis lekérdezés tényleg a felhasználó netétől és gépének sebességétől függ.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Itt az árba gondolom még bele kell számolni a Win8 liszenszdíjat, ugye?
-
Gusztáv
addikt
Nálunk kb 50 dolgozó rohangál mobilnet kártyával, szóval van tapasztalatom a témában. Néha még a 100kb-os adatcsomag letöltése SAP-ból is szenvedés. Free wiwfi-t találni a nagyvárosokban még talán esélyes is, de kisebb településeken nem igazán működőképes a dolog. De mint mondtam, ez csak egy újabb opció, minden cég eldöntheti, hogy az ő igényeinek, használati szokásainak mi felel meg legjobban. Mondjuk én az egész, használd a saját gépedet dolognak nem vagyok híve. Ez akkor jöhet jól, ha valakinek ad hoc jelleggel szükséges otthon dolgoznia. Ilyenkor szól az IT-nak, kezébe nyomják a pendrive-ot és max telefonon segítenek beállítani a bios-ban a boot sorrendet.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Tomy Yayo #40 üzenetére
Értem én hogy mit akarsz mondani de ne csináljunk ebből is Win Linux vitát, nem mindenhol tudod használni, ha az adott cégnél olyan szoftvereket használnak ami csak Winre van meg vagy a rendszergazda azt mondja hogy csak Win mert ő úgy akarja akkor a hajadra kenheted az Unbutut.
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
atti_2010 #33 üzenetére
Tudom, de mind a kettő operációs rendszer, és az egyiket teljes értékűen tudom futtatni a kb. 5 éves pendrive-omról, ami már megélt egyet-mást. Úgyhogy a fent idézett mondat abban a formában nem állja meg a helyét, mert egy tök átlagos pendrive-ról is lehet teljes oprendszert futtatni gyorsan, ha az az oprendszer nem windóz
-
kraftxld
félisten
Aztán ha az 1mbites feltöltésű dsl vonalon rugdalja a 100megás dbf vagy mdb file-okat, 10 megás xls-t akarna menteni vagy bármi olyan progit ami nincs igazán rendesen megcsinálva és tekeri az adatot majd les mint hal a szatyorban
Szerintem sokkal körülményesebb leállítani a gépet, bedugni az usb-t, megvárni míg a win8 elindul, directaccess felépül, mint kattintani kettőt a VMware view kliensre és belökni a jelszót meg megnyomni a connect gombot, és ott folytatja a melót ahol a gyárban úgy hagyta, nem kell doksit, programot bezárni. -
válasz
atti_2010 #36 üzenetére
"bedugod az USB-be működik csókolom, kihúzod elmentél szevasz tavasz"
Biztos működik? Milyen sebességgel bootol/működik pl egy celeronos gépen 1 GB RAM-mal? Minden szükséges drivert tartalmaz? Ha lementesz valamit az USB-re, hogy kerül fel a szerverre? Mi történik ha elhagyod a pendrive-ot?
-
Itt az a nagy trükk, hogy csinálok egy win8 céges lemezképet, beállítom rajta DirectAccess-t, azt ennyi. Emberünk mintha a céges gépet vinné haza és használná, de közben a saját eszközén. Nem kell összekutyulni a kettőt. User experience szempontból szerintem ez ezerszer jobb, mint egy VDI akármi. Azért ott vannak megkötések bőven.
-
Érdekes elgondolás.
Nézzük csak.
A példád szerint van egy üzletkötő, aki járja az országot.
Tehát ez az üzletkötő minden egyes alkalommal bedugja az USB-s pendrive-ját a laptopba, és megvárja amíg arról elindul a rendszer. Ezt azért megnézném, mert ugye van a win 8-nak is erőforrás igénye, ráadásul azért USB-ről bootolni azért vicces. (Főleg, hogy a pendrive hiába USB3, ha az adott laptopon nincs ilyen port.)A jellemzőbb inkább az, hogy a saját oprendszerét indítja, megcsinálja a munkát és valahogy beviszi a fájlokat az irodai hálózatba.
Manapság a mobilnet, wifis kávézó, vagy a wifis szállodák/hotelek stb azért nem mennek ritkaság számba, hogy egy virtualizált környezetet ne lehessen elérni.
-
kraftxld
félisten
"Because the effects of these issues can vary widely, many companies monitor bandwidth consumption as part
of a pilot project. As a starting point for a pilot, plan for 150 to 200Kbps of capacity for a typical knowledge
worker."
[link]Egy VDI asztalhoz szükséges sávszélesség.
-
Tomy Yayo
senior tag
"egy komplett operációs rendszer gyors futtatására egy „átlagos” pendrive nem lenne képes"
Hmmm, ez érdekes. Szerintem módosítani kéne a mondatot: "egy komplett windows operációs rendszer gyors futtatására". Én ugyanis egy teljesen simpla USB 2.0-s (!) kingston pendriveról futtatok operációs rendszert (ubuntu 12.04), és ugyanolyan gyors, mint a winchesterre telepített windows 7... és minden funkció használható, driverekért nem nyavalyog, minden funkciója használható.
-
Gusztáv
addikt
És hogy biztosítod a megfelelő sebességű internet kapcsolatot a szerver eléréséhez? Pl van egy üzletkötőd, aki járja az ügyfeleket, na az pont a hajára kenheti a virtualizált környezetet. Plusz valószínűleg ez még olcsóbb megoldás is. De persze ez csak egy plusz lehetőség, amit nem kötelező használni.
-
vinibali
őstag
na ez már valami
-
válasz
atti_2010 #15 üzenetére
Értem, tehát a rendszergazda, akinek még kismillió dolga van, integrálgassa bele a drivereket.
Ahelyett, hogy az egységsugarú usernek az asztalára kirak egy parancsikont, amibe benne van a távoli szerver címe. User rákattint, beírja felhasználónevét jelszavát és máris dolgozhat.
Olvasva a hozzászólásodat azért az RDP/TS és az alkalmazás virtualizáció tiszta ugye?
kraftxld maximálisan egyetértek a 17. és 20. hozzászólásoddal. Tablet lázban ég mindenki, csak dolgozni nem akar rajta. Ha már van tessék kihasználni. (Mondjuk azért tabletről érdekes lehet excelt szerkeszteni vagy könyvelni
)
-
bteebi
veterán
Windows To Go
. Az ötlet amúgy szerintem tök jó. Azt ugye jól gondolom, hogy a pen drive árában viszont még nincs semmilyen szoftver? Mert ha így van, akkor azért olcsónak nem nevezném - persze a hordozhatóság bőven megérhet ekkora felárat.
-
Poetro
csendes tag
válasz
atti_2010 #18 üzenetére
Azt írtad, le van tiltva a BIOS belépés, és a meghajtók sorrendje be van állítva. De kérdem én, miért? Biztonsági kockázat miatt? Mert egy ilyet könnyű kijátszani. És az ARM, mint tudjuk, nem zárja ki a Windows-t (lásd WinRT). Szóval csak arra nem tudtam rájönni, miért lennének ezek a dolgok így beállítva.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
M@trixfan #12 üzenetére
Az enterprize kiadás - ha jól tudom - épp hogy a leggazdagabb verziót szokta jelenteni, mindenféle speciális hálózati megoldással. A lényeg pedig az, hogy beviszed a saját géped és azonnal csatlakozhatsz a céges hálóra mindenféle speciális engedély, céges tűzfal, vírusírtó, távmenedzsment szoftver telepítése nélkül, mert ezek már rajta vannak ezen az USB-s SSD meghajtón. Azzal, hogy elzárják a saját HDD-t, megakadályozzák, hogy a gépen lévő összszedett vírusok, kémprogramok elérhessék a céges hálót.
Egyébként tényleg nincs benne semmi álleejtő dolog, csak okosan összekombinálták a meglévő technológiákat és megtámogatták az OS oldaláról.
-
-
És ez miért is jó?
A cikkben említett BYOD-ra már van 1 millió megoldás, a sima TS-től kezdve a az alkalmazás virtualizációig. Ráadásul ezek szerintem alkalmasabbak a feladatra és biztonságosabbak is, mint egy USB-s előtelepített Windows.
Ja és hülye kérdés, akkor ebbe az USB-s Windowsba beleintegrálják azt a kismillió drivert ami a felhasználó saját gépéhez kell?
-
M@trixfan
addikt
Nekem csak az a furcsa, hogy most annak kell örülni 2012-ben, hogy egy mainstream oprendszert végre lehet külső eszközre telepíteni? Ráadásul csak enterprise kiadásban és nem teljes funkcionalitásban? Azt minimumként várnám el, hogy telepítéskor külső eszközt is lehessen választani.
-
atti_2010
nagyúr
El kellene olvasni a cikket, ez egy SSD ami USB-n csatlakozik tehát nem megy hamar tönkre, a Biosban be lehet állítani hogy az elsődleges boot partíció az USB-ről történjen és másodlagos a HDD legyen, így ha nincs bent az USB-s kütyü a HDD -ről működik ha pedig bedugják akkor USB ről botool mint a CD/DVD romnál és nem kell matatni semmit a dolgozónak a Biosban.
-
FlekkeN
aktív tag
Na talán a windowsnak is lesz live rendszere mint egyes linux disztribúcióknak.
-
Kov1024
tag
Ha vállalati környezetbe beállított gépről van szó, ott felesleges ez a megoldás, nincs biztonsági kockázat. Ez akkor válik érdekessé, amikor valaki saját laptopjáról vagy mondjuk otthoni számítógépéről akar "bedolgozni" munkahelyére.
Élettartam szempontjából pedig formája ellenére nem érdemes pendrive-okkal összehasonlítani, ez egy USB 3.0 csatolós SSD.
-
Воланд
titán
"Az üzleti szférában egyre elterjedtebb az úgynevezett BYOD (bring your own device) szemlélet, amely azt jelenti, hogy a dolgozók nem egy előre konfigurált irodai számítógépet, hanem saját mobil vagy otthoni konfigurációjukat használják munkavégzésre, azonban a vállalati levelezéshez, adatbázisokhoz és belső hálózatokhoz való hozzáférés ilyen bizonytalan forrásokból adatvédelmi szempontból több mint aggályos. Erre a problémára nyújthat egy életképesnek tűnő megoldást a ma debütáló Windows 8 operációs rendszer Enterprise verziójának Windows To Go opciója."
-
Tigerclaw
nagyúr
Érdekes megoldás.
-
és ha a boot particiók sorrendjében a winyó előrébb van mint az usb (és jelszóval védett a bios?)? és persze vállalati környezetben ahol nem így van ott egy rendszergazda csere elférne... Ott máris nem használható...
Plusz a pendriveok élettartama nem túl meggyőző
... pl párom pendriveja eddig 2x játszotta meg azt, hogy a windowsok szerint formázatlan ... és újra kellett formázni ...
-
Patice
nagyúr
Erről a technológiáról most olvastam először. Okosnak tűnik, tetszik, hasznos. Persze drága, de nem egy hagyományos pendrive-ról van szó.
Kíváncsi lennék, hogy ilyen technológiát más masinákban akarnak-e majd használni. Gondolok itt táblagépekre, netbook-okra, nettopokra, notebookokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardcore café
- Xbox Series X|S
- Arena Breakout: Infinite
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LEGO klub
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Nintendo Switch Pro Controller (18000 Ft / db)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest