Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovan!
addikt
Mindegy hogy miért, a kutatók úgy döntöttek, a saját szabad akaratukból, hogy az USA-t segítik a tehetségükkel és a képességeikkel. Sokan amerikai állapolgárságot is igényeltek. Hogy neked ez nem tetszik, az már a te dolgod, de azért nem kéne olyasmit belelátni ebbe a sztoriba, ami nincs benne.
-
Giovan!
addikt
Nem, nem kell katonailag beavatkozni (az atomháborút amúgy sem lehet megnyerni, lásd MAD doktrína), mert vannak egyébb eszközök is a kínai befolyásszerzés akadályozására. Pl. ezek közé tartozik a Huawei teljes ellehetetlenítése, hiszen ha nincs Huawei, akkor nincs Huawei épített európai 5g sem, vagyis a kínai pozíciószerzés az európai hálózati szektorban akadályozva lesz. Szóval de, a jelenlegi szankciók nagyon is javítanak a biztonságomon.
És csak hogy tiszta legyen, nekem nincs bajom Kínával, mint országgal, vagy a kínai emberekkel (alapból ostobaságnak tartok mindenféle származáson alapuló előítéletet). De a jelenlegi vezetésüktől, illetve attól a disztópiától, amit felépítettek, na attól igenis tartok. És szerintem nem vagyok ezzel egyedül.
-
Giovan!
addikt
Hát csak addig dönteni kell. A "ne csináljunk semmit" is egy döntés. Én pedig nem akarom megvárni, míg Kína pár évtized alatt szuperhatalommá fejlődik és kiterjeszti a befolyását a nyugati világra is, hogy aztán hirtelen rádöbbenjek, hogy ezt talán mégis meg kellett volna akadályozni. Szóval ja, a jelenlegi tudásunk birtokában a jelenben el tudjuk dönteni, hogy indokoltnak tartunk-e egy határozottabb fellépést (pl. a jelenlegi amerikai szankciók már ide tartoznak) a kínai terjeszkedéssel szemben, avagy sem. Persze ha majd változna a helyzet, akkor ehhez kell majd igazítanunk a véleményünket is, ez logikus.
Nem mellesleg a pacifizmus az én értelmezésemben nem azt jelenti, hogy csendben hagyjuk mindenkinek hogy belénk törölje a cipőjét. Annyit jelent hogy nem erőszakkal lépsz fel az érdekeid védelmében, hanem más, békésebb eszközökkel. De attól még pacifistaként is lehetsz nagyon határozott ha ezekről az érdekekről van szó.
-
Giovan!
addikt
Senki sem mondta hogy kánaán az USA, ne szalmabábozz. Annyit állított a kolléga, hogy Kínánál mérföldekkel jobb jelenleg, ebbe pedig azért elég nehéz belekötni.
Amúgy meg igen, a kínai rezsim terjeszkedése olyan következményekkel járhat az átlag ember életére is, amiknek én speciel egyáltalán nem örülnék. Ha tájékozódnál kicsit a kínai kormány bel- és külpolitikai programjait illetően, te is belátnád, hogy a "hagyjunk rájuk mindent, azt jól van" álláspont már meghaladottá vált. Mert de, konkrétan fenyegetést jelent a Nyugatra nézve az amit Micimackóék csinálnak, bármennyire is hihetetlen ez neked. -
Giovan!
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az SMIC-nek mostantól külön engedélyt kell kérnie az Egyesült Államoktól, ha szankcionált partnernek chipet szeretnének gyártani.
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Google Pixel topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Futás, futópályák
- Tesla topik
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest