Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aquark

tag

LOGOUT blog

„Nem kifejezetten a magas órajelre tervezték.” Hát ez szép. A P4-et is 6 évig tolták a képünkbe, hogy milyen faxa, aztán mégis (szerencsére) ment a kukába. Skylake = NetBurst 2 ????!!!! Az Inteltől nagy pofátlanság lenne kiadni egy olyan procit, ami abszolút CPU teljesítményben (nem frekiben, és nem IGP-ben) rosszabb a megelőzőnél, szerintem gáz van, csak szépítgetik a dolgot. AQUARK törvénye: A processzorok teljesítménye 10-évente feleződik, (ma), de 30-év múlva a felezéshez már csak 5-év kell, és akkor az Intel majd bemutatja az Überbrutál 486DX2-t!! (Szegény Moore meg forog a sírjában, nem csak a Skylake miatt, hanem már a NetBurst óta) (egyébként még él, szerintem most is pecázik v.hol,)

• aquark

tag

LOGOUT blog

Lehet még jó vétel a Broadwell/Skylake páros, csak az Intelnek „csúsztatni” kéne végre egyet a piaci szegmenseken, valahogy így:
    Celeron = 2mag, noHT, noTurbo, alacsonyabb órajel >> 2mag, noHT, noTurbo
    Pentium = 2mag, noHT, noTurbo, magasabb órajel >> 2mag, HT, noTurbo
    i3 = 2mag, HT, noTurbo >> 4mag, noHT, Turbo
    i5 = 4mag, noHT, Turbo >> 4mag, HT, Turbo
    i7 = 4mag, HT, Turbo >> 6mag, HT, Turbo
    Tehát i7-esnek beraknának 6-magosokat, a többi kategória pedig eggyel lejjebb csúszna, de azonos áron maradna pl. az új 4 magos i3 a régi 2-magossal. Én már régóta erre várok, mert amíg nem lesz megfizethető 4-magos proci, addig marad a jó öreg E8400-asom. (ami megjegyzem nekem mindenre elég)
    Sok minden mutat erre: (az AMD 8-magosnak reklámozza a jobb FX-eket, a 14@3D-s technikával a szilíciumtöbblet is minimális lenne, a 2011-es platform is most lépett fel 8-magra). Szóval szerintem az Intelnek ezt kéne már meglépnie, előbb-utóbb meg is fogja, csak sajna jelenleg tényleg nem üldözi a (AMD) tatár.

Új hozzászólás Aktív témák