Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
válasz Dare2Live #86 üzenetére
Broadwell-Haswell viszonylatban én sem várok komolyabb előrelépést.
"Csúcsmodell 4790K 4ghz(4.4turbo) jár nem 3.5en."
A Devil's Canyon-t ne keverjük inkább bele. Az már egy jóval későbbi, válogatott széria. A 4770K, vagyis a normál "csúcsmodell" alapórajele 3.5 Ghz. Szerintem a "6770K" alapórajele sem lesz ennél kisebb.
(#96) Abu85:
Igen, valószínűleg egyre kevésbé lesz egzakt érték az alapórajel, kb. mint a GPU-knál is. És affelől sincs kétségem, hogy ha mondjuk valami intenzíven használni fogja épp az AVX3.2-t (és az FPU-t), akkor ugyancsak izzani fog az a proci, ha 3.5 GHz-en megy közben. Lehetséges, hogy arra kap majd egy külön alacsonyabb órajeles profilt, vagy csak simán elveszi az IGP-től az összes TDP keretet.
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
Tails111
aktív tag
Ezt nagyon jól látod. Az Intel mindig akkor csinálta legnagyobb farokságait mikor a konkurencia le volt maradva. Egyből bedobják a kényelmest és magasan tartják az árakat. Még jó hogy az AMD oda tudott pirítani neki a Prescott idején. Ha nem így lett volna még mindig szart gyártanának.
-
törölt tag
Igen, viszont ha amúgy is netezni fogsz csak, akkor semmi értelme olyan CPU-t venned, amelyik 95 watt TDP-s. Nyilván ha a 65 wattos drágább, akkor nem érdemes, ha ehhez cserélned kell, akkor sem érdemes. Emellett az is igaz, hogy ha a 95 wattos teljesítménye max. terhelésen megegyezik az újabb, de 65 wattos max. terhelésével, de utóbbi kisebb fogyasztással tudja ugyanazt, akkor nagy eséllyel, különösen hasonló architektúra és energiagazdálkodás esetén, közepes terhelés esetén is kevesebbet fogyaszt (nyilván ez nem minden esetben igaz).
Ugyanakkor nagyban (mondjuk országos vagy kontinens szinten) sokat számít, ha az újabb és újabb generációk kisebb TDP-vel tudják ugyanazt vagy még többet (meg az is persze, hogy mennyire jó az energiagazdálkodása, idle állapotban mennyit fogyaszt).
-
Chiller
őstag
válasz #35193216 #130 üzenetére
65W vs 95W azért nem mindegy
De, _ROHADTUL_ _TOTÁL_ tökmindegy. Segítek, mert szerintem matekból nem nagyon voltál/vagy jó.
30Watt a különbség. Az azt jelenti, hogy egy óra alatt 30Wh (wattóra) több fogyasztás vesz fel.
Ha mondjuk naponta megy 10 órát a géped folyamatosan teljes terhelésen, akkor az egy hónap alatt 10 x 30nap x 30 Wh = 9000Wh, azaz 9 KWh (kilowattóra).
E szerint én most nagyon nagy ráhagyással azt mondom, hogy legyen 45 Ft egy KWh (kilowattóra) (nyilván van éjszakai áram, meg egyéb kedvezmények, meg nem fix az a 30W különbség, és átlagban nem tekered fullra a procit 24/7, stb, de legyen 45 - amúgy valszeg inkább 30-35 körül van átlagban).Akkor az: 9 x 45 = 405 Forint. Ennyit spórolsz meg egy hónapban.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
Vagyis a programok számára két opció van a gyorsulásra: kihasználni az AVX2, illetve az AVX3.2-t...
Nekem erről a sokadik x86 utasításkészlet-bővítésről az a gyakorlat jut eszembe, amit a gyógyszergyártók szoktak csinálni. Mikor már épp lejárna a szabadalom egy adott formulára, valami kicsit módosítanak rajta, hogy aztán megint levédethessék.
x gon' give it to ya
-
TeeJay
félisten
nekem egy i5-4690 van és képzeld amikor netezek lófing fogyasztása sincs mivel mindent visszateker magán, ha meg kell a kraft akkor van benne bőven
szóval tökmindegy hogy 65 vagy 95watt TDP-s procit veszel ha mindkettőt netezésre fogod használni maxMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Bundyta
tag
Miért nem tudnak egy olyan alaplapot csinálni, mely detektálja, h 1150 v 1151 tűs procit dugtak bele?
Azzal teljesen egyetértek, h minél lejjebb kell szorítani a "fűtést": 65W vs 95W azért nem mindegy. Egyelőre a 65W-ra szavazok, ugyanis nem számoltatok éjjel-nappal videót a gépen, hanem csak néha-néha. Így, ha most gépet cserélnék, akkor a 65W-os procira szavaznék: nekem ne tekerje a villanyórát feleslegesen, amikor netezek, ha meg kell a kakaó, akkor számoljon, mint a kis angyal.
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
-
derive
senior tag
Sztem valamilyen szinten kijon vmi asztali Broadwell, de sztem csak cerka-pentium sorozat lesz. Ha nem hozzak ki, nagyon rabasznanak, mert hivatalosan reklamoztak, hogy abba a lapba belemennek az 5. generacios Coreok. Ha semmi nem jonne, akkor lehet visszavinni oket a GTX 970ekkel egyutt a megteveszto marketing miatt. Ingyen lapcsere Skylakere
Esetleg a procit es a DDR3at is visszaveszik, amit "megtevesztve" vettel? -
hszilard666
veterán
Nme hiszem hogy ez hatalmas probléma, játékra tökéletes 4-5 éves cpu is aki meg melózik annak ott vannak az x es platformok.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
shiftac
aktív tag
Az a gond, hogy nincs piaci verseny az AMD és az Intel között. AMD nem tud újat fölmutatni (max kisebb tdp-s fx), így az Intelnek sem érdemes pénzt költenie a fejlesztésekre. Ami másik, hogy hiába Iris Pro meg mittudomén az i5-be, ha egy játékos úgyis dvga-t fog használni. Csak fölöslegesen lesz drágább a cpu.
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
aktív tag
Azért ez a h97 z97 Broadwell "támogatás" marha nagy gáz, én nem is értem hogy lehet ilyet művelni, kész szivatás ez..
Csalódott vagyok.. Olyan érzésem van mint anno a Prescott P4-nél, mindenki vásárolta a p.ready lapokat, és közben meg elmaradt teljesítményben a Northwoodtól, melegedett, stb..l
Asztali vonalon mit kell már ennyit tökölni az igp-vel? Veszek valami dzsunka kártyát bagóért és már ott van a teljesítmény, az igp meg irodai gépbe azt csókolom!
[ Szerkesztve ]
2024-ben 8c 16t proci 300 ezerért?? AMD: Fogd meg a söröm!!
-
„Nem kifejezetten a magas órajelre tervezték.” Hát ez szép. A P4-et is 6 évig tolták a képünkbe, hogy milyen faxa, aztán mégis (szerencsére) ment a kukába. Skylake = NetBurst 2 ????!!!! Az Inteltől nagy pofátlanság lenne kiadni egy olyan procit, ami abszolút CPU teljesítményben (nem frekiben, és nem IGP-ben) rosszabb a megelőzőnél, szerintem gáz van, csak szépítgetik a dolgot. AQUARK törvénye: A processzorok teljesítménye 10-évente feleződik, (ma), de 30-év múlva a felezéshez már csak 5-év kell, és akkor az Intel majd bemutatja az Überbrutál 486DX2-t!! (Szegény Moore meg forog a sírjában, nem csak a Skylake miatt, hanem már a NetBurst óta) (egyébként még él, szerintem most is pecázik v.hol,)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Dare2Live #98 üzenetére
Nyilván nem megoldhatatlan a cégek közötti üzleti ellentét. Van ráció abban, amit az alaplapgyártók gondolnak, de valószínű, hogy az Intel meggyőzi őket, hogy most az egyszer dobják ki a BIOS-okat és kész.
Sajnos nincs kőbe vésve a terméktámogatás. Lásd a Bay Trail, annak még utódja sincs, de máris legacy fázisban van. Szóval ez attól függ leginkább, hogy az Intel vezetősége mennyi pénzt ad szoftverfejlesztésre.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Dare2Live
félisten
ha épp vkinek kell bár desktop 90%ra nincs értelme ma is lehet venni 6magost de akinek kell (meló) az perkál is érte innen intel nem fogja lejjebb csusztatni.
ha meg neked mindenre elég az e8400 akkor amúgy sincs értelme váltani intel akármit is csinál. Megjegyzem nagyon durva difi van egy régi 2magos e8400/i5-520 meg egy új/desktop I5/I7 között még nem túl cpu igényes esetekben is. Ugyanazt csinálva egyszerűen rossz uazt csinálni a T410en.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
bozont
veterán
Most nézem a képet, lesz még egy Haswell refresh idén? Arról mit lehet tudni?
-
Lehet még jó vétel a Broadwell/Skylake páros, csak az Intelnek „csúsztatni” kéne végre egyet a piaci szegmenseken, valahogy így:
Celeron = 2mag, noHT, noTurbo, alacsonyabb órajel >> 2mag, noHT, noTurbo
Pentium = 2mag, noHT, noTurbo, magasabb órajel >> 2mag, HT, noTurbo
i3 = 2mag, HT, noTurbo >> 4mag, noHT, Turbo
i5 = 4mag, noHT, Turbo >> 4mag, HT, Turbo
i7 = 4mag, HT, Turbo >> 6mag, HT, Turbo
Tehát i7-esnek beraknának 6-magosokat, a többi kategória pedig eggyel lejjebb csúszna, de azonos áron maradna pl. az új 4 magos i3 a régi 2-magossal. Én már régóta erre várok, mert amíg nem lesz megfizethető 4-magos proci, addig marad a jó öreg E8400-asom. (ami megjegyzem nekem mindenre elég)
Sok minden mutat erre: (az AMD 8-magosnak reklámozza a jobb FX-eket, a 14@3D-s technikával a szilíciumtöbblet is minimális lenne, a 2011-es platform is most lépett fel 8-magra). Szóval szerintem az Intelnek ezt kéne már meglépnie, előbb-utóbb meg is fogja, csak sajna jelenleg tényleg nem üldözi a (AMD) tatár. -
h1mpi
félisten
Hogy átvertek mindenkit a Z97-el atyaég
Engem isFully electric lifestyle!
-
bozont
veterán
-
-
-
Crytek
nagyúr
Mondjuk szerintem vicces ez a mostani processzor stop állapot, rég volt ilyen.
Évről évre jöttek a jóságok azt most halott a porond.Sehol egy 6-8 magos aránylag olcsó i5.
Ennyire nem akarják "legyalázni" a konzolokat vagy nem értemNext PC Upgrade: 2022
-
robyeger
addikt
Nem érzem magam becsapva; kellett egy LGA1150-es lap, evidens hogy a korszerűbbet veszem meg, ami nem csak kizárólag az új processzorok támogatásában nyílvánul meg, hanem például M2. SATA port...
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
patomi
őstag
Ők a Broadwellből nem profitálnak, mert nem kell hozzá új alaplap. Ezt már megtették a rakás Z97,H97 lap eladásával. Szerintem sokan, akik beruháztak ezekre a chipsetekre a Broadwell miatt tették. Egy csöppet talán mondhatjuk, hogy becsapva érezhetik magukat ezek az emberek. (feltéve, hogy valóban nem jön asztaliba semmi)
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Dare2Live
félisten
Így kivülről ha nem lesz csúcs skylake ez nekem egy értelmetlen duzzogásnak tűnik. Lehet csinálni csak aki duzzog annak nem lesz terméke a legnagyobb marginnal eladható csúcs lapok piacán, kvázi átengedi a piacot a konkurensének.
szerk: OFF: Intel támogatás, hogy szól? miután megszünik a termékvonal +2év, vagy megjelenéstől számított +2év?
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Dare2Live #86 üzenetére
Nyilván a támogatás kérdése nem megoldhatatlan, csak az alaplapgyártók nézőpontja is érthető. Ők a Broadwellből nem profitálnak, mert nem kell hozzá új alaplap. Ha én lennék egy alaplapgyártó én sem látnám az értelmét a terméknek, mert csak kiadást jelent.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz hugo chávez #85 üzenetére
Az a baj az alapórajellel, hogy az csak egy paraméter. Tehát az lehet alacsonyabb, miközben a turbó magasabb, vagy az IGP-órajel magasabb, stb. Ez leginkább egy paraméterezéssel kapcsolatos kérdés. Az alapórajelet még az AVX3.2 engedélyezése is befolyásolja. Ha aktív, akkor csak kisebb alapórajel állítható be. Bonyolultabb a kérdés annál, minthogy azt nézzék, hogy a korábbi termékekhez képest mit kell lépni.
-
Dr. Akula
félisten
Ha van mellé dGPU, akkor mindegy hogy Broadwell vagy Skylake, úgyis csak a CPU részt használod ki. Ez inkább notiban nem mindegy, ott jellemzően (főleg business classban) csak egy szóló APU van, annak kell helytállnia.
(#94) Elrood:
Nem hinném hogy ezen változtatnának. Ameddig úgy 99%-ban Intel proci van mindenhol (de legalábbis mobil fronton), addig elkényelmeskednek az állóvízben. Bele kéne húznia az AMD-nek, főleg az értékesítésbe, hogy ne csak elméletben lehessen AMD-s notit kapni. Gagyiban még hagyján, de minőségiben szinte ismeretlen.[ Szerkesztve ]
-
Elrood
őstag
Arról van hír, hogy az Intel esetleg meghosszabbítja a Haswell és a Bay Trail GPU támogatását?
Bár korábbi Windows 10-es hírben úgy tűnt nem, de azért mégis hallatlan, hogy (elvileg) idén legacy státuszba kerülő platformok helyett a vásárló nem tud olyan intel gpu-s gépet venni ma, aminek pl. 2016-ban lesz teljes körű támogatása. Azt a néhány kapható Broadwell gépet nem számolom ide.
[ Szerkesztve ]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
ÁdiBá
veterán
A processzor oldalán, elsősorban asztali szinten ugyanis a teljesítmény stagnálni fog, sőt, az aktuális adatok szerint inkább csökkenő tendenciára van kilátás. Vagyis a programok számára két opció van a gyorsulásra: kihasználni az AVX2, illetve az AVX3.2-t,
Ez most komoly?!
Hát akkor marad az i7 4790K a gépbe.ÁdiBá
-
Prof
addikt
Na akkor, ha jol ertem lesz mobil proci a nepnek, meg lesz a Haswell-E, Xeon a "profik"nak.
Mi a kozos a kettoben? Mindegyik meregdraga aminek arabol regi intel procival/ AMD-vel komplett gepet lehet osszerakni.
Nem hulyek az Intelnel meg szep ha megtehetik a legnagyobb profittal eladhato termekvonalakat nyomjak.
Na meg ok is belattak, hogy 5% plusz-ert kb. senki nem vesz uj hardvert. Mikor a szar szoftverek a +100%-ot es semmisse teszik.
De legalabb koltenek a benchmark progik fejlesztoinek "tamogatasara", melynek kovetkezteben, minden uj intel proci 2-szer annyit gyorsul cinebench-ben, mint barmelyik renderengine hasznalatakor.
-
Dare2Live
félisten
válasz hugo chávez #85 üzenetére
Nem én írtam hanem ABU akinek elég jó forrásai vannak. (Ettől még mond hülyeségeket de jók a forrásai és okos/ért hozzá.)
Én nem látom oly durvának a konkrét bios féle problémát. Ha intelnek kell és vmennyire lapgyártóknak is az tuti majd leülnek azt mégis lesz bios upgrade. Problem solved. Más kérdés, hogy meglesz e a "szokásos" "+10%"os teljesítményemelkedés és a tippem, hogy nem még ha 4.4ghz lesz az alap freki akkor sem. Mért? ld lejjebb.
"Vagyis a csúcsmodell órajele vajon 3.5 GHz-nél alacsonyabb lesz-e, hogy konkrét számot is írjak."
Csúcsmodell 4790K 4ghz(4.4turbo) jár nem 3.5en.
De önmagában ezen az architektúrán egy freki emelés nem segít. Már a 4790K is nagyon csúnyán starvingol ha 1600mhz ramot raksz mellé a +14%os freki emelésből megkapsz +5%ot. Kell mellé 2100es ram, hogy meglegyen a +~10% azaz még ilyen rammal se tudod rendesen etetni és ez csak a starving egyik bár fő oka.
És itt a probléma a broadwell desktopon cpura egy haswell die shrink. Hiába fog alapon menni a csúcs verziója 4.5ghzen ha nem raksz mellé irtózatosan drága ramot nem lesz érezhetően gyorsabb mint 4790K.Remélem érthető amit írtam kicsit fáradt vagyok és persze IMO és tévedhetek.
[ Szerkesztve ]
-
hugo chávez
aktív tag
válasz Dare2Live #73 üzenetére
"Azért a Skylake még villanthat valamit csak az árától félek."
cikkből:
"Ugyanakkora az Intel is logikus érveket vonultat fel a Broadwell-K megjelenése mellett, hiszen a Skylake-S még a Broadwell-K-nál is kisebb alapórajelen képes üzemelni."Azért erre nem vennék mérget. Az egy dolog, hogy az Intel szeretne sok pénzt látni a Broadwell-ből is, ha már egyszer kifejlesztette, csak ugye a 14 nm gyengélkedése miatt eléggé elcsúszott a tömegtermelése és emiatt a piacra kerülés is. Némi füllentés meg ilyenkor simán beleférhet. De kíváncsi leszek, hogy, ha végül nem jön Broadwell-K, akkor a 95 wattos Skylake-ek órajele tényleg olyan alacsony lesz-e? Alacsonyabb-e, mint mondjuk a mostani Haswell-eknek? Vagy, ha mégis jön desktop Broadwell-K, akkor az érkezése után úgy egy évvel később piacra kerülő Skylake verziók órajele hogyan fog alakulni. Vagyis a csúcsmodell órajele vajon 3.5 GHz-nél alacsonyabb lesz-e, hogy konkrét számot is írjak.
[ Szerkesztve ]
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
oraihunter
aktív tag
"Legalább lenyomná a Haswell árakat... de nem fogja."
Hát igen, így még erre sem számíthatunk majd!oraihunter felhasználónak 391 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
shiftac
aktív tag
Éreztem én, hogy jó üzletet csináltam az i5-4460al. Jó pár évig maradni fog
Amúgy ebben az egészben az az átbaszás, hogy akik mostanában vettek H97/Z97 chipsetű alaplapot, annak reményében, hogy majd Broadwell i5/i7-re fejleszthetnek, azok most megszívtákSamsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
SylverR
senior tag
válasz Dr. Akula #72 üzenetére
Nem a RAM-ra mutogatok. Nem a RAM a hibás, hogy te játszani akarsz egy APU-val. Én tudom, hogy hibás vagyok, hogy erre használom, de én nem is hisztizek, hogy csúnya AMD lassú.
Intel azért teszi, mert neki nem szükséges kitaposni az ösvényt. Arra ott az AMD. Hagyja maga előtt kullogni, közben szépen felzárkózik. De mivel jelenleg csak a játékokban tudja a júzer főként kihasználni az IGP-t, ott próbál produkálni az Intel. Ennyi.@(#74) flashpointer: De miért? Nem gyorsabb? Még így is sokkalta gyorsabb, és erősebb.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
Dare2Live
félisten
"Azért a Skylake még villanthat valamit csak az árától félek."
cikkből:
"Ugyanakkora az Intel is logikus érveket vonultat fel a Broadwell-K megjelenése mellett, hiszen a Skylake-S még a Broadwell-K-nál is kisebb alapórajelen képes üzemelni."Nincs evvel semmi baj egy 4790K brutálisan erős cpu.
Lehet amúgy komolyabb Xes prociknál pl 5960x, 12-16magos xeonoknál lesz előrelépés, de azt ugye Magyarországon bérből/fizetésből élő ember nem nagyon tudja megvenni.... no meg desktopba ahovo elég a 8szál sok értelme sincs.
-
SylverR
senior tag
válasz Dr. Akula #70 üzenetére
Minek? Nem a 3D megjelenítés lenne az elsődleges feladata.
@(#69) flashpointer:
Egy alkalmazás GDDR5-tel sem gyorsulna a DDR3-hoz képest. Maximum a render. Megint másra akarod használni, mint amire való. Mondom ezt úgy, hogy magam is az IGP-ről játszom. Ja, és nem izgat, hogy nem gyorsult annyit mint reméltük.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
7time
senior tag
válasz Dr. Akula #63 üzenetére
100-200 kéne utolérni az AMD-t), és az AMD is ellustult a konkurrencia hiányában.
Nem hiszem hogy ellustultak csak nincs miért fejlesszenek szoftver hiánya miatt de ha éppen szükség van kraftra bedobják a HBM memóriát az APU mellé egyből lesz sebesség, a másik hogy szerintem már csak a 14nm APU -ra koncentrálnak ami nem is baj mert sokkal jobb minthogy a jelenlegit toldozgassák 28nm -en, bár nem bántam volna egy FM2+ Carrizot a jelenlegi lapomba.
-
Dr. Akula
félisten
Jöjjön inkább a Skylake végre. iGPU-ban a Sandy Bridge óta nincs lényeges feklődés (azt a 10-20%-of hagyjuk, 100-200 kéne utolérni az AMD-t), és az AMD is ellustult a konkurrencia hiányában.
-
Dare2Live
félisten
Érdekes az elmúlt jópár évben még ha mobil is volt az irány a csúcs intelek sebességre mindig gyorsultak 6-8-10%ot.
2600k->3770K->4770K->4790K
Fura, hogy ennek ezek szerint legalábbis ebben az évben vége, marad a 4790K a csúcs.
-
icebolt93
csendes tag
Hát igen. Volt ideje fejlődni. Mikor megszülettem, még 486-osok voltak 100 Mhz-el (vagy annyival sem). nekünk is van egy Óriásitfejlődött a számítástechnika. Szerintem ennél több teljesítményre egyszerűen már nincs szükség. Nem létező fizikai szimulációkra meg nem kell várni, mert nem létezik. Meg a tömegember magasról tesz rá.
Ez tetszett a hozzászólásodban. -->Fogyasztói társadalomra nincs mindig szükség. Ezért is tartom undorítónak pl. azt, hogy kijön minden évben az új iPhone és a sok barom meg elindul megvenni. Csak azért, mert nagyobb a kijelző vagy Full Hd-s felbontást kapott (amit amúgy hogyan használsz ki egy akkora kijelzőn??). Sajnos az emberek sokszor a számok alapján vásárolnak.
Nem vagyok fejlődésellenes, de mi mindig akkor vettünk új gépet, ha az valódi előrelépést jelentett. És szükség is volt rá. Végig is jártuk a lépcsőfokokat. Először 486-al kezdtük, meg Doom 2 -vel. Majd jött a Pentium 2-es és a 3D. Unreal Tournament és Quake 3 Arena. Aztán jött a Pentium 3-as. 600 Mhz-es CPU-ja volt, ami akkor mindent elvert. És még Slotos volt!!! Aztán nem Pentium 4-es jött nálunk, hanem egy AMD Athlon 2600+ (ha jól emlékszem a pontos típusra). Aztán jött a mostani gépem, amit azóta használok. Egy Core 2 Duo E5200-as. (őszintén még msot sem érzem lassúnak, pedig még virtualbox-ot is tolok alatta, mivel rendszergazdának készülök). Majd jött egy AMD APU-s gép. A10-5800K. Az alplap tudja a Crossfire-t és ezért együttmőködik a videokártyával a prociba integrált VGA. Legalábbis azt írja Windows alatt, hogy Dual Graphics (a Windows élményindexnél). Nem a teljes konfigokat írtam le, de emlékszem még az első Vodoo-ra Ott is végigjártuk a lépcsőfokokat. Vodoo 1, Vodoo 3500 Tv tuners kártya, majd a Geforce 2, Ati Radeon 9200, majd Ati Radeon HD4600, jelenleg meg egy HD6670.Kicsit hosszú lett a hozzászólás, ezért bocsánat. Nah meg egy kicsit nosztalgikus is.
Szerintem eljutottunk oda, hogy most már mindenre elegendő az erő. -
Chiller
őstag
De épp ezt mondom... minek nekem az új generáció, ha lassabb? Mindenki marad a 4xxx (vagy akár még korábbi) szériánál, mert teljesen felesleges a power usereknek a váltás.
Hiába jönne ki most az egyes swift, nem vennéd meg, hiába fogyaszt keveset, ha egyszerűen nem ad semmi másba sem pluszt. (főleg ha ráadásul drágábban adnák, mint a mostani swiftet)
Remélem azért a K-s procik menni fognak rendesen, mert feleslegesen várok, és nyugodtan vehetek 4xxx-et (ami lassan 2 éves tech lesz).
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Wiki asszongya Nem tudom, általában a tick-tock ütemezésben a tocknál szokott csíkszélesség történni, annyira nem jellemző az Intelre, hogy ezzel húzzák le az embereket, 22nm is csak két generációt élt meg, szerintem 2015 q2-2016 q3 között lesz bőven idejük... Meglátjuk
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
7time
senior tag
válasz Tigerclaw #55 üzenetére
A Samsung már 2014 befejezte legfeljebb még csiszolgatnak rajta úgyhogy biztosan lesz 2016 -ra, amugy a Zen első körben 2015 Q4 jött volna de meg kell várják ameddig a 14nm rendesen működik ezért csúsztatták 2016 Q3 .
Attól azért egyetlen Intel fan sem kell féljen hogy csődbe vágják a kékeket, nekem viszont jól jönne egy 8 magos Zen APU meg gondolom másoknak is.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz GeryFlash #47 üzenetére
Szerintem lesz már 14-16nm-en processzora az AMD-nek jövőre gyártásban, de csak valami az ultra-low szegmensbe, vagy valami ARM alapú. A desktop szegmensben nem hiszem hogy előrébb lépnek. Lehet hogy amolyan két szék közé esés lesz, mert ha a 20nm nem volt jó nekik a 14-16 meg nem lesz kész, akkor maradnak 28nm-en még jó ideig.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
7time
senior tag
válasz GeryFlash #51 üzenetére
2016 nem lesz 10nm semmi az Intelnek mert még mindig a 14nm tökéletesítésén fáradozik ha sikerül nekik arról legalább még 1 bőrt lehúznak ha nem többet, 2017 q2 hamarabb biztos nem lesz 10nm, a HBM memóriát nem olyan könnyű kopizni a Hynix és az AMD évek óta dolgozik rajta.
-
robyeger
addikt
minek olcsóbban adni, a konkurencia nincs pariban, magával versenyzik az Intel sajna. Talán ha időben kijön az AMD a HBM memóriás APU-jával és elfogadható áron??, akkor talán....
GeryFlash-nek: Most azonnal biztos nem tudja kopizni az Intel, meg ők a HMC felé mennek, ami nem az asztali szegmensről szól. Persze ha késik az AMD, addigra akár egy megint kihagyott(sokadik) AMD ziccer válhat belőle
[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
GeryFlash
veterán
Hát szerintem 16 q4-re talán, de akkor már piacon lesz a Cannonlake 10nm-en. Mondjuk talán az a 4nm nem fog annyit számítani, de megszorongatni nem fogja szerintem az Intelt, ha csak addig el nem terjed a low level API és az AMD IGP-jei tényleg képesek lesznek kiváltani egy középkategóriás vga-t. Azért erre nem tolnám fel a házat
robyeger: Igen, a HBM-ben van fantázia, de szerintem ha bejönne az AMD-nek az Intel azonnal kopizná.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
robyeger
addikt
válasz GeryFlash #47 üzenetére
AMDnél először jön a 28nm SHP, azaz a sima 28nm-hez képest javított(update) verzió, fogyasztásban órajelben és jóval később a 20nm, Intel akkor már a 11nm fog dolgozni , persze közben AMD-nél akár még idén befuthat az első HBM memóriával megspékelt APU is, hogy legalább valamiben elsők legyenek.
-
Chiller
őstag
Ez oké, csak ha visszafejlődünk és lassabb terméket ad drágább alaplapba (gamer oldalról nézem a dolgot, az IGP-t meg leszarom), akkor adják olcsóbban a termékeiket.
Az meg hogy a TDP 95 helyett 65... kb évente 1000 ft spórolás. Asztali gépben pedig pont teljesen leszarom, akármennyi is.
-
GeryFlash
veterán
,,az AMD is elér jövőre a 14nm APU-hoz"
Ezt így miből gondolod? A GF egyik percről a másikra felezni fogja a csíkszélességet?Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
robyeger
addikt
már elég rég óta köztudott, hogy a 14nm-es gyártástechnólógia nagyon nehéz szülés volt az Intelnek, ergo ebből következően órajelben nem fogja hozni a 22nm-esek teljesítményét. Tavaly év végén vettem magamnak a 4790K procit abban a biztos tudatban, hogy jó ideig nem lesz nagyobb teljesítményű asztali proci az adott TDP osztályban. Az IGP részét pedig csak filmnézésre használom, arra még túlzóan erős is. Példaként ha a legújabb HEVC(H265) kódolást is vesszük, fix funkciós cél hardver nélkül, GPGPU alapokon 8K-s nagyságú felbontással is el tud bánni, nem fog neki gondot okozni. Olyan játékok sincsennek a piacon tudomásom szerint, ahol a dVGA mellett az Intel IGP-t is munkára lehetne fogni....(nem képi, hanem fizikai számításokra gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
"A processzor oldalán, elsősorban asztali szinten ugyanis a teljesítmény stagnálni fog, sőt, az aktuális adatok szerint inkább csökkenő tendenciára van kilátás. "
Igazából ezt sejteni lehetett.
"a Santa Clara-i óriáscég" - innen meg egyből tudtam, hogy Abu írta cikket, nem kellett külön megnézni
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz szabonagyur #43 üzenetére
bizony, i3-380M-ről lenne fejlődés már a Haswell U esetén is de mivel még elvagyok ezzel
bőven kivárom majd a Skylake U szériát és abból elég lesz már egy HD5xxx GPU-s nem kell mellé nekem geforce vagy radeon dGPU feleslegesen plusz fogyasztásnakMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
sb
veterán
A cpu teljesítmény stagnál. A teljesítmény/fogyasztás mutató pedig nő. Legalábbis mobil részen, desktopon már egy ideje az se.
Ennyire egyszerű. Két dologról beszéltek.
Ha nem nő abszolút mértékben a teljesítmény akkor alapvetően nincs előrelépés sw oldalon. Nem kapsz semmi jobb/többet nyújtó programot. Annyit kapsz, hogy a jelenlegi X program már fut notebook-on is elfogadható sebességgel. De az az X program amúgy ugyanaz, amit 5-8 éve is kaptál. Nem tud többet.
Ez is fontos persze mobil oldalon, de általános fejlődésről, előrelépésről nem lehet beszélni.[ Szerkesztve ]
-
RyanGiggs
őstag
válasz antikomcsi #37 üzenetére
Látom egyszerre érkeznek mind.
-
.mf
veterán
Te meg miről beszélsz? Milyen stagnálás és visszafejlődés van a CPU-piacon? Fordítva olvastad az újságot, vagy mi van?
Nézd meg a mobil procikat: tartják a teljesítményt fele fogyasztással! Duplájára javult a teljesítmény/fogyasztás mutató, ez szerinted stagnálás és visszafejlődés?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
RyanGiggs
őstag
És mikor jönnek a Skylake-K sorozatú procik?
-
sb
veterán
Nagyjából egyetértünk. A 2. ponthoz csak annyit írtam én is (mindig mindenhol), hogy muszáj lesz kihasználni, ha előre akarnak lépni. És most a Broadwell, Skylake is erre példa. Nem hagynák parlagon vagy legalábbis nem feküdnének az IGP-re ha nem akarnának vele semmit csinálni. Azonos cpu-erejű cpu-t újat felesleges gyártani ha a régi ugyanaz. Mindegy, hogy új cpu-t nem adsz el vagy nem létezőt.
Az 1. pontot viszont félreértetted. Nem professzionális szimulációra gondoltam. Otthoni, reális előrelépés. Konkrétan játékokban pl. fizika, AI.
Cpu-t nem tudod eladni ugyanazt 3-4. alkalommal (Sandy-Ivy-Haswell-Broadwell), de ugyanígy az sw-ket sem.
A fejlődési lehetőség meg ott van jeleneleg is.
Két verzió:
- Egy mai sw-hez, játékhoz elég egy i3 cpu része is (most vegyük ki a képletből a DX11 terhelését). Ez 60-80gflops. De ebben a játékban nem látsz komoly szimulációt. Fizikára még ma is kb. a HL2-őt lehet felhozni egyik jó példáként, az meg hány éves már?!?
- Emellett meg a mai cpu-dban is ott van még 400-800gflops igp... meg akár 2-4tflops dgpu. Az igp csak pihen dgpu mellett de a dgpu kihasználása se 100%-os közel sem.Desktopban nyilván ennél több kraft is van, de laptopban is elfér simán a 60-100+800gflops.
Ezt bőven lehetne mire használni. Az más kérdés, hogy ma nincs mire és igényed sincs. De ha kapnál vmi olyan játékot pl ami használja az új szintre léphetne és onnantól az lehetne az új elvárás. -
duc
aktív tag
Asztalra nem sok értelmét látom új intel procinak... a mostaniak is bőven jók.
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
sb
veterán
Még nem lényeges a prociban lévő gpu. De ha cpu-ban nincs előrelépés és nem csak vga-t akarnak eladni a gyártók (pl. intelt hidegen hagyja mivel nem gyárt) akkor valamivel el kell adni az ütős gpu-s Skylake-et.
Erről próbáltam a másik topicban is beszélni. Nincs más út. Vagy jó a régi cpu is, de az nem jó a gyártónak.
A Haswell + dgpu ajánlásod kiegészíteném azzal, hogy HT-sből érdemes. HT nélkül, i5-ből Sandy/Ivy ugyanúgy játszik, szinte semmi lemaradás. Sőt hatásfokra az Ivy a legjobb továbbra is, ahogy Duracellm... írja.Én legalábbis a Haswell megjelenése óta tudom, hogy max Ivy-ra cserélném a jelenlegi sima i5-2500-at.
Vagy majd Skylake-re... de a támogatást/árat saccolva reálisan inkább csak annak az utódjára. -
törölt tag
válasz Tigerclaw #21 üzenetére
Az AMD talán úgy jön ide kicsit, hogy, ha megnézed, a Broadwell-U pont az IGP terén fejlődött, amiben az AMD erős, és a CPU rész meg csak nagyon kicsit, ahol nagyon jelentős az AMD lemaradása, így nem kellett törniük magukat. Meg úgy, hogy nem buknak semmit, ha nem adják ki ezt a rövid generációt asztalra, mert az AMD sem adja ki a Carrizo-t asztalra, és csak bőven a Skylake megjelenése után lesz új asztali AMD APU generáció. Nyilván utóbbi kevésbé fontos érv amellett, hogy amellett, hogy az alaplapgyártók ellenérdekeltek a Broadwell-K-ban, az Intelnek semleges, mert a járulékos költségekkel is számolva már nem valószínű, hogy megéri kidobniuk a Skylake előtt.
-
1.ezekre a dolgokra nem véletlenül nem desktop CPU-kat és GPU-kat használnak... nem nagyon hallottam még i7-ekből és GeForce-okból összerakott szuperszámítógépekről... oda más megoldásokat szán mind a három (piros, kék, zöld) nagy gyártó.
Mellesleg nem hiszem, hogy reális (vagy valós) igény van a komoly, nagy bonyolultságú szimulációk asztali gépeken való futtatására. Vagy ha valahol mégis előkerülne ez az igény, akkor kifizetődőbb egy ideiglenesen kibérelt számítási felhőt vagy szuperszámítógépet használni, mint ott helyben kiépíteni egy olyan bivaly gépet, aminek a kapacitását az esetek 10-20%-ában használnák ki.
2.ki fogják használni az IGP-ket, inkább előbb, mint utóbb, mivel mint a mellékelt ábra mutatja, a CPU-k hagyományos értelemben vett fejlesztése most kicsit mintha zsákutcába torkollott volna...
3. Mint írtam az 1.-ban: az a "bármi bonyolultabb", amire nem elég egy mostani desktop CPU, az nem reális felhasználása egy ilyen hardvernek. Ez nem arra való, van rá más célhardver, és egyébként is csak a felhasználók elenyésző kisebbségénél vetődik fel iránta az igény.+1 Én most elvagyok egy i5-4210U-val és az IGP-jével, több, mint kielégítő teljesítményt nyújt (játszok is, csak nem a FarCry 4-gyel, hanem stratégiával). Valahogy nem érzem fájó pontnak, hogy kicsit belassul-megreked a desktop CPU piac, értelmes felhasználásnál (vagyis hardverigényes munkánál) most is nagyon jó teljesítményt nyújt szerintem egy komoly desktop gép. Én úgy látom, hogy jelenleg egyedül a játék piac hajtaná a fejlesztéseket, de ezt meg kifejezetten undorítónak találom, főleg azért, mert a játékok növekvő hardverigénye mellett a tartalmuk egyre gyakrabban egyenlő a 0-val... rég láttam olyan mainstream játékot, ami megfogott, és nem csak az instant kielégülést próbálta elhozni a játékosoknak.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
patomi
őstag
Én is ma délelőtt nézegettem Z97,H97 itx lapot, már a kosárba is raktam egyett. Aztán gondoltam inkább kivárom mi lesz... Ezek szerint nagyjából semmi. Marad a "régi" B85. .. Amúgy az erősebb IGP érdekelt volna leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
haswell + dedikalt gpu aki asztali gepben gondolkodik, annak kevesbe lenyeges a prociban rejlo gpu, ugyse lep a masik nyomaba. de csak nyomjak lefele a fogyasztast, aztan benevezek egy imac retinara (a mostaniban aggalyos a rohadtul melegedo amd gpu).
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
patomi
őstag
Akik a Broadwell-K megjelenését várták és e miatt vettek h97, z97 lapot, nekik most nem túl őszinte a mosolyuk.
-
törölt tag
Sejthető volt, mert ezzel az előjellel " kecsegtetett " az 4xxx széria emelt TDP-je, és a gyengébb órajel skálázódás. Ezért is kényszerültek az IGP-t előtérbe helyezni, de már a startkor meg kellene győzni a kedves vásárlóközönséget, hogy ez nem volt rossz döntés. Kíváncsian várom.
CPU/alaplap árak az egekben semmi kényszer. Így jóóódarabig marad game alá a "hatásfok-bajnok 3570@1V"~55W
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Az Intelnek ez nem okoz gondot, hiszen most is egyszereplős a piac, mind a mobil szegmens, mind a desktop. Minek fejlesszen, ha nincs konkurencia. Nekik a Mediatek, Samsung, Apple, Qualcomm több fejfájást okoz mint az AMD. Sőt az AMD-re szüksége van az Intelnek, hiszen amúgy hivatalosan is monopolhelyzetbe kerülne, és akkor lehet hogy feldarabolnák.
Most örülhetnek az Intel fanok, hogy vagyonokba kerülnek a kedvenc processzoraik, konkurencia híján.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Peter13
senior tag
Én is 10-12-re emlékszem (tényleg csak fejből, nem tudok linket), az a 3 nagyon meredeken hangzik
Valamint azt is leírták, hogy már régen elértük és túlhaladtuk azt a határt amikor a kisebb csíkszélesség automatikusan fogyasztáscsökkenéssel és magasabb órajelekkel jár. Már a 22nm sem hozott sokat (hmm...inkább semmit) ezen a téren. Innen kezdve viszont igazán csak a gyártó érdeke hogy kisebb legyen a csíkszélesség, mert drága a wafer, és ha több procit tud kiszabni belőle, az neki jó. Nekünk meg nem jelent semmit.
(de remélem legalább nem lesz rossz: azért amikor már csak pár atom vastag egy réteg, ott már kicsit elkezdek aggódni hogy milyen lehet annak a teherbírása és/vagy tartóssága)[ Szerkesztve ]
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
7time
senior tag
Az Intel is gyártani fog magas órajelű 14nm-es processzorokat, csak egy később megjelenő optimalizált és kiforrott 14nm-es gyártástechnológiával.
Azért ez a 14nm elég lassan forrik, ha belegondolok hogy az Intel 3nm határozott meg alsó határnak bizony ettől rettentő messze vannak, akkor inkább azoknak hiszek akik 11nm jósoltak amin még érdemes gyártani.
-
gaba.hu
csendes tag
A 14nm-es litorgráfia nem egy konkrét dolog, hanem inkább egy gyűjtőfogalom. Az Intel többnyire saját magának gyárt, ezért kevés a publikus információ a gyártástechnológiáról. Jó párhozamos példa a TMSC 16nm-es technológiája, ahol 16FF néven már gyártják az alacsony fogyasztású chipeket és az év végén induló 16FF+ nevű technológiával meg a nagy teljesítményű chipeket (mint például az nVidia chipjei). Az Intel is gyártani fog magas órajelű 14nm-es processzorokat, csak egy később megjelenő optimalizált és kiforrott 14nm-es gyártástechnológiával.
-
wednesday
őstag
Ez gyártástechnológiai gond főleg. Megrekedtünk az órajelnél és megrekedtünk a homogén párhuzamosításnál. A 16GHz-es procikból se lett semmi ugyanúgy a 16-32 magos CPU-kkal sem találkozunk.
AMD-nek nem is érdeke, hogy teperjen. Igaz, hogy le vannak maradva a képzeletbeli úton, de az Intel meg ott áll a leszakadt híd lábánál és gondolkodik milyen alternatív úton mehetne tovább. Ezt az AMD is látja, tehát jobb, ha ráhajt valami vacak földútra és nem megy végig teljesen feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
A pontok jók amiket felsorolsz, de a státuszuk szerintem nem teljesen:
1. Sok mindenre nem elég egy desktop cpu... olyan feladatokra amikre nem használják: mondjuk bármilyen komplexebb fizika, AI, stb...
Ezekben lehetne előrelépni.
Ma valóban minden átlagigényre elég, de ha el tudna futni pl. egy i3(+IGP-n) is egy sokkal komplexebb szimulációt - olyat ami ma nem is létezik még - akkor azért az igény lenne.2. Az IGP-k kihasználása csak terv, még nem használják sajnos. Épp ez a gond, hogy már kéne.
3. A mobil vonal nagyot fejlődött, de az sem teljesítményben vagy kihasználtságban. Ill. ott is elértünk arra a szintre ami ma elég a usernek. Továbblépni felesleges kb. Legalábbis a régi szinteken.
Egy Atom/Pentium/i3 elég "bármire" az 1. pont alapján. És kevés "bármi bonyolultabbra" szintén az 1. pont alapján. De ha lesz IGP kihasználás akkor megint elég lesz az "új bármire" is. Remélem érthető.Televan:
Muszáj lesz. Más út nem nagyon van. Hacsak nem jön mégis az 5-6GHz-es Broadwell vagy vmi újabb bika cpu... jaaa, nem jön, erről szól a cikk.
2. verzió: Csak dísznek lesz jó a Skylake és minden más, amit fejlesztettek, "bezárják" a hw gyárakat, a fejlesztők továbbra is ugyanazt fejlesztik huszonhatodszor is, FHD 30fps, amit mi huszonhatodszor is megveszünk.[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Kár érte....
-
Televan74
nagyúr
Én a Skylake -ra leszek kíváncsi.Nagyon jó lenne ha szoftveresen elmozdulnánk a erről a erős cpu kell dologtól.Remélem a low level api -kal megváltozik a helyzet.Egy átlag gamernek elég lenne a Skylake vagy a next gen AMD apu.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
A "CPU piac" messze van azért a stagnálástól...
A piaci igény miatt inkább a mobil felhasználásra alkalmas megoldásokat fejlesztik. ARM és mobil x64 fronton azért elég jelentős volt a fejlődés az utóbbi 3-4 évben... elég csak a Z37xx-es Atomokat az első generációs Atomokhoz (vagy akár a Z27xx-hez) hasonlítani.
Egyébként mire nem elég egy mostani csúcs Haswell K CPU ereje? Szerintem a kihasználásához messze nem átlagos igények kellenek... és mit számít ha nem nő nagy ugrásokban a CPU teljesítmény, amikor egyre inkább kihasználható lesz az IGP-k és GPU-k kapacitása általános feladatokra is?
Van itt fejlődés, nem is kicsi.Üdv, pengwin
-
sb
veterán
És ugyanez igaz kb. egy 2600K-ra, 2500K-ra, de még talán egy sima 2500-ra is rásütném.
Cpu oldalon nincs előrelépés.Ha viszont nincs és nem tudják eladni - mert hisz épp arról beszélünk, hogy nem érdemes a csere - akkor jönnie kell az IGP kihasználásának. Valamivel el kell adni a Skylake-et... vagy valamit, bármit.
Erről folyik minden topicban a vita és erre írom mindig, hogy ne a jelenlegi hozzáállást nézzük. Az sw fejlesztés drága és/vagy lusták. De nem lesz más út előrelépni. Hiába drága, egy idő után minden olcsóbb lesz, mint végignézni egy piac összeomlását.
[ Szerkesztve ]
-
7time
senior tag
Komolyan mi köze a konkurenciának ahhoz hogy van egy 14nm készült APU ami nagyon jó mobil fronton de asztaliba nem igazán az alacsony órajel miatt és hogy az alaplap gyártók nem latnak benne üzletet?
satz18
A CPU kifulladt legalábbis a szilíciumos technológiával, az IGP-t meg valahogy a szoftvergyártók nem nagyon akarják használni.
[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
A CPU piac stagnálása baromi illúzióromboló. A számítástechnikának kéne a leggyorsabban fejlődni, és hogy pont itt legyen visszafejlődés az baromi mellbevágó.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
törölt tag
Nem nagyon erőltetnék már, hiszen már szinte konkurencia sincs.
-
MongolZ
addikt
Legalább lenyomná a Haswell árakat... de nem fogja.
-
7time
senior tag
Ez bizony sz@rul hangzik, azt jelenti hogy a keservesen kikínlódott 14nm asztali fronton nem sokat hoz a konyhára, marad a Skylake gondolom méregdrágán.
[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
Hát én arra számítottam hogy 14nm-en olyan órajelek nyílnak meg mint a 5-6Ghz de nem így fog történni.
-
Tikakukac
titán
Marad a 4670k még sokáig
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
GIJoe
addikt
Vagyis a programok számára két opció van a gyorsulásra: kihasználni az AVX2, illetve az AVX3.2-t, vagy kihasználni az integrált grafikus vezérlő általános számítási teljesítményét.
Na ez nem fog megvalósulni, megyek meg is teszem tippmixen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest