- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- Mini-ITX
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Interpoláció az mpeg-tömörítések alapvető tulajdonsága, szót se róla, van és kell is. Ennek ellenére azt kell mondjam, egyrészt a moziban (35 mm-nél) egyrészt nincs, nem is lehet motion blur és szükség sincs rá. Szerintem a vízszintes mozgásnál ott nem fogsz látni szaggatást. Az a DV- és egyéb videotechnológiák sajátja. De lehet, csak szerencsés vagyok, hogy a filmszak hosszú évei és a heti 4 (kötelező) moziba járás alatt nem találkoztam ilyesmivel
assemble: szerinted hol filmszerűbb a mozgás, mozifilmben vagy videofilmben? Naná, hogy az előbbiben, pedig az a lassabb...
A 24 fps meg nem 24 Hz, ne keverd a kettőt. 35 mm esetében Hz-ről beszélni eleve sántít, a másodpercenként 24 ciklus a kémiai filmnél még nem "frekvencia" nincs képernyő, ami a szemed előtt villogna. Ahogy az anti aliasingtól sem lesz több poligonod, hiába kevésbé kockás a kép: ne keverjük a szezont a fanszőrrel. Monitoron is (jó esetben) minimum 60 Hz-en nézed a 24 fps-es filmet.
Nekem inkább az európai tévék 50 Hz-ével van bajom, de szemlátomást azon sem emelnek... Ezek szerint jó az úgy is. Vagy nem.
A korai színes film is gyengébb volt a fekete-fehérnél, a színek nélküli verzió volt a valósághűbb, akkármilyen hihhetetlenn. Az meg szintén baromságokat beszél (nem akarok ujjal mutogatni), aki szerint a régi, fekete-fehér filmek akadoznak és szar felbontásúak.Az emberi szem megközelítőleg 10 ezerszer 10 ezerszeres felbontással működik, ettől a 4K még rettentő messze van, a kémiai film viszont röhögve viszi.
Picit több tiszteletet, ha kérhetem. Ha nekem nem is, a mozgókép elmúlt 117 évének kijár. Jövő héten fogja betölteni...
Én amúgy, mint látható, azon "kevesek" közé tartozom, akik szerint a digitális technika még a 35 mm cipőfűzőjét sem kötheti be (jelenleg), akik szerint szegényesebb, kevésbé plasztikus vizuális ábrázolást tesz lehetővé ez a kor és ez a technológia. Persze a mostani, fos amerikai filmek csak bazári látványosságok, vizuális művészetről szó sincs. Ettől még szomorú vagyok, hogy a kémiai film korának leáldozott. A technológiai fejlődés nem jelent mindig automatikus előre lépést.
Hogy ne legyek teljesen OT, hangsúlyoznám: játékoknál minél több az fps, annál jobb... A micro stuttering egyébként nem áll közvetlen összefüggésben a sebességgel.
-
mephi666
nagyúr
fps stabil 60
cél is volt, hogy folyamatosan menjen... röccenést még nem is láttam a játékban és nálunk tényleg egy élmény: pl split screen-ben sörözgetés közben egymás ellen küldeni a teljes nordschleife-n
szerintem nem véletlen, hogy a forza3/4 95%-os értékeléseket kapott kb mindenhol
adj neki még egy esélyt, ha valahol látod normális kijelzőn, 720p-ben... oké, rece itt-ott akad, de én speciel nem tudok ezzel foglalkozni
...én is azok közé tartozok, akiknek ott a pc+konzol, de mindkettő másra jó: pc-n d3 meg néhány fps, konzolon meg hack n slash-ek (pc-re elég gyér a választék), arcade cuccok, forza, meg kinect-es baromságok, amik megint társasági programnak jók... lehet szidni a konzolt, hogy elavult, de szvsz még sokan szórakoznak régi wii-vel, ami meg a ps3/boxhoz képest is kőkorszaki
ui: ilyet nem láttam eddig, a kommentem fele került csak ki első körben
ui2: ezt akkor figyeltem meg először, amikor a tv-t vettem és azt hittem az a sz@r... gyors pásztázásnál rángat itt-ott szépen
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest