Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz Teasüti #64 üzenetére

Interpoláció az mpeg-tömörítések alapvető tulajdonsága, szót se róla, van és kell is. Ennek ellenére azt kell mondjam, egyrészt a moziban (35 mm-nél) egyrészt nincs, nem is lehet motion blur és szükség sincs rá. Szerintem a vízszintes mozgásnál ott nem fogsz látni szaggatást. Az a DV- és egyéb videotechnológiák sajátja. De lehet, csak szerencsés vagyok, hogy a filmszak hosszú évei és a heti 4 (kötelező) moziba járás alatt nem találkoztam ilyesmivel :D

assemble: szerinted hol filmszerűbb a mozgás, mozifilmben vagy videofilmben? Naná, hogy az előbbiben, pedig az a lassabb... :U
    A 24 fps meg nem 24 Hz, ne keverd a kettőt. 35 mm esetében Hz-ről beszélni eleve sántít, a másodpercenként 24 ciklus a kémiai filmnél még nem "frekvencia" nincs képernyő, ami a szemed előtt villogna. Ahogy az anti aliasingtól sem lesz több poligonod, hiába kevésbé kockás a kép: ne keverjük a szezont a fanszőrrel. Monitoron is (jó esetben) minimum 60 Hz-en nézed a 24 fps-es filmet.
    Nekem inkább az európai tévék 50 Hz-ével van bajom, de szemlátomást azon sem emelnek... Ezek szerint jó az úgy is. Vagy nem.
    A korai színes film is gyengébb volt a fekete-fehérnél, a színek nélküli verzió volt a valósághűbb, akkármilyen hihhetetlenn. Az meg szintén baromságokat beszél (nem akarok ujjal mutogatni), aki szerint a régi, fekete-fehér filmek akadoznak és szar felbontásúak. :D Az emberi szem megközelítőleg 10 ezerszer 10 ezerszeres felbontással működik, ettől a 4K még rettentő messze van, a kémiai film viszont röhögve viszi. :U Picit több tiszteletet, ha kérhetem. Ha nekem nem is, a mozgókép elmúlt 117 évének kijár. Jövő héten fogja betölteni...

Én amúgy, mint látható, azon "kevesek" közé tartozom, akik szerint a digitális technika még a 35 mm cipőfűzőjét sem kötheti be (jelenleg), akik szerint szegényesebb, kevésbé plasztikus vizuális ábrázolást tesz lehetővé ez a kor és ez a technológia. Persze a mostani, fos amerikai filmek csak bazári látványosságok, vizuális művészetről szó sincs. Ettől még szomorú vagyok, hogy a kémiai film korának leáldozott. A technológiai fejlődés nem jelent mindig automatikus előre lépést.

Hogy ne legyek teljesen OT, hangsúlyoznám: játékoknál minél több az fps, annál jobb... A micro stuttering egyébként nem áll közvetlen összefüggésben a sebességgel.

Új hozzászólás Aktív témák