Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- SSD kibeszélő
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini-ITX
- VGA hiba
- Samsung Galaxy Tab A 6 - fél kiló harminc, maradhat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Interpoláció az mpeg-tömörítések alapvető tulajdonsága, szót se róla, van és kell is. Ennek ellenére azt kell mondjam, egyrészt a moziban (35 mm-nél) egyrészt nincs, nem is lehet motion blur és szükség sincs rá. Szerintem a vízszintes mozgásnál ott nem fogsz látni szaggatást. Az a DV- és egyéb videotechnológiák sajátja. De lehet, csak szerencsés vagyok, hogy a filmszak hosszú évei és a heti 4 (kötelező) moziba járás alatt nem találkoztam ilyesmivel
assemble: szerinted hol filmszerűbb a mozgás, mozifilmben vagy videofilmben? Naná, hogy az előbbiben, pedig az a lassabb...
A 24 fps meg nem 24 Hz, ne keverd a kettőt. 35 mm esetében Hz-ről beszélni eleve sántít, a másodpercenként 24 ciklus a kémiai filmnél még nem "frekvencia" nincs képernyő, ami a szemed előtt villogna. Ahogy az anti aliasingtól sem lesz több poligonod, hiába kevésbé kockás a kép: ne keverjük a szezont a fanszőrrel. Monitoron is (jó esetben) minimum 60 Hz-en nézed a 24 fps-es filmet.
Nekem inkább az európai tévék 50 Hz-ével van bajom, de szemlátomást azon sem emelnek... Ezek szerint jó az úgy is. Vagy nem.
A korai színes film is gyengébb volt a fekete-fehérnél, a színek nélküli verzió volt a valósághűbb, akkármilyen hihhetetlenn. Az meg szintén baromságokat beszél (nem akarok ujjal mutogatni), aki szerint a régi, fekete-fehér filmek akadoznak és szar felbontásúak.Az emberi szem megközelítőleg 10 ezerszer 10 ezerszeres felbontással működik, ettől a 4K még rettentő messze van, a kémiai film viszont röhögve viszi.
Picit több tiszteletet, ha kérhetem. Ha nekem nem is, a mozgókép elmúlt 117 évének kijár. Jövő héten fogja betölteni...
Én amúgy, mint látható, azon "kevesek" közé tartozom, akik szerint a digitális technika még a 35 mm cipőfűzőjét sem kötheti be (jelenleg), akik szerint szegényesebb, kevésbé plasztikus vizuális ábrázolást tesz lehetővé ez a kor és ez a technológia. Persze a mostani, fos amerikai filmek csak bazári látványosságok, vizuális művészetről szó sincs. Ettől még szomorú vagyok, hogy a kémiai film korának leáldozott. A technológiai fejlődés nem jelent mindig automatikus előre lépést.
Hogy ne legyek teljesen OT, hangsúlyoznám: játékoknál minél több az fps, annál jobb... A micro stuttering egyébként nem áll közvetlen összefüggésben a sebességgel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- SSD kibeszélő
- Temu
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- Xbox One
- További aktív témák...
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 14 Pro 256GB Kártya-független,Fekete Színben,88% Gyári Akku,Újszerű állapot
- hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest