- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
fps stabil 60
cél is volt, hogy folyamatosan menjen... röccenést még nem is láttam a játékban és nálunk tényleg egy élmény: pl split screen-ben sörözgetés közben egymás ellen küldeni a teljes nordschleife-n
szerintem nem véletlen, hogy a forza3/4 95%-os értékeléseket kapott kb mindenhol
adj neki még egy esélyt, ha valahol látod normális kijelzőn, 720p-ben... oké, rece itt-ott akad, de én speciel nem tudok ezzel foglalkozni
...én is azok közé tartozok, akiknek ott a pc+konzol, de mindkettő másra jó: pc-n d3 meg néhány fps, konzolon meg hack n slash-ek (pc-re elég gyér a választék), arcade cuccok, forza, meg kinect-es baromságok, amik megint társasági programnak jók... lehet szidni a konzolt, hogy elavult, de szvsz még sokan szórakoznak régi wii-vel, ami meg a ps3/boxhoz képest is kőkorszaki
ui: ilyet nem láttam eddig, a kommentem fele került csak ki első körben
ui2: ezt akkor figyeltem meg először, amikor a tv-t vettem és azt hittem az a sz@r... gyors pásztázásnál rángat itt-ott szépen
-
mephi666
nagyúr
a játék asszem natív 720p+60fps
grafikai beállítás meg végülis miért lenne játékon belül, ha fix hw van alatta?
a box+tv beállításainál lehet esetleg variálni, de szerintem egyáltalán nem csúnya játék egy 40"os fullhd tv-n 2méterről nézve (megkockáztatom, hogy konzolon az egyik legszebb)
ui: könnyen lehet, hogy valami beállítási gond volt (vagy pl nem hdmi-vel kötötték a boxot a tv-re), mert szerintem ez a videó is meggyőző
-
mephi666
nagyúr
én azok közé tartozok, aki probléma nélkül nélkülözi az aa-t
autós játékból nálunk forza4 a nagy kedvenc és egyáltalán nem zavar a hiánya (főleg, hogy pc-n hasonló hangulatos arcade autós játékkal már vagy 10éve nem találkoztam)
#49: a távolság sokat számít
szerintem leginkább monitornál szúrhat szemet, ha valaki fél méterről keresi a 24" körüli fullhd-s monitoron az 1080p/720p közötti különbséget
-
mephi666
nagyúr
ha 40"-al számolunk, akkor a képátló 101.6cm, 16:9-es képaránynál pedig a szélesség 88.5cm, magasság pedig 49.8cm... 1920x1080-al számolva egy képpont: 0.046cm->0.46mm... 1280x720-nál pedig: 0.069cm->0.69mm... 2méteres távolságról nem hiszem, hogy sok ember látja/figyeli ezt a 2 tizedmilliméteres difit
persze ha valaki ennél jóval nagyobb képátlóra vágyik, esetleg közelebbről nézi a képernyőt, az könnyebben kiszúrhatja... (összehasonlítási alapnak pedig ott van pl az alien anthology br-pakk és nem nagy a különbség képben a 720p-s riphez képest)
hasonló volt a véleményem az antialiasing-el kapcsolatban mindig: túl nagy erőforrásigény túl kicsi minőségjavuláshoz képest... játék közben soha nem a recéket kerestem pl a puska csövén és inkább legyen folyamatosabb/pörgősebb, mint recétlen
-
mephi666
nagyúr
állóképeknél, apróbetűs szövegeknél meg fsaa nélkül kivehető azért, de játék és folyamatos mozgás közben nem foglalkozik vele szerintem az emberek nagy része és észrevehetetlen... rengeteg filmet néztem szűk 2méterről 40colon és meg nem lehet mondani, mi a 720p és mi az 1080p
képpontok számát tekintve pedig több, mint duplája a nagyobb felbontás... én még mindig azon vagyok, hogy untig elég a 720p, esetleg 1080, mert hiába sokszorosa az új generáció teljesítménye az előzőnek, ha a magasabb felbontás miatt nagyjából felezheted a nextgen teljesítményét, hogy relatíve arányuljon a régihez
-
mephi666
nagyúr
#24-ben írtam: minek is 720p-nél több? tv-ből sem terjed el szerintem fullhd fölötti még jódarabig, főleg hogy miért is lenne rá szükség? átlagember örül neki, ha 1-2 hd-csatorna akad a kínálatban és annyi... rendben, hogy magyarországon vagyunk, de munkatársaim nagy része egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy mit takar a dvdrip/720p/1080p és azt sem tudják, mit nézzenek egy tv-nél
a másik meg: tegyük fel ül a család a kanapén, 3méterre egy 50colos fullhd képernyőtől és játszani akar... nyakam rá, hogy nem vennék észre a különbséget 720/1080/4k közt... így meg abszolút értelmetlen lenne ennyire felgyűrni a felbontást: maximum pár techdemonál mutatna jól egy 20méteres vásznon, amúgy csak fölösleges erőforrásigényt jelentene és otthonra (ami végülis egy konzol célja) teljesen értelmetlen
-
mephi666
nagyúr
itt szerintem, amiből legkönnyebb leadni, az a fullhd... ez az a pont, ahol a legnagyobb terhet le lehet venni a hw válláról és a legkisebb a látható minőségromlás
direkt próbáltam 100centis fullhd tv-n, hogy a hawx hogy megy és hogy néz ki 1080/720p-ben: kb szűk 2méterről nézve folyamatos játék közben észrevehetetlen volt a különbség... leginkább csak a kiírt apróbetűs feliratokon látszódott, hogy alacsonyabb a felbontás (viszont fps-ben azért lehetett látni egy 9600gt-nél a difit)
konzolt meg elsősorban nem arra vesz az ember, hogy monitorra kösse és fél méterről bámulja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CPU léghűtés kibeszélő
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Gyúrósok ide!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Home server / házi szerver építése
- Windows 11
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest