- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Házi hangfal építés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPad topik
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Nekem 2017-es MacBook Pro van a meloban, de az is eleg rendesen visszaveszi az erejet par pec utan, ha egyszalas cpu-t erosen terhelo progit futtatok.
Bar ez igaz a lapos Win/Lin PC-kre is.
Kollegak Dell, vagy Lenovo Thinkpad-jei is ezt teszik.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
[TROLL]
Segáz, már kinn vannak a fasza benchmark eredmények, tele volt velük a sajtó, marketingre jó, most már lehet csinálni használható megoldást is.
[/TROLL][ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Az Apple szervereiről letölthető gépenként 350g réz. Janem
#1: a latitude e7450-em folyamatos FPU nyúzás esetén is 3GHz felett marad (i7-5600u proci). 4magos proci nem való 17" alatti gépbe.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Meridian
senior tag
És emiatt nem fog megolvadni a billentyűzet membránja?
-
rii
nagyúr
a processzort mennyire kell visszafogni, ha kezd melegedni?
mennyi ideig tud 100%-on menni?vagy tartósan (órákon át) a teljesítménye hány %-t tudja leadni?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
MCGaiwer
addikt
persze, mert értelmes 80+ra tervezni egy CPU-t...
(ugye csak a "bírja ki azt a 2 évet amíg él a gari" mentalitás)Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
-
Male
veterán
Alaposan tesztelhették kiadás előtt, ha ez nem derült ki...
-
Tidus
őstag
Csúcs VIP MacBook-nál kimarad a tervezésből az energia gazdálkodás?
Bocs, azért ez nem kis baki. -
ceripapa
aktív tag
Áhh de jó már akkor 3-4 percig is birja hogy, nem kezd throttlinggolni . De továbbra is megjegyzem a kicsi notimba a 8250U szobai 28 fokon 3.38GHZ-n 10-20 perc alatt eléri hogy menjen a hütő ,de trottlingot még nem láttam hwinfoval is olyan 75 fok volt a csúcs, de viszont ha csak 2.6 - 2.8 GHZ között van akkor simán elvan 60-65 fokon.
[ Szerkesztve ]
-
myckie2
őstag
Ahogy előttem is leírták, hihetetlen, hogy ez a teszt fázisban nem bukott ki. Volt egyáltalán olyan?
-
moleculez
veterán
Hogy jön ide, hogy mivel készülnek a progik? Az i9-t az életben meg nem hajtod code editorokkal, a 4 éves Lenovom is röhögve futtatja ezeket. Itt a 4K videó vágó, 3D render progik hajtják ki a sz@rt is ezekből, gyakorlatilag nincs elég erős gép ilyen munkák alá.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
t72killer
titán
Persze, attól függ, mire akarja az ember használni a gépet. Wördexcellfészbukk elmegy okosórán is manapság...
#19: "a 4K videó vágó, 3D render progik hajtják ki a sz@rt is ezekből" sokáig laptoppárti voltam, de ahogy a fotózás mellett megjelent a videó, pláne nemrég a 4k, építettem egy asztalit. Sajnos hordozható alternatívája nincs még a komolyabb videószerkesztő munkaállomásoknak - ha megállunk 4k környékén, akkor mondjuk 5éven belül lesz. Itt amúgy különösen érdekes, hogyan brillírozik az Apple, uis a videofil népek szeretik alaprendszernek használni az iOS-t.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
A cím elejéről lemaradt a "Nem" szócska... Ez csak marketing javítás...
-
Vuk-T
csendes tag
Utánaolvasgattam kicsit a témának azt utobbi pár napba és nekem nagyon úgy tünik hogy a probléma más forrásból ered ha hinni lehet ennek, márpedig nagyon úgy néz ki hogy lehet, szal több mint valószínű hogy az a 45W amiről a cikkbe szó van az valójába sokkal több volt amit nem bír el a VRM. Na most arról már nem is beszéljünk hogy milyen problémás lehet a helyet ha nem csak proci de gpu-t is egyszerre terheled le . Itt meg egy friss video a patch elötti és utáni helyzetről. Meg egy extra ráadás Luis Rossmann-tól
-
félisten
válasz moleculez #19 üzenetére
Úgy, hogy a JS egyszálú nyelv és akármit csinálsz* egy magot terhel csak. Nyilván nem a kód editor fogja kihajtani az i9-et önmagában, de a futtatáskor pl. egy nodeJS alkalmazás már simán.
Illetve Atom esetén (szerintem a többinél is) a sok plugin is ugyanarra a szálra pakolódik rá, így egy sokmagos alacsony frekis procin egy magot maxra lehet vele járatni simán - pláne throtlinggolt procival.* A web workerekkel meg lehet oldani, hogy a UI-hoz nem kellő részfeladatok külön szálon fussanak, de ez tudtommal nem műxik az Electron-os appoknál, amilyenek a felsorolt progik.
És ez úgy jön ide, hogy a Mac visszaveszi a teljesítményét akkor is, ha egy szálat terhelsz csúcsra - ezt naponta tapasztalom a nodeJS-es projecteknél.
[ Szerkesztve ]
-
hohohohóó...
tag
Az XPS 13-asok sem tudják lehűteni az új i7-eseket tehát ezekbe az i5 ajánlott, a 15-ösök még el vannak vele, de aki egy ehhez hasonló méretűbe i9-et tesz az beteg...
Amúgy a 4 mag jót tett nekik, kevesebbet mennek maxon így halkabbak és nőtt az aksiidő is.Szal ez a jelenség kivételesen nem alma specifikus.
-
moleculez
veterán
-
rii
nagyúr
válasz hohohohóó... #24 üzenetére
" ... de aki egy ehhez hasonló méretűbe i9-et tesz az beteg... ... "
nem beteg ... inkább gonosz .. lesz.rja h valaki tudatlanságból megáll a kirakat előtt és ...
... úúú ... bika erős, vékony design ... megveszem ...ja hogy a hűtés elégtelensége miatt nem fogja tudni 100%-osan kihasználni a gépet?
mér'nem ért ahhoz amit használni akar?
ja'hogy csak használni akarja de érteni hozzá nem?a marketingesek a getszik, h ezt tolatják az eladási számok miatt ... az emberek meg naivak, mert megbíznak a cégekben, és azt hiszik, nekik nem kell érteni hozzá ...
a marketingesek tudják h a vékonysággal lehet parasztvakítani .... ez is mióta szempont egy laptopnál? besz.rás ....
-
tasiadam
veterán
A 45w-os procik ennyire kenyesek? Nekem regi 35w-os van, es 65 fok alatt nem kapcsoltatom be a hutest. Utana 80-nal mar megy 50%on. Egy mezei 2020M-rol van szo. Nem hiszem, hogy hu de mas lenne a dolog egy 2 magos 3ghz-s i7el.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Alogonomus
őstag
Magyarán az Apple visszavett az i9 teljesítményéből, hogy az elégtelen hűtés miatt ne térdeljen le a laptop.
Eddig kifuthatta magát a rendszer, de úgy pár perc intenzív használat után gyalázatos szintre visszazuhant a teljesítménye. Mostantól viszont eleve nem engedik maximumon pörögni a processzort, amivel remélik megússzák a túlmelegedést.
Átlagot számolva jobb lehet így az idei laptop teljesítménye, de aki őrületes összegért a legfrissebb "versenyautót" megveszi, az nem akar limitert látni benne. Csinálják meg tisztességesen, és ne korlátozzák vissza 10-20-30%-kal a teljesítményt, hogy ezzel elfedjék a tervezési hibát.
Egy kiépítéstől függően 1 és 2 millió közötti laptopnál ez nem egy elegáns megoldás...[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz hohohohóó... #24 üzenetére
A fizika nem alma-specifikus. Amúgy el tudok képzelni olyan feladatokat, ahol csak 2-3mp-re kell begyújtani a rakétákat, pl photoshop manuális munka - itt elvileg az i9 erejének nagyrésze kihasználható, bár max turbóra valszleg soha, semmilyen körülmények közt nem lesz képes egy macbook-ban.
-
rii
nagyúr
válasz Alogonomus #28 üzenetére
szerintem nem tervezési hiba
vastagabb laptopot nehezebb eladni
marad a vékony
ez meg kevés, hogy a legerősebb hw-ek hőjével meg tudjon birkózniláttam már olyan postot (nem apple) laptopkról szóló hír kapcsán, hogy "menő"
ennyi ... menő
vastag laptop nem menő ... visszalépés lenne az emberek szemében ... nem értenék miért vastagabb ... plusz az apple-nek is külön kellene házat terveztetnie-gyártatni ehhez ... igy meg a user kap ugyan bika gépet ... de a szűk keresztmetszet a hűtés hatékonysága ...a fejekben van a gond.
van egy mondás, hogy "jól, olcsón és gyorsan dolgozunk, e háromból kettőt választhat"
itt sincs olyan h vékony és erős és 100%-on terhelheti huzamosabb ideig a gépet ... a háromból kettőt választhat ... jelen esetben marad a vékony és erős ...piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
sb
veterán
Azért van középút. Ez itt egy hatmagos.
Nekem E5470-ben a 4/4-es proci jól elvan. A 3.1 4 magon megvan alapon 35W-ból. Alulfeszelve 26-28W-ból. Persze ez 1.8kg körül van, de bőven bírja, lehetne könnyebb is ehhez.15-25W-ot elbíró - és az azért lehet elég vékony - házba szerintem jók a négymagosok. 15W-ból nem futják ki magukat, de visszavéve is erősebb mint 2 mag 3GHz felett. Ha meg nem kell csak 1-2 mag akkor ugyanúgy 3.5+-ig felmennek a Turboval. 25W-ból meg már 3GHz környéke is célozható.
Hatmagosnak már nincs értelme csak egy szinttel feljebb, 40-45W-ot tartósan hűteni tudó házban.
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Azért tervezési hiba, mert olyan processzort tettek bele, ami meghaladja a ház lehetőségeit. Prospektuson jól mutatott, hogy extrém alkatrészekből épül föl a gép, csak a fizika közbeszólt.
Az a gond, hogy a laptop már nem is erős. Persze erősebb, mint egy átlagos laptop, de az 1-2 milliós sávban elérhető laptopok elverik. Már csak a vékonyságával lóg ki ez a laptop.
A háromból eredetileg két pozitívummal rendelkezett, de ezzel a változtatással már csak egy maradt meg. A "menő" matrica tudott megragadni a laptopon. -
biker
nagyúr
ez ultragáz. veszek egy i9-est, ami 35%-al butítva van, hogy ne melegdejn túl. Nem fogok.
Még az elődre se vettem rá magam, az utolsó nem USB-C-s nem touchos MBP-m van, nem merek váltani, mert nem jók!Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
negyedes
addikt
be lehetne fejezni ezt a vekonyitast mar minden gyartonal. munkagep, legyen normalis hutese, ha meg kell a hordozhatosag es sok akuido macbook vagy az ultrabookok.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
kolle128
csendes tag
Nem tetszik, hogy csak úgy át lehet konfigolni a processzor TDP-jét. Ha egy gyártó olyan procit szeretne, ami kevesebbet fogyaszt használjon egy másik procit.
Így három laptopba bevágnak 8700k-t és három különbőző teljesítményű chip lesz a konfig miatt, amiről persze semmilyen információt nem ad a gyártó.
-
Male
veterán
...hát igen, lassan már nem azt kell nézni, hogy milyen proci van benne, hanem egy szám kell arról, hány W-nyi hő kezelésére képes a hűtési rendszere a notinak. Ezt igazából az Intelnek nem kéne hagynia, de nekik is jól jön, hiszen nem adják olcsóban azt az i7-et, amit totál visszafognak, mint azt az i7-et, aminek meg van elegendő hűtése...
-
htc07
addikt
"throttlingolni", milyen szép magyar szó ezzel a ragozással..
na indulok elwalkingolni -
moleculez
veterán
válasz t72killer #20 üzenetére
Vannak feladatok, amihez kell az asztali gép. Pont. Az i7 egy nagyteljesítményű proci, annak még egy asztali konfigban is meg kell küzdeni a hűtésével, ha huzamosabb ideig hajtani akarod. Ebbe meg beleraknak i9-t. Tényleg csak a katalógus miatt, ezt ők sem gondolhatták komolyan.
Talán nem is ördögtől való, hogy az MS is kancsingat az ARM felé, ultramobil fronton.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
törölt tag
Na pontosan erről van szó: egy laptop mindig kompromisszumos termék lesz, a kérdés, hogy kinek mi a vállalható kompromisszum.
A TDP keret beállítása pl. egy dolog, az alaptól eltérő venti szabályozással simán el lehet érni az apple által megadott 35% gyorsulást, csak ez esetben a hűtés már 60 foknál jól hallható, 70 környékén meg már határozottan hangos. Ez is kompromisszum kérdése: akinek fontos a halk működés, az kénytelen beáldozni némi cpu teljesítményt vagy vállalja be a porszívó hangot és akkor többet is ki lehet hozni a vasból.Azért nem szeretem, amikor valaki egy adott macbook paraméter kapcsán egy másik laptoppal példálózik, mert nem teszi mellé a laptop súlyát, méretét, aksiidőt, a hűtés zajszintjét és a leadott cpu teljesítményt. Ezt így együtt érdemes csak összehasonlítani, bármilyen termékről legyen is szó.
-
davudhunters
csendes tag
Patch-elték a fizikálisan szar konstrukciót... Uhh az oszt igen..
"Az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye: rövid és céltalan."
-
rii
nagyúr
válasz Alogonomus #32 üzenetére
" ... Azért tervezési hiba, mert olyan processzort tettek bele, ami meghaladja a ház lehetőségeit. ... "
de ez nem tervezési hiba .-)
ez marketing .-) nem tehettek mást .-)
vastag gépet ki vesz? ( azokon kívül akik vágják h a nagy hő leadáshoz hely is kell )zeneszerkeszők videóvágók grafikusok szerte a világon kifizetnek 1-2 millát egy laptopért ... őket célozta ez a terék meg design és erős ... és hogy - amit írtál is - a ház lehetőségei?
na itt a marketing, hogy el lehessen adni a gépet, muszáj volt vékony házba pakolni ...ha lehetett volna bele erősebb hűtést tenni, az talán a tervezési hiba ...
ha a hűtésnek bírnia kellene a CPU-val de mégse bír, az a biztos tervezési hiba(#40) kpbendeguz:
amikor az asztalit vettem, én is gondolkoztam laptopban, de szerencsére gyorsan lebeszéltem magam róla, és desktop lett ... persze nekem nem kell hurcolászni ... meg volt két 20"-os monitorom ...[ Szerkesztve ]
-
MAGura
csendes tag
válasz Alogonomus #32 üzenetére
Nem. Aki Mac-et használ, annak nem opció egy Windowsos gép. Ezt max csak az előző generációval lehet összevetni. Nincs más, nincs XPS, se Thinkpad se semmi. Ebből a szempontból viszont nem sokkal jobb mint az előző generáció. Se nem vékonyabb, se nem gyorsabb. Viszont drágább.
-
félisten
Azzal csak az első pár szót lehet gyorsan leírni, utána visszaveszi a ceruza vastagságát 0.5-ről 0.3-ra, az meg mindenbe beletörik.
Immár világossá vált, hogy ezt a szériát Mac Elek tervezte.
DigitXT: Cserébe bármilyen rusnya nőt nézel rajta, az "Hot Chick"-nek fog tűnni.
Mondjuk a sör olcsóbb akkor is, ha sok kell belőle.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 1 82QD00CYHV W, cloud grey.
- Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Tervezői Dell Precision 3551 32GB DDR4 10.Gen I7-10850H 12x5.1GHz 1TB NVMe Quadro P620 4Gb VGA Gar!
- Asus TUF F15 FX506LI 15.6" FHD IPS i7-10870H GTX 1650 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ROG Strix G513QC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen