- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nandish
tag
A probléma csak az hogy nem csak ezzel a géppel van a baj, az összes új szériás gép nagyon melegszik és visszaáll alap órajelre, illetve nekem eddig kettő vollt de mind fagyogatott is ha melegedett! tehát akkor már olyan hőmérségleten volt, hogy a rendszer mőködés is bajos volt.
-
rii
nagyúr
" .... Én azt gondolom, hogy a koncepcióalkotás is tervezés. ... "
az is tervezés, hogy merre tanul tovább valaki ... ha évek múltán kiderül, hogy mégse jó neki az adott iskola ... akkor mit mond? tervezési hiba?
korábbira reagálva: szerintem nincs olyan h szándékos hiba ... mert az a szabotázs ...
szándékosan nem hibázunk, mert ha bekövetkezik a hibás állapot, akkor pont azt akartuk ... ethát nem hibáztunk ..
paradoxon a szándékos hiba ....
-
azbest
félisten
na, most hogy a rossz throttling megoldódott, jöhet a következő botrány: A t2 chip meghibásodása, ami macbook pro-kat is imac pro-kat érinthet. Az integrált ssd miatt pedig adatvesztéssel jár (persze még mindig a backup a legjobb védekezés ez ellen).
-
Nem tudok erre választ adni.
Az első verziót azért tartom valószínűtlennek, mert elvileg az OS-ben benne van alapból.
Az, hogy az i9-es procival miért nem működött, arra csak találgatni tudok.Viszont tesztelési hiba szinte biztosan volt, hacsak nem direkt hívta fel magára az Apple a figyelmet ezzel a kis fiaskóval.
-
Polllen
nagyúr
És az, hogy ez kimaradt az mi? Tervezési hiba (mert nem volt a specifikációban) vagy kivitelezési hiba (mert akartak beletenni ilyet, csak a gyártás során kimaradt)? Vagy milyen hiba lehet még ez, hogy kimaradt?
Tudjuk, hogy kellett volna bele...Kopi31415
Én azt gondolom, hogy a koncepcióalkotás is tervezés. Lehet itt beszélünk el egymás mellett.
Maga a szó, hogy koncepció is jelenthet tervet. -
De az, hogy jobban belassult, mint az előd az azért volt, mert az elődben szoftveres visszaszabályozás van, ami nem enegdi az intel gyári throttlingját életbelépni (mert az nem annyira jó), ebből meg ez a jobb szabályozás maradt ki.
Amióta ezt a hiányosságot orvosolták, azóta (tudtomal) nem lassul be jobban, sőt, gyorsabb, mint az előd. -
Polllen
nagyúr
Nem a throttling-t tekintem hibának általában, hanem ezt a konkrét esetet, ahol az új gép jobban belassul az erősebb HW-val, mint az előd. Ez nem jó irány. Ezzel az Apple is egyetért valamilyen szinten, mert javították.
Amúgy általában a throttling-ről nincs annyi tudásom, hogy megítéljem, ez a jobb vagy az olyan rendszer, ahol ezt nem engedik.
-
Ha a Ferrari motort leszabályozod a tabant kasztni tűrőképességére, és így jobb eladásokat produkálsz, mintha bele való motorral árulnád, akkor nem hiba, "csak" átvered a sznobokat.
(#77) Polllen: A gondolatmenetedet értem, de akkor minden lapos gépre rá lehet mondani, hogy tervezési hiba, mert szinte mindegyik belassul valamennyire a névleges frekihez képest.
A jelen esetben is ez történik, és nem is lett volna ez gond, ha az energiagazdálkodást nem felejtik ki. Szerintem lehetetlen, hogy ne tervezték volna bele, hiszen eddig is volt minden lapos Mac-ben és PC-ben is ilyen.
Most azért került ez ennyire reflektorfénybe, mert kimaradt, és a rendszer fallback-elt a intel hardveres throttling-ra, ami rosszabbul műxik.
Tehát a te gondolatmented szerint az egész lapos-de-gyors laptop iparág csupa tervezési hibás termékből áll. -
Polllen
nagyúr
Ez így van. Azt csak az apple tudja, hogy ez kiderült-e házon belül vagy sem. És ide kapcsolódik az, amit rii feszegetett. Hogy ez most szándékos vagy véletlen.
De ettől függetlenül ez még egy tervezési hiba, ami becsúszott valahol a termékfejlesztés során.
Ha a hűtésnek megfelelő a TDP keret vagy a TDP keretnek megfelelő a hűtés, akkor ez elő sem fordult volna.Amúgy ez egy esetben nem lenne tervezési hiba. Ha a specifikációban benne lett volna, de a gyártás során ez kimarad. Elméletileg nem erről van szó.
-
MCGaiwer
addikt
egy trabant kasztniba beleépítek egy ferrari motort. a probléma csak az, hogy 150-nél gyorsabban nem lehet menni vele mert az alváz/felfüggesztés nem bírja, meg amúgy is, a trabant fékeivel megállni se lehetne.
Ez akkor most tervezési hiba, vagy pedig nem, mert ugye direkt csináltam?
-
De a tervezés során tudatosan bevállalták, hogy "elégtelen" hütéssel adják ki a terméket, mert így is gyorsabb mint az elözö évi. Ez idáig egy teljesen kerek dolog.
Az, hogy ezt nem sikerült hozni elsöre az energiagazdálkodás kihagyása miatt, azt a teszteléskor ki kellett volna mutatni. -
maximilian4
addikt
Ha mondjuk a gépbe beletettek egy 45w-os valódi 4 vagy 6 magos procit, aminek a hőtermelését nem tudja lehűteni a gép az tervezési hiba. Pedig nem nagy dolog ám 45w hőjét kidolgozni a hűtőnek. Vannak olyam laposok amik képesek emellett 2 darab 180w-os 1080-at is kidolgozni. Persze ezeknek a gépeknek a tápegységük is sokkal nehezebb mint maga a macbook meg a tápja együttvéve.
-
Szerintem az o szemszogukbol csak akkor hiba, ha kevesebbet fognak kaszalni rajta, mintha valahogy mashogy csinaltak volna.
De szerintem nem ez lesz a helyzet.Ebbol adodoan en inkabb vasarloi hibanak tartom.
A zseblampas hasonlat nem jo, mert a Mac-es tema nem annyira fekete-feher.
-
Polllen
nagyúr
Hja értem, azt gondolod, hogy a tervezési hiba az csak véletlen lehet...
Nem, egy hiba lehet véletlen meg szándékos is.Én annyit írtam, hogy teljesen mindegy, hogy ez szándékos vagy véletlen, ettől még hiba. Tervezési hiba.
Bici
Elsőre le akartam írni azt a példát, hogy minek számít az, ha tervezek egy ZSEBLÁMPÁT, ami nem ad ki fényt? Specifikációnak 100%-n megfelelve egy rossz zseblámpa lesz (rosszul megtervezett). Ez a termék-tervezési hiba. Lehet rövidre lehetett volna zárni a beszélgetést.
-
Szerintem sem (muszaki) tervezesi hiba, mert az adott procibol adott meret mellett (gondolom) kihoztak a maximumot.
Legfeljebb termek-tervezesi hiba lenne egy esszeru vilagban, mert a technikai mai allasa szerint ilyen lapos hazba ekkora kakao nem fer bele.
Az apple eseteben viszont ez nem igaz, mert tudjak, hogy ugyis el lehet adni, tok mindegy, hogy esszerutlen es felesleges.
Olyan, mint a gamer fejhallgato. -
rii
nagyúr
nem azért nem képes ellátni a funkcióját mert hibásan tervezték, hanem mert a marketing gépezet dübörög, és vastag árcédulát rá lehet rakni egy ilyen gépre - ettől a betéveltől csupán korrektség miatt nem akartak elesni, inkább kapjon visszafogott gépet aki megveszi.
tudták ők nagyon jól h ez lesz ... de választhattak - korrektség és a pénz között .. és az utóbbit választották ...
ez a különbség a szándékosság és a tervezési hiba között ...
-
rii
nagyúr
" .... Az, hogy ez most a marketing miatt van vagy nemtörődömségből, másodlagos. .... "
elsődleges .... a marketing az elsődleges.
vagy szerinted nem mutat jól a hirdetésekben az "i9"?
az i9 -nek jelen esetben a marketing ereje volt a döntő ... szóval nagyon nem másodlagos volt a marketing itt, hanem épphogy elsődleges szempont
-
rii
nagyúr
nem nyakatekert érvelés., hanem levezettem, h mért nem tervezési hiba
írd már meg,hogy szerinted mért tervezési hiba ez, amikor ezt így tervezték?
a tervezési hiba az, amikor valami nem úgy működik, mint ahogy tervezték.
adott volt a gépház, adott volt a hűtés, tudták h kevés lsz, de leszarták, mert a fanatikusok - hozzá nem értők ( bocsánat ) megveszik
-
eszgabor
aktív tag
Ööööö, ettől jobban el tudja vezetni a hőt?
-
laabom
tag
válasz
Alogonomus #32 üzenetére
Helyes
-
Hiftu
senior tag
Vajon az MS másolja az Apple-t, vagy fordítva?)
Lásd: nem kell a drága tesztelés. Arra ott vannak a felhasználók. -
Azzal csak az első pár szót lehet gyorsan leírni, utána visszaveszi a ceruza vastagságát 0.5-ről 0.3-ra, az meg mindenbe beletörik.
Immár világossá vált, hogy ezt a szériát Mac Elek tervezte.
DigitXT: Cserébe bármilyen rusnya nőt nézel rajta, az "Hot Chick"-nek fog tűnni.
Mondjuk a sör olcsóbb akkor is, ha sok kell belőle. -
MAGura
csendes tag
válasz
Alogonomus #32 üzenetére
Nem. Aki Mac-et használ, annak nem opció egy Windowsos gép. Ezt max csak az előző generációval lehet összevetni. Nincs más, nincs XPS, se Thinkpad se semmi. Ebből a szempontból viszont nem sokkal jobb mint az előző generáció. Se nem vékonyabb, se nem gyorsabb. Viszont drágább.
-
rii
nagyúr
válasz
Alogonomus #32 üzenetére
" ... Azért tervezési hiba, mert olyan processzort tettek bele, ami meghaladja a ház lehetőségeit. ... "
de ez nem tervezési hiba .-)
ez marketing .-) nem tehettek mást .-)
vastag gépet ki vesz? ( azokon kívül akik vágják h a nagy hő leadáshoz hely is kell )zeneszerkeszők videóvágók grafikusok szerte a világon kifizetnek 1-2 millát egy laptopért ... őket célozta ez a terék meg design és erős ... és hogy - amit írtál is - a ház lehetőségei?
na itt a marketing, hogy el lehessen adni a gépet, muszáj volt vékony házba pakolni ...ha lehetett volna bele erősebb hűtést tenni, az talán a tervezési hiba ...
ha a hűtésnek bírnia kellene a CPU-val de mégse bír, az a biztos tervezési hiba(#40) kpbendeguz:
amikor az asztalit vettem, én is gondolkoztam laptopban, de szerencsére gyorsan lebeszéltem magam róla, és desktop lett ... persze nekem nem kell hurcolászni ... meg volt két 20"-os monitorom ... -
davudhunters
csendes tag
Patch-elték a fizikálisan szar konstrukciót... Uhh az oszt igen..
-
törölt tag
Na pontosan erről van szó: egy laptop mindig kompromisszumos termék lesz, a kérdés, hogy kinek mi a vállalható kompromisszum.
A TDP keret beállítása pl. egy dolog, az alaptól eltérő venti szabályozással simán el lehet érni az apple által megadott 35% gyorsulást, csak ez esetben a hűtés már 60 foknál jól hallható, 70 környékén meg már határozottan hangos. Ez is kompromisszum kérdése: akinek fontos a halk működés, az kénytelen beáldozni némi cpu teljesítményt vagy vállalja be a porszívó hangot és akkor többet is ki lehet hozni a vasból.Azért nem szeretem, amikor valaki egy adott macbook paraméter kapcsán egy másik laptoppal példálózik, mert nem teszi mellé a laptop súlyát, méretét, aksiidőt, a hűtés zajszintjét és a leadott cpu teljesítményt. Ezt így együtt érdemes csak összehasonlítani, bármilyen termékről legyen is szó.
-
moleculez
veterán
válasz
t72killer #20 üzenetére
Vannak feladatok, amihez kell az asztali gép. Pont. Az i7 egy nagyteljesítményű proci, annak még egy asztali konfigban is meg kell küzdeni a hűtésével, ha huzamosabb ideig hajtani akarod. Ebbe meg beleraknak i9-t. Tényleg csak a katalógus miatt, ezt ők sem gondolhatták komolyan.
Talán nem is ördögtől való, hogy az MS is kancsingat az ARM felé, ultramobil fronton.
-
htc07
addikt
"throttlingolni", milyen szép magyar szó ezzel a ragozással..
na indulok elwalkingolni -
Male
nagyúr
...hát igen, lassan már nem azt kell nézni, hogy milyen proci van benne, hanem egy szám kell arról, hány W-nyi hő kezelésére képes a hűtési rendszere a notinak. Ezt igazából az Intelnek nem kéne hagynia, de nekik is jól jön, hiszen nem adják olcsóban azt az i7-et, amit totál visszafognak, mint azt az i7-et, aminek meg van elegendő hűtése...
-
kolle128
csendes tag
Nem tetszik, hogy csak úgy át lehet konfigolni a processzor TDP-jét. Ha egy gyártó olyan procit szeretne, ami kevesebbet fogyaszt használjon egy másik procit.
Így három laptopba bevágnak 8700k-t és három különbőző teljesítményű chip lesz a konfig miatt, amiről persze semmilyen információt nem ad a gyártó.
-
negyedes
addikt
be lehetne fejezni ezt a vekonyitast mar minden gyartonal.
munkagep, legyen normalis hutese, ha meg kell a hordozhatosag es sok akuido macbook vagy az ultrabookok.
-
biker
nagyúr
ez ultragáz. veszek egy i9-est, ami 35%-al butítva van, hogy ne melegdejn túl. Nem fogok.
Még az elődre se vettem rá magam, az utolsó nem USB-C-s nem touchos MBP-m van, nem merek váltani, mert nem jók! -
Alogonomus
őstag
Azért tervezési hiba, mert olyan processzort tettek bele, ami meghaladja a ház lehetőségeit. Prospektuson jól mutatott, hogy extrém alkatrészekből épül föl a gép, csak a fizika közbeszólt.
Az a gond, hogy a laptop már nem is erős. Persze erősebb, mint egy átlagos laptop, de az 1-2 milliós sávban elérhető laptopok elverik. Már csak a vékonyságával lóg ki ez a laptop.
A háromból eredetileg két pozitívummal rendelkezett, de ezzel a változtatással már csak egy maradt meg. A "menő" matrica tudott megragadni a laptopon. -
sb
veterán
Azért van középút. Ez itt egy hatmagos.
Nekem E5470-ben a 4/4-es proci jól elvan. A 3.1 4 magon megvan alapon 35W-ból. Alulfeszelve 26-28W-ból. Persze ez 1.8kg körül van, de bőven bírja, lehetne könnyebb is ehhez.15-25W-ot elbíró - és az azért lehet elég vékony - házba szerintem jók a négymagosok. 15W-ból nem futják ki magukat, de visszavéve is erősebb mint 2 mag 3GHz felett. Ha meg nem kell csak 1-2 mag akkor ugyanúgy 3.5+-ig felmennek a Turboval. 25W-ból meg már 3GHz környéke is célozható.
Hatmagosnak már nincs értelme csak egy szinttel feljebb, 40-45W-ot tartósan hűteni tudó házban.
-
rii
nagyúr
válasz
Alogonomus #28 üzenetére
szerintem nem tervezési hiba
vastagabb laptopot nehezebb eladni
marad a vékony
ez meg kevés, hogy a legerősebb hw-ek hőjével meg tudjon birkózniláttam már olyan postot (nem apple) laptopkról szóló hír kapcsán, hogy "menő"
ennyi ... menő
vastag laptop nem menő ... visszalépés lenne az emberek szemében ... nem értenék miért vastagabb ... plusz az apple-nek is külön kellene házat terveztetnie-gyártatni ehhez ... igy meg a user kap ugyan bika gépet ... de a szűk keresztmetszet a hűtés hatékonysága ...a fejekben van a gond.
van egy mondás, hogy "jól, olcsón és gyorsan dolgozunk, e háromból kettőt választhat"
itt sincs olyan h vékony és erős és 100%-on terhelheti huzamosabb ideig a gépet ... a háromból kettőt választhat ... jelen esetben marad a vékony és erős ... -
válasz
hohohohóó... #24 üzenetére
A fizika nem alma-specifikus
. Amúgy el tudok képzelni olyan feladatokat, ahol csak 2-3mp-re kell begyújtani a rakétákat, pl photoshop manuális munka - itt elvileg az i9 erejének nagyrésze kihasználható, bár max turbóra valszleg soha, semmilyen körülmények közt nem lesz képes egy macbook-ban.
-
Alogonomus
őstag
Magyarán az Apple visszavett az i9 teljesítményéből, hogy az elégtelen hűtés miatt ne térdeljen le a laptop.
Eddig kifuthatta magát a rendszer, de úgy pár perc intenzív használat után gyalázatos szintre visszazuhant a teljesítménye. Mostantól viszont eleve nem engedik maximumon pörögni a processzort, amivel remélik megússzák a túlmelegedést.
Átlagot számolva jobb lehet így az idei laptop teljesítménye, de aki őrületes összegért a legfrissebb "versenyautót" megveszi, az nem akar limitert látni benne. Csinálják meg tisztességesen, és ne korlátozzák vissza 10-20-30%-kal a teljesítményt, hogy ezzel elfedjék a tervezési hibát.
Egy kiépítéstől függően 1 és 2 millió közötti laptopnál ez nem egy elegáns megoldás... -
tasiadam
veterán
A 45w-os procik ennyire kenyesek? Nekem regi 35w-os van, es 65 fok alatt nem kapcsoltatom be a hutest. Utana 80-nal mar megy 50%on. Egy mezei 2020M-rol van szo. Nem hiszem, hogy hu de mas lenne a dolog egy 2 magos 3ghz-s i7el.
-
rii
nagyúr
válasz
hohohohóó... #24 üzenetére
" ... de aki egy ehhez hasonló méretűbe i9-et tesz az beteg... ... "
nem beteg ... inkább gonosz .. lesz.rja h valaki tudatlanságból megáll a kirakat előtt és ...
... úúú ... bika erős, vékony design ... megveszem ...ja hogy a hűtés elégtelensége miatt nem fogja tudni 100%-osan kihasználni a gépet?
mér'nem ért ahhoz amit használni akar?
ja'hogy csak használni akarja de érteni hozzá nem?a marketingesek a getszik, h ezt tolatják az eladási számok miatt ... az emberek meg naivak, mert megbíznak a cégekben, és azt hiszik, nekik nem kell érteni hozzá ...
a marketingesek tudják h a vékonysággal lehet parasztvakítani .... ez is mióta szempont egy laptopnál? besz.rás ....
-
hohohohóó...
tag
Az XPS 13-asok sem tudják lehűteni az új i7-eseket tehát ezekbe az i5 ajánlott, a 15-ösök még el vannak vele, de aki egy ehhez hasonló méretűbe i9-et tesz az beteg...
Amúgy a 4 mag jót tett nekik, kevesebbet mennek maxon így halkabbak és nőtt az aksiidő is.Szal ez a jelenség kivételesen nem alma specifikus.
-
válasz
moleculez #19 üzenetére
Úgy, hogy a JS egyszálú nyelv és akármit csinálsz* egy magot terhel csak. Nyilván nem a kód editor fogja kihajtani az i9-et önmagában, de a futtatáskor pl. egy nodeJS alkalmazás már simán.
Illetve Atom esetén (szerintem a többinél is) a sok plugin is ugyanarra a szálra pakolódik rá, így egy sokmagos alacsony frekis procin egy magot maxra lehet vele járatni simán - pláne throtlinggolt procival.* A web workerekkel meg lehet oldani, hogy a UI-hoz nem kellő részfeladatok külön szálon fussanak, de ez tudtommal nem műxik az Electron-os appoknál, amilyenek a felsorolt progik.
És ez úgy jön ide, hogy a Mac visszaveszi a teljesítményét akkor is, ha egy szálat terhelsz csúcsra - ezt naponta tapasztalom a nodeJS-es projecteknél.
-
Vuk-T
csendes tag
Utánaolvasgattam kicsit a témának azt utobbi pár napba és nekem nagyon úgy tünik hogy a probléma más forrásból ered ha hinni lehet ennek, márpedig nagyon úgy néz ki hogy lehet, szal több mint valószínű hogy az a 45W amiről a cikkbe szó van az valójába sokkal több volt amit nem bír el a VRM. Na most arról már nem is beszéljünk hogy milyen problémás lehet a helyet ha nem csak proci de gpu-t is egyszerre terheled le
. Itt meg egy friss video a patch elötti és utáni helyzetről. Meg egy extra ráadás Luis Rossmann-tól
-
Cyrin
addikt
A cím elejéről lemaradt a "Nem" szócska...
Ez csak marketing javítás...
-
Persze, attól függ, mire akarja az ember használni a gépet. Wördexcellfészbukk elmegy okosórán is manapság...
#19: "a 4K videó vágó, 3D render progik hajtják ki a sz@rt is ezekből" sokáig laptoppárti voltam, de ahogy a fotózás mellett megjelent a videó, pláne nemrég a 4k, építettem egy asztalit. Sajnos hordozható alternatívája nincs még a komolyabb videószerkesztő munkaállomásoknak - ha megállunk 4k környékén, akkor mondjuk 5éven belül lesz. Itt amúgy különösen érdekes, hogyan brillírozik az Apple, uis a videofil népek szeretik alaprendszernek használni az iOS-t.
-
moleculez
veterán
-
myckie2
őstag
Ahogy előttem is leírták, hihetetlen, hogy ez a teszt fázisban nem bukott ki. Volt egyáltalán olyan?
-
ceripapa
aktív tag
Áhh de jó már akkor 3-4 percig is birja hogy, nem kezd throttlinggolni
. De továbbra is megjegyzem a kicsi notimba a 8250U szobai 28 fokon 3.38GHZ-n 10-20 perc alatt eléri hogy menjen a hütő ,de trottlingot még nem láttam hwinfoval is olyan 75 fok volt a csúcs, de viszont ha csak 2.6 - 2.8 GHZ között van akkor simán elvan 60-65 fokon.
-
Tidus
addikt
Csúcs VIP MacBook-nál kimarad a tervezésből az energia gazdálkodás?
Bocs, azért ez nem kis baki. -
-
Male
nagyúr
Alaposan tesztelhették kiadás előtt, ha ez nem derült ki...
-
MCGaiwer
addikt
persze, mert értelmes 80+ra tervezni egy CPU-t...
(ugye csak a "bírja ki azt a 2 évet amíg él a gari" mentalitás) -
rii
nagyúr
a processzort mennyire kell visszafogni, ha kezd melegedni?
mennyi ideig tud 100%-on menni?vagy tartósan (órákon át) a teljesítménye hány %-t tudja leadni?
-
Meridian
senior tag
És emiatt nem fog megolvadni a billentyűzet membránja?
-
Az Apple szervereiről letölthető gépenként 350g réz. Janem
#1: a latitude e7450-em folyamatos FPU nyúzás esetén is 3GHz felett marad (i7-5600u proci). 4magos proci nem való 17" alatti gépbe.
-
törölt tag
[TROLL]
Segáz, már kinn vannak a fasza benchmark eredmények, tele volt velük a sajtó, marketingre jó, most már lehet csinálni használható megoldást is.
[/TROLL] -
Nekem 2017-es MacBook Pro van a meloban, de az is eleg rendesen visszaveszi az erejet par pec utan, ha egyszalas cpu-t erosen terhelo progit futtatok.
Bar ez igaz a lapos Win/Lin PC-kre is.
Kollegak Dell, vagy Lenovo Thinkpad-jei is ezt teszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged