- VR topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
" .... Én azt gondolom, hogy a koncepcióalkotás is tervezés. ... "
az is tervezés, hogy merre tanul tovább valaki ... ha évek múltán kiderül, hogy mégse jó neki az adott iskola ... akkor mit mond? tervezési hiba?
korábbira reagálva: szerintem nincs olyan h szándékos hiba ... mert az a szabotázs ...
szándékosan nem hibázunk, mert ha bekövetkezik a hibás állapot, akkor pont azt akartuk ... ethát nem hibáztunk ..
paradoxon a szándékos hiba ....
-
rii
nagyúr
nem azért nem képes ellátni a funkcióját mert hibásan tervezték, hanem mert a marketing gépezet dübörög, és vastag árcédulát rá lehet rakni egy ilyen gépre - ettől a betéveltől csupán korrektség miatt nem akartak elesni, inkább kapjon visszafogott gépet aki megveszi.
tudták ők nagyon jól h ez lesz ... de választhattak - korrektség és a pénz között .. és az utóbbit választották ...
ez a különbség a szándékosság és a tervezési hiba között ...
-
rii
nagyúr
" .... Az, hogy ez most a marketing miatt van vagy nemtörődömségből, másodlagos. .... "
elsődleges .... a marketing az elsődleges.
vagy szerinted nem mutat jól a hirdetésekben az "i9"?
az i9 -nek jelen esetben a marketing ereje volt a döntő ... szóval nagyon nem másodlagos volt a marketing itt, hanem épphogy elsődleges szempont
-
rii
nagyúr
nem nyakatekert érvelés., hanem levezettem, h mért nem tervezési hiba
írd már meg,hogy szerinted mért tervezési hiba ez, amikor ezt így tervezték?
a tervezési hiba az, amikor valami nem úgy működik, mint ahogy tervezték.
adott volt a gépház, adott volt a hűtés, tudták h kevés lsz, de leszarták, mert a fanatikusok - hozzá nem értők ( bocsánat ) megveszik
-
rii
nagyúr
válasz
Alogonomus #32 üzenetére
" ... Azért tervezési hiba, mert olyan processzort tettek bele, ami meghaladja a ház lehetőségeit. ... "
de ez nem tervezési hiba .-)
ez marketing .-) nem tehettek mást .-)
vastag gépet ki vesz? ( azokon kívül akik vágják h a nagy hő leadáshoz hely is kell )zeneszerkeszők videóvágók grafikusok szerte a világon kifizetnek 1-2 millát egy laptopért ... őket célozta ez a terék meg design és erős ... és hogy - amit írtál is - a ház lehetőségei?
na itt a marketing, hogy el lehessen adni a gépet, muszáj volt vékony házba pakolni ...ha lehetett volna bele erősebb hűtést tenni, az talán a tervezési hiba ...
ha a hűtésnek bírnia kellene a CPU-val de mégse bír, az a biztos tervezési hiba(#40) kpbendeguz:
amikor az asztalit vettem, én is gondolkoztam laptopban, de szerencsére gyorsan lebeszéltem magam róla, és desktop lett ... persze nekem nem kell hurcolászni ... meg volt két 20"-os monitorom ... -
rii
nagyúr
válasz
Alogonomus #28 üzenetére
szerintem nem tervezési hiba
vastagabb laptopot nehezebb eladni
marad a vékony
ez meg kevés, hogy a legerősebb hw-ek hőjével meg tudjon birkózniláttam már olyan postot (nem apple) laptopkról szóló hír kapcsán, hogy "menő"
ennyi ... menő
vastag laptop nem menő ... visszalépés lenne az emberek szemében ... nem értenék miért vastagabb ... plusz az apple-nek is külön kellene házat terveztetnie-gyártatni ehhez ... igy meg a user kap ugyan bika gépet ... de a szűk keresztmetszet a hűtés hatékonysága ...a fejekben van a gond.
van egy mondás, hogy "jól, olcsón és gyorsan dolgozunk, e háromból kettőt választhat"
itt sincs olyan h vékony és erős és 100%-on terhelheti huzamosabb ideig a gépet ... a háromból kettőt választhat ... jelen esetben marad a vékony és erős ... -
rii
nagyúr
válasz
hohohohóó... #24 üzenetére
" ... de aki egy ehhez hasonló méretűbe i9-et tesz az beteg... ... "
nem beteg ... inkább gonosz .. lesz.rja h valaki tudatlanságból megáll a kirakat előtt és ...
... úúú ... bika erős, vékony design ... megveszem ...ja hogy a hűtés elégtelensége miatt nem fogja tudni 100%-osan kihasználni a gépet?
mér'nem ért ahhoz amit használni akar?
ja'hogy csak használni akarja de érteni hozzá nem?a marketingesek a getszik, h ezt tolatják az eladási számok miatt ... az emberek meg naivak, mert megbíznak a cégekben, és azt hiszik, nekik nem kell érteni hozzá ...
a marketingesek tudják h a vékonysággal lehet parasztvakítani .... ez is mióta szempont egy laptopnál? besz.rás ....
-
rii
nagyúr
a processzort mennyire kell visszafogni, ha kezd melegedni?
mennyi ideig tud 100%-on menni?vagy tartósan (órákon át) a teljesítménye hány %-t tudja leadni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Huami Amazfit Bip okosóra
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged