Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
Pont ez a hazam van ilyen színben. Hibátlan
-
Cs1csó
titán
válasz
antikomcsi #146 üzenetére
Ennek a cikknek nincs értelme. SENKI SEM ÉPÍT gépet AD HOC jelleggel. Erről egy főzőműsor jut az eszembe, abban volt hogy a "szakács" mondta: "most abból készítünk valamit amit a hűtőbe találunk!" erre benyit a hűtőbe és mondja: Á EGY KIS FÜRJTOJÁS, Á EGY KIS GORGONZOLA SAJT ÁÁ
Nekem ilyesmi nincs a hűtőmben. Persze olyat lehet csinálni ha harmad, negyed áron ÁFA nélkül - jó magyar szokás szerint - egyszerűen nem lehet otthagyni. pl. egy 50 ezres i5-öst vettem volna de nem hagyok ott 60-ért egy i7-est stb. Vagy ha kapnék ajándékba egy 1080Ti (lehet inkább eladnám) akkor a mellé már érdemes inkább spórolni és nem egy i5-öt hanem egy i7-et venni hogy elbírjon vele ki tudja szolgálni.
-
antikomcsi
veterán
Ne haragudj meg, de még mindig nem érted, amiről én beszélek. Ezt onnét gondolom, mert ha megértenél, akkor ez a válaszod ebben a formában meg sem született volna.
Másrészt nem belépő szintű gépet mondtam, hanem belépő szintű játékos gépet. A kettő messze nem ugyan az.
Na mindegy, látom ez egy parttalan beszélgetés lenne, úgyhogy inkább csak jó éjt kívánok!
-
Piftuka
veterán
válasz
antikomcsi #127 üzenetére
Én tiszteletben tartom a véleményeteket, de mindketten erősen túloztok.
"Netezős, dokumentum nézegetős gép"..."Belépő szintű gép"...
Senki nem beszélt a cikkben "csúcsgépről", de azért a belépő szinttől is nagyon messze van ez.
És bizony, manapság az említett ~250.000-300.000 forintért olyan gépet tudsz összeállítani, ami maximálisan jó teljesítményt nyújt a legtöbb multimédiás alkalmazásban, és fog nyújtani még 6-8 év múlva is, anélkül, hogy valakinek költenie kellene rá. Ez a "Core i" platform megjelenésével vált valósággá.
Mert bizony az IBM PC x86 korszakban, a Pentium I korszakban, majd a Celeron/PII-PIII/Cyrix/AMD Athlon, stb. korszakban lehetetlen küldetés volt.
A csúcsgépek avultak el jellemzően 1, maximum 2 év alatt. Ilyen időintervallumban pedig egyenesen alkalmatlannak bizonyultak az újabb, komolyabb teljesítmény igényű szoftverek futtatására.
Példaként pedig nem a csúcsra törekvőket ("mindig a legújabbat, mindig a leggyorsabbat") kell felhozni, mert az ilyen szintű hardcore gamer-ek még mindig a számítógép felhasználók legkisebb részét alkotják.
A zöme a "casual" gamer valamelyik fokozata, aki bőven elvan egy ilyen géppel évekig, mert nem feltétlenül 4K felbontásra vágyik, 100 FPS mellett, a legújabb játékokban is, hanem egy stabil, korrekt multimédiás teljesítményre.
Márpedig - ismétlem magamat -, ha manapság rak össze valaki egy annak megfelelő "közepes" konfigot, az még sok évig bőven használható lesz erre a célra.
(A konzolok világát pedig sem "vica", sem "versa" nem hoznám ide, mert két külön területről van szó.)
-
Vesa
veterán
válasz
Csak magamat tudom ismételni, a PC nem hasonlítható a konzolhoz! Érveim a linken olvashatók!
-
PishT
tag
Köszi a tesztet! Épp AMD-konfig összerakásán gondolkodom.
írtátok a memóriát, már korábban is találkoztam ezzel, hogy 3200MHz-es az ajánlott. Ezen kívül, márkában van olyan, ami semmiképp sem ajánlott? Mert pl nem "támogatja"/szereti az AMD az adott chipkészletet. Találkoztatok ilyennel? -
Daelion
őstag
válasz
Dilikutya #139 üzenetére
Nem akartam régebbi játékot mondani mert akkor meg az a baj,hogy mert régi.
Witcher 3 Hairworks-t leszámítva 50-60 FPS,DOOM 1440P Ultrán stabil 60,Rise of the Tomb Raider is közel maxon ment.
BF 5 béta miatt meg nem kérem megint kölcsön ha lehet.
Youtuben is van rakás értelmes teszt régi karikról 'új' játékokban.
@snecy20
Vágom csak a 4-5 éves kari kommentre akartam reagálni ezzel.
-
Dilikutya
félisten
válasz
antikomcsi #135 üzenetére
Két éves Celeron processzorral és két éves butított VGA-val nem alap? 2000-ben már jóval túl jártunk az 533 MHz-es Celeronon, a TNT2 Vanta meg egy butított kártya volt, alacsonyabb órajelekkel, sőt talán a memóriabusz is gyengébb volt, mint a sima TNT2-ben, és ekkor már létezett a Geforce 256 is.
Ha péntekre kell, most, azonnal, akkor vedd teljes áron, ennyi. 18990 Ft a PC verzió, 2000 környékén 8000-9000 körül voltak.
-
Daelion
őstag
válasz
AssAssynn #126 üzenetére
Ja hát igen ha 120 FPS az igény akkor persze,hogy gépigény is van de szerintem még nem annyira 'standard' dolog ez max akik verseny szerűen játszanak.
De ez egy olyan dolog ugye ami mindenkinél más,hogy mit tolerál vagy igényel.
Nálam szerencsére ez elég alacsony tehát több évig is el tudok lenni egy átlagos rendszerrel.Most lesz 1-2 hónapon belül 3 éves Xtreme 950-em és csak most jutottam oda,hogy le kéne cserélni meg már nagyon kilóg a mostani rendszeremből.
@Dilikutya
Most kértem kölcsön egy GTX 970-et pár hete és az már igencsak 4 éves kari vagy mennyi és 1080P High grafon még most is jól tartsa magát,legalábbis én nem nevezném erősen kompromisszumosnak.
Far Cry 5 Ultran 64 FPS átlagot tudott pl. -
antikomcsi
veterán
válasz
Dilikutya #129 üzenetére
Kár, hogy nem értesz meg, de válaszolsz.
Hol tudom olcsóbban beszerezni péntekre az új Tomb Raidert? Az, hogy 3 hónap múlva vagy fél év múlva olcsóbb lesz nem releváns ebből a szempontból.
A konfig, amit 2000-ben vettél elég jónak számított, volt jobb is, de ez közel sem belépő alap gép volt. Másrészt ez időtájt 100K körül volt egy PS2. Tehát teljesen mások voltak az arányok. Nem tudom érthetőbben leírni. Persze ha csak az a cél, hogy belekössünk a másikba, és jelezzük, hogy mi mindent jobban tudunk, akkor nem is érdemes.
-
snecy20
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
válasz
Most is olcsóbb a PC verzió, sokkal előbb kap leárazást. Alapvetően nem csak a játékoknál van az, hogy a premierkori bevételre gyúrnak, a filmstúdiók is azért nyomják a reklámot, hogy a nyitóhétvége bevételei minél magasabbak legyenek.
Egyébként 2000 éve pontosan ugyanennyibe került egy erős PC. 2000-ben 140k-ért vettük ezt, és ez nagyon nem volt erőmű akkoriban, csak akkor 140 jóval többnek számított, a 200k meg pláne.
Abit BF6 alaplap
Intel Celeron 533 MHz
64 MB RAM
Elsa TNT2 Vanta 16 MB
Seagate 20 GB HDD
ház, táp, CD olvasóEgy GeForce 2 GTS 64MB pedig 384 dollárért debütált.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Erősen vadkapitalista-üzemmódba kapcsoltak a hardvergyártó cégek, sajnos röviden és tömören ez a helyzet.
A pofátlan árazás miatt 15-20 éve sem kellett a szomszédba menniük, de mostanra kezd látványosan átmenni luxuscikkbe a csúcshardver.
-
antikomcsi
veterán
Nem haragszunk, nem értheti meg mindenki!
A lényeg az, hogy nem saját magához mérem a PC-t, hanem az alternatívákhoz. Jelenleg, mint látjuk 2-300K egy játékos gép, és az is belépő szinten, és akkor még hol vagyunk a csúcstól. De 150K környékén már van jóval több választási lehetőség játékra akár ps akár xbox fronton. Cirka 20 évvel ezelőtt azért nem pont így volt. És elveszni látszik a játékok árelőnye is. Maradjunk csak a friss megjelenéseknél. Pár éve a PC verzió érezhetően olcsóbb volt, ha most megnézzük az aktuális megjelenéseket ez nem látszik már.
Tömören, én, mint PC-s féltem a magam és mások mindennapi hardverbetevőjét a jelenleg tapasztalható piaci körülmények miatt. Míg régen, egyáltalán nem éreztem veszélyben "magunkat".
Nem kell megérteni, de illik elfogadni, ahogy én is teszem azt mások véleményével.
-
AssAssynn
addikt
Elsősorban a pubg-ra és a BF 5-re gondoltam egyébként. Pubg az i5-8600 és gtx1070 kombóval kb 120 fps-el fut átlagban, de az kell is oda, ja és minden very low-on, talán csak egy-két beállítás mediumon. BF V fps-t nem néztem, de az a pont jó kategóriába esik. CS:GO régi játék, ezért az újabbakat említettem. Ahogy meg fejlődik az ipar, úgy ezzel a konfiggal nagyjából a most és az 1-2 éven belül megjelenő címeket lehet majd kellemesen elfuttatni, utána ahogy jönnek az újdonságok, követelik is majd maguknak a fejlesztést.
Single játékoknál ahogy te is mondtad még durvább a helyzet. -
Daelion
őstag
válasz
AssAssynn #124 üzenetére
De mi az a jelenleg népszerű multi aminek 'hatalmas' gépigénye van?
Amiket felsoroltam azoknak egyiknek sincs,BF-nek van ha valaki multiba is fix 60/120 FPS-t akar magas grafon de az már más szint ugye.
Fortnite,Overwatch,CS:GO több éves budget hardveren elfut stabilan,elvileg már a PUBG is sokkal jobban fut mint régebben.AAA szingle játékoknak van inkább igénye,sokszor a durva optimalizálatlanság miatt de abba meg ne menjünk bele,közismert dolog sajnos.
Én se a multik miatt fejlesztek most,azokhoz a régi rendszerem is elég lett volna csak ugye multi már nem érdekel mint ahogy említettem.
-
AssAssynn
addikt
Abban egyetértek, hogy ha egy netezős, dokumentumszerkesztős gépet akarsz összerakni, azt olcsón megtudod tenni és nagyon sokáig jó lesz, viszont én a játékról beszéltem és az új, népszerű, sokak által játszott multi játékoknak hatalmas a gépigénye. 300-400ezer, hogy beruház egy ilyen gépre és max 2-3 évig lesz életképes, utána kezdődik elölről.
-
Vesa
veterán
Ne kezdjük ezt megint, csak ismételni tudom magam. A konzolon számos műfaj egyszerűen nem jól játszható, nem élvezhető, és innentől össze sem hasonlítható a PC-vel. Hiába olcsóbb a konzol, ha nem érdekelnek a causal játékok, de minden olyan játék amit meg szeretek, egeret, billentyűzetet és komoly HOTAS joystick-ot igényel, mert arra van kitalálva, arra van tervezve. Akkor marad a PC, mert ez nem csak a teljesítményről szól!
-
Piftuka
veterán
"Gamer.hu-n van egy hasonló cikk most[..]
Na, szerintem az úgy korrektebb konfig."A különbség, hogy a PH! csapata "azzal főzött, amit kapott" a szponzoroktól, az említett oldal stábja viszont saját döntése alapján válogatta össze a neki tetsző alkatrészeket a számítógép konfigurációhoz.
Nem mindegy!
-
Piftuka
veterán
"#108) AssAssynn
Emlékszem még, amikor kiadtak egy új játékot és szinte kivétel nélkül mindenki gépén elfutott és már lehetett is csapatni a LAN-partykat.[..]""#109) antikomcsi
"Az a szomorú valahol, hogy majdnem 300K-t kell költeni arra, hogy egy belépő szintű "játékos PC-t" építsünk.
Nem szeretek arra hivatkozni, hogy bezzeg régen....... "Ne haragudjatok, de nem értelek benneteket!
Az "IBM PC" megjelenése óta a gépek avulása gyorsabb volt, mint bármikor az IT történelemben. Egészen az Intel "Core" processzorok megjelenéséig tartott mindez.
Az akkor megjelent közép kategóriás számítógépekkel még most is eljátszogat az ember, ha nem vágyik 4K felbontásra, és csak a legújabb játékokra. (Minden más egyéb jellemző otthoni célra is bőven jók ezek a masinák.)
Lassan 10 éves technológiáról beszélünk!
Azt megelőzően egy ilyen hosszú időtáv elképzelhetetlen volt.
Van pár kellemtelenség az utóbbi 1-2 évben (ingadozó, gyakran magas RAM/SSD árak, és árnövelő "bányász VGA herce-hurca"), de mindettől függetlenül is, bárki, aki most akar egy teljesen új számítógép konfigurációt vásárolni, szerencsésebb mint valaha.
-
BaLee
addikt
Gamer.hu-n van egy hasonló cikk most, ott egy i5 8400-as konfigot raknak össze, szintén minőségi alkatrészekből, SSD-vel 250k alatt.
Nem tudom szabad-e linkelni. [link]
Na, szerintem az úgy korrektebb konfig.
-
snecy20
nagyúr
"a különbség a játékok felé való újabb és újabb minőségi elvárásokban keresendő (aki vissza tud venni a megjelenítéses igényeiből, annak olcsóbb gép is elég; aki nem, az meg fizet, amennyit tud/akar/szeretne)."
Ez nagyon igaz! Ha még mindig az 1024x768@75Hz-nél tartanánk, valószínűleg a legalapabb belépő konfig elbírna mindent oda-vissza... 4K-8K-240Hz, elég vad dolgok, és még vadabb hardware-árak várhatóak sajnos a jövőben.
-
válasz
Dark Archon #113 üzenetére
Csatlakozom. Vagyis egyrészt a folyamatos infláció miatt mást ér ma egy adott dolog, mint régen (én még az 50 filléres fagyi idején voltam gyerek - most 100 forint alatt nem kapni sehol, de néhol a 200-300 forintos magasságokban is jár az ára). Másrészt tényleg messze nem kell 300k egy alapszintű játékos gépre (aki szerint kell, az meg is ette a cikkbeli reklámot - és ezzel utalnék az előző reagálásomra is). Harmadrészt a mai hardverek sokkal többet tudnak, mint a régiek - a különbség a játékok felé való újabb és újabb minőségi elvárásokban keresendő (aki vissza tud venni a megjelenítéses igényeiből, annak olcsóbb gép is elég; aki nem, az meg fizet, amennyit tud/akar/szeretne).
-
BaLee
addikt
válasz
Synthwave #107 üzenetére
Olvastam de én másképp közelítettem volna meg. Ha valakinek van fölös +40k-ja úgyis megveszi a drága házat / moduláris tápot / hűtőt. Én adott keretből a legjobb gépet összeraktam volna 1-1 kategóriával jobb cpu + vga-val és ha akar akkor pluszban tud költeni a többire.
-
válasz
noPublicFG #99 üzenetére
A miért nem volt ott. És ez a lényeg. A miért nélkül az egész egy szakmai(nak tűnő) írásnak látszik első, felületes olvasásra; pedig nem. Nagyon nem.
És -mint említettem, - kötelező a reklámcikkeket egyértelműen megjelölni (vagy kiírni az elejére, hogy fizetett reklámcikk, vagy kirakni a (x) egyértelműsítést - mint bármelyik másik média; mint pl. akár a PC World online is (ráadásul a médiahatóságtól a ph! egy vaskos bírságot is kaphat, ha valaki megtenné a feljelentést).)
Vagyis nem sejtetni, meg reménykedni kell, hogy hátha mindenkinek leesik (ami persze nem is érdeke a hirdetőknek, és így a cikkíróknak sem, mégha most mégis mást mond), hanem konkretizálni, egyértelműsíteni. -
Daelion
őstag
Ezt én is így látom.
Én 3-5 évente szoktam nagyobb 'fejlesztéseket' csinálni de akkor is csak ha tudom,hogy kelleni fog ahhoz amikkel játszani akarok majd vagy már játszok.
Ennek amennyire csak lehet utána szoktam nézni mielőtt akármit is veszek.Van haverom aki össze rakott egy 7700K/1080/Acer Predator monitoros gépet amikor még újdonság volt,most meg nyomatja rajta a Hearthstonet meg hasonló izéket.
'és nem,nem miller a tag vagy valami'
Nem cigizek vagy járok kocsmába/drága bulikba,200-300k-t erre az 1 'hobbimra' tudok áldozni pár évente ha kell.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Dark Archon #113 üzenetére
Hát, messze nem a legdrágább. Csak ésszel és tudatosan kell csinálni.
-
válasz
antikomcsi #109 üzenetére
Most ez kb. olyan dolog, hogy régen meg 6Ft volt egy zsömle... egyébként meg, ha végigfutod ezt a pár hsz-t, kiderül, hogy nem kell 300k-t elkölteni. Ettől függetlenül, ja, ez egy drága hobbi. De korántsem a legdrágább...
-
BaLee
addikt
válasz
Azzal szoktak jönni, hogy a konzolhoz drága a játék, ami így is van, de számolgassunk csak...
140k-s bundle-kat lehet venni 4-5 teljes árú játékkal, emellé még vehetsz 15 nem olyan új vagy 8-10 vadiúj címet. Az azért elég sok. Meg ne felejtsük el, hogy PC-hez is meg kell venni a játékokat, főleg ha online is akarsz játszani és az sincs ingyen. Már rég nem éri meg gépet fejlesztgetni, ha nem munkára használja az ember a gépét, elég csak ránézni az új Nvidia sorozat kártyáinak itthoni árára... Egy sima 2080 drágább, mint a cikkben szereplő konfig, és akkor alá egy gép ami ki is hajtja az újabb 300k... -
Daelion
őstag
válasz
AssAssynn #108 üzenetére
Hát ha azt nézzük,hogy a 'többség' mikkel multizik manapság akkor azoknak nincs nagy gépigénye.
Mobák,Battle Royale 'Fortnite pl',CS:GO,Overwatch meg ilyenek.
Talán a BF1/5 aminek van igénye bár casual fun szinten még annak se annyira.Én ezért lettem kb 100% single player orientált mára,ebből a 'modern' multibol kösz de nem kérek,nem az én világom.
BF 5 bétát ami most megy kb 30 perc után kikapcsoltam miután leteszteltem,hogy fut a gépemen.
Mondhatjuk,hogy én meg a játék ipar fejlődését nem így képzeltem mert régen szerettem Lanozni/multizni. -
snecy20
nagyúr
válasz
Egy dolog viszont mindenképpen a mai PC-s korszak mellett szól; Rövidebb az elavulási idő.
Rengetegen 2010-2012 körüli alapokra építkeznek platform terén, és mondjuk csak 2 évente VGA-t vagy SSD-t cserélnek. Nem annyira rossz a helyzet, bár a tendencia kétségkívül rossz a 400.000-es csúcskártyákkal, meg a 300K-s belépő konfigokkal. -
antikomcsi
veterán
Az a szomorú valahol, hogy majdnem 300K-t kell költeni arra, hogy egy belépő szintű "játékos PC-t" építsünk.
Nem szeretek arra hivatkozni, hogy bezzeg régen....... Viszont sajnos tény, hogy 300K-ból,ha nem is csúcs gépet, de a kornak megfelelően azért magasabb kategóriát lehetett összerakni.Senki ne kezdjen el majd ezen vitázni, de ez számomra azért fájó, mert én a PC elkötelezett híve vagyok, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ez azért már sok pénz, pláne ha megnézzük, hogy mondjuk egy xbox one x ajándék játékokkal, szinte már a feléből kijön.
Én nem váltok konzolra, de teljességgel megértem azokat, akik mellettük teszik le a voksukat, és ha nem is mind vett volna pc-t de bizonyos, hogy jelentős az a rész amely miatt a pc felhasználók csökkenek. Ez pedig tuti nem tesz jót hosszútávon a piacnak.
-
AssAssynn
addikt
Emlékszem még, amikor kiadtak egy új játékot és szinte kivétel nélkül mindenki gépén elfutott és már lehetett is csapatni a LAN-partykat. Most meg ott tartunk, hogy ha csatlakozni akarsz a "gémer" haverjaidhoz, akkor ki kell adnod 300 ezret egy "alsó középkategóriás" gépért. Ez a nem mindegy. Valahogy én nem így képzeltem el az informatika fejlődését.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Jelen esetben ez leginkább a processzorhűtőre és a tápegységre vonatkozik, de ha beérjük kicsit szerényebb hűtési teljesítménnyel és a 80+ Gold hatásfokú moduláris táphoz sem ragaszkodunk, csak ezen a két alkatrészen azonnal meg tudunk fogni bő 20 000 forintot. Tovább mérsékelve a költségeket, tudomásul kell vennünk, hogy a memóriaárak még mindig igencsak a józan ész által definiált tűréshatár felett vannak, s célszerűbb lehet a 3200-as modulok helyett kiegyezni egy 2666-os párossal. Ha így teszünk, és maradunk a cikkünkben is porondra került, borsosabb árcédulával felragasztott Corsair Vengeance LED kitnél, ismételten 16 000 forintot vagyunk képesek tárcánkban tartani.
Ezeket összeadva már majdnem 40 000-rel kúszott lejjebb léc,"
Amit lehet pluszba költeni procira + VGA-ra akár.
-
BaLee
addikt
Így átfutva a cikket én is máshogy közelíteném meg egy ilyen gépnek az összerakását. Pénzkidobásnak érezném a gyengébb procit + vga kombót egy overkill procihűtő + táp + ház kombóval. A ház mondjuk nem is tetszik de ízlések és pofonok. Ryzen procikban nem vagyok otthon de egy erősebb proci + 1060 kombónak több értelmét látnám mint a fenti kiegészítőknek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Dark Archon #102 üzenetére
A legjobb a végében, hogy belelátod a szűkölést.
-
Piftuka
veterán
"De csak ha egy VGA-csere nem jár garivesztéssel... az az RX560 nagyon soványka a 6-magos proci mellé... még akkor is, ha nem egy butított verziós. Sokan fikázták itt a 1050Ti-t - nos, az RX560 annál átlag 25%-kal lassabb..."
Abban biztos vagyok, hogy az én jelenleg használt Sapphire Radeon 5770-es videokártyámhoz képest gyorsabb.
Ahogyan nagy valószínűséggel a processzor is az. (És nem kell attól tartani, hogy a Meltdown/Spectre sebezhetőségre nincsen megoldás...)
-
->Raizen<-
veterán
En is alairom sok a hiba ebben a cikkben. Jovore gondolnak penzt nem kimelve megy el sok penz felesleges dolgokra. 20k-s procihuto stb. En sem a legalja alkatreszekbol raktam ossze 2016 ban a gepem de azert ahol lehetett en is megfogtam a koltsegvetest. Ugy voltam vele hogy megvettem a k-s procit meg hozza egy jobb hutest de igy sem szalltam el. Nem top z170 es alaplap stb. En mar akkor ugy gondoltam 16 gb ram nem fog artani es igazam lett
-
Én az egészet nem tudom felfogni, fizetett hirdetés ide vagy oda. Oké, nekem is adnak baromságokat feladatnak a főnökeim, de én nem vagyok rest ezt tudomásukra hozni.
A legjobb a vége egyébként. Aki most szűkölve tud 250k-t kiadni egy gépre, tavasszal majd biztosan előhúz a s***ből még 250k-t Ryzen 7-re és GTX 1070-re
-
persil
nagyúr
Egyébként fel nem tudom fogni, hogy alsó-középkategóriáról megy a beszélgetés, meg "visszább" kell venni az igényekből, meg "vegyük lejjebb" a grafikát, de azért a 66 szoros AA be van kapcsolva...
Ha azt valaki kikapcsolja, akkor vagy sokkal gyorsabban megy a játék, vagy több mindent állíthatunk magasabbra, vagy esetekben mindkettő egyszerre.Szóval, ha már ennyire alső-középről beszélünk, akkor ne erőltessük már az antialiasing-et, ami egyébként kb a leginkább erőforrászabáló opció a játékokban. Hitman-nél is smaa nélkül kb másfelszeres fps lett volna.
Így, az egyszeri user benéz és csak azt látja, hogy xy konfig tizen fps-eket tud kitolni magából. Az meg egyszerűen nem igaz. Csak mondjuk textúrák, meg effektek helyett, akinek van egy kis esze az inkább az ilyesmit kapcsolja ki, és máris sokkal rózsásabb a helyzet.
Főleg ugye, mivel "kompromisszumos játékról" beszélünk.Szrk.:
Mondjuk, aki az előrebeállított preset-eket használja, az meg is érdemli. "Kézzel" beállítva a végeredmény 99%-ban szebb játék, magasabb és, ami még fontosabb stabilabb képfrissítés mellett. -
sad_Vamp
őstag
válasz
noPublicFG #99 üzenetére
Az a baj, hogy ezt a cikket lehetett volna úgy irni, hogy az pl. a fiatal építők segítségére legyen (step by step guide budget alapján, majd a végén megmutatni, hogy egy ilyen rendszet mit tud). Építettünk valamit, mert ezt kaptuk stílus szerintem meg nagyon gyenge.
Öregrókáknak egyből leesik hogy ez egy sima reklám cikk, de a hozzá nem értőknek nem okvetlen.
Viszont ha ott szokott leni az a bizonyos (x) most miért nincs ott? -
Nem akarok senkit se támadni, se védeni, de elég egyértelműen leírták, hogy melyik alkatrészt kitől kapták és miért. Nekem átjött, hogy ez egy reklám cikk, pedig nem vagyok egy agytröszt, akkor mindenki másnak is menni fog. Olyan ez, mint a tudatos táplálkozás. Végig tudtam, hogy eszek! Egyszer sem haraptam félre.
-
válasz
Synthwave #70 üzenetére
Csak egy megjegyzés: ha tényleg "EZT KÜLDTÉK A CÉGEK, egy szponzorált cikkhez"; akkor ezt külön jelezni kellene (azt hiszem, jogszabályi kötelezettség is). Erre van például a (x) jel is. Vagyis nem az olvasónak kell értelmeznie tudnia, hanem az írónak egyértelműen jeleznie.
-
Vesa
veterán
"az AMD platform mellett tettük le a voksunkat."
Miért is nem lepődöm meg ezen...Pedig...
-
Kansas
addikt
De csak ha egy VGA-csere nem jár garivesztéssel... az az RX560 nagyon soványka a 6-magos proci mellé... még akkor is, ha nem egy butított verziós. Sokan fikázták itt a 1050Ti-t - nos, az RX560 annál átlag 25%-kal lassabb...
-
Piftuka
veterán
válasz
#92006144 #59 üzenetére
"Amúgy pont téma volt a BestBuy topikban egy aldi nyitási akciós 120000 forintos 6 magos amd gép 8gb rammal, rx560-nal, ssd-vel, hdd-vel, win 10-zel, stb... "
A kupoláját!
Elképesztően jó vétel ez a számítógép!
Ha lehetne kapni az itteni ALDI-ban is, komolyan mondom, hogy vennék egyet, pedig van asztali számítógépem.
-
"Aztán majd idővel lehet a procit Ryzen 7-re váltani, de az már egy másik történet."
Hova? Minek? Hol lesz már a Ryzen platform, mire váltani kéne? Egy kezemen meg tudom számolni, hány processzort cseréltem (de igazából kéz sem kell hozzá) egy adott platformon, ellentétben a VGA-val. Szvsz több értelme van erős CPU-t venni és később "csak" VGA-t cserélgetni. Ez Ryzen oldalon minimum egy 2600X, Intelnél meg i5-8400 / 8600.
-
Piftuka
veterán
válasz
maximilian4 #25 üzenetére
Aztán ha elromlik benne valamelyik alkatrész, akkor postázgatod vissza a forgalmazónak?
-
snecy20
nagyúr
válasz
zsoleszkai #87 üzenetére
Azt hiszem ez már megdőlt, hogy egy i5 2500k mindenhová elég.
-
NandoXXL
senior tag
Prohardver a reklám cikkek helye. Ez nem gond, csak írják már ki végre hogy támogatói tartalom. (azaz pénzért írjuk megrendelésre, de ehelyett elolvashatod Abu véleményét amint magyarázza topikban hogy ez a cikk rendben van tesztként, nem ámítás, ez kell a népnek, nép gépet kaptunk kicsi gyenge gépet, egy jóval erősebb gép árán. Hatalmasat csalódtam Abuban, volt már felé erős kritikám de mindig becsültem benne hogy a hülyeséget elutasítja, a jövőbe mutató technológiákat népszerűsíti, értelmes kritikákat fogalmaz meg, de változnak az emberek, és az oldal is)
-
Aham.
Csak ne lepődj meg hogyha a táp egy esetleges meghibásodásnál viszi magával a teljes gépet mindenestül a sírba.
i7-et pedig azért szűkösen fogja bírni a kis H310-es lap.Elhiheted, hogyha ilyesmi gépet kell összerakni, és levonjuk/olcsóbat veszünk a szponzorált cuccoknál, esetleg ramot felezünk, újonnan úgy is nagyjából ~230-ban áll meg. (a kb. ~230k úgy jön ki, hogy ramot lefelezzük ~-30k, tápból pl. egy FSP Hexa+ 500W ~-13k, hűtőből meg a gyári.~-20k )
-
zsoleszkai
tag
válasz
RetepNyaraB #40 üzenetére
i5 2500k-nál több aligha kell normál játékokban (esetleg egy 4GHz-es órajel amit a legtöbb tud is), a 650-es táp elég alternatíva arra, hogy ebbe a konfigba csak VGA-t kell cserélni és lehet játszani az összes mai játékot.
Eszmefejtés: Egy 1070-es használt kártyát most mennyiért kapsz? 100e? Akkor összeraktál 200e ért egy olyan gépet ami a mai játékok nagyrészét maxon viszi. -
törölt tag
Ötlet:
Ph-s hírben volt szó arról, hogy amd apu+nv kártyával megy a freesync. Szóval az olvasónak hót' mindegy, hogy sárkányos vagy baglyos logó van a cikkben szereplő képeken, de szerintem nagyon érdekes téma, és mellesleg százezres nagyságrendet lehetne spórolni a dologgal (freesync-gsync különbözet).
Ha van támogató, van érdekes témakör, akkor win-win helyzetnek néz ki a dolog. Az nv beleszólhatna a dologba? Kiszúrna ph-val, ha a gsync kárára cikket írnátok?
Van hozzá megfelelő sárkányos alaplap, videokártya, hűtés és megfelelő apu-t akár én is adhatok, de bármelyik raven tulajnak megtiszteltetés lenne, ha az ő procija szerepelhetne a cikkben. Egyedül csak egy freesync monitor hiányzik, de az sem lehetetlen küldetés. Fvárról kicsit macerásabb eljuttatni bp-re, mint egy processzort. -
sad_Vamp
őstag
válasz
abridabri #67 üzenetére
melyik álomvilágodban nem megy bele a CPU az APU-s alaplapba? Ryzennél mind 1 foglaltban működik....
Másrészt az APU kb Nv1030.... nagyon kezdő szint természetesen, de a legolcsóbb is mert innét van hová fejleszteni (intel oldalról nem biztos). Később lehet venni mondjuk 1060-at (vagy rx570-580at) ami már egy ütőképes kártya... és a CPU-t majd elég akkor amikor már a legtöbb program CPU limites lesz játék, azért nem annyira gyengék az APU-k. Főleg hogy manapság a legtöbb game főleg GPU limites.
-
syberia
veterán
A világítós egér-billentyűzet kombóról nem is szóltam, bár nem mechanikus gombokat kapsz odakint sem "ajándékba". Amit ebben az ajánlóban nagyon nem értek, az a processzor hűtése. Ennyi pénzből már simán kijön egy vízhűtés, vagy ott az FSP Windale 6 120mm olcsóbban, de jobb teljesítménnyel és halkabb mint ez az összegányolt MSI Core Frozr L, gyenge siklócsapágyas ventilátorral.
-
hombre[EU]
veterán
Elolvastuk,értelmeztük. Tetszett az írás. :thumbs up:
dee én ennyi pénzért pónit vettem volna
-
NandoXXL
senior tag
Nem, nem vagy itt sajnos. Az a szép a pc-ben hogy egy minőségi 1700-es ryzenes gép kijött volna az árból, jól megválasztva az alkatrészeket. Erre egy 1300-as lett belőle, ezzel elveszítve az AMD egyetlen előnyét az ár érték arányát. Minek vegyen bárki egy túlárazott Ryzenes gépet, ha össze raknak neki egy jobb vagy hasonló Intelt. Finoman szólva, ahelyett hogy építenétek az AMD közösséget jól összeválogatott géppel-tesztel ami ár érték bajnok, elriasztjátok az embereket a túlárazott régi I7-es szintet hozó géppel.
Kérlek szépen gondolkozzatok el egy kicsit ezen, tudom hogy szponzorált teszt, de akkor tegyétek külön kategóriába. Minőségi cikkek készültek nálatok hűtésekről, jól átgondolt gépeket teszteltetek, volt ár érték értékelés, ez egy fizetett hirdetés. Az ilyen teszt mellé simán ajánlhatnátok a szponzor márkájával egy átgondoltabb gépet. A közösség itt már csak az árat látja, és annyit mond szar AMD, vörös ABU hiszen ennyiért egy régi I7 vörösben tuti megéri.
-
syberia
veterán
Hasonló pénzből a hanyatló nyugaton ilyet veszel kulcsra készen.
-
nyakdam
aktív tag
Nem a Medionnál volt, hogy a B-s lappal szerelt gépeik nem tudják tartani a 8XXX-es Intel procik túrbó órajeleit és csak alapon mennek(Pl 8400 csak 2,8-on)? Szóval én kételkedek benne, hogy az 1600-as alá nem egy A320-as gyenge lapot tettek és szerencsétlen itt is csak az alap órajelén megy.
-
nyakdam
aktív tag
Köszi a tesztet, tetszik a stílus. Szeretem amikor kisebb procik is képbe kerülnek és nem bikka VGA mellett.
Szerintem egy képet kapunk, hogy naggyábból egy brand gép mire lehet képes ezzel a procival és VGA-val. Általában a polcról levehető gépek a legkisebb órajelű memóriákkal vannak összerakva.
Esetleg, ha van lehetőség kövi tesztnél kiegészíthetnétek a méréseket a szintén szabványos 2666-os memória eredményekkel. -
törölt tag
válasz
Synthwave #70 üzenetére
Ebből a hsz-ből nem volt egyértelmű, hogy pontosan milyen alkatrészek nem szponzortól származnak, és milyen beállítást ki szabott meg.
Két dolgot emeltem ki komolyabban: processzor, memóriaElőbbit azért írtam, mert jelenleg nem szabad ilyet vásárolni ilyen áron. Ezzel te sem tudsz vitatkozni. Ezért írtam, hogy inkább adok alkatrészt, de ne ezt égessétek a mezei user szürkeállományába, hogy ilyet vegyen, mert nem szabad. Csak hogy értsd: az utolsó két telefonom MA-s cikk után eustock-ról vettem, elvileg tudatos vásárlóként. kelzsocának bejött az együttműködés.
A memóriánál teljesen jogosan róttam fel, hogy a 2 ccx-es processzor felépítés miatt magasabb órajelen kell járatni. Ez az első am4-es ph teszt, ahol 2133 mhz-en mentek a ramok, és állítólag ez szándékos volt, sőt még szakmai cikkírásról is láthattam tőled eszmefuttatást.
-
joe999
tag
válasz
Synthwave #71 üzenetére
Az összes Medion PC-ben FSP táp van. A gépházaik korrekt felépítésűek, bár a volt néhány széria aminek a háromszög alakú bekapcsoló gombja, illetve annak műanyag rugós függesztői eltörtek. Az összes gépházuk "fordított" azaz a jobb oldala nyílik, az alaplap a gépház alján van a VGA kártya felfelé néz, a táp pont leszívja róla a meleget. Nekem egyébként tetszik ez az elrendezés. Szinte kizárólag MSI alaplapokat használnak természetesen butított BIOS-al és zéró beállítási lehetőséggel. Ez nyilván nem okoz problémát annak aki egy számítógépet al ALDI-ban vásárol meg. A korábbi gépeiket Seagate illetve WD Green vinyókkal szerelték, gondolom ez most sem nagyon változott. A VGA kártyák is az MSI-től származnak többnyire egyszerűbb hűtéssel.
-
snecy20
nagyúr
válasz
->Raizen<- #73 üzenetére
Annyi csak a különbség, hogy te egy fél évvel később dobhatod majd el a 970-ed, mint ő az 1050Ti-t.
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #70 üzenetére
Akkor ahhoz képest amit a brand desktopokba általában összeválogatnak a gyártók, ez nem egy agyament setup - bár a ház a kék színével nekem kicsit vásári, de beltartalmilag az is kb. rendben van(és "gunmetal grey"-ben de még "mystic red"-ben is egész bejövős, ha valaki nem akarna mindig feketét/fehéret).
A cikk maga nekem bejön, ha később tudtok kicsit több opciót kialkudni a szponzoroktól, jöhetne még ilyen, rendesen összerakott konfig több árszintre, és hogy adott konfighoz a pár tesztjátékban milyen(főbb) beállítások passzolnak. Szvsz sok szempontból informatívabb, mint egy sima proci vagy vidkariteszt.
Ötletek, ha később adódna rájuk lehetőség: best buy HTPC AMD/Intel, medium gamer PC, vagy esetleg egy régimódi CPU-VGA "párválasztó"
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#92006144 #59 üzenetére
"Ha egy laikus épít ezen cikk alapján gépet, akkor nagyon csúnyán át lenne vágva"
Nem, ha tud értelmezve szöveget olvasni. Mondjuk olyan értelemben igazad van, hogy ez manapság egyre kevésbé divat.
Na mégegyszer (most utoljára):
1) EZT KÜLDTÉK A CÉGEK, egy szponzorált cikkhez (ami már a címből is kb. nyilvánvaló, de az első oldalt olvasva már aztán 105%-osan egyértelmű). Nem én adtam le a karácsonyi kívánságlistát. Az iromány szempontjából egyedüli opció CPU-nál lett volna a 2700X, de egyrészt az kategóriáját tekintve túlságosan az 1050 Ti felett van, másrészt meg akkor azon ment volna a vita, hogy mé kell 100ezres procit belerakni (hardmadrészt meg ez sem az én döntésem volt).
2) A ne babráljunk semmivel házon belüli direktíva volt, megintcsak nem én találtam ki (és sehol nem is írtam, hogy a támogatók mondták ezt, ugyebár).Legalább Abut nem
taníekézted tovább. ) -
Shing
őstag
Napközben elolvastam a cikket és most jutottam el oda, hogy írjak. Kicsit felidegesített akkor, látom sok a komment, biztos sokan bele kötöttek ebbe-abba, bocs hogy én is azt teszem.
Nem igazán értem, hogy ez mire van belőve igazából. Rossz a minőség-teljesítmény-ár mutató.
Alaplapból lehetett volna ~10 ezerrel olcsóbb, ugyan az a chipset, persze elolvastam a hozzáfűzést, majd a végén beszélek erről.
R3 1300x nem éri meg az 1200-hoz képest, a mai játékokhoz úgysem kell erős proci, főleg ilyen videokártya mellett. (De ha nagyobb kártyát is veszünk, összességében sokkal jobb teljesítményt kapunk, mint akár egy R7-2700x-GTX1050Ti párossal.) Ráadásul jelenleg a nagy felbontás a menő, így még jobban GPU limit lesz, felesleges kiadás.
Plusz processzorhűtő... nem arról beszélt mindenki, hogy a Ryzen szériának jó a gyári hűtője? Főleg R3 kategóriában. Az átlag user úgysem fog tuningolni.
2x8GB RAM... "8GB RAM az abszolút minimum", ezt sokan mondják de iszonyat bs. Talán egy presettel lejjebb kell venni a legújabb játékoknál, de ott sem mindnél ha 8GB memóriánk van "csak". Ráadásul ezt a legkönnyebb bővíteni.
SSD 480GB... Na itt néztem egy nagyot. Tök jó, hogy gyors minden, de 240GB-ost már nagyon jó áron lehet venni és az átlagfelhasználót kiszolgálja, ráfér minden főbb program és 1-2 játék is. Ráadásul egy HDD-t mellédobva is olcsóbban jövünk ki...
Tápegység. Iszonyat túlköltekezés.. Egy ilyen gépbe 400W is túlzás, persze belehet dobni a "jövő biztosítás" szöveget, csak még felső kat. konfigokat is kiszolgál egy 15 ezres 400W-os táp.
A hatásfok nagyon jó alacsonyabb kategóriában is, azt a pár %-ot sohasem hozza be a felár... A minőségről annyit, hogy ezek már úgy vannak összerakva (már egy 15 ezres FSP-Seasonic is), hogy mire tönkremegy 4x lecserélsz minden mást.GPU: Hát igen (1050Ti), nincs más választás, ez a kategória már 2 éve halott. GTX1060 6GB-tól jön egy iszonyat ugrás, de meg is kell fizetni. Gaming X-est persze nem vennék, hiába az MSI csúcs szériája minőségben, ennyit nem ér (65k+) 1050Ti-ből egyszerűen nem lehet sokat kihozni, az alap paraméterei gyengék, nem fogja megmenteni, hogy minőségibb darab.
Ráadásul gyenge mivolta miatt 3x lecseréljük mire tönkremegy.________________________
Ez a "mineőősségibbb!" hozzáállás teszi tönkre a PC árát. Moduláris tápegység, de jó, milyen szépek a kábeleim! Csak a játékok futnak sz@rul. Nem is tudom mit választanék inkább.
Low budget hardverekhez miért kell csoda táp, alaplap, hűtés, gépház? Ehhez pont nem kell, persze majd bővítés... Csak ma már egy csúcs hardver sem fogyaszt annyit, hogy megkívánja azt a minőséget. VRM, kondik, hatásfok, elektronika. Ezekkel mi a gond a mai low budget kategóriában?
Régi állapotokhoz képest már minden csúcsminőség, persze azért oda kell figyelni mit veszünk.Már az SSD-RAM-Alaplap spórolásával is ellehetne érni 1 kategóriával erősebb videokártyát, így pedig a játékok hatványozottan jobban futnának. Vagy ha nem játékos PC a lényeg, akkor kilehet spórolni pár dolgot, hogy egyszerűen olcsóbb legyen a gép.
addikt
Aha, persze.
Tanmese: egyik cimborám is úgy kezdte kb. másfél éve, hogy rakjunk össze egy gépet, inkább a CPU-ra súlyozva, azt úgyis ritkán kell cserélni. A többi komponenst nem érintve, én javasoltam neki egy i3-6100-t egy GTX 1060/3G mellé, ő viszont végül egy i5-6500-t vett egy GTX 750Ti-vel karöltve. a két párosítás kb. azonos árban volt. Akkoriban 1280x1024-ben játszott, úgy tűnt a VGA sokáig elég lesz.
Ehhez képest mi történt?
- a VGA árak elszálltak
- a CPU-fronton az AMD előjött versenyképes alternatívával, így az árak nem hogy nem szálltak el, de most 30e-ből kijön egy akkori i5-össel nagyjából egyenértékű proci
- cimbi váltott FHD-ra, így máris szűk keresztmetszet lett a VGAÉn mITX-et SFF házba tervezek tenni, pl egy ilyesmibe. Akár HTPC-nek, VGA nélkül. Ha meg gémerkednék vele, akkor egy ilyesmibe tenném. Egyik sem túl drága, ezeken nem spórolnék semmit. HTPC-be elég 8 GB RAM, azon se sokat számít a gyorsabb RAM ára. VGA nem kell mellé. Gamer ITX-hez meg ugyan elfér 16GB RAM, de ott megint nem azon a 10k-n múlik, amivel egy 3000-es RAM többe fáj, többszörösét elviszi egy normális VGA ártöbblete. Egyedül az ITX alaplap ártöbblete bosszant...
Azok a játékok, amiket én alkalmasnak tartok gyerekeknek, elmennek APU-n is, ha meg komolyabban szeretne játszani oda a 1050Ti is csak szódával elég. Ilyen idővámpír agyatlan multi-shootereknek meg MMO-knak a közelébe se engednék gyereket 16-18 év alatt - bár a kérdés akadémiai, nincs gyerekem és nem is szeretnék, más meg úgy neveli a magáét ahogy úri kedve tartja. Aki pl. 10 évesen Iphone-t vesz neki, annak fusson rendes számítógépre is. Szvsz.
(#67) abridabri "de a cpu nem megy bele az APU-s alpalapba" ezt honnan vetted???
-
"Ha tényleg nincs pénzed rakd össze APU-val, aztán kövi lépcső a graf, utána pedig majd jöhet egy jobb proci"
Szerintem meg az APU a legnagyobb penzkidobas . Hisz ha beleraksz kesobb 1 VGA-t akkor azt az APU nem fogja kihajtani . Na akkor lehet venni egy CPU-t ...Ja de a cpu nem megy bele az APU-s alpalapba.Akkor irany venni alaplapot is.
Az APU nak is van letjogosultsaga . Mondjuk aki720p ben vagy 1680*1050 es monitoron jatszogat annak tokeletes ,de nem bovitheto ,nem idotallo. -
ted_tris
tag
De nem erted.
Ha belepo gamer gepet raksz ossze azert ne legyen olyan , hogy cpu limittel inditassz. Legyen a cpu kicsit overkill a gpu-hoz kepest.
Abbol sosem lehet gond.
Mindegy folyamat abrat nem rajzolok.
Mitx-nek akkor van ertelme ha olyan hazba is rakod, abbol meg ha olyat valasztassz amibe vga-t is rakhatsz arany aron kapsz.
Apu-n jatszatni a gyereket, nem mas mint a gyerek lenezese (jo az neki mert kolyok).
Azert az a 2200g meg megiscsak egy 1030 , csak visitva.
Arrol nem is beszelve hogy az apu miatt, jol meg kell tomd gyors rammal ami felar.
Az mitx hazon, az apun es a ramon sporolhatsz annyit, hogy nem egy 2200g-vel kell a kolyoknek idetlenkedni.
Jo a 2200g.
Htpc-nek. -
ted_tris
tag
válasz
->Raizen<- #52 üzenetére
Csak az a 1050 a harmadat eszi es dx 12 alatt kevesbe fexik meg magahoz kepest mint a 970.
Es a 4 giga az tenyleg 4 giga rajta. Es mar van eleg combos ahhoz, hogy a 4 gigat ki is hasznald rajta.
Ha az antialiast elfelejted akkor a legtobb stuff vigan jatszhato rajta high-very high beallitasokkal. Az fc5 ben siman csutkazni is lehetett es a witcher 3 is esszel ugyan, de maxolhato volt 35-50 fps mellett (hair, dof, aa off pl..)
Aki igy nem tud jatszani single jatekkal, az nem gamer hanem e-peniszjani. -
Kansas
addikt
Én inkább neked javasolnám az egész cikk, de legalább az első bekezdés újraolvasását, szövegértésre fókuszálva. Nem volt cél, hogy minden mindent "szénné hajtson". Ráadásul az, hogy Hitman alatt épp nem GPU-limites, nem jelenti azt, hogy egyik játék alatt sem - ez nem így működik, és szerintem ezt te is pontosan tudod, csak bele kellett valamibe kötni.
Nyilván én is nagyon máshogy raknék össze egy gépet(pl. a konfigomon is látszik), főleg pl. gyerekjátéknak (2200G-t tennék bele inkább, mITX alapon), de nekem az igényeim is mások: pl Freesync használóként tuti nem vennék NV VGA-t...
Attól ez a gép még a kitűzött célokat teljesíti nyilván a támogató cégek kínálatából válogatva. -
Raysen623
addikt
válasz
#92006144 #59 üzenetére
Ez is egy jó ajánlat, főleg akciós áron. Normál ár persze 200k, ami már nem sokkal marad el az itteni ártól. Kérdés persze mi van benne valójában. Aki nem akar belenyúlni, annak jó. Aki azonban cserélne benne ezt-azt, akkor rögtön el fog költeni egy szép összeget. Gondolok itt a VGA cserére, ami rögtön hozná magával a táp cserét is.
-
válasz
#92006144 #59 üzenetére
Igen, egy laikusnak tök jó egy egybe gép sok garival. De az Aldi akciós gépei nem mindig elérhetőek, és a piacra nem jellemzően korrekt konfigok. Ha vannak én is ajánlom. De ha cikk után Átlag Béla bemegy egy boltba gépet épitettni, akkor egy jó alap a cikk gépe.
Úgy különben az Aldi akció egy boltra érvényes Kaposváron, egy Debreceninek, Miskolcinak, vagy egy fővárosinak nem elérhető.
-
törölt tag
Ha egy laikus épít ezen cikk alapján gépet, akkor nagyon csúnyán át lenne vágva, ráadásul mindezt egy szakmai oldalon teszik fényes nappal. Ahogy a szerző is írta, "éppen ezek voltak kéznél" alkatrészekből összetákolt minden logikát nélkülözve egy számítógépet, minimálisan sem törődve a platform sajátosságával (2 ccx-es proci mellé minimum 2666 mhz), mindezt támogatói kérésnek
hazuálcázva... de a cikkben bővíthetőségre hivatkozva és hozzászólásban szakmai cikkírásnak nevezve ezt a produktumot.Félreértés ne essék, ahogy írtam az első hozzászólásomban, szeretnék látni még sok ilyen cikket még több támogatóval, de a szakmaiságot ne a béka hátsója alatt kelljen keresgélniük az olvasóknak. Amikor még ott sem találjuk, akkor nem kell meglepődni, ha ezt szóvá tesszük.
Amúgy pont téma volt a BestBuy topikban egy aldi nyitási akciós 120000 forintos 6 magos amd gép 8gb rammal, rx560-nal, ssd-vel, hdd-vel, win 10-zel, stb... A laikusoknak inkább ajánlanék egy olyat 3 év garral, amihez hozzá sem kell nyúlniuk (na jó, a ramot illene dual channel-re bővíteni), mint ezen cikk alapján rakjon össze gépet közel két és félszeres áron sokkal gyengébb processzorral.
Ha ez így mindenki szerint rendben van, akkor kérnék egy perma ip ban-t.
-
Először is jó az írás. Kolléganőm szeretne gépet venni gyermekének, és a reakciója az volt, hogy csak a bevezetést és az értékelést elolvasva, a számára információt nem nyújtó teszteket csak átnézve laikusként is hasznosnak találta.
Az árról: 250.000 Ft szép pénz, de 10-20 éve a keresethez arányítva nem nagyon jött volna ki egy belépő játékos gép ekkora keretből. Lehet belőle kompromisszumokkal faragni, ez le is lett írva, de ne hasonlítsuk össze az új alkatrészek árait a használt piaci árakkal.
Itt a fórumon sok id. és ifj. Veér István osztja az észt, de a honlap jövője arról is szól, hogy Kovács János is megértse, hogy nem az akciós pc a jó döntés.
Szóval csak így tovább, több hasonló tesztet. -
ted_tris
tag
válasz
Raysen623 #44 üzenetére
Nem balvanyom.
Ryzeneket neztem a gyereknek.
Aztan betoppant a 4 magos i3 ami meg a legtobb regebbi i5-ot is legyalazta.
Mindenfele ramot szeret volt hozza olcso lap.
Egy 10 eves fortniteo-zo, overwatchozo, mc-zo kiscsajnak vastagon eleg. Siman alkalmas jatekra es meg csak nem is olyan lowcost beallitasokkal mint a konzolokon ahogy kineznek. (Erdemes megnezni ps-en mondjuk a hitmant)
A ryzenhez meg nagy orajelu es altalaban draga ramok kellenek es meg akkor se biztos, hogy hajlando veluk normalisan mukodni (konkretan 2 ryenes ceges geppel obiztunk igy be pedig atnyalaztuk a kompatibilitasi listat).
Nincs joarasitott egyszeru deszka (akkor legalabbis nem volt 24 alatt matx lap)
Nekem az kellett, hogy megveszem osszerakon es menjen ahogy kell.
Az ido penz a folosleges rohanga meg ido. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#92006144 #49 üzenetére
Nem írta át, csak a minimumnak vannak bizonyos problémái. A beépített benchmarkok nem feltétlenül jók ennek pontos meghatározására, mert egészen valószínű, hogy a legelső frame számítása tart a legtovább. Emiatt érdemes levágni az első pár frame eredményét, hogy ezek ne torzítsák a valós eredményt. Másrészt számít az is, hogy hat magot kell etetni és nem négyet, pláne 4,1 GHz-es tuningnál. Harmadrészt pedig sokkal gyorsabb a VGA. A GTX 1050 Ti a legtöbb mai játékban már ott limites lesz, hogy kevés a VRAM-ja, tehát hiába húzod az egekbe a többi paramétert, ennek hatása egy másik limit miatt nem fog érződni.
-
->Raizen<-
veterán
Erdekes teszt. Hat sajna ez az 1050 ti nagyon harmatos egy gtx 970 el osszehasonlitva. Sok regebbi jatekot 4k ban tudok vele jatszani siman. Amd platform mar siman lehet alternativa intelrol. Habar en nekem ha kellene mar megvarnam a 7 nm es zen cpukat. Hatha a biztonsagi reseket azokban mar hardveresen javitjak.
-
ted_tris
tag
Az az apro teny elkerulte a figyelmed, hogy az i7-et peldakent irtam. Ra akartam vilagitani, hogy szerintem nem tudja szenne hajtani a kis ryzen a 1050-ti-t.
Ami szerintem szomoru.
Nem gond nem mindenki tanul meg ertoen olvasni felnott korara sem.
Az i7-et a megjelenes utan vettem az itt is hirdeto l betus koleganal 83-ert 3 eve.
Amugy minden fain. -
törölt tag
"Ha pedig beállítja a nem JEDEC profilt, és megy, akkor kap extra 3-5-7%-ot, persze programtól függően."
Akkor photoshop-pal átírta fórumtársunk az eredményeket, hogy megtévesszen minket?
(bocsi)
Minimum fps-ben 33% különbség látható, átlag fps-ben csak bő 24%-kal jobb játék alatt elért teljesítménye, ami "elvileg" nem is memória függő dolog. Természetesen 3600 cl14 nem halandóknak szánt memóriapárból lett kipréselve, de ha csak a tesztben szereplő memória órajeléhez viszonyítok, akkor is 26 és 19%-ról van szó.
Akkor is képtelen vagyok elhinni, hogy ezt így ebben a formában valaki átnézte, és hagyta 2133 mhz-es órajelekkel lefuttatni a teszteket. Pls a következő ilyen jellegű cikk élesítése előtt vess rá pár pillantást, mert ez így ebben a formában nem méltó PH-hoz. Egy szavatokba kerül, és kaptok alkatrészt is, ha épp nincs kéznél vagy nagykernél az adott portéka, még a saját gépem is odaadom egy hétre, ha ezzel előrébb vagytok. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt vagyok. Természetesen lehetne növelni az árat, és akkora gép gyorsabb lenne. Rakható bele hatmagos, nyolcmagos, 8 GB-os VGA, stb-stb. Maga az alap megfelel arra, hogy akárhogyan bővítsd.
A gyári hűtővel nincs gond, de az MSI halkabban dolgozik. Ettől függetlenül természetesen erre nincs feltétlenül szükség.
A B450 amiatt éri meg, hogy ehhez egyrészt ingyen jár a StoreMI, másrészt jobb lehetőségek mellett kezeli majd az erősebb procikat, ha valaki esetleg akar 2700X-et venni bele, vagy majd a jövő évi Matissét. Jobban fog tetszeni az órajeleknek a B450, mint a B350. Ettől függetlenül lehet venni az utóbbit is.
A RAM igazából kényes kérdés. Elsődlegesen a legnagyobb JEDEC profilt választottuk ki, mert ha valaki vesz gépet, akkor ez a garantált. Függetlenül attól, hogy amúgy be lehetne állítani XMP/AMP profilt is. Utóbbiak azonban nem garantáltak, bár az esetek többségében mennek gond nélkül. Amit mutat ez a gép teljesítményben az egy olyan szint, amit biztosan megüthet bárki, akármilyen memóriát és alaplapot választ. Ha pedig beállítja a nem JEDEC profilt, és megy, akkor kap extra 3-5-7%-ot, persze programtól függően.Az a szép a PC-ben, hogy kismillió konfiguráció van. A gépépítés pedig még objektív alapok mellett is hoz szubjektív döntéseket. De erre van a fórum, mindenki leírhatja, hogy mi a saját álláspontja egy konfigurációt illetően. Nem érdemes ebből ennyire komoly vitát csinálni.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
Synthwave #43 üzenetére
58k az 1700, 35k az 1300-as procitok, 20k a hűtés, 450-es lap 34-35k 350-es lap van 10-15-el olcsóbban van, a végén kiderül 1700+350-es lap+ olcsóbb hűtés vagy akár gyári ugyan ennyiért, vagy olcsóbban jön ki. De vegyünk meg minden sárkányost, meg 450-es vakítást, hogy 1300-as Ryzen legyen 1700 helyett. Csodálkoztok a panaszokra? Hívd ide Abut. Kíváncsi lennék ő mit mond, benne még maradt kritika és elutasítja az értelmetlen dolgokat általában.
Nem gond ha kiírjátok szponzori teszt, de sima tesztként ezt eladni
-
törölt tag
válasz
Synthwave #43 üzenetére
Előre is elnézést kérek, de azt képtelen vagyok elhinni, hogy a támogató külön kérte, hogy ne állítsd be az xmp profilt a memóriáknál, hogy teljesen fals eredmények szülessenek.
"Csak" egy fórum hsz-t linkelek a memóriával kapcsolatban. Már kezded érteni, hogy mi a probléma? Gyakorlatilag értékelhetetlen eredmények születtek, véletlenül sem szabad figyelembe venni a cikkben szereplő teszteredményeket. A komplett cikk összes tesztjére vonatkozik az előző állításom, miközben hivatásos cikkírásról beszélsz.Nem szoktam ennyire lehúzni a cikkeket, alapvetően segítő jelleggel írtam az előző hsz-ben szereplő kritikákat, mert csak annyit szűrtem le, hogy kb akkor láttál először am4-es gépet, amikor nekiálltál tesztelni. Legközelebb próbálj meg egy kicsit utánajárni a dolognak, és ne szégyellj kérdezni a szaktopikban cikkírás előtt. A jelenlegi nettó bullshit terelést még sértőnek is érzem.
-
Raysen623
addikt
Minden attól függ ki hogyan szeret játszani, mivel és mi mindent csinál még játék mellett, ami ugye egy PC esetében nem mellékes dolog. Neked az i3 a bálványod, nekem meg mindig az ami megéri. Korábban core 2 Q6600-am volt, utána jött egy FX 4170 és az azt váltó 8350. Bőven elegendő mindenre nekem.
Aki viszont ma vesz bármilyen konfigot az erősen meggondolja belemegy e egy intel féle utcába. Munkagépemben i7 4770k van és nem vagyok tőle hasraesve. Lehet játszanom is kellene a munkahelyen, akkor megnyugodnék. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#92006144 #38 üzenetére
Leírom mégegyszer: egy ilyen írás esetén abból lehet építkezni, ami VAN, nem abból, ami lehetne. Az is kitétel volt, hogy semmi mók, feszelés, CAS, meg freki állítgatás, hanem összerak, Windows, aztán "out-of-the-box" mit mutat. A hivatásos cikkírás nem úgy működik írói szemszögből, mint a magánblogolgatás.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sőt, ha 1155-re építkezek, akkor 30-ból i7-3770-em van - és még mindig releváns, ennyi év után is. 25-ből meg 16 GB RAM-om.
B450 =/= Intel, szóval nem tudunk bele i3-at rakni. Ryzenhez meg KELL a minél magasabb frekis memória, minimum 2666, de inkább 3000/3000+. Ha meg később komolyabb procit akarsz belerakni, esetleg némi tuning is lesz, a fapad lapkakészlet megintcsak nem pálya - egy normális hűtő (ami NEM jelent 20 ezret) amúgy is célszerű, akkor is, ha nem tuningolsz. Hűvösebb, halkabb.
-
ted_tris
tag
válasz
Raysen623 #39 üzenetére
Miert is?
Egy 8600k ig minden megeszik.
Mutass nekem oylan jatekot a varazsgombodbol is kiolvashatod amihez egy akar csak egy haswell i5 nem eleg.
2021-re taksaljak az uj konzolokat addig maradnak ezek a kaputelfonok egy sandy i3 teljesitmenyevel. Azaz a Jatekok cpu igenye nem fog akkorat noni ez 10000%.
Azt meg mondjuk megneznem hol lesz mar az am4 2021-ben. -
Tökjó kis cikk, a fikázóknak tisztelet (és húzzanak el, nekik úgyis van jobb véleményük mindenről, ami ugye olyan, mint a segglyuk; mindenkinek van, de senkit sem érdekel a másé).
Nálam az jött le belőle mindazonáltal, hogy a pár hónapja 100k forintért vett régi 2500k (asrock z68 extr 4, 16GB ram, 120GB corsair forceGT ssd, WD 1,5GB caviar black, corsair tx650 táp, scythe ninja3 hűtő, valami vacak aerocool ház)+egy HD7870XT jó lesz még egy darabig, ugye töredék áron. Persze, régi kaka dx10, kártya mindössze 2GB vram, stb, lehet sorolni az ellenérveket.
De olyan pénzeket kérnek ma egy konfigért, amelyik vonatra én nem ülök fel, hanem beáldozok ezt-azt.
El lehet pesze kezdeni a végtelen (és meddő) vitát az új vs. használt vásárlásról is, de nem érdemes. Kinek mi éri meg. -
törölt tag
Nem is tudom hol kezdjem, de akkor táblázat alapján próbálok sorról sorra haladni.
Kezdeném a processzorral, mert az alaplapnál sok szempont van, és azt érdemesebb egyénre szabni.Processzor: szóval a cikkben szereplő processzornak nincsen létjogosultsága az am4-es palettában ilyen áron. Hiába lenne teljesen felesleges az integrál freesync képes vga, akkor is minden téren jobb a Ryzen 3 2200G:
1 ccx-es felépítése miatt alapból jobb, kevesebbet fogyaszt, és jobb a teljesítménye, mellesleg olcsóbb is. A grátisz freesync (akár 1080p) képes igp-t most hagyjuk ki a képletből. Egy intel user kért egy tesztet a raven topikban, úgyhogy linkelem a hozzászólást, ahol elég csak a cb15 eredményeket nézni. Illetve linkelek egy gyári és finomhangolt (oc-nak nem csúfolnám) beállítással készült 2400G fogyasztás táblázatot. Vétek gyári beállításokon hagyni a proci órajelét és feszültségét, mert normálisan beállítva gyorsabb és kevesebbet fogyaszt. Ez a többi platformra is igaz részben.Memória: tényleg 2133 mhz-en teszteltétek, amikor a 2 ccx-es ryzen processzornak ez az achilles sarka?
Részben ennek is köszönhető a sovány cb15 eredmény.Hűtés: kilóg a sorból, de ilyet kaptatok. A vrm környékét is hűtő zajkeltőket részesítem előnyben, általában egy házhűtéssel lehet ellensúlyozni.
Ház+táp: szintén ilyet kaptatok, de egy ilyen alacsony fogyasztású gépnek még a 300 wattos is bőven sok lenne. Csak ezen a két tételen lehetne 20-30000 forintot spórolni. Az adott konfighoz mindegyik felesleges.
Szóval a tesztből annyit szűrtem le, hogy részben fizetett hirdetés, ami amúgy teljesen rendben van. Kívánom, hogy legyen több támogató és hozzátartozó minőségi teszt. Viszont az is látszik, hogy a tesztíró nem sűrűn látott am4-es gépet, és nem nagyon járt utána (2 ccx-es proci mellé 2133 mhz-re állított ram
).
Ettől függetlenül kérünk több hasonló tesztet, csak előtte járjatok utána a platform sajátosságainak akár a szaktopikból akár máshonnan. Már kezdem érteni az újságírót keresünk cikket, és jelentkeztem volna is, ha tudnék értelmesen és választékosan fogalmazni, de nem tudok. Lehet, hogy aspi vagyok, lehet más az oka, de szerintem próbáljátok meg azt az irányt is, amikor egy hozzáértő tesztel, és ezt egy valamilyen szinten kocka beállítottságú és jól fogalmazó emberke pedig szavakba önti. Szerintem.
-
hemaka
nagyúr
válasz
maximilian4 #34 üzenetére
Meg mindig ott tartunk, hogy alig mernek netrol rendelni a magyarok dragabb cuccokat, nem hogy meg kulfoldrol?! Hogy kepzeled?
-
ted_tris
tag
válasz
Synthwave #31 üzenetére
Az i3 siman el van a gyarijaval nem kell melle simson henger.
Az i3 meg a 2400-as ramokkal is kb. ugy muzsikal mint az 1300x-es rizsa a felaras ramjaival.
Csak a procin es a hozavalokon sporoltam minimum 20 ruppot, meg akkor is ha 16 gb os szettet veszek.
Igy meg majd 50-el vagyok beljebb csak ezeken.
Es az overwatch igy is 60-on kiakadt fps szamlalo mellet megy neki.
Jobb (inkabb csak dragabb) a huto, meg magasabb orajelu a ram, de maga a vas osszessegeben egy centivel nem jobb vagy idotallobb.
Azaz kifizettel +50-60 rongyot a semmire (ha mindkettot 16gigaval szamolom) -
hemaka
nagyúr
válasz
maximilian4 #25 üzenetére
En sem itthon szoktam vasarolni, nem vagyok a sajat penztarcam ellensege az euros-dollaros okoskodassal meg a 27%-os afa-val..
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Fele annyi RAM (aminek ugye horror ára van, és 8 GB igen karcsú, arról nem beszélve, hogy csak 2400-as, ami meg igen lassúcska Ryzenhez), legfapadosabb chipset, negyedakkora SSD (oké, a kettő együtt már feleakkora és még így is csak 5 ezerrel olcsóbb...). Normálisabb procihűtő van benne (nem kell húszezres, elég egy 8-10 pénzes)? Táp az milyen? Ajánlott, fullos darab? Azért kérdezem, mert nem ismerem. Értelmesebb ház is van?
Magamnak meg 3 kilóból jórészt apróról vadásznék össze mindent (alaplapot meg HDD-t kivéve - talán az SSD még mehet egy jóhírű eladótól), egy régebbi tokozásra építve, aztán 200 fps lenne a DOOM ultrán, érted...de erről nem lehet ilyen jellegű cikket írni, max. ha önszorgalomból akarok megjelentetni valamit.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"hogy már az első oldalon annyi bu....it van, hogy nem is akartam és nem is olvastam tovább."
Mégis mennyi? Tételesen érdekel. Ha meg nem olvastál tovább, akkor mi értelme a write-onlynak?
"Mert ez így szerintem a kispénzű, NAGYpénzű, de még a közepespénzű vásárlónak is irreális összeállításnak minősül."
Ha tovább olvastál volna, akkor tudnád, hogy a túlméretezett dolgok említésre kerültek, ahogy az is, hogy min lehet pártízezret fogni. A piaci árakat meg nem mi alakítjuk.
"lehet már az első oldalon el kellett hangozni"
Már a címben elhangzott.
A jövőben viszont sokat segítene, ha vezető sales pozícióba kerülnél valamelyik cégnél, és akkor te raknád össze egy csomagba, hogy mit kapunk. : >
-
ted_tris
tag
Nem tudom mit muveltetek, vagy a ryzen gyenge mint a harmat, de nalam a hitman csutka beallitasok mellet sem ment le 30 ala egy 1050ti-n egy i7 6700 mellett.
Ez a rizsa mar ezt a karytat se tudja etetni vagy mi?A gyereknek tavasszal osszerakott gep
Spire powercube tappal ~15
i3 8100 31
8gb 2400 ddr4 24
asrock h310 19
adata 120gb ssd 13
kingston 120gb(a400) 9
Asus gtx 1050ti 54 ( egyventis PH-GTX1050TI-4G)
Melle kapott valami gamer szettet 10 ropiert
(Amihez sok bizodalmam nem volt, de kellemes csalodas ert mivel meglepoen minosegi).Ez szerintem nincs 2 kilo.
Na ennyire ajanlhato gep a cikkben szereplo vas.
-
Raysen623
addikt
Nekem tetszik a hosszútávú gondolkodás és ezt AMD oldalon meg lehet csinálni. Lásd proesszorcsere és memória bővítés. VGA okán lehet vitatkozni, ki mit kedvel vagy preferál. Én speciel az 1050-et keveslem ha gépet építek, a 1070-et meg sokallom.
Memóriából 8Gb-ot raknék, viszont erősebb processzort vennék. Az ár ugyanúgy megüti a 300k-t. Ez van és ezért nem fejlesztek jelenleg gépet. Akinek viszont szükséges, annak meg kell fizetnie az árát. -
Hát, ezeket a számokat a 6 éves Ivy i5-ösöm is produkálja egy 960-as társaságában (ja, nem dx12-ben, micsoda tragédia...), és szerintem összesen nem költöttem rá 300k-t.
Köszönöm a cikket, sikerült meggyőzni, hogy 2018-ban semmi értelme új gépet vásárolni -
válasz
Synthwave #17 üzenetére
Mehet majd bele az a 2700X, az RTX 2080 meg még 16 GB RAM. Szerintem ez még legalább 5 évre jó tartalék.
Ez az a rész, amit Faith frappánsan lent megfogalmazott: leírnám szerintem mit miért kellett volna másképpen, de mi értelme - ahány ember, annyi nézet...
Az ár volt az, ami tényleg döbbenetes, mert ez egy nagyon belépő szintű gamer konfig, és ahhoz képest annyira nem olcsó. Drasztikusan nem lehetne ezt a teljesítményt olcsóbban kihozni, tehát csodák nincsenek. Forint/euro árfolyam, RAM és VGA árak, és így tovább.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Synthwave #21 üzenetére
nincs igazad, értem! Volt értelme, hisz beszélgetünk az MSI FROZR hűtőről.... az más kérdés, hogy már az első oldalon annyi bu....it van, hogy nem is akartam és nem is olvastam tovább. Lehetett volna ezt a cikket okosabban is írni még több terméket megemlítve írni. Még úgy is, hogy a végén csak azt építetek meg amit most. Mert ez így szerintem a kispénzű, NAGYpénzű, de még a közepespénzű vásárlónak is irreális összeállításnak minősül.
Mind1, ti dolgotok, lehet már az első oldalon el kellett hangozni az összes reklám alanynak azért lett az egész ilyen amilyen. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Tudom, de nem én találtam ki, hogy milyen beállításokon menjenek a tesztek.
----------------------------------------------------
(#14) sad_Vamp: "Értem én hogy MSI+fractal reklám volt ez a cikk"
A hsz-edet továbbolvasva szerintem mégsem egészen érted. : >
A túlzás hűtő meg benne van az írásban (, bár ha nagyon akarjuk, lehet legitimizálni).
-
snecy20
nagyúr
válasz
macilaci78 #16 üzenetére
Jogos amúgy. A büdzsé elég hamar gátat tud szabni, 20k-val dobálózni meg azért meredek tétel.
-
Daelion
őstag
Hát igen az árak elég botrányosak még mindig..
Május közepén raktam össze új gépet de pár dolgot a régiből szedtem ki átmenetileg és még úgy is 250k volt bolti garisan.
Erre majd jön még ~100 ért vid kari év vége fele meg egy új táp is.
Tudom már meg lett magyarázva de azért megemlíteném,hogy a Tomb Raider tesztbe a 4x SSAA az nagyon erős túlzás.
Csak az -15 fps nálam ha bekapcsolom. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
micafighter #13 üzenetére
<3
-
snecy20
nagyúr
válasz
macilaci78 #12 üzenetére
Tulajdonképpen ez is egy egész jó stratégia - amennyiben az ember meg tudja állni, hogy a friss címekkel ne akarjon azonnal és mindenáron játszani.
-
sad_Vamp
őstag
Értem én hogy MSI+fractal reklám volt ez a cikk, de Ryzen 1300X-mellé extra hűtőt rakni, amikor a gyári is tökéletesen megfelel, az vicc.... 1600-nál már azt mondom ok.... de 1300Xhez?! really? aztán az egészhez hozzávágni egy 1050-est? (a létező legbénább választás: már nem olcsó, viszont még egyáltalán nem jó)
Ha tényleg nincs pénzed rakd össze APU-val, aztán kövi lépcső a graf, utána pedig majd jöhet egy jobb proci... Így meg is van a 3 éves terv és géped van normális árért, ami visz mindent minden évben egyre szebben.
Lehet én gondolkodom teljesen másképp, de a büdös életben nem építenék így (ahogy cikk mutatja be) gépet....
-
micafighter
nagyúr
válasz
noPublicFG #4 üzenetére
Szubjektív dolog, nekem éppen emiatt tetszenek különösen Synthwave irományai
-
macilaci78
nagyúr
2-3 évnél fiatalabb játékot nemigazán veszek, egyrészt fele, harmada árban meg lehet olyankor már kapni, másrészt kiforrta már magát, javították a bugokat, stb. Ennek ugye az is hozománya, hogy nem kell lépést tartani a technikával sem, megfelel egy ilyen konfig 2 év múlva 100-140 k között.
Persze, egy új, számlás, garis, boltban összerakott, telepített gépet nem lehet összemérni egy apróról összelegózott, otthon összerakott és telepített géppel.Mindettől függetlenül ez a kék házikó üde színfolt a fekete, fehér, szürke rengetegben, tetszik.
-
h-yle
addikt
Abszolut így van.
Ennyi volt a keret anno, igazából ennyi se... kellett még bill+egér+monitor, és max 200k volt rá
A lényeg az volt hogy új bővíthető platform legyen, amit meg tud a cucc.Innentől már öcsike megoldja, ha kevés az FPS.
Lehet eladom a 1060-am neki ha méglejjebb megy a 1080 TI -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ahogy snecy20 is mondta, ilyen méricskéléseknél minél részletesebb GFX-et szokás beállítani, hogy komolyabb hardverekkel könnyebb legyen összevetni az eredményeket. Abból nem tudsz meg semmit, hogy 720@all lowon 150-200 fps a gém - hacsak nem eSport játékról van szó, mert ott lényeges. Szerintem annyira nem volt szörnyű így sem, simán levonhatók a következtetések - a DOOM meg, ugye, awesome, mint mindig...
Amúgy nem tartom teljesen kizártnak, hogy a következő ilyen jellegű cikknél lesz Quake 3 Arena és QuakeWorld timedemo, meg talán Quake 2 Crusher is. Ott majd lehet ámuldozni a számokon.
---------------------------------------------------------
(#4) noPublicFG: Köszi.
Igyekszem kerülni a száraz stílust, ahogy csak bírom. Ha tudnád, hogy mennyire vissza kell fogni magam még így is, hogy ne szabaduljanak el a félangol-félmagyar szakzsargonnal megtűzdelt szóvirágok..
-
hemaka
nagyúr
250-ert kinlodna a tokom egy 1050Ti-vel, akkor inkabb varok vele es rakok bele valami ertelmes kartyat. A jatekok ugy is megvarnak.
-
Jó újra egy gépösszerakós tesztet látni.
Ezzel együtt én is vakarom a fejem, mert akár hogy is nézzük, azért ez tényleg egy bő negyed milliós gép, és azért akkora tartalékok nincsenek benne...
-
snecy20
nagyúr
Tulajdonképpen ha a tiédben az 1050Ti-t kicséljük egy 1060 6G-re, akkor még elköltöttünk pluszban mondjuk 40-45.000-et, de kaptunk egy sokkal erősebb VGA-t, amivel már lényegesen jobban állunk, és azzal már neki lehet menni a 2019-es év játékainak is. Az 1050Ti-vel viszont már sok köszönet nem lesz benne sajnos.
-
Faith
aktív tag
Jó lett a teszt köszönjük!
Valahogy van egy olyan érzésem, hogy a hozzászólások nagy része arról szól majd, hogy ennyiért mennyivel másabb gépet raktak volna össze az emberek és az mennyivel jobb lenne erre a feladatra.
-
h-yle
addikt
Karácsonyra raktunk össze egy hasonló (B350, 1300x, 1050Ti, SSD, 8G RAM) komplett gépet, akkor ez 220k volt, úgy, hogy mindenből a lehető legolcsóbbat vettük ami azért minőségi volt.
Szóval bármi van ennek ennyi az ára sajnos :/
Ma egy jó játékgép nem 300, inkább 450k. Ez van -
Köszönöm a tesztet!
Szeretnék egy tanácsot adni a megfogalmazással kapcsolatban: ne használj ilyen sok igét és jelzőt.
Például: "Tekintettel arra, hogy mennyire felsrófoltuk a GFX-et, egész jó eredmények születtek: a 22 és 35 fps közötti tartományban lubickolt a rendszer. "
Ebből így is értelmes mondatot kapunk: "Tekintettel arra, hogy mennyire felsrófoltuk a GFX-et, egész jó, 22 és 35 fps közötti értékek születtek." -
Z_A_P
addikt
Az a baj, ha ertelmes beallitasokkal neztetek volna, akkor siman 2x annyi FPS-t hozott volna, szemmel alig lathato vizualis kulonbseggel. Es ugy maris sokkal vonzobb ajanlat lett volna, mint igy, hogy vert izzad a 1050Ti, kozben pedig diavetites van sok helyen.
-
snecy20
nagyúr
Szörnyű valahol hogy közel 300k-ért van egy olyan gépünk, ami DX12-ben már most csak 20-30 FPS-t tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nintendo Switch 2
- Everest / AIDA64 topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest