Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
2005-ben vásároltam 15.800 ft-ért a Logitech MX518-at....a mai napig is nyúzom és még mindig bírja. hiába csak 1800dpi a maximum, meg öregecske, de nem érzem semmivel sem rosszabbnak egy újabb több ezer dpi-s "csúcs egérnél"......már szinte hozzámnőtt és ez gáz, mert más egérrel egyszerűen nem úgy megy a játék. ( Quake 3 Arena...Unreal Torunament...stb...)
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Robokutya
senior tag
ha esetleg még él ez a fórum és figyeli még valaki
segítsetek hátha tudtok
Ez az X5 microsoft egerem van volt
a problémám ott kezdődött vele hogy két éves használat után a bal oldali gombja egy kicsit kezdi megadni magát ez még nem lenne ordas nagy probléma de viszont a görgetőjének a gumija szinte elfolyósodik.Azóta lecseréltem egy m8000x gigára.De a kérdés Lehet e ezt az egeret javíttatni valahol? gondolom pár száz forintos anyag csere lenne meg egy kis elektronikai meló.
És én is osztom az mx518 as elnyűhetetlen bár nálam a kezem túlzott savas hatásainak köszönhetően a nagyujjam alatti műanyag egy kicsit megkopott. -
EkSYS
senior tag
egy pötty a g9-re!
Eki - az eredeti
-
tommje
tag
Bárki bármit mond a Gigabyte GM M8000x egér a legjobb.....
" Nem szeretem ha privát üzenetre nem válaszolnak "
-
Pierre75
senior tag
válasz bundilolo #90 üzenetére
Na ez ami ordas baromság!
"Csúnya." - gusztus dolga, de az Mx518-nál kevés rusnyább egeret láttam, míg a 747-s tetszik.
"anyaghasználat nulla" - a 747 vs Mx518 versenyét magasan az A4tech nyerte nálam. Kellemesebb fogás, megfelelő súly. De te már bölcsen ítéletet is hirdettél minden olyan "hülye" felett, aki nem a te kifordult ízlésvilágodat követi.
"G500 a legjobb vétel az ára miatt"
kitalálom, neked ilyen van. Ügyes vagy, de leginkább szánalmas, mert fingod sincs, hogy kellene disztingválni. -
Melorin
addikt
Én a 7 vagy 8 éve vásárolt MX500-t használom még mindíg, nagyon bejött
Csak az a bajom, hogy Win7 alatt nem tudom hogy lehet növelni a 125Hz-et.
Valaki nem tudja megmondani hogy kell?Ja és azért az évek alatt egy párszor a bal-jobb gomb tönkrement, és azt csináltam, hogy a nem használatos gombokat leforrasztottam a helyükről, és kicseréltem a tönkrementekre.
Csak most ott tartok, hogy nincs több cserelehetőségem, ha meghal mégegyszer a bal gomb, vehetek új egeretA sok Diablo és Wow alaposan leamortizálta szegényt
-
Arti14
csendes tag
Azért azt megnézném, hogy egy a4tech x7 mikor veri AZ ÖSSZES egeret. Mert így mondtad.
Ha azt mondod jó egér, főleg ár/érték arányban, az igaz. Találkoztam már ilyen egérrel, egész jó (mondjuk eléggé könnyen kopik), de azért vannak nála sokkal jobb egerek, sokkal több pénzért.[ Szerkesztve ]
-
Don't Panic
senior tag
mikor jön a második felvonás ? a tesztből?
üdv. -
Locutus
veterán
Savmaratott üveg egérpadon nyomja valaki?
Én egy MS comfort 3000-t használok rajta már évek óta gond nélkül.
Kérdés, hogy egy új M8000X is feltalálná e magát ezen?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
G@be22
tag
Ezek közul az egerek kozul én elfogultan abszolut csak a logitech egereket választanám.Most egy MX1000ret nyustolok lassan 3 éve. Nekem ez bizonyiték a logitechtöl
Amugy én ugy vagyok vele h nem az egér teszi a jo gémert de segit neki -
dokee78
félisten
Egeret szeretnék venni és tanácstalan vagyok!
Szoktam játszani is,de nem konkrétan drága Gamer egeret szeretnék.
Van egy kiszemelt csak drága:Icon7 Z300
Olcsóbb egér kellene hasonló paraméterekkel. -
evilzombie
tag
Logitech G9-esem van sacc 3 eve.A legjobb , legstrapabirobb, eger ami valaha a kezemben volt!(jo nagy kezem van)Egy kicsit azert akkor meg draga volt!
Na náááá
-
MrTwister
őstag
Csatlakozom az Mx518-as klubhoz! Ilyenem van már ki tudja hány éve és még mindig tökéletesen működik! Nagy Kedvencem! Szeretem! Ezt az USB Hz tuningot, hogy kell megcsinálni amit a cikk is említ? Érdemes?
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Findzs
addikt
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Rebirth II.
tag
-
Bulitt
addikt
Mionix Naos 5000-ről itt senki nem hallott? Nekem volt a kezem közt 1 hétig, valami isten király egér
-
X Factor
addikt
Hát igen kb 5-6 éve szolgál az mx518 nálam , és jött azóta annyi új egér, de egyelőre semmire se cserélném
Make things work
-
F34R
nagyúr
vannak alternatívák amely mindkét kézre vannak kialakítva és vannak a balkezesek. Létezik logitechből is, úgytudom razerból is vannak pl deadthadder-t is lehet úgy használni. Hogy tesztekeben nincsenek az más kérdés godndolom a jobb kezesek vannak töbségben ezért is.
[ Szerkesztve ]
-
Ermi
csendes tag
Jobb kezes az olló, jobb kézre helyezik el a WC papír tartót is, és az egerekből is csak jobbkezesek léteznek? Mi van a balkezesekkel? Mi van a balkezes és a szimmetrikus egerekkel?
-
kukorizz
csendes tag
MX518/510 a legjobbak és még viszonylag olcsó is
Hogy kerülnek a "fűre lépni tilos" táblák a gyep közepére?
-
WayneGace
őstag
Nekem Logitech G5-öm van. Kicsivel több, mint 1,5 éve használom és tökéletes a mai napig. Biztos van jó pár egér, amii még megüti a mércét, amíg ennek nem lesz valami baja, addig nem fogok váltani. És szerencsére nem egy olyan, ami hamar tönkre menne .
BestSecret invitációt privátban adok.
-
B.Tamas
csendes tag
csak egy rövid labjegyzet: usb frekit barmilyen egernel lehet valtoztatni nem kell hozza a logitech szoftwere, hiszen az usb frekvenciakat az oprendszer kezeli. a 125 Hz tipikusan a micro$oft gyermekbetegsege, linuxnal maris mast fog mutatni a szamlalod. XP ben, vistaban és W7 ben pedig egy egyszerü sys file valtoztatasa vezet sikerre.
En 1000 Hz-en hasznalom az MX518-am..és te?
(Lábjegyzet az 518 hianya az eger testebe csatlakozo kabelnek a toresgatlo hianya... extrem hasznalatnal kontaktos lehet az eger... mar 2 szer kellett ujraforasszam...)
[ Szerkesztve ]
-
momo2828
tag
válasz eladohardver #162 üzenetére
Én is egyetértek vele, nekem is ilyen, csak feketében. És nekem nem is kopik.
-
egoistus
tag
Mad Catz R.A.T. ki ne maradjon arra én is naon kiváncsi vagyok (nálam az ára miatt az 5-ös verzío a bejövős), bár valoszinüleg nem egyszerü beszerezni magyar honba még nem láttam. De hátha ti csak ügyesebbek vagytok
asse tom mi van sokszor, hát még most
-
Findzs
addikt
nekem mx 400 -as logitechem van évek óta kircsi egér
r.a.t. egereket én is szívesen látnék a következő tesztekben
volt régebben vezeték és akksi nélküli indukciós a4 tech egerem
nagyon szerettem mert pille könnyű volt nem terhelte a csuklót"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
nyunyu
félisten
Omron D2F-F lenne az idealis, vagy ennek valamelyik variansa (D2F-01F, D2F-FL...)
En veletlenul D2F-L-et vettem, az nem ebbe a szeriaba tartozik, hanem a sima D2F-be, aminek a mukodtetesehez 2x akkora ero kell, joval kemenyebb.
-F vegut meg nem lattam boltban.
Logitech persze a feleannyit sem biro kinai D2FC-F szeriat hasznalja, nem a japan D2F-F-et.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
szumo
senior tag
-
mindfreak
őstag
Nem tudom minek ez. Genius a legjobb.... az mindent visz.
-
szumo
senior tag
válasz dudika10 #181 üzenetére
Nekem az A4Tech nél lehet a frekvenciát állítani 250-1000 Hz között.
Azért leszedtem a progit, megnézem vele a sérült mx518-asomat.Ja és ami tetszik, még az x7 ben, az alján az a kis gomb, ami arra szolgál, hogy ha felemeled az egeret, stabilizálja a pozítciót, és csak akkor mozdul az egér, ha visszatetted a padra rendesen.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
-
csaabz
őstag
Nekem ez van: Gigabyte GM-M6800
..es rendkivul meg vagyok vele elegedve...
Az enyemnek mukodik a tetejen az erzekenyseg allito gomb.https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
dudika10
veterán
válasz Rebirth II. #148 üzenetére
A test mode-ot ez után ki lehet kapcsolni valahogy?
Kétszer próbáltam meg mind a kétszer rendszervisszaállítás lett a vége mert nem működött az egér.
Nem mintha nagyon zavaró lenne a test mód nem csinál semmi érdekeset, csak az a kis vízjel ott a jobb alsó sarokban...
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
b4ndee
csendes tag
a Razer Mamba véletlenül maradt ki, vagy inkább külön (felsőbb) kategóriába tartozik?
amúgy kellemes cikk, a clp_mousefix-et pedig köszönöm, zsírság^^
-
törölt tag
Igen a jó öreg mx518. Több mint 5 éve van meg és még mindig kiválóan teljesít
-
7600 GS
addikt
Jó teszt, mégjobb egerek!
Én egy Logitech G9-es boldog tulajdonosa vagyok, már 2,5 éve, de semmire nem cserélném le. Eszméletlen kényelmes ,nagyon jól kalibrálható, és szerintem szép is. Egyetlen hátránya, hogy a nagyobb, gumírozott borításom eléggé elcsunyult a sok heccsát osztása közben, nameg anno 22k-ért vettem, ami azért elég borsos ár volt. De megérte, mert megértettem, hogy mi a különbség a tecsós és az igazi minőségi, játékos egerek között.
-
hesitater
csendes tag
válasz WolfheartGR #146 üzenetére
Eh. Nem jutott eszembe. Noob voltam még akkor nagyon.
Mostmár a Lachesis mellé benyomtam egy steelseries qck minit, bőven elég és nagyon szépen siklik rajta az egér.
-
rudi
nagyúr
válasz sheriff.crib #169 üzenetére
Bocsesz, de nincs erre a témára 1-2 hónapunk. Főleg, hogy a cikk vége kb. ugyanaz lett volna. Vagyis az,. hogy a forma szubjektív, a csúcsmárkák érzékelői meg egy ideje már többet tudnak, mint amire a játékosok képesek. Gondolj bele, hogy 15 egeret pusztán csak visszacsomagolni a dobozába fél óra!
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
F e Z o
veterán
válasz Vasinger! #46 üzenetére
Nos van benne valami, mondjuk én a kialakitást és ezáltal a gyártót szoktam meg. (Logitech) Nehéz lenne mondjuk razer-re átszoknom. Nem rossz ott a másik gyártó egere sem, én legalábbis nem szoktam szidni más gyártót, csak nekem nem jött be.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
szumo
senior tag
Én a logitech M-SBF90 et használom rajzoláshoz, és ujjvéggel fogom, ellentétben az otthoni MX518 és X7-esel. Munka közben egyszer nem izzadt rá a kezem az egérre, pedig pár rajz el lett készítve.
Én inkább azt javaslom mint munkavédelmi képviselő a cégünknél, hogy óránként 5 percre tessék felállni, menni egy kört, inni egy pohár vizet, vagy csak nyújtózkodni egyet. Hidd el nekem, jobb lesz, a szervezeted tudja hogy mi jó neki. Ha betartod a pihenőket, fele annyit nem fog izzadni a tenyered.
Tudom, hogy nem lehet ezeket mindig betartani, de törekedni kell rá.A székből mindenképp fel kell állni, a pihenés során!
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
F34R
nagyúr
válasz sheriff.crib #169 üzenetére
akkor az a teszt nem 13 oldalas lett volna , vkinek nincs arra idelye iylet nézzen szerencsére én végignéztem és várom a folytatást
-
F34R
nagyúr
Jó ez a teszt és jó látni hogy a régi öregek meg néhány newcomer hogy követi még a mai trendet. Tény és való hogy ha több az fps sokkal gyorsabb az egér de de nem mindenki játszik 640*480-ban vagy relatíve ízmos gép mellett is van 100+ fps 1280*1024 és föllötte is .
Pont a szervereknél számít a lag -ellenére a frissítési ráta lehet hogy pont a lag miatt lőnek le, mondjuk nagyon érzékeny egérnál se jó mert akkor a kurzor/célzó jókorát elmozdul.Nekem a4tech xl 747-em van súlyozással ahsználom (az összes súly benne van ) de nekem így jó legalább érzem hogy van vmi a kezemben nem pedig egy könnyű műanyagdarab.
Azért vettem mert ólcsó és nemigen lenne pénzem meg kedvem se drágábbat venni főleg hogy a nagy átlag 10k vagy fölötte van. ha bemondaná az unalmast akkor is x7 vennék
habár a 3x gombot mellőzném fölöslegesKiváncsi lennék milyen teszt állna elő az elsóházban hasonló kategóriás egrekben mint az a4tech
elég érdekes hogy a Sharkoon Fireglider és a a4tech xl747 100% megeggyezik most ki lopott meg kit ?
-
sheriff.crib
tag
Nagyon jó, velős teszt volt!Gratula hozzá!Köszi!
De, ha már MEGAteszt, akkor:
Amit én hiányoltam, hogy nem csináltatok tesztvideót.CS:S, TF2, COD2,COD4,MW2,Q3,UT3,Quakelive ezeken ki kellett volna próbálni az összes egeret!Ugyanis ezeket játszák a legtöbben multiba, igy talán hasznos is lett volna.
Bónuszként még a fegyókat is leteszteltem volna, hogy hogyan viselkendek ezekkel az egerekkel..
Sőt még bevontam volna a magyar HC pro gamereket is a tesztbe...Na így már tutifrankó!Na, Peace
[ Szerkesztve ]
Ableton Live - NATIVE INSTRUMENTS -
-
Lokids
addikt
MX518 boldog tulajdonosa vagyok már 4 éve. Ez a 2. 518-am, az elsőnek tönkrement a bal gombja 1 év után, de szó nélkül küldtek egy teljesen újat, azóta azt használom, bár idegesítő, hogy a borítás felső gumi rétege lekopott, érdes.
Csak akkor fogok új egeret venni, ha ez tönkremegy. És akkor is tuti egy ilyent, vagy az utódot. Más nem kell.
Bár egy átlagfelhasználó az életben nem fogja megérteni a sok "idióta" miért vesz 10e feletti egereket, mikor 500-ért is kapni a tuskóban.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
LorD_ARmES
tag
Gigabyte GM 6800 van egy ismerősnek. Bóvli, kindertojás cucc. GM-6880 van a kezemben, a lézerszem üzemel, gyári driver katasztrófa.. Viszont ha felrak az ember egy intellipoint MS Laser Mouse 6000 drivert neki, csodálatos lesz a szerkezet. Méréseket nem végeztem, de mérföldekkel jobban célzok így. A trükk a driver telepítéséhez, hogy közben legyen csatlakoztatva egy igazi microsoft egér. Így a win elhiszi bármiről, hogy MS.
Most ezt a Hz trükköt próbálgatom a 6880-on, 500Hz en érezhetően simább lett. Viszont csak 4-re húztam a csúszkát a 6 helyett Vezérlőpultban. Amúgy rettenet gyors az egér.
Egyetlen gyenge pont a scroll, ami egy vékony műanyag pálcikán alapult, ami eltört nekem 2 hónap után. Szétkaptam, pillanatragasztó vastagon, istenien működik.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=LorD_ARmES
-
nyunyu
félisten
válasz dudika10 #159 üzenetére
Hát igen, ha valaki gyakran használja az ins-t akkor valóban idegesítő lehet, de nekem pl csak útban van ráadásul szeretem a dupla del-t is.
Ha valaki Win91-en szocializalodott, konnyen anyazni kezd, amint a kedvenc megszokott Ctrl+Ins/Shift+Ins komboja helyett veletlenul Ctrl+Del/Shift+Del-t nyom.
2.5 evig volt elforgatott hatossal megvert L Cordless Comfort billzetem.
Megvaltas volt utana az MS Ergo4000 hagyomanyos elrendezese.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Azok az olcsó egerek meg nem véletlen olcsók. Ugyan hogy használsz egy olyat napi 8+ órás pontos fotósopos pixelvadászathoz??? Persze lehet, de önsanyargatás. Kb olyan, mint számítógépes munkahelyen sámlin ülni. Lehet úgy dolgozni, de fárasztó és nem hatékony.
Melohelyi egypalcas Gigabyte GM-M7000-et parszor mar ki akartam vagni az uvegfalon at, mert laptop 1280-as desktopjan nem birtam vele pixel pontosan celozni, hiaba volt Windowsban nullara leveve a gyorsitas, akarhogy varialtam a 800/1600 dpi allitot, meg a sebesseget, mindig 2 vagy 3 pixelnyit ugrott.
Ugyan nem fotoboltolok, de eleg gyakran elofordul, hogy napi 5-6 oran at "programozok" egy folyamatabra szerkesztovel.
Abban meg 3x3 pixeles negyzeteket kell osszekotogetni, hogy egyik elemrol atkeruljon a vezerles a masikra...Ja, meg jo idobe telt megszokni, hogy a miniegeret nem ugy kell megfogni, mint az itthoni MX Revo-t, kulonben kettetorne
De tudod mit: mondj egy egyeret ebben az árban (2.5k) és megmondom konkrétan, mi a gond vele.
Mar filoztam rajta, hogy sajat penzbol beruhazok melohelyre egy RX300-ra, ha mar a logisztikusaink mindenbol az olcsot veszik, cegvezetes meg igy is szivja a fogat, hogy sok a koltseg.
Abban legalabb tisztesseges optika van.
Felteve, ha meg lehet kapni, ugyanis Logitech mar vagy egy eve nem gyartja.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz megint én #125 üzenetére
egy olyan egérrel, ami majdnem mint egy vasaló méretre, és súlyra, nem jó játszani, még ha elsőre kényelmes is.
Ez elegge egyen/stilus fuggo, meg hogy mit jatszik/dolgozik.
Nyilvan nem all neki az ember egy 150+ grammos egerrel alacsony erzekenysegu beallitasokkal jatszani, mert hamar bedurranna a karja a meteres lobalasoktol.
Mig ha napi 8+ oran at tologatod az egeret, akkor mar sokat szamit az ergonomia is, meg eleve nem akarod tizen centiket sem mozgatni, mert hosszu tavon mar az is faraszto.
-
nyunyu
félisten
válasz Killer81 #110 üzenetére
Latom, meg mindig nem erted a lenyeget.
500Hz es 1000Hz egermintavetelezes kozott annyi a kulonbseg, hogy az eger megmozditasahoz kepest max 1 vagy 2 ezredmasodperccel kesobb kuldje el az adatot az eger.
Mig ha nekiallsz egy tomott (kulfoldi) szerveren jatszani, akkor a pinged legalabb 20-30 ezredmasodpercnyit fog ugralni a halozati forgalom fuggvenyeben, plane ha a harombetus ceg hangszeren jatszol, aztan a szomszed kiscsavo pont akkor all neki lewarezolni az eppen aktualis hiperszuperanalxxxmegapackot.
Paintes peldad meg azert nem relevans, mert a legtobb game amugy sem kerdezi le gyakrabban az egerkurzor aktualis helyzetet, mint ahany kepkockat ki bir tolni a kepernyore.
Az a cheat, hogy leveszem 320x200 16 szinre a felbontast, hogy 100+ FPS altal 2-3x akkora rocketjump sikeruljon, mint normalis felbontason jatszva, meg csak az olyan elbaltazott fizikaju jatekokban mukodik, mint a Q3A.
-
eladohardver
őstag
"Annak ellenére, hogy lényegesen olcsóbb vetélytársainál (csupán 3000 forintba kerül), komoly játékhoz a Gigabyte GM-M6800-at sem ajánljuk. Szerintünk ez az egér ugyan egyesek számára kényelmes lehet, árához képest rengeteg funkcióval látták le, de nem teljesíti egy hard-core játékos követelményeit. Sajnos, ez igaz a sokkal drágább – 13 000 forintos – társára, a Gigabyte GM-M8000 Ghostra is."
Ez egy marhaság Gigabyte GM-M8000 igen is egy JÓ PRECÍZ egér!
Amúgy 1 probléma van vele nem anyagában festett... ezért hamar lekopik (kb3 hét)
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
cabala
csendes tag
válasz Rebirth II. #160 üzenetére
Egyébként teljesen mindegy a márkája, mert én szinte minden egeret kipróbáltam. Ennél vannak drágább egerek is és olcsóbbak is - nem véletlen dicsérem, hogy megtaláltam a számomra legjobbat - és mindenkinek csak ajánlani tudom a G9-et.
Bill kérdésben pedig a Genius tényleg nem rossz, de várom az igazit!
-Cabala-
-
-
dudika10
veterán
Az izzadás megvan nálam is, nem vészes, az alap kézmosások nálam elegek. De ezen még 1 egér se tudott segíteni, ez az egértől teljesen független dolog nálam.
Bár a WMO-nak egész jó érdes felülete van. Valamivel talán jobb mint az IMO.Hát igen, ha valaki gyakran használja az ins-t akkor valóban idegesítő lehet, de nekem pl csak útban van ráadásul szeretem a dupla del-t is.
A Home-End és PgUP-Down meg sokkalta logikusabb számomra és kényelmesebb így kezelni. Régen sose használtam őket, inkább görgettem, vagy az egérre tettem a kezem mert kényelmetlen volt. Mostanában pedig meghalnék nélkülük.[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
Én csak egyet mondok:
MX518 Forever!
Az életben soha nem cserélném másra, mostanra ütött-kopott, de hibátlan.
Üdv.: M
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
cabala
csendes tag
válasz dudika10 #156 üzenetére
MS nem ér, mert azok tényleg jó egerek Nekem nagyon sokáig 1.1a-m volt (csak ugyebár az a nyári izzadás ne lenne. Téged nem idegesít?)
Azért tiltakozok, mert már túl sok éve nyomom az ipart és nincs kedvem átszokni. Ahogy nézem ezt egyébként mostanában csak a Logitech csinálja (sajnos). Az MS az ergonomiával és a nyomhatatlan funckióbillentyűket nyomatja... sajnos. Az Insert legyen már közel, mert túl sokszor használom (ne kelljen fogást váltanom).
-Cabala-
-
dudika10
veterán
MS IMO vagy WMO? Hallgatom a problémát.
Picit nagyobb mozdulatokat kell tenni, csuklóból nem lehet irányítani a 400dpi miatt. Én tudom napi 8+ órában kezelni és nem fárasztó.A billentyűzet elképzelésed pedig egy szép álom marad. Ami normális azt nem fogod megkapni magyarban.
Azt meg sose értettem, hogy miért kell kézzel lábbal tiltakozni az elforgatott home-del-ins... blokk miatt. Ha ezért nem vennék a billentyűzeteket akkor a gyártók visszatértek volna régi elrendezéshez. De veszik, és nem feltétlenül azért mert az emberek tudatlanok, hanem lehet, hogy azért amiért én is, mert kényelmesebb.
-
cabala
csendes tag
válasz Rebirth II. #154 üzenetére
Sajnálom, de Genius ki van zárva a versenyből, mert az enter kicsi, nincsenek benne makrózható gombok, stb. Azért köszönöm és várom esetleg a további javaslatokat.
Azok az olcsó egerek meg nem véletlen olcsók. Ugyan hogy használsz egy olyat napi 8+ órás pontos fotósopos pixelvadászathoz??? Persze lehet, de önsanyargatás. Kb olyan, mint számítógépes munkahelyen sámlin ülni. Lehet úgy dolgozni, de fárasztó és nem hatékony.
De tudod mit: mondj egy egyeret ebben az árban (2.5k) és megmondom konkrétan, mi a gond vele.
[ Szerkesztve ]
-Cabala-
-
Jenő76
tag
Mx 518-ról váltottam Deathadder-re, jó választás volt. Kényelem szintjén kb. azonosak de viszont a razer pontosabb.
-
cabala
csendes tag
Logitech G9-em van (mostmár 2 is) és azt mondhatom, hogy a legeslegjobb egér számomra!!!
Pár évvel ezelőtt szinte minden egeret kipróbáltam már, de mindegyikben csalódtam valamilyen mértékben - de ebben nem, sőt!
Alatta egy Steeelseries egérpad van és a 2 együtt tökéletesen brutális, pontos, sebes, kézreáll, csak ajánlani tudom, nagyon megéri az árát. MS egerek is jók, csak azokban nincs a kéz izzadtságát semlegesítő rész (nem izzad a kezem, de nyáron szar érzés óránként kezet és egeret mosni), ócsó egerek nem pontosak és kihagynak, a Razer egerekben meg olyan szar mikrokapcsolókat tettek, hogy idegeimre mentek minden egyes klikkeléskor. El is adtam kb 2 nap után. (Ráadásul kis kezem is van, a razerek meg lapátkezűeknek készül.)Már csak 1 gondom van: nem lehet normális billentyűzetet kapni.
Elvárásaim:
- magyar nyelv
- normál, nem ergonomikus felépítés
- kicsinyítés/nagyítás és egyéb gombok lehetnek pl hangerő
- programozható/makrózható gombok (minimum 6 de 9-12 még jobb lenne)
- F* gombok normálisak legyenek és ne olyan megnyomhatatlanok, mint az MS újabb billjeinél
- kurzorgombok fölött 3x2-be legyenek az insert/delete/home/end/pageup/pagedwn gombok és ne úgy, mint mostanában a logitech billje, hogy az insert fönt van a francba és ezért hiányzik a printsrc/scrolllock/pause gomb egyike - és mivel az insert fent van mire elérem lemegy a nap.
- +numerikus bill (van olyan, ahol ezt lespórolják, de akkor hogy használjak pl excelt vagy számológépet???)
- usb-s csatoló (nem kell BT vagy más légi megoldás és ne legyen már az ősrégi ps2-se)
- nagy enter gomb (pár billben kicsit tesznek, de mivel ez az egyik leggyakrabban használt gomb, ezért szar érzés melléütni)
- nagy és szépen nyomható space (mint enter)
- minőségre csak a logitech vagy ms jöhet szóba, de egyik se csinál ilyen billt, pedig csak össze kellene rakni ezeket a jó tulajdonoságokat a 2 gyártónál.Ha lenne ilyen bill kb 2-t vennék azonnal, mindegy milyen áron (akár 50k HUF-ért is, mivel egész nap gépezek, nekem megéri ahogy a G9-es egér is megéri nekem.)
Amim most van nekem az egy Logitech Cordless Internet Pro bill, amivel csak a kövi gondom van:
- nem usb-s, hanem wireless (kisebb gond)
- nincsenek benne makrózható gombok (közepes gond)
- kicsit ergonomikus nem normál (kis gond)
- nincsenek benne az MS-féle kicsinyítés-nagyítás gombTehát ha ezt kicsit átalakítanák, akkor az lenne a TÖKÉLETES bill.
Cab
-Cabala-
-
őstag
M6800 vettem kb 4 hónapja. 2200ft-ért
Ennyiért jobb egér nincs.jó cikk, köszönjük
VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
mistixx
tag
Köszönjük a tesztet!
Kb. 3 évvel ezelőtt mikor a kedvesem meglepett egy Microsoft Wireless egérrel (utána néztem akkor 5 ezer volt) voltak kétségeim, hogy mennyire lesz használható játékra de nagyon kellemeset csalódtam.Fps-ek, rts-ek sorát "küzdöttem" vele végig multiban és nem volt vele semmi gondom.Azér mikor megláttam, hogy mit vett megfordult a fejemben, hogy "Jaj de édes vagy kicsikém, de nem kellett volna... nők vásárolnak számítástechnikai eszközt ajándékba..." és láss csodát egész jó
Azóta is nyüstölöm....
Néha azér eljátszok a gondolattal, hogy tuti megint azért fekszem én az ellenfél helyett a földön mert z egér nem elég pontos, de inkább csak én vagyok fárad meg ingerült az egésznapi munka után..<huf> "A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station." @bash.hu
-
WolfheartGR
őstag
válasz Rebirth II. #148 üzenetére
Maximális tiszteletem és hálás köszönetem az úrnak!!!!
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
Rebirth II.
tag
válasz WolfheartGR #146 üzenetére
-
Rebirth II.
tag
-
WolfheartGR
őstag
válasz megint én #123 üzenetére
Hogy a nagy és elsőre kényelmesnek tűnő egerek, játékra nem jók!
Csókollak. Nekem az mx518-am elveszik a kezemben. Értsd lehetne kényelmesebb is ugyanis nekem kicsi. És amennyire tudom nagynak számít.
Nem mindenki Mikimanóméret ám...PetX
Az oldalgombokat egyenesen rajongom. Elsőre a Gravigun hátsóra a soti van belőve.
Pikpakk előrántom ami kell.hesitater
Miért nem vettél rá Hyperglideot vagy valami mást???Valaki segíthetne, hogy Win7 alatt hogy kell felcibálni az usb frekit mert nekem sajna büfim nincs és nem bírok találni megoldásot. Lécci! Kösz!
[ Szerkesztve ]
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
khron
tag
egérpadokról is lehetne egy cikk!
WANTED: minden ami - SEGA -
-
TOM!K@
tag
Nekem egy gigabyte gm-6580 egerem van, 2,5k-ért teljesen szuper kis egér. Nincs rajta 60gomb és nemsok dolgot lehet állítani rajta, viszont ár érték arányban szerintem az egyik legjobb
-
hatred
tag
nah, ez mar tenyleg egy komoly tesztnek nez ki (az elozovel ellentetben, persze le lettem hurrogva par okos altal h csak en vagyok tajekozatlan h nem ismerem azokat a markakat), kelloen reszletes es szakertoi, csak igy tovabb.
nekem G500-am van, es kb ugyanaz a velemenyem rola amit a cikkben irtak: egyertelmu elorelepes az MX518-hoz kepest (volt ilyenem is) tobb tekintetben, az lenyegeben egy regebbi alap-gamer eger, ez meg egy uj, full-extras eger, amibe kb minden extra funkciot beletettek, amire szuksege lehet manapsag egy gamernek. sztem kb pont annyival jobb amennyivel dragabb, akinek kicsit tobb kell, teljesen realis vetel. MX518-ban egy dolgot jobban szerettem: a Batman-es valtozatom volt, annak a gumiszeru boritasa atlag-hasznalatra valamival kenyelmesebbnek tunt, izzadas ellen viszont talan elonyosebb a G500 felulete. -
Rebirth II.
tag
Ebben a pillanatban rendeltem meg a Gigabyte GM-M6880 egeret, remélem jól fog teljesíteni
-
bolvar
senior tag
Szintén 518 tulajként mondom hogy az igazi profi fps játékosok még mindig az öreg egerekhez ragaszkodnak( 1.1 3.0 510 518).
az már kézméret és fogás kérdése ki mit szeret.de lehet itt dpi, kismillió gomb,csili vili külső az egyszerűség sokkal többet ér.a sok gomb legfeljebb a wow kedvez fps játékokban nem igazán lehet profitálni belőle.Steelseries Xai várható a tesztben?
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
hesitater
csendes tag
Az én MX 518-am 4 évig nyomta. És tökéletesen szolgált, amíg a kemény asztallap le nem használta a talpait.
Aztán hardveraprón vettem egy Lachesist, amit nehéz volt megszokni, főleg mert kétkezes design.
Kicsit húz a szívem vissza a nagy öreghez.
-
REDeath
őstag
én nem játékhoz vettem, de a 3000 Ft-os GB-om van, de van két nagyon nagy negatívuma, lehet olcsósága miatt, azt nemtom.
Na szóval, egyik fontos szempont szerintem nem csak játéknál a zsinór vastagsága és merevsége. ami ennél szar, mer aránylag rövid a madzag, és az egér könnyű, így néha érezni a zsinór ellenállását ha nem 200 négyzetméteres asztalon használja valaki, és ez zavaró még munkánál is.
Másik pedig a görgő. Nagyon gagyi az anyaga, kevés használat után csúszós lesz, igazán lehetne jobb tapadása. Továbbá ha nem laborban használja valaki, és van por a szobában meg nem gumikesztyűben játszik, akkor begyűjti a görgő tengelye a koszt, és alig lesz tekerhető, amit viszont nem lehet tisztítani mert nem szétszerelhető az egér.
Attól még hogy olcsó szerintem figyelhettek volna ezekre a dolgokra. Ha esetleg valaki ilyet venne mindenképp vegye fontolóra a hibákat, a görgős baki nagyon kellemetlen.
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
szumo
senior tag
válasz bundilolo #90 üzenetére
Akkor én nagyon hülye vagyok, mert vettem egyet, és meg vagyok vele elégedve, az extra piros gombot kivéve, de meséld már el kedves kolléga, hogy milyen egereket teszteltél fél óránál tovább, és melyikről milyen tapasztalatod van velük kapcsolatban?
Nekem még mindig be van dugva az MX518 és ott figyel az X7 -es mellett, használgatom és érzem a különbséget. A két egér közt, bár tudom, hogy az MX mikrokapcsoló cserére vár
Használok Logit. SBF-90 -et U96 -ot M305 -öt RX1000 -et V450 -et Performance Mouse MX -et A4Tech AEG230 -at. Néha kezembe akad 1-2 napra egy egy razer vagy icon7 vagy revoltec.
És mégis jól érzem magam az A4 tech-el.
A gamer egérnek kikiáltott egerek a munkában is jól megállják a helyüket, ha szerkeszttel, vagy egyéb tervező programot használsz.
Ha figyelmesen elolvastad volna a cikket, valamint az előzőt, rájöhetnél, hogy nem egyformák a kezeink és emberenként más és más az ideális eszköz.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Spirit
őstag
Szívesen vettem volna a Logitech sima G9-esét is, talán valamivel elterjedtebb,mint az X-es.
3 évig volt a kezemben egy MX510-es, majd Razer Diamondback, Copperhead, Lachesis, végül G9.
Az MX510-es jó egér volt a maga korában, de a felsorolt másik 4 azért jelentősen jobb nála. A Razerekkel csak annyi probléma volt, hogy hihetetlen fos anyagból készülnek. A diamondback-emnek elszakadt az kábele egéren belül(nem rángattam soha), a Copperheademnek 2 év után kinyúvadt a szenzorja, Kedvesem Lachesiséről csak a gumiborítás kopik. Mondjuk ezt mind3 razer egér csinálta. Ja, apám Diamondback-jének a bal gombja is megnyúvadt 3 év alatt.
Most nálam egy Logi G9 teljesít szolgáltatot közel 2 éve, ennek örömére apámnak is vettem egyet. Összehasonlítva az én 2 éves darabommal, tulajdonképpen semmi különbséget nem érzek, talán a teflontalp kopott meg egy kicsit, de az sem vészes. Óriási a különbség tartósság tekintetében, amit a tesztek nem adnak vissza.Az MX510-es anyósnál talált gazdára úgy 4 éve, így immáron 7 éve tökéletesen működik.
-
veterán
még mindig megy és imádom az mx510-emet a steelpad s&s-emen... 13k körül volt a komplett pakk, sok-sok évvel ezelőtt... mivel már kezdem erősen asszimilálni (megtettem vele pár kilométert már ), így gondolkodtam cserén, de amíg még működik, addig nem... ha csere, akkor valszeg mx518 körüli lesz, bár már nem igazán játszom sokat (sőt), így lehet, hogy egy olcsóbb giga is meg fogja tenni...
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Lotusomega
senior tag
Microsoft Habu
-
rudi
nagyúr
Amire Te gondolsz az az alap Sidewinder volt. Írtam is a cikkben, hogy az X5 annak a formáját vette át.
-
caprine
senior tag
Érdekes cikk. Mivel a fenti egerek fele nekem is volt, így bizonyos értelemben osztom a véleményt.
A M6800 helyett érdekesebb lett volna a M6880, mert abban nem sima optika van.
X5-m is volt, szerintem az anyaga "gagyi" kopogos műanyag. Nincsenek extrém elvárásaim, de eddig ez volt ez egyik legrosszabb anyagválasztású egér, 3000 ft kategóriában még elmegy, 12000 felett nem kéne. Na meg a gombok is olyan katyogosak. 2 féle X5-is van, ez kimaradt, a full változaton ezüst színű a 2 oldalsó gomb +LCD is van rajta.
Az MX518-m a mai napig van, első sorozat, még 5 csúszkája van, de még mindig nincs elkoptatva. Anno nem tudtam dönteni közte meg a deathadder között így mindkettőből vettem)) Várom a teszt másik részét a razerre mit fognak írni?
Az öcsémnek icon7 z500-at vettem, érdekelne mit tudna ebben a mezőnyben.
[ Szerkesztve ]
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
megint én
őstag
válasz LackoMester #127 üzenetére
Tény, hogy lesz egy kis szubjektív vélemény, de nagyon igyekszem elkerülni, és konkrét érvekkel alátámasztani.
-
LackoMester
addikt
A teszt amit majd a közeljövőben publikálni fogsz, ha jól értelmeztem akkor a saját tapasztalataidat tükrözi, tehát azon kijelentésed, h.Hogy a nagy és elsőre kényelmesnek tűnő egerek, játékra nem jók! ( nembiztos, h. reális) ez csak a Te véleményed, lehet másnak ( más kézben ) jobban, kitünően felszik.
Nagyon türelmetlenül várom az írásod.
üdv. LMott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
xLt`
tag
Nekem is mx-518am van. Teljesen meg vagyok elegedve vele még most is, azt leszámítva, hogy nagyon tud izzadni tőle a kezem.
-
kovsol
titán
én próbáltam razer egeret is most nem tudom pontosan milyen volt, mert haveré és nála próbáltam csak, de nekem az se volt jobb játékra, bár lehet az is közre játszik én nagyon érzékenyre rakom általában és alig kell 1-2cm -t mozgatnom az egeret így nem rossz szerintem az se ha nagy az egér, nem rángatom össze vissza, ezt így szerintem nem lehet kijelenteni konkréten, hogy ez jó másik nem jó, mert ez elég egyén függő szerintem, azért kell próbálni több dolgot is és nem vaskalaposan ragaszkodni egyhez
May the Force be with you!
-
PetX
aktív tag
Razer van 5éve és az is lesz amig gyártanak egeret.
Logitechet csak azért nem, mert túl nagy a tenyeremnek, de azért kellemes a fogása egy darabig.
10k kb. egy Deathadder. Mire kell több? (még ezen is sok a két gomb oldalt, 1kell csak gránát dobáshozMinek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
megint én
őstag
válasz LackoMester #118 üzenetére
Pontosan! a G9, egy szutyok, akárki akármit mond, és hiába jönnek az árgéppel, az 1. oldalon, vagy a garmentes Eboltok, vagy fake, nem G9x, hanem sima G9 jön ki... Rettenet drága, nekem van egy már rég megírt cikkem, de nem publikálom, mert még megvárom a második részét az egértesztnek, és ott totálisan csak HC gamer szempontból fogom megközelíteni! És lesz ott meglepetés amit nem lövök le, de egy alsóbb árkategóriás egér bizonyult az egyik legjobbnak... A többi TOP SECRET! De addig is kérek mindenkit, hogy ne rházzon be drágább egérre, várja csak ki a végét... MEGÉRI!
Nem csak magánvélemény, akinek G9ese volt, van az többnyire nem fogott még sok más egeret, vagy elvakult fan, vagy nem is ért hozzá! És amúgy tényleg átlag 28K !!! NEM ajánlom senkinek!
[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
A két valaha volt legjobb egér amit próbáltam ( hosszabb ideig ) Razer Lachesis, Logitech G9. Kényelem szempontjából viszont egyértelműen a Lachesis a jobb.
szigorúan magánvélemény, és tapasztalatott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
rudi
nagyúr
válasz Killer81 #110 üzenetére
Szerintem viszont az 500/1000 Hz kérdése placebo. Mindenki ezzel a szerencsétlen painttel jön, aminek bűn gyatra az egérkezelése. Normális programok mouse filteringet használnak, ami egyfajta súlyozott átlag az utolsó néhány egérpozícióból. Viszont az egér nem pozíciót, hanem elmozdulási vektorokat ad át, amit a driver vagy a fölötte lépő API (DirectDraw) rak össze pozíciókká, amit vagy okosan használ a proggi, vagy bután. Próbálj meg Paint helyett egy Photoshopban körözni, aminek az egérkezelése még mindig nincs a játékok szintjén. Látványos lesz a különbség.
Érdemes elolvasni azt az anados cikket, amit linkeltem az elméleti rész végén. Ott leírják, hogy az egér 1-8 ms-os késleltetése a huszada nincs a többi hardverelemen jelentkező késésnek. Nem azon az 1-2 ms-on fog múlni a pontosság, ami az 500 és 1000 Hz között van, hanem elsősorban a VGA, monitor és szoftver beállításán.
Továbbá, amit csinálsz az szerintem nem jó. Mert 400 dpi-n sokkal durvább adatokból számolja ki az egér az elmozdulási vektorodat, mint mondjuk 1200 dpi-n. Szerintem precízebb lehetnél - feltéve, hogy a játékodnak jó a mozgáskezelése - a mostaninál kisebb (lineáris egérképletet feltételezve harmadakkora) szenzivel és 1200 dpi-vel.
-
gytallian
tag
Én is sokáig mx518-at használtam, de valami elszállt benn, mert időröl időre kikapcsol, és olyankor ki kell húzni az usb-ből, meg visszadugni. Na ez játék közben igencsak idegesítő, úgyhogy vettem egy XL-750F -et ,mert csak arra volt pénz. Nagyon bevállt, azt kell mondjam sokkal jobban tetszik az 518-nál.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gytallian
-
enginev3.0
félisten
Nekem is G9x-em van, szerintem jó, ez előtt X7.-em volt A4TECH-től de iszonyat nagy számomra, ez meg könnyen megfogható, 5700DPI szerintem sok nem is használom annyin csak 5000-ren, és akkor még Cssbe lehet állítgatni az egér érzékenységet
Én a különösen ajánlottba tettem volna a G9x-et is, mivel nem sok ilyen kicsi, és kényelmes egér van, ellentétbe a jóval nagyobb egerekből van ezer egy féle
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
megint én
őstag
Sziasztok! Hát én lennék az a CSiMi. Ha Valakinek konkrét kérdése lenne a beállításokhoz az nyugodtan dobjon egy privátot! De a cikkhez annyit tennék hozzá, hogy a DPI azt nem a monitorhoz mérik. Az az adat amit az egér feje leolvas az egérpadról, tehát minél nagyobb anál jobb (elvileg) 2 embertől hallottam, hogy nagy Dpin-pontatlan, de nem tudjuk az okát. Ez számomra totális anomália. Viszont a Macro funkció, a Razeroknál a legtutibb, olyan awp scripteket lehet írni rá, hogy lehidalsz. Várjuk a következő részt, és utána egy blogban kifejteném én is a véleményem!
És nagy köszönet a Prohardvernek, főleg RUDInak, hogy ott lehettem, és tesztelhettem!
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Eléggé meglepődnél, ha elkezdenéd firtatni a beszerzési csatornákat...
Szerintem a G9-cel leálltak már egy ideje. A Logitech oldalán már nincs az aktuális termékek között, és gondolom újabban már csak az 5,7 megapixeles érzékelőt szerelik be, a 3 megapixeleset nem.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rekid
addikt
5 éve használok mx518-at. Egyszerűen tökéletes. Nem kell jobb (mindenféle súlyzós csillivilli mokusvakitasok). A következő is az lesz.
Egérpadom szintén vele egyidős steel qck szintén örök darab.[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Wyll
őstag
Na de 4 oldalnyi boltnál nincs meg 28k a G9x! Ipon, A4Team, Aqua... Ezek azért ismertebb/megbízható helyek, nem? Oké, tényleg nem a 20k az átlag, na de nem is a 28-29k..
Másik: a sima G9-ről ti mit tudtok? Tényleg nincs már a nagykereknél? Befejezték volna a gyártását?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Killer81
csendes tag
Nem értek veled egyet. Kb. 5 évet bogaráásztam a COD1 és COD2 világában LAN és Online körökben. 500 és 1000Hz között komoly különbség jelentkezik két jó riflés között a reakcióidő találatprecizitás terén. És ez nem placebo. Egy buta de igen hatékony tesztet használj ha van rá lehetőséged. Windows Paint-ot tedd tejes felbontásra és teljes képernyőre nyisd szét. Kezdj el egy végtelen kört rajzolni a kör közepén és nyorsítsd amennyire mg ésszel lehetséges. Próbáld ki 500 és 1000Hz-en.
Azt fogod tapasztalni, hogy 500Hz-en a sebesség növekedésével az ívek kezenek szakaszos vonalakká válni, mert 2 frissítés között, akkora elmozdulás keletkezik, ami már egy vonal 2 végpontját jelöli ki. 1000Hz-en ez jelentősen csökken, sőt eltűnik.
De ez csak egy látható dolog. Van egy fontosabb is. Persze az egér és a pad viszonyát is jellemzi.
Én kis sens-en és kis egér DPI-n játszom. 400dpi-n, mert viszonylag vaskos karom már képtelen tartósan precíz mozgásokra és a riflézéshez ez elengedhetetlen.
Ez ugye nagy pontosságot eredményez, de nagyokat is kell húzni a padon.
Az A3-as méretű padomat egy 180 fokos fordulatnál adott esetben 3x bejárom.
Akár 1 másodperc alatt 40 centit is mozog az egér egy adott szituációban ide-oda a padon.
Egyáltalán nem mindegy, hogy ezalatt 250x, 500x vagy 1000x szinkronizálja az egér az elmozdulás irányát és mértékét a számítógéppel.
Hangsúlyozom, kis érzékenységen nagy jelentőséggel bír mert nagy az egérpadon mozgás mértéke, nagy szenzen viszont már nincs túl nagy jelentősége.
Egyébként ez a új egér egyre több DPI dolog is kb. majdnem olyan dolog mint a sok megapixeles fényképező és a nagy memóriájú VGA. Rossz szenzorú fényképezőket és eladnak 8 megapixeles köntösben és viszonylag gyenge VGA-kat is árulnak 1Gb memóriával. Mert a sok ork, azt hiszi, hogy a több az jobb, ami adott esetben birodalmi nagy baromság. -
Angel1981
veterán
A G9 bejön!
-
CocooN-z
őstag
Tetszetős teszt! Gratula! -G500 tulaj-...G5 refresh valakinek? eladó
[ Szerkesztve ]
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
Isee
senior tag
Nekem GM-6800-am van már nagyon régóta, cirka 2 éve, és nekem speciel nagyon adja
Igaz nem vagyok közelében sem a hardcore-gamer-nek, de ettől függetlenül szerintem nagyon jó egerentyű
"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
Szab02
aktív tag
válasz darkarthur #103 üzenetére
Igen fenn, de sajnos, akkor is 124Hz.
http://www.panoramio.com/user/szab02
-
ng0ofy
KORREKTOR
A4tech egerét tönkre se kellett vágni ahhoz, hogy sz!r legyen... Egyszer próbáld ki, hogy a CS sens.-et leveszed hárommilliórol vmi kesebb értékre, a pontos célzás kedvéért és sokat fogsz anyázni, amikor oldalba vagy hátbalőnek, amíg te az eget bámulod vagy a földet mert az egér mozgás helyett ugrott egyet és megállt
Olcsók, de nem hiába bele sem kerültek egy ilyen tesztbe Azonkívül nálam elkopott a bal gomb az a4techről 3 hónap alatt...Várom nagyon a razer-steel összehasonlítást. A counter-strike.hu-n volt a napokban egy összehasonlítás, ott a steel kinzuja nyert a razer deathadderrel szemben!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Lehet ám az is, hogy mi tiszta forrásból vásárolunk, azok az üzletek pedig, ahol lényegesen olcsóbb a G9x már nem... Három nagy partnerünknél is 28-29 000 Ft köré jön ki ennek az egérnek az ára, szerintem nem véletlenül....
Most nezegetem az egereket, mult heten meg 19.5+sarc volt a Perf MX nagykerara, most mar 21.5+sarc.
Ugy latszik begyuruzott a gyenge Ft arfolyam.
-
Szab02
aktív tag
Ha már egér, akkor erre valaki (a4tech): [link]
http://www.panoramio.com/user/szab02
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jövedelem
- Windows 11
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elite: Dangerous
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.