Újjáéleszti SideWinder márkanevét a Microsoft

A Microsoft a lipcsei Games Convention alkalmából mutatta be új egerét, mellyel hosszabb szünet után egyszersmind a SideWinder márkanevet is újjáéleszti. A több szempontból formabontó egeret mind külalakját, mind funkcióit tekintve eleve a játékosok igényeinek megfelelően alakították ki, ráadásul pontosan az egyéni elképzelésekhez igazítható.

A mellékelt kis dobozban súlyok találhatók, ezekkel tetszés szerint lehet növelni vagy csökkenteni a SideWinder Mouse tömegét. A megfelelő siklásról három szett talp gondoskodik, melyek különböző anyagból készülnek, így befolyásolva a 129 x 76 milliméteres egér mozgását.

Alul egy lézeres szenzor kapott helyet, melynek elektronikája másodpercenként 7080 képet dolgoz fel; a gyári adatok szerint akár 20g gyorsulásig, illetve 114 cm/s sebességig képes megőrizni precizitását. A számítógéppel USB porton keresztül kommunikál másodpercenként 500-szor küldve adatokat. A görgető mögötti gombokkal az optika felbontása menet közben 400, 800 vagy 2000 dpi-re állítható; az aktuális értéket kis LCD kijelző mutatja az egér bal szélén.

A fémből készülő görgetővel együtt öt fő – programozható – gomb áll rendelkezésre; makrók felvételét az oldalsó fémgombok elé helyezett kapcsolóval lehet indítani – e folyamat lépéseiről is visszajelzést ad a kis LCD megjelenítő. A SideWinder logót viselő, hátrébb látható gyorsindító gomb Windows Vista alatt a Games Explorert teszi elérhetővé. A Microsoft ez év októberében dobja piacra új egerét, melynek ajánlott ára 70 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés