Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
humanbeing #121 üzenetére
És akkor jön majd a szöveg, hogy a cégek tisztességtelenül emelték a szolgáltatás díjait, csak hogy áthárítsák a megnövekedett kommunikációs hozzájárulás értékét, mi? (vagy minek csúfolják most a netadót)
-
humanbeing
csendes tag
Törvény van, sok és szép, meg sok és ronda---ebben az országban a törvény semmit nem jelent... -megváltoztatjuk kétharmaddal, és még azt se tartjuk be...stb. ha betartatná is valaki, vagy perelne---majd húzzuk évekig a pert.... A netadó tuti hogy lesz, mert alcsúti megsértődött. Az meg, hogy "nem hárítják át" az csak duma. 100% hogy mi fogjuk megfizetni.
-
Még mindig fogalomzavarban szenvedsz. Én arról beszéltem, hogy nem kell új törvényeket hozni, mert azok adottak. Te meg arról, hogy ezeket a törvényeket nem tartják be. Hozzáteszem: én is azt írtam, hogy nem a törvények jelentik a kulcskérdést, hanem azok betartatása.
bambano: ez is büntetendő, elvileg szoktak is emiatt közbeszerzéseket érvényteleníteni. Persze a bizonyítás nem olyan egyszerű.
-
MageRG
addikt
-
attos71
tag
Ez a videó mindent elmond a 'pártunkról és kormányunkról'...
Sok jót ezektől ne várjunk/várjatok!
no comment
A szélkakas ezekhez képest kezes bárány! -
Polllen
nagyúr
Egyébként, akik változást várnak, azok kitől és mit várnak? A kormánytól? Ők maguktól csak úgy változni fognak? Az emberektől? Ők is csak úgy maguktól megváltoznak? Mennyi energiát fektettek az elmúlt időszakban, hogy a felsorolt problémák változzanak?
Attól kevesebb adó lesz vagy jobb kormány, ha az ember ezekkel nem foglalkozik?
-
djculture
félisten
Hát figyelj én látok némi reményt tekitve hogy a taxisblokád óta senki sem volt képes ellentmondani az aktuális kormánynak kivéve a fityeszes féle rombolást annak idején. Mindegyik megválasztatja magát aztán azt csinálnak amit akarnak úgyvannak vele. De ez már poltopik ott megvitathatjuk.
-
GeorgeV
aktív tag
Egyetértek, semmi változás nem várható véleményem szerint.
A kemény munkával 25 év alatt felépített cégem leszálló ágban van, mert nem voltam hajlandó beállni azok közé, akik a politikusok zsebét tömik. Az itthoni piac folyamatosan hanyatlik, ezért a munkánk egy részében már külföldre kell dolgoznunk. Egyelőre maradunk, de ha lekapcsolják a netet, akkor odébb kell tolni a biciklit, a számítógépeink nem működnek net nélkül. (A munkánkhoz kell.)
Amiket leírtál, hogy mit kellene tenni, annak pont az ellenkezője történik az országban.
-
dabadab
titán
"Aki ismeri a sportfogadásokat"
Én nem ismerem, a cenzúrát viszont igen, és ezért pontosan tudom, hogy teljesen mindegy, hogy mit csinálnak ezek az oldalak (az erkölcsi alapú érvelés egyébként több más okból sem működik: egyrészt az államnak nem az erkölcsök, hanem a törvények betartatása (és definiálása) a feladata (és ezek teljesen törvényes módon működő oldalak (igen, az adatvédelmi törvényeket is betartják)), másrészt meg a magyar sportfogadási oldalakat (pl Tippmix) ez nem érinti - és nem azért, mert az bármennyivel erkölcsösebb lenne).
-
bambano
titán
Az, hogy pár fogadási oldal nem elérhető, önmagában nem akkora tragédia. Az, hogy oldalak elérhetetlenné tételére érvényben levő jogszabály és kidolgozott kormányzati folyamat van, vagyis bármikor bármit legyalulhatnak, az már gond, mert ez a cenzúra eszközrendszere. Emellett még jó pár dolog mutat afelé, hogy nem szabad a net és a sajtó, a bloggerek kötelező regisztrációjának tervétől kezdve a portál felelőssége a hozzászólásokért mind azt erőlteti, hogy szűnjön meg a szabad vélemény-nyilvánítás.
Szerk: továbbra is erőltetném, hogy írd be a gugliba: kehta.
[link]: konkrétan azt mondta a német törvényhozás, hogyha Anglia korlátozni akarja a szabad bevándorlást, akkor kirakják az unióból. Ettől független kérdéskör, hogy egyébként Angliában most erős elszakadás-párti hangulat van.
-
Lol, ez az egyetlen, amit fel tudtam volna én is hozni. Ha valaki ezt akkora cenzúrának érzi, hát lelke rajta. Aki ismeri a sportfogadásokat, az jól tudja, hogy elég nagy szemetek ezek az oldalak, a pénzedet benyeli simán, de kifizetni nem akar a világért sem. Személyigazolványt kell beszkennelni nekik (hol vannak iylenkor az adatvédelmi jogok?) meg mniden szir-sz.rral igazolni kell magad, hogy nagy nehezen ki tudjál venni belőle pénzt, ha épp szerencsés voltál. Itthon a tippmixpro.hu-n viszont egy gombnyomás az egész dolog és ki is utalja a pénzed. De ha valakinek ez úgy hiányzik, hát akkor költözzön, lelke rajta.
Angela Merkel meg csak annyit mondott, hogy nem érdekli, ha kilépnek sem. Ez csak válaszreakció arra, hogy a britek fenyegetőznek azzal, hogy lelépnek.
-
bambano
titán
"cenzúra még nincs": hint: kehta. nem csak akkor van cenzúra, ha már egyetlen oldalt sem tudsz elérni, az a cenzúra végállapota. akkor is az van, ha van pár oldal, amit nem tudsz elérni, pláne, ha az a pár oldal egyébként nem sért törvényt.
"pontosan ez a baj, hogy legális lehetőség.": mondom. az unió négy alappillérének az egyike. olyan szinten alap, hogy azt a nagy britanniát, amelyik egy másik hasonló alappillért figyelmen kívül akar hagyni, épp most fenyegették meg, hogy kirúgják az unióból. tehát ez legális marad, amíg az unió áll. következésképp rendőrileg fellépni ellene esélytelen. (csak hogy értsd: az áruk, szolgáltatások, tőke, emberek szabad áramlására, mint alapvető uniós elvre célzok).
-
ripla
addikt
"olvasás terén kihívásokkal küzdő fórumtársunk kedvéért mégegyszer. Ezt írtad:
"jólvan, ha bejön az állami netszolgáltatás, akkor tudjátok mi lesz? csak olyan adat mehet át rajta, amit dicső kormányunk jónak lát, aztán annyi"
tehát azt feltételezed, hogyha államosítanák a netszolgáltatást, akkor bevezetnék a cenzúrát. ebben a mondatban az a bújtatott gondolat is benne van, hogy most, szerinted, nincs cenzúra. amely gondolat tévedés. tehát valójában van. tehát mi is változna cenzúra szempontjából, ha államosítanák a netet? a helyes válasz: semmi."kis szívem, hogyha a szövegértelmezés neked ekkora gondot jelent, akkor miért is szólsz bele olyanba, amiről fogalmad sincsen?
ha szerinted most cenzúra van, akkor nem én, hanem te élsz álomvilágban. cenzúra még nincs, majd akkor lesz, amikor egyetlen külföldi oldalt sem tudsz megnyitni, mert blokkolni fogják őket. na ez az, amit én nem fogok megvárni.Szerk: ha meg ezt: "25 év, egy negyed évszázad eltelt, és nincs érdemi változás. pont." gondolod, akkor tényleg jobb, ha mész, mert akkor nem csak azokat a dolgokat ignorálod, amit én mondok, hanem minden mást is. kis világodat a tények minimálisan se kavarják fel.
csak a szád jár, de konkrétan nem mondtál semmit, úgyhogy nincs mit ignorálni.
amúgy pedig pontosan ezt gondolom. volt egy kis jólét, úgy 1990 és 2000 között, nem sok, csak épp annyi ami elég volt a boldogsághoz, aztán 2000-től kezdve ismét folyamatos zuhanás van.Szerk2: "6. az offshore cégek ellen nyomozásokat indítani, és ha kell, akkor vasszigorral fellépni ellenük, akár nemzetközileg is elindítani az ellenük irányuló eljárásokat.": tudod, mi történne, ha az offshore cégek ellen nyomozást indítanának? hint: semmi. az offshore cégalapítás egy legális lehetőség, mi több: az európai unió alapeszméjének egyik fontos tagja.
pontosan ez a baj, hogy legális lehetőség.
-
bambano
titán
olvasás terén kihívásokkal küzdő fórumtársunk kedvéért mégegyszer. Ezt írtad:
"jólvan, ha bejön az állami netszolgáltatás, akkor tudjátok mi lesz? csak olyan adat mehet át rajta, amit dicső kormányunk jónak lát, aztán annyi"tehát azt feltételezed, hogyha államosítanák a netszolgáltatást, akkor bevezetnék a cenzúrát. ebben a mondatban az a bújtatott gondolat is benne van, hogy most, szerinted, nincs cenzúra. amely gondolat tévedés. tehát valójában van. tehát mi is változna cenzúra szempontjából, ha államosítanák a netet? a helyes válasz: semmi.
Szerk: ha meg ezt: "25 év, egy negyed évszázad eltelt, és nincs érdemi változás. pont." gondolod, akkor tényleg jobb, ha mész, mert akkor nem csak azokat a dolgokat ignorálod, amit én mondok, hanem minden mást is. kis világodat a tények minimálisan se kavarják fel.
Szerk2: "6. az offshore cégek ellen nyomozásokat indítani, és ha kell, akkor vasszigorral fellépni ellenük, akár nemzetközileg is elindítani az ellenük irányuló eljárásokat.": tudod, mi történne, ha az offshore cégek ellen nyomozást indítanának? hint: semmi. az offshore cégalapítás egy legális lehetőség, mi több: az európai unió alapeszméjének egyik fontos tagja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest