- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
JimiKing
csendes tag
Hali!
Én hozzáírtam /32GB és újraindítás után olyan lett, mintha nem lenne videókártya driver.
Igaz 1791 ram van csak a gépben,de lapozófálj 2GB meg a videkártyáé 1GB
Valaki segítsen. -
Mészi Zoli
tag
Helló, tudna valaki segíteni?
Én még mindig ragaszkodnék a 32 bites XP-hez.
Indokaim:
A Win 7-esben tartok tőle nem menne a Pinnacle DC10+ analóg videódigitalizló kártyám, nincs drájver heteshez, mert a gyártó cég (Pinnacle) is tönkrement, egy 2002-es PCI-os digitalizálókártyának már nem csinálnak drájvert.Menni fog 2 x 1 Gbyte operatív rammal és 1 Gbyte -os videókártyával probléma nélkül az új gépem?
Zoli
-
r.laci38
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy ha egy 32 bites programot gond nélkül sikerül telepíteni, viszont futtatni már nem, mert jelzi, hogy kompatibilitási probléma van, akkor hogyan lehetséges mégiscsak elindítani a progit?
Win 7 Prof. 64 bit op. rendszerA Tulajdonságok/Kompatibilitás lehetőségnél hiába állítom át pl. XP SP2-re, rendszergazdai módban való futtatásra, akkor is dobja a hibaüzenetet!
Előre is köszönöm!
-
yellowcab
csendes tag
és ugye minél nagyobb a videókártyád annál kisebb lesz az elosztott érték
-
yellowcab
csendes tag
tisztában vagyok vele csak felkeltette az érdeklődésem a téma... és ez a 3GB kapcsoló...érdekes adott hogy lát az XP 4096MB ot tegyükfel van egy 256MB os vkari (amivel manapság nemmegy sokra az ember ugyebár)az 3840MB ami elosztva kétfelé a rendeszernek és felhasználónak az 1920MB...ebből ki tud adni vagy hogy 3GB-ot?
nekem ugysikerült adnia hogy a játék elkezd szaggatni aztán mintha egy képsort látnék aztán lefagy és végül kékhalál...
-
yellowcab
csendes tag
egyébként jut eszembe ugye 32bites x lát 4GB ot mellé nekem 1G vram az márcsak 3G ugyebár és azt osztja ketté kernel mode és user mode-ra azaz 1.5 GB jut ideoda az mire elég??teszemazt a GTA 4 felhasznál 1.2GB-ot ugyhogy tálcán van....
-
yellowcab
csendes tag
Na hát több mint 2 napos olvasgatás után se tudom mi lenne a megoldás..teljesen belebonyolodtam.Adott esetemben 2X2gb ram és 1gb vram. a fentebb leirtakhoz hűen ő is csak 3GB-ot lát.A redszertulajdonságokban ir nekem olyat hogy fizikai cim kiterjesztése (ez a PAE ha joltudom)és az everest is kiirja hogy támogatva és aktiv de a boot.ini ben nincs semmilyen kapcsoló.Tehát ha jolértem most attol függetlenül hogy nem látja tudja használni ha kell??az alaplap 16GB ig kezel a proci e8500 támogat PAT,PSE-36,PAE,X86-64,DEP,stb..
-
szab.tam
nagyúr
elsőként érdemes lenne elolvasni a topic témaindító írását....
-
narneo
újonc
hali gali nekm az próbléma lenne h van 2x 2gb ddr2 ram gépben de csak 3.37 gb lehet a windows xp (x86) altt mit tudok csinal h teljes 4gb memóriat kihasznaljam
asus P5GC-ms/si alaplap
intel pentium (R) 4 cpu 2.80gHz ,2.8Ghz proci (775 socket) 2010évi kiadas
2x2gb kingstone ddr2 800Mhz ram van
msi n8400gs 1gb ddr3 videokartyapar tippet varok narneo@postafiok.hu vagy ide köce
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Viktor77 #207 üzenetére
hm. tényleg ilyesmit ír LtSquigs az oldal közep tájékán. ha nem túl régi a lap, akkor van ilyen funkció. este meg is nézem.
habár gyanús, hogy a játékgépemen alapból be lesz ez kapcsolva, mert 1.5 gb vram mellett asszem látdzik vsgy 3 vagy 3.25 fizikai. de megnézem pontosan. a hexa-s lista-ban is megnézem, csak nem volt még cérnám az "f"-ekből kivonni a "d"-ket...
a htpc-n viszont csak 2.75 látszik. nem túl régi lap, XFX730i 9300. kb 2-3(?) éves konstrukció... de ott van egy gt210 512mb-os vga, + igp, asszem alaplapi ramfoglalással(?), stb...
nagyon hasznosnak tűnő infó volt, igazán köszönöm!
(majd megírom, mire jutottam belőle....)
-
szab.tam
nagyúr
ollie
hi!
több helyen is próbálam feltenni a kérést, de má rnagyon idegesítenek a válaszok, mert azzal jönnek, hgoymiért nem ezt, miért nem azt csinálom, de senki sem arra válaszol, amit kérdezek. mint amikor a passzív hűtésű gépet építettem, és jöttek az idióták, hogy miért nem vízhűtést építek inkább...
tehát.
adott a 32 xp.
2*2 gb ram. ebbő most 3 látszik ugye.
gtx480, 1.5 gb vram.
vannak játékaim, amik jobban futnak mint a win7emen. tehát NEM akarok tőle megválni.
ezt nem értik meg a válaszadók, remélem te igen....viszont. szeretnék vagy nvida surround-ot, vagy eyefinity 3 kijelzős módot. valószínű előbbit.
tételezzük fel, hgy 2*gtx460 sli, 2*2gb vram verzió.
ugye ez a ficsőr csak win7 kompatibilis, és ott a rammal minden ok.nade!
amikor a 64 win7 helyett majd bedokkolom a kedvenc, régi 32xp-met, mi fog történni?
mert a cikked még az 512mb-os vga korában íródott.
melyik memóriából, mit, mennyit, hol fogok látni?
a cikkedből valami olyat értek, hogy az xp megcímez a vram-ból egy keveset.de akkor a vram valójában vram-nak felhasznált részének ehhez a max, xp által megcímzett 4 gb-jához semmi köze? vagy igen?
mert ha igen, akkor vannak aproblémák, mert ugye akkro össz 4 giga fizikai és össz 4 giga vram van a gépben.
és ha beszámít a vram, akkor a megcímzésnél minek van prioritása? a vram-nak? és ha sli van? a jáék szempontjából ugye nem duplázódik. de mi a helyzet az xp szempontjából?
mert ha megcímezne a vramnak 1-1 gigát, és az xp-nek maradna 2 giga, azzal röhögve ellennék. de ha az arány torzul bármerre, az már gáz...tehát igazábóla fő kérdés ez:
32 xp
4 gb ram
2*gtx460 sli, 2*2gb vram
mi fog történni? -
Andrissimo
csendes tag
Hali!
Én 32 bites win7-et használok 4gb memoriaval.A win7 mennyit tud kezelni?A vga drivere, hd4850 ugy irja ki a memoria tipusát hogy Memória mérete 1919 MB,Memória típusa HyperMemory mikozben a kari 512 megas.Hol lehet beallitani hogy ne szedjen le a Rambol?Az xp-n is ezt csinálta... -
AirBooms
addikt
Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a "3GB" switch (kapcsoló) az XP Home boot.ini fájljába beírva is tökéletesen működik - vagy az én Home verzióm nem tudja a helyes viselkedést!
Egyébként a logout-os cikkben a Microsoft linkje szerinti leírásban is az szerepel, hogy minden XP verziónál működik ez a trükk. -
Sárpac
nagyúr
válasz
Dr. Romano #199 üzenetére
Elvileg a vista már látja rendesen a 4gb ramot.
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Valszeg nemsokára 4GB RAM lesz a gépben. Van fent XP 32bit és Vista 32bit is. XP-ben tudom hogy majd be kell kapcsoljam azt a bizonyos kapcsolót a boot ini-ben, de hogyan lehet kiiktatni azt hogy egy alkalmazás csak 1,6GB-ot használhat a RAM-ból?
Jah és Vistában is be kelle ezeket állítani, vagy ott már az alkalmazások teljesen kihasználhatják a felismerhető RAM mennyiséget?
Előre is köszi a válasz
-
Sárpac
nagyúr
Tök jó ez az iromány, de kicsit hibás lehet az elmélet.
Emlékezzünk csak vissza AGP Apertura Size és Shadow Memory stb. időszakra.
A windows xp tulajdonképpen e két dolog miatt lát csak 3,5GB ramot, ugyan is olyan AGPs rendszerekben ahol pl. adott egy 64MB videókártya és mellé 128 vagy 256MB(max 512) AGP Apertura Size a biosban, akkor ezt a területet is használhatja a win xp az úgynevezett vga memória kiterjesztésére, ha elfogyna a vga memória az alkalmazás számára.
Tulajdonképpen egy biztonsági bug hiszen windows xp 1000féle konfiguráción is futhat, ezer féle biosszal amit nem biztos, hogy alapból fel kell neki ismerni, hogy most van e AGP Apertura Size lefoglalás vagy sem, egyszerűen fenntartja ezt a helyet elkerülve az esetleges ráfutást a memória címre és ezzel összeomlást okozva. -
gecsoz
aktív tag
Windows Server 2003 -nak a 32 bites verziója SP1 -el ugyan úgy müxik mint minden más 32bites oprendszer.
Viszont!
Ha felteszed az SP2 -őt, akkor egy virtuális memória címzéssel gond nélkül kezeli a nagyobb memóriát is, és hazsnálja a 4GB, 8GB, stb memória méretelet is. Valamivel lassabban, mint a sima címzés, de legalább látja..
Szóval van erre megoldás, csak úgy itélték meg (teljesen jogosan) hogy egy sima otthoni átlag pc -t hazsnáló embernek tök felesleges, ha meg mégis kell, akkor vedd meg a drágább server windows -t
-
Ha a lapozófájlra gondoltál, azt kikapcsolhatod, de attól még nem fog 4GB-nál több ramot kezelni a 32 bites oprendszer.
Alkalmazástól, ill. felhasználótól függően 2×1GB RAM felett kikapcsolhatod, az alatt inkább ne. Googlezz kicsit a témában. Kezdésnek ez is jó: [link] (a hsz-ok közt elég sok foglalkozik a lapozófájl méretével).
-
rigo88
aktív tag
éés ha kikapcsolom a virtuális memóriahasználatot? mert ki lehet ugye..
-
doodooman
csendes tag
Ez remek, köszi szépen.
-
cizoe
őstag
válasz
doodooman #192 üzenetére
Persze, az emberek 70%a 32bites xp-t használ és semmi baja nincs ilyen téren. A 64bit előnyeit persze nem nyújtja, arra ott a Vista64 és az Xp 64bit.(bár utóbbit nem ajánlom).
A lényeg, hogy teljesítményben nem fogja vissza a 32bites rendszer. Ha munkád miatt nincs win.
-
doodooman
csendes tag
Hali!
Biztos nagyon kezdőnek tűnhet a kérdés, de sajna ehhez a 64bites témához egyáltalán nem értek.
A kérdés az lenne, hogy a 32bites xp-vel normálisan fog-e működni egy 64bites processzor?(már, ha ilyen téren van egyáltalán összefüggés) -
vkrisz82
csendes tag
szia!
faxa cikk, okosodtam belole, ment a level, ezert nem irom le ide is a kerdeseket, csak jelezni akartam remelem jo helyre ment!
köszi!bár annyi kérdésem lenne a levélen túl, valami info van vagy kell hogy inél jobb legyen a win bootolasa? tehat beirando ajanlott sorok a boot.inibe vagy akár kapcsolok amiket alapbol nem alkalmaznak?
-
[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional - Old logo" /noexecute=optin /fastdetect /kernel=dualkrnl.exe /3GB
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect /3GB -
bigyo75
újonc
válasz
Thunderzolee #187 üzenetére
Sziasztok. Nekem a Boot.ini -ben ez van:
[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional - Old logo" /noexecute=optin /fastdetect /kernel=dualkrnl.exe
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetectHogyan írjam át??Kicsit más mint a leírtak.Ha lehet,írjátok ezt át,és én csak bemásolom a régi helyére.Így biztos nem baxom el.Köszi a segítséget.
-
Nem olvastad el figyelmesen a cikket?
Benne van az "Egyéb problémák" címszónál.Először is Professional verziójú XP kell hozzá.
Másodszor Total Commandert elindítva azon a meghatón, amelyiken a rendszer van, a gyökérkönyvtárban megkeressük a boot.ini filet.
Ha nem találjuk, akkor a TC beállításainál (beállítások-->általános beállítások-->képernyő-->látszik a rejtett/system file is) teszünk egy pipát az előbbi útvonalon fellelhető négyzetbe.
Harmadszor a boot.ini filet megnyitjuk egy szövegszerkesztővel. Például Word, vagy jegyzettömb..
Aztán lehet végrehajtani ezt:"A következőképpen szúrjuk be a kapcsolót a Boot.ini file-ba (példa):
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT=''Windows XP Professional'' /3GB"Tehát a végéhez odaírjuk, h /3GB. Nagyjából ennyi.
De azért olvasd el a cikket teljesen. -
zedii
aktív tag
Üdv,
Valaki meg tudja mondani ,h hol találok olyan leírást, ami részletezi akár step1step2 formában ,h mit kell tennem ,h a gépembe vett 3GB ramot rendesen kezelje az xp! ? -
Casanova*
veterán
talátam ilyet,nemtom olvastátok-e. A 32 bites méretet meghaladó címek a Boot.ini fájl /nolowmem kapcsolója segítségével működnek, amely figyelmen kívül hagyja a memória alsó 4 GB-ját.
FONTOS! A Windows 2000 Professional és a Windows 2000 Server nem támogatja ezeket a konfigurációkat. A konfigurációk csak tesztelési célokra szolgálnak. Csak abban az esetben használja ezeket a kapcsolókat, ha a cikkben korábban említett termékek valamelyikét használja.Ezekben a termékekben a 4 GB-os memóriahangolási lehetőség 3 GB felhasználói üzemmódú memóriaterület használatát engedélyezi a programok számára. A szolgáltatás a felhasználói üzemmódú memória virtuáliscím-tartományát 0x0000000–0xBFFFFFF értékre növelheti (a felhasználói üzemmódú címtartomány általában 0x0000000 és 0x7FFFFFFF között van). A kernel üzemmódú összetevők számára rendelkezésre álló memóriatartomány 0x80000000-0xFFFFFFFF értékről 0xC0000000-0xFFFFFFFF értékre csökken. Windows Server 2003 Standard Edition rendszerű vállalati környezetben nem javasolt a szolgáltatás használata.
A /3GB kapcsoló használata a Boot.ini fájlból Windows 2000 Professional vagy Windows 2000 Server rendszerben 3 GB méretű felhasználói üzemmódú memóriatartomány rendelkezésre állását biztosíthatja. A 0x80000000 és 0xBFFFFFFF érték közötti memória azonban nem használható. Mivel a kernel üzemmódú összetevők most a 0xC0000000 és 0xFFFFFFF érték közötti memóriatartomány használatára korlátozottak, a fejlesztők tesztelhetik ezeket az összetevőket.
-
Casanova*
veterán
-
Casanova*
veterán
azt mondják be lehet állítani,hogy az 32-es xp felismerje a 4 giga ramot.. lehet tévedek..
-
Casanova*
veterán
szasztok! leírná valaki a sorrendet ,hogy kell beállítani az xp-t,hogy felismerje a 4 gb ramot.?! pls! előre is köszönöm!
-
Kbkoko
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát, beugrott a majom a vizbe, a 2gb-os modil nem ment együtt az 512mb-os modullal, ugyhogy marad a gépben egyedül.Ahogy irtátok.
DE! Egy lenovo-ban ment dulaban, legalábbis windows azt irta ki, de mindegy igazából.
vagy én nem értek vmit. -
zoltanz
nagyúr
Hát régen egyszerűbb volt a notikat bővíteni az biztos.
Én azthiszem azt írtam asztali PC vagy HTPC memória bővítés. Nem nagyon szoktam mostanában játszani családi élet, sok meló, de videó tömörítést szoktam készíteni főleg AVI -ban videóállományokat XVID (DIVX) kodekekkel, ott repkednek MPEG2 anyagoknál GB -ok úgyhogy a 2 GB memóriánál több meghálálja magát érezhetően. -
Kbkoko
csendes tag
Én elhiszem Neked, ámde tény, hogy az emlitett lenovo t61-ben müködött, hogy az egyik benne lévő 512-t kicseréltem a 2gb-ra, és elindult, és xp ki is irta, hogy ~2,5 gb van benne.
vagy ez csak egy szerencsés átmeneti állapot, amig meg nem makkan?
És 1x2gb, mert ilyenem van... -
ja, és kifelejtettem; ha már említették a dual channel módot, az is számít picit - már ha a noti tudja ezt a módot! nem jelentős ugyan különbség (sebességben) a single és a dual mód között, de azért valamennyi van. sokaknál inkább a tudat számít, hogy dual módban megy a notijában a két modul!
-
a manapság eladásra kínált notik esetében kb. fele - fele arányú a szórás, hogy 2 * 1 gb vagy pedig 1 * 2 gb kiosztásban van benne a memória. és a notik esetébe jobban átgondolandó, hogy akarjuk-e később fejleszteni, vagy sem! mondom ezt azért, mert nagyon sok notiban otthon nem is lehet/ajánlott memóriát bővíteni/cserélni, mivel rengeteg olyan típusú notebook van, ahol nem lehet simán - csak egy szabad fedlap lecsavarozásával - hozzáférni a memóriához, hanem gyakran csak az egész hátlap - vagy annak egy garis matricával védett részének eltávolításával megoldható a dolog, amivel vagy irány a szervíz, vagy megbontási engedély kérése, szóval macerás a dolog. vagy ha nem is garis szempontból nézzük, akkor is minimum hozzáértő ember végezze a memória bővítését, hiszen vannak olyan notik is, ahol az egyik modul alul van a borítás alatt, a másik pedig felül a billentyűzet alatt...stb.
aztán van még a "csak két foglalat" probléma is - enyivel kell gazdálkodni!
de, hogy a topic témához visszakanyarodjak; milyen szempontból említetted a fejlesztésnél a vista oprendszert? esetleg a 4 gb memória miatt? akkor mindegy, hogy vista vagy xp, ezekből a 32 bites változat mindegyike csak maximum 4 gb memóriát kezel! ha a notiban/asztaliban 4 gb memória van + dedikált videókari (sőt esetlegesen már + memória), akkor a vista és az xp esetében is 64 bites változat kell, hogy az összes memóriát lekezelje! -
zoltanz
nagyúr
Szerintem manapság inkább 2 GB memória az elfogadott, ha megnézük a notebook -okat. Ha valaki most vásáról asztali gépet, annak megfelel a 2 GB RAM, de hogy néz ki azt monják neki a boltban innentől nem tud fejleszteni, vagy legalább is Vista kell hozzá. Mindenki szeret előre gondolkozni.
-
Kbkoko
csendes tag
Aham.
Nem szeretm az ilyen válaszokat, mert mindig emlékeztetnek, hogy a gépeknek lelke van és bizony sokszor elég finnyásak...
amugy egy lenovoban müködött, de nem ö lesz a -remélhetőleg végleges- tulajdonos, ö nemsokára kapja meg.
max kiszedem az 512mb-ot, igy is nyerek 1,5gb-ot.
köszi a választ -
az oprendszernek semmi köze ilyen szempontból a dologhoz, ez az adott notitól, meg az abban használni kívánt két memóriától függ!
nagyon sok noti háklis arra, hogy eltérő memóriák kerülnek bele; vagy el sem indul a noti együtt a kettővel, vagy megy, csak néha fagy - illetve furcsa hibákat produkál -, de az is lehet, hogy rendesen menni fog együtt a két modullal!
a kérdésedre csak akkor kapsz 100%-os választ, ha kirpóbáltad a dolgot... -
Kbkoko
csendes tag
Akkor mi a helyzet, ha egy laptopban van 512 mb ram, és én bele akarok gyömöszölni plussz 2gb-ot. Az már tiszta, hogy ennyivel még meg tud küzdeni az xp, de ez számit-e, hogy nem párban vannak a memóriák, vagy hogy egyik nagyobb, iylesmi...
-
kreestuff
csendes tag
Jó cikk...
-
krystman
őstag
üdv.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy egyáltalán nem lehet megoldani, hogy a Tulajdonságoknál ne 3.25GB-ot írjon ki, ha nem 4GB-ot? Jelenleg 4x1GB van a gépembe.
-
AndrewTdi
addikt
Üdv! nekem csak egy gyors kérdésem van.
van most 2x1GB DDR2-m (800) a gépbe dualchannelbe, szeretném bővíteni.
A kérdés. 4x1GB legyen vagy 2x2, hogy lenne gyorsabb? -
-
Nekem-8
tag
Hy
na én betettem ezt a szépséges boot.ini cuccot. Értettem ezalatt hogy a régit átneveztem, a leírásban szereplőre az lett az új boot.ini. De boot-oláskor kidobott egy hibát hogy a hal.dll sérült vagy ilyesmi és ezért leállt a rendszer. Visszatrükköztem a régit és úgy megy tovább a gép. Kérdezném hogy lehet ezt megoldani, miért lett ez? Szeretnék 3 G memóriát használni, ha már megvettem...
8
-
bypet
tag
"Version Limit in 32-bit Windows
Windows Server 2003 Service Pack 2 (SP2), Datacenter Edition
128 GB
Limit in 64-bit Windows
2 TB"Tehát 32 bites rendszerrel is meg lehet címezni 4GB+ memóriaterületet, csak megfelelő címzési rendszer kell hozzá.
Sőt, régebbi szoftver esetén is már beépítették:
" Windows 2000 Datacenter Server 32 GB "(infók az előző hsz msdn-es linkjéből)
-
OddMan
őstag
Az alábbi linket ajánlom még olvasni!
Memory Limits for Windows Releases -
OddMan
őstag
ollie: Igazad van, a 3G kapcsoló alkalmazása önmagában még nem elég, az alkalmazásnak is támogatnia kell a 2GB-nál több memóriakezelést. Az exe fájlok fejlécében van egy "IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE" bit, ha ez be van állítva, akkor az adott alkalmazás képes akár 3GB memóriát lefoglalni magának.
- 3GB_enabler2.zip
- Memory Support and Windows Operating Systems
- How to use the 4GT RAM Tuning feature -
OddMan
őstag
Windows 2003 vagy Windows 2008 Enterprise 32bit szerveren 4 vagy több GB memória mellett próbálta már valaki a PAE és a 3G kapcsolókat?
Néhány helyen azt olvastam, hogy instabilitási problémák jelentkezhetnek a PAE vagyis fizikaicím-kiterjesztés használatakor.
Azért kérdem, mert jelenleg standard verziójú szervert használok, aminek a memóriakorlátja (sajnos) 4GB-ra van korlátozva. Szóval kíváncsi lennék, hogy az Enterprise szervereknél mennyire működik jól a PAE funkció?
Gondolom a legjobb megoldás egy 64bit-es szerver telepítése lenne, de egyelőre nem jöhet szóba kompatibilitási okok miatt. -
manogumi
csendes tag
Sziasztok!
egy kezdő kérdésem lenne .
HOL LÁTOM AZT HOGY MEKKORA RAMOT LÁT AZ XP .Prof. -.m ?
a gépen 3Gram van.köszönöm a segitséget.
Attila
-
lacko22
aktív tag
Nekem olyan problémám van a 3 giga rammal xp vel hogy mondjuk a Winamp kinlódik, hol lejátsza a zenét hol csak digitális jelet ad ilyen sípolást. durva
Tetszik a leírás -
Power03
csendes tag
HI!
Uraim, le a kalappal, még jó hogy nem vettem annyi memóriát, feleslegesen.
Igaz van olyan rész amibe télleg felesleges belemenni, de aki kicsit ért hozá az felfogja h miről is van szó.Lényeg, ez az a topic amit érdemes végigolvasni, mert télleg azt irtátok le amit kellet.
Köszönöm a szép, jó és nem utolsó sorban nagyon hasznos infókat.
Thx.
-
csny75
csendes tag
Helló!
Ha BF2-vel játszok, 1-2 pálya után a feladatkezelőben elfogy a ram, lapozófile 2,5 Gigára szalad, és szaggat minden mint állat. Most bővítettem 2GB-ra, 1 Gigával nem volt ilyen gond! Nod32, Spyware s&d, Terminator lefutott, memtest 86+ is ok! Ha tud vki segítsen!
Köszi! -
veze
őstag
szasztok..
most vettem észre.. én beirtam a /3GB kapcsolot a boot.ini-be és ma elinditom az alcohol120-at és a redszer adatoknál azt irja hogy a windows alkalmazások számára elérhető memória 2 GB. most ez téves lehet vagy valoban ez a helyzet?
-
lakisoft
veterán
nagyon köszönöm! - pontosan erre a kérdésre kerestem a választ!!!
-
veze
őstag
szia..
én is fucsáltam hogy nem látom, a másik gépemen látszanak,és a system fájlok sem rejtettek. na mindegylétrehoztam, akko se kérdezett rá hogy felülirja e..mosmá van
akkor azt teszem, hogy veszek mellé mégegyet, egy darab gigás olcsobb is valamennyivel mint 2x512.. köszi a segitséget
most a ramdiskkel probálkozok, letöltöttem a korábbi hsz.-ban emlitett ramdisk verziot,sikerült is simán telepiteni, B meghajtóként beállitott magának egy területet (nem tom mi alapján pont akkorát) letöltöttem hozzá azt a kis segédprogit is ugyanonnan amivel lehet(ne) a tulajdonságait változtatni de az nem indul el...(( igy aztán semmit nem tok rajta variálni..( -
Olyan nincs, hogy nem volt boot.ini, legfeljebb te nem láttad.
Így már látnak 3 gigát a felhasználói programok, feltéve, hogy úgy vannak megírva, hogy tudjanak többet kezelni 2 gigánál.
Igen, vehetsz még egy gigát, akkor párban kezeli majd a gép, és nem számít, hogy kevesebbet tud csak kihasználni.
-
veze
őstag
szia..
beirtam most a /3GB kapcsolót, ujraindult a gép , látszólag nem történt semmi ( ki sem fagyott) akkor most honnan tudom hogy valoban érvénybe is lépett és valóban 3GB -ot rendel a felhasználoi programokhoz?
egyáltalán boot.ini fájlom sem volt eddig semilyen, most hoztam létre a C:\ gyökérbenugy emléxem korábban hogy ott kell lenni?( ez most egy uj telepités)
más: irtad hogy vegyem ki a a páratlan 1GB -os modult, vagy tegyek be helyette 2x512 -öt. Kingmax 800Hz -es moduljaim vannak.
mi van ha még egy 1GB-os modult teszek párba a harmadik mellé? még kapok ugyanabbol a tipusbol, ott ahol vettem.. nem fogja az egészet látni csak kb 3,5 gigát azt tudom. de attol hogy nem mind látja még "párban" kezeli majd?
illetve a kb 3,5 GB-bol ramdiskel el tudok kölöniteni mondjuk 1GB-ot pl swapnak és akkor gyakorlatilag azt az 500 MB-ot is kihasználom. -
veze
őstag
sziasztok..
lenne egy láma kérdésem..
nekem 3 GB memoria van (ddr2 800 MHz) 3x1 GB
az XP SP2 3 GB-nak látja Everest is,( asus p5kc alaplap, E6750 proc) de ugye nem párban vannak..
akkor igy ez csak ront a helyzeten és inkább vegyem ki az egyiket hogy párba legyen? vagy irjam be neki a /3Gb kapcsolot?
szval nem értem.. anno régen az EDO ramokat kellett párban rakni, az SD-t nem, a DDR2-t szintén? -
Soma01
veterán
Úgy látom, az lesz a vége, hogy mégsem lehet.
IDÉZET
"Although support for PAE memory is typically associated with support for more than 4 GB of RAM, PAE can be enabled on Windows XP SP2, Windows Server 2003, and later 32-bit versions of Windows to support hardware enforced Data Execution Prevention (DEP)."
IDÉZET
"Az adatvégrehajtás megakadályozása (DEP) szolgáltatás olyan szoftver- és hardvertechnológiákra épül, amelyek a memória fokozott ellenőrzésével megkönnyítik a rosszindulatú kódok futtatásának megakadályozását. A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) és Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005 rendszerekben a DEP használata hardver és szoftver által kényszerített.
A DEP fő előnye, hogy megkönnyíti az adatokat tartalmazó lapokról történő kódvégrehajtás megakadályozását. A kódot a rendszer általában nem az alapértelmezett halomból és a veremből hajtja végre. A hardver által kényszerített DEP észleli az ezen helyekről történő kódfuttatást, és a végrehajtáskor kivételt okoz. A szoftver által kényszerített DEP megkönnyíti annak megakadályozását, hogy a rosszindulatú kód saját célra használhassa fel a Windows kivételkezelő mechanizmusait."
Itt van a kutya elásva!
-
spyduck
nagyúr
Hát gratulálok az íráshoz!
Pont ilyen problémám volt és a google-ben kerestem rá!
Úgy, h teljesen megvilágosodtam! Köszi -
Soma01
veterán
Erre tudna válaszolni valaki?: Link (ez egy másik fórum, csak mire mindet átpakolom..., a válasz természetesen jöhet ide vagy oda is)
Mert engem kicsit megkavart ez a dolog, és a /PAE kapcsoló, meg a "Fizikai cím kiterjesztése" felirat is. Ez mind azt sugallja, hogy lehet több memória is.
-
Radnix
senior tag
Keresgéltem 15 percet google-el, meglett, úgyhogy tárgytalan a kérdés.
-
Radnix
senior tag
Remélem valaki erre vetődik és válaszol a kérdésemre...
Sajnos nem találom a boot.ini file-t. Nem szoktam (nem merek) hozzányúlni az op. rendszer filejaihoz. Azaz eddig nem mertemKérem szépen árulja el valaki a boot.ini file helyét.
Windows kereső sem találja :S Előre is köszönöm. -
törölt tag
Üdv,
sok kérdés felvetődött. Itt és most leírom: 32 bites workstation windows alatt NEM lehetséges a 4 gigát előcsalni, semmilyen módon. A videokártya memóriája+100 mega kapásból lejön, és konfigtól függően még nincs vége a dolognak. Ez a limit továbbá NEM játszható ki semmilyen mezei trükkel. Akkor sem, ha ramdiskelünk, a memória az memória.
A 32 bites server windowsok látnak 4 giga fölé, de egy process számára ők is max 3 gigát tudnak elkülöníteni (tudomásom szerint, moonman szóljál, ha nem). Ne tessék félni a 64 bites XP-től és a Vista 64-től. Ez utóbbit különösen ajánlom, érezhetően stabilabb, fürgébb, mint a 32 bites. Persze egy kicsit több memóriát zabál.
Ha valaki nem nagy tuningos, annak üzenem, hogy 8 ezerért lehet már kapni 2 gigás 800-as modulokat. Ebből teccik venni négyet, és egy darabig nincs memóriaprobléma.
-
PirosHello
senior tag
válasz
PirosHello #125 üzenetére
Utánanéztem a winportálon, és úgy néz ki, hogy sajna a 32 bit miatt a Vista sem tud alkalmazás számára megcímezni 4GB-nál többet, ez független az op.rendszertől....
Mindegy, beteszem a 4GB-ot, aztán annyit használ, amennyit akar....(Nem akarok 64bit-re váltani, mert az AutoCad egyenlőre csak 32bit alatt fut, és égetően szükségem van erre a szoftverre....)
-
Dr Smoke
aktív tag
Szia ollie!
Remek az írás, de nálam a /3GB kapcsoló nem működik és csak 2,5GB-ot lát az XP! Bootnál kiírja rendesen, hogy 3072MB. Mit lehet tenni? -
hebdab
csendes tag
pontosan,ahogy irod,azota nem indul el,könnyü utána járnom,csak leszedem,és megnézem, de nem akarom leszedni
csak ha nem kapok választ
meg amugy is érdekelne,hogy mitöl lehet ez.elöször a daemon toolsra gyanakodtam,mivel csak abban tudtam elinditani a dvd képet,azt felkellett tennem,de miután levettem is maradt mindne változatlan,ugyhogy a játék maradt mint gyanusitott,olvastam,hogy sokprogram nem támogatja ezt a "rengeteg"memoriát,lehet itt az élö példa?ezért is van ez a kapcsolási lehetöség,de ha már ilyen gépet használok,szeretném tudni,tényleg elöfordulhat e iylen,van e kiküszöbölési lehetöség,vagy belenyugszom, és addig mig iylen programok fent vannak, marad a normál mod?
-
hebdab
csendes tag
mielött bejelentkezik az xp, felajánjlja, hogy 3GB mod,vagy xp mod,és ha a 3GB modot választom, akkor megy a bejeltkezés, de sose áll fell a rendszer, csak aszokásos xp felirat, meg a kék csik ami betölt....ha viszont a normál xp modot választom a szokott modon feláll, és megy minden, lehet e ez a játék műve?kicsit bosszant,mert ha nem adok neki meg modot, alapbol a 3GBre állna be,igy meg mindig nekem kell kiválasztani a normált, persze addig mig meg nem unom, és inkább lekapom a játékot, mert mint irtam, én inkább dolgozok,mint játszom a gépen.
-
hebdab
csendes tag
sziasztok, kicsit régi a topic,de volna egy kérdésem, remélem kapok rá választ.
én tervezésre használom a szgépem elsösoron, persze,néha levezetésnek játékra is, de csak addig,mig bele nem unok.nyáron tettem össze, egy jo kis tervező gépet,dual core proci, 512Mb vidkártya,4gb Ram.ahogy kell, átirtam a boot.ini-t.kellett a nagy ram,mert 3dimenzioban tervezek,légtechnikai rendszereket, ami kapásbol 1,9 Gb memoriát leszed néha, jobban tetszett igy,hogy 4böl szedi le, vagyis 3bolna most a kérdésem a következő,feltettem egy játékot néhány napja, névszerint a the witchert, kiváncsi voltam, ha már dicsérték, azota a gépem csak normál modban indul el, a GB módban nem,ez akkor most normáliis?mert volt rajta játék, azoknak nem volt ez gond, lehetséges ha ezt leszedem, akkor ujra menni fog a 3GB mod?
kiváncsi vagyok a véleményetekre,mert felhasználó vagyok,nem informatikus,annyira értek a szgéphez, amennyire kell, de ez nekem magas egyelöre,migvalaki ki nem oktatköszi...
-
Szerintem már nincs ilyen 64 bitesnél, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
A RAMDRIVE meg szerintem nem fog nekik működni (legalábbis ahogy szeretnék), mert az XP eleve nem látja azt a memóriaterületet, amit le akarnak foglalni ramdrivenak (a nem látható részt akarják), és ezért a maradék látható területet fogják csökkenteni, annak meg tényleg nincs értelme. -
FireGL
aktív tag
Én is most építem az új gépet (márcsak a proci hiányzik). 4db 1GB-os modul és 512MB-os videokártya, viszont ramdrive-ot szeretnék használni. Az elképzelésem a következő: 3.5GB-ból 1.4 vagy 1.5GB lenne a ramdrive mérete. Ez így működne ?
A ramdrive-ot a pagefilenak akarom, sokan mondták hogy minek ekkora memória mennyiségnél pagefile és miért nem kapcsolom ki. De viszont rengeteg alkalmazás és játék van ami előszeretettel swap-ol még 2GB memóriánál is. Ha pedig swapol a rendszer akkor a ramdrive-ból sokkal gyorsabb. -
VIC20
őstag
Köszi, akkor marad a 64 bites XP.
Egyébként találtam a bios-ban egy memory remap nevű beállítást. Ha ez ki van kapcsolva, akkor a bios csak 3 giga körülig tesztel (lát), a Windows-ban viszont meg is jelenik ez a 2,92Gb-nyi memória. (Ki tudja, talán a 8800GTX 768 megáját, meg még ki tudja miket vesz bele, amik lecsipkedik ennyire).
Ha bekapcsolom az opciót, akkor meg a bios szeint megvan mind a négy giga, csak a Windows nem lát belőle semmit.
Kíváncsi vagyok, mi lesz 64 biten. -
szab.tam
nagyúr
tanulságos írás, grat.
nekem is 32-es legál oem xp prom van. 2x1gb + 2x 512 geil ultra 800 ddr2. rájöttem, hogy amiket használok alakalmazásokat, a fizikai ram idáig max 1,3 gigára ment fel. kivettem a 2x512-t, így ráadásul jobban húzható, tartalékban pedig megmaradtak a fiókban. szerintem egy darabig még egy átlagos felhasználónak elég a 2 giga ram. e fölött inkább a gyorsaságra, mint a mennyiségre érdemes költeni. de aki használja ki tudja használni a 3-at, annak nagyon hasznos, amit írtál a 3gb kapcsolóról.
[Szerkesztve] -
VIC20
őstag
Igen, nálam legalábbis 4 db 1 gigás modul.
Elég érdekes volt a helyzet: két párhoz vettem még kettőt és kicsit rugdosni kellett, hpgy menjenek párban (vagyis cserélgetni a modulokat). Amíg nem ment duálban, addig az XP látott 3 gigát (általábana BIOS is), aztán, amikor ment rendben a négy, akkor már csak kettő lett belőle a Winfos szerint. Ki érti ezt? -
keszegduda
őstag
Hy!
Jó a cikk, kipróbáltam én is és tökéletesen megy a Dual channel üzemmód 3Gb rammal. -
Stalker-2572
veterán
de minek 3GB-t helyezni a gépünkbe, mikor a kedvenc játékunk amúgy is csak 2GB-t lát belőle?
Ebben a VGA memóriája még nincs benne ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest