Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
Hun'reeth #30 üzenetére
a marketingesek mantráján kívül miért számít bárhol is egy mai modern TV fogyasztása? Egy jobb hajszárítóval 10 perc szárítással, heti 4 alkalommal számolva több mint 10 óra plazmatv vagy 20 óra LCDtv időt égetsz el.
Állítom a tv a legkisebb fogyasztó egy lakásban (van PC-d, mennyit megy naponta?)
-
Hun'reeth
őstag
Kissé megkésve reagálva a hírre engem a fogyasztása érdekelne még.
Mert amúgy mindenki tudja milyen jó az OLED, de ez se mindegy. Na meg valószínűleg nagyságrenddel kisebb mint egy LCD vagy plazma ugyanekkorában... de mennyi az annyi? -
dezz
nagyúr
Csakhogy 2-2,5 méterről nem elég nagy a látótérkitöltés 42"-nél a moziélményhez... Szóval, jelenleg választani kell a látótérkitöltés és az élesség között. 4K-val egyszerre valósul meg.
Az már más kérdés, hogy megéri-e az árát. Jelenleg csak annak, akinek nem számít a pénz, de lesz ez még másként.
-
junkpod
veterán
sosem akartam az összes pixelt külön látni, hiszen az az élvezet kárára megy. Az említett minimum táv csak egy mérce, én is kb 2-2,5 méterről nézek egy fhd 42"-ost.
A számoktól függetlenül az egész 4k értelme kizárólag a méretnövelés, hiszen 42" fölött a fhd kijelzők ppi felbontása erősen romlik, 65 incsnél már kifejezetten zavaró lehet 3 méterről is. Ha ezekben a nagyobb méretekben bejönnek a 4k kijelzők (akár valós 4k tartalom nélkül, csak fhd tartalommal) akkor sokkal jobban nézhetőek lesznek, esetleg eljuthatunk a Marty McFly féle videofalakhoz és a nagyobb kép mozis érzéséhez is.Biztos jobb, simább érzetet kelt egy 42"-os képen a 4k megjelenítő a fhd-nál, de anyagilag nem lehet megindokolni az okozott előnyt. Erről beszéltem.
-
dezz
nagyúr
1. 42" esetén 1,8 m az, ahonnan az összes pixel látható.
2. Ez normál látásélességre vonatkozik, akinek jobb a szeme (vagy éppen rövidlátó, ezért szemüveges és jó a diotria), távolabbról is láthatja.
3. Ezt a távolságot a fizikai pixelméret alapján határozták meg. Egy pixel-éles képhez passzol, mint pl. a PC-s desktop. Azonban a filmes kép jóval életlenebb ehhez képest! Azaz a filmes kép minden látható részletének meglátásához nagyobb távolság is elegendő. Ugyanez vonatkozik a 4K-ra is. Kb. a 4K filmes kép van olyan éles (optimális esetben), mint a pixel-éles full-HD kép...Majd összeállítok erről egy Logoutos írást, képekkel.
-
lujo10
aktív tag
Szívesen tesztelném a nappaliban
-
vinibali
őstag
az RGB led helyett inkább RGBW-t csinálnának. a kék fényerővesztése komoly probléma lesz majd
-
pusszycat
nagyúr
Ha jól értem akkor csak a Panasonic nyomtatja az oledet vagy nem jól értem.
-
-
bteebi
veterán
Na ez már valami! UHD-s OLED nagy képátmérő
. Négyet kérek!
Amúgy a 3D hol marad?
#13: ...nem csak a képátmérővel egyezik az ára?
A kontrasztot azért csak tán nem éri el... bár HUF-ban valószínűleg igen. Amúgy ez a nyomtatás azt hiszem viszonylag olcsó, bár ez a készülék attól még biztosan nagyon drága lesz... eleinte.
-
Hina
aktív tag
Jó lenne egy, de emberi áron..
-
Viktor81
senior tag
-
kicsiede
csendes tag
az ára pedig annyi dollárban, mint a kontrasztja
-
jookomak
őstag
Ilyen csúcstechnológiás tévéknél mindig az érdekel, hogy mikor kerül elérhető kategóriába 40-50"-os méretben.
-
Cyberpunk
félisten
Ide vele, de majd 10 év múlva talán.
-
HyP3b0y
senior tag
-
törölt tag
Nem lehetne, hogy 20mm "vastag", de van rendes hütése, hogy ne föjön meg az elektronika benne?
-
Na felébredt a Panasonic csipkejózsika álmából,azt hittem már eltünt
-
törölt tag
Ha elérhető ára lene akkr a másik 2 technológiát használó részlegei be is csukhatják a kaput.
-
Strezi
őstag
Mióta kérdés egy OLED panelnál a színhlyesség vagy a gyors mozgások reprodukálásának képessége? Tudtommal messze az OLED rendelkezik a legnagyob gamout értékkel, valamint sebességben két nagyságrendel bármilyen TFT vagy plazma felett áll.
-
A prototípus úgy készült, hogy kínai gyerekek ecsettel festették fel az üveglapra az OLED réteget. Ezért nincs még ára.
-
OLED és UHD? Külön-külön is nagyon drága még mindkét technológia, hát még együtt.
Egyébként elfogadnám a cuccot. Biztosan fantasztikus képe van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Építő/felújító topik
- Peugeot, Citroën topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Moto G54 Power 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest