- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HTPC (házimozi PC) topik
- Riasztó topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSico
senior tag
Most elvileg könnyebb a helyzetben vannak a játékfejlesztők, mivel tudtommal a DX12-ben adott a lehetőség a több gpu használatára. Bár ilyen jellegű teszteket még nem láttam, meg játékot sem ami kihasználná. De a lehetőség natívan adott. Nem kell külön rá fejleszteni.
Illetve ha az AMD tényleg megoldja, hogy egy egységnek látszódjon rendszer szinten, és a többit a driver ill. hardver a háttérben megoldja, akkor ennek működnie kellene minden játékban. De majd kiderül, én kíváncsian várom mire jutnak vele. -
arc82
tag
Volt hd 4870 x2 és ,hd 6990 is de rendszerese volt a támogatás hiánya,persze a fűtés megvolt.Nem véletlen maradtak meg az egy kártyás rendszerek átlagban.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az offokat kéretik befejezni. Maradjatok a téma tárgyánál!
-
"amíg a microszoft nem hajlandó ezt a méretes hülyeséget (kényszeres frissítés) kiirtani a rendszeréből, addig ne is várja el, hogy komoly hardverre és munkára bárki felteszi"
Van ilyen, úgy hívják, hogy Windows 10 Pro, 4 hónappal később rakja csak fel a feature update-et, hogy ha jól beállítod. Vagy ott az Enterprise, ahol bármilyen frissítést bármeddig elhalaszthatsz.
-
Vesa
veterán
Maradjunk annyiban, hogy nem ez az arány...Nálunk szállt el már a Photoshop a Creators update után, aztán kétszer a Wacom táblák, mert ez a csodálatos rendszer kitalálta, hogy az ő új drivere jobb, mint ami már hónapok óta stabilan működött...barátomnál a külső audio interfész szállt el egy ilyen miatt, aztán itt volt ugye a varázslatos októberi frissítés a komplett állomány törlésével, szóval maradjunk annyiban, hogy amíg a microszoft nem hajlandó ezt a méretes hülyeséget (kényszeres frissítés) kiirtani a rendszeréből, addig ne is várja el, hogy komoly hardverre és munkára bárki felteszi. Azóta a cégnél is minden gép W7 Enterprise lett, szerencsére még tudtunk venni belőle. Azóta soha egyetlen fagyás, probléma nem lépett fel.
-
Envo_
aktív tag
válasz
Carlos Padre #294 üzenetére
>2080
>alacsony árrossz dolog a vadkender ám :/
-
Carlos Padre
veterán
Hát meg kell mondanom, jól szórakoztam a topikon míg végigolvastam. Annyira erős évkezdés, hogy nem is tudom lehetséges lesz e
alulfelülmúlni. Külön kedvencem, hogy 2080-as teljesítmény alacsonyabb lapkaméret, fogyasztás és ár mellett = nem versenyképes
El is rakom a kedvencek közé, jó lesz majd mazsolázni. -
Envo_
aktív tag
-
devast
addikt
válasz
#45185024 #288 üzenetére
Szerintem itt ezzel sosem az volt a kérdés, hogy meg lehet-e csinálni ilyen skálázódást, hiszen egyértelmű volt már az elején is, hogy igen. Sokkal inkább az, hogy ha meg lehet csinálni, akkor az elmúlt x évben miért nem csinálta meg szinte senki, tisztelet a kivételnek strange brigade pl. Ez a kiindulási állapot. Nyilván tudják a választ, és azért próbálják meg másik oldalról megközelíteni.
-
Lehet sose lenne vele bajom, csak én biztosra akarok menni.
Ha valaki munkára használja, akkor kb kötelező a Pro licensz és a deferred feature update. Ha ezek mellett az update problémát okoz, akkor az MS anyukáját. Ha pedig munkára használja, s nem állítja be ennek megfelelően az meg user error.
-
törölt tag
Jajj mindenki csak VS-el pedig arra van szoba én csak tudom kedvencem
Itt a cikkel kapcsolatban pedig érdekes tech vs is kialakulhatna az eltérő technológiai irányokból.
Na mindegy is
Vega 20-nál el tudom ezt képzelni de ha csak a vulkán alatt fog működni az kevés lenne
mert ott már láttunk 90 fölötti skálázódást ugye. -
Vesa
veterán
válasz
andy19770128 #284 üzenetére
Akkor anélkül fogom használni...W10-et nem rakok munkagépre, amíóta munkahelyen többször szállt el a kényszeres frissítés miatt, ezzel 5 oldali infarktust okozva a határidők miatt. Kenje a hajára azt a tömény sz/rt a microsoft.
-
Vesa
veterán
"Úgy tudjuk, hogy a megoldás hátránya, hogy csak Windows 10 mellett képes működni."
Számomra innen bukó...
Ettől függetlenül, az elképzelés nagyon jó és logikus is egyben. -
bot1978
senior tag
Próféta szóljon belőled!
Hatalmas kreténségnek látszik, hogy dobáljuk ki GB szám a VRAM-ot a kártyákkal együtt a "kukába".
Vagy "hordozható" memória kell 1GB VRAM-mal vagy muszáj megtanulni programozni. Illetve vájá nem, ehhez a játékhoz már 12GB VRAM kell, mejó, merannyirajóAmúgy tartunk már ott, hogy a pci-e 3.0 sávszél értelmet nyert végre? Még nem mi?
-
Envo_
aktív tag
válasz
#16939776 #257 üzenetére
Én ezt annyiban kiegészíteném, hogy egy hihetetlenül összeszedett kommentre nem fog reagálni az az ember, aki megértette / felvilágosította / meggyőzte / egyetért. Egy kommentre akkor reagálnak az emberek ha az nincs helyén és ki akarják javítani, vagy észszerű de a másik nem hiszi el és azt hiszi ki tudja javítani.
Úgyhogy hajrá andy, lehet hogy 2 ember nem hiszi, de a többi aki olvassa és nem reagál azokra többnyire hatással van pozitív irányban. Még ha nem is teljesen hiszik el, de lehet, hogy legközelebb kipróbálják ők is.
Avagy ahogy a mondás is tartja: "Több az okos, csak a hülyék hangosabbak" (és ezzel nem minősíteni akarok senkit, csak hasonlatként ideillik)
-
Ribi
nagyúr
Nem magyarország az átlag user és főleg nem a PH olvasó.
Ha ezeket beleszámolod, akkor máris fordítva látod a dolgot.
A user pedig nem egyenlő a magánfelhasználóval.
Én is azt látom, hogy egyre inkább ITX irányba megy sok user. Gémerek mennek konzol irányba, átlag usernek meg bőven elég egy kis NUC vagy hasonló 1, max 2 winyós kis gép. PC gémer az aki még relatíve nagy házat vesz. -
Envo_
aktív tag
"Speciel az userek nagy része komplett gépet vesz"
Ez egyszerűen nem igaz, maximum más által összerakottat, vagy üzlet által összerakottat, de ilyen márka szerinti prebuild magánfelhasználásra nagyon elenyésző (céges környezetben viszont ez a döntő többség)
Amúgy egy bármilyen mai ATX házban van már előlapon két ventinek hely és lehet bele venni 8-9 ezerért már 3 darabos ventikészleteket, amelyek nem a moslék kategória, de nem is egy Corsair Magnetic. Ezek már nagyságrendekkel segítik a problémát. Az meg, hogy valaki se kábelezés, se porszűrő és sorolhatnánk milyen hibákat eszközöl a termék használata során szimplán user error. Én sem pampoghatok, ha megveszek egy kocsit és sosem cserélem benne az olajat, majd csodálkozok, hogy 4 év után baja lesz.
Kérdésedre a válasz: 8-9 ezer forint.
-
Speciel az userek nagy része komplett gépet vesz. Dell, HP, egyébb gyártó ,vagy a szomszéd pistika vagy üzlet összerakja. S nem is érdekli mi van benne ,"csak jó legyen"
Egy közepesen zúgó pc elött meg csak néz hogy ez miért ilyen hangos a facebook alatt? Hogy néz ezen fimet ,miegyéb? Persze hogy notit vesz mert az legalább csendbe van ,kissebb is.
Nah egy normális házikó benne 2-3-4 12 centis venti (táppal) +egy ventiszabályzó mennyibe is fáj?
Mezei usert az érdekli hogy belesimuljon a cucc a bútorok közé,(nem a villogó batár nagy ház ,rajta tányérnyi kijelzőscucc kel neki) semmi kedve szórakozni azzal hogy hova is tegyem hogy kapjon elég levegőt? Évente elvinni kitisztittatni mert egy légkondival megeggyező méretű légszállitása van?
-
törölt tag
válasz
andy19770128 #247 üzenetére
A teljes fórumon van kb.:5-6 aktív tag, akiből bármilyen agyi tevékenységet, gondolkodást kiválthat az, amit leírtál ide, és számodra is értékelhető minőségben tudna rá reagálni. Hasonló képességű tagok nagy része már csak olvasa a fórumot...
A többi látogatót, aki nem fér bele egyik halmazba sem, azt csak idegesíted, mert nem érti miről "hablatyolsz", ők csak a sz@rt fogják dobálni rád, mint a majmok ha idegesek lesznek.Eldöntheted, hogy ezekkel a kilátásokkal érdemes-e felháborodni azon, amit itt szembe jön veled.
-
Envo_
aktív tag
válasz
andy19770128 #245 üzenetére
"Az ujságirást nem azért találták fel hogy tájékoztasson hanem hogy irányitson."
Mondjuk azt, hogy igazából arra találták ki valóban, viszont 90%-ban nem így használják.
(#255) ricsi99
"Ha ugyibár mondjuk kockulni szeretnék akkor az alap hogy vagy leveszem a gép oldalát vagy ,hiper-szuper légáramlat a házban hogy ne süssem meg a gépet és ne trottingoljon állandóan."Vagy venni kell egy normális gépházat, amibe lehet csinálni 2-3 ventillátorral kellő légmozgást.
-
Speciel én örülnék az ilyen irányú fejlesztéseknek is.
Nekem sincs szuper gépem ,kb örülük a médium beállitásoknak is ha elmegy 60fps-el.
Volt cf-em meg sli-m is ,mind a közép kategóriában és ahol működött ott elégedett voltam vele.
Nem úgy volt hogy majd dx12 ,és a programozók majd úgy csinálják ,hogyha akarja (low api) eltérő gpu-k is mehetnek szinkronba stb. stb....
Eddig a dx12-böl csak demókat láttam + 1-2 játék amihez adtak ki frissitést ott meg a cpu-t terhermentesitették vele.
Miért baj ha a gyártók köztes megoldásokat próbálnak keresni?
Speciel én már nagyon unom ezt a 300W-s videokártyákat mezei user szempotból.
Ha ugyibár mondjuk kockulni szeretnék akkor az alap hogy vagy leveszem a gép oldalát vagy ,hiper-szuper légáramlat a házban hogy ne süssem meg a gépet és ne trottingoljon állandóan.
Programozási szempotból is jó lenne ha a régi-új játékok is mennének igy... kinek 8k-ban ,kinek meg a 17-es crt-n.
Ott volt a Lucid virtu. Alapötlet jó volt szerintem ,most azt látom ,hogy ez az ötlet hw szinten menne. -
válasz
#16939776 #241 üzenetére
jaja monitornál más a helyzet,szerintem a te eseted is elkülönül attól amit rupszi írt. a színek a Tv nél az általam leírt probléma miatt vannak valószínűleg a te problémádra meg az a megoldás amit írtál. nekem 144 Hz-s. alapból a monitorom és 165 hz az Oc módja, ott szerencsére nincs ilyen gond egyenlőre. persze minden Win frissítésnél félek, hogy szétcseszi a kedves MS .
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
andy19770128 #249 üzenetére
"most a micronnál (samsung megbizásból) dolgozom fejlesztőként."
ipari kem vagy ?
-
andy19770128
aktív tag
Ami pedig az eredeti posztot illeti ha megjelenik és lesz hozzá kiforrot hardweres és szoftos vezérlés maj szénné teszteljük és meglátjuk a rideg tényeket.
Remélem több hivő nem basztat az álmaival
-
andy19770128
aktív tag
a piac sosem volt önszabályozó akinek nagy a befolyása még nagyobbat akar és ha már átvette az egész piacot akkor átveszi újra. A merketing nélkül kénytelenek lennének eladni a holmit ugy amennyite megér akkor másként nézne ki a világ. az ujságirás tökéletesen kiszolgálja ezt. persze itt ott akad egy két mohikán. kellenek ök is mert hát egyébként kire fognák hogy korrektek. ugye abu?
-
andy19770128
aktív tag
egyébként igen. meg irtam a cikket majda szerkesztő átirta arra hivatkozva hogy az appanázst éppen kitől kaptuk? ki a támogató kitől jön az a pénz amiből a 4 gyerekemet eltartjuk. meg is undorodtam tőle és kiszáltam 2 év után. most a micronnál (samsung megbizásból) dolgozom fejlesztőként. illetve másodállásban BKV rendszergizda. A micronnál a munkám vga tesztelések ből áll főleg. elsősorban a vga memóriák tesztelése. nem véletlen hogy ide merek irni. össze számoltama múlt évben több mint 300 vgat nyuztam minden féle márkát és tipust amin micron, hynix vagy samsung ramok vannak., gddr5- gddr6 és hbm eken keresztül. 6 platformon. 4 intel 2 amd vel 16-32 gb ramon. nem véletlenül irtam le hogy a háttér miatt jelentős eltérések lehetnek. nem csak tesztprogramokon belül hanem játékokon belül is. a feleségem garfikus 3d studió,light weave. folyamatosan veri az asztalt a szinek miatt. nvidiából eddig a 980 volt neki a csúcs minőség amit látott. szerinte az 1080 nak roszabbaka szinei. Ja igen Szinek tekintetében matrox parhelia volt a csúcs de ez is szubjektív
ps én konkrétan nem irtam meg soha vizett hirdetést de szinte mindig átjavitgattak ezt azt.
-
Ribi
nagyúr
válasz
andy19770128 #240 üzenetére
Akkor te is fizetett hirdetéseket írtál amíg írtál?
Csak fura, hogy 10 teszt oldalt megnézel mindenhol hasonló eredményt mondanak. Vagyis mindenkit lefizettek? -
andy19770128
aktív tag
egyébként igazad van. a elhiszemnek és a hiszekbennének ebben a szakmában nincs helye. mások állitolagos eredményeire hivatkozni elég naiv és gáz dolog. a saját eredményeid kell propogálni és kész, akkor van vita alap. de nem jut el eddig csak puffogtatja mások állitólagos eredményeit..... Gondolm azt hiszi hogy radeon mániás vagyok. pahhh mi jön ezután? kinek jobb a cipője? nike vagy tisza?
Szerintem akinek nincs kézzelfogható tapasztalata annak nem kéne irogatni semmit ilyan helyre -
Pls fáradjatok át a vallási vitákkal ebbe a topikba. Köszi.
-
andy19770128
aktív tag
válasz
Cobra652 #236 üzenetére
Te tényleg elhiszed ezt hogy szakmai oldal igy meg úgy? Egyel szart hatvanmiliárd légy nem tévedhet. Nem tudom miota vagy benne a szakmában de a "szakmai ujságirás már rég elvesztette a hitelét annyiszor bukott le. Voodoo korszak ban azvelsô nagy bukta. A penryn cpu ajnározása és bukása. Az első nativ 2 magos cpu lehuzása. Stb stb. Az ujságirást nem azért találták fel hogy tájékoztasson hanem hogy irányitson. Persze nem nyiltan.
-
andy19770128
aktív tag
Ezek az értékek nagy ban függenek s háttér platformtól.... Egy 2700x cpu 3200 mhz vagy e feletti ramokkal tök mást produkal mint egy i5 vagy egy i7 netan egy i9....ahol a cpu teljesitmênyér a a ramok kevésbê vannak hatással. Igen szerintem amd cpu alatt gyors ramokkal a vega jobb lesz.
-
andy19770128
aktív tag
Borzalmas helyesirasért meg bocsi de egy tabletrol tolom.
-
törölt tag
Szét volt engedve 0-255-ig, kalibrált színprofillal együtt, dp porton keresztül csatlakozva a monitor.
Ezeket az alapbeállításokat 60Hz-en csináltam végig, tökéletes képe volt. A monitor frissítést felemelve 240Hz-re, látványosan romlott a kép élessége, dinamikája.
Ezt a különbséget asztal háttérképemen jól észre lehetett venni, ahol egy 2D-s háttér elé egy vasgerendára ültettetve, próba-babák vannak beállítva, akik épp "ebédelnek egy épülő felhőkarcolón". 60Hz-en élesen elkülönültek a 3D-s alakok a 2D-s háttértől, első ránézésre is térben előtte helyezkedtek el, 240Hz-es frissítéssel beleolvadtak/összemosódtak a körvonalaik a háttérrel, nem volt 3D-s hatása a képnek.Ugye ez lehetett volna a gyári dp kábel "minősége" miatt, de mint kiderült nem azért volt.
Terméseztessen játék alatt is fura volt a kép, én is csak "homályosnak" tudnám leírni, ahogy a kolléga is tette.
-
andy19770128
aktív tag
válasz
Cobra652 #236 üzenetére
Woass értem a retorikát. Huuu szóval ha lirod hogy bullshit akkor úgy van? De kemény vagy.... Öregem az érveid alatt má már meghajolok... Szakmai oldalakról ne kezdjen nekem papolni senki mert sirva fakadok.... 94 óta tudnam sorolni a Drága látos szakmát hogy hol jelent meg fizetett teszt.... Baszki 2 éven keresztül én is csináltam... Boaaaaaa. Komoly érvek
-
Puma K
nagyúr
Mivel a számítógépekhez használt monitorok csatlakozója így alakult az elmúlt évtizedek során:
D-SUB --> DVI --> HDMI ---> DisplayPort
Így természetesen működik ahogy kell az Nvidia féle G-Sync. Vagy ezen mi az újdonság számodra?
A HDMI házimozi rendszerek összekapcsolására lett anno kitalálva. Alapból semmi köze nem volt a számítógépekhez használt monitorokhoz, csak mivel a DisplayPort fejlesztésénél kicsit bealudtak, így lett 5 év előnye a HDMI-nek, ami által mindenre azt tették anno...
De szerencsénkre akiknek fontos a gyorsaság, a magas képfrissítés és a nagy felbontás azoknak ott a DisplayPort ami megjelenésekor már fejlettebb volt ilyen szempontokból mint a már korábban megjelent és időközben fokozatosan fejlesztett HDMI.
Ajánlom figyelmedbe ezt átolvasni: Monitorkalibrálás - link
"Ezek szerint egy IPS-monitor is alkalmasint korrekcióra szorul?
Ez gyakorlatilag kivétel nélkül így van.
Ez egyrészt abból adódik, hogy - bár valóban az IPS-es kijelzők a leginkább színhelyesek a dobozból kivéve, azonban - számos monitor eltérő típusú IPS panelt használ, illetve adott típuson belül is lehetnek gyárilag különbségek a megjelenítésben. Tehát az IPS az egy jó alap, de korántsem tökéletes, bizony csiszolásra szorul."
-
Reggie0
félisten
válasz
andy19770128 #235 üzenetére
Meg ket egyforma kijelzo sem letezik, de sebaj
Ha letezne, akkor nem kene monitoronkent egyesevel kalibralni.
Persze, elhiszem, hogy latsz kulonbseget, masok UFO-kat latnak.
-
andy19770128
aktív tag
A szinek témához...ips-en a leg jobban észlelhető. Egymás mellé kell tenni két egyforma monitort azt hajrá. Érdekes viszont hogy a tn paneleken az kevésbé jött ki. Sőt 3 éve a 980 slinek szerintem tökéletes volt a képe az akkori r9 dupla vga mellett. Még egy érdekesség. Két laptop egyformák csak a vga más. Msi gs 63. Egyikbe egy 1060 van (nem maxq) a masik 1050 ti. A többi csavarra ugyan az. Driver ugysintén.naz 1050 ti szinei jobbak mint az 1060 asé. Fallout 76 ban már zavaro a ketto kozti eltérés. Csak ideszúrom hogy a clevo p370 EM dupla radeonja (r9 290x )messze szebb képet produkal mint eddig bármi. Kár hogy elavult ivy bridges rendszer. De eladni sincs szivem....
-
andy19770128
aktív tag
válasz
Cobra652 #232 üzenetére
Tesztelj magadnak... Nekem nem kell hinni. Csak a hülye veszi készpénznek amit egy ujság leír..... Az én konkluziom kimeritő sorozat utan : fhdhez nvidia . 4k hoz vega 64. Az igaz hogy vegat faszan be kell konfigolni driver és control fronton. Irta valki hogy összekeveredtek a 1080 és a 1080 ti . az 1080 ti nek nincs ellenpárja semmien szinten. Mármint az amd nél. Imádom hogy azok osztjak az észt akik mások irasaiból okosodtak de magon nem tesztelték az adott környezetet.... Pedig közös hivatkozási alap nélkül nincs vita. Ahogy a hit kérdései sem vita alapuak.
-
McSico
senior tag
válasz
#45997568 #220 üzenetére
Ezt a fakóbb képet meg tudom erősíteni. Haverom vett pár éve egy nv kártyát és nálam volt teszten amíg nem volt meg hozzá a gépe. Még először nem tűnt fel semmi. Használtam kb 1 hónapig. Utána visszakerült az AMD kártya a gépembe. Akkor tűnt fel, hogy kontrasztosabb a kép, és jobbak a színek illetve az egész kép.
Persze driverek le voltak gyalulva kártya cserénél. Amikor visszament az AMD a gépembe, akkor az a driver ment fel amit az előtt használtam.
Most nem azt mondom hogy az nV-el szar volt a kép, de AMD-vel nekem jobb volt. Egyszerűen másabb. A kép élességgel nem volt bajom. Inkább csak az van, hogy az AMD kontrasztosabb.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
andy19770128 #180 üzenetére
-
Reggie0
félisten
válasz
#45997568 #216 üzenetére
Az a baj, hogy ez igy akar placebo hatas is lehet, viszont a digitalis interfeszek idejen elegge konnyu ellenorizni, hogy adott pixelre milyen adatot kuld ki a kartya. Szoval, majd ha latjuk egy meres eredmenyet, hogy igen mar a windows hatterkepnel is mas adatokat kuld, akkor lesz hiheto.
-
ÁdiBá
veterán
Ezt én már nem erőltetném.
Több GPU-val mindig annyi gond volt... mint az állat. -
Puma K
nagyúr
Nvidia-tól ez az óvatosság régről eredeztettethető. Több mint 10 éve így csinálják.
Anno volt olyan probléma adott gyártmányú megjelenítőknél (tehát nem az Nvidia sara...), hogy ha alapból a teljes színtartományt tolta ki a VGA, akkor nem adott képet az adott megjelenítő. Így meg átállítani bármit is nehéz lett volna...
Alapból, és ezért van ez a örökség a mai napig, de szerencsére csak a tévéknél ahogy tapasztaltam.
Anno 2014-től kezdve mikor ismét építettem magamnak egy asztali gépet akkor LG tévét használtam HDMI-vel a gépre kötve (GTX 760, 1070, 1050 Ti) és minden VGA kártyával ugyan úgy át kellett állítanom a színtartományt korlátozottról teljesre.
Mióta viszont LG monitort használok DisplayPort-on (GTX 1050 Ti, 1080 Ti), azóta automatikusan átáll a színtartomány teljesre. Magától.
-
válasz
#45997568 #220 üzenetére
Na igen ,de ahhoz , hogy engedje a full tartományt és a beállításokat csak a Pc-re dedikált HDMI csatlakozón van mód,( nekem DVI van ráírva) vagy ha nincs ilyen, akkor át kell nevezned a HDMI csatlakozást PC- re( kivéve MHL) akkor előjönnek azok a beállítások amire szükséged van a driverben, ki tudod választani a megfelelő színtartományt.. Nekem is Samu 4 K tv-m van és filmet nézek PC-n át néha rajt, nekem is sok időbe telt mire kinyomoztam ezt.
Monitornál ilyen probléma nincs amúgy azért csodálkoztam azon amit írsz, de mikor leírtad hogy Tv ről van szó, már világos volt a helyzet.Egyébként nem minden Tv típusnál van ez( samu főleg) és AMD nem ilyen túl óvatos, talán helyesen. -
GodGamer5
addikt
Ilyen árák mellett annak is örülök, ha egy gpu-s kártyát tudok venni...
-
törölt tag
Vegigmentem en driverben en az osszes beallitason, elhiheted, egy ido utan feladtam. De orulok hogy a hiba el lett ismerve
Ismert problema, Duracell kollega megoldasat meg megnezem a jovoben
Ami engem jobban zavar, hogy errol a hirrol sehol mashol nem talalok infot
[link]
Jovo heten kiderul
-
válasz
#45997568 #216 üzenetére
Hát mondjuk akkor itt már lehet hiba, bár gondolom utánakérdeztél ennek a dolognak.Mvidia fakóbb képet ad TV kimenetre már a maxwell óta,korlátozott színdinamikát küld a hdmi kimenetre, mivel azt egy "tv-out"-nak veszi ha TV nek is érzékeli a megjelenítőt.Külön kell átállítani driver szinten, hogy engedje a teljes színdinamikát..
-
füles_
őstag
-
törölt tag
Augusztus vegen csereltem le a Ti-t egy Vega 64-re, egy komponenst csereltem az egesz konfigban, egybol latszodott a kulonbseg.
A srac aki megvette a Ti-t ki akarta probalni nalam, igy kapott egy masik SSD szinten egy uj telepitest (Vega-val mar eljatszottam) es futtatjuk a teszteket, dumalgatunk, tetszik neki a kartya, meselem mi jott helyette, csodalkozva kerdezi miert csereltem egy Vega-ra? Mondtam neki, tessek, nezd meg magad. Egy 4K-s TV-n ment a prezentacio, mar a sima Windowsos asztal azt mondta hogy, aha, ertem
Ezek utan mutattam meg neki par dolgot csak hogy erezze a torodest
Azota a TV is ment, 1440p fekszik jol a Veganak.
Vegigjartam az osszes lepcsot, kiprobaltam minden variaciot, a legerosebb parositas ami nalam jart es tetszett a R7 2700 + 1080Ti volt, ami legjobban tetszik az meg a Vega 64 + R7 2700.
Fotelbol sokan szeretik megmagyarazni nekem A-t, amikor en kiprobaltam B, C, D, E-t... IS
Komolytalanok
-
Tyrel
őstag
Tulajdonképpen a driver okozza, de ez hosszú és nem akarom újra leírni, inkább rupszinak szólt hogy rávilágítson hogy nem biztos hogy mindenhol a processzorával volt baj...
Én 2600X-el használom amúgy, nem kevés az, röviden legyen elég annyi hogy friss Win10-en nagyon-nagyon játékfüggő hogy mikor működik valóban jól a G-Sync, és nagyon könnyű olyat találni ami alatt jobb inkább kikapcsolni a francba. Persze van ahol jó, pl. Anthem-el amit épp nagyon várok, azzal működik és ki fogom élvezni benne, de mellette nagyon sok olyan játék is van amikkel meg nem jó (pl. War Thunder vagy Total War Warhammer 2). Viszont ehhez már "szem kell", ugyan úgy ahogy sokak szerint egy i3-as procival sincs semmiféle mikrolag... van aki nem érzékeny rá, van aki egy VR headsetben sem lesz rosszul ha nincs meg a konstans 90fps, más meg igen... ez ilyen, aki nem látja hogy gondok vannak a G-Sync-el az inkább örüljön hogy szerencsés és nem bassza a szemét hanem tudja élvezni a játékot.
-
Tyrel
őstag
válasz
#45997568 #187 üzenetére
Érdekes amit mondasz - még az ókorban amikor még (vagy 'már csak', nézőpont kérdése) ATi volt és nVidia, akkor volt egy nagy PC guru ismerősöm aki válltig állította hogy a ATi kártyák színei szebbek, és akkoriban még a fény-árnyék hatásoknál is szebb eredményt adtak... először én is hitetlenkedtem, de aztán megmutatta egy Half Life-on és tényleg szembetűnő volt a különbség. Nem hülyeség, ilyen tényleg volt, olyannyira meggyőzött vele hogy végül miatta lett anno a Voodoo 3 utódja egy 8500 LE.
...aztán volt még jó sok AMD kártyám, majd hosszú idő után váltottam egy 1070 Ti-re, de rögtön jött mellé egy új G-Sync monitor is, így nem volt referenciám ill. nem tudnám megmondani valóban rosszabb színei vannak-e mint előtte az AMD kártyának (nem használtam őket azonos monitorral)
Azért gondolnám valószínűtlennek hogy ez a szín-eltérés még létezik, mert időközben a monitorok átálltak digitális interfészekre, így ténylegesen azt a színkódot kapják meg ami a szoftverektől jön, így elvileg nem lehet már szín eltérés... ha csak maga az nVidia driver nem csinál valamit rosszul ezen a téren már sok-sok éve, de nem igazán volna ötletem rá, hogy mi okból tenné ezt (ha teszi), és miért nem korrigálják.
Ettől függetlenül nagyon érdekes kérdés - szerintem - lehet hogy megérne egy misét valami profi monitor-kalibráló eszközzel és szakemberrel, pl. az Oázis szerintem tudna ilyen tesztet csinálni. Mármint hogy fognak egy alapból jó panellel szerelt monitort, pl. 12-16 bites IPS, mondjuk valami Eizo cucc... Aztán bekalibrálják színhelyesre mondjuk egy 1080-al, majd kicserélik alatta egy Vegára és megnézik változott-e bármi is.
Mikrolagból szerintem is egyértelműen több van nVidia kártyával, de ezek egy jelentős részét maga a G-Sync okozza (írtad másikban hogy G-Sync monitorod is volt hozzá). Igen ez nevetséges hogy pont ami a mindenféle mikrolag és törés kiküszöbölésére lenne hivatott, az ront rajta, de sajnos így van. Elég kevés olyan játék van amik alatt érdemes bekapcsolni és tényleg jól viselkedik velük, többnyire mind csak AAA címek... ami végül is bizonyos usereknek pont elég is, az öreg motorosoknak általában már nem...
-
ok, tegyük fel, h tökéletesen megoldják a 2gpu-támogatást (?). Viszont most egy vega64 alsóhangon 200-250W-ot bekajál, optimalizált biossal is, mennyit fog ez enni kérni? Vagy a naviból csinálják majd 2023ban?
-
nihill
őstag
válasz
andy19770128 #200 üzenetére
nagyon off
Én először a Matrox G400 kártyámnál szembesültem azzal, hogy ugyan abban a gépben ugyan azzal a monitorral szebb volt a képe, már maga a win desktop is, mint az előző, talán S3 trio-kártyával. Nem is értettem és vissza is raktam az előzőt, megnézni hogy tényleg, és tényleg. -
Puma K
nagyúr
válasz
andy19770128 #162 üzenetére
Bácsi nem mindegy, hogy 1080 vagy 1080 Ti...
Ezen megy a félrebeszélés, de egyikőtök sem veszi észre?
-
törölt tag
válasz
#16939776 #201 üzenetére
Te vagy az elso aki ertelmes megoldassal rendelkezik egy meglevo problemara, a fikahuszarok eddig azzal jottek, hogy nem fako, meg nem szar, user error... Persze, az user error ha a rossz szinbeallitasokat es kepminoseget standardnek fogadjuk el, csak mert a divat kartya kell
Ha lesz majd legkozelebb NV kartyam ezt megsasolom
(#202) imi123: Hofi, a masik az sehol nincs...
-
törölt tag
válasz
#45997568 #194 üzenetére
Ha nem vagyok elég kiváncsi, én se jövök rá, volt is a kapcsoló alatt figyelmeztetés, hogy eszköz sérülés, hiba fordulhat elő, ami elvette a bátorságom. De utánnaolvasva a PCI-express szabvány leírásában, és az OS power managment leírásában kirajzolódott, hogy nem okozhatok vele kárt...
Nekem az első jó lépés a TI volt, ott láttam, hogy tud hörgni alatta az 3. gen I5; I7 1! szálas játékokon.
Rizsán az első játék tesznél a hátamon forogva röhögtem, Ja ezt így is lehet?! Aztán szépen lassan, kitanultam, beállítottam, jött egy G-sync monitor, majd egy 960pro... Most jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD az elmúlt években elengedte ezt, de most készül egy hardveresen vezérelt megvalósítás.
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest