- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topik
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
-
kpal
nagyúr
Nekem sem fenékig tejfel . De egy kis játék kikapcsol + itt a PH-n lógni kicsit .
De szerintem azt ha a gép jól be van lőve és nem nyúlok hozzá egy darabig mert ha már valamit meg bolygatnak akkor nehezen lesz jó . Sokan szinte havonta cserélik a gépet és mindig van valami nyűg hogy ez vagy az nem működik úgy ahogy kéne . -
lipi67
nagyúr
válasz
RyanGiggs #43 üzenetére
Sztem..DE. Évek óta ezen élek, igaz, sokat váltogattam procit és ramokat. (nem feltétlen fejlesztés). A Q9550-es 4,5GHz-en hasított (igaz az egyedi kis prioci volt) és..
Egy nap kicseréltem egy 3300-as cerkára. Hazajött a 2 törpém és észre se vették, hogy a egy "buta" 3300-as van benne, igaz, az is 4,5-ön.
Szerintem sokan "túllövik" magukat cpu-val. Eladtam a q9550-et, q9400-et, q9450-et, hogy majd 1156 (majd) 1155. Nézegettem én és filóztam sokat. Közben a cerka kevés volt (nekem), bedobtam egy 7400-est. Nézegettem tovább és nem láttam értelmét, sőt..engem ez az "antituning" piszkosul zavar. Nincs szabad kezem, s egy P45-ben..azt csinálhatok amit akarok. Így vettem egy jó kis q9400-et és kezdtem ramokat vadászni, mert a CellShock CL4 1000-res meghótta magát, a Reaper 1200-t, 1150-et és a team Xtreem 1200-t is eladtam. Most találtam (vettem ) 2x2 Crucialt ami válogatott, 1,77V-on CL4 800, a végét nem néztem még. Alapon ez a vacak így nekem most is mindenre elég bőven, ha kevéske lesz majd, felnyomom 4GHz-re s kihúzom majd vele megint 1 darabig. Mire meg azt is kinövöm (ki is használom), az Intel is eldönti végre, hogy mi a fenét akar, mert ez a lap-cpu dömping..vicc.(#46) kpal
Tudod..én is "rambuzi " voltam-vagyok pl, de.. mert élvezem a tuningot. Van napközben elég szarság-baj, a tuning (cpu-ram) megnyugtat, kikapcsol. S tudod mit? Ha valaki megmondja nekem, 10-ből 6x 100%-ra, hogy a kva ram 667-en, vagy 1400-on megy (Team tudta), körbecsókolom. Viszont ha 10-ből 5x téved, baseball ütővel csókolom. Kíváncsi lennék, hány jelentkező lenne...
-
Georg17
tag
Rengeteg 775-ös procit még csak most fognak nyugdíjazni. Pedig jó régen olvastam már, hogy a 775-ös platform halott, stb. Jó sokáig húzza még azért.
Ezeket a procikat (mármint a cikkben említett összes procit) tényleg nincs már értelme gyártani. Várható volt ez a döntés. -
chabeee
aktív tag
jó széria volt a 775-ös, de már ideje volt,
-
kpal
nagyúr
válasz
LackoMester #11 üzenetére
Akinek sima C2D van és fejleszt használt cucc a cél akkor már jó áron összelehet doni egy kis izom X58 -as rendszert. Én olyan vagyok ha valami lassan kifutó cucc lesz én arra fejlesztek és idővel kevesebbet vesztek mintha méregdrága új konfigot dobnék össze mert ennyit enged a az anyagi keret . De ha nem nézek az asztal alá nem mondom meg h nem az aktuális top cucc dolgozik nekem .
-
kpal
nagyúr
válasz
Brutális eb #38 üzenetére
Konzolok miatt simán bír még 2évet esetleg talán idővel erősebb vga csere .
-
Brutális eb
addikt
Nem akarok maradi lenni tényleg ideje volt a nyugdíjnak de én még most és kb 1 évig simán elvagyok a quadommal 1920x1080-ban.
Eddig nem volt semmi ami megakasztotta volna alapórajelen egy gtx470 amppal tolom.
És ha kell a kakaó még simán van a prociban és a vga-ban 30 %tuning.Ha a kedves fejlesztők megtanulnának optimalizálni vagy szándékosan nem növelnék a gépigényeket piszkos üzleti okok miatt állítom a mostani konfigom 2 évet még simán kihúzna. -
banhammer
veterán
R.I.P. LGA 775.
-
kpal
nagyúr
Ezek szerint a I7 995x gyártásban marad .
-
XCube
tag
Ezzel véget is ér az LGA 775 pályafutása. Hosszú hosszú ideig bírta, de az FSB -s rendszer már jó ideje elavultnak számít ebben a szegmensben. Azért én még kihúzom egy darabig a Q9450 -emmel, bőven elég manapság minden átlagosnak mondható felhasználásra és játékra.
-
HyP3b0y
senior tag
Nem értem miért linkelted neki, ő is tudja, hogy erősebb az gépénél egy i7-re alapozott darab. A mondanivalójának lényege ebben a mondatban rejlik: "már találkoztam egy csomó olyan emberrel aki lecseréli a bivalyerős i7 -esét egy hangyányival erősebb i7 -esre... Ez teljesen fölösleges."
Szerk.: Ehh, elkéstem
-
foxxmotor
tag
Szerintem te félreértetted amit írtam. Olvasd el még egyszer. Mert én teljesen megértem ha valaki lecseréli a Core 2 Duo -ját egy i7 -esre. De ettől még nem kell lenézni a 775 -öt, mert igenis sok mindenhez bőven elég még. Még a legújabb játékokhoz is! Lehet hogy nem megy majd annyi fps -el, de attól még élvezhetően fog futni. Na persze a 775 -ösökből is volt gyengébb és erősebb, de ebbe most ne menjünk bele.
Amit én nem értek meg az az, amikor az egyik négymagos i7 -est cserélik a következő négymagos i7 -esre, úgy hogy mérvadó különbség nincs köztük.
Azzal semmi bajom sincs, ha valaki a 775 -ösét cseréli i7 -re, hisz ott már jelentős minőségjavulást fog tapasztalni. Mondjuk azzal sincs bajom, ha valaki már a nyolcadik i7 -esét nyüstöli, csak azt nem értem. -
RyanGiggs
őstag
Ezek a régi 4 magosak még mindig elegek szerintem mindenre!
Jelenleg csak egy Core2-esem van, egy HD5850-esel, 19"-os monitorral.
Az érezhető hogy 1280x1024-es felbontáson nem tudja kihajtani a 2 mag!
Ezért most gépfejlesztésen töröm a fejem...
Gondoltam már i5-2500Kra, vagy majd az új Bull-ra...
De azon tanakodtam mivel lenne ezekkel a procikkal gyorsabb a játékok,
mintha "csak" egy jól meghúzott Q8400-as hajtaná a rendszert?!
Szerintem semmivel sem lenne gyorsabb, de aki jobban tudja, cáfoljon meg!
Vagy egy HD5850-esnek, 1280x1024-es felbontáson kevés a húzott Q8400-as? -
sz.j
nagyúr
Szerintem nem kell bántani a 775-ös procikat, nekem E8400 van, de ha nem tuningolok még sok is arra amire használom a gépet.
Ettől függetlenül várom az újabb platformot, hátha "tuning-barátibb" lesz mint a sandy.
-
keIdor
titán
válasz
En is a 920-at. 22nm Ivy lesz az utod szerintem.
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
LackoMester #15 üzenetére
Bocs, ha megsértettelek, nem volt célom, sok ilyen ismerősöm van és ha ilyen szempontból nézzük inkább erre költsék, csak egyszerűen megérteni nem fogom őket
-
ro_bert17
őstag
Guruk és jósok! Ez árcsökkenést, vagy áremelkedést fog magával hozni vajon a használt piacon?
-
dkface
aktív tag
rip 775
jó hosszú élete volt , szerintem nincs még egy foglalat ami 7évet kihúzott
-
Ueda
senior tag
LOL ! (LGA 775)
-
foxxmotor
tag
Nekem egy E8400 -ám van. Arról nem írtak semmit. Egyébként nagyon sok 775 -ös proci a mai napig is elég mindenre. Ezért néha furcsállom mikor itt-ott fórumokon írogatják, hogy lecserélik az i7 -et. Kérdem én minek??? Persze biztos van olyan helyzet ami ezt megkövetelei, én nem is ezt mondom, csak pl már találkoztam egy csomó olyan emberrel aki lecseréli a bivalyerős i7 -esét egy hangyányival erősebb i7 -esre... Ez teljesen fölösleges. Nem kell csodálkozni, hogy a nagy cégek néha gusztustalan üzletpolitikával akarják ránksózni azon termékeket melyek gyakorlatilag fölöslegesek, hiszen nem képviselnek érdemi változást egy előbbi verzióhoz képest. Hiszen vannak akik bekajálják a dolgot és már rohannak is vásárolni. Na meg hát ott vannak ugye a sznobok, akiknek álltalában több van a pénztárcájukba mint a fejükbe, és már csak azért veszik meg a picivel jobbat, hogy elmondhassák, hogy nekik picivel jobb van.
Én az E8400 -ámmal is full grafikán futtatok minden játékot full HD felbontás mellett. (Mindezt egy Radeon HD6850 támogatja). Persze biztos van amivel le lehet ezt izzasztani, de azért ez még csak nem is 4 magos hanem csak 2.
A mondanivalómmal egyik fórumtársra sem szerettem volna célozni. Ezért akinek nem inge ne vegye magára.
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
Mert mégis mihez nem elég amid most van ?
Vagy egy újabb "gépreköltömafizum" személyt tisztelhetünk benned ? -
Devid_81
félisten
had menjenek csak, már ideje volt főleg 775 nél.
-
Móci
addikt
Ennek is már itt volt az ideje.
-
LackoMester
addikt
Ha minden jól megy, és lesz értelme jövőre én is nyugdíjazom ( eladó listára teszem ) a C i7 930-as procit+ deszka, memó, hűtés....
-
Daywalker
addikt
válasz
csucsbicep #9 üzenetére
Rányomtam a megjelenik gombra, és 30 mp-cel a megjelenés után már ki volt javítva, plusz még egy hsz-sem volt, azért nem értem, hogy nálad hogy látszott a régi változat...
-
Daywalker
addikt
válasz
csucsbicep #1 üzenetére
Te valami régi verziót látsz, vagy nem tudom, mert a megjelenéskor bele volt írva, hogy 1366, ahogy most is.
-
DopeBob
addikt
válasz
csucsbicep #1 üzenetére
Ja, de az olcsók még egy darabig maradhatnának
E3400-mas cerkával és G41-es (DDR3-mas) lappal nagyon olcsó irodai konfigokat lehet összedobálni
-
gabo9201
senior tag
Az biztos, hogy a 775 sokáig élt
-
Angel1981
veterán
Nyugalmazzák a procimat (Q9550)!
-
Fücsök007
őstag
Várható volt, rengeteg fajta procit gyártottak párhuzamosan.
-
csucsbicep
nagyúr
A listán szereplő processzorok között kizárólag LGA1156 foglalatba illeszkedő Core i7 (980X, 970, 960, 950, 930, 880, 875K, 870S) - A Core i7 9xx 1366 foglalatban megy.
Egyébként ideje kivonni a drága 775-ös procikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Számos LGA775 és LGA1156/1366 foglalatba illeszkedő típusnak kell búcsút intenünk.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest