Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
octopus75
tag
Sziasztok,
Lassan váltás jön szeretett P8 litémről... 😕
Erősen gondolkodom, hogy Mate 10 lite vagy Xiaomi Redmi Note 5 pro legyen...
Specifikációk szinte azonosak az ár viszont a Xiaominak kedvez... Nem is kicsit... Viszont nagyon megszerettem a Huaweit... A szívem idehúz az eszem oda...
Vélemények? -
VGYke
addikt
Egyszerre a kettő és 3 sec! Ez volt a titok! Köszönöm, sikerült!
Igen meg van a parancsikonoknál is az "ikon" (2 gombos módszerrel készítve ):
Csak mire rányomtam, meg elnavigáltam oda miről kell a kép, nem arról készített! Ezt is tanulni kell, na!
Más: most azon szenvedek, hová a francba menti a készített képernyőképeket, mert ahová a fényképezőgép menti a fotókat (\ALE-L21\SD-kártya\DCIM\Camera) oda nem, meg ide sem: \ALE-L21\Belső tárhely\DCIM
De akkor hová?
(fotót amit mellékeltem, e-mailben küldtem át a PC-re)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz ignisz #20392 üzenetére
Nekem most ezzel: hangerő le + bekapcsoló nyomva tart, sikerült újra indítanom a telefont.
Nincs más megoldás egy SMS képernyő fotóra?
(Ok, egyet tudok! Lefényképezem az asszony P10 Lite telefonjával az én P8 Lite telefonom )kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Elnézést a kérdésemért! Milyen külső gombkombinációval lehet telefon képernyő fotót készíteni?
Egyszerűen nem jövök rá, pedig már csináltam, csak elfelejtettemkutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
törölt tag
Az eredeti jegyzet appon kívül van még valami jó?
Google Keep-et próbáltam, de azon a rajz funkció nem működik sajnos. Az eredetiben meg nincs sok funkció. -
rmartin94
aktív tag
válasz ANDROID??? #20381 üzenetére
Na, a B565-öt feltettem, Balong eltűnt, viszont most C900-ra változott a telefonon a build, ez így egyre jobb lesz. A frissítések hiányán kívül okozhat valamilyen hátrányt a C900-as build?
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
rmartin94
aktív tag
válasz ANDROID??? #20379 üzenetére
Ezen a telefonon Vodás szoftver van, de akkor most már tudom, hogy a b587 okozta a balongot, köszönöm a segítséget.
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
ANDROID???
addikt
válasz rmartin94 #20376 üzenetére
Nekem is volt balong..
Bátran használd a keresőt igen jól segítségedre lehet -
Ernesst
aktív tag
válasz rmartin94 #20376 üzenetére
Szia!
Elvileg BL nyitás kell. Viszont a "Balong bug" orvosolásához a megfelelő vendor fájlok telepítése szükséges, amit update.app-ként, helyi update-tel tudsz telepíteni. Ez a mozzanat lehet, hogy zárt BL-rel is menne. Ezután már megtalálja a hivatalos frissítéseket és letölti a legfrissebb buildet.Itt egy elég részletes leírás a dologról (chapter 5, azon belül "Balong bug")
[link] -
rmartin94
aktív tag
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne:
Adott egy Huawei P8 Lite, amin ez a build verzió fut jelenleg: BalongV100R001C50B311.
Bootloader természetesen sajnos zárva van. Van olyan firmware, ami rámegy így is, vagy mindenképpen bootloadert kellene nyitnom? Mondjuk az utóbbi felé jobban hajlok, előre is köszönöm a segítséget!Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
szemesi69
addikt
válasz ANDROID??? #20374 üzenetére
Na azért így már más a leányzó fekvése Javítás idejére cserekészülék adtak
Xiaomi redmi note 12 pro
-
I02S3F
addikt
válasz ANDROID??? #20372 üzenetére
Félreérthetően kommunikálhattam. A hivatalos Huawei szerviz adott nekem cserekészüléket. Most gondolkodtam, ezt le sem irtam. Bocs!
-
I02S3F
addikt
válasz ANDROID??? #20369 üzenetére
Sima.
-
szemesi69
addikt
válasz ANDROID??? #20366 üzenetére
Basszus, lefelé? Inkább nem mondok semmit
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
I02S3F
addikt
válasz ANDROID??? #20364 üzenetére
Azt, hogy nem vagyok az a tipikus vegyük meg a legújabb, legcsúcsabb készüléket, amire csak telik és ezen meglepődtem.
-
ANDROID???
addikt
válasz I02S3F #20363 üzenetére
Lehet, hogy nem jól tértek valamit, de a P9L helyett kaptál egy P8L készüléket és ennek örülsz? Visszalépés, de sebaj. Ezzel mit szeretnél mondani?A dobjuk ki stratégia a fogyasztói társadalom butasága, ezzel még több szemetet gyárt az emberiség, de ezt nem fogják fel ésszel, de ez itt totál off.
-
I02S3F
addikt
Akkumulátor gyors(abb) merülése miatt elvittem a szervizbe (nincs hosszú i-m) a sima p9 lite-om. Kaptam helyette egy p8 lite-ot. A kijelző mérete nekem megfelelő (ugye kisebb a sima p9 lite-énál). Isten igazából meglepődtem. A hardver gyengébb, de az igényeimnek ez is megfelel. Használok naptárt, levelezést, feladatkezelőt, stoppert, jegyzetelek, soundcloud, nyelvtanuló app, stb. alapvetően életem szervezésére használom. Ebből az derül ki, hogy alacsonyak az igényeim. Nekem nincs szükségem a legújabb, és a drágább telefonokra. A pénzt is sajnálnám rá, meg ki sem használnám. Az egyetlen korlátozás, amivel együtt "kell" éljek, hogy csak egy bizonyos számú alkalmazás lehet feltelepitve, mert különben belassul a telefon, de ezzel könnyen együtt tudok élni. Játszani nem játszok, fotózni ritkán fotózok és én már az e telefon által produkált képpel is meg vagyok elégedve. Nekem a drágább nem jobbat takar. (Nekem nem lesz jobb tőle a mobil).
Legszivesebben évekig kitolnám a készülék használatát (p9 lite). Egyrészt annál nagyobb szintű ugrást fogok tapasztalni a következő telefon megvásárlásakor, másrészt igy használom ki maximálisan a jelenlegit. Azonban azt feltételezem, hogy a készülék méretezésekor olyan alkatrészeket is felhasználtak, amelyek megröviditik az élettartamát. Nem jó érzés nekem ez dobjuk-ki-ami-meghibásodott-és-vegyünk-újat gyakorlat. Alapvetően szeretném megbecsülni amim van. Illetve a Mobilarena tesztjei alapján a következő telefonom - a jelenlegi állás szerint - Xianomi lesz.
-
törölt tag
válasz ANDROID??? #20359 üzenetére
Okés, köszi.
Ahogy nézem, elvileg a Dolphin'-ban van Adobe Flash Player, viszont nekem nem működött.
Van még valami normális böngésző, amiben van Adobe Flash Player?
Eddig nem tudtam kihasználni az Adobe Flash Playert, mert Chrome user voltam, aztán ha már böngészőt váltok - épp itt volt az ideje -, akkor legyen benne Flash Player is. -
törölt tag
Sziasztok!
Az normális, ha az értesítési panel átlátszó? Ha Chrome-ban vagyok, akkor mindig átlátszóvá válik az Értesítések & Parancsikonok felület, ha "lehúzom", viszont ha kilépek a kezdőképernyőre, és ott húzom le a panelt, akkor minden rendben van, és teljesen normális.
Valamint ha Chromeban vagyok, akkor screenshotot sem tudok készíteni, viszont ez a kezdőképernyőn lehetséges.
Mi okozhatja ezt, és hogyan tudnám megoldani?
Előre is köszönöm!Ui.: Ha szükséges, megpróbálok hozzá fényképet is csatolni. Valamint nem tudom, hogy mennyire számít, de pár napja raktam újra, EMUI 3.1 és 🍭 fut rajta.
-
ANDROID???
addikt
válasz sandró60 #20356 üzenetére
A merülésnél user error valószínű. FR javasolt és az összes ilyen f.sbuk és társai használata, ezen kívül normális böngészőt javasolt használni és még érdemes a nem használt mobilnet, gps, bt .. kikapcsolása is.. összefoglalóban is van róla még jelenleg is ajánlott leirat, de a kereső kifejezett caodákra képes. Namármost, ha a kérdező a tanácsot nem fogadja meg, teljesen felesleges hisztiznie miatta.
-
szemesi69
addikt
-
rmartin94
aktív tag
válasz Oldbiggy #17964 üzenetére
Sziasztok!
Huawei P8 Lite-ot mennyire egyszerű brandmentesíteni? Simán csak rátolom a gyári, szolgáltatómentes SW-t, vagy trükközni kell még valamit?Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
lck
senior tag
válasz szemesi69 #20349 üzenetére
Találtam a frissek között a Firmware Finder-rel olyat, amit "WITH IMEI" és "WITHOUT IMEI" opcióval is jónak mond.
Gondolom ez tuti. Amelyiket a "WITH IMEI" -nél nem megfelelőnek ír azzal inkább nem kísérletezem, bár annak a verziószáma valamivel frissebb.
Elvileg ezt jól gondolom ugye ?Factory reset már megvolt, sok javulást nem vettem észre. Amelyik folyamatról úgy gondoltam hogy nem kell, le is tiltottam.
Így most használat nélkül 12 óra alatt 100%-ról 75 %-ra megy vissza.
Használat közben pedig elég rohamosan merül.
Itt az összefoglalóban olvastam valahol hogy valamelyik frissítés is betett az aksiidőnek. Ezért próbálkoznék a legfrissebbel. Aztán lehet hogy egy aksi-csere lenne a rendes megoldás.A lányom használta eddig kb 2 évig, de megunta a powerbank cipelést az iskolába. Ezért neki P10-es lett, persze az Apjának meg jó ez is
-
lck
senior tag
válasz szemesi69 #20344 üzenetére
Bocs, még zavarnálak.
Akkor innen a legfrissebb firmware fel menne rá ?
( csak azért erőltetném mert hátha javulna az aksi-merülés probléma )[ Szerkesztve ]
-
szemesi69
addikt
Build számod nem írtad, de ha T-mobil akkor ALE-L21 C150B valahányos build van neked, a linkben lévő pedig ALE-L21C432B633/ALE-L21C432B634, ez nem fog simán rá menni a C150-re. Kell a hókuszpókusz
Szóval C150-re a C432 nem fog rámenni, az már mély víz, amivel a garanciád is ugorhat, ha van még. Ha nem értesz hozzá ne erőltesd, mert könnyen lehet balongos, aminek nem örülnél szerintem.[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
lck
senior tag
-
octopus75
tag
http://www.stechguide.com/huawei-p8-lite-b633-b634-marshmallow-firmware/
-
csacsi67
addikt
-
Elemental
addikt
Az szerintetek bug vagy fícsör, hogy iszonyú színtelenek a fotók? Kb mintha 50%-kal lehúznám a színtelítettséget.
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
A probléma az lenne, hogy használat közben néha egyszer csak elsötétül a kijelző, így ha pl jön bejövő hívás nem tudjuk felvenni, meg kikapcsolni sem mert nem látszik semmi. De a telefon ezek szerint működik, nincs lefagyva. Újraindítás után pedig működik rendesen a következő elsötétedésig.
Tudja valaki, hogy mi baja van, s mi a megoldás? Hard reset segíthet vagy csak szervíz tehát hardveres probléma?
-
lck
senior tag
Sziasztok !
Most kaptam egy ilyen használt készüléket ajándékba a lányomtól.
A gondom annyi csak vele hogy az aksija elég gyorsan merül.Az lenne a kérdésem, hogy ráfoghatom -e arra, hogy már 2-3 éves az akku, vagy az Összefoglalóban lévő "Android rendszer fogyasztási probléma" szakaszt érdemes lenne végigjátszani, mert az még most is érvényes az azóta már esetleg frissült szoftverekre is.
Köszi !
-
gmark86
tag
válasz -Nándesz- #20325 üzenetére
Szia! Nekem Xiaomi Mi Band 1S-em van, nem volt egyszerű összehoznom a P8 lite-tal. Látta, de nem csatlakozott hozzá. Némi guglizás után azt a megoldást találtam, hogy először másik telefonnal kell párosítani, és utána már tud hozzá csatlakozni, így is lett. Viszont így, állandóan bekapcsolt Bluetooth mellett irgalmatlanul gyenge a wifi sebessége, így csak a mobilnetre szorítkozom azóta. Ha lesz egy kis időm, hogy nélkülözni tudjam, beadom vele szervizbe szerintem, mert ez így nem normális.
iPhone 11 128GB; Huawei Mediapad T1 8.0 Pro, Huawei Mediapad T3 10, Lenovo C340 IML; Lenovo M73 SFF; Mac Mini Late 2014
-
tag
Van aki ilyen telefonnal használ aktivításmérőt? Ha igen, milyet, esetleg mik a tapasztalatok?
Gondolkodom egynek a vásárlásán és biztosra mennék, hogy ezzel a telefonnal müködik. -
VGYke
addikt
Még egy kérdés: Telefonom vodafone -os, nem kártyafüggetlen. Lejárt a 2 év hűség, függetleníthető.
Érdemes a jogszabály szerint ingyenesen függetleníteni?
Lesz a függetlenítésnek valami előnye?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Bocs a primitív kérdésért, de nem látom a fától az erdőt.
A "Felvevővel" készítettem pár hangfelvételt.
(Nem kell rosszra gondolni, erősítőm rendellenes búgását vettem fel vele)
Ezeket a felvételeket a telefon-USB-PC csatlakoztatáskor sehol nem találom. Hol, melyik mappában keressem?
Tovább kellene küldenem az erősítő javítójának....kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
eron009
tag
válasz balazs1022 #20316 üzenetére
A RAM-mal semmi gond, kb ugyan úgy viselkedik a telefon mint EMUI-val. Inkább a fogyasztás problémás nálam, de egy kis ügyeskedéssel (greenify, GPS kikapcsolva teljesen és hasonlók) kb 3 óra üzemidőt tudok belőle kihozni. EMUI-n 4 óra volt az átlag
-
balazs1022
őstag
válasz eron009 #20315 üzenetére
Az en telefonom a RR 7.1 hamar megeszi a RAM-ot (2gb), most 6.0-oson vagyok az meg eppen jo. A P8 lite h birja ezt?
Egyebkent szerintem a Kirin miatt nem lehet tobbet kihozni a kamerabol. A legtobb kamera alkalmazas Snapdragonra van optimalizalva. Pedig nem lenne olyan veszes a fenykepezoje, csak tul sok a zajmentesktes, mosas. -
eron009
tag
válasz balazs1022 #20314 üzenetére
P8lite custom romjainak a legnagyob hibája sajna a camera és ez az összesben jelen van (néhány appal működik csak a videó és funkciószegény az emui-hoz képest)
-
eron009
tag
válasz balazs1022 #20312 üzenetére
Működik, fényképezni lehet vele, ha az ISO-t álítod illetve ha videózol akkor kifagy az app. (Csak a footej camera működik úgy ahogyogy kéne)
JPEG-be ill BMP-be tudsz vele fotózni
RROS Android 7.1.2 -
eron009
tag
válasz balazs1022 #20309 üzenetére
Én azokkal használom, kb fél éve
Működnek, egész jól, de nem tökéletesek -
Lacuss20
senior tag
Le kell szórskozni a belépést és a 60mp bünti után a pin amit megadtál.a zár mellé feloldja . Vagy a tanusitvány törlés
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
balazs1022
őstag
Hali!
Hasznal vki custom rom-ot?
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Kipróbáltam a képernyő zár mintát,denem tetszik viszont hiába rajzolom be a menüben utána sem engedi a nincs funkciót. Ez miért lehet? Rendszergazda szabályzat vagy adattár letiltotta ennyi jelenik meg kiszürkitve. Kért kódot azt is megadtam , de semmi nem tudom levenni :/Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
-Sawyer-
tag
válasz ANDROID??? #20306 üzenetére
Köszi!
Egyelőre úgy néz ki, hogy a visszaállítás megoldotta a hang problémát -
-Sawyer-
tag
válasz ANDROID??? #20304 üzenetére
A factory alatt azt érted, hogy állítsam vissza a telefont a gyári állapotába?
-
-Sawyer-
tag
Sziasztok!
Adott egy 2016-os Huawei P8 Lite, 1,5 éves
Az utóbbi hónapokban telefonáláskor a beszélgető partner nagyon halknak hallja a telefonban a hangomat.
Mitől lehet ez a hiba?
Illetve a telefon akksija is nagyon hamar merül, pár óra alatt képes 50%-ról 8%-ra merülni úgy hogy nem nyúlok hozzá. Van erre valami megoldás, segítség? Elképzelhető, hogy ennyire elhasználódott az akksi?A válaszokat előre is köszönöm!
-
bcs
aktív tag
Sziasztok,
egy P8 Lite egyszer csak újraindult, majd bootloopba került.
SD kártyáról többféle gyári firmware-t is próbáltam rátenni, mindig sikerült, de a bootloop maradt.
Végül elvittem szervizbe, alaplapot cseréltek.
Hazahoztam, frissítette magát OTAn, és azóta megint bootloop van.
Meg tudom ezt valahogy itthon javítani?
Nem szeretnék megint órákat várni a szervizben.
Fastboot van, de "PHONE Locked".Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- IDE HDD adatmentés, segítségkérés (nem pörög fel)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EA Sports WRC '23
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest