- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bokrosolajos
őstag
a Huwaei mellett Samsung, Sony, LG hivatalos szervize is.
Gyárival megegyező kapacitású utángyártott akkumulátort egyikbe sem tehetnek, szerződés szerint.
Hiba azt feltételezni, hogy cserealkatrésznek ugyanazt kapod, nulláról újrainduló garanciával
Ez van, ezt kell elfogadni, mint azt is hogy megbontás után már nem lesz garantálva az IP68 -
DigitXT
félisten
Nekem ma este jött elő ez a hiba...
Annyira örülök neki, hogy miután a kijelző betört egy rollerbalesetben (QuadLock rulez, de azellen nem véd), és biztosítás keretében javítva lett (20K önrész), visszaköltöztem már rá minden cuccommal (mert ugye muszáj volt újrahúzniuk egy sima kijelző cserénél), belaktam és pár hétig használtam boldogan, aztán egyik pillanatról a másikra az egyik fotó még jó, utána meg nem tud fókuszálni. Pedig én sem cserélném le, mert teljesen meg vagyok vele elégedve, de most akkor jöhet még egy biztosításos kör (az megint 20K), ha egyáltalán, mert garancia ugye már rég nincs (2019-es vétel). És akkor az akku öregedéséről még nem volt szó. Nyilván, ha nem nyüstölöm, bírja, de ha igen, csúnyán merül... (Cserébe a töltője még mindig komoly azzal a 40W-tal...
)
Most nem az a 20K zavar, hanem megint egy-két hétig nincs teló, és kezdhetem újra belakni. Macera. Akkor már inkább kellene valami újabb helyettesítő modell... De amit ajánlottak (Honor Magic6 Pro) húzós árban van sajnos. Hát, ez van... Bónusz: most már előre félek, hogy legközelebb mi mehet majd tönkre rajta...
A biztosítás meg 1 éven belül max. 3x használható, utána felmondják a francba...
-
Levente75
aktív tag
Enyém 2020 márciusa óta birja. Akku is jo, de mar van hozza uj kijelzo, uj hatlap, uj gyari akku, aztan bedoglott a kamera 😆 Most a kamerat is megveszem még hozzá és átépítem. Ha már megvettem korabban hozza az alkatrészeket. Ha nincs ez a kamera malőr akkor nem vettem volna másik telefont. Nyilvan picivel jobb a 13T legalabbis nekem annak tűnik, viszont a p30pro is siman helytáll a mai vilagban is minden szinten(nem jatszom igy az szamomra nem fontos)
-
-
-
-
-
-
Pinyo16689
senior tag
Így érthető, hogy váltottál. Én a garancia lejárata előtt csereltettem meg egy akksit, kB. 1 éve, és így teljesen jól muzsikál.
A S23 Ultra nekem is jó lenne, de most úgy érzem, amennyibe kerül, annyit nem ad hozzá felhasználói élményben. Egyenlőre nem vagyok kényszerhelyzetben, így csak játszom a csere gondolatával.
Előtte egy p9em volt, ahhoz képest ez egy nagy elorelepes volt. Ezt várnám most is, ha cserélnek, de ahogy kézbe eszem az új telefonokat, nem jön az érzés, hogy "Na, ez az! “.. -
glspeter1
őstag
Nekem is ugyan úgy 21 októberi jött.
Be is vittem egy Szombathelyi szervízbe ahol közölték velem, hogy nem csinálják meg mert gyárival sem lesz jó. Valamit át kell még forrasztani. Fel tudják küldeni a Huawei-hez és ők kicserélik 25-30ezerért. Hát mondom köszi, de köszi nem -
törölt tag
Amikor a P30 Pro-t használtam, nekem is Telekomos SIM volt benne (ez most már a Mate 40 Pro-ban van). Maga a P30 Pro telefon nem szolgáltatófüggő, a firmware build száma C431 kezdetű. A szolgáltatótól kaptam egy kiegészítő frissítőcsomagot.
Kb. 1 évvel ezelőtt, az EMUI 12 érkezése előtt írtam a Huawei Magyarország ügyfélszolgálatnak egy emailt (My Huawei > Támogatás > Gyors szervizmegoldások > Email), mert még 2021 őszi firmware verzió volt a telefonon. Itt a fórumon és máshol is olvastam, hogy mások már megkapták a 2022. januári és februári frissítést is, nálam semmi. Az ügyfélszolgálattól megkérdeztem, hogy várható-e a P30 Pro-mra a közeljövőben frissítés. Az IMEI és a sorozatszám elküldése után azt a választ kaptam, hogy legyek türelemmel, mert hamarosan érkezik frissítés a telefonra. Azt, hogy mikor, ők sem tudták megmondani, mert ahogyan írták a frissítéseket automatikiusan, zárt rendszerben, az IMEI alapján tolják ki a készülékekre. Pár nappal később megérkezett az EMUI 12.
-
Nikaré
őstag
Valami ilyesmire számítottam én is, de nem lett belőle semmi!
Pedig, ha átveszik a Huawei fejlesztőket és a hw hátteret szerintem lehetett volna jó irányt tartani.
Az, hogy egy júeszéjj ripacs személyes indíttatásból és még ki tudja kinek a tanácsára nekiestek ennek a márkának egy lábon lövés volt nekik is, csak nem vallják be.
Na mindegy, még mindig bízom egy pozitív fordulatban! -
törölt tag
Erről meg is kérdeztem az egyik ilyen app fejlesztőjét. Az volt a válasz, hogy a Google által kiadott biztonsági frissítések az Android Library fájljait írják felül, az appok pedig ebből olvassák ki a biztonsági frissítés szintjét.
A korábban említett 2020. augusztus 15-i határidő után a Huawei már nem tolhatta ki a készülékekre a Google által összerakott buztonsági csomagot a tiltás miatt, ezért a biztonsági frissítések esetében, a változások listájában azt írják bele, hogy a frissítés tartalmazza az Android és Huawei biztonsági javításokat (pl. itt). Korábban a frissítéseknél a változások listájának végén volt egy link, amely egy olyan oldara mutatott, ahol részletesen leírták, hogy a frissítés milyen sérülékenységeket foltoz be. Egy ideje már nem látom ezt a linket.
A P30 Pro még a negyedévente frissített készülékek listáján van, ezért elképzelhető, hogy november végén -- december elején jön majd biztonsági frissítés.
-
Peace
nagyúr
"íme a Huawei közleménye a témáról:
Az HBO Max alkalmazás és a többi hasonló streamingszolgáltató – például a Netflix – applikációja továbbra is egyszerűen letölthető a Huawei készülékekre a gyártó saját alkalmazásáruházán, az AppGalleryn keresztül. Mindez igaz a Huawei újabb – Huawei Mobile Services (HMS) rendszerrel működő –, valamint a korábbi – Google Mobile Services (GMS) rendszer alapú – okostelefon modelljeire is. A videólejátszás az HBO Max alkalmazásban mind az új, mind a régi típusú modellek esetében működik jelenleg is."
-
punky10
addikt
Nálam a megbízhatósági sorrend:
P20(előlapi)
Honor 20 Pro( oldalsó)
Huawei P30 Pro(kjjelző)
Samsung A71(kijelző)
A P20- nál már azt hittem elromlott,olyan gyorsan,és bármely módon oldott,de másik ujjal próbálva nem ment.A Honornál gyakran kell tisztítani a az oldalsó olvasót.Ha a P20 100,akkor a Honor 98.
A P30 kb 95,a Samu talán 90.
Ez a 100-ból elsőre feloldás tatisztikája nálam. -
Dzsekó
addikt
Valóban, köszi. De régen ezt nem csinálta, csak az utóbbi pár hónapban vettem észre. Nem babráltam semmit a menüjében. Lehet, hogy folyamatosan tanulta és kitolta az időt? Volt már olyan, hogy 96%nál vettem le reggel, már mennem kellett dolgozni. Csodálkoztam is, hogy egész éjjel töltőn volt és mégsem lett 100%. Melyik a jobb, ha be van kapcsolva az intelligens töltés, de nem éri el a 100%-ot reggelig, vagy nincs bekapcsova, de full töltéssel veszem le a telefont? Köszi!
-
Technoman
őstag
Cáfoljatok meg (nem értek hozzá), de nekem a mobilos kollégám azt mondta, hogy ezekben a vez. nélk. töltőkben az a veszélyes -ellentétben a kábelesekkel- hogy 100%-os feltöltés után sem állnak le. Ergo, folyamatosan "karbantartják" az aksit, így az állatira felmelegszik (ami ugye nem jó az aksinak) Az ő elmondása szerint ezek arra nagyon jók, hogy melóba, a folyamatos jövés-menés közben, egy 1/2-1 órára rádobod az aksit, de folyamatosan (pld éjszakára) nem szabad rajtahagyni. Egyébként nekem is IKEA-s van. Én azért nem használom, mert állatira felmelegítette a telót.
-
-
Foose
addikt
És akkor még ott van, hogy A adatot nem is néztem. Szóval az van, hogy nem akarom elhinni hogy egyik pillanatról a másikra meghalt a töltőfej. (Pedig annyira vigyáztam rá hogy még rajta van a gyári fólia is) A régi P10 töltője meg még most is működik. Hogy van ez? Márpedig valamit tennem kellene, mert tegnap este 30%-ról 100-ra 2 óra 20 perc alatt töltötte fel a régi töltő. És ez nekem nagyon nem jó. Dolgom volt, (orvosi vizsgálat) most jöttem haza hajnal óta, menni már nem volt kedvem-erőm utána, telefonon próbáltam elérni az egyik elvileg Huawei szervizes boltot itt nálunk Nyíregyházán, de nem vették fel a telefont.
-
LoLarim
tag
Chrome verzióját sikerült végre frissítenem, de még mindig nem tudom úgy beállítani, mint a régi telefonom volt.
Most pluszban az OTP Smartbankkal sikerült egy olyan jelenségbe belefutnom, hogy el akarom kezdeni az új készülék regisztrálást az appban, de kiírj az app "Hiba a kummunikációban! A kiválasztott wifi hálózat a smarbank használatóhoz nem megfeglelő". Közben a régi telefonommal ugyan ezen az otthon wifi hálozaton vagyok rajta. Nem gondoltam, hogy ilyen körülményes lesz beállítani a rendszert. Ilyen problémám az android one-nal soha nem volt, mindig minden elsőre flottul ment. -
törölt tag
Már nem tudom, hogy hol olvastam, de a Huawei-nek volt egy ideiglenes licence, az 2020. wugusztus 15-én járt le. Valószínűleg ezért írja néhány diagnosztikai app, hogy a biztonsági szint 2020. augusztus 1., mert a szeptemberi frissítésnél már nem volt a Huawei-nek engedélye a Google-tól. Az utóbbi néhány biztonsági frissítések changelog-jában már az van, hogy Android és EMUI biztonsági frissítéseket tartalmaznak a frissítő csomagok.
-
Macika66
őstag
Hogy ez mennyire az emberen múlik...
Az egyik szervizben (József körút) próbálkoztam garis akksicserével, a leadás első pillanatában lekapták a szépen, precízen felrakott UV-s védőüveget, és rögtön le is akarták resetelni. Nem is említették a "Karbantartási mód"-ot (én pedig nem is tudtam róla addig).
Az utolsó pillanatban állítottam le a srácot, amikor kiderült, hogy 4-5 nap is lehet, nem tudja garantálni, hogy azon a héten készen lesz még.
Ekkor jött az ötlet, a másik, a HillSide irodaházban lévő szerviz. Átértem 10 perc alatt, ott azonnal fogadták a telefont, nem kellett volna leszedni a védőüveget sem (addigra már volt egy karc az üvegen, amire 2 éven keresztül úgy vigyáztam...) és nem kellett FR-t sem csinálni, 2 óra múlva már készen is volt...
Ugyanaz a cég, csak más ember volt az ott dolgozó.
Ennyin múlik... -
törölt tag
Velem is megesett ilyen. Néhány apk-t lementettem a Solid Explorer-rel, aztán rádugtam a telefont a laptopra. hogy átrakjam az apk fájlokat a telefonról. Aztán csak lestem, hogy nincsenek sehol a fájlok. Arra következtettem én is, hogy az optomizáló appon belül bekapcsolt automatikus takarítás lehet a felelős. Azóta annyi változott, hogy beszereztem egy NM kártyát. Minden, amit arra mentek vagy helyezek át, megmarad. Úgy tűnik, hogy az optimizáló csak a belső tárhelyet takarítja.
-
Ernesst
aktív tag
Igen, valószínűleg a SIM befolyásolja, pontosabban a szolgáltató. P20 Pro fórumon pl. pont most volt szó róla, hogy a fórumtárs készülékén (Vodafone) nincsen VoLTE kapcsoló, a családban lévő készülékünkön pedig van (Telekom). A P30 Pro-m egyelőre 191-en van, itt is van VoLTE kapcsoló (szintén Telekom).
-
törölt tag
Helló!
Megnézem én is az AIDA64 és CPU-Z appokat. Nálam is 2020. augusztus 1. a biztonsági javítás szintje. Kérdéssel fordultam a Huawei Magyarország Support-hoz, hogy miért van az, hogy a telefonon a 2020 decemberi patch van, viszont mindkét említett app 2020 augusztust mutat. Ezt a választ kaptam:
"A verzió- és biztonsági frissítések hivatalos, zárt rendszeren kerülnek kiküldésre, minden esetben a készülékre éppen aktuális csomag a termék egyedi azonosítószáma alapján.
Az AIDA64 és a CPU-Z applikációt harmadik fél által fejlesztettek, melyekkel teljes együttműködést nem tudunk vállalni. Így előfordulhat, hogy a valóstól eltérő adatokat jelenik meg az alkalmazás, mivel nem rendelkezik minden engedéllyel és nem fér hozzá a készülék összes rendszerfájljához.
Ez alapján az AIDA64 és a CPU-Z alkalmazásokban kimutatott információ nem releváns." -
darkmann
őstag
Hmmm, felsejlik bennem a kínai programozók találékonysága, amit ebben a tesztben is említett a Mobilaréna. Remélem itt nem erről van szó, hogy átverik az oprendszert.
-
knox83
senior tag
Nekem is az a dátum szerepel, jelentsen is bármit..
Szerintem ne vegyetek new editiont, felesleges. Volt korábban posztom erről, ugyanazokat az értékeket mutatja mint az ufs 2.1, hogy ez miért van nem tudom..Turbadonal vettem 2020.08-ban silver frost new editiont, előtte egy sima fekete volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest