Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bferibörs
addikt
válasz
Ferenczi Áko #13798 üzenetére
Szerkesztés:
Oppá,újra töröltem az adatokat ( össz.2x) és műxik!
És Dzseko
Sajna nem segít.Ingyé nekem is kell.😂
-
Bferibörs
addikt
3 hüvely cuccom közül a p30p mától nem tud frissíteni a play áruházból,jelez,hogy frissítés érhető el,elindítom a frissítéseket. Az elsőt frissítette a 3 közül,utána csak pörgés és nem csinál semmit,nem frissít. Telót újra indítottam,ugyan az a szitu. Ötlete esetleg valakinek?
-
Technoman
őstag
Bocsi, rossz helyre ment a 13789-es hsz.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
kirkri #13791 üzenetére
Ha energiagazdálkodási probléma, akkor én ezeket próbálnám:
1.
Beállítások / Akkumulátor / Alkalmazásindítás / App kiválasztása -> Kézi kezelés / Futtatás hátterben (vagy akár engedd mindhárom lehetőséget)
2.
Beállítások / Alkalmazások / Alkalmazások / "Három pontos" menü / Speciális hozzáférés / Akkumulátor optimalizáció / Nem engedélyezettről állítsd összesre, keresd meg az érintett appot és tiltsd le az optimálizációt. -
kirkri
addikt
Használ valaki Citrix Secure Hub / Secure Mail alkalmazásokat vállalati levelezések eléréséhez? Hiába raktam fel a Secure Mail-t, és konfiguráltam be, a levelek letöltése esetleges. Ha nyitva van a képernyő, akkor abban a pillanatban megjön az email, de zárt képernyőnél van, hogy egy óráig nem jön egy sem, majd felnyitva a képernyőt és az alkalmazásba belépve, rögtön behúzza az emaileket. Próbáltam a szinkronizációt auto és 5 perces módban is, egyik sem vezetett eredményre. Valamilyen energiagazdálkodási problémát gyanítok a jelenség mögött. Vagy a másik tippem, hogy ezek az alkalmazások a munka profilba kerültek a telepítésnél (máshova nem is tudom rakni, a Secure Hub eleve oda teszi), és esetleg az kavarhat be valamilyen módon, de egyelőre teljesen sötétben tapogatózva próbálok rájönni mi lehet a gond. Több éve használom ezeket az alkalmazásokat probléma nélkül, egyik korábbi telefonomon sem futottam ebbe bele. Illetve jelen pillanatban is működik rendesen azon a telefonon, amit lecseréltem a P30P-re, ez alapján nem gondolom, hogy az alkalmazással lenne gond.
-
Technoman
őstag
Tudtok egy olyan appot mondani a telóra (P30 Pro), amivel tökéletesen lehet vezérelni 3rd party zene lejátszót (Power Amp)? Sajnos a jelenlegi Mi Fit/Mi Bandage párosnak ez nem sikerül.
Thx -
Dino69
aktív tag
Snapdragon chip kerület a Huawei mobilokba.. [link]
-
KKrisz751
aktív tag
Sziasztok.
A párom kapott egy P30pro-t. Mindent beállítgattam neki, most kezdi megismerni a p7 után.
De rohadtul nem találtam meg a sötét módot rajta...
igaz még nem minden frissítést szedett le...
10.1 után lesz sötét mód? -
válasz
pepetech #13782 üzenetére
Köszi!
Most kipróbáltam a mostani töltőfejjel és a gyári lila belsős kábellel.
Kiültem a kocsiba, beröffentettem a motort hogy legyen fesz, max fényerő gps be, waze navigációt indítottam, bluetoothon zenét nyomtam youtube-ról és közben böngésztem, még így is 1-másfél percenként 1%-kal kúszott fölfele. Eddig a gagyi kábellel zuhant.
Sajnos nem nagyon van most időm vásárolgatni, főleg futárt várni,mert keddig nem jönne meg, pestre nem akarok bemenni mert rizikóterület, szóval sztem marad ez így. -
pepetech
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #13781 üzenetére
Szia nekem egy Huawei AP38 Supercharge autós töltöm van. Ami nagyon durván tölt autós toltőkhözképest. Még anno Mate 9-hez vettem akkor 15.000 Ft volt de még most is 10.000 Ft körül mozog. Majdnemhogy úgy tölt mint a telefon gyári töltője :). Csak ajánlom és hogy 2 usb van benne akkár egy második kábelt is bele tudsz dugni. De a töltő csak a lila usb dugajjal és a gyári (jár hozzá) kábellel tölt gyorsan.
-
Köszi a tippeket, elsőnek kipróbálom, hogy a gyári Huawei kábelt dugom be a meglévő szivargyújtós töltőbe (2,1+1,5 ampert tud elvileg 5V-on) lehet elég lesz, nem kell gyorsan töltsön, de azért aktív navi használat mellett szépen kússzon fölfele, ne lefele.
A probléma, hogy kedden indulunk, addig nem jön ide csak személyes átvétel esetén.
Illetve különböznek a P30pro és a mate 10 pro töltési szabványai.
Előbbi töltőjén 5V/2A, 9V/2A és 10V 4A szerepel, míg utóbbién 5V/2A, 5V 4,5A és 4,5V 5A
Hogy melyik melyiket használja ha gyorstölt azt nem tudom. Gondolom a P30p a 10V 4A-t, de hogy melyik 22,5W-os megoldást preferálja a mate azt nem tudom.
De 5V/2A-nek mindenképp elégnek kellene lennie mindkettőhöz szerintem. -
direwolf
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #13776 üzenetére
Ez is teljesen jó: Axagon
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Hello. Próbálj cserélni kábelt.
nekem a mate20pro esetén volt, hogy míg a p7et simán töltötte a noname 2.1Aes töltő addig a mate lemerült lassan navi mellett.
Egyszer véletlen egy másik kábelt próbálva derült ki. Mivel azzal full fényerőn, google navi mellett feltöltötte.
Mind a ketztő usb-c kábel volt de az egyik az kifejezetten huawei kábel volt. -
dbius
veterán
válasz
Baseus 65w teljesítményű autós töltő, vagy a kisebbik testvére, 45w teljesítménnyel. Nekem utóbbi van, ismeri a Huawei gyorstöltést (scp). Minőségi termék mindkettő.
-
F-ECT$
titán
válasz
Milyen navit használsz? Nekem a waze töltőre dugás nélkül se eszik 20%-ot (P30 Pro).
A Huawei töltők jók, egy Huawei HUA-CP37 pl biztos elég lesz.
-
Sziasztok! P30pro-hoz keresnék autós töltőt. Ha nem töltene mamimummal, ellenben a mate10 pro-val is kompatibilis lenne az nagyon jó lenne, de a mostani 5v és talán 1-2A noname autós töltőre dugva navigáció közben óránként 20-30%-ot esik (a mate 10 pro legalábbi, a p30pro-z még nem próbáltuk).
Valami 5-10 ezer forintos gyári Huawei tudná ezt stabilan? -
kirkri
addikt
válasz
Ferenczi Áko #13770 üzenetére
Megnyugtató az újabb megerősítés.
Olyan mesékkel akartak megvezetni az elmúlt napokban a keresgélés során (még itt a Hardveraprón is, bár frissen regisztrált a fórumtárs), hogy végül már ott is gyanakodtam, ahol feleslegesnek bizonyult.
-
kirkri
addikt
válasz
Dhampir #13764 üzenetére
Ma valóban van a MM-ban 190-ért, de tegnap még 250 volt náluk. Képben vagyok az árakkal, mert minden nap néztem az Árukeresőt, hátha valahol egy durva akcióban sikerül kifogni nagy kedvezménnyel
(A múlt héten az Edigitalnál is 200e alatt volt kicsivel.)
(#13765) Ferenczi Áko: UPC (Vodafone).
A részleteket pontosan nem tudom, mert azt nem adta ki nekem az ügyfélszolgálat, de valami olyasmi, hogy a UPC ügyfelek az eltöltött évek után sávos kedvezménnyel vásárolhatnak független telefonokat, elkötelezettség nélkül.Mivel nem vagyok UPC ügyfél, így nem hallottam erről a lehetőségről soha, ezért a UPC és a Vodafone ügyfélszolgálaton is rákérdeztem, ahol elmondtam mi a félelmem, hogy esetleg valamilyen szerződési kötelezettség tartozik a készülékhez és előfordulhat-e, hogy a jövőben letiltják a telefont? A Voda ügyfélszolgálat lepasszolt, hogy menjek a UPC-hez, mert ugyan egy cég, de külön kezelik (még) a két szolgáltatói vonalat. A UPC ügyfélszolgálaton pedig megerősítették, hogy nem tartozik semmilyen kötelezettség a készülékhez, egy összegben ki lett fizetve, nincs letiltási kockázat. Mivel az eladó és az ügyfélszolgálatos története összecsengett, így végül leküzdöttem a gyanakvásom és megvettem a telefont. Az a probléma még bejöhet, hogy ha a jövőben úgy menne tönkre a telefon, hogy cserére kerülne sor, akkor csak az eladó tudja azt érvényesíttetni, mint a készülék eredeti vásárlója, de az eladóm nem az a típus volt (középkorú családapa), aki egy ilyen segítségtől elzárkózna, így ezt a rizikót bevállaltam.
-
törölt tag
válasz
kapasz #13756 üzenetére
Helló!
Engem is foglalkoztatott ez a kérdés és sajbos, nem találtam megoldást. Írtam a Huawei ügyfélszolgálatnak és megkérdeztem, hogy a telefonon ki lehet-e kapcsolni a lépésszámlálást. A következőt válaszolták:
"A Lépésszám megjelenítése funkció alapértelmezetten engedélyezve van, és Magazin feloldás használatakor nem lehet manuálisan letiltani.
Nyissa meg a Témák alkalmazást, töltsön le egy témát, majd válassza a Magazin feloldás letiltását." -
AtHoS
nagyúr
válasz
kapasz #13766 üzenetére
Nekem az jött le a FAQ infóból, hogy amikor egyik készülék (legtöbbször ugye a telefon) nincs nálad, akkor az órával érzékelt lépésekkel kiegészíti ezért lesz eltérő az órán és a Health APP-ban látható lépésszám.
Arról nem ír a FAQ, ha mindkét eszköz nálad van, akkor mit csinál, de értelem szerűen nem fogja duplázni ebben az esetben.Az más kérdés, hogy mennyire pontos az érzékelés az eszközökön...
-
kapasz
tag
Köszi, megtaláltam ami írsz, de még mindig nem tudom kettéválasztani a lépésszámokat eszközönként. Ott azt írja: "under Wearable device fitness data", de nem találok ilyet a magyar nyelvű Health-ben.
Az sem igaz, ha a számot kettővel osztom, hiszen van, amikor a teló pihen, én meg a szobában mászkálok a karpereccel.
A Health 7589 lépést ír, a perec 7623-at, ebből nekem nem jön le, hogy melyik az igazi. Ennyit nem mentem szerintem.
-
-
-
kapasz
tag
Vettem egy Honor Band 5-öt a P30 Pro-mhoz és szerintem ki kellene kapcsolni a lépésszámlálót a mobil készüléken, hogy ne számolja duplán a lépéseket (hiszen a teló és a karkötő is nálam van mozgás közben). Az egészség appban nem találtam ilyen opciót, csak hogy összegzi az eszközök által mért adatokat.
Szerintetek hogyan lehet ezt megtenni?
-
kirkri
addikt
Megérte a kitartó keresgélés és a potenciális apróhirdetési oldalak 30 percenkénti frissítése.
Tegnap sikerült szert tennem egy 2 napos fekete készülékre, hivatalos magyar garival, 130k-ért. (Bár autóznom kellett érte oda-vissza 2 órát). Azóta sem értem, hogy mi visz rá valakit, hogy egy 200e forintért vásárolt telefont (van róla számla, készpénzzel volt kifizetve) két nap után 70e forint mínusszal adjon tovább. Ugyan csak 6/128-as, de ennyiért egy új telefont, hivatalos garival vétek lett volna kihagyni. -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #13746 üzenetére
Megkérdeztem a Huawei ügyfélszolgálatától és nagyjából az a válasz érkezett az ügyintézőtől, hogy most nem látja azt, hogy megfogja-e kapni az EMUI 11-et a P30 Pro. A Harmony OS-re és az Android 11-re is rákérdeztem, hogy vajon megkapná-e ez a telefon, de semmit nem tudott mondani ezzel kapcsolatban.
-
F-ECT$
titán
Hagytam hogy éjjel magától tegye fel a frissítést a telefon, cserébe reggel nem szólt az ébresztő. Korábban mindig kézzel indítottam a frissítést, gondoltam kipróbálom ezt is, számítottam is rá hogy ez lesz, szóval érdemes erre figyelni.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az EMUI 11-et meg fogja kapni a telefon?
-
oggy71
tag
Ha óvatosan rázogatjátok a telefont, nektek is zörög vmi a kamera résznél?
Élére fordítva meg nincs hang.
A lencsék mozoghatnak belül, ez normális jelenség? -
Varszegig
veterán
válasz
firemanus82 #13738 üzenetére
Angolul olvasás nagyon fasza, tegnap vezetés közben rámüzent a fiam messengeren, egy egyszerű magyar mondat volt, felolvasta az AA, csak annyit tudtam mondani, hogy WTF?? A magyar mondatot angolul próbálva értelmezni, megfűszerezve egy kis kínai akcentussal HIhetetlen volt. Még csak lövésem se volt, mi az üzenet.
-
eversman
tag
válasz
firemanus82 #13738 üzenetére
Én használom Suzukinál és Hyundai-nál is, ha csatlakoztatom kábellel, a Suzuki automatikusan indítja, a Hyundai-nál meg ki kell választani a saját menüjéből az AndroidAutót. Nekem is angolul olvasás mindent, egy ideig kerestem rá megoldást, de semmi...
-
firemanus82
senior tag
válasz
Vikthor #13736 üzenetére
Használathoz egy megjegyzés. A linkelt cikkhez képest, pl az Skodamban úgy működik a dolog, hogy osszedugom a kocsi USB portjaval, majd a kocsiban a megfelelő menupontbol el kell indítani (Skoda nál) a smart linket. De ez autotipusonkent eltérő
Viszont nekem mindig angolul olvassa fel az értesítéseket (SMS, messenger). Van rá megoldás hogy magyar nyelven tegye ezt?
-
Használ valaki itt Android Auto alkalmazást P30 Pro-val? Nekem sikerült telepítenem az 5.6.603444 release-t apk csomagból mivel a play store-on nincs fent
viszont nem jelenik meg az ikonja az alkalmazások között, miért?
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
A garancia témához:
A Mobil Corner webáruházban vettem a készüléket. A weboldalon le van írva, hogy a 2 év garancia csak úgy működik, hogy ha esetleg meghibásodás van, mindenképpen az eladónak kell visszaküldeni a készüléket, ők intézik a szervizelést. Az előző telefonomat (Honor 9) is az említett webshopból vettem és semmi probléma nem volt vele, a mai napig kifogástalanul működik.
Egyébként az imei24.com oldalon lekérdeztem én is a készülék IMEI számát, az első helyen Hollandia szerepel.
Hívásrögzítés:
pár nappal a készülék beüzemelése után rákérdeztem a Huawei Support-nál a hívásrögzítésre. Azt válaszolták, hogy
"Kérem, hogy vegye figyelembe, hogy a hatályos adatvédelmi törvényeknek megfelelően a hívásrögzítés funkció már nem elérhető a Huawei készülékeken. "
A Huawei Community fórumon azt írták, hogy"due to relevant laws and regulations, Huawei products do not provide call recording function. For the issue of not being able to use third-party call recording apps after upgrading EMUI 10.1, it is due to Android's native mechanism in the Security changes have been made to Android Q. To protect the privacy of users' data, it is now possible to disable the use of the Other third-party apps using the recording feature, so such apps are currently not available."
Vagyis: a hívásrögzítő funkció az EMUI 10.1-re történő frissítés után nem működik harmadik féltől származó alkalmazásokkal sem. A funkció az Android10-ben bekövetkezett biztonsági változtatások miatt nem elérhető,
-
norrberth
addikt
Fent van az Xpro fólia..
Ez más szint [link]
Gyárit is elveri minőségre.
Hibátlan! Gyári tokkal szuper. Leragad a széleken.
Olyan mintha semmi nem lenne a telefonon.
Öröm ránézni!Spigen vizes narancsos hányinger kazánra való. és finoman fogalmaztam.
Inkább vakoknak.
Borzalmasan lerontotta a kijelző minőségét.És most látom igazán, mióta rákerült ez az Xpro.
-
kp78
addikt
Ha vki szereti a (gyári) flip tokot, de kicsit drágának érzi, annak javaslom ezt a forrást. >> [link]
Nagyon jó minőségű tok jött tőle (P30 Pro & P30), igaz picit drágább, mint a többi eladó, de megéri a felár.
Amit 1-2 ezer Ft-ért árulnak, azokon belül nincs olyan gumis (szilikon) réteg a kijelzőre csukódó részen, csak a csupasz műanyag fedlap (legalábbis én kettő ilyet is kaptam), és bizony jobb esetben a fóliát karistolja, rosszabb esetben a kijelzőt magát. -
kirkri
addikt
válasz
Tamagocsi123 #13728 üzenetére
Ez kétségtelen, teljesen egyetértek veled, de ha hétvégén hirdetnek meg egy telefont, akkor hétvégén nem tudod felhívni az ügyfélszolgálatot. Hétfőre meg a jó áron kínált fiatal készüléket rég eladják, mivel ezek pár óra alatt elkelnek. Erre jó a fenti módszer, még ha nem is tökéletes. (Én mondjuk úgyse veszek szolgáltatósat, szóval nekem ennek a tévedésnek a kockázata ki van zárva).
-
kirkri
addikt
válasz
Tamagocsi123 #13726 üzenetére
Ha tovább olvastad, akkor láthattad, hogy nem törvényszerű amit írtam (és az ügyfélszolgálat is írta, hogy nem 100%) és talán a szolgáltatós készülékek eltérhetnek a közös beszerzés miatt. Útmutatónak jó a dolog, aki telefon vásárlás előtt áll annak hasznos lehet, akinek meg megvan már a telefonja, annak teljesen mindegy, ne fesse az ördögöt a falra az ellenőrzéssel
Mivel közel 60 készülék SN-jét ellenőriztem le pár nap alatt, így a sorozatszámokban is találtam ismétlődő karaktereket, amiből ha helyes az elképzelésem a garancia érvényességi idejére, illetve a készülék szolgáltatós voltára lehet következtetni. De ezek az infók már csak merő feltételezések, ezért megtartom magamnak.
-
knox83
senior tag
-
F-ECT$
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13722 üzenetére
Nincs rá mód, a gyári hívásrögzítést kivették. Esetleg ha még nem frissült a telefon, akkor van rá lehetőség. 3rd party appok vannak, de nem az igaziak.
-
Sziasztok! Bejelentkeznék egy vodánál vásárolt p30pro-val. Pontosabban a feleségemnek vettük, nekem még marad a mate 10 pro, mert birja még.
A kérdésem a következő lenne: mate 10 pro-n valahogy aktiváltuk a hívásrögzítést, külön gombbal a telefon appbol lehetett felvételt inditani. Itt mi lenne ennek a menete? -
kirkri
addikt
válasz
Zsoleszhun #13719 üzenetére
Ha van hozzá az adott országból számla/garpapír, akkor köteles is javítani, hiszen EU-n belül vagyunk. Viszont az itthon forgalomban lévő idegen lokációs készülékekhez gyanítom nem jellemző, hogy lenne, a tiéd egy üdítő kivétel lehetett.
-
kirkri
addikt
Futottam egy kört az elméletemmel a Huawei ügyfélszolgálaton.
Mintának feldobtam egy első helyen Spanyolországot, illetve egy Magyarországot megjelenítő készülékek sorozatszámait.A spanyol elvérzett, azt az információt kaptam, hogy nem szervizeli a hazai szerviz, mert Spanyolország a készülék lokációja. (Itt megörültem, hogy akkor helyes lehet az elmélet) A magyar készülék szervizelhető, de kell számla (esetleg garijegy) a javításhoz.
Gondoltam ha már chatelünk rákérdezek az elméletemre.
Első körben azt a választ kaptam, hogy csak ők tudják megmondani, hogy érvényes-e a garija a telefonnak. Kicsit erősködtem, hogy ez is Huawei adatbázis, szóval itt is valós adatok szerepelnek.
Ezt a választ kaptam rá:
"Azonban a félreértések elkerülése is a mi célunk. Ám a legtöbb termék esetében valóban a legelső ország a meghatározó a listában."
Remélem másnak is segíteni tudtam az információval.
-
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
válasz
knox83 #13713 üzenetére
Nekem még nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatom én még most keresek telefont. Csak óvatos vagyok, előtte körbejárom a témát.
De feljebb azt írta Tamagocsi123 fórumtárs, hogy a Huawei ügyfélszolgálat valami hasonló infót adott neki. Bár szerintem nem az a probléma, hogy nem hivatalos viszonteladó, inkább az, hogy a készülék nem magyar régióra szánt. EU-n belül ezzel sem lenne gond, javítani kellene, de korábban meg egy másik fórumtárs írta, hogy ha másik EU tagország a készülék lokalizációja, akkor kell az adott országból egy számla. (Ez mondjuk így már szerintem védhető szempont lehet akár a fogyasztóvédelemnél is sajnos.) Egy hívást megér, hívd fel a Huawei ügyfélszolgálatot te is, legalább több infónk lesz a témában.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Tamagocsi123 #13711 üzenetére
Sokszor a fórumozók jobban tudják a dolgokat mint az adott hely/márka stb alkalmazottai. Számtalanszor jártam így..
-
Tamagocsi123
tag
-
szemesi69
addikt
Hivatalos huawei viszont eladó üzletek [link]
-
Csabex
őstag
Nem lehet, hogy időközben összerúgták a port, aztán nem került le az oldalról? Vagy lehet, hogy viszonteladó, de nem a magyar piacra szánt, hanem EU-s termékeket forgalmaz. Az is lehet, hogy nekik ez dicsőség, hogy a Huaweit forgalmazzák és kiskapus megoldás ez az EU-s gondolatmenet... Fene se tudja.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Ferenczi Áko #13707 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független akku 97% Apple jótállás
- Realme 12 Pro 5G 256GB Submarine Blue, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Kék, Garanciális
- Xiaomi 14T Pro 1TB Titan Gray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Szürke, Garanciális
- Xiaomi 14T Pro 1TB Titan Gray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Szürke, Garanciális
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest