- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
spanyoll
addikt
válasz
Thunder78 #5704 üzenetére
A hátsó kis gumiborítás nem érintkezett a fém kis akármikkel, azért nem volt térerő.
Amúgy február környékén új telefont veszek, aki ért hozzá és hasznát tudná venni, annak felajánlom valami bagatel összegért a telefonomat alkatrésznek. (funkcionálisan majdnem hibátlan, de a külső sérülések miatt rendes telefonként eladni már értelmetlen lenne).
-
Balinov
titán
válasz
Thunder78 #5323 üzenetére
+1 a SIM-re. nalam is csereltetni kellett, mert pay as you go-rol valtottam elofizura ugyanannal a szolgaltatonal es szepen, csendesen el-eldobalta a halozatot es beletellett egy idobe, mire eszrevettem.
Mondjuk az megint erdekes, hogy a kb minimum 5-6 eves magyar T-s sim-emmel meg minden megy siman. Meg az utolag bekapcsolt adatcsomag is ment gyonoruen otthon
-
kall
csendes tag
válasz
Thunder78 #5320 üzenetére
Lehet, hogy a SIM kártyával van a gond. Nálam is volt valami hasonló, először a régi samsung s5230 hibájára gyanakodtam, de az új legend esetén is olyan a helyzet, hogy az ismerőseim szerint a hívásuk "néha megkerüli a Földet", mire hozzám ér; vagy egyáltalán nem is tudnak felhívni.
Felhívtam a telenort, ahol SIM kártya hibára gyanakodnak, de a technikusuk még nem keresett (72 órán belül kell intézkedniük); majd hírt adok az eseményekről.Más, saját nyafi-nyafi:
Legszívesebben kiabálnám, de visszafogom magam: többször előfordult, hogy hívás közben a vadiúj legendemet nem tudom letenni! Azaz nem tudom a beszélgetést megszüntetni, nem tudom lerakni a telefont! Kész vagyok
Csak a nagy feketeség a képernyőn, akár hogy forgatom, rázom, akárhogy nyomkodok akármit. Tegnap pl. hiába csörgettem valakit, nem vette fel, én pedig nem tudtam megszüntetni a hívást. Csak csörgött ki az illetőnél percekig a telóm. Már azon gondolkodtam, hogy kiveszem az aksit :S.
Volt valakinél hasonló probléma? És ha igen, hogy oldotta meg? Köszi a választ. -
Cric
aktív tag
válasz
Thunder78 #4444 üzenetére
Nos, amennyire tudom, mindkét megoldás kivitelezhető. Amúgy nekem arra kell, hogy az osztrák kártyám legyen éles, amikor Ausztriában vagyok, a magyar meg akkor, ha itthon. Eddig cserélgettem, ami nem valami jó megoldás, mert félek, hogy baromi hamar kikopik az akkufedő...
Viszont ha megérkezik, és letesztelem, akkor mesélek...
Leginkább most az zavar, hogy minden SIM-cserénél újra kell írnom az összes mailem jelszavát, és ha ez a dupla SIM-nél is így lesz, akkor nem tudom, mi lesz... Mármint ha arra állítom, hogy mindkettő aktív legyen.
Hát, majd kiderül. Lehet, hogy felesleges beruházás lesz belőle, de majd referálok!Itt a leírása:
Dual Sim adapter: 2 SIM 1 mobilba, 3G-kompatibilis
ÚJ GENERÁCIÓS Dual SIM kártya adapter, bővített telefon kompatibilitás, 3G-SIM kopatibilis!
Két SIM-kártyát alakít egybe.
Adapter mérete megegyezik a SIM kártya méretével, vastagsága: 1mmTulajdonságok:
- A megjelenő STK menüvel tudjuk állítani a két SIM közötti módot.
- Automata SIM váltás, állítható időzítő 0 - 99 perc (0=letiltott időzítő).
- Amikor az automata SIM váltás engedélyezett - a mobiltelefon kettős készenlét módban van, bármelyik SIM-et hívják a telefon csörög (hálózati beállítás függő).Megjegyzés: a legtöbb telefonhoz jó - de kompatibilitási listával a gyártó sajnos nem rendelkezik!
-
Senhi
aktív tag
válasz
Thunder78 #3169 üzenetére
Hát jah, az ember sok baromságot hall a pult túl oldaláról. Szerencsére manapság könnyű utána járni az ilyen dolgoknak (már aki megteszi ugye...)
Mentségére szóljon, hogy bizonyára a nikkel alapú akkumulátorokról beszélt, azokra igaz a te állításod. Pl. laptopok-ban általában az van. Azokat tényleg nem érdemes apránként tölteni.
Amúgy pedig nyugodtan keress rá a neten... -
Balinov
titán
válasz
Thunder78 #3169 üzenetére
P990-em lassan 4 eves, tavaszig azt hasznaltam, Gabi, de gyk. elso ev utan naponta lett toltve, most megis kihuzza GSM/3G modban a 3-4 napot standby-ban. Veranak 8 eve vettunk egy Samu V200-at (remlik biztos), aposom a mai napig azt hasznalja, 2-3 naponta toltve.
Masreszrol anyosomnak egy Samsung gagyifonja van, van tan 1 eves, de mar kellett hozza akksit venniuk.
Szoval a tokom tudja
-
Senhi
aktív tag
válasz
Thunder78 #3166 üzenetére
Előtte talán érdemes lenne utána olvasni a dolgoknak...
A li-ion akkuk-nak (ami a legendben is van) a javasolt töltési módszere a sok kisebb töltés ellenben a teljes lemerítés -> feltöltés menettel lévén nem szenved a memória effektustól. Ennél a technológiánál pont az a baj ha a feszültség rendszeresen egy adott szintél lejjebb megy. Erre van megadva a 300-500 ciklus. Ha pedig a 0-át eléri akkor dobhatod ki.Ha az amit mondasz igaz lenne akkor 2-3 hónap alatt tönkre ment volna nálam lévén annyiszor dugtam usb-re.
A li-ion akksik legnagyobb ellenfele a hőmérséklet és az idő. Szobahőtérsékelemen évente kb 20%-ot veszít teljesítményéből, 3 év alatt pedig általában akkor is tönkre megy (vagy legalábbis nagyon hamar lemerül) ha szinte soha nem is használtad. Ez a bent zajló oxidációnak köszönhető.
Amit a kolléga művel az teljesen rendben van. Édesanyám is évek óta használ így telefonokat (autóban, munkahelyen tölti minden nap) és eddig soha nem panaszkodott, hogy hamar tönkre ment volna az akksi.
-
vasii
senior tag
válasz
Thunder78 #2473 üzenetére
én ilyennel használom. teljesen jó, bár még csak zenér használtam, de tisztán szól, jó a vezérlése is, hatótávja kicsit gyengébb mint a Diamondomnak volt, de 5méteren belül ez is akadásmentesen megy, utána kezd szaggatni mozgásnál, de pl lementem egy emeletet és ott is folyamatosan, szépen szólt.
-
-
L4mie
veterán
válasz
Thunder78 #2348 üzenetére
De ha a nexus szétgyorsulta magát, elvileg hardveresen vele megegyező Dézi miért nem?
Ennyire más a Nexus UI-ja, mint a Sense ?mindenesetre én meg vagyok elégedve a Legend sebességével, mert pont tegnap csodálkozott barátnőm (Galaxy Spica 2.1-el) hogy az enyém mennyivel gyorsabb.
ui.: arra emlékszem, speedshopban a Dézi látványosan gyorsabb volt mint a Legend
de az nem ilyen szééép
-
-
gombsadi
aktív tag
válasz
Thunder78 #2257 üzenetére
Hardric:köszönöm!
Mert jo sok mindent felraktam, es kiszanaltam egy csomo progit ami nem jo. Jatek etc. Gondoltam egy het utan mar nem fogok agyba fobe telepiteni mert megvannak amik kellenek. Friss szuz rendszerre felrakni ami kell azt csumi. Most meg itt tartok. Akku 41.7fok. Akad a menukben, a program listaban. Nek folyamatos a gorgetes, melegszik, hamar merul. Nagyon merges vagyoknem hiszem hogy ennek igy kellene mukodnie. Es mar a harom napon is tul vagyok. Vagy szerviz, ami talan nem hajt el es megcsinalja, rendesen ossze rakva kapom vissza, vagy szeerviz aztan eladom jot bukva rajta. Ezert irtam mukibucinak is a nagy voda topicban hogy sokat fogokbukni rajtan. Milyen igazam lett
-
dkt
csendes tag
válasz
Thunder78 #1991 üzenetére
Tényleg magas labda volt... Bár én nem "hardveres" megoldásra gondoltam
Tehát akkor ha az összes applikációt legyilkolom ("kill all") a task managerrel, a gép akkor is bekapcsolható és működőképes marad.
Amit viszont nem értek: a leveleimet újabban nem tölti le automatikusan, ahogy ezelőtt szépen tette. Adatkapcsolat folyamatos, mail-ek letöltése óránként-re állítva, a "mail" az "ignored apps" listában (tehát elvileg nem bántja a task manager), és mégse... Ha írok magamnak egy levelet másik címről, hiába várom, még órák múlva sem látja. Ha viszont megnyitom a "mail" programot, szinkronizál és felhozza. De magától nem. Nem tudom, mi a hiba, pedig jó lenne, ha automatikusan jelezné az új e-maileket.
Más: a navi programoknál a térképeket ugye a microSD-re teszi?
-
Senhi
aktív tag
válasz
Thunder78 #1915 üzenetére
Hm... én úgy tudom az 5. rész nem fut a legenden. Helyette a 3. részt rakja fel a telepítő.
zserbox: 3D-s Gameloft-os játékok nem igazán futnak. Főleg a sok iphone port. Egyszerűen gyenge hozzájuk a legend. Van 1-2 jó azonban ami nem gameloft, de 3d-s pl. raging thunder. Nemrég találtam egy másik fejlesztő céget akik szintén kiadják iphone-os játékaikat azzal a különbséggel, hogy tudnak optimalizálni így a legenden is futnak. Esetleg érdemes megnézni őket: Crusade of destiny (rpg-s mászkálós), Welcome to hell (zombi ölős egész jó grafikával).
De igazából a google-el is találhatsz hasznos infókat erre kérdésedre vonatkozóan.
-
dkt
csendes tag
válasz
Thunder78 #1843 üzenetére
Ezek szerint nem egyedi hiba. Biztos valami szoftveres bug szerintem is. Nekem most éppen nem csinálja, de azért zavar a tudat... Talán majd a Froyo megoldja ezt is, persze ha lesz.
A Legend kijelzője hajlamos karcolódni vagy ugyanúgy üveg, mint az iPhone? Tehát javasoltok rá fóliát (egyáltalán van Legendre gyártott fólia?) vagy nem fontos? -
L4mie
veterán
válasz
Thunder78 #1786 üzenetére
Jah, aztán nézd meg szegény Hero-t egyik legtöbbet eladott készülékük szerintem, elég sokan használják, és még 1.6 on tengődik, kb szarnak rá, ígérgetik etc. nem hiszem el, hogy néhány sufniprogramozó-egyetemista 2-3 hét alatt meg tudja írni a főzött romokat mindenféle készülékre, akkor a gyári fejlesztők nem.
mindebből én csak arra következtetek, hogy szarnak az adott készülékekre.
Mindenesetre én reménykedem, hogy nem leszünk háttérbe szorítva és megkapjuk a 2.2-t 3.0-t etc. gyorsan. -
L4mie
veterán
válasz
Thunder78 #1780 üzenetére
Hát igen, többek között ez különbözteti meg a birkát a tudatos vásárlótól.
Amúgy, jah nekem is van delay a füles vezérlésénél....
btw:
1.5 hónap alatt kezd tönkremenni a fülesemmikrofonját már néha nem hallják,
zsebben horodom, és ugye bármilyen rugalmas a borítás, ott előbb utóbb törik a kábel.
A fülessel egyébként sem vagyok megelégedve, szar a hangzása, ha felhangosítom akkor a magas szétviszi a fejem.
Nektek is 1 kategóriával halkabb a rádió mint bármi más média? Lehet ezen segíteni?AKKU:
Szombat reggeltől tegnap éjfére 35% ra merült csak a telefon, pedig volt egy 4.5 órás utam föl vonattal közben mp3 + rádió meg egy kb 10 perc GPS amiből 5 perc kereséssel telt. kb 70 órát bírt és még volt benne szerintem 5-10ez eddig az egyéni csúcsom.
-
zserbox
őstag
válasz
Thunder78 #1726 üzenetére
én is erre gondoltam de nagyvolumenbe télleg nem hinném h. tudják így csinálni de ilyen sufnissat nem veszek
a partnerogsm-nél aszonták szerdán 80% hogy jön normális(semmi voda)
meglássuk ha nem jön akkor veszek desire-t azzal ugysincs ilyenprobléma ,de egyelőre jobban húzz a szívem legendhez -
sgery
őstag
-
dkt
csendes tag
válasz
Thunder78 #1484 üzenetére
Az oké, de én nem is a hívásidőre gondoltam... Fórumokon lehet olyanokat olvasni, hogy bekapcsolt WiFi/Bluetooth/3G/ esetén, egy kis zenehallgatással, pláne ha van néhány mozgó és frissülő widget, a telefon beszélgetés nélkül sem bír egy fél napot sem. Én erre írtam, hogy azért ez kevés. De ezeket csak olvastam, és mint tudjuk, minden ilyent fenntartással kell kezelni...
-
Lall
veterán
válasz
Thunder78 #1407 üzenetére
Tudtommal ha nincs semmi baja a készülékednek akkor is ki kell cserélniük 3 napon belül vagy visszafizetni az árát. (nem tetszett, kaptál egy másikat stb...). Persze lehet, hogy rosszul tudom. Mondjuk példámból kiindulva, én a Baumax-ban jártam így egy szivattyúval. Megvásároltam nem működött, visszavittem. Mondja az ügyfélszolgálatos, hogy ki is van írva, hogy ezekre nem vonatkozik a 3 napos cseregarancia. Mondtam neki nekem mind1, hogy ők milyen szabályokat hoznak, adja ide a vásárlók könyvét, közben felhívom a fogyasztóvédelmet és hamar rövidre zárjuk a dolgot. El is kezdtem szépen írni a dolgokat megspékelve a lekezelő és egyéb és bánásmóddal amit tanusítottak. 1 perc kijött a főnök és mondta, hogy ha lehetne hagyjam az egészet a fenébe. Hagytam, kicserélték egy újra. Azt akarom ezzel is mondani, hogy nem biztos, hogy így kellene ennek működnie a dolgoknak az országban. Nekem is van boltom, de ha a vevő másnap vagy harmadnap visszatér visszakéri a pénzét, mert a termék amit adtam nem jó, nem tetszett, mégsem kell, akkor fogom és visszaadom. Ugyan ez megtörtént velem a Pannon-nál is. Vettem egy 5800-át az egyik kollégámnak, nem volt jó, másnap visszavittem, elmondtam mi baja, meg sem nézték azonnal cserélték egy újra. Az XXL-nél ha kicsit emberségesebbek és normálisabbak kicserélik volna a készüléket a user pattogása nélkül. Huhh, jó nagy off lett!:-)
-
MuzX
tag
válasz
Thunder78 #1337 üzenetére
Én úgy látom, azért itt többről van szó, mint az én egyéni problémámról.
http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2055866591&page=3
I got the Legend on Saturday - I really love the phone. However on Monday I started to experience the dropped signal on the 2G/3G handshake as described on these forums. I'm really gutted because I don't want to have to send this phone back but it's beginning to look as if I will based on the feedback from Hero users.
Más:
giving me a legend replacement. it is gorgeous, but still has the same signal dropping,http://www.expansys.hu/ft.aspx?k=123366
Lovely Phone - but I'm getting v. poor signal (on T-Mobile) - so bad, that the phone is often unuseable (I'm in Aylesbury Bucks)
The t-mob coverage map here shows a good signal, also t-mob pals who have non-Legend phones have a "good" signal in places that I have little/no signalAz Androidfórumon is többen jeleztek hasonlót.
Mindazonáltal nem biztos, hogy kizárólag a készülék hibája, lehet a Pannoné is, bár kétségtelen, hogy a Nokia E51-esem, ami még mindig megvan, nem mutatta ezt a jelenséget, és a Magic sem teszi, illetve talán csak egyszer tapasztaltam hasonlót nála.
Mindenesetre szerintem a következő forgatókönyv várható:
A szerviz visszaadja, hogy semmi baja, az XXLGSM nem fogja cserélni, így kénytelen leszek jó nagy veszteséggel eladni és venni valami mást, vagy maradni a Magicnél, amig ki nem jön valami jobb. -
L4mie
veterán
válasz
Thunder78 #1245 üzenetére
Hát igen én is ezen gondolkozom, eddig csak moniort cseréltem 3 napon belül, azzal tényleg ez megy, vissza a gyártóhoz, aztán vagy megy a szépséghibás termékek boltjába vagy szétszedik-összerakják, jó lesz...új lesz
Nekem ami fura, hogy ennyire ódzkodnak a 3napos elállástól, cserétől
W8!!! ha neten rendelted webshopon akkor 8 napos!! HOPPÁ!
Amúgy valószínű itt az ÁFÁval való fusizás miatt ekkora az ellentartó erő! -
g3d
tag
válasz
Thunder78 #935 üzenetére
Fóliát én pl tervezek venni rá (mivel az órámon még zafírkristályt is sikerült megkarcolnom...), de a speedshop-ban már kétszer is ígérték, hogy jön Legendhez, de még nem jött pont rávaló.
Valaki akkor próbálta a Hero fóliáját ráhúzni? Nem zavaró felül a hangszórónál? Ahogy látom a Hero fóliája kitakarja rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest