Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cooler Master topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
erről a ROM-ról tud valaki valamit?
-
Criton
veterán
melyik ROM-ot érdemes felrakni, ami most jobb mint az eredeti?
Valahogy most nincs türelmem a 2.1-et megvárni -
Criton
veterán
válasz
stuntmanmike #3785 üzenetére
nálam is ugyan ez a helyzet, van hogy 10PERC kell neki, míg megtalálja a My Location-t.
Mi lehet akkor a probléma? -
kenny123
addikt
Egy darabig még én is zaklatlak titeket, ha nem gond..
Különböző programoknál, most éppen 2 msn klienst érint az alábbi probléma, bár inkább zavaró tényező, hogy google hirdetések pofátlankodnak a képernyőbe, ami picit zavaró.Kikapcsolni kilehet, vagy valami?
-
qfm
őstag
Sziasztok, érdekes hibára bukkantam, amit egyelőre nem tudom mi okoz.
Raktam egy class 6-os 8gbos memóriakártyát a telefonba, amin volt sok zene. A kártya használata közben (zenehallgatás) véletlen időközönként bekövetkezett az alábbi jelenség:
A zene megállt, nem lehetett leállítani, és elindítani, kb 2 perc kinlódás után taskillerbe ki lehet irtani a zenelejátszót, és utána a telefon működőképes. De: valahogy lekapcsolja a memóriakártyát, és ezután nem lehet hozzáférni a tartalmához, képekhez, semmihez, mintha leválasztottam volna. Kb. 10 percig ha békén van hagyva automatikusan visszakapcsolja a kártyát,mintha mi sem történt volna. Próbáltam a kártyát külső olvasóba, írtam rá, olvastam róla, nem ütköztem hibába eddig, próbáltam leformázni a kártyát és újra írni az adatokat, ez sem segített.
Most pedig még egy olyan is feltűnt hogy az utolsó lefagyáson csak akku kivétel segített, és ezután a lock screen helyén csak a dátum jelenik meg, se a csuszka, se a zene váltó, semmi.
Tippek?
Illetve milyen programot ajánlanátok backuphoz, ha csinálok egy gyári visszaállítást?
Köszi.
-
premete
veterán
válasz
stuntmanmike #3791 üzenetére
Akkor valószínű, hogy hardveres gond lesz. Amit még meg lehetne próbálni, az a factory reset, illetve radio rom frissítés.
-
premete
veterán
válasz
Milyen romot használsz? A Legendből portoltaknál gyakori, hogy a gps nem működik rendesen.
-
Balinov
titán
válasz
esetleg probalj meg a marketen valami ingyenes gps-t hasznalo programot keresni,talan ugy ki lehet szurni, hogy mi a ludas.
-
Balinov
titán
válasz
stuntmanmike #3782 üzenetére
Igo-t nem probaltam, de a Navigon meg az Ndrive kb max 10-15mp alatt megtalalja a poziciot. ha megprobalod a google maps-szal a my locationt megtalalni, akkor is ilyen lassu?
-
stuntmanmike
tag
Sziasztok!
A héten felraktam az igo-t. Nektek mennyi idő alatt csatlakozik a műholdhoz? Én 10 perc várakozás után feladtam. A GPS-t természetesen bekapcsoltam.
-
kenny123
addikt
Visszatérve a videókonvertálásos témához, valaki tudna ajánlani egy progit, amivel gyorsan tudok avit konvertálni a Hősre?
-
vendingo
veterán
válasz
Balinov #3776 üzenetére
Nálam mindennek nagy esélye van.
Vettem egy acer s100-at, gyári hibás volt, kicserélték egy másikra, az is ugyan olyan hibás volt, aztán szereztem egy 5310-et, recsegett az összes hangszórója, aztán kicseréltem egy 6300-ra, annak meg nem szólt a csengőhangszórója, akkor lett egy 6111-esem 2 napot bír az akkuja, és most egy régi 3120-assal járok. Mind ezt 2 hét alatt hoztam össze.
Előtte n85-öm volt, annak meg gyári hibás volt a csengőhangszórója.
Ezt hívják úgy, hogy pechsorozat, vagy inkább szop@'s! -
vendingo
veterán
-
Balinov
titán
válasz
kenny123 #3771 üzenetére
bent van a zsiruj sim, elo is van fizetve egy 250mib-os csomagra, de ha 2G only, ha 3G modban van a telefon allandoan ledobal a halorol, azt jelezve, hogy nincs benn sim. Esetek egy reszeben auto network search-ra visszajon a halo (mind 2/3G modban) de tobbnyire csak restart segit. factory reset sem megoldas, tobb simmel is ki lett probalva. Korabban irtam a tuneteket, meg egy blogbejegyzest egy masik ir Meteoros csavo tapasztalatairol. ERdekes, mert pl. ebben a topikban nem lattam rajtam kivul meg ezt a tunetet. Valszeg tenyleg egy gyengebb szallitmany lehetett, SE P990emnel is volt hasonlo, ott par het gyartasaval voltak approbb, nagyobb gondok
-
Balinov
titán
Koszonom mindenkinek a segitseget, de halistennek egy darabig nem kell ezzel bajlodnom.
kb egy hete irtam, hogy gondjaim vannak a teloval, ma bevittem es kicsereltettem egy Legendre. Sajnalom a Hero-t, nagyon, iszonyatosan jo telefon, de elado sarac megsugta, hogy qrva sokat hoztak vissza ezzel a problemaval, gyanithatoan egy szar szallitmany jutott a Meteornak.Kartyaolvaso tema is megoldva. Vettem egy ilyet €2.99-ert, boltbol,polcrol
-
-
bejgli86
csendes tag
válasz
Balinov #3764 üzenetére
A 2009 szeptember elején kiadott hivatalos frissítés volt rajta, maga a készülék pedig gyárilag független. (ha jól emlékszem akkor 2.73 valami...)
Mondom ezen az oldalon fent megtalálod a videót [link] (néhány lépés változott amióta készítették, de ezt mutatja/írják is) amit érdemes megnézni, csak, hogy lásd milyen egszerű az egész, aztán a leírás alapján te is 3 perc alatt meg tudod csinálni.
Ezen kívül van még sok hasznos videó, mindegyik a lehető legegyszerűbben próbálja elmagyarázni, hogyan rakj fel custom romot, stb.
-
bejgli86
csendes tag
Sziasztok!
Aki rootoláson gondolkozik, annak azt tanácsolom, hogy próbálja ki a flashrec+amon ra úgynevezett "one click" azaz egy kattintásos eljárást, bővebben/egyszerűbben a theunlockr.com- om ha jól emlékszem, itt videó is van hozzá, a fájlok közül mind megtalálható XDA-n. Mielőtt belevágtam engem is idegesített, hogy most akkor fog-e működni az egyszerű verzió vagy kell memóriakártyaokosítással bajlódni. Aztán max ha nem tud lefutni,akkor egy infoval több, és mehet az elsöre legalábbis nyakatekertebbnek tűnő módszer.Nekem a gyári szoftverfrissítés volt rajta, uh féltem,h nem fog menni, de simán megoldotta magának, aztán frissítettem a rádiót és feldobtam a kimera 1.5-t. Sokkal gyorsabb, bár a modaco-t nem próbáltam, minden hibátlanul működik vele.
Lenne viszont egy kérdésem. Mióta megvan a telefon most voltam másodszor kölföldön vele(mindkét alkalommal más rom volt, tehát nem annak a hibája), és miután roaming hálózatra csatlakozik folamatosan érkeznek az üzenetek ilyen random számokról, tehát nem az ország előhívójával kezdődik, hanem ilyen összevissza számhalmaz, és kb 10 szám az üzenet tartalma és ennyi. A héten kb 30 darab érkezett 2 nap alatt. Vki tapasztalt már hasonlót/tud rá megoldást? Bár a handcent valamiért szerencsére nem adta be a notificationt, csak ha rendesen megnyitottam mutatta, h van 20 új üzenet
-
vendingo
veterán
A pannonos hero-n látszik, hogy valaha pannonos volt?
pl. bekapcsoláskor, vagy a menübe?
Lehet függetleníteni?
Azért kérdezem, mert tudnék egyet most venni olcsón, csak nekem gyári független kell, és potyára nem utazgatok, hogy tényleg nem utólag nyitott-e. -
válasz
Balinov #3749 üzenetére
Szerintem egy kicsit túlbonyolítod a dolgot. Én 8 gigás kingstone kártyát goldcardoltam, de elvileg a gyári 2 gigás is tökéletes. Ráadásul kártyaolvasó sem kell, én is a telefont használtam kártyaolvasónak, csak be kell mountolni és minden olyan, mintha kártyaolvasód lenne. Ha meg végképp szeretnél venni, akkor itt a ph-n is sokan árulnak.
-
Lord Soth
tag
Lenne egy kérdésem. Leszedtem a handcent sms-t marketről, de nem tudom hol lehet az alap sms programot kikapcsolni. Baromi idegesítő, amikor egymás után két hang is jön értesítésként, és a notification bar-ban ugyanaz az sms kétszer is megjelenik. Tudnátok segíteni ebben? Előre is köszi!
-
Balinov
titán
válasz
premete #3746 üzenetére
okes, GC-nel kell-e meg valamire vigyazni? a Hero-hoz adott gyari 2gigassal probalkoznek ill. mivel nincs kartyaolvasom, egy microSD-t is fogado noname mp3 player lenne ezesetben a cardreader
csak meg egy apro kerdes, hogy tisztan lassak. a Heromon levo rom alapjan semmi olyan lehetosegem nincs, hogy megusszam a goldcardolast? Tehat mondjuk szimplan ha rootolni akarom a gyari romot, akkor is kell a Gc?
-
Balinov
titán
megvalami.
mi egyszerubb. 273-as verzat goldcardolni vagy downdgradelni korabbi verzara es azt rootolva feltolni a Modacot?
-
premete
veterán
válasz
Balinov #3738 üzenetére
Ez a rom nagyon ette az akkut, ami használható is az a .73 rooted gyári, ha a legfrissebb 1.5-öst szeretnéd, ha 2.1-est, akkor a legstabilabb a Kagudroid 2.1, ami kis módosításokkal hibamentesen használható.
1, news and weather eltávolítva (root explorerrel a /system/app könyvtárból, valamint pár egyéb cucc is, például az android mail (ott a gmail, minek 2 db.)
2, beautiful widget feltéve, valamint magyar bill, shootme, rootexplorer, more locale, androids around, stb.
3, startup auditor feltéve, az induló appok felesleges része kigyomlálva
4, TA-utilityvel az összes cache áttéve a kártyára115 MB szabad rammal indul, ami ritkán megy 100 alá (autokiller azért ott figyel) 3 napot elmegy simán egy feltöltéssel nálam.
Képernyőmentések: http://picasaweb.google.com/T3864000/Kagudroid#
mod. kell a goldcard
-
Balinov
titán
válasz
premete #3739 üzenetére
premete, ezt olvastam, ezert is kerdeztem, mert nem egeszen egyertelmu a linkelt how-to es az abban linkelt modaco-s info alapjan, hogy kell-e a goldcard vagy nem.
de akkor ugy latom, hogy igenis kell a goldcardolas..vagy megsem?
#3741-re:
koszi, akkor sajnos jol gondoltam. Bakker, olvasom a topikot mar vagy 3 honapja, de most megint ott tartok, mintha most olvasnek eloszor androidrol...
-
-FreaK-
veterán
Ratson vazze, gratula!
Most olvasom hogy a progid a magyar ipod vs android konferencián is nyert, ezúttal egy Moto droidot nyertél
Nexus one+moto droid+ hero.. nexust nem adod nekem? -
Balinov
titán
válasz
Balinov #3528 üzenetére
Urak,
ha a #3528-ban irt sw felallast szeretnem rootolni es mondjuk egy Modaco romot feltenni ra, akkor ha ezt a leirast megcsinalom pontosan, lepesrol, lepesre, jonak kell lennie,nem?
hogy kell wipe-olni a cuccost?
-
Istwan
tag
válasz
premete #3730 üzenetére
Rootexplorert használtam idáig is de csak olvasást enged. Nincs választó gomb benne.
És valóban rootoltam a készüléket mint ahogy ki is irta a végén meg recovery boot képernyö is bejön szépen.
Szal egyszerü rootolással gyári rombol még NEM lehet törölni semmit!!Csak azért irom hogy sok embert ne tévesszen meg hogy csak két fájlt tesz a kártyára, egyikkel megkeresteti a másikat, kiirja hogy flash complete és máris törölhet a gyári rombol.?! Ez igy tul egyszerü lenne. Mert hogy csak ennyit irnak a rootolás menetéröl.
-
szrobi66
aktív tag
válasz
kenny123 #3712 üzenetére
Háttérképek: market keresőjébe írd be: backgrounds, vagy zedge, én ezeken szoktam nézelődni, de ha beírod a wallpapers szót, millió progit feldob.
Routerre nincs ötletem, szerintem az antenna sem segít. Nekem egy olcsó TP-LINK van, de 20 méterre falakon keresztűl is max a jel. -
Istwan
tag
válasz
premete #3726 üzenetére
Az én gépem is rootolt és mikor befejeztem a tizen valahanydik fözött rom telepitését, mert meguntam a sok hibákat, gyári rom-ot tettem fel. Onnatol kezdve nem tudtam törölni a nem kivánatos alkalmazásokat.
De ha tudod hogy kell törölni eredeti gyári rom-bol programokat, köszönettel vennénk ha segitenél ebben. -
premete
veterán
Semmi köze a rootolásnak a fözött romhoz, rootolással csak rendszergazdai jogokat kapsz, ami például már egy képernyőmentés elkészítéséhez, vagy egy felesleges alkalmazás eltávolításához szükségeltetik, kb. olyan, mint windowsnál a "futtatás rendszergazdaként", vagy linuxnál programtelepítéskor a "su" jelszókérés.
-
kenny123
addikt
válasz
Ferenc1989 #3724 üzenetére
Ki az az őrült, aki ilyet megvesz..
-
Ferenc1989
tag
-
hanati64
tag
Sziasztok, segítsetek!
Az alábbi link alapján megcsináltam a rootolást, és rendben le is ment a dolog.
Felraktam a marketről az autoliller nevezetű programot, de nem tudom beállítani, mert azt írja ki hogy úgy tűnik nincs rootolva a telefon. Mi a baj?
[link] -
Criton
veterán
egyébként ezt az áprilisi frissítést honnan vették az oldalak?
HTC nem tud semmiről ez a legjobb.
Én azt nem értem, hogy miért nem lépnek ilyenkor valamit, mert a sok infó a megjelenéssel kapcsolatban (teljesen hivatalos oldalakon is) szerintem egy kicsit félrevezető.Mert most lehet, hogy csak nyár végén lesz Update 2.1-re.
De az legalább pozitív, hogy lesz Update (csak mikor), mert ha nem lenne, akkor azt írták volna vissza.
-
Criton
veterán
Sziasztok!
Megkaptam a HTC-től a választ Android 2.1 el kapcsolatban.
Kérdésem :
When will the 2.1 Android be available for HTC Hero (Europe,Hungary)?HTC válasza:
We got no release date on the ROM upgrade to 2.1.
When we release it, you can find it on HTC.comSzóval a HTC nem tud semmilyen időpontot mondani, Magyarországon mikor lesz elérhető a 2.1 Hero-ra (kártyafüggetlenre)
Volt még pár kérdésem feléjük, amit megosztok veletek, mert szerintem sokakban felmerülhet a kérdés.
Volt egy olyan kérdésem is, hogy a Memóriakártyát probléma nélkül lehet-e formázni, szóval semmi olyan adat nincs-e rajta, mi fontos lehet.
A HTC válasza:
There is no information on the SD card that is needed for the phone to run.
Yes you can format it without causing damage to the phone.Valamint kérdeztem egy olyat, hogy egy ROM felrakásánál, ki kell-e venni a Memóriakártyát illetve a SIM kártyát?
HTC válasza:
No its not needed to have SIM and SD card in the phone while installing ROMÉs megkérdeztem még tőlük, hogy egy ROM felrakása hogyan a legjobb módszer , mit ajánlanak.
HTC válasza:
To install ROM on your phone you need:
HTC Sync working on your computer
Download the ROM from our website
Plug in your phone
Run the ROM you downloaded and follow the instructionsezt az információt,választ Adrian F (HTC Europe) tól kaptam.
Remélem nem probléma, hogy megosztottam veletek.
De ez, hogy most hivatalosan nincs időpont mikor lesz 2.1, egy kicsit
lett a kedvem...
-
kenny123
addikt
válasz
szrobi66 #3707 üzenetére
Ez is meg van, ezt is köszönöm szépen!
Nagyon tuti cucc.Esetleg azt meg tudnád mondani, hogyha a routeremhez veszek egy új antennát, illetve nagyobbra cserélem akkor több jelet fog kapni?A kb 5ből 2-3at csíkot lát, aztán itt vagyok mellette nincs fél méterre?
Utolsó kérdésem az lenne, hogy új scene-ket hol találok, illetve van valami oldal amin vannak ilyen jó kis cuccok,háttérképek?Nem a market, de az is jó
Köszi mindent!
-
-FreaK-
veterán
Akad egy bátor jelentkező aki kipróbálja a JIT-et és beszámol róla?
[link] -
-FreaK-
veterán
válasz
KaoszTom #3709 üzenetére
Nekem is csinált egy érdekeset:
Villain 5.1-es romnál felraktam a meridian playert, majd egy-két óra múlva egyszercsak elkezdett zenét lejátszani az egyik mappából, de úgy hogy nem jelezte sehol hogy lejátszik, rámentem a számra ott se, újra elindítva nyomogattam össze vissza aztán egyszercsak elált majd elindult a következő, olyan ideges lettem mert nem tudtam leállítani hogy rebootoltamJah meg magától berakott a rom vagy valameik szoftver egy csengőhangot :S
-
KaoszTom
aktív tag
Érdekes bugot produkált a teló tegnap: Miután felvettem a hívást, tovább csörgött és rezgett.
Csak az újraindítás segített. Nem bosszantott fel, 3 hónapja az első nagyobb bug, WinMo után ez hihetetlen...
-
-FreaK-
veterán
válasz
akos1313 #3705 üzenetére
Szerintem az 1-es és 2-es problem is amiatt van mert elfogyott a ram-od. Ezt az éppen fútó programok telítik meg, tehát nem az sd kártyára való telepítés a megoldás. Ha újraindítod a telót akkor elvileg jó lesz, de az a tuti ha leszeded Ratson Autokiller progiját marketről, az automatikusan kilövi a hátérben futó programokat, egy bizonyos szabad memóriát fenntartva.
Atán lehet h tévedek és a rom fogyott elsd kártyára meg csak custom rom-al tudsz telepíteni, ehhez útmutató már szerepelt itt az előző oldalakon is.
-
akos1313
csendes tag
Grrr....
Na most bepipultam! Türelmes vártam az új firmware-t, hogy majd milyen jó lesz és már megint semmi. Na mindegy ezen nem is húztam volna fel magam, ha nem jött volna elő 3 nagyon idegesítő probléma. Segítsetek plíz, mert mindjárt kivágom az ablakon!
1. Többször is előfordult, hogy próbáltam hívni valakit és azt írta ki, hogy line busy. Ilyet szilveszterenként éltem át max. Ilyenkor a cégesemről megpróbáltam 2x is u.a. a számot és arról, milyen meglepő ment. Ez miért van???
2. Letöltöttem pár játékot és 1x kiírta, hogy memory full, vagy vmi hasonló. Gondoltam sebaj, majd törlök párat. Megtörtént, de azt a rohadt kis ikont azóta se tudom eltüntetni. Ezzel kapcsolatban azt nem értem, hogy nem lehet pl beállítani, hogy memo kártyára telepítsen? Hogy tüntessem el azt a kis figyelmeztető jelzést?
3. Telefonkönyv!!!!Na most ez teljesen kikészít és nem tudom, hogy én vagyok-e a balfasz, vagy mi a helyzet. Helyből az ékezetes nevű emberkékkel nem bírkózik meg a könyvtár. Van egy Árpi nevű bejegyzésem, amit 1xűen nem tudom hova rak. Csak úgy találtam meg, amikor elkezdtem beírni a számát. Pedig előtte végignéztem a lista végét és az A betű utáni részeket is és sehol nem volt. Nem értem!!!!
Plíz help! -
szrobi66
aktív tag
válasz
kenny123 #3700 üzenetére
csinálsz a memóriakártyán: alarms (ébresztő), ringtones (csengőhang), notifications (Handcent sms esetében sms, + a többi notifications pl email...) mappákat, és a mappába tett zenéket tudod használni értelemszerűen pl ringtones mappába betett zenét tudod csengőhangként (megjelenik a listában: settings->sound&display->phone ringtone...)
Milyen hangok kikapcsolására gondolsz???
Új hozzászólás Aktív témák
ma A HTC legújabb androidos készülékén a gyártó Sense névre keresztelt felhasználói felülete fut. Nem kell több Windows Mobile.
- Iphone 12 Mini - 128GB - Vodafone függő - sötétkék - Akku 80% - védőfóliával
- Apple iPhone 12 // 128 GB // Kártyafüggetlen // 78% akku
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest