Új hozzászólás Aktív témák
-
amazonhell
csendes tag
Jó sok idő eltelt a cikk óta
A tabletek meg lassan világuralomra törnek
-
-
rudi
nagyúr
Szerintem az Intelnél most már észrevették, hogy az aktuákis ARM cuccok igazi alternatívájával nagyon sok pénzt lehet keresni, és bízom benne, hogy ebben az irányban elkezdtek egész komoly lépéseket tenni. Anno, megjelenésekor az Atom sem tűnt rossznak az eredetileg ígért Poulsboval, csak ugye konkurencia híján évekig nem nyúltak hozzá. Most egy erős ARM vs Intel menetből szerintem olyan dolog sülhet ki, aminek mi júzerek nagyon örülni fogunk.
-
erdoke
titán
válasz
Jim Tonic #154 üzenetére
Én két különböző kompromisszumot látok a két megoldás között. A egyiken ugye nem futnak majd a megszokott programjaid, és a kevésbé népszerűeket nem is fogják (gyorsan) portolni, és esetleg sebességben is lesz jól érezhető hátrány, míg a másik többet fog fogyasztani. Természetesen a nagy kérdés, hogy kinek melyik a fontosabb, illetve pontosan mekkora kompromisszum lesz az egyik, és mekkora a másik. A LV Ivy Bridge-ben is látok azért potenciált.
-
válasz
lajthabalazs #153 üzenetére
Egy Tegra win8 nem lehet ugyanaz, nehéz lenne rajta emuláció nélkül x86 kódot futtatni.
Az X86 tablet még halott dolognak tűnik, az ARM rettenetesen elveri fogyasztásban, ill teljesítmény/fogyasztásban is. -
lajthabalazs
senior tag
-
erdoke
titán
válasz
baluka26 #147 üzenetére
A Transformer 2-vel biztosan nem fog egyesülni a laptopom és a tabletem. Erre a Windows 8 lesz alkalmas, tehát még 6-8 hónapot várnom kell rá. Az már más kérdés, hogy céges berkekben mikorra jelenik meg a Win 8 és tábla kombó, tehát a céges laptoptól hány év múlva szabadulhatok meg...
-
erdoke
titán
válasz
Depression #145 üzenetére
15-20 deka alá? Ahhoz drasztikus ugrásnak kell bekövetkezni az akkumulátor technológia és a kijelzők terén. Egy 7-10" átlójú kijelző sokat eszik, és egy iPad 2 már ma is 60 % akkumulátor... A rádiók fogyasztását lehet arányaiban a legkevésbé csökkenteni, azt emiatt kihagytam.
Egyébként a 15 deka átlagos, minőségi anyagokból építkező okostelefon tömege.
És igen, lecsatolható billentyűs subnoti formájában igenis lehet a fő eszközöm, sőt, pont erre várok. -
Depression
veterán
Hagyjuk már ezt a felesleges témát. Ugyanolyan felesleges, mint a TV. Jelenleg szerintem a legnagyobb hátránya a súlya, és az ára.
Nekem sincs szükségem rá, de ha lemegy 15-20 deka alá, és nem kell féltenem, hogy 1-2 centis ejtéstől is gajra megy, akkor beruházok egyre. Nem ez lesz a fő eszközöm, mint az sokan most annak akarják beállítani, hanem egy szimpla kütyü, amivel elolvasom a tv műsort, meg egy-két bulvárcikket. Utána meg lerakom az asztalra, és a többiek a családban azt csinálnak vele, amit akarnak. Nem azon fogok dolgozni, és cipelni sem fogom magammal.
Persze a jelenlegi 100-200k-es ára egy tabletnek nem jó, de 20-30k környékén lassan minden háztartásba eljut majd idővel.Biztosan emlékeztek még arra a képre, amikor a majomból álló ember lesz, majd a gép előtt gornyedő. Ezzel a kütyüvel a végére lehet biggeszteni a fotelban ülőt.
-
válasz
Tigerclaw #143 üzenetére
Most ezzel megmagyaráztad a fogalomzavarod?
Az észosztás és a véleményem elmondása köztt nagy különbség van. Végig hangsúlyoztam, miért nem jó nekem. Az idézeted pedig válasz volt arra, mikor valaki azt mondta nekem, hogy nincs velük tapasztalatom. Értelmezz is!
A trollkodás megint mást jelent. Viszont manapság a szeretnek mindenkit trollnak nevezni, aki eltérő nézeteken van. Feladom. Te meg szedj elő egy szótárat, rád fér. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Jim Tonic #142 üzenetére
Én azt látom, hogy idejársz trollkodni és olyanoknak osztod az észt, akiknek van tabletje, elégedetten használják, és talán hozzá is tudnának szólni érdemben a témához. Amikor meg nincs érved, akkor lemész óvodás szintre, mert utoljára óvodában hallottam ilyen dumát:
"...Tableteket is javítok, szerintem több volt egy héten a kezem alatt, mint neked egész évben. iPad is volt nálam, nem is egy."
Egyébként ne szégyelld a véleményed, sok neves IT cég termékfejlesztője ugyanezt hajtogatta a főnökeinek, mikor megjelent az első ipad.
-
válasz
Tigerclaw #139 üzenetére
Na, ennél nagyobb butaságot rég olvastam. Tudod, mi az a hype?
Olvass: [link]Az ember igazából mindent csak a hype miatt csinál, levegőt lélegzik, mert az menő, vizet iszik mert úgy hallotta hogy az jó...külön egy mulatságos story volt anno, mikor az ősemberek közt felkapottá vált a tűz használata...azért a tűz elég menő volt akkoriban.
Kár, hogy a hype != felkapott, divatos.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Tigerclaw #139 üzenetére
A hype az hype, mindegy mivel magyarázzuk. Elismerem, hogy az Applenek minőségi termékei vannak, de akiknek az Apple a sikereket köszönheti, azok a fanatikusok, akikből kiindul a divat. Az iPad is egy divatcikk, mint anno az iPod. Jó cucc, de ha nem lenne divatos, vagy valamilyen más okok lenének jelen, máris nem lenne annyira sikeres, de erről gondoskodik az Apple a Marketing segítségével.
-
törölt tag
Az e-tintás cuccok hamarosan kiváltják a könyveket ez szerintem egy 10 - 15 év max. Kiválóan használhatók nappal is nem fárasztják a szemet "sok" fér bele. A táblák is elfognak igencsak terjedni nézzetek meg egy Star Trek filmet ott mindenki táblával mászkál. Mindenhez hozzá férnek és minden infó gyorsan hozzáférhető és akár kommunikációra is használható. Szerintem az Amazon cuccai a jó ár és a köré pakolt szolgáltatás miatt kapós a gyártó minimálisan haszonnal árúlja de azért nem egy műanyag gyagyi mint az olcsó kínai droidos tabletek. Bármelyik tábla lehet ütős ha jó áron minőségi cuccot tesznek elém és szerintem itt főleg az anyaghasználat a döntő mert egy PC -nél hót nem érdekle , hogy a Codgany házam az íróasztalba besüllyesztve mit csinál addig a táblát a kezembe fogom és használom. Gagyi anyagfelhasználsú cuccot pedig nem csak én de az emberek nagy többsége kifejezetten utál kézbe venni és használni. Ha ilyen a cucc hiába vannak benne Tegra 500000 meg tudja fene milyen teknikák. Nem kell oszt kész. Le is írtam a lényeget. Tehát az amazonnak megéri minőségi tabletet olcsóért adni az egyéb szolgáltatásokon akar pénzt keresni az Apple megteheti, hogy drágán adja a saját tábláját mert ők az Apple (hardver szoftver szinte tökéletes harmóniában). De egy Droidos tábla eladásán a hardver gyártó csak a vason tud keresni. Ha azt drágán adja akkor már nem tud versenyezni az Amazon cuccaival. Ha viszont olcsóért adja nem keres vele semmit sem. Szóval bizony az a járható út, Amit az Amazon csinál. NEM A VASON KELL KERESNI A LOVÉT.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
mrhitoshi #134 üzenetére
Lassan be kellene vonni pár filozófust is a topikba, hogy foglalják össze mi a jó termék és mi az ami nem, mi a sikeres termék és mi az ami nem.
Az év végén az eladott tabletek száma eléri a 100 milliót. Hiába, nagy a hype ereje...vagy az a puffin lekvár? Abban nem gondoltatok bele, hogy a "hype"-nak jellemzően van valami alapja is. Az ember igazából mindent csak a hype miatt csinál, levegőt lélegzik, mert az menő, vizet iszik mert úgy hallotta hogy az jó...külön egy mulatságos story volt anno, mikor az ősemberek közt felkapottá vált a tűz használata...azért a tűz elég menő volt akkoriban.
-
proci985
MODERÁTOR
igen, az Applere lehet rosszakat mondani, de alapvetően az usabilityt (és mindent, ami benne foglaltatik, kezdve a felhasználói élménytől a tanulhatóságig, a milyen jó megfogniiig és a megjegyezhetőségig) nagyon tudatosan használják. másképp: tényleg ők mentek rá legerősebben a gép/ember interakció segítésére az átlagos felhasználó számára is.
-
danih
veterán
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Jim Tonic #22 üzenetére
100000%-osan egyetértek veled.
Minap láttam egy elemzést az Appleről, és az üzletpolitikájukról. Az egész ugye úgy kezdődött, hogy Jobs meglátta a lehetőséget a hordozható mp3 lejátszókban, és készítettek egy terméket (iPod). Na most ez eleinte elég sikeres is volt, a márka követői közt!, de az igazi sikert, akkor érték el, mikor beindult a hype. Sokan nem csak zenét akartak vele hallgatni, hanem divatcikk lett belőle, fehér füles, szép mp3 lejátszó stb...
Majd pedig dobtak mellé egy olyan szolgáltatást, mint az iTunes. Ezzel beindult az a szekér is, ami segítségével a zenekiadók is kaszálhattak, vagy éppen az előadók.
Itt is ugyan az a helyzet. Van egy jó kis termék, szép és jó, de mi adja el ? hát persze, hogy a hype, főleg mostanában, amikor már az iPhone is egy szimbólum lett.
Még mindig nem látom értelmét ezeknek ez Tableteknek. Oké sok jó szolgáltatás nyújtanak, na de ezt egy nagyobb telefon is tudja, vagy még többet is. -
rudi
nagyúr
tiszta sor, hogy nem ők találták ki a középről nyitást, csak valamiért egyedül ők terelik arra a birka felhasználót már a formatervvel, hogy ne a szélén tépje, hanem középről nyissa, ahonnan fogva a legkevesebbet szenved az a kevéske anyag, amit beleraknak. Többiek megsinálják a zár nélküli fedelet és hello...
-
Peak
addikt
azért ezt a középen elhelyezett reteszelős notebook zárat sem az apple találta ki
kismillió modell van a rengeteg gyártótól, akinek az apple előtt már volt ilyen.azt meg tessék tudomásul venni, hogy pont a felhasználók nyűgjének kényének kedvének megfelelően a gépek egyre könnyebbek, egyre kisebbek, egyre kevesebb anyaggal kell megoldani a súly kérdést.
emiatt az LCD panelek azok, amik szinte a legmerevebb alkatrészek egy notebook tetejében , talán az alaplap mellett.
tessék kinyitni egyszer egy ilyen részt, meglepődtök majd, hogy milyen elképesztően egyszerű megoldások vannak benne, hogy az LCD upper cover igazából csak fröccsöntött keresztmerevitéseket tartalmaz...
ezért van az, hogy ha a saroknál emeled a tetejét a notebooknak, az LCD elem tekeredik mint állat, ezért a zsanér eredeti merőleges hajtására rohadtul nem merőleges erőkar hat, hanem kb. attól eltérő 40 fok körüli... és mivel a zsanér belül közvetetten egy vázszerkezeten keresztül a műanyag panelhez kapcsolódik, az szépen egy idő után nem birja ezt a tépést, és elreped, "elszakad" az a vékony műanyag fröccsönött elem. -
törölt tag
Igenl leginkább más irányban járnak a fogaskerekek, munkásúr óta meg pláne hypeolási irányba.
Spec a msotani Acerem zsanérja teljesen jól bírja, pedig ahol esik, ott fogom meg nyitáshoz, semmi problémája nincs a csavarodással- kicsi van neki, de műanyagoknak amúgy is jellemzője a dolog. -
-
newgamer
aktív tag
Prestigio PMP3084B tablet (Android)
8,4"-os LCD kijelző (800x600)
700 MHz ARM10 processzor
4GB beépített memória, Wi-FiValakinek van ilyen tabletje?
-
rudi
nagyúr
válasz
Jim Tonic #117 üzenetére
És ezek a csavarok nem a keresztirányú feszüléstől szakadnak ki?
A valami feltalálása kapcsán meg elbeszélünk egymás mellett. Megpróbálom még egyszer elmondani amit akarok. Van tucatnyi hardvergyártó, akiknek halom zárszerkezet nélküli notebookja van. Ezek közül csak az Applenek jutott eszépe úgy alakítani a házat, hogy a felhasználó akaratlanul is csak az optimális helyen megfogva tudja kinyitni. Ehhez kell némi gondolkodás - szerintem.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
..mondják, e-ink-en milyen állat olvasni, mert nem folyik ki úgy a szem, mint egy tft-n, de ezzel két bajom szokott lenni: 1) napi annyisokórát, h kifolyjon, sztem eleve nem olvas az átlagjúzer, 2) egy 10" alatti szkrín normális fényerővel negyed akkora felület kb. mint egy 19"-os monitor, ami nagyon kicsi, mármint nagyon sok természetes fény jut még el a szemig használat közben, azaz HA már van egy ipaded, egy 1st gen., nem kell vegyél 20e-ért kindle e-ink-es akármit, meg hozzá 40e-ért mondjuk egy kindle fire-t, ami mellé mondjuk kellhet még egy navigáció, mer' azt nem fog tudni, míg már a csak wifis ipaden is futhat navigáció, és nem kell hiper telefon se, mert egy ipad csomó mindent x-szer jobban tud, alapvetően a nagyobb felület miatt, mint egy iphone, és hozzá képest bármilyen androidos cuccon gépelni pl. bénázás vhol, azaz vegyetek használt ipad 1-et, mert már az is mindenre jó, és manapság mennyiismár?.. 60e?
-
mycso
veterán
Azért is felesleges ezen a cikken vitatkozni, mert abszolult nem mérvadó, csupán az író saját véleménye.
Saját véleményem: nekem olyan tabra volt szükségem, ami szabadon/könnyedén módosítható, akár szoftverileg is, tudjon wifit, kezeljen simet, legyen rajta gps, kibírjon legalább egy fél napot folyamatos nyomkodás mellett, relatíve gyors kicsi és könnyû legyen, elfusson rajta 1-2 játék + irodai szoftverek, jó legyen a kijelzôje és a zene is jól szóljon rajta, egy könyvet nyomorgás nélkül el tudjak rajta olvasni, nagyjábol ez határolta körül. ( 1-2 apróságot tuti kihagytam)
Ezért méret szempontjábol egy 5-7 coll körüli készülék jöhetett szóba, erôs cpu+gpu párossal, így lett belôle 7-es tab. Próbálkoztam 10.1-essel is, az már nekem nem jön be, számomra használhatatlan, 3g modem nélküliek nálam szintén kilôve, illetve ehhwz jutottam hozzá jó áron.
Itt volt már aki asus-ra, apple-ra, zte-re stb.-re esküszik, 1-2esetben még meg is tudja indokolni tényleges érvekkel, hogy miért is az adott készüléket választotta, nincs ezzel baj...különbözôek vagyunk.
Illetve úgysem tudjuk egymást meggyôzni, hiszen mint írtam mindenkinek megvannak az érvei a saját maga által választott készülékek mellett.Tehát ez, hogy mire jó egy tablet és van-e létjogosultsága ez a kérdés ebben a formában nagyon relatív. (mondhatni értelmetlen)
-
A zsanérok általában öntvények, nem torzulnak semerre. Viszont ritka gyenge ötvözetből készülnek. Azonban nem ez szokott a legtöbb esetben gondot okozni, hanem hogy a zanért rögzítő csavarok kiszakadnak a műanyag elemekből. Hülyeséget beszéltek, de mindegy. Nem akarok ilyenen vitázni.
Mellesleg egy tízéves HP laptopon már középen volt a zár, így ott tudtad nyitni. Az új mágneses megoldásoknál pedig van körben egy keret. Ezt a keretet akarja kispórolni az Apple. Ettől még nem talált fel semmit. -
rudi
nagyúr
válasz
#06658560 #113 üzenetére
Sírvaröhögő szájlit tehettél volna inkább, mert azok a mások már nem terveznek zsanért - sajnos. Ma már a ThinkPadek, EliteBookok és főleg a Latitude-ok nem azok, amik régen voltak. Egyébként arra szerettem volna rámutatni, hogy az Applenél időnként teljesen más irányban is járnak a fogaskerekek, mint a többieknél.
-
rudi
nagyúr
válasz
Jim Tonic #112 üzenetére
Lehet, más világban élünk vagy másképp működnek az érzékeint vagy nem tudom. De ha én itt most nyitogatom a nálam lévő X60, Aspire 4755, Fujitsu LifeBook P771 notikat, meg korábban azt a pár tucatot, ami teszt címszó alatt nálam volt, azoknál érezhető volt, hogy a saroknál fogva kissé megcsavarodik a fedlap. Ezt szokta emlegetni több márkaszervizes emberke fő zsanérfáradási oknak. Ami pedig az Apple fedelek merevségét illeti, szerintem bőven a jobbak közé tartoztak a nálam járt gépek közül. Egy hajlított peremű ThinkPad azért tényleg masszívabb, de akonzumer gépek között nem sok jobbat láttam eddgi.
-
amitől az erőkar miatt négyszeres terhelést kap az egyik oldal. - nem kötözködés, de sejtésem sincs, ezt hogyan gondolod. Miért kapna bármelyik zasnér nagyobb terhelést? Az erőkar a monitorod felső sarka lesz mindkét oldalon.
Az apple kijelzőit azért kell középen nyitni, mert olyan vékony, hogy elcsavarnád az LCD-t. A többiek ezt úgy oldották meg, hogy nem ilyen vékony. -
rudi
nagyúr
válasz
osztraksajt #101 üzenetére
Na, első ember, aki ráérzett, hogy mit is jelent a szolgáltatás dolog
-
bambano
titán
mennyivel szebb lett volna jelzőkkel pontosítani a kijelentéseket...
pl. hogy az első kereskedelmileg is sikeres ezmegaz...másrészt meg a sorrendet nem határozza meg a bevétel, hacsak nem a bevételi sorrendről van szó.
Szerk: "Megj.: soha nem volt Apple termékem, soha nem is éreztem pár pillanatnál tovább, hogy szeretnék egyet.": a cikk hangulata nem teljesen ezt sugallja...
-
rudi
nagyúr
Szerintem megsütheted az ötletedet, ha nem tudod rendesen meglovagolni. Hiába volt a Debianban appstore tudj isteni mióta, ha az Apple fogta mege elsőnek úgy, hogy iszonyat pénzt csináltak vele. Ez tipikusan jellemző rájuk, lásd a grafikus felhasználói felület vagy az egér, amit az akkor óriás Xerox (hol is tartanak most?) csak úgy a süllyesztóbe pakolt, mint semmirekellő, tudományos érdekesség.
A másik vicces dolog ahogyan a júzert megvédik a saját hülyeségétől. Pl. tudjuk, hogy a notik zsanérja attól nyíródik ki, hogy a t. júzer egy kézzel, a szélénél fogva nyitogatja a gépet, amitől az erőkar miatt négyszeres terhelést kap az egyik oldal. Erre az Applenél úgy csinálták meg a gépházat, hogy csak a közepénél fogva lehet kinyitni. Akárkinek eszébe juthatott vonla...
Megj.: soha nem volt Apple termékem, soha nem is éreztem pár pillanatnál tovább, hogy szeretnék egyet.
-
Peat;)
veterán
Nekem a tablet=nyaralás tökéletes kütyüje. Ott jó, mert van értelme már ha a a fényképezőről pl a képeket át lehet másolni rá, híreket átfutni, nem foglal sok helyet, az ilyenkor általában minimális e-kapcsolattartásra is megfelelő, várost nézni is és akkor nem a telefon merül le. Nem egy túlzó, totál kocka elem, hanem könnyed szórakoztató gép megfelelő akksi idővel, mind szabadtéri és beltéri használatra. De nálam ennyi, itt ki is fújt a tablet dolog, a hétköznapokra nekem szükségtelen, szerintem sokaknak az. De fog fejlődni ez az ág is, kiderül meddig jut el, kialakítását tekintve én ebben látom a jövőt mint subnoti/noti/asztali gép kiváltó eszközt (dokkolókkal, nem csak bill., monitor/tv is).
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
osztraksajt #101 üzenetére
Annyiért 7"-ost is, 10"-ost is lehet kapni, de úgy látszik, rád senki sem gondolt.
Nekem olyan tablet kellene, ami 10"-os, de olyan vékony a kávája, hogy a külső mérete csak 4". Így könnyen zsebre lehet rakni, és mégis elég nagy felületet ad netezéshez, tapogatáshoz. És legyen rajta billentyűzet, amikor előveszem, de ne legyen rajta, amikor hordozom, így könnyebb.
És ne jöjjetek a kivetítővel, meg virtuális billentyűzettel, mert ölben szeretném használni.
-
aram01
nagyúr
válasz
lajthabalazs #102 üzenetére
igen ez már kellemes ár,de azért a 7" kell
-
lajthabalazs
senior tag
5"-t adnak most 50k-ért az edigitalnal, Samsung Galaxy S WiFi
-
osztraksajt
őstag
Számomra az amazonénak kicsi a felbontása, az ipad meg drága. Én egy 8-8,5 colos tabletre várok 60-80k környékén.
Én speciel fizetnék is a tartalomért ha azt emberi áron adják. Pl az Amazon táblája ebben is fog tarolni szerintem. Kindle-re olyan tankönyveket veszek meg a gyereknek 10-20 dollárért, amik itthon 10-20k környékén mozognak és szinte beszerezhetetlenek.
Ha pl aktuálisan futó sorozatokat is lehetne rajta nézni mondjuk egy HBO havidíjának megfelelő átalánydíjért, nem sokat gondolkoznék.
-
hito
nagyúr
Majd ha felvetted, meguntad és leveszed, szólj mert engem is érdekelne
Meg se kéne hirdetned
Ha 7" akkor még a Playbook-on gondolkozz el. Én se láttam benne túl sokat amíg speedshop-ban meg nem nyomorgattam. Azóta tervbe van, bődületesen jó és elvileg nemsokára droid kompatibilis lesz.
-
bambano
titán
jó kis cikk, van benne legalább egy komolyabb állítás, ami igaz és nem marketing rizsa?
pl. appstore... debianban vagy 10 évvel hamarabb volt, mint az apple-nek... -
Egyik veséd nem kell nekik?
(#80) baluka26: Nem tetszik az ASUS megoldása. Egyéni probléma, tudom.
Egyébként nagyon közel van a vágyamhoz.(#81) danih: Mondanál példákat erre?
Én még nem találkoztam egyetlen háztartásban sem velük.
Pedig tök jó lenne a gyereknek mesét nézni pl.(#84) proci985: Az én szerelmem egy fehér S2 fizikai billentyűzettel.
MOD: egyébként az első generációs netbookok eléggé fail kategória...
Nagyon korai volt még. -
Irritál az "ájpad" kiejtésre utaló toldalékolás a szövegben. Ha az OS X jó volt "óesz ten"-nek, akkor ez is legyen már "ájped".
-
proci985
MODERÁTOR
vezeték nélküli billentyűzet van (bluetooth), csak kissé borsos az ára. értsd, 20-25k. van olcsóbb is 10 körül, de az még kisebb.
egyébként felhasználástól függően smartphone megfelelő lehet laptop kiváltására: lehet, hogy gyengébb a HW, kisebb a kijelző és nincs bill (bár ez modellfüggő), ha zsebre lehet tenni. netezni, multimédiázni már egy telefon is elég (800x480as kijelző már most is ok, 1280x720as 4.3-4.8as modellek pedig az első szériás EEpct verni fogják felbontásban). legalábbis nekem a HTC desireHD kiváltott egy netbookot. van ugyan gyengéje, ugyanakkor nem kell hozzá táska.
visszakanyarodva eredeti témához: tabletnél a nagyobb kijelző előny lehet. igazából netbookokhoz képest szerintem jobb megoldás, a laptop meg más dolog. meg alapvetően ezek az eszközök szerintem inkább második gépnek okésak, bár a gyakorlatban nyaralás alatt ki tudnak váltani egy laptopot (ha nincsenek extra igények, pl sokoldalas levél a nagymamának/fejlesztői környezet/munkára valami program, amire kicsi a kijelző).
-
törölt tag
miután elolvastam az első bejegyzést, utánna hirtelen nyugis, rekedt hangon ( gondolatban) olvastam tovább ^^
Teljesen egyetértek a cikkel. ha így vesszük, akkor tényleg nincs megkötés hogy mit is definál ez a szó.( pl. tablet= e-book+smartphone features)
-
Peak
addikt
Acer A100/A500 rendelkezik USBvel, külső 750GBos HDDvel használtuk párommal, csont nélkül kezeli az Android v3.2 filemanagerrel...
Nem saját a W500, hanem céges, bármikor használhatom, tesztelhetem.
W8-as betat tettek rá amit próbáltam, nagyon tetszetős a "desktop", kellemesen gyors és gördülékeny felülete van és az ikonjai mint kis postitek ide-oda tehetők.
Külön gombbal váltasz klasszikus win desktopra,ahol nagyjából minden ugyan ott van mint w7 alatt. Start menü helyén a "tablet" kezelőfelület gyorsgombja van.
Engem idegesitett az alkalmazások agressziv memóriában maradásra, nem lehet azt mondani direkt, hogy bezárni az alkalmazást, az fut továbbra is a háttérben. taskmanagerből kellett kiirtani pl. a "weather" cuccost...2GB RAMból 460MBot kajált be... ami kicsit ellentmondásos a cikkekben irott 250MB-tal, de nem néztem milyen plusz extrák voltak rajta.
Az 1.0GHz-es AMD C-50 kivállóan tette a dolgát, de a 32GBos SSD parányinak biznyult, tekintve hogy mindössze 4,2GB szabad hely volt már csak rajta... -
Én 2 féle tabletet jósolok:
Az egyik az "otthoni" pusztán wifivel, olcsóért ami új kategóriát teremt.
A másik a laptop kiváltására való, multimédia és internet fogyasztása bárhonnan.
Egy valamiféle vezeték nélküli billentyűzettel opcionálisan azoknak akik igénylik, de alapból
nem a csomag része.A kijelző méretét még nem definiálnám, de most nekem a 7" tűnik a "kicsinek" a 10" a "nagynak".
Engem pl. soha nem lehetett volna rávenni a mindennapi laptophasználatra, esetleg egy Mekbukérrel.
De a tablet musthave.Még filózok kicsit a dolgon, lehet egy S2 méretű telefon jobb lenne...
De telefonból meg kéne a sok beszélgetési idő... Ami kifejezetten az alsó szegmens erőssége.Persze az ideális állapot az lenne, ha lenne egy szakajtó pénzem és vehetnék egyszerre S2-t, ipad2-t, 7" andoidos táblát, tab 10.1-et, aztán tesztelhetném melyik kombináció fedi legjobban az igényeimet.
-
laci666
senior tag
Nem értem milyen szolgáltatások kellenek.Én is tabletett használok egy androidosat,és nekem bőven jó,mindent tud amit kell,Market van rajta, gps, ágyban netezés sőt torrent is van,szal minden van,csak usb 2-őt hiányolom mert mobil hdd nem lehet rákötni.
Mik azok a hüde nagy szolgáltatások amúgy? -
danih
veterán
Úgy értettem milyen jó lenne egy HTC Shift-szerű gép fele(harmad)ekkora vastagsággal, Androiddal, fizikai billel, nem konkrétan a Shift kéne
Inkább egy Motorola Milestone szerű cucc nagyobb kijelzővel és felbontással... Akár egy 5"-ös csúsztatós nagytelefon/kistablet... Remélem, hamarosan eljön az én időm, bár fene tudja, én vagyok a kisebbség -
horush
addikt
Én még mindig úgy érzem, hogy nincs szükségem ilyen csodákra, főleg nem több 100k-ért, de attól függetlenül nem tartom értelmetlen cuccnak. Unalmasabb időkben netezni, filmezni igen jó. Ismerősöm vett egy ilyent pár hete, potom $150-ért. Nyomogattam egy kicsit (s bár sok tabletet nem használtam eddig, de azért ipad/ipad2, galaxy tab meg pár kínai csoda is volt a kezemben), s azt kell, hogy mondjam ez a cucc nem rossz. Össze van rakva, az akksi is vállalható, a vas is gyors, simán megy a flash, az 1080p-s youtube videók is akadás nélkül mennek vele a tv-re kiküldve. Bár tény, hogy csak gyári android 2.33, semmi plusz, de ugye nem véletlenül "nyílt". S most, hogy a saját szememmel is láttam, hogy 30eFt körül is van értelmes tablet, komolyan elgondolkoztam rajta, hogy vegyek egyet magamnak..
-
hito
nagyúr
Ne feledkezzünk meg a windows-os x86-os tabletekről se szerintem (ezzel biztos nagyon népszerű leszek). Tegnap óta birtoklok egy Acer Iconia W500-ast és ez az első kompromisszumok nélküli ilyen eszközöm. Igényes, bivaly erős, 6-8órás akksi üzemidő, olyan szinten mozgékony hogy elképesztő, mindenre alkalmas (munka, szórakozás, multimédia), egyszóval tökéletes. Én aztán kritikus vagyok, ha én ezt mondom akkor az tényleg úgy van. Használni kell egy pár napot és garantáltan nem fog senki android tabletben gondolkozni.
danih: nézz szét a hírdetéseim között, ott van amiről beszélsz
-
danih
veterán
Én is így voltam jó ideig, aztán kipróbáltam és vettem egyet.
Olvasok, netezek, távoli adminisztrálok és dolgozom rajta - imádom!
Most már el sem tudnám képzelni magam nélküle...
Csak a fizikai bill hiányzik néha, jó lenne egy 6-7"-es tab valami kis kicsúsztatható billel, a la HTC Shift... de ilyen nem lesz -
Champipi
aktív tag
Rudival, a cikk írójával egyet értek, már ha jól értem gondolatait, hogy csomagban kell eladni a tableteket, a teljes élmény számít, nem pusztán a hardver.
De az Apple-t eddig senki nem tudta legyőzni olcsóbb árral. Igen még az Android sem, hisz legyőzni azt jelenti: több profitot termelni. Persze lehet próbálkozni a "van elég pénzem, mert én vagyok a Google vagy Amazon, és megengedhetem, hogy az elején veszteséges legyek, ha a végén csak én fogom uralni a piacot" technikával, de ebben van egy pöttynyi rizikó, miszerint évekig veszteségesnek kell lenni a jövőbeli esetleges dominanciáért cserébe.
Ez a véleményem.
-
total90
veterán
Én még valahogy mindig nem tudok magamnak elképzelni egy tabletet... szép és jó, de valahogy ilyenre nem áldoznék.
-
masterful87
senior tag
válasz
lajthabalazs #12 üzenetére
Nagyon nem értek egyet a cikkel. A "szolgáltatás" amiről a cikk írója beszél, a hétköznapi embereknél Facebook, Index, Angry Birds, Skype és filmek, esetleg internetezés az Indexen kívül is, produtívabbaknak naptár, todo lista, levelező-kliens, és persze mutassa az időt, esetleg azt is, hogy a tulajdonosa mennyire jól szituált.
Ezen a véleményen vagyok én is, esetleg még a navi az, amit átlagember érdemben használ! Meg a zenelejátszás.
Mondom mindezt immár 1 éve boldog SGS tulajként! Jómagamat informatika kedvelő embernek tartom, na nem geek, de azért közel ahhoz! És mégis a kezdeti lelkesedésem 1 hónap után alább hagyott... nem lesem a Marketet a legújabb, legjobb, leghaszontalanabb appok miatt! Amire szükségem van, azt ráteszem, kész, és használom a telefont! És egészen biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül, szóval ennyit az egekbe magasztalt "szolgáltatásról"...
-
aram01
nagyúr
Kindle Fire-t akarok
-
Nem a preferenciád zavar, hanem a megalapozatlan érveid, amik alapján nyilván téves következtetéseket vonsz le. Ehhh... Az arc.
No, igen. Ezt Te jobban tudod. Kicsit sok lesz a magabiztosságból. Nem akarok trollkodni, viszont kezdesz pont úgy viselkedni, mint az almás kör. Akinek eltérő véleménye van, az maga az ördög. Mellesleg Te mire használod? Ágyban internetezni? Azon kívül?
Azért ne add fel, és próbáld meg megérteni, egyiket sem tartom semmire. Van egy androidos telefonom, ami igen jó, de telefonálni közel sem lehet vele úgy, mint egy régi Nokiával. Alapvetően programozó vagyok, a szerviz már csak hobbi (illetve mások végzik nekem), és simán kivitelezhetetlen, hogy a reggeli hírolvasás közben azon akarjak fórumozni. Próbáltam, nem lehet. Közel sem úgy, mint egy notiról. Dolgozni eleve reménytelen. Mire használjam? Angry birds? Bohóckodásra elég a Defy. Arra is, ha a vonaton akarnék valamit olvasni. Legalább befér a zsebembe. Ha táskát viszek, akkor belefér a noti is, és nem fogja letépni a karom. Főleg, hogy az autóig viszem. 8 órát meg ritkán vagyok konnektor nélkül.
#57: Az R600 árából kijön két csúcs iPad 2 egyébként, ahogy a súlyából is majdnem, és akkor üzemidőben 24 óránál járunk, képátlóban pedig 19,4"-nél. Ennek szerinted van értelme?
-
erdoke
titán
A felhasználással kapcsolatban nem vitattam semmit, nyilván én is tudom, mire lehet használi egy notit. Azt viszont írtam, hogy várom, mikor olvad a két eszköz egybe, mert technológiailag már (majdnem) megoldható. Talán jövőre a LV Ivy Bridge elbírja majd.
Az R600 árából kijön két csúcs iPad 2 egyébként, ahogy a súlyából is majdnem, és akkor üzemidőben 24 óránál járunk, képátlóban pedig 19,4"-nél.
-
ttt1
őstag
Én most egy R600-at nyúzok 1 kg 6-8 óra üzemidő beépített 3g és 12 col.
Számomra ez mindent tud amit tudnia kell.. Volt tabletem is szal van viszonyitási alapom is....Nem hülyeség de igen van igazságtartalma a cikknek, mögöttes háttérszolgáltatások nélkül "csak" szórakoztató eszköz ami munkára korlátozottan használható..
-
Tigerclaw
nagyúr
Biztos hogy van aki a hype miatt vesz iPadot, de a többség egyszerűen azért próbálja ki, azért ugrik bele, mert jól a tulajok visszajelzései, jól szerepel a teszteken és bejön az embereknek.
Nálam pl. úgy kezdődött a dolgok, hogy vártam a nagybetűs tabletre és csak azt láttam hónapról hónapra, hogy egy évvel az ipad indulása után, majd az ipad 2 indulása után a többiek még sehol se jártak. Konkrétan egy Samsung tabletre vártam...aztán beleuntam a várakozásba és vettem egy iPad 2-t. Nem azért mert hype volt, nem azért mert apple, nem azért hogy mutogassam, mint a reklámokban, hanem azért mert az ipad már bizonyított, a tulajok szerették használni és ott volt, meg lehetett venni, nem úgy mint azt a Samsungot, amire talán még most is várnék.
Az iPad nálam nagyon bevált, de látom a hibáit, a hiányosságait és szoktam is keményen kritizálni. Viszont már megfogott. Persze ettől még nem ugrok neki vásárolni zenéket az iTunes-on, hiába jött el végre a lehetőség, mert pl. az Amazontól jóval olcsóbban vehetek zenéket mind fizikai CD, mind digitális letölthető formátumban.
Számunkra egyébként mind az iTunes/iPad, mind az Amazon/Kindle Fire páros csak részletekben értékelhető, mivel az általuk szolgáltatott tartalom szinte teljes egészében Angol nyelvű, és azok jó része el sem érhető. Egy USA polgár biztos egész máshogy áll az egészhez. Ő teljes szolgáltatást kap mindkét cégtől az anyanyelvén. Nálunk ez még a távoli jövő.
Egyébként ha nem lenne iPadom, az új Kindle Firet biztos nagyon várnám.
-
erdoke
titán
válasz
Jim Tonic #54 üzenetére
Volt pár subnotim az elmúlt ~13 évben, mióta laptopot használok. A súlya kb. megyegyezik 2 db iPad +1 BT billentyűzetével, miközben az üzemideje negyede az említett kombinációnak. Ennyit a mobilitásról...
Nem a preferenciád zavar, hanem a megalapozatlan érveid, amik alapján nyilván téves következtetéseket vonsz le. -
LOKÁLHIRO
csendes tag
Hogy áll a tabletták jövője?
-
Bekapcsolni, kipróbálni nyilván egyiket sem szoktam. Megtippelem, sikerült-e a javítás. A BT billentyűzetet folyamatosan cipelve már el is lőttem a hordozhatóságot. Sokkal jobban járok egy subnotival.
Gyakran okoz neked fájdalmat mások véleménye? Azért hagyod őket élni, vagy rátromfolsz mindenkire, mintha az illető idióta lenne, csak mert eltérően látja? Nézd el nekem, hogy nem gerjedtem be valamire, amin számomra nem megfelelő dolgozni. Nem lehetsz ostoba ember, de a stílusod a legalja.
[ Módosította: Daywalker ]
-
Kiflinger
tag
Egyetértek azokkal a hozzászólókkal, akik a tablet-ek létjogosultságára szavaznak. Én IT-ban dolgozom és rengeteg eszköz vesz körbe napközben. Nem tudom ki írta, hogy a tablet olyan, mintha csak egy üveglap választaná el az OS-től. Nem ez a helyzet. A tartalomtól. Az OS nem fontos. Este ha leülök híreket olvasgatni, imádom, hogy nem kütyűként nézek a tablet-re, hanem ablakként a tartalomra. Ezt egy PC, vagy telefon nem tudja. A PC nehézkes, a telefon kicsi. Az iOS is azért jó, mert egyszerű, nem tolakszik. Persze a geek-ek hiányolnak funkciókat, de ezek az egyszeri embernek nem kellenek. A tartalom kell nekik. Amit ehhez az Apple hozzá tud adni, az az életérzés, hogy neked Apple terméked van. Van benne marketing bőven.
Arról meg, hogy az Apple sikerének a titka, hogy felhasználói élményben erős (értsd hw és sw harmóniában + tartalom) azt tudom mondani, hogy bár ez kulcs, de mit is tettek hozzá? AppStore? iTunes? iCloud? Azért ebben fekete mágia nincsen. Ha valaki azt hiszi van, akkor az az Apple marketingeseinek a munkáját dicséri. Az Android lehet versenytárs, ahogy korai lenne leírni a Microsoft-ot is. Lassan fordul a tankhajó, de ha beállt irányba jobb kitérni az útjából. Az Amazon üdítő versenytárs. Valaki írta, az e-book olvasónál nincs jobb erre a célra. A tablet jobb, főleg mert rugalmasabb.
Netbook-kal összevetni a tablet-eket hiba. Az egy zsákutca volt a kezdetektől. Nem teremtett új kategóriát, csak egy buta notebook.
-
erdoke
titán
válasz
Jim Tonic #50 üzenetére
Az is egy user experience, ha turkálsz a belsejében, és az is biztosan releváns, ha több darab volt a kezedben (szétszedve?), mint nekem.
Gépelni ezen is lehet fizikai billentyűzeten, ha úgy tartja kedvem, bár te biztosan több BT billentyűzetet szedtél szét az idén, mint én... (csak hogy a következő érved már előre megspóroljam) -
bigboka
csendes tag
+1
ez meg nálam ötcsillagos:
"A kérdés az, hogy ezeket a kütyüket az Apple-ös változat előtt kik használták. Sima, mezei felhasználók? Nem hinném. Szerintem azok, akik most is inkább egy HP Touchpad-et vesznek eBayről és otthon rádobnak egy droidot. Ha egyáltalán szükségük van tabletre. Mert van rá felesleges 2 órájuk és értenek is hozzá. Nyilván ők -többek közt én is- a kisebbség."
(Y) -
Lajtorja
aktív tag
Szerintem a tablet is pont olyan hardver, mint bármi más. Azoknak az embereknek van szüksége egy gyárilag mindenre felkészített (ámde drága) megoldásra, akik egy pc-hez, vagy bármi máshoz is így viszonyulnak.
Aki komplett -márkás- asztali gépet vesz, aki szerelővel rakatja fel a téli gumikat, aki 4 giga rammal vesz laptopod és vidáman használja a hozzá adott 32 bites Vistával. Nyilván belőlük van sok, rájuk könnyű marketinget építeni. Ebben az Apple jó, talán a legjobb.Másrészről én furának tartom ezt a "mindent az Apple talált ki" skandalumot. Volt érintős smartphone iPhone előtt? Volt. Volt tablet iPad előtt? Volt. Mp3 lejátszó=iPod? Na ne. (Az Apple pont azt a totalitárius eszmét próbálja megvalósítani, ami ellen még kezdetben küzdött.) Attól, hogy egy cég többet ad el valamiből, attól még nem lesz ő a non plus ultra.
A kérdés az, hogy ezeket a kütyüket az Apple-ös változat előtt kik használták. Sima, mezei felhasználók? Nem hinném. Szerintem azok, akik most is inkább egy HP Touchpad-et vesznek eBayről és otthon rádobnak egy droidot. Ha egyáltalán szükségük van tabletre. Mert van rá felesleges 2 órájuk és értenek is hozzá. Nyilván ők -többek közt én is- a kisebbség.
Ezzel az egésszel nincs is baj, amíg nem korlátozzák a kedves felhasználókat és fejlesztőket. Amíg írhatok egy appot egy készülékre és szabadon használhatom, addig nincs probléma. A pereskedéseket hagyjuk, de elég szánalmas szerintem minden gyártó részéről, amit művel.
-
erdoke
titán
válasz
Jim Tonic #30 üzenetére
Nyomod a tipikus dumát, amit azok a geekek adnak elő, akik sose próbáltak még normális tabletet. Igaz, én is ezt nyomtam márciusig, amikor vettem egy iPad 2-t kipróbálni. Azóta vettem egy másodikat, és mind a laptopom, mind az okostelefonom sokkal kevesebbet nyomkodom...
Valószínűleg a MS is azért nyomul ezerrel az ügyön, mert a kategóriának nincs jövője.Én magam is alig várom, hogy legalább a laptop és a tablet egyesüljön, ne kelljen három eszközt cipelni.
Szerk: Ja, sose volt iPhone-om (vagy bármilyen Apple termékem), és telibe xarom, mit ügyködött Jobs a dolgon.
-
törölt tag
Kicsit elfogult a cikk az Ipad irányába, szerintem! (fejem nem leharapni, Apple fanok!!!)
-
EczkE
veterán
Nekem a Kindle féle megoldás simán elég lenne itthonra. Se 3g se gps se ilyenek nem kellenek bele.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Jim Tonic #38 üzenetére
Az átlagfelhasználónak nem kell szövegbevitel. Egy átlagos oldalon minden 100. látogatóból lesz egy komment. Az átlagfelhasználónak van egy kezdőlapja / kedvencei / dashboardja, ahonnan elindul, és kattintgatva navigál. Ha valami tetszik neki, megosztja Facebookon, esetleg beír egy Google keresést. Azért a 10-100 karakterért kár egy teljes billentyűzetet fenttartania.
Egyébként már 7"-on is elég jól lehet írni, nem mindenki gépel vakon 10 ujjal, úgyhogy nem az a szűk keresztmetszet, hogy nem érzi a gombokat.
-
Tigerclaw
nagyúr
Számomra a tablet egy olyan számítógép, ahol el lehet felejteni a klasszikus számitógép legtöbb negatív hozadékát, mint pl. az oprendszer vagy a szoftverek telepítésével járó macerát, a drivereket, a kerregő winchestert, a lassan induló, leálló gépet, a zúgást, a nagy fogyasztást, a nagy méretet, a vírusokat, víruskeresőket, tűzfalakat, és mindezt egy hihetetlen könnyen hordozható formában, amin egy nagyon emberközeli nagyon közvetlen, gyors irányítófelület van. Az egész olyan, mintha nem is hardver lenne a kezemben, vagy előttem az asztalon, hanem csak maga az oprendszer lenne bezárva egy kis üvegablakba.
Persze hogy ez így működjön, kompromisszumokat kell kötni, nem is keveset.
A tablet jövője szerintem nem fog olyan jól alakulni, mint amennyire javulhatna és enne az akadálya az hogy a tablet a számitógépek családjában egy kis résben van és ha még fejlesztenék más irányban, beleütközne egy másik szegmensbe, ahol jelenleg a netbookok vannak. Az Asus pl. bevállalta, de a motorolla telefonos, dokkolós megoldása talán még jobban is tetszik. Amikor nem elég a tablet, akkor lehetne dokkolni az íróasztal mellett egy álló dokkolóba, amihez kötve lenne minden hiányzó kiegészítő, mint pl. nagyobb monitor, billentyűzet, egér, nyomtató, scanner, stb. Az egész lelke a tablet lenne, de ilyenkor nem a tableten dolgozna az ember.
A kindle fire legnagyobb előnye az ipadhoz képest az, hogy 7 inches, mivel a 10 inches ipad sok embernek túl nagy, túl nehéz. Amúgy nem egy szegmensben fociznak.
-
Peak
addikt
válasz
Cyberpunk #37 üzenetére
én ezzel próbálkozok küzteni, hogy a 3Gs modellt valahogy rávegyem telefonálásra, kevés sikerrel egyelőre...
egy BTs headsettel párosítva rohadt jó kis kombót lehetne vele fogni...
az akkuval semmi bajom, 4-5 órát megy ha aktivan használja az ember 100% fényerő, bekapcsolt wifi és folyamatos taperolás... nagyon jó kis eszköz. -
válasz
lajthabalazs #36 üzenetére
Épp csak az addig is nehézkes szövegbevitel vált még nehezebbé.
-
Cyberpunk
félisten
Igen az A100 az nekem is tetszik, csak még nincs 3G-s verzió belőle. És az a harmatos akku az nagyon gáz. Majd talán a Huawei Mediapad arra benevezek, ha elfogadható áron lesz.
Lehet hogy örültségnek tűnik, de én okostelefon helyet is eltudom képzelni mint elsődleges eszközt.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Jim Tonic #30 üzenetére
Tanultak a netbookokból: a tablet fele olyan nehéz és vastag, kétszer annyi ideig bírja aksival, szinte alapértelmezett a SIM kártya és 3G modem. Nincs rajta használhatatlanul apró touch-pad. Rögtön felugrottak 10"-ra nem vazakoltak a 7-8-9 lépcsőkkel (bár az 5, 7 col is elérhető,de talán a HTC az egyetlen gyártó, aki nagyobbat nem is árul). Van rájuk olyan oprendszer, ami nem foglal feleslegesen CPU-t, memóriát és képernyőfelületet. És kijöttek rájuk olyan játékok, amik jól futnak a hardware-en.
-
Daywalker
addikt
válasz
lajthabalazs #31 üzenetére
Köszönöm. És ha a maradék tudja, hogy milyen oprendszer van rajta, akkor annak gondolom csak egy nagyon kis %-a avatkozik bele jobban a rendszer lelki világába.
Sajnos elkényelmesedtünk, az emberek azt várják, hogy minden készen várja őket, csak be kelljen kapcsolni (és arra se kelljen várni, hogy betöltsön) és lehet tolni a tartalmat.
Peak: azért szólj neki, hogy az árakat is nézze
Ne úgy, mint a plázában
-
Daywalker
addikt
válasz
Jim Tonic #30 üzenetére
Ja, tényleg, értelek. De miért veszítené el? Elveszítheti ugyan, de én úgy látom, hogy jobs halálával még nagyobb lett a hype és figyeld meg, az applenél nem a hülyék ülnek, meg fogják ezt lovagolni még valahogy, valami azt súgja. Látod, már van steve jobs day
Nem fognak ezek tágítani.
Visszatérve a kedvenc márka megvétele dologra. Azért a márka sok mindent befolyásol. Legyem az autó vagy elektronikai cucc. Ha mondjuk Opeled van (mert ugye az van még) és jön egy fasza ismeretlen márka, ami csomó mindent ígér, akkor nem biztos, hogy váltanál rá. Az ember szeret ragaszkodni a dolgokhoz, így a márkákhoz is. Nem csak a telefonok terén van ez így. A marketing ereje...
-
Cyberpunk
félisten
Szerintem a jó tablet 7" nem kell nagyobb az még elfér zsebben (persze kellően nagyban) és már elég jó méret ahhoz, hogy jól lehessen internetezésre használni. Meg egyéb multimédiás dolgokra. És persze alap hogy legyen benne 3G modem. No meg persze minél hosszabb üzemidő
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Daywalker #27 üzenetére
Legutolsó SmartMobil-on volt statisztika: a megkérdezettek 67%-a nem tudta megmondani, hogy milyen oprendszert futtat a telefonja
http://www.slideshare.net/probesz/pintr-rbert-mobil-trendek-smartmobil-2011
-
válasz
Daywalker #28 üzenetére
Szerintem gond van az értelmezéssel: És pont oda jut, ha az Apple elveszíti ezt a réteget Job halála (Isten nyugosztalja) miatt. Nem azt írtam, hogy mivel elveszíti...
Nem fekete fehér, de pont ennyire magyarázták a netbookot, ami jópofa volt pár napig, aztán nem kellett semmire. Na pont ilyen a tablet. De erről volt egy jó cikk, ami arról szólt, a képviselőink kaptak egy-egy iPadet, aztán elmondták, hogy tökéletesen alkalmatlan bármire a játékon kívül. -
Daywalker
addikt
válasz
Jim Tonic #22 üzenetére
Nagyon feketén-fehéren látod a dolgokat
Ennyire azért nem egyszerű. De azért elkérném a jövőbe látó üveggömbödet, ami alapján megjósoltad, hogy Jobs halálával az Apple is meghal
djsunny:
Az elnevezés kicsit hibás, mert vannak tabletek meg slatek, aztán ma már minden tablet. A "kiforgatható kijelzős notebookot" sem venném ide, illetve nyilván otthoni user számára elérhető cuccokról beszélünk. Nagy tömegek számára pedig az almások tették elérhetővé (sajnos vagy nem sajnos).Mellesleg én is droidot használok, de azért el kell ismerni az apple érdemeit is.
-
Daywalker
addikt
válasz
MittuDomain_ #20 üzenetére
Igazából erre statisztika kéne, de ha mondjuk mész az utcán és vegyesen megkérdezel mindenféle korosztályt, hímneműt és nőneműt egyaránt, hogy ugyan vajon belenyúlt-e már a droid lelkébe jobban, akkor valami azt súgja, hogy a válasz "nem" lesz. Sokan gondolják, hogy minden droidos geek, valójában pedig pont nem
Biztos vagyok benne, hogy a szolgáltatóknál értékesített telefonok nagy része olyan emberhez kerül, aki azt sem tudja, hányas droid van a telóján, nem hogy tudná mi az, hogy mi a root vagy xda developers forum
De mint mondom, nincs erre vonatkozó statisztika.De mint említettem, tényleg nem iOS vs droid cikk ez, hanem azon való elmélkedés, hogy pusztán hardver gyártásából meg lehet-e élni, mindenféle custom funkció nélkül. Ha ebbe belementünk volna jobban, az lett volna izzadtságszagú, mert ez egy óriási téma önmagával, és akkor nem a prohardver alatt jelent volna meg, hanem a mobilarénán
-
lajthabalazs
senior tag
Nekem is ez volt az első kifogásom, de abban igazuk van, hogy ha a tabletet úgy definiálod, hogy "iPad szerű, szórakoztatásra és tartalomfogyasztásra szánt, divatos, könnyed, hordozható termék, ami nagyobb, mint a PDA, és kisebb, mint a tablet PC-k", akkor az iPad volt az első
-
djsunny
aktív tag
"Tiszta sor, hogy a kategóriát az Apple teremtette az iPaddal..."
Azért azt tegyük hozzá, hogy ez nem teljesen igaz. A mondat úgy lenne helyes, hogy az otthoni felhasználásra szánt tabletek kategóriáját az Apple teremtette az iPaddal. Ugyanis bőven az iPad előtt volt már Tablet PC az ipari szegmensben. Csak ugye azok nehezek, drágák és terepi munkára valók.
Ez volt az első kukacoskodó hozzászólásom a PH-n.
-
válasz
lajthabalazs #12 üzenetére
Én veled értek egyet. Az iPadet nem a szolgáltatás adja el, hanem a hype.
A Samsung meg többet költ szoftverre, mint a ZTE, de a ZTE köré épülő felhasználói kör méretéből ítélve, sokan tesznek a szolgáltatásokra.A kérdést egyébként nem jól közelítettétek meg., szerintem.
Az iPhone jól fogy, mert a szolgáltatásai jók, és külön réteg van, aki viszi az Apple cuccait. Ők megveszik az iPadet is, mert az is Jobs műve. De csak azért, mert Jobs műve.
A többi márka köré nem épült ilyen társadalom. A többi márka vásárlói nem vesznek csak azért tabletet, mert rajta van a kedvenc gyártójuk logója. Ha innen nézzük, tényleg van jövője a tabletnek? És mi adja el, a szolgáltatás vagy a marketing? Szerintem az utóbbi. Pont úgy, mint a netbookokat. És pont oda jut, ha az Apple elveszíti ezt a réteget Job halála (Isten nyugosztalja) miatt.Az e-book reader más tészta. A könyvet váltja le, és azt ki is tudja váltani. A tablet nem tud kiváltani igazából semmit.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Daywalker #13 üzenetére
Nem a gyártóknak adják el a szolgáltatást, hanem a felhasználónak az Amazon már van PC-re és Androidra. Ott a netflix, szintén minden lényeges platformra. iTunes PC-n. Hogy ne adnák el a szolgáltatásokat...
Az üzleti modellen kellene módosítani, ahogyan az Amazon meg is tette: nem az iPad-nak kellene a legdrágább tabletnek lennie vásárláskor, hogy minél több embert vegyen rá, hogy havonta fizessen a szolgáltatásért, szoftverért, tartalomért. A zárt rendszernek fele annyiba kellene kerülnie, mint a nyitottnak, amire aztán szinte mindent meg lehet ingyen szerezni.
-
MittuDomain_
őstag
És mi a válaszod a közösséggel kapcsolatos felvetésemre?
Félre ne érts, nem vagyok droid buzi, nagy megelégedettséggel használom az iPadet (2 droidos tella mellett
), de az android nyíltsága iszonyú jó. És a Canyogen Mod-osok tényleg brutál felületet tesznek hozzá, de a CM csak példa, annyi van, mint égen a csillag.
És ne mondd azt, hogy a hangerő fel és a bekapcs gomb egyidejű nyomása akkora feature, hogy egységsugarú júzer számára elképzelhetetlen. Igenis, egyre többen és többen jönnek rá, milyen egyszerű ez. Csak más szemlélet kell hozzá, de nem kell ebbe születni, én se tettem, és mégis jól elvagyok, pedig véletlenül sem dolgozom ezen a területen.Hiszed vagy nem, legalább annyi ember kapcsolja ki vagy cseréli át másra a samus TW-t, mint aki out of the box használja.
És nem, nem kéne ezt az egyszerű cikket rétestésztára nyújtani, de lehetne róla még úgy írni bőven, hogy az ne legyen izzadtságszagú.
Ettől függetlenül Ti vagytok (ez a "tok" lemaradt az imént
) magasan az elsőszámú tech oldalam.
-
Peak
addikt
nem tudom hogy mikor használtatok rendesen tabletet, vagy milyet, de én az Acer A100/A500-zal hibátlanul nézek filmeket, AVI, MKV, VOB, netezek és zenéthallgatok, a gyerek játszik rajta 1000 féle játékkal, képeket mutogatok a nagyszülőknek...
fogalmam sincs, hogy mit szeretnétek még...
MINDEN tökéletesen fut rajta! -
Daywalker
addikt
válasz
lajthabalazs #15 üzenetére
Az x86 android vonulatot hagyjuk most, mert pusztán az egyképernyős, kézben tartható tabletről beszél rudi a cikkben, nem notebookról és netbookról. Mellesleg ez az x86-os droid...hát van bőven hiányossága még. Ha van rajta win, akkor inkább azt használja az ember fia
Egyetértek: az általad említett gyártók igyekeznek és van is köztük egy-két izgalmas termék. Ezek közül kerülhetnek ki a túlélők, ha jól csinálják. Bár a felsorolásban is van 1-2 vékony jég, akik drágán adják a cuccokat, szinte tök alap androiddal, de márkákat nem mondanék. Na pont nekik kéne igyekezniük, hogy valami egyediséget adjanak a gépeiknek. A többiek (sok ismeretlen és olcsó márka - jellemzően dzsunkának csúfolt gyártók) részéről viszont az egész nem más, mint egy friss dolog, amiről pár bőrt lehúznak és utána örökre eltűnnek a termékeikkel együtt.
-
danih
veterán
Hú de csöpögős lett, meg is töröltem a monitort....
-
lajthabalazs
senior tag
Nem csak az Asus Transformer, ott van a többi hagyományos PC gyártó is a sorban: Acer Iconia, Samsung Galay TAB, Toshiba Folio, és persze az új gyártók, HTC Flyer, Motorola Xoom, Archos 101. A HP feladta, de marad még minőségi termék bőven Android alá.
Az Acer Happy pedig elhozta az Androidot az x86-ra. Egy C50-esen, E350-esen vagy ION2-n dual-bootos Android-Win7 gép megfelelő csatlakozási lehetőségekkel a felhasználók nagyrészének minden igényét kielégítheti, ha a két platform közt az adatokat kellően transzparens módon tudja mozgatni, akár lokálisan, akár weben/felhőn keresztül (naptár, kontakt-lista, dokumentumok, böngésző history, kedvencek...).
-
amazon kapja be az exkluziv plants vs zombiesért
bárcsak pár év mulva ezt a két A betüst közös sírba temetve feledhetnénk
-
Daywalker
addikt
Hozzáteszem, hosszútávon. Majd most kiderül, mert nyakunkon a második változat. A lényeg, hogy hosszú távon biztos, hogy csak és kizárólag a hardver gyártásából nem lehet megélni. Akár hisszük, akár nem, összességében véve nagyon szűk az a réteg, aki mélyebben foglalkozik a rendszerrel és magával az Androidoddal. Sokkal többen vannak azok, akik kiveszik a dobozból és csak használják, nem akarnak hekkelni, heftölni operációs rendszer szintjén. Abból lehet majd jól megélni, ha a hozzáadott érték olyan, amit utána el lehet adni és profitot termel.
lajthabalazs: Nem fogják eladni a szolgáltatást, épp ez benne a lényeg, az exkluzivitás. A gyártók meg akkor sem vennék meg, mert a legtöbbön még Market sincs, nem hogy bármi komolyabb.
-
lajthabalazs
senior tag
Nagyon nem értek egyet a cikkel. A "szolgáltatás" amiről a cikk írója beszél, a hétköznapi embereknél Facebook, Index, Angry Birds, Skype és filmek, esetleg internetezés az Indexen kívül is, produtívabbaknak naptár, todo lista, levelező-kliens, és persze mutassa az időt, esetleg azt is, hogy a tulajdonosa mennyire jól szituált.
Ehhez kell 10", 1280x720 pixeles felbontás, WiFi, jó esetben 3G, mikrofon és kamera a Skype-hoz, elég erős processzor és VGA a játékokhoz és videózáshoz. És bármelyik mai okostelefon-platform. Az Android és a Windows 8 pedig lehetővé teszik, hogy ez utóbbihoz bármelyik hardware-gyártó hozzájusson.
Akik szolgáltatást árulnak, azok pedig vagy eladják majd a szolgáltatást ezen gépek tulajdonosainak is, vagy pedig a konzolok mintájára a pusztán hardware-t gyártók termékeinek ára alatt adják el a saját hardware-t, így téve vonzóvá a szolgáltatást is (ahogyan ezt az Amazon teszi már, csak épp versenyképtelen hardware-rel).
-
baluka26
veterán
Hol marad az ASUS?
Transformer és a Padfone az semmi, nem lehet piacképes kicsit sem?..Klassz Apple reklám lett ez szvsz.
-
Daywalker
addikt
válasz
MittuDomain_ #5 üzenetére
Milyen többi oldal? Ez nem teszt
Tehát nem félkész.
Ez magát a tabletet, mint jelenséget boncolgató téma, röviden, velősen és tömören összefoglaló péntek délutáni rövid elemzés, nem egy hardcore ipad kontra android cikk. Arra akarja az olvasót rádöbbenteni, hogy a tabletpiac többről szól, mint a hardver maga.
Burkoltan benne van a kínai dömpingáru jelenség, hiszen arról szól az első oldal, hogy a csak hardvert gyártó tabletek nem érnek célt. Ebben benne van a kínai, tajvani és egyéb helyről származó gyártó is, aki csak összrakja homokból meg műanyagból a gépet, és kidobja a piacra mindenféle szoftveres okosítás nélkül. Nem kell mindig a kínaiakat bántani
-
burgatshow
veterán
válasz
MittuDomain_ #5 üzenetére
Én is szívesen olvastam volna még 1-2 értelmes anyagot. Persze ha már csak rágcsálás lett volna, akkor ennyi is elég csak nekem is úgy tűnt mintha amolyan félkész lenne.
-
Véleményem szerint három réteg lesz:
iPad szintű gép és szolgáltatáscsomag
kindle fire szintű gép és szolgáltatáscsomag
geekeknek szánt gépek , valamint egyes szolgáltatókkal szerződés az ezen hardvereket gyártók részéről.Tehát inkább három pólus, mint kettő.
-
MittuDomain_
őstag
Nem félkész ez a cikk?
Hol a többi oldala?Bár van konklúzió, nem ilyen szokott lenni, még alá sincs írva, nem szerepel a kínai dömpingárú, mint jelenség, az androidot használók közössége, és az erre épülő egyedi interfészek. (pl CM)
-
zedii
aktív tag
még mindig nem tudom , a tabletek fő alapkérdését
-
Angel1981
veterán
"Nyilván a Kindle Fire nem közvetlen ellenfele az iPadnak, hiszen kisebb, nincs GPS-e, giroszkópja, gyorsulás érzékelője, sőt webkamerája, mikrofonja és 3G modeme sem, de ha visszakanyarodunk a tabletek alapvető kérdésére – hogy mire jó –, akkor bizony elég izgalmassá válik a helyzet."
Ez talán az egésznek a lényege, jó meglátás!
Ez idővel tényleg veszélyt jelenthet még az IPad-re is, hacsak nem hoznak ki egy hasonlóan "butított" verziót..
-
Jim-Y
veterán
Én is egyetértek, számomra, és még biztos sokak számára a tablet lényege a kis netezés, kis film, kis olvasgatás lenne, ha ehhez elegendő hardvert, és mellé jó szolgáltatásboltot kínál valaki elérhető áron, akkor az sikeres lesz/lehet.
-
opeter87
senior tag
Tökéletesen egyetértek a cikkel. A tabletnek csak szolgáltatással együtt van értelme. Sőt olyan szolgáltatásoknak, melyek out of the box elérhetőek.
Nekem egy Wayteq xPad70-esem van, de látszik a SW-n, hogy a 2.2 Android még telefonra lett fejlesztve. És még FB szintű programokat is webről kell letölteni SD kártyáról telepíteni, mert a Market nem találja, stb. ezeket egy mezei user soha nem fogja megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest