Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kiflinger

tag

Egyetértek azokkal a hozzászólókkal, akik a tablet-ek létjogosultságára szavaznak. Én IT-ban dolgozom és rengeteg eszköz vesz körbe napközben. Nem tudom ki írta, hogy a tablet olyan, mintha csak egy üveglap választaná el az OS-től. Nem ez a helyzet. A tartalomtól. Az OS nem fontos. Este ha leülök híreket olvasgatni, imádom, hogy nem kütyűként nézek a tablet-re, hanem ablakként a tartalomra. Ezt egy PC, vagy telefon nem tudja. A PC nehézkes, a telefon kicsi. Az iOS is azért jó, mert egyszerű, nem tolakszik. Persze a geek-ek hiányolnak funkciókat, de ezek az egyszeri embernek nem kellenek. A tartalom kell nekik. Amit ehhez az Apple hozzá tud adni, az az életérzés, hogy neked Apple terméked van. Van benne marketing bőven.

Arról meg, hogy az Apple sikerének a titka, hogy felhasználói élményben erős (értsd hw és sw harmóniában + tartalom) azt tudom mondani, hogy bár ez kulcs, de mit is tettek hozzá? AppStore? iTunes? iCloud? Azért ebben fekete mágia nincsen. Ha valaki azt hiszi van, akkor az az Apple marketingeseinek a munkáját dicséri. Az Android lehet versenytárs, ahogy korai lenne leírni a Microsoft-ot is. Lassan fordul a tankhajó, de ha beállt irányba jobb kitérni az útjából. Az Amazon üdítő versenytárs. Valaki írta, az e-book olvasónál nincs jobb erre a célra. A tablet jobb, főleg mert rugalmasabb.

Netbook-kal összevetni a tablet-eket hiba. Az egy zsákutca volt a kezdetektől. Nem teremtett új kategóriát, csak egy buta notebook.

Új hozzászólás Aktív témák