Hirdetés
- Otthoni időjárás-állomás
- Egér probléma
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen processzort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
XIAOMI REDMI NOTE 2 / XIAOMI REDMI NOTE 2 PRIME
ITT VAN A LEÍRÁS, MIELŐTT KÉRDEZEL OLVASD MÁR EL LÉGY SZÍVES!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istuu15
senior tag
válasz
inferno88 #21599 üzenetére
Képet nem tudok most küldeni de igen ahogyan te mondod az történt szerintem. Közben észrevettem, hogy sajnos a nohon aksi hosszú szolgàlat utàn elkezdett felpúposodni és az nyomta ki annyira a kijelzőt. Beleraktam a gyàri aksijàt és úgy okés viszont így is àtszivàrog egy nagyon kicsit a kijelző fénye a telefon kereténél ha oldalról nézem.
-
Istuu15
senior tag
Sziasztok! Ma reggel vettem észre, hogy a kijelző a bal oldalon kb 5cm hosszan fel van vàllva a hàztól. Működik rendesen de mégis ti menyit jósoltok neki így?
-
Benir8
senior tag
Csak egy biztonsági kérdést teszek fel. Mióta MIUI 9 van a teló 100%-os feltöltése után lekapcsol a led jelzése. Ilyenkor teljesen leáll a töltés vagy még tölt egy kicsit?
-
Benir8
senior tag
Ha nem tudjátok le mérni az akku kapacitását, akkor ez kell USB Charger Doctor Mobile Power.
De én nem hiszek, hogy valaha eredetit gyártanak. -
csibor
addikt
Sziasztok!
Miuihu 9/8,2,1/ béta. Pár napja a viber részlegesen működik. Engem nem hallanak. Messenger, telefon, semmi gond. Van valakinek ötlete? -
BalanceR
addikt
Én meg még mindig keresek Pesten akkut, ha valakinek van elfekvőben , és megválna tőle, jelezze!
Lassan megválok a Redmi Note 2-től, de az új tulajnak nem akarom gyenge akkuval átadni.
Jó kis telefon ez még most is, simán megállja a helyét a mai belépő phabletek között.
Énmeg maradok Xiaominál Mi Note 3 személyében. -
include777
aktív tag
válasz
grafikus17 #21588 üzenetére
Hétvégén feltöltöm majd és az antutu battery test-jével csinálok jópár tesztet mindkét aksival. Lehet átlagban előjön +15-20% a Lonsoconer-ből. Vastagabb valamennyivel a nohon-nál, és tuti nem kamu aksi, de az hogy a valós 4200at tudja-e abban nem vagyok biztos.
-
grafikus17
senior tag
válasz
include777 #21587 üzenetére
Köszi a választ, egy kicsi csalódott vagyok, de hát mit is várhattam volna, valaki írta ha csak nem volt tehcnológiai váltás akkut gyártásban, akkor honnan tudna többet.
-
include777
aktív tag
válasz
grafikus17 #21586 üzenetére
Megjött, még tesztelés alatt. Ami biztos, hogy nem olyan kamu, amit kikiáltanak 6000 mah-snak és 1000 csak.
3.5-4 óra SOT megvan, de ennyit tud a nohon is .. tartalék akkunak jó. -
grafikus17
senior tag
válasz
include777 #21554 üzenetére
Szia! Mi a helyzet az akksival? Megjött már?
-
Terentius
őstag
Szerintem eredetit nem is nagyon árultak külön vagy nagyon az elején. A Nohon valóban jó, csak győzzed kivárni.
-
BalanceR
addikt
Sziasztok.
Az elsők között voltam, aki Nohon akkut rendelt, és most jelentem, hogy kb egy-másfél év alatt elhalálozott
100%ról 10-20 perc SOT, 3óra készenlét, és már csak 10%De volt olyan is hidegben, hogy magától 90-ről 3-ra merült 2perc SOTtal, kb 1 óra alatt.
Egy 1700as powerbank simán feltölti 0-ról 100-ra fél óra alatt, szóval biztos, hogy halott a cella.
Nincs valakinek egy eladó Új Nohonja? Nem várnék megint egy hónapot a kínaiakra. -
joergie
őstag
válasz
adrian94 #21572 üzenetére
Én most váltottam, zte axon 7 mini lett, kínából rendelve alig párezret kellett rákölteni pluszban. van nfc, b20, kicsit több ram, amoled fullhd, kicsit kissebb, van benned dedikált dac( digitális-analóg hangkonverter). Cserébe elég gány a proci benne, viszont 31ezerből eljött 2 hét alatt, bár garim az nincs rá. Nem vennék xiaomit, hiányzik az nfc és a b20.
https://www.kimovil.com/en/compare-smartphones
Szerintem ez a legjobb up-to-date kereső, lehet kutakodni. -
adrian94
őstag
Lassan le szeretném cserélni a RN 2-t! Szerintetek melyik lenne jó választás?
Eddig amit néztem a Redmi Note 4 3/32 vagy a Redmi 5 Plus 3/32. Ezek az eustock-on 50.000 ft alatt vannak és nem is szeretnék többet költeni telefonra. Melyik lenne jobb? Vagy van jobb választás 50.000 ft-ig?
-
adrian94
őstag
válasz
joergie #21569 üzenetére
Még az lenne a kérdésem, hogy ha használom mondjuk a google maps app-et (navigációra), skype-ot, vibert stb.. Ezek 3G-vel mennének jól (ha esetleg átváltana)? Nagy különbség lenne 3G és 4G között?
Illetve ezt írják a Telenor honlapján :
4G/LTE-vel lefedett területen: letöltés: 20-150 Mbit/s; feltöltés: 3-50 Mbit/s
Megnéztem speedtest-el és nekem ezek jöttek ki :
Le: 31,66 Fel: 7,14
Le: 23,24 Fel: 2,17
Le: 30,53 Fel: 2,52Nem kevés ez egy kicsit?
-
joergie
őstag
válasz
adrian94 #21566 üzenetére
A B20 csak egy 4G szabvány, bizonyos 800mhz-es húllámhosszon, tehát hasonló a 2G hálózatokhoz. 3G hálózatoknak sokkal kissebb a hatósugara, és úgymond lélegzik a hatósugara, szóval minél többen használják az adott tornyot, annál kissebb a hatósugara.
Vannak más LTE/4G szabványom, b3, b7, b40 stb, ezeket tudja a telefon, tehát városban, sűrűbben lakott területeken nagy valószínűséggel találni fog 4G hálózatot. Az a baj vele vidéken, ahol sok helyen kellene a B20 a jó sávszélességhez, és csak 3g (HSDPA) van, hogy az sokkal jobban meríti az akkut(és alacsonyabb a sávszélesség, bár szerintem ez még nem lenne baj), és a fenti jelenség miatt sokszor csak edge lesz elérhető, ami használhatatlan.Sok telefonnál bár a chipset(itt helio x10) tudná a B20-at, de mivel beépített antenna hiányzik ehhez a 800mhz-es b20-hoz, így hardveresen nem lehetséges bekapcsolni, így ebben a telefonban sincs utólagos lehetőség.
-
adrian94
őstag
Ebben a telefonban nincs B20 ha jól tudom. De ha nem a wifi-t használom, hanem a mobilnetet akkor a térerő mellett azt írja, hogy "Telenor 4G". Ez hogy lehet? Nem 3G-nek kéne ott lenni, mivel a 4G-t nem tudja!?
-
-
adrian94
őstag
válasz
Benir8 #21559 üzenetére
Rájöttem, hogy nem a töltőfejjel van baj, hanem a kábellel (azt használom amit adtak a telefonhoz, gyorsan tölti viszont sokszor nem érzékeli, hogy töltőn van a telefon és mozgatásra abba hagyja a töltést, meg van törve valahol a kábel)!
Viszont próbáltam több kábellel is és valamelyik nem is tölti szinte, valamelyik meg rohadt lassan tölti az "eredetihez" képest
Mitől függ, hogy melyik kábel jó hozzá és melyik nem? Elég lenne csak egy kábelt vennem, de nem tudom melyik lenne jó hozzá !?
-
joergie
őstag
Én doogee-t kaptam hozzá(teló eustockról van), 5v 2a. amilyen gyorsan tölt, ugyanolyan gyorsan merül vele. Másik egy decathlonból való, ez jól tölti, bár lassabb, de nem merül olyan gyorsan utána a teló. viszont ha nincs terhelve, sípol, a konnektor meg a fejemnél van. De ha lábamnál lenne akkor is hallanám.
-
Benir8
senior tag
válasz
adrian94 #21558 üzenetére
Itthon nem találok jó töltőket.
Ha te is onnan vetted a telót akkor egy próbát megér. Tronsmart WC2F eustockról. -
adrian94
őstag
Hol tudnék venni töltőt a telefonhoz (kábel + töltőfej)? Olyan kéne mint az eredeti. Próbáltam már több kábellel, másik töltőfejjel de valamikor nem érintkezik vagy nagyon lassan tölti
-
Benir8
senior tag
válasz
include777 #21554 üzenetére
Kíváncsi leszek.
-
include777
aktív tag
No a 4200as aksim belföldi feldolgozása továbbítva. Amint nálam, tesztelem és írok velemenyt, tud e 25%al több üzemidőt.
-
dragonfx
veterán
jackduogot szerintetke mennyiért és hol cserélnek redmi note 2ön?
-
-
zeee
senior tag
válasz
inferno88 #21545 üzenetére
Szia! Úgy kezdődött hogy leejtettem, fel szerettem volna fogni a lábammal.... Ez olyan jól sikerült hogy belerúgtam és neki küldtem betonfalnak.
Végül is ha jól belegondolok, akkor a hátlap az oldala. Te jó ég, látszik hogy ezer éve nem volt a kezemben. Szóval akkor csak egy kijelző csere kellene, de én biztos hogy nem tudom megcsinálni.
Esetleg ha érzel affinitást hozzá, szívesen megbíználak eme feladattal
Természetesen nem ingyen.
-
Mármint az egész telefon atomokra porladt? Vagy pontosan mihez és milyen segítség kell?
Személy szerint már teljes átültetést hajtottam végre a készüléken, nem rakétatudomány.A kijelzőt innen rendeltem anno.
Hátlapot bárhonnan lehet rendelni, nem nagyon fogod megszívni szerintem.
Ilyen és hasonló videók alapján könnyű szétkapni.
-
joergie
őstag
Szóval senki nem tudja hogyan tudnék root nélkül egy miui 9-es redmi note 2 prime-ot backupolni, hogy az appdata-kat át tudjam vinni a zte-re?
zee: add el így, ha szerencséd van egy 10est kapsz érte, nem érdemes javíttatni, csak a sz*pás van vele.
-
zeee
senior tag
Tudna valaki segíteni nekem törött kijelző, ház és hátlap ügyben. Már egy éve lapul a fiókban, használhatatlan.
-
sylas
tag
Ebben a 9.2.4.0 verzióban merre találom az FTP t? Fájlkezeloben volt eddig.
-
joergie
őstag
válasz
Klara_ #21536 üzenetére
Úristen. Nemtudom hogy történt, csak a lényeget hagytam ki. Kicsit felment bennem a pumpa emiatt a szar miatt.
Szóval a Helium app data backup&recovery-re vonatkozik az egész, azt szeretném beüzemelni, hogy az app-ok adatait könnyen át tudjam migrálni az új telefonra(zte axon 7 mini). Vagy van használható alternatíva helium helyett(root nélkül, szóval titanium nemjó)? -
joergie
őstag
Sziasztok. a Teló miui 9-el nem hajlandó összecsatlakozni pc-vel. Tudja valaki mi lehet a baja? megcsináltam amit az android app kért, usb debugging meg hogy mtp helyett ptp csatlakozzon a pc-re. Amikor rádugon észre is veszi, hogy csatlakoztatva van(a telefon), de a pc-n nem történik semmi a programmal.
Költöznék át róla az új telóra, de ez a szenny google backup nem viszi át az appdatát, ennek nem tudom mi értelme van, hogy lement 1.3gb-ot felhőbe, aztán meg letöltni onnan, ugyanazt ami a store-ból is le tudna tölteni, ha már appdatát nem viszi át. nonsense -
sylas
tag
válasz
include777 #21533 üzenetére
Végülis ennél a telonal az a ludas, hogy nem snapdragon van benne ezért zabálja jobban a szuflát
-
include777
aktív tag
Hozza azt amit a gyári, abs meg vagyok elégedve. Ugye 2 éves a telefon nekem, így nehéz visszaemlélezni milyen volt az aksi eredetileg, mennyit bírt, de érzésre hozza amit kell. Inkább a 4200-esre vagyok kíváncsi ami lassan másfél hónapja repül, már elhagyta svédországot. Ha az jó, akkor +1et veszek még aliról tarcsinak
-
sylas
tag
válasz
include777 #21531 üzenetére
Mit vettél észre mennyivel jobb, mint ami benne volt gyári? Mármint gyári használthoz képest.
-
include777
aktív tag
link gearbest eredeti nohon, nekem ilyen van.
-
gergely64
tag
-
sylas
tag
Sziasztok! Ez a 9.2.4.0 global elég gyorsan meríti az akksit. Tudtok olyan régebbi romot ami jobban kíméli? Amúgy gyorsan merül de gyorsan is tölt. Régebben azért nem ilyen gyorsan töltött fel.
-
gergely64
tag
válasz
grafikus17 #21526 üzenetére
Ezekből a hibákból, amit felsoroltál nálam egyik sem jelentkezett, esélyes, hogy egyedi hibák.,mondjuk UC browser nálam nincs telepítve.
Annyit érdemes megtenni még a telepítés utáni rendszer indítás előtt, hogy a dalvik/art cache és gyorsítótár törlést megcsinálni TWRP-ben. Ezt persze később is meg lehet tenni bármikor.
Hacsak az UC browser lenne a gond, elég lehet az adatait és gyorsítótárát törölni a rendszer beállítások, telepített programok közt, vagy az app újratelepítése, ha az előbbi sem segít. -
grafikus17
senior tag
válasz
gergely64 #21514 üzenetére
Sziasztok!
Én is felraktam a Miui 9 Global 9.2.4 stable romot eura tiszta telepítéssel. Harmadik próbálkozásra sikerült, ki kellet vennem a pipát az ellenőrzés elöl, csak úgy ment fel.
A SOT nekem 4,5 óra felett volt egy kicsivel jobb mit az eu.
Előnyét nem láttam az eu-hoz képest, hátárnyát viszont igen. Apróságok, amik engem zavartak. Egyébként ilyet még nem láttam, a telefon saját mentéséből raktam vissza a programokat, és pontosan ugyan arra az oldalra ugyan oda rakta vissza őket. Régen ömlesztve voltak az oldalakon, nekem kellet elrendezni őket.
Ami nem tetszett:
-Nem tudtam kikapcsolni töltő csatlakozásakor a hangot, és kihúzáskor is pittyegett. Engem zavart
- A kedvenc böngészőm UC browser nem tudott letölteni filmeket online oldalakról , de igazából semmit( leszedetem egy másika azzal persze ment )
-Állandóan kidobálta az akkumulátor alkalmazás kímélő egyéni beállásnál beállított programokat. Ez már jobban zavart
-Nem volt az ikonok között frissítési app. ( nagyon nem zavart )Egy szó mint száz, a hibátlan eu-t visszaraktam TWRP mentésből, a global ment a kukába.Nekem nem volt hibamentes, másnak lehet hogy igen.
-
Balcsix
senior tag
TWRP-t érdemes frissíteni a legújabbra (2017 Dec. 9), vagy felesleges?
-
gergely64
tag
válasz
Atrasko #21519 üzenetére
1. Az MD5 ellenőrzését ki lehet törölni a TWRP beállításainál, ha nem sérült a rom a letöltéskor, akkor nem lehet a telepítéssel gond.
2 Van a Romban több olyan app, amit például én nem használok, ezekből van ami törölhető, ami nem az meg fagyasztható, de kémprogrammal nem találkoztam. -
Atrasko
tag
válasz
gergely64 #21518 üzenetére
include777 és gergely64
Köszi a gyors válaszokat. Most éppen az a gondom, hogy egy korábbi TWRP mentést visszaraktam, de az újrainduláskor a miui logo után zizzen egyet a rezgőmotor és mindig csak a TWRP jön be.Letöltöttem a Miui 9 Global 9.2.4 stable-t, de nem találom az MD5 ellenőrző összeget.
A fájlnévben benne van az eleje d8c9295957, de ez rövid.
Egy MD5 ellenörző ezt adja ki D8C9295957C30B6835A7D2C72D4833D41. Honnan lehet letölteni a 9.2.4-hez tartozó teljes MD5-öt?
2. A Global 9.2.4 stable-ben van-e olyan rejtett kínai app, amit a telepítés után ki kell gyomlálni? (mert pl. az kémprogram) -
gergely64
tag
válasz
Atrasko #21516 üzenetére
1. Csinálj a romról egy TWRP mentést, majd tedd fel a Global-t tiszta telepítéssel, root-old, ha akarod, majd ezután TWRP-ből a mentett Romodból csak az adatokat állítsd vissza. Így nem lesz semmi gond és megmarad mindened, ami előző rom-nál telepítve volt szőröstül-bőröstül.
2. Nem zárja a bootloadert, felajánlja, hogy frissítsd a TWRP-ed, de ha nem választod, akkor marad ami volt. -
gergely64
tag
válasz
Benir8 #21509 üzenetére
2 napos használat és teszt után a Miui 9 Global 9.2.4 stable
tapasztalatok a xiaomi.eu multi 9.2.2 stable-hoz viszonyítva.
Mindkét rendszer valóban stabil nem csak az elnevezésük az, de van köztük azért némi különbség.
Csak a legfontosabbak:
Amiben azonosak:
- egynapos használat mellett 3,5-4 órás kijelző idő érhető el 2 sim +Wifi-vel,
- teljes magyar nyelv,
- root-olás twrp-ből Rom telepítés után.
Amiben különböznek:
- a Global stable két éjszakai teljes töltőn hagyásnál sem kapcsolt ki, vagy indította magát újra, ez az eu stable-nál sajna rendszeres,
- az antutu-n az eu 49000, a Global 55000 pont körül hoz, de ezt a többlet pontértéket a gyakorlatban nem lehet érzékelni.
Dióhéjban ennyi. -
Benir8
senior tag
válasz
include777 #21512 üzenetére
Nálam wifivel is 2 órát ad. Akkor a stabil romom a rossz, holnap felteszem a legfrissebbet tiszta telepítéssel. Köszönöm a visszajelzést.
-
nyisziati
veterán
MIUI 8 alatt hogy tudok betűkészletet váltani?
A beállításokban csak betűméret állítás van. -
gergely64
tag
Van már MIUI 9 Global Stable is innen tölthető.
-
Istuu15
senior tag
A legfrisebb miuihu fejlesztőin nem crashel a beállítás?
Ha minden rendben vele akkor feltenném.
-
Alert89
tag
Stabil eu 9.2.2.0 ROM volt eddig fent, láttam tegnap megjelent a fórumon a 9.2.3.0, fel is raktam, de a Beállítások egész menüje angol lett, hiába magyar a rendszer nyelv, és minden program. Az Updater app eltűnt, a beállításokból sem aktív már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra