- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- UHD filmek lejátszása
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- RAM topik
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
''szóval az ip-t nem lehet olyan címre küldeni, ami a stack-en van?''
Pontosan. (De nem csak a veremről van szó, hanem az adatszegmensről is.)
''de mivan ha a gonoszság nem a veremben van? vagy olyan nem lehet?''
Elvileg olyannak nem kellene lenni, hogy kifejezetten gonosz programrész máshol legyen, de előfordulhat az, hogy egy teljesen normális rutin gonosz paraméterekkel meghívva gonosz dolgot csinál. A verem átírásával (a verembe írást semmi nem akadályozza meg) ilyen módon továbbra is támadható marad a gép.
''az ellen nem véd'' :D
''hogy működik egészen pontosan ez a túlcsordításos történet?''
Pl. így működhet:
A memóriában (veremben) a következők vannak:
... valamilyen puffer ... visszatérési cím ...
A program beolvas a pufferbe, de hibás a beolvasó kód, és nem ellenőrzi a beolvasandó adat méretét, és ha túl sokat kap, akkor felülírja a puffer utáni területet is, beleértve a visszatérési címet.
A támadó felülírja a visszatérési címet pl. a puffer bizonyos helyére mutató pointerrel, oda pedig berakja a kódot, és kész. -
Nem olvastam még el, de én úgy tudom elképzelni, hogy csak az futhat (lap), aminek be van állítva az execute flag-je. A rendszer pedig csak a kód lapjainak állítja be. A kód lapjait meg nem lehet módosítani, mert read-only. Tehát nincs gonosz kód. Vagy valamit kifelejtettem?
Aktív témák
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest