Vírusvédelem a processzorokban

A CNET beszámolója szerint mind az Advanced Micro Devices (AMD), mind pedig az Intel újabb processzorai képesek hardveres védelmet nyújtani a korunk vírusai által leggyakrabban kihasznált sérülékenység, a buffertúlcsordulás ellen. A legtöbb féreg ezt a hibát kihasználva futtatja saját kártékony kódját.

Amint azt John Morris, az AMD marketingigazgatója a lapnak elmondta, az AMD Athlon 64 processzorai már támogatják az ún. Execution Protection megoldást, amely a bufferben található adatok végrehajtását megakadályozza, azok csak olvashatóak lesznek, végrehajthatók nem. A funkciót a Windows XP operációs rendszerhez a második negyedévben megjelenő második szervizcsomag (SP2) lesz majd képes elsőként kihasználni.

Az AMD és a Microsoft adatai szerint a Windows operációs rendszerhez az elmúlt két év során kiadott javítások közel fele szükségtelenné vált volna, ha a technológia korábban is létezett volna. A hírek szerint hasonló megoldást tartalmaz majd az Intel februárban debütáló Prescott processzora is, ám a gyártó képviselői nem kívántak ezzel kapcsolatban részleteket elárulni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés