Aktív témák
-
Allien
veterán
Ezek szerint, a jelenlegi, még aránylag újnak számító duron 1600-omat, majd le tudom cserélni egy Value XP-sre, ami nem olyan nagy lépés, tekintve, hogy az alaplapom eredetileg csak 133 Mhz-t támogat, és csak tuning biossal megy 150-re. De, remélem akkor az nforce 2-s lapok árai is valamelyest még csökkennek majd, és akkor megint válthatok. Inkább várok, amíg a 64 bitesek olyan árba lesznek, mint kb. most az XP-k. :))
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Raymond
félisten
-
Nowhereman
őstag
Valószinűleg opteronból is van valami qrva olcsó változat, - egy kétprocesszoros munkaállomás 499$-ért?/kicsi és erős c. cikk/ - a cím a hirre is igaz...
Utánam a kondenzcsik!
-
Nowhereman
őstag
Nyugi, csak ironizáltam. Az előzőekben a szokásos intel 64 biteseivel példáloztak, és mivel a duronnak a celeron volt a piaci ellenfele, valszeg a 64 bittes durcira jönne a 64 bittes cerka. Ha jön is, már csak az a kérdés, hogy hogy & mennyire fogja kiherélni az intel..
Utánam a kondenzcsik!
-
LordX
veterán
A SocketA és Socket745/939 processzorok soha nem fognak ugyanazon magot tartalmazni. A SocketA-ba marad a Barton/Thorton, max átnevezve, a 745/939-be meg a kalapács mag kicsit átdolgozott verzióját fogják pakolni, nem fogják átportolni a K7-et HT-linkre, sem a K8-at EV6 buszra. Ezért teljesen valószínűtlen, hogy a SocketA-s ''Value'' procik NX-et támogassanak...
-
Raymond
félisten
-
User64476
őstag
Király, a 3000+os AthlonXP lecsúszik Value kategóriába, és így remélem az ára is value lesz :) Ejj de jó, hogy eddig nem vettem 2500+os bartont, most majd jóljárok! :)
-
JulWCZar
senior tag
válasz kaktusztea #3 üzenetére
Ne felejtsük azért el hogy a socket 754 eddig a drága és kevés processzor miatt nem terjedhetett el. Olcsó alaplap már van hozzá, nagyon is olcsó.
[L]http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/ecs-755a2_7.html[/L]
Most viszont lesz bele az is :) -
maszat
senior tag
válasz Nowhereman #16 üzenetére
AMD-nek inkábba 64 bit a létkérdés/mert, ha azt sikerül elterjesztenie...
Amint picra kerül a 64 bit XP, az Intel is piacra dobja az x86-64 es processzorát, szóval... -
maszat
senior tag
Tipikus mondtuk is valamit meg nem is hír:(((
Prescott-alapú Celeron D 512 KB másodszintű gyorsítótárral:F
Eddig úgy tudtam, hogy 256 KB lesz -
eziskamu
addikt
válasz Nowhereman #13 üzenetére
Talán, mert késik a végleges 64 bites windows, ezért a 64 bites meghajtóprogik, és alkalmazások sem jönnek olyan gyorsan. Viszont már a windows xp sp2 rc-i is támogatják az nx puffertúlcsordulás védelmet, amire talán még nagyobb szükség van, föleg az internetes támadások és vírusok miatt.
-
Nowhereman
őstag
Kétségtelen van benne valami! - de amikor a vevők jórésze azt se tudja, hogy van AMD?
Egyszerüen például nem tudom, hogy a duron nevet mért kel kidobni, akinek volt, annak jól cseng. Azt meg főleg nem, hogy miért nem 64-bittes, mikor a cég fennmaradása függ attól, hogy a 64 bit gyorsan elterjedjen...
:FUtánam a kondenzcsik!
-
Zoz
őstag
Én azt nem értem már jó ideje, hogy miért kell minden procit ugyanugy nevezni, amikor van mindegyiknek szép külön neve (Thunderbird, Palomino, Thoroughbred, Barton,stb)? Elkerülhető lennének az olyan problémák, hogy a kedves vevő felháborodva jön vissza, hogy az Athlon XP kompatibilis alaplapjában nem működik a vásárolt Athlon XP proci. Ha a prociknak rendes neve lenne, akkor -a példánál maradva- nem akarna a Palomino kompatibilis alaplapjába Barton procit venni (vagy ha mégis, az már az ő baja :) ).
Az Intelnél is akadnak ilyen példák bőven. -
sziszegő
senior tag
Ja nekem is ugy tűnik hogy az AMD alatt elszált a ló mert nagyon vadak az áraik kiváncsi leszek hogy mi lesz a vége a 64 bit környékén.
-
joghurt
addikt
OFF
Aki nem tudná: odakint pl. a Tesco Gazdaságos cuccokat hívják ''Value''-nek. (Ez más multikra is érvényes, de azok itthon nincsenek jelen.) Elképzelem az AMD procit kék-fehér csíkokkal. :DD
/OFF
Amúgy meg nem egészen értem, minek ide Value. Ugyanannyi pénzért kb. ugyanakkora PR-ű Athlont kapni, mint ahány GHz-es P4-esből visszabutított Celeront. Tehát eddig is jobb volt a Athlonok ár/teljesítmény mutatója, mint a Celeroné (a P4-ről meg ne is beszéljünk).A tej élet, erő, egészség.
-
simonzé
addikt
Ez a ''Value'' név nem hangzik túl jól. Ennek ellenére beruházok majd egy ilyenbe kb egy fél év múlva, ha az ára a mostani szinten marad.
I don't fit in. I fit out.
-
erdoke
titán
válasz kaktusztea #5 üzenetére
Aki nem akar 3-4x annyi lét kicsöngetni a 8-10%-kal gyorsabb FX-ért.:t
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz kaktusztea #3 üzenetére
Teljes váltásról szó se volt, hosszabb távon a Barton/Thorton/stb. megy S754-be, az Opteron marad S940-ben.
-
kaktusztea
tag
Ehh. Azt reméltem teljes váltás lesz S939-re :(
-
Zsiba
senior tag
Részemről, lassan teljes lesz a zavar a processzorok körében..... :U
''One Ring to rule them all...''
-
erdoke
titán
Ezek szerint megint közel igaznak bizonyulnak a korábbi híresztelések, azaz pl. a 90 nm-es FX-55 104 W-os fogyasztása (híresztelés 105 W volt). Mennyit fog disszipálni a két magot tartalmazó Opteron, ami jövőre jön (optiomálisan 2x2 MB L2 cache-sel...)?
Aktív témák
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9 9900K
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor