Új hozzászólás Aktív témák
-
sarat
csendes tag
Köszönöm!
Driver-ből minden a legújabb. Peccs nincs hozzá. Windows-ból a sp3-ra gondoltál? -
sarat
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy SW x5-öst. Sajnos azóta a Kane & Lynch rendszeresen kidob pár másodperc múlva.Tudja valaki, hogy mi lehet a megoldás?
-
Hani
aktív tag
Hello,
, továbbra is nyúzom az egeret, bár driver nélkül - inkább az AutoHotkey programot használom, szépen beállítgattam, amik kellenek, jól megvagyok vele. A felbontást kiválasztó gombok maguktól működnek (illetve hát egyszer fel kell rakni hozzá az intellipointot és beállítani, aztán letiltani a progit, hogy ne okozza a leírt problémákat). Nálam most 2000 / 1600 / 800 dpi között váltanak.
Rákerestem most a legújabb intellipoint driverre, de azóta sem történt fejlődés; mit mondjak, nem nőttek a szívemhez ezzel Microsofték.
Maga az egér egyébként fizikailag hibátlan, jól bírja a strapát, pedig voltak kemény napjai.
-
LonGleY
veterán
A napokban megtapogattam egy G9-el egyetemben. Ez utóbbi még a közepes lapáttal rendelkező egyéneknek is rövid lehet, hiába jó a szélessége. A Sidewinder viszont egészen kényelmes, pozitívan csalódtam benne.
A kérdés már csak az, hogy még mindig vannak driverproblémái? Ha igen, teljesen helyettesíthető a meghajtóprogi a javasolt cuccokkal (hogy megy ezek esetében az egérgyorsulás letiltása, stb.)? Érdekelne mindenféle tapasztalatod, tanácsod. Köszi előre is!
-
Hani
aktív tag
Ööö.. asszem most nagyon szégyellem magam - átolvasva az AutoHotkey manualját, nos, ez is tudja, amit a MouseHook (legalábbis Xbutton1 és Xbutton2 kezelést - a másik két gombot viszont a MouseHook sem). Hát, mindegy, már ez is megérte. Gyorsan be is állítottam egy excel makró-sorozatra, szépen lefut.
Maradok az AutoHotkey-nél, ahhoz már úgyis hozzászoktam, nem is annyira fapados, na meg a már beprogramozott billentyű-kombók miatt úgyis fut.
Mindenesetre köszönöm Gábor vitéz-nek, hogy megmutatta az utat - ígérem, most aztán tényleg átolvasom a manualt az elejétől a végéig, hátha mosogatni is tud a program.
-
Hani
aktív tag
válasz
Gábor vitéz #52 üzenetére
Bocs, nem jártam itt egy ideje.
A Mouse Hook-ot mindjárt kipróbálom, a fapadossággal nincs bajom, párhuzamosan úgyis használok egy AutoHotKey nevű progit, igazán hasznos jószág, ha az ember hajlandó kicsit "programozgatni". Csak ajánlani tudom mindenkinek.A lézeres szenzorral nincs bajom, illetve kb kétszer/háromszor elakadt - minden alkalommal beszorult egy kis szösz az érzékelőhöz; arrébb fújtam, ment tovább.
Szerk:
Megvan közben a Mouse Hook, itt letölthető. -
Gábor vitéz
tag
Ajánlom figyelmedbe a Mouse Hook nevű kis (100K!) progit. (link nem jut most eszembe, kicsit guglizz..)
Fapados (xml-ből lehet csak konfigolni), de bármilyen billentyűkombinácót ráprogramozhatsz bármilyen(!) egér bármely gombjára! Én most egy Razer Copperheaddel használom, amihez egyáltalán nincs semmilyen profiler progi. Úgyhogy (mivel nem csak játszom) szinte megváltás...Ezért is lehet hogy a következő egerem egy ilye ms sidewinder lesz. (sztem az intellipointot fel se teszem hozzá) Mert megnéztem ma egy áruházban kirakva, és nagyon a kezembe illik (amellett hogy mozgásteret is hagy) és nagyon jók a gombok is. Sajna működés közben nem lehetett kipróbálni.
A lézeres szenzortól kicsit tartok. Nálad nem akad ki néha? (nálam a ch nem mindig tökéletes..)
-
Hani
aktív tag
Beszereztem egy Microsoft SideWinder egeret, mert megtetszettek a "szolgáltatásai" - ezekből egyébként nekem legjobban a (nemcsak felvehető, hanem programozható) makró funkció volt a legfontosabb, illetve a programozható gombok. Fontos kiemelni, hogy ezek csak az IntelliPoint szoftverrel működnek. Az IntelliPoint amúgy egy rakás másra is jó, pl. a programozható gomboknál megadhatom programonként(!) , hogy mit csináljon, azaz berakok ötféle makrót pl. Photoshophoz, öt fajtát Excelhez, öt fajtát a Mozillához, stb). Szintén az IntelliPointtal állítom be, hogy a három dpi-állító gomb milyen értékek között váltson (200,400,800,1000,1600 vagy éppen 2000 dpi).
Maga az egér szép (kinek hogy), pontos, gyors és érzékeny mint az álom, súlyra/méretre is megfelelő.. de van egy kis bibi.
Konkrétan: ha 5.5-ösnél magasabb verziószámú IntelliPoint -ot teszek fel, Excel, Photoshop, The Bat!, stb. alatt villog / meg-megremeg a képernyő, eltűnnek az ikonok/gombok, Excelben egész sorok, amíg nem frissül a képernyő - ami egyes ugye nem minden proginál automatikus, így ott maradok egy félig üres / egyet-egyet villanó képernyővel. Borzasztóan zavaró!
Viszont: az 5.5-ös és régebbi driverek nem ismerik fel a SideWindert. (azért 5.5-ös egyébként a megoldás kulcsa, mert más, régebbi egereknél is volt hasonló baj az új driverrel - az 5.5-ös és régebbi verziókkal viszont még nem jelentkezett a probléma, viszont az ő egerüket az 5.5 már felismerte)
Tehát: vagy villogó képernyő mellett idegbajt kapok, vagy az Intellipoint kikapcsolásával (ipoint.exe->shut down) buktam az összes plusz funkciót.
Úgy tűnik, szopóágon vagyok, mert a probléma a régebbi egerek esetén már 2006 ! szeptembere óta létezik, és azóta sem született megfelelő driver. Mindenesetre ha valaki ilyen egeret szeretne, gondolkozzon el rajta, hogy milyen funkciókat is szeretne használni.
Ha netán valaki tud okosat mondani a probléma megoldásával kapcsolatosan (azt leszámítva, hogy dugjam a kedves MS-fejlesztők se**ébe az egeret, esetleg akasszam fel a zsinórjára magam), nagyon kérem, ne fogja vissza magát.
-
_Oscar
tag
Szerintem túldizájolták és ezzel sikerült elbökni a jófajta májkroszoftos ergonómiát. A tenér felőli részen van egy tompa él, ami marha kényelmetlen szerintem.
-
Hun'reeth
őstag
Nagyon állat!
-
mi a rák lóg ki ennek az oldalából? stabilizáló kat?
-
magnum_pi
tag
Ha olyan jó lesz mint amilyen ronda akkor megveszem.
-
Integra
titán
azért nem lesz ez szar egér asszem...
a formáját meg lehet szokni az is biztos, vajon hogy funkciónál.. -
atuci
őstag
Elég érdekes fazonja van, elsőre szokatlan, de mostmár tetszik.
Az viszont érdekes, hogy Gamer jelzővel mindent el lehet adni. -
Armando_19
őstag
Omg, hogy néz ki szerencsétlen egér? És mi az a vonalzó amit kihúztak belőle?
Nagyon ocsmányra sikerült... -
rudi
nagyúr
Nocsak, rondaságiverseny a G9-cel
? Vajon a Razer is beszáll majd?
-
orbano
félisten
válasz
FehérHolló #16 üzenetére
ha jól olvastam ki a sorok közül, az LCD a makrók felvitelekor kell, nem a megnyomásukkor... úgy meg azért más a leányzó fekvése.
nekem amúgy tetszik, olyan ''gamer kinézetű'', van stílusa és egyedi... akinek nem tetszik, ne vegye, nem is neki készült -
Franticfox
tag
20g gyorsulás. muhaha. Csuklóvédőt nem adnak hozzá?
Inkább kiadnának egy Strategic Commander 2.0-t...
-
zombikiller
tag
válasz
FehérHolló #16 üzenetére
na ja monjuk az a LCD kijelző se használható többre csak elvakítja a parasztokat bár szerintem lesz olyan bolond ember aki ez miatt veszi meg ......
-
zombikiller
tag
ha gazdag lennék és jobbkezes lennék akkor lehet, hogy ilyet vennék, mert nem rossz bár egy kicsit ufo technology szaga van ....... de mivel balkazes és pénzem sincsen mindenre inkább maradok az A4tech X7 nél mondjuk ott is jobbkezes az egér de annak leglább szimetrikus a kialakítása és az a két gomb meg nem nagyon zavar oldalt
-
oettinger01
őstag
sajnálom fiúk meg kell törnöm a jeget, mert nekem nagyon tetszik ez a darab
-
törölt tag
A balkezesek megint lesz@rva vannak
-
waverider
senior tag
majd ha lesz belőle wireless...
tudom, vágjam le a kábelt -
Nantucket
tag
Nekem a design-nal nincs bajom, de nem hiszem, hogy hard core gamereknek ez megfelelne, úgy tudom, h 1 komolyabb rántás során 5-6 m/s sebességgel mozog az egér, az meg ügye kb az ötszöröse annak amit ez bír. Ez a súly pakolgatás szvsz szimplán paraszt vakítás.
-
D.Orion
veterán
Hova tűnt a jól bevált MS 3.0 és 4.0 formaterv
Nah most azt magyarázza meg nekem valaki, hogyan lehet a bal oldali két izével fegyvert váltani v. bármire is kényelmesen használni? Ki az aki ezt a két gombot külön-külön meg tudja nyomni a játék hevébe?! Az egér bal oldala olyan, mint egy csapott tégla, nem hiszem el, hogy kényelmes és minden gombja normálisan használható.
-
edgR
őstag
nekem tetszik, kiprobalnam
-
he7edik.
addikt
Komolyra fordítva a szót ennek az egérnek legalább lehet mindkét hüvelykujjnál lévő gombját használni
-
he7edik.
addikt
Mi a baj az egérrel?
Ebben legalább megvan a ''játék elött betárazok érzés'' -
webdeejay
aktív tag
Hát szerintem nem néz ki ''annyira'' rosszul, de lenne mit javítani rajta...mellesleg úgy tűnik, hogy van rajta néhány gomb, ez rendkívül jól jöhet alkalmazásoknál, játékoknál. Bár nekem jobban bejönnek az olyan ,,dundi'' egerek mint az mx1000 vagy g5 vagy ilyenek
.
-
klambi
addikt
látszik benne a tipikus microsoft vonás--->DECSÚNYAA!!!
-
Cyrin
addikt
Olyan ismerősen néz ki az a görgő.
Csak nem tán a Logitech új görgőjére hasonlít?
Meg ez a súlypakolósdi is...
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
Eddig nem is tudtam, hogy mire van szükségem.. Játék közben azt nézegetni egy LCD kijelzőn, hogy sikerült-e megnyomnom a gombot, amire egy makró van bindelve, vagy sem.
Egyébként meg kit érdekel, hogy hogy néz ki? Úgyis fogdossa az ember, nem dísznek van a billentyűzet mellett... Sokkal fontosabb, hogy kényelmes legyen.
[Szerkesztve] -
as_Rock
őstag
Ez az oldalra kihúzható hótalp mi a fene
-
craine12
tag
válasz
macilaci78 #10 üzenetére
De az is lehet, hogy nem fért bele teljesen, és kilóg a két ceruzaelem vége
Mondjuk esztétikai különdíjat nálam sem nyert, az biztos. 3.0-as Explorerem és Habu-m volt/van, ilyenem nem lesz. -
ddekany
veterán
Fake! Ilyen ronda egér nem létezhet...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
horvathkrisz #9 üzenetére
Én az iratlefűzésre alkalmas lyukak előállítására találtam alkalmasnak az egeret első blikkre, de az meg milyen játék?
Szegény balkezesek. -
horvathkrisz
addikt
már csak egy ''oldalról kihúzható százkétgombos'' hiányzik róla...
pfujj... -
kzoltann
aktív tag
hat a gamer jelzot agyon is csaptak a lézeres optikaval.
remelem kormanyt is fognak ujra gyartani, abban nagyon jok voltak. az xbox 360 gamepadjuk is nagyon jol sikerult.
[Szerkesztve] -
trassher
addikt
megláttam és megijedtem. ennél rondábbat se láttam még az tuti. ezzel embert lehet ölni és nem cyber térre gondolok. amúgy biztos jól használható meg minden de az asztalra nem raknám fel. akinek ez kell vegye
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
Érdekes egy egér, bár elég drága is. Miért emlékeztem én úgy, hogy a SideWinder az botkormány volt? Biztos csak névhasonlóság valamivel.
-
Vistaboy
veterán
Ez igen!
Versenyt indíthatnának, ki készíti a legcsicsásabb egeret?
Amúgy remek a sok gomb rajta, bár személy szerint Nekem a G5-ösön lévőek is elégnek bizonyultak. Bár igaz, mostanában keveset játszom (Jó játék híján.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest