- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bluetooth hangszórók
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Csakhogy azért az alaplapi csodáknál jobbakat is kell árulni. Ezért is kell ilyesmi (bár már az Audigy2 is kb a maximum, aminek PC-ben értelme van). Nem tudom, hogy mi bajod tulajdonképpel ezzel a hangchippel: azoknak készül, akiknek az alaplapi bigyók nem felelnek meg (ilyen emberből nem kevés van), és a PC-ből akarják kihozni a maximumot.
''nem a zene az elsődleges feladata'' Hanem mi? A windows hangok? Na jó, persze a játék és mellette a zene. -
Male
nagyúr
A hangkártyáknál miért kell ezt mindig felhozni? OK, az analóg rögzítés jobb tud lenni, mint a digitális, de itt semmi értelme, mert PC+analóg hang? Új bakelit lemezes meghajtót is gyártasz hozzá, vagy mi? Akinek ilyen minőség kell (az emberek 90%-ának már a 128 kbit-es MP3 is bőven jó, akinek meg analóg kell, azok szerintem kb 0.1% lehet talán), az ne akarja ezt PC-ből kihozni szerintem.
-
Male
nagyúr
Jó alaposan sikerült mindenfélét belekeverned ebbe a hsz-be...
Az 512MB-os VGA-val nem az a gond, hogy pillanatnyilag nincs értelme, hanem az, hogy azok a programok, amiknek kelleni fog majd az 512MB, azokhoz kevés lesz a VGA-n levő GPU teljesítménye. Szóval nem a pillanatnyilag kihasználatlan teljesítménnyel van a gond, hanem a kihasználhatatlan teljesítménnyel.
A P3 és a GeF4 GPU összehasonlításának meg pláne nem értem, hogy mi köze ehhez a hangchiphez.
A Cell-el minek is felvenni a versenyt? Másra van kitalálva.
A Pentium Pro-t nem igazán emlékszek, hogy szidták volna általánosságban, inkább csak a 16 bites teljesítménye miatt (bár ez már jó régen volt, így nem emlékszem teljesen az akkori cikkekre).
A Pentium Pro szerintem nem egyenlő az IA32-vel, tudtommal inkább a 386-ossal kezdődött az IA32. A Pentium Pro architektúrájának meg nem sok köze van szerintem pl a NetBurst architektúrához (P4). -
Male
nagyúr
válasz
Jim Tonic #40 üzenetére
Mégis mi mást tehetne? A sok SB kompatibilis kártya dolgot is csak úgy tudta kezelni, hogy elkezdte a több csatornás kártyákat (Meg kinyírta az Aurealt
). Az egyetlen út számára, ha jobbat árul, mint az alaplapi chipek. Mondjuk ha normális drivereket csinálna, talán az is jó húzás lenne
Gondolom azért ez a fejlesztés nem volt olyan nagyon költséges (ahogy őket ismerem, valamit jól lemásoltak), meg gondolom gyártani se lesz túl nehéz. -
Male
nagyúr
válasz
Jim Tonic #38 üzenetére
Pontosan azért kellett, mert valamivel el kell adni. Ha az alaplapi ríltek is kb annyit tud már (persze csak papíron...), akkor senki nem vesz külön kártyát. Így aztán kénytelenek valami pluszt nyújtani, ami lehet, hogy felesleges, de akkor is el kell valamivel adni a kártyát.
-
Male
nagyúr
válasz
benedekco #35 üzenetére
A figyelmes szemlélő: Tonynak alig látszik valami a fejéből, Dr Melfiből egy kicsit több, meg még Jun bácsi les ki a TaskManager mögül. Grat, hogy ennyiből rájöttél! (nekem a kedvenc sorozatom, a win kezdőhangja is ebből volt: ''Here we go, here comes the Prozac.'')
Amúgy azóta van egy másik Live!-om is, majd kipróbálom azon is ezt a tömörítgetést. Szerintem azon is menni fog. -
Male
nagyúr
Hitetlenkedőknek megtaláltam a régi kimentett képet: Bővebben: link
-
Male
nagyúr
Aha. 1-2 perccel tartott csak tovább, mintha önmagában a videot tömörítettem volna. Ez simán betudható a vinyónak. Amúgy ha Live-od van, próbáld csak ki, hogy elindítod a TaskManagert-t, majd a PlayCentert, és áttömörítesz vele egy WAV filet MP3-ba. 0-1% lesz a prociterhelés. Nem tudom, hogy valóban minden Live esetén így működik a dolog, nekem SB Live MP3+ 5.1-es karim van, ezzel így megy.
-
Male
nagyúr
Hasznos tud az lenni. Pl én úgy használtam, hogy a film tömörítésénél amíg a proci tömörítette a videot, közben a hangkártya betömörítette a hangot MP3-ba. Így egy hosszú film esetén elég sok időt lehet nyerni. Persze HTT-s procival lehet, hogy manapság ennek már nincs értelme...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Filmvilág
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest