Aktív témák
-
Don Vittorio
őstag
Na persze, egy tutira felszerelt Mac nem éri el a kinti havi átlagfizetését annak, aki gépet vesz magának otthonra. A sulik meg tömegével kapják, nyilván nagy kedvezménnyel, de akkor is: van rá pénz, és tudják, hogy ez visszajön valahol, valamikor. Ez mintha nem lenne jellemző itthon annyira. (Na, ez a ''hosszútávú befektetés az oktatásba'' már nagyon másfelé visz.)
-
Don Vittorio
őstag
válasz
BlackWoOd #44 üzenetére
Az a helyzet, hogy ha megnézel egy Compaq (vagy már HP) és Dell árlistát, elborult árakon fox látni ugyanilyen, szakmai szemmel furcsa, féloldalas gépeket, amelyekbe Te magad fox több memcsit, nagyobb videót beépíteni, és még a RAID-nek sem biztos, hogy lesz elég hely. (Egy Dellben pl. _biztos_, hogy nem lesz elég hely a RAID-nek.) Ez már csak egy ilyen furi műfaj. Egyébként kint az USA-ban teljesen átlagos dolog, hogy valakinek a munkahelyén vagy az iskolában Macek legyenek a kommersz átlag-gépek. Pl. az egyik ismerősöm feleségének otthoni gépe egy dual-G4-1.25. Megvette úgy, ahogy árulták (bár a kinti kereskedők rendre dupla memóriával kínálják a gépeket, ahogy láttam), és azt használja _mindenre_. Minden olyanra, amire itthon valaki egy PC-t. Internetez, filmet néz, chatel, fórumoz, megírja a leveleit, dokumentumait, scannel, megvágja a gyerek szülinapján készült videót, etc. Ezek az alapfunkciók minden Macen remekül mennek, és még csak csiszolgatni sem kell. _Ezt_ lehet a Macben szeretni.
Ps.: 2 vinyó: lásd mint fent. Nem ajánlják, mer' minek. Aki ért hozzá kéri, az igényes kereskedő meg - a dupla memória mintájára - eleve úgy javasolja a customernek. Nekem is így javasolták. Kérdezték, mi legyen, válaszoltam, úgy lett. Ennyi. -
Don Vittorio
őstag
válasz
BlackWoOd #39 üzenetére
1. Az USB-s észrevétel jogos. Úgy ahogy van.
2. A RAID-es észrevétel nem jogos. Tudniillik marha régen tudja a Strippinget meg a Mirrort mindegyik, úgyhogy, ha kéred, és tesznek bele több vinyót, akkor egy kézmozdulattal van RAID-ed. Nekem a Dual-G4-866 házában 6 db vinyónak van gyárilag hely. Fogtam, oszt beletoltam a megfelelő mennyiségű és méretű vinyót, és máris ment a RAID. Ennyi. Az ''új'' G4-1.25-nél meg bevittem a DVD-írót, a megfelelő plusz vinyót és plusz memóriát, és megkértem a kereskedőt, hogy tegye bele, még a garanciális matrinya rányalása előtt. Még csak ki sem kellett fizetnem az ottani emelt listaárat, megvettem magam, és belerakattam. Ennyi. Mindkét gépben már a gyári memcsi soxorosa van, és mindkét gépben megy a RAID. Sőt, a szerverben már mirror+stripe van - csak szelíden. :) -
Don Vittorio
őstag
Igen, nekem is voltak érdekes jelenségek (érdekes, zavaró hibácskák), amíg 3 különböző Kingston volt, de aztán sikerült úgy csereberélni, hogy mindkét DDR-es Macben egyformák lettek. Sőt, az is kiderült, hogy remekül mennek benne az 1 GB-os Kingstonok. Most a dual G4-ben abból van kettő.
-
Don Vittorio
őstag
Igen, akármilyen memóval elmegy, csak itthon nagyon elcseszett a gar-rendszer, ezért önvédelmi okokból a Kingstont javasolják a kereskedők. Más memókkal voltak már alaplap-halálok, és azt bukta a kereskedő...
A videokártyáknál pedig nem igaz, hogy nincs semmi különbség. Van az AGP port előtt még egy csatlakozó, ami, ha minden igaz tápfeszt vesz fel az egyik monitorcsatlakozó számára. A flashelés ettől függetlenül igaz, de az nem, hogy bármilyen kártyával működne. A 9800XT-vel pl. éppen nem. Van olyan sorozat, amivel megy, de a nagy részével nem. A GeF2-GeF3Ti-Gef4-MX440 széria körül még minddel OK volt a dolog, de az ATI-knál nem ennyire trivi a kérdés. (Legalábbis a külföldi site-ok szerint.) -
Don Vittorio
őstag
Nagyon nem vagytok képben. Olyan profi célkártyák vannak munkához, hogy az valami állati, másik sokezerért.... Az alap videó pedig igenis játékhoz van. Az új játékok jönnek ki Macre is egymás után.
Egyébként árban ne az összerakott gépekhez mérjétek őket, hanem a Dellhez meg a többihez. A múltkor láttam összehasonlító tesztet, ahol egy drága Dellt árban is, funkcionalitásban is, teljesítményben is vert egy Dual-G5-2 GHz.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Robotporszívók
- Háztartási gépek
- Jogász topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okos Otthon / Smart Home
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- Ryzen 8500G+ Kingston 32Gb+1Tb 980pro NVME SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM -1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest