Aktív témák
-
erdoke
titán
DDR-II ügyben már egy ideje nem szorulok alapszintű okításra, de azért kösz.:)
A 2 legfontosabb dolgot nem tudjuk előre az adott piaci szegmensben zajló versenyről:
1. A szép kódnevekkel ellátott pre-processzorok valós teljesítménye.
2. A valós piacralépési időpont, ami alapján pontosan ismerhetnénk azt, hogy egyáltalán melyik cég melyik processzorának mivel is kell versenyeznie.
Ezek alapján én továbbra is azt mondom, nincs elég információnk még hozzávetőleges összevetéshez sem. Nekem legalábbis nincs, de eddig itt más se rukkolt elő ilyesmivel. -
erdoke
titán
Nem AMD fanokról beszéltem, mert a hozzáállás sajnos általános.
Mit értesz a magas ló alatt? Nem hiszem, hogy bárkiről lenézően nyilatkoztam volna. Még csak azt sem állítom, hogy húde értenék a témához.:) Annyira biztosan nem, amennyire szeretnék, csakhát egyéb elfoglaltságaim nem engedik.:) -
erdoke
titán
No, itt a válaszom, ha már ennyire várod.:D
''Tajas = Prescott + 65nm (hamár 90nm-el is szarakodnak akkor milesz?) + még több L1 cache + még több L2 cache + még több gigaherc...'' Nem hiszem, hogy sokkal többet tudsz a Tejasról mint én, és én nem csak ilyesmit olvastam, sőt már a Prescottról se. Ráadásul Tejas még több mint 1 év, sokat lehet még alakítani rajta.
''Nem azt mondtam, hogy hülyék de úgy alkotják meg a procikat, hogy amit egy gazdak amerikai elfoadhatónak tart pl. 100+ W fogyaszáts, marha magas ár...de mi magyarok józan paraszti ésszel már nem biztos hogy olyan fantasztikus dolognak tartjuk ezt...'' Ugye nem gondolod azt, hogy a 100W+ disszipáció volt a cél, és a 4 GHz-es Prescottban, illetve a Tejas-ban elfogadható lesz az Intel számára a 150-200 W? Majd meglátjuk, mit is alkot a kikövezett 90 nm-es úton az AMD...
''az A64 FX igyis rávert 1,3Gb/s -el a Canterwoodra memory benchmarkban...'' Lehet, de majd tárgyaljuk ki ezt a Grantsdale teszteknél, OK?
''Ja izé és a DDRII támogatás és 90nm egyszerre fog debütálni a San Diegoban...'' Aha, de ha a rád jellemző módon bocsátkozok jóslásba, akkor azt mondom, hogy a DDR-III és a 65 nm ellen...;] -
erdoke
titán
''Nemrég még a 2MB cache val szerelt P5 Prescottokat várták a srácok novemberre
az 1MB () cache val szerelt P5 Cerkákkal egyetemben, most meg már a
P5 ben is 'csak' 1 mega L2 cache lesz, és nem is érkezik meg idén...
Hát nem vicces?''
Ahogy én emlékszem, a Prescott 1MB L2 cache-sel indul, és ezt már a tavaszi IDF-en is így ígérték.
Még mindig december 3. a hivatalos launch időpontja tudtommal, persze könnyen lehet, hogy csúszik 1-2 hónapot, az A64 is csúszott.
A fenti hozzászólásodból honnan kellene bárkinek tudnia, hogy a ''srácok'' a fórumon álmodozó hozzászólókat takar?
Tényleg volt olyan hír (pletyka inkább), hogy lesz 1 MB cach-sel szerelt Cerka. Szerinted ez elképzelhetetlen mondjuk a Tejas mellett?
Az a bajom, hogy egyelőre az állításaid ugyanúgy álmodozások a jövőt tekintve, mint azoké, akik decemberre 2 MB L2-vel Prescottot várnak. Csak az ő kezük a bilibe ér, neked pedig rémálmaid vannak. :) Gondolom, tisztán érzelmi alapon. -
erdoke
titán
Te megint félreértesz. Én nem szurkolok az Intelnek, csak próbálom józan belátásra bírni azokat a fanatikusokat, akik állandóan értelmetlenül szétflémelik az ilyen hírtopicokat (amelyek többsége ráadásul egyszerű pletyka). Képtelen vagyok megszokni ezt a hangnemet, és az örömujjongást, amikor egyik-másik gyártó elmaradni látszik. Általánosságban mondom, akár ATi<->nVidia vonalra is igaz.
Miért érzelmi kérdés ez ennyi embernek? Talán túl öreg vagyok már, és nem bírom az ilyen gyerekes dolgokat? :U -
erdoke
titán
Az első mondatodhoz csak annyit, hogy hasznos tulajdonság a szerénység, kár hogy nem gyakorlod többet...:)
Intel azt csinálta, amire piaci igény volt, illetve ő alakította nagyrészt a piaci igényeket is. Ezek fényében a közel valós állításod rögtön más értelmet nyer.
Pont azt kérem, hogy ne játszunk messiást, vagy jóst, mert egyiken sem vagyunk azok. 1 év múlva az Intel nagy szarban lesz, ha csak a cache duplázódik meg a Prescottban a Northwoodhoz képest, illetve az órajel nő.
Komolyan úgy gondolod, hogy ez fog történni a Tejas esetében is? Szerintem biztos, hogy nem, már a Prescott se csak ebből fog állni (13 új utasítás, stb), legalábbis a későbbiek nem. Intel nem hülyék gyülekezete, csak egy kicsit elkényelmesedett az utóbbi években.
90 nm-hez és Dual DDR-II-höz pedig inkább nem fűznék sok kommentárt, talán ehhez nem az AMD van most közelebb, mint nagy implementációhoz... -
erdoke
titán
A cég mérete önmagában még nem garancia semmire, tehát szerintem ezt is nyugodtan kihagyhatjuk a pakliból.
Maximálisan egyetértek azzal, hogy semmi értelme találgatni. Akit komolyan érdekel a dolog, az megvárja az objektív összehasonlító teszteket, aztán megnézi az igényeit és a pénztárcáját (vigyázat, a sorrend is fontos!:)
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Windows 11
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest