Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• HiperG

addikt

válasz erdoke #43 üzenetére

''Nem hiszem, hogy sokkal többet tudsz a Tejasról mint én, és én nem csak ilyesmit olvastam, sőt már a Prescottról se. Ráadásul Tejas még több mint 1 év, sokat lehet még alakítani rajta.
    Azért jönnek ki pletykák, ha meg olyan egetverő újítás lenne benne akkor már a mellüket vernék, hogy húúú... pl amd is már k7 bejelentése előtt bejelentette, hogy az 86 archietúrát 64 bitre kívánja kibővíteni...
    ''Ugye nem gondolod azt, hogy a 100W+ disszipáció volt a cél, és a 4 GHz-es Prescottban, illetve a Tejas-ban elfogadható lesz az Intel számára a 150-200 W? Majd meglátjuk, mit is alkot a kikövezett 90 nm-es úton az AMD...
    Gondoltam, hogy nem direkt csinálták dehát az a 3+ Ghz az annyi...és a fizika törvényein nem tudnak változtatni akármilyen tökös mérnökök vannak ott...
    Amúgy ez a 100+ Watt fogyasztást az Intel is elismerte ld. [L]http://www.supergamez.hu/cikk.php?cid=28943[/L]
    Az eddig tapasztalatok alapján egy csíkszélesség váltás azonos magon kb 20 Wattot hörpint le...
    ''Lehet, de majd tárgyaljuk ki ezt a Grantsdale teszteknél, OK?''
    A DDR2 a következőkben különbözik a DDR-től:
    -alacsonyabb feszültség (kisebb fogyasztás-juhéj!)
    -a nevével ellentétben ez DDR helyett QDR-t használ...
    Tehát a Grantsdale DDR2-400(100Mhz azaz QDR400) és DDR2-533(133Mhz azaz QDR533)... nyilván utóbbi gyorsabb...dual-channelen 8,5 Gb/s sávszélesség...nos logikus lenne, hogy ezzel egyidőben megemeli a procik FSB-jét is 1066Mhz-re, hogy szinkronba mennyenek...
    Ez gondolom saccra holtversenybe lesz a mostani A64 FX-ekkel (hiába integrált memóriavezérlő az integrált memóriavezérlő)
    Persze jön a San Diego is ami 90nm-es gyártástechnológiaval készül és támogatja a DDR2-t (mind2 megerősített hír)...logikus lenne ha ezzel együtt megemelné az AMD a HyperTransport órajelét is 1066Mhz-re..

Aktív témák