- Amazon Kindle
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Végre elkezdődik a DGX Spark gépek szállítása
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
Aktív témák
-
erdoke
titán
DDR-II ügyben már egy ideje nem szorulok alapszintű okításra, de azért kösz.:)
A 2 legfontosabb dolgot nem tudjuk előre az adott piaci szegmensben zajló versenyről:
1. A szép kódnevekkel ellátott pre-processzorok valós teljesítménye.
2. A valós piacralépési időpont, ami alapján pontosan ismerhetnénk azt, hogy egyáltalán melyik cég melyik processzorának mivel is kell versenyeznie.
Ezek alapján én továbbra is azt mondom, nincs elég információnk még hozzávetőleges összevetéshez sem. Nekem legalábbis nincs, de eddig itt más se rukkolt elő ilyesmivel. -
marcee
addikt
Most komolyan:
Az a 13 új utasítás max az új videokódoló progikban fog ütni...viszont a Dr. DivX pedig kijön AMD64-re, videokódolás meg valósággal megtáltosodik 64 bit alatt....
Se PNI-t, se 64 bitet nam láttál még élőben, mindkettő támogatást igényel.
Halvány lila fogalmad sem lehet róla, hogy melyik a jobb, miértelme van ennek a nagy győzködésnek. Hát persze, hogy az intelesek felkapják a vizet.
Csak próbáld meg átgondolni.
Písz! -
sebela
aktív tag
''Persze jön a San Diego is ami 90nm-es gyártástechnológiaval készül és támogatja a DDR2-t (mind2 megerősített hír)...logikus lenne ha ezzel együtt megemelné az AMD a HyperTransport órajelét is 1066Mhz-re..''
Ez elég optimista feltételezés még nekem is..(mármint az 1066MHz-es HT) A másik, hogy még nem tudhatjuk mennyit fog szívni az AMD a 90 nm-el. -
marcee
addikt
Nem szeretnék személyeskedni, plussz én is AMD párti vagyok jelenleg, de intel-amd vitában tényleg nagyon szemellenzősen/idegesítően tudsz reagálni és ami rosszabb vitát _szítani_!
Ebben a hozzászólásodban például arról nem veszel tudomást, hogy közben az intel bevezette az sse2-t meg a ht-et (ami amúgy jó hatással lesz az smp program kihozatalra, ami másnak is jó) -
erdoke
titán
No, itt a válaszom, ha már ennyire várod.:D
''Tajas = Prescott + 65nm (hamár 90nm-el is szarakodnak akkor milesz?) + még több L1 cache + még több L2 cache + még több gigaherc...'' Nem hiszem, hogy sokkal többet tudsz a Tejasról mint én, és én nem csak ilyesmit olvastam, sőt már a Prescottról se. Ráadásul Tejas még több mint 1 év, sokat lehet még alakítani rajta.
''Nem azt mondtam, hogy hülyék de úgy alkotják meg a procikat, hogy amit egy gazdak amerikai elfoadhatónak tart pl. 100+ W fogyaszáts, marha magas ár...de mi magyarok józan paraszti ésszel már nem biztos hogy olyan fantasztikus dolognak tartjuk ezt...'' Ugye nem gondolod azt, hogy a 100W+ disszipáció volt a cél, és a 4 GHz-es Prescottban, illetve a Tejas-ban elfogadható lesz az Intel számára a 150-200 W? Majd meglátjuk, mit is alkot a kikövezett 90 nm-es úton az AMD...
''az A64 FX igyis rávert 1,3Gb/s -el a Canterwoodra memory benchmarkban...'' Lehet, de majd tárgyaljuk ki ezt a Grantsdale teszteknél, OK?
''Ja izé és a DDRII támogatás és 90nm egyszerre fog debütálni a San Diegoban...'' Aha, de ha a rád jellemző módon bocsátkozok jóslásba, akkor azt mondom, hogy a DDR-III és a 65 nm ellen...;] -
erdoke
titán
Az első mondatodhoz csak annyit, hogy hasznos tulajdonság a szerénység, kár hogy nem gyakorlod többet...:)
Intel azt csinálta, amire piaci igény volt, illetve ő alakította nagyrészt a piaci igényeket is. Ezek fényében a közel valós állításod rögtön más értelmet nyer.
Pont azt kérem, hogy ne játszunk messiást, vagy jóst, mert egyiken sem vagyunk azok. 1 év múlva az Intel nagy szarban lesz, ha csak a cache duplázódik meg a Prescottban a Northwoodhoz képest, illetve az órajel nő.
Komolyan úgy gondolod, hogy ez fog történni a Tejas esetében is? Szerintem biztos, hogy nem, már a Prescott se csak ebből fog állni (13 új utasítás, stb), legalábbis a későbbiek nem. Intel nem hülyék gyülekezete, csak egy kicsit elkényelmesedett az utóbbi években.
90 nm-hez és Dual DDR-II-höz pedig inkább nem fűznék sok kommentárt, talán ehhez nem az AMD van most közelebb, mint nagy implementációhoz...
Aktív témák
- Váratlan kütyü hódít a nők körében
- Linux Mint
- Amazon Kindle
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5500 Processzor - Kitűnő állapotban!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple TV 4K 2.gen (A2169) 32 GB 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest